Gość: cody IP: *.ence.kyushu-u.ac.jp 09.06.04, 03:43 Lincz!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wściekły pies. Re: Zatrzymać przemoc! IP: *.cyberbajt.pl / *.wenus.cyberbajt.pl 09.06.04, 06:10 Policja na ulice zamiast liczyć każdą kartkę i tworzyć etaty urzędasów.Komendanci,którzy się nie sprawdzili w kierowaniu swoimi jednostkami - też muszą odejść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Typ dziwny Dresiarze sa wśród nas IP: 212.182.22.* 09.06.04, 14:15 Ze względu na niewiarygodny ped do nauki na uczelniach także pojawił się element, który jeszcze kilka lat temu co najwyżej by kopał doły. Na Politechnicce czy Rolniczej jest sporo dresów. Nie wszyscy są w dresach dosłownie ale buciki za 400-500 zl znanej firmy, gandzia na codzień. To są studenci czasami nawet ich koledzy nie zdają sobie z tego sprawy. BigBrode i inne idiotyczne programy, filmy pełne zabijania (np. KillBill) i się wszystkim poprzewracało w głowach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogórek Re: Zatrzymać przemoc! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 22:27 a ty się sprawdziłeś, jak ciebie zmienili, to nie znaczy, że zmienią wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
najnaczelniejszy tylko spokojnie! 09.06.04, 08:36 Lincz, to odruch tłumny, a trzeba spokojnie,bez emocji, z zimną krwią, doonywać dekapitacji bądź uśpienia osobników nie przejawiających cech godnych osoby ludzkiej. I jeszcze jedno: marszów milczenia mieliśmy już sporo. Co to ma być? Demonstracja bezsilności spoleczeństwa? Demonstrujcie głosując (aż takiego wyboru nie ma: pozostaje UPR, ewentualnie PiS - choć "pisiowe" propozycje to dreptanie ze spojrzeniem w odpowiednim kierunku jedynie), reagujcie już na chamstwo a nie dopiero na zbrodnię i wychowujcież, na Boga, swoje dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel BILANS TYGODNIA IP: 212.182.119.* 09.06.04, 08:57 1. IDIOTA taranuje maturzystę na Al. RAcławickich - CIEKAWE, CO SIĘ Z NIM DZIEJE? 2. URBAN JAROSŁAW - masakruje człowieka - i co?! - bezczelny cham jeździ samochodem i uśmiecha się z plakatów. 3. Dresiarze BIJĄ człowieka przed knajpą - "NIEBIESCY DRESIARZE W MUNDURACH" NIC nie robią. 4. BANDA ŁYSYCH IDIOTÓW katuje studenta - I DOPIERO TERAZ TEN SZUM - ciekawe, jak długo potrwa i jak będą zachowywać się policjanci. BILANS: OSOBY ZAMORDOWANE SKUTKI: WIELKI SZUM, PRZERAŻENIE W WIĘKSZOŚCI BEZKARNOŚĆ. PRZYDAŁBY SIĘ GIULLIANI z NOWEGO JORKU... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fr@ntz Spokojnie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 09:43 Tak, marsze milczenia wydają sie byc marszami bezsilności. W trudnych czasach, twarde prawo!! Wiem,że mają swoją wymowę, ale dla ludzi którzy mają odrobinę człowieczeństwa. Nie byłem nigdy za karą śmierci(zgodnie z moją religia) jednakże mam obecnie wątpliwości?!Bo jak może zareagować człowiek na przejaw takiego bestialstwa? Nie mam odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek Re: Zatrzymać przemoc! IP: 212.182.119.* 09.06.04, 08:51 ŻYCZĘ ZDROWIA w LUBLINIE! Po pierwsze, co zrobili lubelscy lekarze z 5 centymetrowym krwiakiem - odesłali do domu... Po drugie, co zrobili drechy-ochroniarze – dobrze się bawili, jak „kolesie” tłukli niewinnego człowieka, Po trzecie POLICJA (w większości drechy w mundurach) znów nic nie zrobiła (kończyli jeść kurczaka w barze nieopodal). Złapanie łysych z tego baru to jest kwestia 2-3 dni – przecież oni tam ciągle chodzą!!! Po czwarte, NIC SIĘ NIE ZMIENI – policja dokończy dobre działania public relations, narobi szumu, a drechy-mundury dalej będą siedzieć w barze. Życiński odprawi mszę, rektorzy posmęcą, I DALEJ TO SAMO!!! Po piąte, patrole studenckie (W Lublinie studentów jest około 100 tysięcy – jest z czego wybrać, TO JEST ROZWIĄZANIE – każdemu drechowi w okolicy zwracaliby uwagę – nie czuli by się pewnie. Po piąte, jak widzisz bydlaków pijących alkohol w miejscu publicznym – dzwoń do niebieskich drechów – niech ich spiszą – za dwa dni ta grupa może skatować kolejną osobę i będzie wiadomo, kto to zrobił. Po szóste, IDŹMY NA MARSZ – niech drechy zobaczą, że ich czas mija... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość7 Wizerunki morderów IP: *.sim.com.pl 09.06.04, 08:55 Wizerunki morderców ujawniono. Mam pomysł aby w "marszu milczenia" pojawiły się transparenty z tymi wizerunkami (najlepiej z odpowiednim komentarzem), aby pokazać publicznie te mordy chowające się w klatkach schodowych. To normalne, że od razu odewzwą się głosy oburzenia wśród tzw. obrońców praw człowieka, ale w sytuacji gdy nam odbiera się prawo do bezpiecznego chodzenia po ulicach, prawa człowieka (czyt. bandydty) muszą zejść na dalszy plan. Pokażmy pazur, nie chodźmy ciągle w milczeniu jak barany! Coś musi się wreszcie zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piekarz Re: Wizerunki morderów IP: *.proxy.aol.com 10.06.04, 00:14 Odbył się "sąd mediami" - gazety, radio, telewizja oskarżyły, osądziły i wydały wyrok w ciągu 2 dni!!! Czy tak ma wyglądać prawo w cywilizowanej demokracji? Dloaczego ujawniono nazwiska podejrznych zanim sąd udowodnił im winę??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student z Krakowa popieram marsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 10:50 Pochodze z Lublina, klikam z Krakowa, gdzie studiuje. Na marszu fizycznie byc nie moge, ale duchem bede. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Zatrzymać przemoc! IP: *.u.mcnet.pl 09.06.04, 12:13 jestem przerażona tym co dzieje się w Lublinie!przez pięć lat studiowałam w tym mieście i takie rzeczy się nie zdarzały!a wiele razy wracało się z różnych imprez nocami i było bardzo spokojnie!dlaczego tak miłe studentom miasto stało się nagle koszmarnym miejscem????? po prostu brak mi słów...wyrazy współczucia dla rodzin zabitych młodych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Zatrzymać przemoc! IP: 81.216.29.* 09.06.04, 12:48 Wyrazy wspolczucia dla rodzin zamordowanych mlodych ludzi. Sama studiowalam w Lublinie na Akademii Rolniczej i takie rzeczy sie nie dzialy.Czlowiek wracal nie raz do akademika na miasteczku po nocy i w sumie czulo sie raczej bezpiecznie.Trudno mi uwierzyc ze cos takiego dzieje w takim sympatycznym miescie do ktorego mam sentyment mimo uplywu wielu lat i mimo ze od dawna nie mieszkam w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ThePunisher Re: Zatrzymać przemoc! IP: 62.233.192.* 09.06.04, 12:55 Teraz coś do panów w dresach w ich jęzeku:Zioraj na mnie k..wo bo kupuje kopyto i jak cie dojade to ci w piz..e wyj..ie pędzlu zaj..any i twoim skur..ałym pedalskim ziomom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Zatrzymać przemoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 13:08 pytam sie co robia Ci prymitywni, chamscy, debilni kretyni, ktorzy sa ochroniarzami w Atomicu??!!! czy oni tego nei widzieli?? wydaje mi sie ze Atomic ma kamery i latwa bylaby identyfikcjacja sprawcow kolejnego tragicznego napadu?? :(( MOZE TO CI SAMI?!?! policjanci zareagowali oczywiscie jak nalezy\! GRATULACJE!! takiej policji to my nie potrzebujemy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Zatrzymać przemoc! IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.06.04, 14:17 tak, z Japonii sobie można krzyczeć.....masz pieniądze pewnie, wygospodaruj pewną sumkę, podaruj komu trzeba i za co trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student II roku przeczytaj to panie komendancie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 15:03 NIENAWIDZE POLICJI !!!!! teraz to dopiero sie zacznie. Będą łazić i spisywać bogu ducha winnych zwykłych ludzi w imie naszego "bezpieczeństwa", a jak przyjdzie co do czego to schowają głowy w piasek. Tydzień temu okradli mojego kolege przystawiając mu nóż do gardła. Nie chciał z tym iść na policje ale go zmusiłem. Wiecie co te sk***iele zrobiły?! Wyśmiali GO!!! wyobrażacie sobie?! Wyśmiali go że zgłasza coś takiego! We trzech śmiali mu się w twarz!! HWDP w takim razie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: przeczytaj to panie komendancie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 15:16 Patrolują - źle, nie patrolują - jeszcze gorzej. Zastanów się, czego chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: przeczytaj to panie komendancie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 19:03 co innego patrolować a co innego pokazywać swoją siłę wtedy gdy nie potrzeba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re:co za dresy!!! za gow.... dostaniesz w Ry>>>>> IP: *.access.uk.tiscali.com 09.06.04, 20:56 osobiscie uwazam!! ze dresy to nie ludzie powinno wyzynac sie takich ludzi odrazu po przyjsciu na swiat!!! mieszkam w duzym miescie poza granicami polski gdzie pelno gangow i czarnuchow ale oni nie ruszaja ludzi ktorzy nie sa zwiazani z nimi!! niema rozboiow za glupia fajke !!!//////////// ale w polsce?? < niebiescy klauni niemoga nic zrobic sa bezradnimi CIOTAMI!! spisuja mlodziesz ktora przeklina>>>>>>> oni sa beznadziejni!!!!!!!!!!! a tu gdzie ich trzeba to ich nie ma!!!!!!!!??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steq Re: Zatrzymać przemoc! IP: *.pl / *.enterpol.pl 09.06.04, 16:39 Ludzie!!! Dlaczego "Marsz Milczenia"? Trzeba GŁOŚNO WRZESZCZEĆ przed komendami policji. biurami poselskimi, urzędami, Wylać swoje żale na nierobów za biurkami popijających herbatke kiedy powinni zapewniac nam bezpieczeństwo. Milczenie nic nie da. Żałośnie mi się robi jak widze marsze milczenia( bezsilności). W naszej Polsce tylko głośni są zauważani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia REKTORZY NIE CZUJA SIE WINNI...! ! ! ! ! IP: *.tebo.net / 195.116.220.* 09.06.04, 17:39 Rektor politechniki prosi, zeby nie utozsamiac tragicznego wydarzenia z uczelnia...! Rektorzy lubelskich uczelni poczekaja do konferencji, ktora zbierze sie przed wakacjami...! Policja urzadzila wczoraj w miescie pokazowke, jezdzac po centrum na sygnale i marnujac czas, paliwo i pieniadze...! Ochroniarze z firm ochroniarskich przygladali sie jak bija sie przed klubem...! Wladze miejskie i radni godzinami deliberuja nad pomyslem usypania kopca dwoch unii, bo to jest ich misja i cel - znalezc sie w centrum uwagi...! Organizatorzy imprez nie zapewniaja ochrony...! Jak dlugo jeszcze taka wyliczanke mozna byloby ciagnac...? Kazdy z nas, moglby tu dopisac wlasne obserwacje, a tymczasem prawda jest jedna: nikt, absolutnie nikt - poczawszy od rodzicow, przez nauczycieli, kosciol, az po wymienionych w tytule rektorow - nie czuje sie ODPOWIEDZIALNY i POWOLANY do wychowywania dzieci i mlodziezy; do zapewnienia bezpieczenstwa tym, ktorzy chca i potrafia sie bawic; do zapewnienia spokoju i bezpieczenstwa tym,ktorzy chca zyc w miastach bezpiecznych i przyjaznych swoim mieszkancom. Wiele sie ostatnio dzieje zlych rzeczy w Lublinie, wiele i za wiele...! Nikt z przywolanych tutaj nie czuje sie za nic odpowiedzialny. Nikt nie czuje potrzeby podjecia szybkich dzialan, nikt nie widzi zagrozenia, nikt nie bije na alarm, ze w codziennych zmaganiach z wlasna, szara rzeczywistoscia lub z walka o apanaze i stolki - zagubione zostaly rzeczy najwazniejsze: umiejetnosc zycia w gromadzie, liczenia sie z drugim czlowiekiem, umiejetnosci wychowywania mlodych. Moze wreszcie nadszedl juz czas zeby - idac z szumem sztandarow i bagazem nedzy i nierobstwa do Europy - powiedziec sobie, ze zatracilismy to co powinno byc najwazniejsze: poczucie wspolnoty, kultura, troska o slabszych, troska o poddanych opiece wladzy...!!! Moze wreszcie ktos uswiadomi pozostalych (mam na mysli przede wszystkim ludzi na stanowiskach, ktorzy z racji tych stanowisk powinni czuc sie ODPOWIEDZIALNI za ten stan rzeczy), ze stanowisko to nie tylko wynagrodzenie ale takze ODPOWIEDZIALNOSC; ze rektor to nie tylko kierownik szkoly wyzszej, ale przede wszystkim NAUCZYCIEL; ze policjant to nie czlowiek od mandatow, ale takze OPIEKUN slabszych; ze ksiadz to nie urzednik Pana Boga ale WYCHOWAWCA DUSZ i MENTOR; ze prezydent miasta (zwlaszcza Lublina)to nie figurant na zagranicznych wycieczkach, ale przede wszystkim czlowiek, ktory powinien DBAC o DOBRO MIESZKANCOW. A kiedy juz okreslimy wlasciwe proporcje dla wlasciwych stanowisk - zastanowmy sie ile w tych nieszczesciach jest NASZEJ WINY. Jak czesto poblazamy rozrabiajacym wyrostkom, jaka niechecia napawa nas mundur policjanta, jak czesto odpowiedzialnosc za wychowanie wlasnych dzieci - przerzucamy na barki innych. Apele, alarmy, marsze... Tu potrzebna jest stala troska i dbalosc o to, bysmy MY SAMI byli zyczliwi dla innych, by im sie dobrze zylo z nami, a nam w naszym otoczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: REKTORZY NIE CZUJA SIE WINNI...! ! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 19:30 Zgodzę się z wisią, że rodzice przerzucają wychowanie własnych dzieci na barki innych i to właściwie jest cały problem w tej sprawie!!! Jest to ewidentna wina RODZICÓW i oni też są za TO odpowiedzialni (tak samo jak sami MORDERCY). Nie wiem jednak dlaczego mają się czuć winni rektorzy i nauczyciele. Jestem synem nauczycielki. Moja siostra też jest nauczycielką. Powiem wam szczerze, że nauczyciele nie są w stanie wychowywać uczniów - oni nie są od tego!!! Od wychowania dzieci są rodzice!!!!!!!! Uwierzcie mi znam problemy nauczycieli. Oni próbują wychowywać uczniów, mimo że to nie ich działka, ale to nic nie daje. Zwłaszcza, że ostatnimi czasy pojawiło się wielu debilnych rodziców, którzy wymagają tylko od nauczycieli, a nie od swoich dzieci!!! To straszne i te wydarzenia lubelskie są właśnie owocami takiego zachowania i wychowania dzieci. Dzieci czują sie bezkarne, są ucznone kombinowania i kłamania. Nie mają żadnych autorytetów. Zresztą biorą przykład z rodziców-idiotów i piją, kombinują, kłamią w żywe oczy (tak jak ich rodzice). A prawdopodobnie są to dopiero początki. Poczekajmy i przekonajmy się. Ciekawe co bedzie się działo za 10 lat w Lublinie jak już dorosną dzieci z bezstresowego wychowania, albo całkiem bez wychowania. Myśle, że każdy rodzic powinien o tym pamiętać i pomyśleć, bo napewno przyjdzie kiedyś taki czas, że będzie na łasce swojego dziecka... i co wtedy...??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany DZIENNIKARZE NAPISZCIE O TYM!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 19:05 Rozmawiałem z policjantem który powiedział że nieszczęsnej nocy cały LUBLIN miał jeden prewencyjny radjowóz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezbyt_zdziwiony Re: DZIENNIKARZE NAPISZCIE O TYM!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 21:12 też coś! Ja pracuję na Starym Mieście tutaj jednocześnie jest na służbie dwóch policjantów, najczęściej siedzą w jakiejś kawiarni (poza momentami kiedy są zagraniczne wycieczki lub przyjeżdz ktoś "ważny"). Odpowiedz Link Zgłoś
pbd2 To my - Meksyk Europy... 09.06.04, 19:59 Bezradna policja, korupcja, przemoc na ulicach, koncertach i meczach piłkarskich,pijaństwo i narkotyki na każdym kroku, dewocyjny katolicyzm na pokaz przy jednoczesnym zaniku jakichkolwiek norm współżycia społecznego, zasad moralnych, etycznych itp.,arogancja lokalnych książątek w rodzaju Stokłosy czy Cupiała, partia o ciągotach komuno - faszystowskich na drugim miejscu w sondażach, władze stolicy zakazujące manifestacji, "bo mogą być zamieszki" (a od czego policja, do cholery!?), wszystkie gazety popierające decyzję tych władz (gdzie się podziali ci obrońcy wolności obywatelskich sprzed lat, którzy dziś piszą w demokratycznej ponoć prasie), pijany poseł bredzący w Sejmie o owsikach, brud przeraźliwy we wszystkich miejscach użytku publicznego (nasze klatki schodowe!), kult siły i pieniądza - i to wszystko podobno w europejskim kraju! Dla mnie to raczej jakaś Ameryka Południowa! Jak przyjdzie Lepper, to nawet ustrój będzie jak w Wenezueli. Co myśmy zrobili z tym krajem? Pamiętam, że kiedyś jak przyjeżdżałem do Lublina, mogłem spokojnie określić miejsca, do których lepiej nie zaglądać pojedynczo, w pozostałych częściach miasta czułem się bezpieczniej niż u siebie w Warszawie. A teraz takie rzeczy się dzieją... Kiedyś przed dresiarstwem, piratami drogowymi itp. uciekało się właśnie na prowincję. Teraz już nie ma gdzie uciekać. Najnowsza "Polityka" donosi, że Sandomierz opanowali skinheadzi - ideowi kuzyni Młodzieży Wszechpolskiej, która, mimo, że poza Sejmem i w opozycji, dyktuje dziś samorządom, komu zezwolić na demonstrację, a komu nie. I nie daj Bóg publicznie protestować, bo zaraz człowieka wezmą za homoseksualistę. W 1996 roku w Warszawie przypadkowi bandyci zamordowali studenta Wojtka Króla. Bo widział za dużo. Wtedy warszawscy studenci zorganizowali marsz milczenia. Myśleliśmy, że to coś da. Nie dało nic. Boję się, że ten lubelski terż da niewiele. A sprawa przyjmowania w dzisiejszych czasach na studia każdego chętnego? No cóż, propaganda sukcesu lat 90 - tych ( "my idziem do Europy, my bedziem kśtałcune Europejczyki!") musiała być czymś poparta. No i zaczęło się przyjmowanie dresiarstwa na uczelnie, byle tylko delikwent miał czym płacić. Rola rządów Najjaśniejszej jest tu nie do przecenienia - dawały i dają na szkolnictwo wyższe śladowy promil z budżetu, więc uczelnie ratują się jak mogą. I tak zrobiliśmy sobie nad Wisłą Meksyk... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomysly Re: Zatrzymać przemoc! IP: *.comernet.pl 09.06.04, 20:05 a czemu nie powolac cos w stylu patroli studenckich na miasteczku akademickim. rozumiem ze nie stac nas na monitoring . ale patrole ktore mialyby szybki ulatwiony kontakt z jakas baza , policja etc . tak zeby od razu wiedziec co sie dzieje na miasteczku i mieć wszystkie informacje co sie dzieje w konkretnych miescach.. tak zeby kazdy wiedzial gdzie sa miejsca noon stop obserwowane i moze tam bezpieczniej isc ....... jezeli macie jakies pomysly to piszcie przeciez z tym trzeba sobie poradzic Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz Re: Po co te marsze?! 09.06.04, 21:18 Pewnie będzie jak zwykle: policja będzie szalała przez dwa tygodnie - głównie w mediach, co do reszty natomiast - statystyki dużo lepiej poprawia się kasując mandaty za nieprawidłowe parkowanie w centrum i od emerytów za psy bez kagańców. Kiedy banda skinów rok temu pobiła i obrabowała mojego syna i siostrzeńca - jedyne, co mogli wymyślić, to żeby wsiedli do radiowozu, pojeździli po dzielnicy i pokazali im sprawców... Oczywiście, propozycja została odrzucona. Sygnały od tych, którzy widzą co się dzieje w mieście i nie stracili jeszcze złudzeń (nie ode mnie, ja je już dawno straciłem) trafiają zwykle w próżnię. Tu chyba naprawdę trzeba "wziąć sprawy w swoje ręce"! Odpowiedz Link Zgłoś