Dodaj do ulubionych

Antysemickie ataki. "Nie można chować głowy w p...

19.05.12, 20:29
Nie dzielę ludzi na Polaków, Żydów, Ukraińców, ... tylko na rozsądnych i oszołomów a jeszcze najgorszych z doopami przyklejonymi do garbu narodu przez całe życie. Proponuję tym panom zmianę pracy, przejść na swoje (właśnie a kto im płaci?), w ramach rekompensaty wziąć działkę na terenie byłych PGR-ów. Bo mi się wydaje, że się strasznie rozczulają nad sobą i ciągle wychodzą przed orkiestrę do ludzi, którzy nie chcą ich oglądać. Trochę skromniej z tymi niby osiągnięciami. Na Saskiej Kępie prowadzący śmierdzącą koszerną knajpę na parterze bloku, oskarżył protestujących przeciwko smrodowi mieszkańców o antysemityzm. Czy Polacy mają jakieś prawa do własnej kultury, bez jej ośmieszania? Do dobrego samopoczucia we własnym kraju?!
Obserwuj wątek
    • emigrant78 Antysemickie ataki. "Nie można chować głowy w p... 19.05.12, 20:36
      Ale może w końcu ktos napisać co w tych plakatach jest antysemickiego? I skąd wiadomo, że cokolwiek miała z tym wspólnego prawica czy nacjonaliści???
      • Gość: ajudah Re: Antysemickie ataki. "Nie można chować głowy w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.12, 09:59
        Tak, tak, to na pewno była zakamuflowana opcja lewicowa, komuchy na 100%.
        Narodowcy i nacjonaliści tak nie postepują, przecież to kwiat narodu...

Uderz się w łeb zanim zaczniesz pisać komentarze
        • Gość: Julian Re: Antysemickie ataki. "Nie można chować głowy w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.12, 20:19
          Jaruzelski, Gomułka, ZSRR za Stalina. Pogrobowcy tych idei nadal żyją.
        • Gość: PR [...] IP: *.fbx.proxad.net 21.05.12, 11:44
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • empi netykieta 21.05.12, 11:54
            Wyłącz Caps Lock.
            pzdr.
            • Gość: petra Re: netykieta IP: *.43.168.109.dsl.static.ip.kpnqwest.it 21.05.12, 13:25
              Popieram! Pisanie z wlaczonym Caps Lockiem to jawna oznaka antysemityzmu! Precz z brunatna-capslockowa sila!
    • Gość: tracz Przyznaję się IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.12, 20:58
      To ja zrobiłem razem z moim sąsiadem, niejakim Paździochem. Ta wzbierająca w Lublinie fala antysemityzmu, ten nasilający się rasim, ta nienawiść do obcych, to wszystko moja wina i Paździocha. Bo proszę wysokiego sądu to było tak, że ja żem naklejał, a Paździoch stał na czatach. Proszę wysoki sąd o łagodny wymiar kary (dla Paździocha może być surowy).
      Z poważaniem

Ferdynand Kiepski
      • Gość: andrzej.filipowicz Niech sobie nie przywłaszcza... IP: 89.167.0.* 19.05.12, 21:30
        Gość portalu: tracz napisał(a):

> To ja zrobiłem razem z moim sąsiadem, niejakim Paździochem. Ta wzbierająca w Lu
        > blinie fala antysemityzmu, ten nasilający się rasim, ta nienawiść do obcych, to
        > wszystko moja wina i Paździocha. Bo proszę wysokiego sądu to było tak, że ja ż
        > em naklejał, a Paździoch stał na czatach. Proszę wysoki sąd o łagodny wymiar ka
        > ry (dla Paździocha może być surowy).
        > Z poważaniem
        >
        > Ferdynand Kiepski

Niech sobie nie przywłaszcza Ferdynand cudzych zasług.
        Niech Ferdynand pamięta, że za 1. miesiąc i 1. tydzień minie 14 rocznica zabójstwa Komendanta Głównego Policji Polskiej gen. Marka Papały, która przy działaniach Ferdynanda jest niczym stan wojenny do znoszenia przez funkcjonariuszy SB broni do mieszkania ciotki ks. Jerzego Popiełuszko.

Niech Ferdynand pamięta, że jak organa będą tylko chciały, to wnet wykryją faktycznych sprawców, którzy po 10 latach okażą się tylko przebierańcami.

Niech Ferdynand raczy pamietac, że TK przyklepał możiwośc użycia broni wobec obywateli - teraz rządowi potrzebny jest tylko stosowny pretekst, który może nazywac się "Pździochem".
        • tajnos.agentos Re: Niech sobie nie przywłaszcza... 20.05.12, 15:39
          Gość portalu: andrzej.filipowicz napisał(a):

> Niech Ferdynand pamięta, że jak organa będą tylko chciały, to wnet wykryją fakt
          > ycznych sprawców, którzy po 10 latach okażą się tylko przebierańcami.

Niejaki Filipowicz już wie, że to byli przebierańcy, zapewne był jednym ze sprawców zdarzenia...:)))

> Niech Ferdynand raczy pamietac, że TK przyklepał możiwośc użycia broni wobec ob
          > ywateli - teraz rządowi potrzebny jest tylko stosowny pretekst, który może nazy
          > wac się "Pździochem".

Niech Filipowicz raczy pamiętać, że ukrywanie sprawców naraża na skazanie za współudział.
          • Gość: andrzej.filipowicz Niech nie imputuje... IP: 89.167.0.* 20.05.12, 19:12
            tajnos.agentos napisał:
            > Niejaki Filipowicz już wie, że to byli przebierańcy, zapewne był jednym ze spra
            > wców zdarzenia...:)))

Nie niejaki, a Andrzej - to raz.
            Przebierańców w historii świata było bez liku - to dwa.
            To, że był jednym ze sprawców trzeba najpierw udowodnic - to trzy.
            Zdarzenie, a może jednak tylko maskirowka - to cztery.

> Niech Filipowicz raczy pamiętać, że ukrywanie sprawców naraża na skazanie za ws
            > półudział.

Gdyby "Bosman" znał osobiście Andrzeja F. , to by doskonale wiedział, że jak jest potrzeba i podstawa, to składa stosowne doniesienie i nie w jakimś lokalu kontaktowym czy na ławce w parku, a w trybie KPA.

Pamiętaj "Bosmanie", że to cezar nakazał Rzym podpalic, a nie Chrześcijanie...
            • tajnos.agentos Re: Niech nie imputuje... 20.05.12, 21:06
              Gość portalu: andrzej.filipowicz napisał(a):

> Gdyby "Bosman" znał osobiście Andrzeja F. , to by doskonale wiedział, że jak je
              > st potrzeba i podstawa, to składa stosowne doniesienie i nie w jakimś lokalu ko
              > ntaktowym czy na ławce w parku, a w trybie KPA.
              >
              > Pamiętaj "Bosmanie", że to cezar nakazał Rzym podpalic, a nie Chrześcijanie...

A komu właściwie pan "Filipowicz" odpowiada? Mnie, czy bosmanowi?:D
      • tajnos.agentos Re: Przyznaję się 20.05.12, 15:37
        Gość portalu: tracz napisał(a):

> To ja zrobiłem razem z moim sąsiadem, niejakim Paździochem. Ta wzbierająca w Lu
        > blinie fala antysemityzmu, ten nasilający się rasim, ta nienawiść do obcych, to
        > wszystko moja wina i Paździocha. Bo proszę wysokiego sądu to było tak, że ja ż
        > em naklejał, a Paździoch stał na czatach. Proszę wysoki sąd o łagodny wymiar ka
        > ry (dla Paździocha może być surowy).
        > Z poważaniem
        >
        > Ferdynand Kiepski

Ja to sobie zapiszę - i gdy tak zwani "prawdziwi Polacy" znów zaczną się burzyć o jakąś pierdołę, wkleję. Ciekawe, czy znów zwyzywają mnie od żydów i komuchów...:DDD
    • sytadela Antysemickie ataki. "Nie można chować głowy w p... 19.05.12, 21:31
      Do pana Adamaszka wyraźnie nie dociera, że większość ludzi naprawdę ma to straszliwe wydarzenie w d... i jego ekscytację "czy tym razem funkcjonariusze cokolwiek wyjaśnią?" tak samo. Plakaty może i niezbyt przyjemne, ale i nie widzę w nich za bardzo antysemityzmu (gwiazda Dawida to symbol antysemityzmu? :D). Raczej złośliwą i w nie najlepszym guście, ale jednak satyrę.
    • Gość: petra Kampania nienawiści w gw IP: *.73.168.109.dsl.static.ip.kpnqwest.it 19.05.12, 21:31
      Fakty są takie: ktoś rozwiesił KILKA (jak sama pisze gw) plakatów na mieście. Kilka. Oznacza to, że zrobiło to najprawdopodobniej jakichś kilku chuliganów-gó...arzy. Gdyby robiła to jakaś organizacja byloby ich kilkadziesiąt albo kilkaset.

Z powodu tych KILKU plakatów Adamaszek i jego gw Co. Ltd. produkują zalew artykułów, paluchami jednocześnie pokazując ich zdaniem odpowiedzialnych, czyli organizacje o nastawieniu pro-narodowym, pro-polskim. Wszczynają tym samym kampanię nienawiści i oszczerstw, próbując wykorzystywać do tego ABW, Policję, Prokuraturę.

Gdyby chodziło tylko o te (skandaliczne, to fakt!) rzucanie cegłami, malowanie samochodow, plakaty, to wystarczyłoby wszcząć obserwację Pietrasiewicza i ewentualnie chuliganów zamknąć.

Ale nie o to przecież chodzi żeby Pietrasiewiczowi nic nie było! Chodzi o zabezpieczenie interesów lewackich w Lublinie. Chwilami mam wrażenie, że Adamaszek i spółka świadomie wręcz wystawiają Pietrasiewicza, nakręcają spiralę nienawiści, grają na antysemickich nutach, bo gdyby tak... ach, jakie argumenty by wtedy były! Męty są wszędzie i trzeba naprawdę bardzo uważać jakie emocje się kreuje swoimi tekstami. Adamaszek z gw moim zdaniem naprawdę ryzykują bardzo dużo takim działaniem. Ale cóż, oni ryzykują nie swoim zdrowiem, tylko Pietrasiewicza. To co im tam...
      • antypo-lityk Re: Kampania nienawiści w gw 20.05.12, 11:05
        Zwróciłam uwagę gó...arzom z plugawą mową pod moim płotem bardzo grzecznie. Dwa razy miałam wybitą szybę i policja zbytnio się tym nie przejęła. Ale ja kobieta, do tego niektórzy mówią, że z inteligencją widoczną na twarzy, więc pewna kandydatka na ofiarę. Żyd to żyd a nie jakaś baba, co jej wszystko przeszkadza.
      • gilgamesz Re: Kampania nienawiści w gw 20.05.12, 11:22
        > Chwilami mam wrażenie, że Adamaszek i
        > spółka świadomie wręcz wystawiają Pietrasiewicza, nakręcają spiralę nienawiści
        > , grają na antysemickich nutach, bo gdyby tak... ach, jakie argumenty by wtedy
        > były! Męty są wszędzie i trzeba naprawdę bardzo uważać jakie emocje się kreuje
        > swoimi tekstami. Adamaszek z gw moim zdaniem naprawdę ryzykują bardzo dużo tak
        > im działaniem. Ale cóż, oni ryzykują nie swoim zdrowiem, tylko Pietrasiewicza.
        > To co im tam...
        Bardzo trafne! Te artykuły tylko narażają pana Tomasz. Przecież zawsze może znaleźć się jakiś wariat pokroju Ryszarda Cyby, który uwierzy w tą falę neonazizmu i będzie chciał się w nią wpisać.
      • Gość: Kargul Re: Kampania nienawiści w gw IP: *.internetunion.pl 20.05.12, 16:24
        Przecież to była artystyczna reklama.
        Ostatnio dowiedziałem się z internetu,że MSW Izraela ma deportować wszystkich Afrykanów ramach kampanii nawiśći.
    • bocianie.gniazdo niespełnione aspiracje Karola A. 19.05.12, 23:05
      Jak można publikować 5 z kolei artykuł napisany na zasadzie kopiuj wklej? Wyborcza jest gazetą ogólnopolską a pozwala sobie na niszczenie dobrego wizerunku pseudo dziennikarzom z niespełnionymi ambicjami dotyczącymi pracy w policji. Wstyd. Policja nie przyjęła w swoje szeregi pana Karola a on się teraz mści tracąc obiektywizm. Przestaję kupować tego brukowca.
      • Gość: rostok generowanie konfliktu IP: 95.141.28.* 20.05.12, 00:22
        K.Adamaszek generuje świadomie konflikt w Lublinie. Co już spłodził z koleżkami z GW? Parę tytułów:

- ONR zaprasza, klub daje lokal."To koncert neonazistów" - kłamstwo
        - "To kapele neonazistowskie". Na koncert zapraszał ONR - kłamstwo
        - Brunatni bandyci w natarciu
        - Bandyci w natarciu. Fala neofaszyzmu zalewa miasto
        - Neofaszystowski atak w Lublinie. Kolejny raz!
        - Antysemickie ataki. "Nie można chować głowy w piasek"
        - Hydra ksenofobii i nienawiści rasowej podnosi głowę

O koncercie kłamał i manipulował informacją. Wyszło, że nic się nie działo, a ten cały ONR wcale nie zapraszał. Karol Adamaszek się nawet nie zająknął, bo mu potrzebne były te tytuły by tworzyć nowe. Wreszcie przez 3 plakaty, na których nic takiego znowu nie ma strasznego prawie wypowiada wojnę i woła ABW by atakowała. Karolowi Adamaszkowi powinna uważnie przyjrzeć się policja i prokurator, bo to co robi pod płaszczykiem pietnowania antysemityzmu to nawoływanie do nienawiści tylko w drugą stronę. no i prowokowanie. Podpada to pod art 256 kk.
        • gilgamesz Re: generowanie konfliktu 20.05.12, 20:34
          Policja powinna sprawdzić co robili autorzy artykułów w rozpatrywaną noc ze względu na znany ze USA przypadek studentki uniwersytetu George Washington - Sarah Marshak.
    • blood_free Antysemickie ataki. "Nie można chować głowy w p... 20.05.12, 06:55
      Mam nadzieję, że faszystowsko-nacjonalistyczna banda zostanie szybko sprowadzona na swoje miejsce, czyli do śmietnika historii ew. do rowu kloacznego.
      • Gość: rostok odpowiedzialność IP: 95.141.28.* 20.05.12, 09:29
        Twoja wypowiedź zawiera treści, które w o wiele większym stopniu wypełniają art. 256 kk i zasługują na ściganie z urzędu niż treści zawarte w rozwieszonych plakatach. Zastanowiłeś się nad tym, zanim to coś napisałeś?
        • Gość: qwd Re: odpowiedzialność IP: *.ip.netia.com.pl 20.05.12, 12:32
          Dziecko, to że sobie przeczytałeś jakiś artykuł z kk, nie znaczy, że go rozumiesz. Własną głupotę lepiej podpasuj pod jakiś artykuł.
          • Gość: petra Re: odpowiedzialność IP: *.191.43.195.dsl.static.ip.kpnqwest.it 20.05.12, 17:48
            Na twoją qwd prymitywną głupotę niestety artykułu nie ma. To daje ci duże szanse na sukces w jakichś wyborach. Ograniczony umysł jest do tego niezbędny. A skoro nie rozumiesz, że proporcje reakcji na opisane zdarzenia są skrajnie naruszone, to znaczy, że wszelkie predyspozycje do takiego awansu masz. Twój wpis dowodzi tylko tego, że przytoczony przez Rostoka art. 256 jest bardzo wybiórczo rozumiany, przez ciebie też.
    • 7rybek KUL matecznik Rydzyka... 20.05.12, 07:16
      i wszystko jasne.
      • Gość: folkatka Re: KUL matecznik Rydzyka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.12, 18:36
        Re: KUL matecznik Rydzyka...

Niektórzy to sa biedni.
        Ciężko sie zyje z takim upośledzeniem umysłowym.
      • Gość: sdr [...] IP: *.fbx.proxad.net 20.05.12, 18:44
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • empi netykieta i regulamin 20.05.12, 18:49
          W tym samym wątku pisz pod jednym nickiem.
          pzdr.
    • kainel.kemezrp Pietrasiewicz jak krokodyl z jeziora białego 20.05.12, 11:40
      sezon przychodzi i się pojawia
      ktokolwiek sfotografuje te dywizje SS terroryzujace lublin zdobędzie Pulitzera
      a plakat jest zwyczajnie celny
      i tyle
      się udało tekturowcom ojca podsumować najlepiej
    • Gość: chart Feliks Edmundowicz Czerniak IP: *.play-internet.pl 20.05.12, 14:50
      Mnie zaś rozbawił ten fragment interpelacji pos. Czerniaka do ministra spraw wewnętrznych:

"Uprzejmie proszę o przedstawienie statystyk działań służb podległych Panu Ministrowi w obszarze zwalczania organizacji o charakterze faszystowsko-nacjonalistycznym na terenie województwa lubelskiego za 2011 r. (ilość wszczętych postępowań, działania prewencyjne, ilość wyroków skazujących działaczy tychże organizacji)."

Może to być szokiem dla pana posła SLD, ale służby podległe MSW nie skazują ludzi, nawet za antysemityzm oraz "faszyzm-nacjonalizm". Intrygują mnie też sugerowane działania prewencyjne - aresztowania tymczasowe przed 11 listopada?

• Gość: ryt Re: Feliks Edmundowicz Czerniak IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.12, 16:48
        No bo Towarzysz Czerniak tęskni za starymi dobrymi czasami :D
    • Gość: ABCD Re: Antysemickie ataki. "Nie można chować głowy w IP: *.fbx.proxad.net 20.05.12, 18:38
      Trudno oprzec sie wrażeniu ze Gzeta Wybiórcza sama tworzy teksty o antysemityźmie, jeśli nie ma nawet realnej podstawy. Dla Żydów – a tych w redakcji w/w Gazety jest tylu, że złośliwi nazywają ją « Koszerną gazetą dla Polaków » ( tu sie nie zgadzam.. … bo jej poziom nie jest dla Polaków), antysemityzm jest potrzebny tak bardzo, że gdy go brakuje, wymyślają go sami. Nie ja to stwierdziłem, tylko Isaak Singer, Żyd, laureat Nagrody Nobla z dziedziny literatury, wielki pisarz, uczciwy intelektualista. A że GW pełna jest redaktorów żydowskiego pochodzenia to żaden wstyd, skoro nawet Adam Michnik-Szechter przedstawia sie w Paryżu jako nie Polak tylko Żyd, do czego zresztaą ma świete prawo. Pytam tylko na marginesie dlaczego gdy ktoś mu powie w Paryżu czy Berlinie że jest Żydem, to OK, a jak mu to samo ten sam człowiek powie w Warszawie to jest « antysemityzm » ? Pan Adamaszek chyba sie chce strasznie zasłużyć panu Michnikowi, licząc na przeniesienie do Warszawy…. Tam też bedzie walczył z “zagrożeniem faszystowskim », które , jak widzimy z działań GW i « Krytyki Politycznej « - wiernych dziedziców leninizmu-stalinizmu tak drogiego rodzinie Szechterów- objawia sie na ulicach polskich miast ( « nasze ulice…. Bo « kamienice“…. no czyje???) szczególnie w dniach takich jak 3 maja I 11 listopada. Pan Adamaszek zawsze może liczyć na następców Róży Luksemburg z Berlina…..
    • szarri to tylko sztuka.... 20.05.12, 19:06
      Mysle, ze te plakaty to sztuka... natomiast te dzialania z ceglami i malowaniem obrazkow to taki artystyczny performance... Potem okaze sie, ze autorem tych wszystkich artystycznych dzialan jest zam niby pokrzywdzony. Lecz o tym sie nie napisze bo to bedzie taka prowokacja artystycza:) Co z tego, ze ucierpia na wizerunku antysemici, czy narodowcy...
      A czy Palestynczycy lub inni Arabowie sa antysemitami semici odpowiedzcie please?:)
    • aekielski Antysemickie ataki. "Nie można chować głowy w p... 20.05.12, 19:14
      Panuje powszechne przekonanie (nie tylko w Polsce), że co złego to winni są Żydzi.
      Społeczność narodowości żydowskiej nie protestuje czym jakby potwierdza ludzi w takim przekonaniu.
      Weźmy dla przykładu pytanie: kto rządzi Polską? Pytając ludzi na ulicy bardzo często odpowiedzią będzie: Polską rządzą Żydzi.
      Pytam więc dlaczego Polacy narodowości żydowskiej nie protestują przeciw ordynacji wyborczej dającej podstawę do takich sądów? Nie protestując potwierdza się jakoby taką opinię.
      Wybory do sejmu z OKRĘGÓW JEDNOMANDATOWYCH odebrały by argumenty głosicielom teorii o rządach Żydów.
      Inna sprawa to brak granicy górnej dla zarobków. Prof. Zbigniew Brzeziński podał, że zarobki finansistów w USA sięgają jednego miliona dolarów dziennie. Świat finansów jest również w skali światowej kojarzony z lobby żydowskim. Dlaczego więc zwykli, przeciętni Żydzi nie dają wyrazu swemu oburzeniu na brak ograniczeń w wielkości wynagrodzeń?
      Izrael jest obecnie potęgą militarną. Wypaczenia w świecie finansów zmierzają prostą drogą do fermentu niezadowolenia w świecie. Czyżby oczekiwano na wybuch III Wojny Światowej i nowy porządek geopolityczny?
      • Gość: aron gdyby żył abp Zyciński IP: *.paradowski.pl 20.05.12, 19:55
        gdyby żył Arcybiskup Zyciński to by powiedział - pod słońcem Twoim nie masz Greczyna ani Żyda
        • Gość: srul Re: gdyby żył abp Zyciński IP: *.internetunion.pl 22.05.12, 14:38
          Ale są na stanowiskach najwyżej płatnych.
    • protomek77 Julian Tuwim "Bank" 20.05.12, 19:21
      Jak czarne włochate kulki
      Po banku toczą się srulki.

Skaczą, skaczą nad biurkiem,
      targuje się srulek ze srulkiem.

Srulek srulkowi uległ
      i biegnie do kasy srulek.

Liczy drżącymi palcami
      i zmyka przed srulkami.

W klubzeslach z dala od kasy
      siedzą srule-grubasy.

Srulki z uśmiechem lubym
      kłaniają się srulom grubym.

A w głębi - w ciszy - wielki jak król
      Duma
      sam
      główny
      Srul.

• Gość: Julian Re: Antysemickie ataki. "Nie można chować głowy w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.12, 20:30
      Szkoda, że nie jestem żydem, może wtedy policja ponaglana przez media zainteresowałaby się zdewastowaniem mojego auta i pomalowaniem szyb w biurze. A nie, zaraz, policja sprawiedliwie i bez wyjątków ma wszystko w d. List z decyzją o umorzeniu postępowania ze względu na niewykrycie sprawcy jest automatycznie drukowany w chwili zgłoszenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka