Dodaj do ulubionych

Radni uratowali Warsztaty Kultury przed gejami

29.06.12, 17:24
To informacja czy komentarz panie Bielesz? O zgrozo!
Obserwuj wątek
    • Gość: www Re: Radni uratowali Warsztaty Kultury przed gejam IP: 83.238.201.* 29.06.12, 19:05
      spoko. Panie Tomaszu Pitucha:) Kultura gejowska jest częścią kultury polskiej więc proszę się nie martwić będzie miał Pan możliwość bić pianę i chrzanić na niejednej sesji. No chyba, że podejmie się Pan czynu patriotycznego w celu zakazania Czechowicza i Konopnickiej w prawdziwei polskich szkołach. Powodzenia!!!
      • sytadela Re: Radni uratowali Warsztaty Kultury przed gejam 29.06.12, 19:16
        A co to jest kultura gejowska? To coś jak kultura heteroseksualna, kultura zoofilna, kultura pedofilna, kultura fetyszystyczna, kultura parafilna albo kultura ekshibicjonistyczna? :)

To kulturę się dzieli w zależności od tego co gdzie i komu wkłada jej autor, żeby mu było dobrze? :) Ciekawe założenie.

Kreatywność pederastów w tworzeniu iwentów, które pomogą im zapoznać nową dupę jest wstrząsająca. A "nowoczesne" media robią za rajfura. Bleee...
        • Gość: bosman widzę, że obcykane masz te kultury... IP: *.centertel.pl 30.06.12, 20:49
          wyliczasz bezbłędnie. Boisz się konkurencji? Którą kilturę uprawiasz? Sądząc po tekście zoofilną.
      • folkatka Re: Radni uratowali Warsztaty Kultury przed gejam 29.06.12, 19:35
        Prosze mi pokazać elementy gejowskie w twórczości Czechowicza.
        • Gość: J-k Re: Radni uratowali Warsztaty Kultury przed gejam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.12, 10:18
          Opowieść o papierowej koronie.
          • Gość: J-k I fragment IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.12, 10:31
            "Siadł przy Henryku. Cisza. Dłonie Henryka szukają jego drobnych dłoni. Gdy siedzą tak obok siebie, prąd potężny płynie przez złączone ręce, które są najdoskonalszym narzędziem rozkoszy. Szaleństwo zapala się w oczach Henryka, który w jego źrenicach widzi zarys swej twarzy płonącej gorączką.
            I nagle pożar wybuchł w dłoniach drżących!
            Słychać namiętny szept: Chcę ciebie... Chcę ciebie...
            W przegięciu niedorzecznym pocałunek. Gorący i nieprzytomny. Potem głowa o przepysznej rzeźbie legła na kolanach Henryka, a ten wżera się ustami w blade, rozchylone usta Diadumena. (od Diadumenosa - klasycznej rzeźby Polikleta)
            Cisza dzwoni tętnem krwi rozszalałej i echem obłędu. Gorączka w skroniach. Ociężałość i ból w oczach. Lampa gaśnie.
            I dobrze, niech będzie mrok.
            Bije małe serce chłopięce, usta płoną żądzą całowania, jak omdlały mu leci przez ręce i u kolan bezsilnie się słania. Jak namiętna jest dusza ta młoda, jakże dziwne jest to miłowanie: spotykanie, rozstanie, spotkanie, gniew i rozkosz - kwietniowa pogoda.
            Henryk wychodzi."
            • Gość: bleee... Re: I fragment IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.12, 10:46
              ... :-)))... bleee...

ps.: poczytaj o Czechowiczu folkatko... bleee...
              • Gość: folkatka Re: I fragment IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.12, 13:11
                Fakt - zapomniałam o tym utworze. Przepraszam (cos tam nieco o tym autorze czytałam - tak w ogóle jest to jeden z moich ukochanycvh poetów).
                Rzeczywiście - "Opowieść o papierowej koronie " jest traktowana jako swoisty coming - out Czechowicza, z tym że mnie do tej pory trzymają sie dziecinne skojarzenia z blaszanym kogucikiem etc. które to pojawiaja sie jako pierwsze przy okazji Czechowicza. Stad też mój błąd.
                Zasadniczo jednak - jakos przeciwna jestem traktowaniu sztuki tworzonej przez gejów jako sztuki gejowskiej z marszu- w ogóle traktowania orientacji seksualnej twórcy jako podstawowej rzeczy klasyfikujacej dzieło, bo dojdziemy wtedy do absurdów i postawimy Czajkowskiego na równi z Village People :)
                • Gość: J-k Re: I fragment IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.12, 14:13
                  "Zasadniczo jednak - jakos przeciwna jestem traktowaniu sztuki tworzonej przez gejów jako sztuki gejowskiej". I tutaj się z Tobą zgadzam, ale o ile bardziej ubogie byłoby dziedzictwo kulturowe gdybyśmy wyrzucili z niego sztukę stworzoną przez osoby homoseksualne. To co wyrabiają i wygadują radni z PiS-u jest jedynie dowodem ich bezdennej głupoty i ignorancji. I naszej bo to my ich wybraliśmy na tych radnych.
                  • dociek Re: I fragment 01.07.12, 12:06
                    Gość portalu: J-k napisał(a):

> "Zasadniczo jednak - jakos przeciwna jestem traktowaniu sztuki tworzonej przez
                    > gejów jako sztuki gejowskiej". I tutaj się z Tobą zgadzam, ale o ile bardziej u
                    > bogie byłoby dziedzictwo kulturowe gdybyśmy wyrzucili z niego sztukę stworzoną
                    > przez osoby homoseksualne. To co wyrabiają i wygadują radni z PiS-u jest jedyni
                    > e dowodem ich bezdennej głupoty i ignorancji. I naszej bo to my ich wybraliśmy
                    > na tych radnych.

Niestety, publicznie najwięcej głupoty prezentują prostaccy, nawiedzeni katole, którzy mocą wsparcia buraczano-owczego elektoratu wpełzli na stołki władzy i demonstrują oraz narzucają swoje fobie i dewiacje.
                    • Gość: bleee... Re: I fragment IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.12, 12:11
                      ...a z drugiej strony - tacy, którzy czując się "odmienni", na siłę żądają akceptacji... a mnie nie obchodzi czy ktoś jest gejem czy katolem... obchodzi mnie, by obie opcje przestały napadać tych, dla których ani wiara, ani orientacja seksualna nie musi interesować nikogo, poza nimi samymi... bleee...
                      • dociek Re: I fragment 01.07.12, 12:15
                        Gość portalu: bleee... napisał(a):

> ...a z drugiej strony - tacy, którzy czując się "odmienni", na siłę żądają akce
                        > ptacji... a mnie nie obchodzi czy ktoś jest gejem czy katolem... obchodzi mnie,
                        > by obie opcje przestały napadać tych, dla których ani wiara, ani orientacja se
                        > ksualna nie musi interesować nikogo, poza nimi samymi... bleee...

Słusznie piszesz. Jednakowoż, dobrze wiemy kto tu rządzi. Religijna nietolerancja.
    • Gość: Alf Re: Radni uratowali Warsztaty Kultury przed gejam IP: *.lublin.mm.pl 30.06.12, 01:00
      Jeżeli w tym statucie jest zapis, że celem Warsztatów Kultury jest "promowanie kultury polskiej i kultur innych narodów i grup etnicznych" to jest on absurdalny. A niby dlaczego jedyny w tamtej dzielnicy dom kultury ma promować kultury innych narodów i grup etnicznych? Takie nonsensy są możliwe chyba tylko w Polsce!
      • empi Re: Radni uratowali Warsztaty Kultury przed gejam 30.06.12, 07:04
        >A niby dlaczego jedyny w tamtej dzielnicy dom kultury ma promować kultury innych narodów >i grup etnicznych?
        jasne, powinno się tam promować wyłącznie kulturę podwórkową, jak najbardziej lokalną. :)
        pzdr.
        • Gość: bleee... Re: Radni uratowali Warsztaty Kultury przed gejam IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.12, 10:50
          ...a nie można tam promować kultury?... bleee...
    • Gość: J-k Za ciosem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.12, 10:11
      Radni powinni pójść dalej. Proponuję radnym z PIS-u zastanowić się nad zmianami patronów dla osiedli: Słowackiego i Szymanowskiego oraz ulic: Emilii Plater, Narcyzy Żmichowskiej i Marii Dąbrowskiej. Wszyscy oni mieli większe czy mniejsze epizody homoseksualne. A później do programów szkolnych bo tam to dopiero się dzieje, istna stajnia Augiasza.
      • Gość: J-k Re: Za ciosem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.12, 10:21
        Zapomniałem o Placu i Muzeum Czechowicza.
        • Gość: bleee... Re: Za ciosem. IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.12, 10:51
          ...zapomniałeś też o literaturze światowej... malarstwie... rzeźbie itp.... w tym o starożytności... :-)... bleee...
    • three-gun-max No i dobrze 30.06.12, 11:48
      Najpierw promocja gejów, a potem jakichś pedofilskich stowarzyszeń.
    • bolt64 Doszukiwanie się wszędzie homoseksualizmu świadczy 30.06.12, 13:42
      Doszukiwanie się wszędzie homoseksualizmu świadczy o czymś...

Kultura gejowska jest częścią kultury polskiej. Sztuki teatralne i książki opowiadające o życiu mniejszości seksualnych w naszym kraju były i są tworzone, więc mam nadzieję, że radni będą jeszcze zaskoczeni :)
      • dociek Re: Doszukiwanie się wszędzie homoseksualizmu świ 30.06.12, 19:40
        "Na złodzieju czapka gore". Ukrywanie własnych dewiacji też może się tak objawiać.
        • Gość: bosman boją się konkurencji... IP: *.centertel.pl 30.06.12, 20:52
          i że wypadną z obiegu?
    • Gość: Belf Re: Radni uratowali Warsztaty Kultury przed gejam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.12, 16:42
      Do PiS-owców jeszcze nie dotarło, że wielcy i mniejsi , ale wybitni twórcy w większości byli ( i mogą nadal być) gejami , niektórzy Żydami. I ( o zgrozo!) niektórzy grzeszą podwójnie ,będąc jednym i drugim.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka