Dodaj do ulubionych

Kultura według radnych. Bez innowierców i gejów?

02.07.12, 12:33
Pani Hołda ma całkowitą rację. Tak jak rację ma jej córeczka. Czym byłby Lublin bez "kultury homoseksualnej" finansowanej ze środków publicznych? Problem tylko w tym, że prawdziwa kultura to jest akurat jedna - a to czy stworzył ją akurat hetero czy homoseksualista nie ma dla jej wartości znaczenia. Utwory Czajkowskiego są dobre, dlatego, że są dobre a nie dlatego, że lubił chłopców.

Natomiast prawdziwa kultura gejowska to są np. takie rzeczy:
remaweremska.w.interii.pl/kwiatypolskiemikro.jpg
Albo takie:
blogmedia24.pl/node/48206
Jak to dobrze, że mamy taką światłą dziennikarkę, która nie pozbawi Lublinian takiego przeżycia ukulturalniającego. Chapeau bas, pani Małgorzato! DZIĘ - KU - JE - MY!
Obserwuj wątek
    • tow.janwinnicki Ojojoj napisałem, że nie gejów tylko pedałów 02.07.12, 17:04
      i od razy wybiórcza mnie skasowała! :)))
      • Gość: maxxx Re: Ojojoj napisałem, że nie gejów tylko pedałów.. IP: 173.233.201.* 02.07.12, 18:43
        I slusznie skasowala! Nalezy kasowac takich malo-cywilizowanych osobnikow (jakich w polskim skansenie mentalnym egzystuje wyjatkowo duzo...)!
        • andrzej.sawa Re: Ojojoj napisałem, że nie gejów tylko pedałów. 02.07.12, 21:21
          A czy nie za często lewactwo jest uważane za cywilizowane?Ideologie są kołem,i tzw.skrajna prawica spotyka się z lewactwem.
          • zubelz Re: Ojojoj napisałem, że nie gejów tylko pedałów. 02.07.12, 22:40
            andrzej.sawa napisał:

> A czy nie za często lewactwo jest uważane za cywilizowane?Ideologie są kołem,i
            > tzw.skrajna prawica spotyka się z lewactwem.
            Czy ty "człowieku" jesteś jakimś wróżem???. Czemu utożsamiasz przedmówcę z Lewakami?. Napisał jakiś nawet mały fragmencik tekstu, który by mógł go utożsamiać z tą organizacją?
            Wszędzie węszysz spisek . Jak nie komunistów to lewaków a w najlepszym razie .zydokomunistów. Z "jarkaczem " to nie jesteś spokrewniony?. Poglądy takie same.
            • Gość: bosman zubelzie, nie pisz do... IP: *.centertel.pl 03.07.12, 10:47
              pyeba "człowieku" bo tak nazywając to indywiduum, obrażasz ludzi.
            • andrzej.sawa Re: Ojojoj napisałem, że nie gejów tylko pedałów. 03.07.12, 14:41
              Nie spisek,a logika.Niestety poprawni politycznie /mówiąc ogólnie/ plują na jedną skrajność,hołubiąc drugą.A inicjator wątku kpi z "opieki" nad homo.
      • Gość: J-k Re: Ojojoj napisałem, że nie gejów tylko pedałów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.12, 08:59
        Czyli po co mi rozum jak myśli za mnie ojciec Rydzyk?
        • andrzej.sawa Re: Ojojoj napisałem, że nie gejów tylko pedałów 03.07.12, 20:13
          Gość portalu: J-k napisał(a):

> Czyli po co mi rozum jak myśli za mnie ojciec Rydzyk?

Problem w tym,że za zbyt wielu "myśli" "prof"Środa.
          • Gość: J-k Zbyt wielu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.12, 08:44
            Za zbyt wielu? Porównaj sobie szum jaki zrobiono w mediach po wybryku Wojewódzkiego i Figurskiego do faszystowskiego wezwania posła PiS-u który wzywał obywateli do "narodowej deratyzacji" czyli "oczyszczania kraju z lewackiej". To drugie jakoś minęło to bez większego echa, a moim zdaniem powinna zająć się tym prokuratura z urzędu.
            Dlaczego, bo większość myśli właśnie tak jak Rydzyk a nie jak Środa czy Hartman.
            • Gość: J-k Re: Zbyt wielu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.12, 08:45
              Zjadłem jeden wyraz; "lewackiej hołoty".
              www.wprost.pl/ar/332003/Posel-PiS-wzywa-do-narodowej-deratyzacji-Chce-oczyscic-kraj-z-lewackiej-holoty/
            • Gość: folkatka Re: Zbyt wielu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.12, 08:56
              Porównaj sobie szum jaki zrobiono w mediach po wybryku Wojewódzkiego i Figurskiego

Miej pretensje do Ukraińców, to oni to nagłośnili.
              A tak po za tym - to reakcja na chamstwo W&F była skumulowaną reakcją na wszystko to, co uchodziło do tej pory tej rzekomo "europejskiej, cywilizowanej" stronie zupełnie na sucho, mam tu na myśli zarówno wcześniejsze wypowiedzi tego tandemu - przede wszystkim bezceremonialne nabijanie sie z katastrofy smoleńskiej, jak i liczne wypowiedzi NIesiołowskiego, w których wiele razy przekraczał granice dobrego smaku i kultury (takich wypowiedzi porównywalnych z ta, wspominana przez Ciebie, maon na koncie kilka).
              Wypowiedź o deratyzacji jest wredna - ale nie można całej winy zrzucac na barki tylko jednej strony.
              Miłego dnia
              • Gość: J-k Re: Zbyt wielu IP: *.lublin.hypnet.pl 05.07.12, 23:04
                Wypowiedź o deratyzacji nie jest wredna. To faszyzm w najczystszej postaci.
                www.youtube.com/watch?v=BhLATa3NIM4
      • empi Re: Ojojoj napisałem, że nie gejów tylko pedałów 03.07.12, 10:36
        posty bez treści są śmieciem. :)
        pzdr.
        • tow.janwinnicki Słaby argument. 05.07.12, 12:28
          Trzeba by wtedy usunąć 80% "treści" artykułów GW.
    • Gość: Tomasz K. Re: Kultura według radnych. IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.12, 10:27
      Radny Pitucha inteligencją nie grzeszy, a tym bardziej orientacją w tematyce społecznej czy kulturalnej - ale darujmy mu, jest w końcu tylko radnym, a to zajęcie nie ma dużo wspólnego z kompentencjami :)

Proponuję nie podniecać się i nie ciągnąć jego mylnej interpretacji zapisu, tylko go wyjaśnić...

"Działania na rzecz wyrównywania szans kulturowych i edukacyjnych wszelkich grup społecznych, w tym wspieranie grup zagrożonych marginalizacją społeczną" to zupełnie niewinna i bardzo potrzebna aktywność wpierająca grupy, które po prostu nie mają układów, liczebności, kasy, statutów, prezesów, wlasnych lokali, natomiast są bardzo potrzebne. Mogą to być grupy młodzieży, studenckie, emerytów, uchodźców, itd itp - organizujących się wokół pewnych idei, zainteresowań, problemów społecznych, zjawisk kulturalnych czy działalności artystycznej. Każdy ma do tego konstytucyjne *prawo* i jest to *sprawiedliwe*, panie radny. Więc bez paniki proszę!
      • Gość: J23 Re: Kultura według radnych. IP: *.opera-mini.net 03.07.12, 15:45
        Ciekawe co ten radny zrobi gdy odkryje np.że Chrystus nigdy nie był katolikiem...:)
        • Gość: essex Re: Kultura według radnych. IP: *.xdsl.centertel.pl 03.07.12, 20:05
          ...albo że to był Żyd...i kazał służyć władzy,płacić podatki i być posłusznym okupantom(Rzymianie okupowali wtedy Izrael)...
      • kainel.kemezrp Tomaszu 04.07.12, 23:24
        ty sobie przeczytaj pierwszy post we wątku i przypomnij jak to gadaliśmy
        tym co wyróżnia Czechowicza...
        wiesz akurat tak się składa że do grupy wykluczonej nie mającej układów nie należysz
        czyli że opowiadasz nam tu dyrdymały jak świnie opowiadająca o gwiazdach
        jesteś co prawda kiepskim filozofem (to grupa wykluczona i bez układów)
        ale mało jesteś tym filozofem
        działalność z którą jesteś kojarzony jest tak niskich lotów że żadne wyrównywanie jej nie pomoże...
        nie jest to związane jednak z tym jakie masz zainteresowania jakim ideom się nisko i dziwnie kłaniasz a zwyczajnie z brakiem gustu i tym że zamiast pracowitości i uczciwości postawiłeś na okrągłe słówka im bardziej bezznaczeniowe tym lepiej
        mniejsza czy to jest sprawiedliwe ale fakt każdy ma prawo robić za wioskowego głupka
        wesołka gadającego bez treści który przechodząc nie zostawia śladów
        pzdr.
    • kainel.kemezrp Rózycki gej czy innowierca? 05.07.12, 14:21
      oczywiście Ziomek jest zły bo jakże można nagrodzić za 30 lat pracy skoro ani to 30 lat bycia gejem ani też innowierstwa
      Pietrasiewicz wiadomo zaś pełna gejoza i innowierstwo
      ale co komu winien Różycki?
      Przecie się o nagrody nie dobija nie kolekcjonuje wszystkiego od honorowego sprawiedliwego wśród narodów po pierwszą nagrodę na wystawie psów rasy buldog.
      nie ładnie sobie więc paszczy Różyckim wycierać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka