Dodaj do ulubionych

Mountain - Bob Dylan

26.02.11, 13:28
Od niedawna przesłuchuję r e w e l a c y j n a płytkę nieśmiertelnej grupy MOUNTAIN "Masters of War"... Niby nic nowego: piosenki Boba Dylana w tym klasyki takie jak "Blowin' the Wind", "The times They Are A-Changing"... Tytułowy "Masters of War" w wykonaniu Ozziego Osbourne'a. Generalnie: cudo! Polecam, kto nie ma.
Wszystko nagrane i wydane w 2007 roku (Big rack records) z oryginalnego Mounain grają panowie West i Laing.
Obserwuj wątek
    • ilnyckyj Re: Mountain - Bob Dylan 28.02.11, 21:43
      POchwalę się , że mam tę plytkę już od 2 lat i jak najbardziej popieram.
    • essor Re: Mountain - Bob Dylan 03.03.11, 22:16
      Doceniam. Ale wolę oryginalny Mountain z pocz. lat 70-tych.
    • jo_ember Kapelusz zdejmuję... 31.03.11, 14:04
      przed panami Westem i Laingiem, ale Dylana wolę w oryginale (ostateznie mogą być Byrds z tamboutine man)
      • sexilola_automatic Re: Kapelusz zdejmuję... 26.05.11, 00:37
        Ja - oczywiście - oryginały stawiam na samym szczycie. Ale to nie znaczy, że różne interpretacje, w innym stylu, mogą być kongenialne! To dotyczy Mountain. I też - z czasów dawniejszych trochę zapomniane trio Peter Paul and Mary. Mam ich płytę, jest super! Choć oczywiście zupełnie na innym biegunie niż Mountain i inne od Dylana. Ciekawam, czy ktoś słyszał tu o nich?
        • basilisque Peter, Paul and Mary 03.03.12, 11:17
          Oczywiście, tu było o nich w starszych wątkach (można poszukać w archiwum). Z Mountain mogą się kojarzyc tylko poprzez Dylana, bo to trio - klasyczne country
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka