asraz Molestowanie w kościele?"Ksiądz jest gotowy na ... 09.08.12, 07:44 Wszystkim pedofilom, tym również w sutannach, w ramach kary dodatkowej obcinać jaja, może przestaną popełniać te okropne czyny. Odpowiedz Link Zgłoś
brudno Molestowanie w kościele? 09.08.12, 07:47 Pedofil i homoseksualista? Więc wcale nie jest wyjatkowym kapłanem. Ja mu wyroku skazującego nie daję, bo równie dobrze może być winny - albo zniesławiony. Odpowiedz Link Zgłoś
natali8210 Molestowanie w kościele?"Ksiądz jest gotowy na ... 09.08.12, 08:08 jaką trzeba być kanalią żeby bronić kogoś takiego Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Molestowanie w kościele?"Ksiądz jest gotowy n 09.08.12, 08:27 Podstawowa reguła - przed pisaniem pomyśl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: Molestowanie w kościele?"Ksiądz jest gotowy n IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.12, 08:32 ...jakim trzeba być bezmózgiem, żeby skazywać nie skazanego... wprowadzimy ostracyzm?... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 1 Wszystko przez dobra doczesne. IP: *.ngm.net.pl 09.08.12, 09:11 - celibat, bo by rozkradli dobra kościelne; - "tajemnica spowiedzi" - ukrywanie przestępców. A gdzie wiara w boga? - ten katabas nie wierzy w boga, pewno wie co robi w kwestii wierzeń, ale to przestępstw nie likwiduje. Odpowiedz Link Zgłoś
cyniczne_oko "Sumienie mam czyste" - dał sobie rozgrzeszenie ? 09.08.12, 08:53 Ksiądz głosi, zgodnie zapewne z prawdą że sumienie ma czyste. To żaden problem, wystarczy wyspowiadać się samemu sobie, dać rozgrzeszenie i wyznaczyć pokutę. I już mamy sumienie czyste jak śnieg. A może jakiś kolega z seminarium mu je udzielił? Określenie "czyste sumienie" to nie to samo "ja tego nie zrobiłem". Odpowiedz Link Zgłoś
sta-n2 Molestowanie w kościele?"Ksiądz jest gotowy na ... 09.08.12, 09:13 Znam sytuację w której parafialne dewoty broniły księdza pedofila w dość oryginalny sposób argumentując,że jeżeli nawet proboszcz ma coś na sumieniu, to przecież wspomaga rodzinę molestowanego chłopca w postaci darów żywnościowych i dlatego nie ma sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc przerzucany przez biskupa : Pocking , Turka , itd IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.12, 09:33 ... klasyka z przerzuceniem z jednej do drugiej parafii ,noga podwinęła się w Dolnej Bawarii i mleko się wylało Odpowiedz Link Zgłoś
sylda Molestowanie w kościele?"Ksiądz jest gotowy na ... 09.08.12, 09:54 tym, którzy nie mają wyobraźni - tj. w głowach im się nie mieści, że poczciwy, czy nawet "święty" ksiądz może ludziom zwichnąć życie - polecam obejrzenie tego filmu dok. "Deliver Us From Evil". Na iplex.pl za darmo: www.iplex.pl/filmy/deliver-us-from-evil,1160 Odpowiedz Link Zgłoś
ju-li1 Re: Molestowanie w kościele?"Ksiądz jest gotowy n 09.08.12, 10:02 @dociek Znakomicie to wyjaśniłeś! Odpowiedz Link Zgłoś
tow_rydzyk Dobre..."Bog wie, ze jestem niewinny..." 09.08.12, 10:03 Kiedy skonczy sie samowola tych buhajkow w sutannach? Polecam artykul: Tekst linka oraz cos dla rozrywki : Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Dobre..."Bog wie, ze jestem niewinny..." 09.08.12, 11:10 Kiedy ateiści przestaną molestować? Kastrować ateistów i na dożywocie zamykać. Odpowiedz Link Zgłoś
sylda Re: Dobre..."Bog wie, ze jestem niewinny..." 09.08.12, 12:18 nie mam boga, który każe mi kastrować, zabijać, wieszać za jaja, więc powiem tak: każdego złodzieja, pedofila, mordercę powinno się trzymać w odosobnieniu od reszty społeczeństwa. i nieważne, czy będzie to pan ksiądz (wierzący), czy pan hydraulik/profesor/kominiarz (niewierzący, agnostyk). NIE MA TU ŻADNEGO ZNACZENIA ŚWIATOPOGLĄD PRZESTĘPCY. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Dobre..."Bog wie, ze jestem niewinny..." 09.08.12, 13:25 Pisałem do tych,co z definicji czepiają się katolików. Odpowiedz Link Zgłoś
sylda Re: Dobre..."Bog wie, ze jestem niewinny..." 09.08.12, 13:48 Chorych ludzi trzeba odseparować od reszty. Dziwisz się ludziom, że tak reagują? Przecież tu chodzi o czyjeś dzieci. Większości rodziców na wieść, że ksiądz jest pedofilem zapewne nóż się w kieszeni otwiera... I nie nasza to wina, że w kościele katolickim jest taka koncentracja zboczeńców, bo przecież nie mówi się o pedofilach-lekarzach, czy zbokach w innych profesjach. No i z drugiej strony, to przecież ksiądz ma być WZOREM! To księdzu się ufa - wystarczy, że jest księdzem. Normalni ludzie czują obrzydzenie, gdy takich osobników się wybiela, wysyła do innej parafii, bagatelizuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: Dobre..."Bog wie, ze jestem niewinny..." IP: *.ip.netia.com.pl 09.08.12, 14:41 > przecież nie mówi się o pedofilach-lekarzach, czy zbokach w innych profesjach ...nie mówi się?... dlaczego - może wiesz?... bo w innych profesjach ich nie ma?... mówi się - popytaj tych, co ujawniają siatki pedofilów... międzynarodowe... zapytaj o skład zawodowy... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromba_bez_glusia Re: Dobre..."Bog wie, ze jestem niewinny..." IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.12, 15:13 Wiesz na czym polega różnica? Ze jak pedofilem jest lekarz albo nauczyciel, to ministerstwo zdrowia albo edukacji nie ukrywa tego . Nie wysyłają go do innej szkoły czy szpitala, nie powiadamiając organów ścigania. Nikt też nie rzuca się i nie płacze że lekarz nie mógł molestować bo tak sumiennie operacje wyrostka robił. Nikt też nie mówi że skazanie lekarza za pedofilie to atak na służbę zdrowia. Widzisz teraz różnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: Dobre..."Bog wie, ze jestem niewinny..." IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.12, 15:26 ...nie widzę różnicy... np.: kilka dni temu opisywano historię lekarza molestującego pacjentki... wcześniej (w 1987 r.?) zabił żonę... tłuczkiem do mięsa... koledzy psychiatrzy uznali, że może dalej leczyć... czyta się też o nauczycielach, lekarzach, rodzicach i dziadkach - niestety... trzeba leczyć ślepotę, żeby to zobaczyć... bleee..., Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman zatłukł swoją starą tłuczkiem do mięcha??? IP: *.centertel.pl 09.08.12, 15:38 ale musiała go wkur(.......)ć !!! Wybierasz się na starość do Wizytek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: zatłukł swoją starą tłuczkiem do mięcha??? IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.12, 15:58 ...tak, ale już po wyroku skazującym... wizytki fajne są... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
sylda Re: Dobre..."Bog wie, ze jestem niewinny..." 09.08.12, 15:42 > kilka dni temu opisywano historię lekarza molestującego pacjentki... wcześniej (w 1987 r.?) zabił żonę... tłuczkiem do mięsa... koledzy psychiatrzy uznali, że może dalej leczyć... czyta się też o nauczycielach, lekarzach, rodzicach i dziadkach - niestety... trzeba leczyć ślepotę, żeby to zobaczyć... bleee..., chyba zboczyliśmy trochę z tematu... swoją drogą, ta metoda "Ręka rękę myje, noga nogę wspiera" doprowadzona jest przez naszych sprytnych lekarzy do perfekcji... coś mi to przypomina, ale może tym razem zmilczę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sylda Re: Dobre..."Bog wie, ze jestem niewinny..." 09.08.12, 15:33 Jeśli chodzi o pedofilów-nie księży to ludzie próbują się wzajemnie ostrzegać o pojawieniu się takich osobników w sąsiedztwie. Taki człowiek jeżeli był skazany i wyszedł na wolność ma swojego kuratora, chodzi na terapię. Ksiądz nie leczy się, za to wysyłany jest do innej miejscowości, gdzie nadal może uprawiać ten proceder (w świętym spokoju). Ludzie nie mają pojęcia, że swoje dzieci powierzają zboczeńcowi, gwałcicielowi... W mediach były opisywane przypadki pedofilii, zazwyczaj mówi się o tym wtedy, gdy w grę wchodzi zawód, z którym wiąże się ZAUFANIE SPOŁECZNE. Pamiętam o dyrygencie chóru, psychologu, dziennikarzu... Mnie gó... obchodzi, czym się zajmuje taki zbok i jaki ma światopogląd - może być wyznawcą O. Rydzyka, Jahwe, być ateistą... Są ludzie, którym z racji wykonywanego zawodu ufamy bardziej... jeżeli ktoś to zaufanie wykorzystuje trzeba to piętnować - NIE UKRYWAĆ. Przecież ci ludzie krzywdzą dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: Dobre..."Bog wie, ze jestem niewinny..." IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.12, 16:01 ...nie chodzi o zawód pedofila... chodzi o lincz dokonywany na tym forum... :/... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
sylda Re: Dobre..."Bog wie, ze jestem niewinny..." 09.08.12, 16:14 ...nie chodzi o zawód pedofila... chodzi o lincz dokonywany na tym forum... :/... bleee... niektórzy są żądni krwi, gdy w grę wchodzi dobro dziecka. inni potrafią powiedzieć - nic się nie stało, PRZENOSIMY KOLEGĘ DO INNEJ WIOSECZKI (bo tu się zrobiło za gorąco), jeszcze inni - PRZECIE KSIĄDZ TO CHŁOP - SWOJE POTRZEBY MA, I BASTA! ja potrafię wybaczyć (krewkość) tylko tym pierwszym. acha, gdyby ktoś pytał: tak. ja mogę pierwsza rzucić kamieniem... nie mam nic na sumieniu. i księżula nie mam zamiaru bronić. ps. są zeznania ofiar - czyli słowo przeciwko słowu... pożyjemy, zobaczymy jak to się skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: Dobre..."Bog wie, ze jestem niewinny..." IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.12, 21:34 ...możesz wybaczyć tylko tym żądnym krwi... współczuję... i życzę wzajemnie... żeby kiedyś twoje słowo było przeciw słowu... i twojemu czystemu sumieniu... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Dobre..."Bog wie, ze jestem niewinny..." 09.08.12, 23:11 Nie wnikam tu od początku, czy winny, czy nie. Choć ofiary pedofilii mogą ponosić jej psychiczne konsekwencje przez całe życie. A poznałem takie dorosłe już osoby. Poraża mnie ta wypaczona mentalność i zaślepiona argumentacja tzw. "obrońców", dla których jak widać facet chodzący w kiecce staje się niedotykalnym tabu ponieważ kiedyś rodzice wysłali go do seminarium, żeby sobie bezproblemowo ułożył życie, gdzie to nauczył się sprytnie zaganiać owieczki. www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120808/LUBLIN/120809518 "Starszy mężczyzna z parafii, w której pracował ksiądz, twierdził, że przez ten czas nikt niczego podejrzanego nie zauważył. A przecież takie dewiacje wyszłyby na jaw – przekonywał." Panu z parafii myli się ekshibicjonista z pedofilem. Bo jeżeli bez problemu można by było zauważyć na wsi faceta paradującego z organami na wierzchu... to niekoniecznie takiego, który by obmacywał na zapleczu małych chłopców i kazałby sobie robić loda po kryjomu. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Dobre..."Bog wie, ze jestem niewinny..." 09.08.12, 23:52 Lewaku,ty twierdzisz,że są ofiary,a może to są tylko pomawiacze? Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Gdzie Twoja tzw. kindersztuba? 10.08.12, 06:41 Nie jestem żadnym "lewakiem", obrażasz mnie nazywając w ten sposób. Mam Ci się zrewanżować prymitywnym katolem i chełmskim przygłupem? Bo mam podstawy. Skoro znów nie umiesz nawet próbować zrozumieć tego, co napisałem, a wydajesz z siebie debilne komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Gdzie Twoja tzw. kindersztuba? 10.08.12, 08:20 Przeczytaj sobie co i jak piszesz na temat - dużo epitetów,mało faktów,a jeżeli piszesz o faktach to bez uwzględniania czy są prawdziwe.Nadmiar ideologii,a to jest właśnie lewackie.Jeżeli ktoś ma poglądy lewicowe - to jego problem,ale niech to będzie konkretne. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Gdzie Twoja tzw. kindersztuba? 10.08.12, 08:48 Dociek pisząc np. o katolach nigdy do nikogo nie zwrócił się per katolu, personalnie. Ty zaś bardzo często chcąc polemizować z postami innych starasz się ich obrazić posługując się w rewanżu epitetami w formie per ty. Także czynisz to teraz wobec Doćka atakując go personalnie nie potrafiąc podjąc normalnej krytyki jego poglądów czy używanych przez niego określeń. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Gdzie Twoja tzw. kindersztuba? 10.08.12, 09:03 Nie widzę specjalnej różnicy między lekceważącym stosunkiem go grupy czy osoby.Popatrz na pierwszy jego post na tym wątku.Dociek w tym się specjalizuje,a ja odpłacam mu personalnie,bo to on personalnie pisze.Wpisuje się tym w styl wielu innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... [']... IP: 217.98.61.* 10.08.12, 14:23 ...gratuluję skuteczności, doćku... jak się czujesz po wykopaniu stołka spod nóg ofiary linczu?... :/... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp santo subito jednak? 10.08.12, 14:35 blee - lepiej sprawę przemyśl dociek ani stołka nie wykopał ani zapałki nie rzucił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... mentalny dziki zachód... IP: 217.98.61.* 10.08.12, 14:42 ...skąd wiesz... mówią, że wykopał stołek, użył noża i zapalniczki... a kto mu pomagał?... podobno jakiś szeryf... i dyrektor banku... i burdelmama?... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: mentalny dziki zachód... 10.08.12, 14:47 Panowie, ciszej na tą trumną... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp odwrotnie Empi 10.08.12, 15:00 raczej odwrotnie niech stosy nie płoną w obłudnej ciszy ktokolwiek je podpala Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: mentalny dziki zachód... 10.08.12, 15:17 No i widzisz rozkręcanie plucia. Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp mentalny wielki wschód 10.08.12, 20:01 otoczeni wałem oblepieni... ech zresztą... kuria też wzywa do zamiecenia pod dywan link Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: [']... 10.08.12, 17:45 Gość portalu: bleee... napisał(a): > ...gratuluję skuteczności, doćku... jak się czujesz po wykopaniu stołka spod nó > g ofiary linczu?... :/... bleee... Współczuję Ci bardzo. To Twoje podsumowanie jednoznacznie wykazuje, że niewiele odstajesz od tych, których opisałem na samym początku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: [']... IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.12, 23:29 ...za współczucie dziękuję... co do odstawania - ważne, że odstaję od doćkopodobnych... a to co przynosi mi zaszczyt - mam nadzieję, że się nie mylę - to brak podobieństwa z twoim pojmowaniem przyzwoitości... sprawiedliwości i humanizmu... i tyle... bleee... ps.: co ta nasza Konstytucja powiada o równości, sprawiedliwości, dyskryminacji i takich tam głupotach dla ciemniaków?... tyle w temacie - wystarczy westernowej sprawiedliwości... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myzeszwagrem Re: [']... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.12, 11:03 Gość portalu: bleee... napisał(a): > ps.: co ta nasza Konstytucja powiada o równości, sprawiedliwości, dyskryminacji > i takich tam głupotach dla ciemniaków?... tyle w temacie - wystarczy westernow > ej sprawiedliwości... bleee... Na nasz ze szwagrem gust, to "westernową sprawiedliwość" uprawiają w Polsce ci, którzy - wbrew Konstytucji RP - zrobili z naszego kraju państwo na pół teokratyczne, obwieszone krzyżami katolickimi od żłobka po domy starców i od gminy po Sejm oraz ci, którzy w tej sytuacji mają jeszcze czelność wspominać coś o równości i dyskryminacji. Odpowiedz Link Zgłoś