Dodaj do ulubionych

Tak się robi dożynki: bez umów, na "jakoś to bę...

29.08.12, 21:34
Naczelny Śledczy tego Miasta w akcji. Nic dodać, nic ująć.

Swoją drogą ciekawym pozostaje fakt, który z kontrolujących przekazuje informacje Panu Karolowi, czy może to już informacja oficjalna? Jeżeli tak to niech Pan Karol umieści łaskawie link, wszyscy zapoznamy się z ustaleniami.
Obserwuj wątek
    • Gość: ad Re: Tak się robi dożynki: bez umów, na "jakoś to IP: *.static.vip-net.pl 29.08.12, 22:04
      PSL to zwarta rodzina i dobrze się trzyma a wy kmiotki won do czarnej roboty.
      Czereśniaki nie mają ambicji tylko butę
      • zubelz Re: Tak się robi dożynki: bez umów, na "jakoś to 29.08.12, 22:37
        Przenno buraczani znowu w akcji???. Nie zarobili kolesie???.Gumofilcowi zaczynają gryźć się o koryta???
        • Gość: AntyWOK Re: Tak się robi dożynki: bez umów, na "jakoś to IP: *.dynamic.mm.pl 30.08.12, 00:17
          Brawo za ten artykuł, bo WOk to rzeczywiście kuriozalna instytucja, która pożera gruba kase na swoją działaność , a nie potarfi nawet rozsyłać maili z zapowiedziami swoich imprez.
          Ale równie patologiczne wydaje sie życie programowo-finansowe Rozdroży i życie programowo-fonansowe Bramy Grodzkiej - TYeatru NN. Tez prawie nic potrzebnegop nie robią a ciągna kupę pieniędzy.
    • Gość: On Re: Tak się robi dożynki: bez umów, na "jakoś to IP: 62.244.129.* 30.08.12, 06:34
      Stara metoda: załatwić niewygodnego przez przez prasę.
      • krusnik02 Re: Tak się robi dożynki: bez umów, na "jakoś to 30.08.12, 09:00
        Obsadzony politycznie na fotelu przez kolegów z partii :) Myślał, że ma plecy a tu proszę - kontrola :D
    • ajatuse bo dla urzędnika budżet to kasa niczyja 30.08.12, 06:34
      a największy problem to jak tu przez kolesi wyczesać jak najwięcej dla siebie. To główne zajęcie urzędników.
    • Gość: bosman i bardzo dobrze karoluśledczy! IP: *.centertel.pl 30.08.12, 08:52
      niech red. Adamaszek ujawnia jak najwięcej przykładów sobiepaństwa, bezkarności, pazerności i szarogęszenia się peeselowskiego chłopstwa przy korycie.
      A ty karoluśledczy wyłapuj te artykuły, komentuj. Robisz dobrą robotę - nagłaśniasz i propagujesz działalność red. Adamaszka. Bez twojej niezamierzonej reklamy pewnie bym tego nie przeczytał. A po twoim komentarzu ja i inni (na forum i nie tylko) wiemy co w trawie piszczy, i możemy pokopać w rzyć urzędnicza klasę próżniacza, możemy patrzeć jej na ręce.
      Panie redaktorze - pilotuj Pan sprawę i informuj co dalej z cwaniaczkami z chłopskiej jaczejki .
      • kainel.kemezrp oj bosman bosman 30.08.12, 08:59
        tu nie idzie o bezkarność tylko o polowanie na WOK - zgadnij kto ma chrapkę na bycie szefem WOK?
        ;-)
        och nie lubię sytuacji kiedy wiem a powiedzieć mi nie uchodzi
        ale cóż bywają takie
        jak ta przykładowo
        • Gość: bosman witaj leniaku :-) IP: *.centertel.pl 30.08.12, 09:07
          kawusia poranna była?
          Nie chodzi o to czy i kto ma chrapkę na ten stołek. Jeżeli lewizny były, to były. Ciebie czy mnie za pomyłkę o dychę w zeznaniu podatkowym urzędasy zaje.....ą. A tam facet wydaje setki tys. zł. i nie potrafi się z tego rozliczyć. Czy to jest OK? Dlatego w tej sytuacji chrapka kogoś na ten stołek to sprawa drugorzędna.
          • kainel.kemezrp Witaj bosmanie :-) 30.08.12, 09:19
            Pisać o tym mi nie uchodzi.
            Wiesz akurat tamtej sceny nie budowałem ale budowali ja moi koledzy z pracy.
            Za to bardzo podobne sprawy znam z innych lubelskich "instytucji kulturalnych"
            Też mi nieco nie uchodzi ich obsmarowywać
            tu jednak nie tyle przekręt w grę wchodzi co...
            no i tego właśnie napisać nie uchodzi mi ;-)
            ...
            w każdym razie to nie tak że rachunki są za nic a pieniążki poszły do kieszeni na lewo
            nic z tych rzeczy zapłacono za to co w pocie czoła zostało zrobione by nie było kaszany.
            natomiast sytuacja jest faktycznie idealna do tego by chętny do stołka wykorzystał ja do swojej walki o stołek
            pzdr.

ps. a kawusię właśnie piję
            • Gość: bosman ależ leniaku! ja nie twierdzę... IP: *.centertel.pl 30.08.12, 09:36
              że ktoś wziął kasę za nic. Ale jeżeli płacisz kasa społeczną za coś to musisz mieć "podkładkę" za co, dokładnie i szczegółowo. Ja pracuję na rzecz firm prywatnych, często znajomych i muszę dokładnie podać w rozliczeniu, w rachunku za moją pracę, co zrobiłem lub wcześniej umawiam się co zrobię, a zleceniodawca sprawdza wykonanie. To znasz: kochajmy się jak bracia, liczmy się jak żydzi. Jeżeli szef WOK wiedział lub przeczuwał, ze chcą go wydymać ze stołka, tym bardziej powinien być skrupulatny w papierach. Za łatwowierność ( a może w tym wypadku nadmierną pewność siebie?) płaci się frycowe. Za niedbalstwo - też. Zalecenia pokontrolne sprzed trzech lat nie wykonane? - to o czym mowa? Każde "dymanie" zaczyna się od kwitów. Szczególnie dymanie ze stołków na których odpowiada się za społeczną kasę. "Strzyżonego Pan Bóg strzyże".
              A do Wypnichy i okolic wybieram się motocyklem, jeżeli pogoda dopisze, w sobotę. Jeżeli trzasnę kilka fotek, zamieszczę w Twoim wątku.
              • kainel.kemezrp Bosman ty nie twierdzisz Adamaszek zas twierdzi 30.08.12, 10:01
                Mnie jest przykro czytać że oto (znany mi zresztą skądinąd) fagas z UM twierdzi że moi koledzy technicy coś niby spie...li
                dupek który sobie nigdy rak uczciwą pracą nie splamił obraza ludzi uczciwych i naprawdę ciężko pracujących
                Gazeta wiele osób już sobie takimi tekstami zraziła i mało kto chce z nią gadać
                kwestii papierów właśnie komentować nie będę
                ale jak już sugerowałem bynajmniej nie z niedbalstwa w liczeniu się to wynika
                żeby to zilustrować musiałbym opisać ci sytuację z tego roku - taka przy której pracowałem
                każdy czyn dobry powiadaja musi być ukarany ;-)
                kto wie może trzeba było dać urzędasom położyć sztukę i nie ratować prestiżu miasta desperacji?
                jednak uratowaliśmy
                i za to trzeba nam płacić bo to jest praca nasza zarobkowa
                źle wygląda gdy ktoś kto płacić za uratowanie swojego tyłka nie chce posuwa się później do pisania o marnych kwalifikacjach tego kto spasioną dupę mu uratował
                a tak jest w Lublinie
                w branży to znana sprawa jest ;-)
                i niech póki co pozostanie ze tylko w branży
                pzdr.

ps. będę zaszczycony ;-) do sobieskiej tez kiedy zajedź
                • Gość: bosman to olać dziadostwo! IP: *.centertel.pl 30.08.12, 10:20
                  skoro w branży sprawa jest znana to niech się bujają, nie brać od nich zleceń. Zawsze też można ich zrobić w ch...aszka - dogadać się i........nie zrobić. Jak Kuba Bogu tak Gwatemala Gwadelupie.
                  • kainel.kemezrp te dziady to też niestety ludzie 30.08.12, 10:38
                    wśród których żyjemy...
                    człowiek nie maszyna - wiadomo ale i sku...synem być nie należy

a olewanie to już nie moja brocha Bosmanie
                    nie mój poziom decyzyjny i nie moje ryzyko
                    i nie chciałbym wcale na takim poziomie byc - za nerwowy jestem
                    za szybko bym jednemu z drugim w mordę dał i byłoby po "współpracy"
                    wiem gdzie stoję ;-) i rwę się do prania dziadów
                    ale dac kolegów z gównem mieszać także mi nie uchodzi
                    "Lepiej nie
                    Myśleć że jestem zwykłym zerem
                    Obok cyfr które są losu transferem
                    Lepiej nie
                    Myśleć że tak być musiało
                    Zero to przecież nic
                    Czyli ku...ko mało"

pzdr.
                    • kainel.kemezrp miało być - nie rwę się 30.08.12, 10:41
                      co najwyżej krzyknę - O rzesz Kurwa Twoja...
                      • Gość: bosman rozumiem cię... IP: *.centertel.pl 31.08.12, 15:41
                        doskonale. Ale dopóki się nie postawicie, wiecznie będą was ryćkać.
        • Gość: bosman PS: pracę redaktora Adamaszka... IP: *.centertel.pl 30.08.12, 09:11
          uważam za pożyteczną. Może nie jest to Everest dziennikarstwa, może nie zawsze szczyt obiektywizmu, ale przynajmniej ktoś podszczypuje cwaniaczków, złodziei, bezkarnych bezczelnych urzędasów.
          • kainel.kemezrp Adamaszka problem to ignorancja 30.08.12, 09:28
            i nie tylko jego w redakcji niestety
            ale kiedyś sobie go "prześwietlałem" i moim zdaniem pisał dobre solidne teksty o wydarzeniach kulturalnych
            no ale trafił do działu miejskiego i tu już niestety dobrze nie jest
            to nie tylko nie Ewerest ale nawet nie Górki Czechowskie
            kurdę nawet przepisać z dostanego skryptu to trzeba umieć
            no i sprawdzac wreyfikować i jak głosi kodeks dziennikarski gazety wyborczej:
            "Kazda osoba czy instytucja, która ktoś przedstawia w złym swietle, musi sie wypowiedzieć..."
            trzeci akapit na pierwszej stronie
            kiedyś od Hołdy to dostałem i czasem sobie czytam
            zabawne nawet w tak zwanym kontekscie
            pzdr.
            • Gość: bosman ależ leniaku! ja nie twierdzę... IP: *.centertel.pl 30.08.12, 09:42
              że red. A. zasługuje na Pulitzera! Ale pożyteczny jest. No i niech się uczy, kształci, zbiera doświadczenia. W Twoim imieniu dedykuję Panu A.:
              "- pyta facet faceta na ulicy: przepraszam, jak dojść do filharmonii?
              - ten odpowiada: ćwiczyć kochany, ćwiczyć!"
              Na marginesie: w jakim wieku jest Pan A.?
              • kainel.kemezrp musiałbym poszukać ale 30.08.12, 10:04
                chyba 86 rocznik (tak z pamięci podręcznej strzeliłem)
                • Gość: bosman eeeeeeeeeeeeeeeee :-) IP: *.centertel.pl 30.08.12, 10:15
                  to jeszcze młodzian. Ma czas się nauczyć :-)
    • Gość: Rybol Re: Tak się robi dożynki: bez umów, na "jakoś to IP: *.dynamic.mm.pl 30.08.12, 23:50
      Miałem pare razy do czynienia z ludzmi z WOK. Z tym dyrektorem, co jest na fotce - też. To wyjątkowo niekompetentne, niepozbierane i niesłowne towarzystwo. Dziwna zgraja, którą należąłoby rozpedzić i zastapić dwa razy mniejszym dobrym zespołem. To jaskiniowcy, którzy nawet meila nie potrafią wysłać. Sa gorsi od rozdroży!
      • Gość: bosman miernota, ale swojaki! IP: *.centertel.pl 31.08.12, 15:42
        a co?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka