Dodaj do ulubionych

Chcą wyrzucić Kowalczyka z PiS. Bo działa na sz...

11.09.12, 08:11
Eh, panie senatorze - myślałem, że jest pan rozsądnym człowiekiem. Czy naprawdę wierzy pan, że pańscy wyborcy oczekują torpedowania wszystkiego co robi Żuk w mieście? Oprócz fanatyków smoleńskich są też ludzie, którzy widzą że działania Żuka, pomimo że jest z PO a nie z PiS, są korzystne dla Lublina. Akurat Piotr Kowalczyk jest jedną z pozytywnych twarzy PiS na Lubelsczyźnie więc karcenie go za zrobienie porządku z Tułajewem będzie jasnym sygnałem, że lubelski PiS to beton który chce tylko szkodzić miastu.
Obserwuj wątek
    • vote_eye Prawda o Żuku i Kowalczyku 11.09.12, 08:53
      Mity o działalności Żuka pękną jak bańka mydlana gdy tylko wyjdą na jaw nieprawidłowości.
      Zatem nie podniecajcie się.
      Kowalczyk od dawna nie miał niczego wspólnego z PiS , oprócz kandydowania z jej list. Robił swoją małą politykę wciskając to samo PR-owskie g*wno "miasto się rozwija" co Żuk.
      Bardzo dobrze się stało, mam nadzieję że zostanie odwołany, będzie to ostrzeżenie dla radnych, którzy szybko skalkulują sobie swoją szanse w kolejnych wyborach. A Kowalczyk no cóż,bez radnych i ich głosów będzie już niepotrzebny Żukowi i zostanie jak już wiele osób pierwszorzędnie wydupczony. Na tym tle po ratuszu krąży świetna ksywa Żuka "...", ale o tym kiedy indziej.
      • kainel.kemezrp Żuk swoją kulkę toczy 11.09.12, 09:07
        szeroko o tym tu link
        jaki to rodzaj prawdy? :-P
      • simonh Re: Prawda o Żuku i Kowalczyku 11.09.12, 11:27
        a może tak bardziej merytorycznie złośniku ? Bo oprócz inwektyw i insynuacji nic konkretnego nie przedstawiłeś. Jesli sa jakies nieprawidlowości to twoim obowiązkiem jest zawiadomienie prokuratury. Jesli tego nie robisz to znaczy, ze poslugujesz się jedymie brudnymi insynuacjami czyli szkalowaniem i obrzucaniem blotem.
        • Gość: andrzej.filipowicz Obowiązki i podwiązki IP: 89.167.0.* 11.09.12, 22:57
          simonh napisał:
          > a może tak bardziej merytorycznie złośniku ? Bo oprócz inwektyw i insynuacji ni
          > c konkretnego nie przedstawiłeś. Jesli sa jakies nieprawidlowości to twoim obow
          > iązkiem jest zawiadomienie prokuratury. Jesli tego nie robisz to znaczy, ze pos
          > lugujesz się jedymie brudnymi insynuacjami czyli szkalowaniem i obrzucaniem blo
          > tem.

On ma w 100% rację, bo nie rolą obywatela jest wszynać, prowadzić i kończyć stosowne działania. Cóż zresztą ma przedstawiać obywatel jak są raporty profesjonalistów takich jak inspektorzy NIK? Obywatel ma pilnować miejskich spółek czy jeden z inicjatorów ich powołania, którym był m. innymi rzeczony prawie, a moim zdaniem słusznie wyrzucony.

Na bazie informacji dostępnych tylko w domenie publicznej gdybym był członkiem PiS, to na wyrzucenie z parii P. Kowalczyka bym nie czekał aż do 2012 roku, a własną legitymację oddał już dwa lata temu...

To co my wiemy z domeny publicznej(jak wiedzieć chcemy oczywiście) jest tylko marnym odpryskiem informacji, które są w posiadaniu wymienionego przez ciebie organu, bo w ratuszu pracują nie tylko ludzie z legitymacjami partyjnymi w kieszeniach, ale również oddani urzędowi i miastu obywatele.

Podwiązuj ile chcesz ale wkrótce majtki i tak opadną i pokaże się w całej krasie to co najlepiej widać jak człowiek jest na wysokiej drabinie.
      • Gość: dix Re: Prawda o Żuku i Kowalczyku IP: 89.74.253.* 11.09.12, 12:12
        Mity o działalności Żuka? Ja nie patrzę na mity. Ja patrzę na budującą się obwodnicę, budujące się dojazdy do obwodnicy, budujące się lotnisko, remonty dróg i rozszerzającą się strefę ekonomiczną. Wszystko za Żuka. A potem patrzę na Tułajewa i widzę małego człowieczka, grającego swoje malutkie interesiki oraz jakiegoś Czelaja, który w Lublinie jest anonimem, a śmie sobie rościć prawo do wpływania na rozwój tego miasta. Psami ich poszczuć i tyle.
    • andread61 Chcą wyrzucić Kowalczyka z PiS. Bo działa na sz... 11.09.12, 09:38
      Szanowny Panie Piotrze nie ma czym się przejmować , aczkolwiek z partią pis jest oddawana Pan związany i jest to trochę przykre ,ze inni Pana ZROZUMIELI poparli w usunięcia chorego Tujewa , który szkodził nie tylko Partii , bo ,że wszystkimi byliście na pieńku to jeszcze szkodził w rozwoju Lublina zaspakajaj tym swoje ego oraz cynizm moherowy .. możemy się różnić poglądami , ale dbajmy o wspólne podwórko . Wniosek to tylko Wniosek który jest Wnioskiem mniejszości a sama zawierucha wobec Pana osoby raczej przyniesie Panu korzyści. pozdrawiam Pana Serdecznie A.Dz.
      • kainel.kemezrp temu Piotru na tę okazję 11.09.12, 09:48
        Jeszcze się nam pokłonią ci, co palcem wygrażali
        My możemy być w kłopocie, ale na rozpaczy dnie
        Jeszcze nie
        Długo nie

jakby powiało zdrowo ;-)
        pzdr.
    • Gość: bosman kolejny dowód na szmatławą... IP: *.centertel.pl 11.09.12, 10:15
      destrukcyjną i szkodliwą dla Lublina, działalność partyjniaków z PiS. Kolejny raz dali dowód , że jedyne co ich interesuje to waaaaadza i kasa. Stawiam dolary przeciw orzechom, ze to sprężyna "urodzonego polityka", lokalnego kacyka i wodzusia - Tułajewa. Co za typ!
      • Gość: paula Żenada w PiS-ie IP: 89.76.27.* 11.09.12, 11:17
        Pan Kowalczyk to jeden z nielicznych polityków tej partii, który dla dobra naszego miasta współpracuje z innymi partiami. A czy to źle ??? Panowie politycy z PiS-u powinni walnąć się w te zakute łby albo zrobić sobie badania psychiatryczne. Pycha, zawiść , zazdrość i warcholstwo przez was przemawia wy głupie barany. Pozdrawiam.
        • Gość: andrzej.filipowicz I stonka ziemniaczna IP: 89.167.0.* 11.09.12, 22:43
          Gość portalu: paula napisał(a):
          > Pan Kowalczyk to jeden z nielicznych polityków tej partii, który dla dobra nasz
          > ego miasta współpracuje z innymi partiami. A czy to źle ??? Panowie politycy z
          > PiS-u powinni walnąć się w te zakute łby albo zrobić sobie badania psychiatrycz
          > ne. Pycha, zawiść , zazdrość i warcholstwo przez was przemawia wy głupie barany
          > . Pozdrawiam.

A poza warcholstwem ulubiona w kanalizowaniu myślących inaczej - stonka ziemniaczana...
          Czymże byłby przez Ciebie broniony gdyby nie aktualna ordynacja wyborcza i etykieta partyjna do jego czoła doklejona?

Masz poważny problem, bo najprawdopodobniej przez najbliższe 50 lat nie powróci jedna jedyna partia i jej wierny, poddany i bezradny zausznik.
      • Gość: andrzej.filipowicz Hipoyezy i paradygmaty IP: 89.167.0.* 11.09.12, 22:37
        Gość portalu: bosman napisał(a):
        > destrukcyjną i szkodliwą dla Lublina, działalność partyjniaków z PiS. Kolejny
        > raz dali dowód , że jedyne co ich interesuje to waaaaadza i kasa. Stawiam dola
        > ry przeciw orzechom, ze to sprężyna "urodzonego polityka", lokalnego kacyka i w
        > odzusia - Tułajewa. Co za typ!

Czytam i oczom nie wierzę - czyżbyś nagle "bosmanie" zmienił wykładnię partyjniactwa?
        Lubujesz się wszak w porównywaniu popularności w wyborach i zebranej ilosci głosów...
        Brzydzisz się jak nic partyjniactwem i związanymi z tym "karierami" - czyżbyś zapomniał, że radny S. Tułajew nigdy nie dostapił powołania na stanowisko dyrektorskie w urzędzie wojewody i powołanie na prezesa w poważnej spółce samorządowej?

Za wyczytaną na jednym z forów informacją o wymaganiach stawianych kandydatkom na sprzataczki w instytucji, która za prezesa miała tego nieupolitycznionego przewodniczącego rady miasta - w rzeczone wymogi zajrzałem i za głowę się złapalem, bo przy warunkach powołania na prezesa sprzątaczka jest osobą niezwykle kompetentną i wyjątkową...

Ty taki wyga życia społecznego, politycznego i ekonomicznego nie widzisz, że gra idzie o wielkie pieniądze i wpływy tam gdzie oko Twoje spojrzeć nie potrafi, bo medialne bielmo je zasłoniło?

Sięgnij do archiwum i sprawdź, kto był już znanym zwycięzcą plebiscytu na "Człowieka roku" KL zanim jeszcze wyniki podliczono - później być może warto zgłębić czym może być socjotechnika...
        • Gość: bosman partyjniactwo PO i PSL nie wyklucza... IP: *.centertel.pl 11.09.12, 22:47
          partyjniactwa PiS. Jak nazwiesz jego zachowanie? Nie załapał się? - bo już jakiś czas PiS pod tym względem nie ma wiele do gadania.
          • Gość: andrzej.filipowicz Bywają niezależni... IP: 89.167.0.* 11.09.12, 23:17
            Gość portalu: bosman napisał(a):
            > partyjniactwa PiS. Jak nazwiesz jego zachowanie? Nie załapał się? - bo już jaki
            > ś czas PiS pod tym względem nie ma wiele do gadania.

I jest w tym stwierdzeniu pełna moja zgoda - tyle, że w każdej partii są lub bywają wyjątki.
            Do takich wyjątków osobiście zaliczam S. Tułajewa, który z daleka od nomenklatury i nepotyzmu się skutecznie próbuje trzymać.

Z różnych względów mam czasmi okazję widzieć na własne oczy i słyszeć na własne uszy to, co innym umyka. Niechęć do S. Tułajewa jest wręcz oczywista, bo man nadzieję, że nie tylko był ale nadla będzie w radzie miasta "jedynym sprawiedliwym"...

Czy wiesz, że w tym szacownym gremium nikt inny nie ma odwagi pytać o zasadnoś wypłaty kilkudziesięcitysięcznych nagród presesem monopolowych spółek, którzy na dodatek tego są do odwołania szykowani?

Czy wiesz "bosmanie", że nikt poza S. Tułajewem nie odważyłby zapytać się jak możliwym jest żeby prezes miejskiej spółki składał na pismie nieprawdziwe oświadczenia o stanie finansów po to, by otrzymć dotacje miasta dla miejskiej spółki?

Myślę "bosmanie", że tematu "wojny" w PiS w ogóle by nie było gyby m. innymi nie ta oficjalna interpelacja S. Tułajewa, na którą jedyną odpowiedzią było odwołanie z funkcji przewodniczącego klubu radnych PiS przez wspierających przewodniczącego i prezydenta nomenklaturowych radnych.
    • simonh Brawo p.Kowalczyk ! Tak powinien postapić każdy. 11.09.12, 11:31
      Bo barwy polityczne nie sa najwazniejsze, ale dobro miasta, dla ktorego sie pracuje. Destrukcje rzeczywiście lepiej zostawić temu zawzietemu Tulajewowi
      • Gość: andrzej.filipowicz To taki żart czy nowa tradycja? IP: 89.167.0.* 11.09.12, 23:22
        simonh napisał:
        > Bo barwy polityczne nie sa najwazniejsze, ale dobro miasta, dla ktorego sie pra
        > cuje. Destrukcje rzeczywiście lepiej zostawić temu zawzietemu Tulajewowi

Przecież bez tych barw nawet najmniejszej szany by nie miał i to nie tylko na fotel radnego i przewodniczącego Rady Miejskiej, że o dotychczasowych posadach u wojewody i marszałka nie wspomnę.

To taki żart czy nowa tradycja żeby zaprzeczać istniejącemu stanowi faktycznemu?
    • nonez06 Chcą wyrzucić Kowalczyka z PiS. Bo działa na sz... 11.09.12, 11:53
      Zbłądziłem, pomyślałem w związku z ciszą wokół tej makabry. Uwierzyłem, że jednak zbiorowa mądrość PiS wzięła górę, moje niepokoje zatem były niesłuszne. Naraz CZELEJ ... a kto to jest czego dokonał, do czego pożytecznego się przyczynił. Jak uwierzyć, że jego pojęcie "szkody" pokrywa się z tym co rozumie przez to normalny czlowiek. Przyszło żyć w świecie super kreacji, stroną w dyskursie o żywotnych naszych sprawach zostaje NIKT. Oto głos zabrała ETYKIETKA. Nie godzę się na to, ubliża mi to. Gotów jestem czynnie i aktywnie przeciwstawiać się, nie jestem gotów na taką degradację. Niech o moich sprawach decydują ludzie o których wiem, że zapracowali na zaufanie i szacunek
      • Gość: bosman z ust Waść... IP: *.centertel.pl 11.09.12, 12:14
        mi to wyjąłeś.
        • Gość: artur Re: z ust Waść... IP: *.ip.netia.com.pl 11.09.12, 14:39
          ten Gejus tuławel rozpieprza ostatni bastion PISU, tualew zostaniesz sam w swoim zasranym 2 osobowym klubie, takich na nie bez argumentów palikot szuka.

• Gość: bosman jaki Palikot jest, taki jest... IP: *.centertel.pl 11.09.12, 15:26
            ale nie jest głupi. Na cholerę mu taki Tułajew? Przecież to pieniacz, karierowicz i, przynajmniej na razie, ortodoks katolicki. Chociaż może nagle zmieni "światopogląd" - czego się nie robi dla kasiory, waaaaadzy i kariery?
    • martaaa_pl Chcą wyrzucić Kowalczyka z PiS. Bo działa na sz... 11.09.12, 21:05
      Żenada!!! Chcą wyrzucić Kowalczyka z partii, bo dogaduje się z prezydentem z opozycyjnej partii, żeby robić coś dla miasta! To żenujące panowie Tułajew i Czelej!!!
      • Gość: andrzej.filipowicz Mówi Radio Wolna Europa - Głos Wolnej Polski IP: 89.167.0.* 11.09.12, 23:32
        martaaa_pl napisała:
        > Żenada!!! Chcą wyrzucić Kowalczyka z partii, bo dogaduje się z prezydentem z op
        > ozycyjnej partii, żeby robić coś dla miasta! To żenujące panowie Tułajew i Czel
        > ej!!!

Być może, że gdyby RWE nadal nadawało, to chociaż wiedziałabyś co to jes opozycja...
        Tak w ogóle skąd wiesz, że chcą wyrzucić kogoś z partii bo się dogadywał w sprawie dobra miasta, a nie przeciwko?

"Mówi Radio Wolna Europa - Głos Wolnej Polski" - radia nie ma ale zawsze możesz psłuchać choćby tylko własnego sumienia...
    • kolumb5 Chcą wyrzucić Kowalczyka z PiS. Bo działa na sz... 11.09.12, 21:20
      Głosowałem na Pana Kowalczyka w ostatnich wyborach, bo wydawał mi się jako człowiek przyzwoity. Ale widzę, że panu Kowalczykowi bliżej do Platformy Obywatelskiej, i nie mówmy o promocji miasta, bo każdy walczy o promowanie naszego miasta. Ale jest wiele innych rzeczy i spraw które Pan Żuk nie robi odpowiednio, dlatego nie można na wszystko się zgadzać i trzeba być opozycja ale taka jaka pokazuje Pan Tułajew. Myślę, i jestem przekonany, że w takiej sytuacji jedyna rozsądna decyzja to pożegnać się z Panem Kowalczykiem który wykorzystał PiS do promocji swojej osoby. Przypominam że tak naprawdę każdy w Lublinie głosuje za Panem Kaczyńskim i tylko osoby bliskie jemu powinny być popierane. Dlatego ja żałuję, że oddałem swój głos na tego Pana, i bedę popierał dalej PiS ale w osobie Pana Tułajewa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka