Dodaj do ulubionych

walec, adwokat kryminalista i 100 zł

01.10.12, 08:05
taki w skrócie efekt dał poranny poniedziałkowy przegląd prasy
lista ofiar s-17 się wydłużyła - straszny wypadek ale cóż pośpiech tym skutkuje
o 100 zł ma wzrosnąć płaca minimalna od stycznia
a lubelska palestra z otwartymi ramionami przyjęła bandytę w swe szeregi - bo liczy się wszak jakość palestry
hmm...
Obserwuj wątek
    • Gość: leszeke Bandyta ? Stopniowanie epitetów ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.12, 08:49
      kainel.kemezrp napisał:
      > a lubelska palestra z otwartymi ramionami przyjęła bandytę w swe szeregi - bo l
      > iczy się wszak jakość palestry

Zadaniem adwokata jest niesienie pomocy klientom :( - a jak działa cały nasz wymiar sprawidliwości niestety dobrze wiemy ...
      Nie mam za grosz szacunku dla tego adwokata, ale raczej nazwał bym go przestępcą, kryminalistą, i jeszcze parę innych epitetów - ale czy "bandytą" ?
      Dla mnie bandytą niewątpliwie był np. "Ogień" i jego koledzy - którym teraz chce się stawiać pomniki.
      A potencjalnych bandytów widzę na codzień jeżdżacych 120 w terenie zabudowanym i wyprzedzających na trzeciego na zakręcie ...
      • kainel.kemezrp członek bandy 01.10.12, 08:57
        to właśnie bandyta
        w tym wypadku idzie mi o bandę adwokatów
        • kainel.kemezrp własciwie to bandy prawników 01.10.12, 09:05
          bo jeden owszem adwokat ale drugi prokurator:
          "Prokurator wykradł z biurka swojej koleżanki kopię zeznań złożonych przez pobitego. Dostał za to łapówkę. Papiery trafiły do mecenasa K. Dzięki nim mógł przygotować obronę swojego klienta. Adwokat próbował też nakłaniać pobitego do fałszywych zeznań."

do tego jeszcze prominentny dyrektor w lubelskim ratuszu jako zleceniodawca
          ja to określić inaczej?
          grupą kreatywnej sprawiedliwości?
      • kainel.kemezrp Bandzior to byłby stopień epitetu ;-) 01.10.12, 10:49
        ale skoro już wspominamy bandytów
        pamiętasz muzykę z filmu bandyta?
        nasza polska i dobra była
    • kainel.kemezrp Michowski Matrix ;-) 01.10.12, 10:51
      oj mają krajanie fantazję o czym pisze MM Lublin link
      • kainel.kemezrp MM Lubartów oczywiście 01.10.12, 10:53
        ech ci agenci mienszają mi tu
    • qqbek Brakuje mi reportażu... 01.10.12, 14:10
      ...z przecięcia wstęgi na nowym wiadukcie ul.Kunickiego.
      Przecież dzisiaj miało być.
      Szampan, kwiatki, bankiecik.
      No przecież miało być na 1 października gotowe... nie?
      Dziś jechałem po 11-ej - przez Mickiewicza, Długą, Krańcową, DMM, Fabryczną, Zygmuntowskie, Piłsudskiego, Lipową... kufa fiks - pół godziny za słoikami-studentami, którzy prawo jazdy kupili, samochód od rodziców dostali... ale jeździć jeszcze nie potrafią.
      No, ale przecież PKP obiecało Żu-cze, nierządniki Żu-cze wydały zgodę na remont i zamknięcie trasy, tak więc wszystko cacy.
      Tylko ludzi żółć zalewa, nierządniki Żu-cze, nierobniki PKP i dupowłazy od brylowania na bankietach z okazji otwarcia nowego śmietnika pod kolejną Biedronką humory mają przednie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka