Dodaj do ulubionych

Airport Lublin. Kawa i ciastko. To zjesz na lot...

09.10.12, 18:54
Dziennikarzom tak świetnie idzie pisanie felietonów o budkach z hamburgerami na przyszłym lotnisku:)
Poproszę o reportaż jaki będzie papier toaletowy w szaletach na lotnisku ..oczywiście ze szczegółami ....
Obserwuj wątek
    • Gość: Prześmiewca Re: Airport Lublin. Kawa i ciastko. To zjesz na l IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.12, 20:09
      Proszę uściślić pytanie. Papier toaletowy przed czy po? Postaram się odpowiedzieć. A na kawę i ciastko z dziurką przyjadę.Wszystko wypiję i zjem tylko dziurkę zostawię na potem.
      • tajnos.agentos Re: Airport Lublin. Kawa i ciastko. To zjesz na l 09.10.12, 20:11
        Gość portalu: Prześmiewca napisał(a):

> Wszystko wypiję i zjem tylko dziurkę
        > zostawię na potem.

Świnia.:P
        • Gość: Maxx Re: Airport Lublin. Kawa i ciastko. To zjesz na IP: 173.233.201.* 09.10.12, 22:52
          ""1 Minute", "Flying Bistro" i "Business Shark" - takie kawiarnie i restauracje wprowadzą się do terminalu lotniska"

Czy to Lublin, czy to Dublin? A moze "New York"??

1) P.S. Czy teraz praktycznie wszystko w Polsce musi nazywac sie po angielsku?
          Czasem nawet i smiesznie jak ow "Business Shark"...
          2) P.S. Czy lokale owe otwarte beda tylko w dniach, w ktorych odbywa sie jakis lot?
        • Gość: Prześmiewca Re: Airport Lublin. Kawa i ciastko. To zjesz na l IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.12, 20:50
          Zgodnie z rodzajem tylko knur.
    • Gość: bosman czy kawusia i ciasteczka będą... IP: 79.162.114.* 09.10.12, 20:58
      jak na "Szopenie" - po dwie dychy i drożej?
      • Gość: maciora74 A cena szynobusa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.12, 19:03
        Ciekawe za ile zrobią dojazd szynobusem? Za dwie dychy? Czy drożej?
    • andrzej.filipowicz Alleluja! 09.10.12, 21:47
      Niemal 20 lat czekałem na ujawnienie przedmiotu działalności tego samorzadowego podmiotu.

Różne wersje były przeze mnie pod uwagę brane, a przez rożnych ludzi dostarczane - pralnia brudnych pieniędzy, centrum przerzutowe broni,narkotyków oraz ludzi ze wschodu na zachód oraz północ i południe, przechowalnia polityków i ich pupilków, wyłudzalnia unijnych dotacji, najleopsza kiełbasa wyborcza, itp. itd...

Dzisiaj się dowiedziałem, że prawdziwym przedmiotem działalności tego samorządowego podmiotu będą usłygi... gastronimiczne.

Teraz mam poważny dylemat czy ujawniając ukrywane przez akcjonariuszy i spółkę fakty, czasem niestrawności obywateli nie spowoduję, która mogłaby wpłynąć na znaczne obniżenie ilości klientów w nowoczecnym barze pod Świdnikiem, baru gastronomicznego o nazwie Port Lotniczy Lublin...
      • Gość: trolololololololol Re: Alleluja! IP: 79.97.165.* 09.10.12, 22:24
        filipowicz trollu! widze, ze zmieniles taktyke!
        teraz zamiast rzucacoszczerstwa probujesz wykpic inwestycje i rzucic watpliwe teorie spiskow, a noz widelec cos sie z tego przykleji, co?

filipowicz, banem ci zagrozili modzi z gazety za wklejanie tych idiotyzmow, dzieki ktorym cie znamy, ze zmieniles taktyke?

w sumie dzieki, ze jestes. nie dajesz zapomniec jak potrafia byc zawistni ludzie, ktorzy mysleli, ze sie nachapia przy lotnisku :)

• Gość: bosman co sądzisz o tym... IP: 79.162.117.* 09.10.12, 22:40
          w odniesieniu do...
          osobowość paranoiczna

Wg mnie szczególnie to pasuje:
          "Kryteria diagnostyczne ICD-10
          wrażliwość na niepowodzenia i odrzucenie
          tendencja długotrwałego przeżywania przykrości
          podejrzliwość, ujmowanie obojętnych działań otoczenia jako wrogich lub pogardliwych
          sztywne poczucie własnych praw
          podejrzenia dotyczące wierności (partnerów i przyjaciół)
          przecenianie własnego znaczenia
          pochłonięcie wyjaśnieniami wydarzeń"

Pozostałe też pasują.
          • Gość: andrzej.filipowicz Pozory nylą "bosmanie"... IP: 89.167.0.* 09.10.12, 22:59
            Gość portalu: bosman napisał(a):
            > w odniesieniu do...
            > osobowość pa
            > ranoiczna

>
            > Wg mnie szczególnie to pasuje:
            > "Kryteria diagnostyczne ICD-10
            > wrażliwość na niepowodzenia i odrzucenie
            > tendencja długotrwałego przeżywania przykrości
            > podejrzliwość, ujmowanie obojętnych działań otoczenia jako wrogich lub pogardli
            > wych
            > sztywne poczucie własnych praw
            > podejrzenia dotyczące wierności (partnerów i przyjaciół)
            > przecenianie własnego znaczenia
            > pochłonięcie wyjaśnieniami wydarzeń"
            >
            > Pozostałe też pasują.

Ja tam bym go osobiście tak radykalnie nie oceniał, bo on po prostu może nie znać tego, co już znamy my:
            "NIK negatywnie ocenia dopuszczenie przez Prezydenta Miasta Lublin do przyznania przez Walne
            Zgromadzenie Akcjonariuszy nagród rocznych za 2008 i 2009 r. Prezesowi Zarządu i wiceprezesowi Zarządu PLL SA z naruszeniem § 3 ust. 1 zarządzenia Prezydenta Miasta Lublin nr 381/2008 z dnia 13 czerwca 2008 r. w sprawie szczegółowych zasad i trybu przyznawania nagrody rocznej osobom kierującym niektórymi podmiotami prawnymi oraz wzoru wniosku o przyznanie nagrody rocznej. Zgodnie z § 3 ust. 1 ww. zarządzenia
            właściwy organ mógł przyznać nagrodę roczną, jeżeli podmiot m.in. osiągnął dodatni wynik finansowy lub
            zmniejszył stratę netto i terminowo regulował wszystkie zobowiązania publicznoprawne. W latach 2009-2010 nagrody otrzymał m.in. Prezes Zarządu PLL S.A.:
            - za 2008 r. w wysokości 45.512,93 zł na podstawie uchwały Walnego Zgromadzenia z dnia 26.08.2009 r.;
            - za 2009 r. w wysokości 32.533,84 zł na podstawie uchwały Walnego Zgromadzenia z dnia 31.08.2010 r.
            Ponadto w latach 2009-2010 w PLL S.A. Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy na wniosek Rady Nadzorczej dwukrotnie przyznało Wiceprezesowi Zarządu nagrodę roczną odpowiednio w wysokości 33.511,53 zł za 2008 r. i 11.951,21 zł za 2009 r.
            Spółka PLL S.A. w latach 2008-2010 przynosiła stratę, która ulegała zwiększeniu, a także nie regulowała terminowo wszystkich zobowiązań publicznoprawnych, zatem wg zasad wynikających z ww. zarządzenia (przed jego zmianą w dniu 28.04.2011 r.)"

Szczerze powiedziawszy, to sam jak usłyszałem i to na długo przed raportem NIK o wypłacie nagród przy braku regulacji przez spółkę jej zobowiązań publicznoprawnychmiałem poważne wątpliwości co do kondycji psychicznej mnie informującego miałem...

Pozory mylą "bosmanie" - czasami mylą...
            • Gość: bosman Filipku... IP: *.centertel.pl 09.10.12, 23:09
              bez urazy, ale wg mnie to Ty masz zachowania paranoiczne.
              • Gość: andrzej.filipowicz "Bosmanie"... IP: 89.167.0.* 09.10.12, 23:35
                Gość portalu: bosman napisał(a):
                > bez urazy, ale wg mnie to Ty masz zachowania paranoiczne.

Oczywiście, że masz rację, bo nikt normalny by nie uwierzył, że w ogóle możliwy jest brak regulacji bieżących zobowiązań publicznoprawnych, które w budżecie są zapisane, a finansowane z pomocy celowej rządu, samorządu i UE.

Ten inspektor co raport NIK pisał też musi być jakiś mocno nawiedzony, bo takie rzeczy nawet w filmach SF się nie zdarzają.

Ps. Szczerze, to wolę być wolnym paranoikiem niż wewnętrznie i zewnętrznie zniewolonym zombi, który nawet postawowych relacji budżetowych nie rozumie.
            • Gość: Maxx Re: Pozory nylą "bosmanie"... IP: 173.233.201.* 10.10.12, 00:37
              "Spółka PLL S.A. w latach 2008-2010 przynosiła stratę, która ulegała zwiększeniu, a także nie regulowała terminowo wszystkich zobowiązań publicznoprawnych, zatem wg zasad wynikających z ww. zarządzenia (przed jego zmianą w dniu 28.04.2011 r.)"

Faktycznie, te nagrody/premie dla prezesow wygladaja na dosyc bezczelny rabunek pieniedzy z panstwowej (czy samorzadowej) kasy!!!
              • Gość: andrzej.filipowicz To jest pikuś... IP: 89.167.0.* 10.10.12, 06:36
                ść portalu: Maxx napisał(a):

> "Spółka PLL S.A. w latach 2008-2010 przynosiła stratę, która ulegała zwiększeni
                > u, a także nie regulowała terminowo wszystkich zobowiązań publicznoprawnych, za
                > tem wg zasad wynikających z ww. zarządzenia (przed jego zmianą w dniu 28.04.201
                > 1 r.)"
                > Faktycznie, te nagrody/premie dla prezesow wygladaja na dosyc bezczelny rabunek
                > pieniedzy z panstwowej (czy samorzadowej) kasy!!!

Raport NIK obejmuje tylko okres do zmiany zasad wypłaty nagród czyli do dnia 28.04.2011 roku, kóra to data jest kompatybilna z podpisaniem umowy lojalnosciowej, a gwarantującej bezwarunkową sutą odprawę dla prezesa PLL, a oba te akty poprzedziły zmniejszenie kubatury i dwukrotne zwiększenie kosztów...

Oczywiście powyższe wskazuje, że to ja mam jakieś prcepcyjne problemy ;)
        • Gość: andrzej.filipowicz Wzajemniemie! IP: 89.167.0.* 09.10.12, 22:49
          ść portalu: trolololololololol napisał(a):
          > filipowicz trollu! widze, ze zmieniles taktyke!
          > teraz zamiast rzucacoszczerstwa probujesz wykpic inwestycje i rzucic watpliwe t
          > eorie spiskow, a noz widelec cos sie z tego przykleji, co?
          >
          > filipowicz, banem ci zagrozili modzi z gazety za wklejanie tych idiotyzmow, dzi
          > eki ktorym cie znamy, ze zmieniles taktyke?
          >
          > w sumie dzieki, ze jestes. nie dajesz zapomniec jak potrafia byc zawistni ludzi
          > e, ktorzy mysleli, ze sie nachapia przy lotnisku :)

W przeciwieństwie do wiekszości z Was odpowiedzialnie z imienia i nazwiska się podpisuję.
          Taktyki nie zmieniam, a to, że po podawanych wcześniej faktach sobie ironizuję wynika tylko z tego, że pojęcia odpowiedzialności tacy jak Ty - nigdy nie zrozumiecie.

Wykpić, wyszydzić wbrew faktom - to jest właśnie Wasza metoda, a ja najpierw fakty podaję, a póżniej na bazie faktów tych ironizuję.

Wiesz czym się różnimy? Różnimy się tym, że nawet jeżeli mnie kiedyś "zbanujecie" to zrobicie to wbrew wszelkiej logice i poczuciu odpowiedzialności.

Chcesz może wiedzieć w jakiej wysokości PLL miał zobowiązania publicznoprawne wtedy gdy jego zarząd był z publicznych środków dodatkowymi nagrodami obdarzany?

Pewnie wolisz sypać inwektywami jak z rękawa - problem w tym, że daty pokrywają się z... czynami ;)

Ps. Lata mi czy mnie zbanujecie czy nie, bo nie takie sankcje mnie w życiu od antydemokratów i systemowych lizusów spotykały.
          • Gość: oli mustafa nie startował ??? IP: *.lublin.mm.pl 09.10.12, 23:27
            znany lubelski restałrator, niejaki Mustafa czyżby nie brał udziału w przetargach? i zabraknie nam typowo polskich, naszych kebabów. a szkoda bo cały świat zwali nam się lada dzień. a może zproponowano mu przyczepę lub kontener... przed terminalem.oli
            • Gość: leszeke Jaki pomysł na zyski ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.12, 08:05
              Poza wycieczkami personalnymi może jakieś uwagi co do rzeczywistego tematu ?
              Przy żadnej z tych firm, czy to "Szarki biznesu" czy to "Discovery tubtin" czy jakiejś pozostałej nie było żadnego komentarza jaki mają pomysł na rzeczywisty zysk z powierzchni wynajmowanej na lotnisku ? Herbata po 20 PLN, kanapka jeszcze drożej ? Czy w ogóle będzie jakieś świeże jedzenie ? itd ...
              • Gość: andrzej.filipowicz Jeszcze nie wiesz? IP: 89.167.0.* 10.10.12, 10:00
                Gość portalu: leszeke napisał(a):
                > Poza wycieczkami personalnymi może jakieś uwagi co do rzeczywistego tematu ?
                > Przy żadnej z tych firm, czy to "Szarki biznesu" czy to "Discovery tubtin" czy
                > jakiejś pozostałej nie było żadnego komentarza jaki mają pomysł na rzeczywisty
                > zysk z powierzchni wynajmowanej na lotnisku ? Herbata po 20 PLN, kanapka jeszc
                > ze drożej ? Czy w ogóle będzie jakieś świeże jedzenie ? itd ...

Pomysłem na zyski są dotacje celowe głównego akcjonariusza, a udzielane na podstawie niezgodnych z prawdą oświadczeń o braku zaległości i egzekucji budżetowych, które to działania ratusz ma już opanowane do perfekcji...

Inicjatywa dotacji celowych dla podmiotów zakontraktowanych w PLL spotka się z pozytywnym odzewem społecznym, bo będą one pełniły funkcje społeczno uzyteczne, a na dodatek bedą przecież działały w miejscu znajdujacym się pod specjalną ochroną specjalnych służb państwowych...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka