Dodaj do ulubionych

"Rzepa" wrobiła Prezesa...

30.10.12, 16:23
www.tvn24.pl/rzeczpospolita-oswiadcza-pomylilismy-sie-piszac-o-trotylu,285853,s.html-- A naczelny "Rzepy" mial tak fajnego Ojca...

"Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (JULIAN TUWIM)
Obserwuj wątek
    • wampir-wampir Re: "Rzepa" wrobiła Prezesa... 30.10.12, 16:30
      I po sensacji.
      Przez kolejne dni będziemy czytać o zastraszaniu dziennikarzy Rzepy przez "seryjnego samobójcę".
      Zaczynam mieć odruchy wymiotne na hasło Smoleńsk.
    • Gość: andrzej.filipowicz Po tych 14 dniach mogło być jeszcze dosadniej... IP: 89.167.0.* 30.10.12, 16:40
      Po dwóch tygodniach od otrzymania informacji o cząstkach śladowych substancji mogących być składnikiem materiałów wybuchowych można się było spodziewać o wiele bardziej daleko idących wniosków - na ten przykład, że prokuratorzy nie wykluczą, że to sam Prezes podrzucił rzeczone cząstki do Smoleńska i trumien dwóch ekshumowanych ciał...

Ten cytat jest bardziej znamienny niż informacje wszystkich prokuratorów do kupy wziętych:
      "Prokuratura Generalna prosiła "Rzeczpospolitą" przed jej publikacją na temat rzekomego trotylu na wraku Tu-154, aby dać szansę prokuraturze na zebranie pełnej informacji w tej sprawie - poinformował rzecznik Andrzeja Seremeta Mateusz Martyniuk.

- Zależało nam, by informacja "Rz" w takim kształcie się nie ukazała i aby nie rodziła interpretacji niezgodnych z faktami - oświadczył Martyniuk.

Przyznał, że Seremet rozmawiał z "Rz" przed publikacją, ale podkreślił, że "głębokim nadużyciem" jest sugerowanie przez część mediów, by Seremet był źródłem informacji "Rz" w całej sprawie.

- Pytany przez dziennikarza, czy na wraku wykryto trotyl, odpowiedział, że detektory wykryły we wraku pewne substancje wysokoeneregetyczne, ale źródła ich pochodzenia mogą być różne i za wcześnie na formułowanie wniosków, na które trzeba poczekać do zakończenia badań. - Prokurator generalny uważa, że został źle zrozumiany - powiedział rzecznik Seremeta.

- Naszą intencją było, by dać szanse prokuraturze na zebranie stosownych informacji i spotkanie z biegłymi. Dziś taką możliwość mieliśmy i prokuratorzy na konferencji przedstawili stosowną informację - powiedział rzecznik."

Problemem ich wszystkich jest fakt, że z góry odrzucili możliwość udziału osób trzecich i to w sytuacji kiedy Interpol wydał antyterrorystyczny alert dla floty powietrznej wszystkich państw UE...

• wampir-wampir Re: Po tych 14 dniach mogło być jeszcze dosadniej 30.10.12, 16:44
        A nie mówiłem?
        • andrzej.filipowicz Co takiego mówiłeś? 30.10.12, 20:05
          wampir-wampir napisał:

> A nie mówiłem?

Powtórz, bo albo nie słyszałem albo mi umknęło
          • wampir-wampir Re: Co takiego mówiłeś? 30.10.12, 20:10
            andrzej.filipowicz napisał:

> Powtórz, bo albo nie słyszałem albo mi umknęło

Spadaj oszołomie.
            To właśnie mówiłem.
            • andrzej.filipowicz Re: Co takiego mówiłeś? 30.10.12, 20:24
              wampir-wampir napisał:
              > Spadaj oszołomie.
              > To właśnie mówiłem.

A ja myślałem, że się może ucywilizowałeś, bo takie teksty były modne na ulicy mojej młodości czyli Lubartowskiej ale 45 lat temu...
              • wampir-wampir Re: Co takiego mówiłeś? 30.10.12, 20:26

> takie teksty były modne na ulicy
                > mojej młodości czyli Lubartowskiej ale 45 lat temu...

Już wtedy mówili o tobie oszołom i przez 45 lat nic z tym nie zrobiłeś? Współczuję.
                • andrzej.filipowicz Re: Co takiego mówiłeś? 30.10.12, 21:53
                  wampir-wampir napisał:

> andrzej.filipowicz napisał:
                  >
                  > > takie teksty były modne na ulicy
                  > > mojej młodości czyli Lubartowskiej ale 45 lat temu...
                  >
                  > Już wtedy mówili o tobie oszołom i przez 45 lat nic z tym nie zrobiłeś? Współcz
                  > uję.
                  >

Wiara z ulicy Lubartowskiej w przeciwieństwie do ciebie miała klasę i nigdy nie usłyszałem w stosunku do siebie nic innego jak tylko Andrzej i to pomimo, że jako małolat z dużo starczymi od siebie do czynienia miałem...
                  • Gość: JB Do filipka pytanie IP: *.lublin.mm.pl 01.11.12, 10:43
                    Lubartowska to przed wojna dzielnica zydowska,mieszkales ,filipowicz ,w mieszkaniu pozydowskim?
    • rilian Re: "Rzepa" wrobiła Prezesa... 30.10.12, 16:46
      leming
      leminga
      lemingowi
      leminga
      lemingiem
      lemingu
      lemingu
      • Gość: :))) Re: "Rzepa" wrobiła Prezesa... IP: *.home.aster.pl 30.10.12, 16:57
        pomidor:)))
        • rilian Re: "Rzepa" wrobiła Prezesa... 30.10.12, 17:06
          widzisz, nie dostrzegłaeś ironii...
        • Gość: J-k Re: "Rzepa" wrobiła Prezesa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.12, 08:50
          Według mnie są tylko dwa racjonalne wytłumaczenia całego tego dymu, przepraszam mgły nad Smoleńskiem. Primo; Prezes postanowił wysuszyć "małpki", które odziedziczył po św.p. Bracie. Secundo: Macierewicz postanowił urządzić nam niekończący się Halloween.
          A Rzepa, no cóż podobnie jak dla większości mediów najważniejsza jest "sprzedawalność". Panu Hajdarewiczowi wszystko jedno co się piszą zatrudnieni przez niego dziennikarze (W Rzepie, Uważam Rze czy w Przekroju), ważne aby był komercyjny sukces - po to wszak wszedł w ten biznes. Z gazetą Dariusza Fikusa dzisiejsza Rzepa niestety niewiele ma wspólnego.
    • przyboczny Re: "Rzepa" wrobiła Prezesa... 30.10.12, 17:29
      Barska, strona ktora podajesz "nie zostala odnaleziona"
      To jak jest z tym "wrobieniem"?
      • rilian Re: "Rzepa" wrobiła Prezesa... 30.10.12, 17:37
        wystarczy skasować dwa myślniki na końcu adresu... trudno. bardzo trudno.
        • przyboczny Re: "Rzepa" wrobiła Prezesa... 30.10.12, 18:16
          rilian napisał:

> wystarczy skasować dwa myślniki na końcu adresu... trudno. bardzo trudno.

Wolalem siegnac do zrodel. To jescze mniej trudne...
          www.rp.pl/artykul/459542,947468-A-jednak-nie-mozna-wykluczyc-materialow-wybuchowych.html
    • empi Re: "Rzepa" wrobiła Prezesa... 30.10.12, 17:48
      Zakładam, że to Rzepa i Prezes dali się wspólnie wkręcić. :)
      pzdr.
      • wampir-wampir Re: "Rzepa" wrobiła Prezesa... 30.10.12, 17:51
        Prezes się nie dał wkręcić, a Rzepa się przestraszyła. Prezes ma swoje źróła, które potwierdzają te rewelacje. Prezes jeszcze nie wie, czy Tusk chce go zamordować, ale dowie się wkrótce, dzięki tym źródłom, możemy być pewni.
        A nie mówiłem?

:-)))
        • empi Re: "Rzepa" wrobiła Prezesa... 30.10.12, 17:57
          > Prezes się nie dał wkręcić,
          sugerujesz, że to Prezes jest specjalistą od wkręcania? :)
          pzdr.
          • wampir-wampir Re: "Rzepa" wrobiła Prezesa... 30.10.12, 18:02
            Sugerowałbym, że od wykręcania raczej, ale kota jak wiadomo się nie wykręca :-)))
            • joannabarska "Rzepa" osmiesza nie tylko siebie 30.10.12, 18:23
              Najpoważniejsze media w Rosji poinformowały już o wykryciu przez ekspertów z Polski śladów materiałów wybuchowych we wraku polskiego Tu-154M, który rozbił się 10 kwietnia 2010 roku pod Smoleńskiem.
              Wiadomość tę, powołując się na dziennik "Rzeczpospolita", przekazały m.in. agencja Interfax, stacje radiowe Echo Moskwy, Gołos Rossii i Swoboda, portale internetowe gazetu.ru i lenta.ru, dziennik "RBK-daily" i tygodnik "Sobiesiednik".
              Echo Moskwy określiło doniesienia z Warszawy jako sensacyjne. Rozgłośnia podkreśliła, że oficjalnie Moskwa na razie nie komentuje tych informacji.
              Także media nie dodają do wiadomości z Warszawy własnych komentarzy. Jedynie "Sobiesiednik" zauważył, że "nie można wykluczyć, iż w śmierć prezydenta Polski Lecha Kaczyńskiego zamieszani są terroryści".
              Natomiast Radio Swoboda przypomniało, że "wcześniej Polacy odmówili podpisania protokołu z ekspertyzy pirotechnicznej, przeprowadzonej przez specjalistów rosyjskich, i zażądali umożliwienia im samodzielnego zbadania szczątków maszyny".

"Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (JULIAN TUWIM)
              • _aaa_ Re: "Rzepa" osmiesza nie tylko siebie 30.10.12, 18:35
                Dajcie spokuj, frekwencję sobie robia na 11 listopada.
                Nic poza tym.
      • andrzej.filipowicz Cóż za wyrozumiałość? 30.10.12, 20:17
        empi napisał:

> Zakładam, że to Rzepa i Prezes dali się wspólnie wkręcić. :)
        > pzdr.

"Empi" forumowy cenzorze - linki do komercyjnych serwisów podają, krzewią opcje polityczne, a Ty "Delete" nie wciskasz na klawiaturze?

Jeżeli ktokolwiek został wkręcony to Ty, Joanna i inni, którzy wierzą tym samym, którzy od 14 lat nie potrafią ustalić zleceniodawców wyroku śmierci na Komendanta Głownego Policji...

Polska prokuratura jest ostatnią w świecie instytucją, której można w cokolwiek wierzyć, a to ponad wszelką wątpliwość potwierdziła odmowa udziału amerykańskiego patomorfologa, profesora Michaela Badena, który jest niekwestionowanym w świecie autorytetem - w ekshumacjach ofiar katastrofy smoleńskiej.

O braku odpowiedzi na ofertę USA i NATO pomocy w śledztwie wspominać nawet szkoda, bo po cóż polskim prokuratorom pomoc chemików i pirotechników NATO w badaniu szczątków TU 154M(M jak military, a nie myśmy myslały, że to cywilny lot, a nie wojskowy)

Aleś się dal "Empi" wkręcić...
        • Gość: karol Re: Cóż za wyrozumiałość? IP: *.ae1x367.dibhala.lubman.net.pl 30.10.12, 20:26
          A co z dobijaniem rannych, sztuczną mgłą i innymi sensacyjnymi dowodami na zamach w Smoleńsku?
          Toś się Filipowicz dałeś wkręcić....
          Co do "ekspertów"
          Przecież komisja Macierewicza juz wszystko ustaliła. Co jeszcze ustalać? I tak dla pisiorów to będzie zamach
          • andrzej.filipowicz Re: Cóż za wyrozumiałość? 30.10.12, 20:48
            Gość portalu: karol napisał(a):

> A co z dobijaniem rannych, sztuczną mgłą i innymi sensacyjnymi dowodami na zama
            > ch w Smoleńsku?
            > Toś się Filipowicz dałeś wkręcić....
            > Co do "ekspertów"
            > Przecież komisja Macierewicza juz wszystko ustaliła. Co jeszcze ustalać? I tak
            > dla pisiorów to będzie zamach

Pytaj nie mnie, a prokuraturę, która pomimo antyterrorystycznego alertu Interpolu z dnia 09.04.2010, w pierwszych hipotezach katastrofy - udziału osób trzecich w ogóle nie założyła.

Chcesz wiedzieć co się w kraju i sieci dzieje, to wyjdź poza bramę przez Gazetę wyznaczoną i zobacz jakie informacje w XXI wieku są w sieci przechwytywane.

Pewnie gdybyś nawet przed własnym cieniem strachu nie miał, to za treść swojego wpisu byś się samo ocenzurował - pretekst byłby taki sam jak cenzura mojego postu w/s JOW...

Chciałem napisać, że ideał sięgnął bruku, a on tylko wpisał się w propagandę grupy trzymającej seryjnego... samobójcę.

Piszę to bez najmniejszej satysfakcji - "Empi" to już jest koniec, bo później pozostanie już tylko wstyd na te i następne pokolenia.

Zanotuj sobie to czego żadna telewizyjna gwiazda z ekranu TV dzisiaj nie zapowie ale zrobił to z samego rana ktoś inny - od dzisiaj kończy się w Polsce komunizm i żaden nadmorski płot czy brat rodzony stalinowskiego oprawcy w tym nie jest już w stanie przeszkodzić.

Ps. Nawet gdybyś serwerowe dyski pod walec stalowy wsadził, to zostały one juz wszystkie skopiowane...

• Gość: karol Re: Cóż za wyrozumiałość? IP: *.ae1x367.dibhala.lubman.net.pl 30.10.12, 21:03
              Czasami piszesz do rzeczy, ale dzisiaj nie jesteś w formie.
              Nie dosyć, że lotnisko w Świdniku - ku twojej rozpaczy - zacznie wkrótce funkcjonować, to i mit o zamachu pękł jak bańk mydlana...
              A najbardziej rozbawiła mnie jutrzejsza jedynka z GPC - brną dalej w trotyl. Teraz tłumaczą, że ktoś tam prywatnie, gdzieś w amerykańskim laboratorium na własny koszt zlecił badana na obecność trotylu na pasach bezpieczeństwa w tupolowie. Wynik łatwy do odgadnięcia...
              I to są właśnie wasze "dowody"
              Wrak dalej w Rosji, a wy i komisja macierewicza już wszystko wiecie...
              • andrzej.filipowicz Moja forma cię interesuje? 30.10.12, 21:17

> Czasami piszesz do rzeczy, ale dzisiaj nie jesteś w formie.
                > Nie dosyć, że lotnisko w Świdniku - ku twojej rozpaczy - zacznie wkrótce funkcj
                > onować, to i mit o zamachu pękł jak bańk mydlana...
                > A najbardziej rozbawiła mnie jutrzejsza jedynka z GPC - brną dalej w trotyl. Te
                > raz tłumaczą, że ktoś tam prywatnie, gdzieś w amerykańskim laboratorium na włas
                > ny koszt zlecił badana na obecność trotylu na pasach bezpieczeństwa w tupolowie
                > . Wynik łatwy do odgadnięcia...
                > I to są właśnie wasze "dowody"
                > Wrak dalej w Rosji, a wy i komisja macierewicza już wszystko wiecie...

Gdybym chciał odpłacać kondycyjnemu wyzwaniu, to na matę bym cię zaprosił.
                Sprawy lotniska tu nie mieszaj, bo o ile temagtycznie zbieżna, to do okoliczności nie przystająca, bo lotnisko w Sewiernym ma stosowną certyfikację ichniego ULC, a w PLL dopiero rozpoczęto audyt, wyników którego nie przesądzam i to pomimo, że certyfikator został przed trzema miesiącami totalnie wyczyszczony z łamiących prawo i zasady urzędników.

Reszta Twojego wpisu jest tak żenująca, że ja przemilczę abyś czasem do siebie riposty nie odebrał.

Ps. Zawsze interesowała mnie prawda, a ta zapewniam cię, że wkrótce ujrzy światło dzienne i nie będzie ci wcale wesoło z tym co napisałeś.

• Gość: karol Re: Moja forma cię interesuje? IP: *.ae1x367.dibhala.lubman.net.pl 30.10.12, 22:42
                  Ps. Zawsze interesowała mnie prawda, a ta zapewniam cię, że wkrótce ujrzy światło dzienne i nie będzie ci wcale wesoło z tym co napisałeś.

Wow, znasz jakieś przecieki? Nie bądź taki, zdradź....
                  • andrzej.filipowicz Spokojnej nocy? 30.10.12, 22:49

> Ps. Zawsze interesowała mnie prawda, a ta zapewniam cię, że wkrótce ujrzy świat
                    > ło dzienne i nie będzie ci wcale wesoło z tym co napisałeś.
                    >
                    > Wow, znasz jakieś przecieki? Nie bądź taki, zdradź....
                    >

Zna je każdy, kto nie jest ignorantem, a wiec powinieneś poznać je i Ty i to bez mojej pomocy.

Żeby jednak bezsenności Twojej nie spowodować wesprę cię tym krótkim i tylko jednym cytatem pochodzącym od naocznego świadka smoleńskich wydarzeń:
                    "Jak brzmiały te wybuchy, które pan słyszał?

Nie jestem w stanie tego opisać. Słyszałem coś takiego pierwszy raz w życiu i mam nadzieję, że ostatni. To były jakieś detonacje, jakieś dudnięcia, niszczenie roślinności. Nie jestem w stanie tego lepiej opisać. Było to coś przerażającego."

Spokojnej nocy.

Ps. Od przecieków jest hydraulik lub klej "kropelka"...
                    • Gość: bosman a ten świadek to teraz jest... IP: *.centertel.pl 30.10.12, 23:31
                      w Tworkach, Abramowicach czy w centrali pisjaczejki?
                      • Gość: andrzej.filipowicz Szczerze, to rozbawiasz mnie... IP: 89.167.0.* 31.10.12, 13:10
                        Gość portalu: bosman napisał(a):

> w Tworkach, Abramowicach czy w centrali pisjaczejki?

Szczerze, to swoją impertynencja, ignorancją, arogancją i bezsilnością wobec faktów rozbrajasz mnie - szczególnie, że przytoczone oświadczenie jest w pełni kompatybilne z zeznaniami rzeczonego świadka złożonymi prokuraturze już przed 2,5 roku temu.

Wiesz na czym polega Twój i ich problem? Panicznie boicie się, że w sieci pozostają ślady waszych bezeceństw, małości i nieludzkiej podłości.

Ps, Pozdrowienia od 10 letniego synka majora Arkadiusz Protasiuka, którego rówieśnicy bardzo często zachowują się jak Ty - tyle, że oni to jeszcze małe i podatne na manipulację dzieci...
                        • Gość: bosman znów straszysz? i mnie, i empiego? IP: *.centertel.pl 31.10.12, 19:44
                          że co? że jak nekrofile dojdą do waaadzy to będą wrogów na forach szukać? Życia im zabraknie. Ale po was, pojebach można się czegoś takiego spodziewać.
                        • Gość: burlasino Re: Szczerze, to rozbawiasz mnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.12, 01:04
                          Nie graj na emocjach, Filipowicz i zostaw w spokoju dziecko Protasiuka, bo nie ma ono nic do rzeczy w tej awanturze. Znowu chwytasz poniżej pasa!
              • Gość: aneta Re: Cóż za wyrozumiałość? IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.12, 18:09
                a czy coś się zmieniło od artykułu w Rzepie o trotylu? Prokuratura zaprzeczyła tym doniesieniom? Czy wy ludzie rozumiecie co się do was mówi i co sami czytacie? Czyście już zapomnieli, że tam nic miało nie być. Czysto. Zadnych śladów materiałów wybuchowych. A co teraz Szeląg mówi? Były jakieś ślady jednak czy nie?
        • Gość: burlasino Re: Cóż za wyrozumiałość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.12, 00:55
          > Jeżeli ktokolwiek został wkręcony to Ty, Joanna i inni, którzy wierzą tym samym
          > , którzy od 14 lat nie potrafią ustalić zleceniodawców wyroku śmierci na Komend
          > anta Głownego Policji...

Sumienna i dokładna szwedzka policja od 26 lat nie potrafi ustalić zleceniodawców i wykonawcy wyroku śmierci na swojego premiera Olafa Palme.
          Zleceniodawców zabójstwa Papały nie ustaliła też - miła twemu sercu - ekipa rządowa J.Kaczyńskiego, która tylko ośmieszyła się żądając ekstradycji Mazura bez żadnych dowodów jego udziału w sprawie.
          Chwytajasz się bardzo niskich metod, panie demagogu Filipowicz!

Amerykański patomorfolog nie był do niczego potrzebny, nasi również poradzili sobie z analizą próbek DNA korygując błędy popełnione podczas pośpiesznej identyfikacji przez rodziny zmarłych, ich znajomych oraz rosyjskich lekarzy, którzy pracowali w ekstremalnych warunkach i pod ogromną presją.

Nie było podstaw prawnych do udziału fachowców z NATO w badaniu katastrofy polskiego samolotu w Rosji, Rosja z pewnością nie udzieliłaby im akredytacji, a Polska naraziłaby się na śmieszność. Nie było zresztą żadnej realnej potrzeby angażować fachowców z NATO, poza fanaberiami Kaczyńskiego i Maciarewicza et consortes.
    • Gość: aneta Re: "Rzepa" wrobiła Prezesa... IP: *.dynamic.chello.pl 30.10.12, 19:10
      A miało być czysto. Żadnych śladów materiałów wybuchowych, więc zamach z mety wykluczony. A tu proszę, jednak coś się znalazło. To kiedy w końcu kłamali, teraz czy wtedy?
      • andrzej.filipowicz Wczoraj, dzisiaj i jutro też... 30.10.12, 20:29
        Gość portalu: aneta napisał(a):

> A miało być czysto. Żadnych śladów materiałów wybuchowych, więc zamach z mety w
        > ykluczony. A tu proszę, jednak coś się znalazło. To kiedy w końcu kłamali, tera
        > z czy wtedy?

Cały czas kłamali, kłamią i kłamać będą, a dowodów tego cała masa ale jest to również przywilej i prawo oskarżonego.

Osobiście jako światły obywatel w pełni rozumiem ich prawo do kłamstwa, bo to jest już ich sprawa i Obywatelskiego Trybunału.
        • Gość: aneta Re: Wczoraj, dzisiaj i jutro też... IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.12, 17:21
          no cóż, z fałszu prawda nie wyjdzie, więc już im tylko zostało w to dalej brnąć
        • Gość: burlasino Re: Wczoraj, dzisiaj i jutro też... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.12, 01:13
          Problem w tym, że Wy i wam podobni nie odróżniacie kłamstwa od, częstej w takich przypadkach, zmienności sytuacji w miarę rozwoju badań: korygowania i uzupełniania początkowych ustaleń i wyników, odkrywania nowych faktów itp. Chociaż podejrzewam, że jest jeszcze inaczej: odróżniacie, ale celowo udajecie durniów żeby mieć pretekst do agresji powodowanej polityczną nienawiścią.
    • Gość: bosman dom wariatów zwany w skrócie PiS... IP: 79.162.125.* 30.10.12, 20:19
      i jego tuba działają. No cóż - tylko wrzaski i brednie im zostały.
      Czy Judzisław Kłamczyński i Maciora są tak durni, że nie wiedzą, że trotylu, a tym bardziej nitrogliceryny żaden zawodowiec nie używa już od lat?
      • rilian Re: dom wariatów zwany w skrócie PiS... 30.10.12, 20:31
        tym gorzej dla logiki. bo nawet w sytuacji braku jakichkolwiek śladów ich brak wskazywać będzie na niezwykły profesjonalizm morderców w mundurach KGB. im więcej śladów pasujących do zamachu, tym gorzej dla jego teorii.
        • joannabarska Re: dom wariatów zwany w skrócie PiS... 30.10.12, 20:50
          Prezesem moglby zając sie prokurator.Odpowiednie paragrafy są w kodeksach. A premier Tusk móglby z powodzeniem tez podac sprawe do sądu.Jak długo mozna znosic obrazy?

• andrzej.filipowicz Re: dom wariatów zwany w skrócie PiS... 30.10.12, 21:08
            joannabarska napisała:

> Prezesem moglby zając sie prokurator.Odpowiednie paragrafy są w kodeksach. A pr
            > emier Tusk móglby z powodzeniem tez podac sprawe do sądu.Jak długo mozna znosic
            > obrazy?

Święte słowa, święte słowa - tyle, że z inicjatywy rzeczonego premiera, premiera D. Tuska prokurator stał się niezależny - oczywiście poza wynagrodzeniem z budżetu państwa wypłacanym ;)

Joanno - sugeruję więcej zdrowego rozsądku, a więcej wstrzemięźliwości, bo gdyby prokuratura faktycznie od władzy niezależna była, to D. Tusk byłby jednym z pierwszych objętych aktem oskarżenia, a gdyby sądy były Sądami, to już dawno z ich własnej inicjatywy urzędu zostałby pozbawiony.

Joanno - sugeruję więcej zdrowego rozsądku, a więcej wstrzemięźliwości, bo wszystkie nasze pisane słowa są na serwerach proxy archiwizowane...

• andrzej.filipowicz I tylko jeden mądry... 30.10.12, 21:02

> i jego tuba działają. No cóż - tylko wrzaski i brednie im zostały.
        > Czy Judzisław Kłamczyński i Maciora są tak durni, że nie wiedzą, że trotylu, a
        > tym bardziej nitrogliceryny żaden zawodowiec nie używa już od lat?

Język pełen szyderstwa i nienawiści nie pozwala dostrzec ci tego, co jest tak oczywiste, że tylko ignorant albo emocjonalny ślepiec dostrzec nie może.

Ja nie okulista ani ginekolog żeby Twoje problemy natury fizjologiczne rozwiązywać ;)
        • Gość: bosman filipku - problemy natury... IP: 79.162.125.* 30.10.12, 21:13
          o jakiej piszesz masz zapewne ty. Gdy pomyślisz (o ile myślisz), że twój prezio mógłby cię posądzić o brak jednomyślności z nim, zapewne moczysz się ze strachu.
          O pojebie typu kaczka i maciora mówię tym samym językiem co oni. Inaczej tacy jak ty nie byli by w stanie zrozumieć.
          • andrzej.filipowicz Wbrew Twoim oczekiwaniom... 30.10.12, 21:24

> o jakiej piszesz masz zapewne ty. Gdy pomyślisz (o ile myślisz), że twój prezio
            > mógłby cię posądzić o brak jednomyślności z nim, zapewne moczysz się ze strac
            > hu.
            > O pojebie typu kaczka i maciora mówię tym samym językiem co oni. Inaczej tacy j
            > ak ty nie byli by w stanie zrozumieć.

Nie napisze, że jest to stan chorobowy, a tylko fobia, która powoduje, że z uporem maniaka przynależność czy tez zależność przypisać mi próbujesz.

Wyobraź sobie "bosmanie", że są na świecie ludzie niezależni i wolni nie tylko od fobii.

To co powyżej napisałem wcale nie oznacza, że nie szanuję J. Kaczyńskiego czy A. Macierewicza, bo tym się od ciebie różnię, że nawet nazwisko D. Tuska czy B. Komorowskiego z w sposób godny człowieka pisze i to pomimo, że co do ich podmiotowości mógłbym mieć wiele do powiedzenia.

Wyluzuj "bosmanie", bo człowiekowi niezależnemu możesz co najwyżej na klawiaturę wskoczyć...
            • Gość: bosman a ten "niezależny" to ty? IP: *.centertel.pl 31.10.12, 19:50
              jeżeli niezależny to jedynie od namiastki mózgu jaka ci została. Dla ciebie było by lepiej byś był od niego zależny, nie bredził byś idiotyzmów.
              PS: ile masz wierszówki?
        • joannabarska Re: I tylko jeden mądry... 30.10.12, 21:16
          Jarosław Mały przy władzy? To już było. Wystarczy Polsce. A o premiera Tuska się nie martw!

• andrzej.filipowicz Przestarzała metoda... 30.10.12, 21:29
            joannabarska napisała:

> Jarosław Mały przy władzy? To już było. Wystarczy Polsce. A o premiera Tuska si
            > ę nie martw!

Ehh, to już ani na starszych ani na topowców nie działa, bo próbować poniżać innych przezwiskami teraz nawet w piaskownicy nie wypada.

Ja się martwić nie muszę ani nie zamierzam, bo w sprawie smoleńkiej jemu zostaną postawione zarzuty, a nie mnie czy też przez ciebie wymienionemu "Jarosławowi Małemu".
          • Gość: aneta Re: I tylko jeden mądry... IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.12, 18:13
            Już Tuska pupil Urbana Palikot wypiera. Też go Rzepa "wrobiła". Nie zauważyła pani?
        • Gość: bosman PS: oczywistym jest tylko jedno IP: 79.162.125.* 30.10.12, 21:21
          psychole z twojej jaczejki zrobią wszystko, imając się wszelkich sposobów byle o nich mówiono. A do władzy i tak nie dopchacie się. Brandzlujecie się zamówionymi przez siebie sondażami i cieszycie się z nich jak chory na syfilis, gdy pierwsze objawy ustąpiły a kolejne jeszcze nie wystąpiły. Ale one niechybnie nastąpią - taki będzie wasz koniec. Buźka kosmata glisto.
          ...bo paraliż postępowy najzacniejsze trafia głowy. Boy.
          • andrzej.filipowicz Może dla ciebie 30.10.12, 21:49

> psychole z twojej jaczejki zrobią wszystko, imając się wszelkich sposobów byle
            > o nich mówiono. A do władzy i tak nie dopchacie się. Brandzlujecie się zamówion
            > ymi przez siebie sondażami i cieszycie się z nich jak chory na syfilis, gdy pie
            > rwsze objawy ustąpiły a kolejne jeszcze nie wystąpiły. Ale one niechybnie nastą
            > pią - taki będzie wasz koniec. Buźka kosmata glisto.
            > ...bo paraliż postępowy najzacniejsze trafia głowy. Boy.

Uważaj, bo się mocno zdziwisz "bosmanie" i będziesz miał olbrzymi problem jak atakować paradygmatami ludzi nieskażonych partyjną przynależnością, a w sprawie katastrofy smoleńskiej mających zdanie, ż powinna wszystko wyjaśnić niezależna międzynarodowa komisja.

Gdybyś tylko potrafił wyjść poza ramy własnych przekonań, to może byś dostrzegł, że głównymi świadkami w sprawie smoleńskiej są ludzie bezpartyjni i z PiS w ogóle nie związani...

• Gość: JB Re: Może dla ciebie IP: *.lublin.mm.pl 30.10.12, 22:36
              Zyj,filipowicz w swoim wirtualnym swiecie,szkoda klikania.
              • andrzej.filipowicz Prawda Cię wyzwoli... albo i nie 30.10.12, 22:51
                Gość portalu: JB napisał(a):

> Zyj,filipowicz w swoim wirtualnym swiecie,szkoda klikania.

Dziękuję i wzajemnie, bo zawsze milej czytać to co wyżej niż epitety rodem z narad członków PO na miejskim cmentarzu.

Dobranoc!
                • Gość: JB Re: Prawda Cię wyzwoli... albo i nie IP: *.lublin.mm.pl 30.10.12, 23:04
                  Mnie w lipcu 1944 r. wyzwoliła Armia Radziecka,mogłam pojsc do polskiej szkoły,nie bac sie Niemcow zwlaszcza w trakcie tajnego nauczania, ale co ty wiesz na ten temat.filipku (z konopi)?
                  • Gość: andrzej.filipowicz Odpowiem szczerze IP: 89.167.0.* 31.10.12, 13:17

> Mnie w lipcu 1944 r. wyzwoliła Armia Radziecka,mogłam pojsc do polskiej szkoły,
                    > nie bac sie Niemcow zwlaszcza w trakcie tajnego nauczania, ale co ty wiesz na t
                    > en temat.filipku (z konopi)?

Odpowiem szczerze, że współczuję, bo być może od tych sowieckich wyzwolicieli pochodzi Twoje ordynarne i pospolite chamstwo, bo jakże inaczej nazwać personalne wycieczki, które w ogóle nic nie mają wspólnego z poruszonym tu tematem oraz cytowanymi przeze mnie faktami.

Jeszcze chwila i w/s tragedii XXI wieku cofniesz się do wieku XIX, bo ten XX wieczny jest całkowicie chybiony - nie licząc oczywiście nasuwającej się analogii do katyńskiej, sowieckiej zbrodni...
                    • joannabarska Re: Odpowiem szczerze 31.10.12, 22:03

Mnie w lipcu 1944 r. wyzwoliła Armia Radziecka,mogłam pojsc do polskiej szkoły,
                      > nie bac sie Niemcow zwlaszcza w trakcie tajnego nauczania, ale co ty wiesz na t
                      > en temat.filipku (z konopi)?

Odpowiem szczerze, że współczuję, bo być może od tych sowieckich wyzwolicieli pochodzi Twoje ordynarne i pospolite chamstwo, bo jakże inaczej nazwać personalne wycieczki, które w ogóle nic nie mają wspólnego z poruszonym tu tematem oraz cytowanymi przeze mnie faktami.

Jeszcze chwila i w/s tragedii XXI wieku cofniesz się do wieku XIX, bo ten XX wieczny jest całkowicie chybiony - nie licząc oczywiście nasuwającej się analogii do katyńskiej, sowieckiej zbrodni
                      ---------------------------------------------------------------------------------------------------------
                      Z Wikicytatów, wolnej kolekcji cytatów

Fajnie jest być idiotą, zwłaszcza kiedy nikt nie patrzy.
                      Autor: Forrest Gump
                      Idiotów nie trzeba szukać ze świecą, sami pchają się na świecznik.
                      Autor: Andrzej Majewski
                      Jedno wam powiem: Życie idioty to nie bułka z masłem.
                      Jeszcze więcej idiotów, których dopuszczam do głosu.
                      Autor: Jeden Osiem L, utwór 51 stan
                      Ludzi inteligentnych jest w społeczeństwie jakieś 5 czy 6 procent. Moją kampanię robię więc dla idiotów.
                      Autor: Georges Freche, przewodniczący regionu Langwedocja-Roussillon (Francja)
                      Opis: autor wypowiedzi został wyróżniony nagrodą specjalną „Humor i polityka” (20 września 2010) przyznawaną przez jury francuskiego Press Clubu.
                      Zobacz też: inteligencja, społeczeństwo
                      Może i jestem idiotą, ale nie jestem głupi.
                      Nawet jeżeli jesteś idiotą, staraj się nie być głupi.
                      Nie ma nic bardziej niebezpiecznego niż pomysłowy idiota.
                      Źródło: komiks Dilbert
                      Nigdy w życiu bym nie wyszła za mąż. Za nikogo. Najpierw ślub, a potem człowiek nosi serce na temblaku i wygląda z nim jak idiota.
                      Autor: Katarzyna Grochola, powieść Serce na temblaku
                      Życie pewnego idioty
                      Opis: autobiograficzne opowiadanie Ryūnosuke Akutagawy, wydane po śmierci autora.
            • Gość: bosman filipku - żałosny jesteś tymi twoimi... IP: *.centertel.pl 30.10.12, 23:09
              paradygmatami. Przynajmniej wiesz co znaczy ten termin?
              • Gość: JB Wszystkie chwyty dozwolone... IP: *.lublin.mm.pl 30.10.12, 23:19
                "Co się dzieje w państwie polskim, jeśli w ciągu dnia najpierw przekonują, że ich prezydent został wysadzony w powietrze, a zaraz potem, że niekoniecznie, pospieszyliśmy się?" - czytamy w komentarzu na stronie dziennika "Komsomolskaja Prawda".
                "A wszystko jest proste. W Polsce trwa polityczne starcie między premierem Donaldem Tuskiem i bratem zmarłego prezydenta - Jarosławem Kaczyńskim. Siły stojące za Kaczyńskim już wysuwały wersję, że prezydent nie rozbił się, ale zginął w wyniku zamachu. To okropna wersja, ale w polityce przecież wszystkie chwyty są dozwolone" - pisze komentator dziennika.

A ja zapytam: moze Jaroslawa Malego opętał diabeł? (jb)
                • Gość: bosman P. Joanno - czy uważa Pani diabła... IP: *.centertel.pl 30.10.12, 23:24
                  za az takiego idiotę który czepi się Judzisława Kłamczyńskiego? Jego wykończy własna głupota i totumfaccy w stylu maciory, Hofmana i Płaszczaka.
                • Gość: andrzej.filipowicz I tylko jeden opętany... IP: 89.167.0.* 31.10.12, 13:25

> "Co się dzieje w państwie polskim, jeśli w ciągu dnia najpierw przekonują, że i
                  > ch prezydent został wysadzony w powietrze, a zaraz potem, że niekoniecznie, pos
                  > pieszyliśmy się?" - czytamy w komentarzu na stronie dziennika "Komsomolskaja Pr
                  > awda".
                  > "A wszystko jest proste. W Polsce trwa polityczne starcie między premierem Dona
                  > ldem Tuskiem i bratem zmarłego prezydenta - Jarosławem Kaczyńskim. Siły stojące
                  > za Kaczyńskim już wysuwały wersję, że prezydent nie rozbił się, ale zginął w w
                  > yniku zamachu. To okropna wersja, ale w polityce przecież wszystkie chwyty są d
                  > ozwolone" - pisze komentator dziennika.
                  >
                  > A ja zapytam: moze Jaroslawa Malego opętał diabeł? (jb)

Szczerze się rozbawiłem cytatami gazety, która z prawdą nie miała nigdy nic wspólnego.
                  Opinie na temat tego "dziennika" zmienię jak opublikuje zeznania świadków wybuchów na lotnisku Siewiernyj pod Smoleńskiem, które miały miejsce w dniu 10 kwietnia 2012 roku przed godziną katastrofy polskiego rządowego samolotu TU 154 M(M jak military) ...

Tak jest! Tylko jeden opętany, a cała reszta jak ryby zdrowa - ryby co z prądem płyną, a nie pod prąd...
                  • Gość: karol Re: I tylko jeden opętany... IP: *.ae1x367.dibhala.lubman.net.pl 31.10.12, 13:40
                    Panie Filipowicz, nie brnij pan, naprawdę...
                    Według badań CBOS w zamach wierzą przede wszystkim ludzie ze wsi, w starszym wieku. Ty nie jesteś ani stary ani ze wsi.
                    Pogódź się z tym, że w Smoleńsku był tragiczny wypadek, ale nie było ano mgły, ani nikt nie dobijał rannych, ani to nie był zamach
                    • Gość: aneta Re: I tylko jeden opętany... IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.12, 18:20
                      A to coś nowego, nie bylo jednak mgły? To sie tym wszystkim śledczym coś popierdzieliło?
                      • Gość: karol Re: I tylko jeden opętany... IP: *.ae1x367.dibhala.lubman.net.pl 31.10.12, 18:25
                        Odstaw kobieto już te tabletki...
                        • Gość: aneta Re: I tylko jeden opętany... IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.12, 18:39
                          oj, słabiutko
                          • Gość: bosman .!.. IP: *.centertel.pl 31.10.12, 19:55
                            spadaj kretynko :-)
              • wampir-wampir Re: filipku - żałosny jesteś tymi twoimi... 30.10.12, 23:22
                Nie wie ani co oznaczają terminy, których używa, ani nie rozumie, że na forum poza podobnymi mu oszołomami bywają też zwykli, zrównoważeni ludzie, ktorzy czasem chcą normalnie pogadać albo się pośmiać. Wpieprza się wszędzie ze swoim bełkotem - słowotokiem. Jest najmniej inteligentny ze wszystkich okazów, które tu pisały/piszą. Koszmar.
                • Gość: JB wampirku IP: *.lublin.mm.pl 31.10.12, 10:14
                  niezly link,masz ten o inym charakterze...blog.onet.pl/41776,1,archiwum_goracy.html
                  • joannabarska Kolejne paliwo pod pissmolenski kocioł 31.10.12, 10:45

Stanisław Zagrodzki, kuzyn Ewy Bąkowskiej - ofiary katastrofy smoleńskiej - ujawnił "Gazecie Polskiej Codziennie", że zlecił amerykańskim ekspertom badania m.in. samolotowego pasa bezpieczeństwa z miejsca tragedii. Twierdzi, że ujawniły one obecność trotylu.
                    Zagrodzki przywiózł ze Smoleńska do Polski fragmenty ubrań swojej kuzynki. Wśród części garderoby znajdował się także pas bezpieczeństwa, którym kobieta była przypięta podczas tragicznego lotu 10 kwietnia 2010 r. - Pytałem prokuratorów, czy chcą ode mnie te materiały, ale to zignorowali, powiedział "GPC".
                    Podaje, że prywatnie zlecił badania fragmentu z Tu-154M jednemu z ośrodków naukowych w USA. Twierdzi, że badania odczynnikowe wykazały obecność trotylu. Zostały przesłane do kolejnych, szczegółowych analiz.

• wampir-wampir Re: wampirku 31.10.12, 12:13

Dzięki, fajne :-)))
                    • joannabarska Cynizm? Choroba psychiczna? 31.10.12, 13:17
                      Jacek Rostowski na Twitterze zabiera głos średnio raz na tydzień. Dziś ostro skrytykował wczorajsze wypowiedzi Jarosława Kaczyńskiego. Zastanawia się, czy "są objawem skrajnego cynizmu czy choroby psychicznej".

• Gość: andrzej.filipowicz Wiesz czym się różnimy? IP: 89.167.0.* 31.10.12, 13:36
                  wampir-wampir napisał:

> Nie wie ani co oznaczają terminy, których używa, ani nie rozumie, że na forum p
                  > oza podobnymi mu oszołomami bywają też zwykli, zrównoważeni ludzie, ktorzy czas
                  > em chcą normalnie pogadać albo się pośmiać. Wpieprza się wszędzie ze swoim bełk
                  > otem - słowotokiem. Jest najmniej inteligentny ze wszystkich okazów, które tu p
                  > isały/piszą. Koszmar.

Wiesz czym się różnimy? Różnimy się tym, że mam szacunek do innych nawet jak się w opiniach z nimi różnię. Napiszę więcej - nie boję się personalnych ataków, bo świadczą one nie o mojej słabości, a atakujących, którzy tym sposobem próbują innym zamknąć usta, bo tego czego większość gatunku ludzkiego się obawia to wyszydzenia i wyśmiania.

Cóż jeszcze wymyślisz czego bym jeszcze tu o bliźnich nie przeczytał przy całkowitej bierności moderatorów?

Kto zrobił ci krzywdę, która powoduje, że innych nie szanujesz czyli prowokujesz to samo w stosunku do siebie?

Nie wiesz jeszcze, że to wszystko powróci do ciebie ii to ze zdwojoną siłą?

To pisałem ja - pełzający i najmniej inteligentny na tym forum oszołom, a oceniony tak przez wybitnie inteligentną, kreatywną, zwięzłą, znającą i cytującą fakty, a nie insynuacje i konfabulacje - osobą podpisującą się na forum Gazety nickiem "wampir-wampir"

Miłego dnia :)
              • Gość: andrzej.filipowicz Re: filipku - żałosny jesteś tymi twoimi... IP: 89.167.0.* 31.10.12, 13:18

> paradygmatami. Przynajmniej wiesz co znaczy ten termin?

Oczywiście, że wiem, bo inaczej bym go nie używał w domenie publicznej.
                • joannabarska Samoboje JK 31.10.12, 13:29
                  natemat.pl/37553,wszystkie-samoboje-jaroslawa-kaczynskiego-podsycanie-negatywnych-emocji-to-jego-ukryty-nalog--

• Gość: andrzej.filipowicz Skoro pod moim wipisem link podany IP: 89.167.0.* 31.10.12, 13:43
                    joannabarska napisała:

> natemat.pl/37553,wszystkie-samoboje-jaroslawa-kaczynskiego-podsycanie-negatywnych-emocji-to-jego-ukryty-nalog
                    • empi Re: Skoro pod moim wipisem link podany 31.10.12, 13:51
                      >bo moderatorzy tego forum ostrzegali i po najcięższe oręże już tu sięgali w
                      > stosunku do postów propagujących cokolwiek ich zdaniem z polityką związanego.
                      Insynuacja Jędruś, jak wszystkie Twoje argumenty, cały czas politykujesz. Dorabiasz sobie kombatanctwo w III RP? :)
                      pzdr.
                      • Gość: JB Tak to widzi Moskwa IP: *.lublin.mm.pl 31.10.12, 14:39
                        www.tvn24.pl/komsomolskaja-prawda-samolotu-lecha-kaczynskiego-nikt-nie-wysadzil,285964,s.html
                        • joannabarska Mocny głos w Onecie (ale marksista-bez przesady!) 31.10.12, 16:25
                          stworzyciel_boga Onet: Nie ma w słowniku ludzi kulturalnych adekwatnie dosadnych słów, które mogłyby choć w nikłym zarysie określić małość, niecność, nikczemność, haniebność, podłość, wyrachowanie, kłamliwość, obłudę, załganie, fałszywość, hipokryzję, plugawość, bezwstyd, brak skrupułów, cynizm i jedno wielkie zgniłe ... rozwiń całośćbajoro schizofrenicznej blagi tego sześćdziesięciojednolatka, mieszkającego nadal ze swą osiemdziesięcioczteroletnią matką, paranoicznego socjopaty, żyjącego w swym małym, poskręcanym, chorym i spaczonym wirtualnym światku własnych fobii, obsesji, psychoz, natręctw, paranoi, projekcji, manii i wiecznej konfabulacji - którym jest ten mały i spasiony, tchórzliwy, doktoryzowany marksista z Żoliborza!

• joannabarska Swiete slowa Al.Kwasniewskiego 31.10.12, 16:36
                            "Rzeczpospolita" w sposób świadomy wzięła udział w kampanii politycznej PiS. Na szczęście trwała ona jeden dzień, ale gdyby trwała dłużej, to spustoszenie spowodowałaby znacznie większe. Ani o redakcji, ani o dziennikarzach dobrze to nie świadczy. Ten artykuł zdejmuje z "Rzeczpospolitej" opinię gazety prawicowej, a jednak niezależnej. Dzisiaj można powiedzieć, że jest to gazeta nie tylko prawicowa, ale i dość mocno uwikłana w bieżącą działalność PiS.

• Gość: aneta Re: Swiete slowa Al.Kwasniewskiego IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.12, 18:15
                              a bo on to w ogóle powinien zostać świętym. Takie męczeństwo z powodu tej choroby filipińskiej...
                              • Gość: bosman pił, jak większość Polaków IP: *.centertel.pl 31.10.12, 20:07
                                nie tajniaczył się po katach z małpkami za państwowe pieniądze, jak twój umiłowany bohater z metra cięty. Lecz się kobieto na nogi bo na głowę za późno.
                                • joannabarska Re: pił, jak większość Polaków 31.10.12, 20:21
                                  Nie rozbil auta jak pewien biskup,a "aneta" ,"bosmanie" ,nie pierwszy raz pokazuje swe bezmozgowie.

• gilgamesz "Aneta" jedynie obnaża wasz poziom kultury... 31.10.12, 21:12
                                    joannabarska napisała:
                                    > Nie rozbil auta jak pewien biskup,a "aneta" ,"bosmanie" ,nie pierwszy raz poka
                                    > zuje swe bezmozgowie.
                                    który jest niestety bardzo zbliżony do poziomu armii czerwonej wyzwalającej Panią Barską.

A ta agresja, to poczucie braku pewności siebie.
                                    • Gość: bosman następny... IP: *.centertel.pl 31.10.12, 21:23
                                      katopoyeb, "yntelygentny" inaczej, jak maciorka od pisiorka. Wal się bublu genetyczny.
                                      • gilgamesz Szyfrem do mnie piszesz? 31.10.12, 21:30
                                        > katopoyeb, "yntelygentny" inaczej, jak maciorka od pisiorka. Wal się bublu gene
                                        > tyczny.
                                        :)
                                    • Gość: andrzej.filipowicz Re: "Aneta" jedynie obnaża wasz poziom kultury... IP: 89.167.0.* 31.10.12, 21:24
                                      gilgamesz napisał:

> joannabarska napisała:
                                      > > Nie rozbil auta jak pewien biskup,a "aneta" ,"bosmanie" ,nie pierwszy ra
                                      > z poka
                                      > > zuje swe bezmozgowie.
                                      > który jest niestety bardzo zbliżony do poziomu armii czerwonej wyzwalającej Pan
                                      > ią Barską.
                                      >
                                      > A ta agresja, to poczucie braku pewności siebie.

Tysiąc razy szybciej kulturę znajdziesz w slamsach przy ul. Lubartowskiej czy Wapiennej niż w słowie pisanym osoby podpisującej się jako "joannabarska", która jak nakręcona kataryna obraża innych od wieczora do rana i od rana do wieczora.

Tu zresztą siebie są warci regularnie insynuując u innych problemy zdrowotne, które zapewne sami mają - tyle, że to jest ich sprawa i ich lekarzy, a nie nasza, bo my takich argumentów nigdy nie używamy.
                                • Gość: andrzej.filipowicz Pisz za siebie IP: 89.167.0.* 31.10.12, 21:11

> nie tajniaczył się po katach z małpkami za państwowe pieniądze, jak twój umiłow
                                  > any bohater z metra cięty. Lecz się kobieto na nogi bo na głowę za późno.

Napisz, że pił jak ja czy inne konkretne osoby, a nie obrażasz tych, którzy jako większośc tego narodu w miejscach publicznych nie afiszują się swoimi słabościami i uzależnieniami.

Wiesz czym się różni anonimowy alkoholik od czynnego alkoholika? Ten pierwszy nigdy nie mówi o nałogach innych, a tylko o własnych - akcentując, że on sam jest uzależniony...

Wszystko mógłbyś zapewne Śp. Lechowi Kaczyńskiemu zarzucic ale nie to, ze jako prezydent w miejscu publicznym by się miał zataczac, pisac kondolencje z ortograficznymi błędami, mowic do ludzi majac na nosie ciemne okulary, ze o zwolywaniu na kanwie ujawnienia agentury komunistycznej sluzby bezpieczenstwa - posiedzenia obalaczy premiera nie wspomne...

W stosunku do poprzednikow i nagłego nastepcy - Śp. Lech Kaczyński był prawdziwym mężem stanu na urzędzie Prezydenta RP.
                            • Gość: andrzej.filipowicz Zdecydujcie się towarzysze czy wierzycie IP: 89.167.0.* 31.10.12, 21:18
                              joannabarska napisała:

> "Rzeczpospolita" w sposób świadomy wzięła udział w kampanii politycznej PiS. Na
                              > szczęście trwała ona jeden dzień, ale gdyby trwała dłużej, to spustoszenie spo
                              > wodowałaby znacznie większe. Ani o redakcji, ani o dziennikarzach dobrze to nie
                              > świadczy. Ten artykuł zdejmuje z "Rzeczpospolitej" opinię gazety prawicowej, a
                              > jednak niezależnej. Dzisiaj można powiedzieć, że jest to gazeta nie tylko praw
                              > icowa, ale i dość mocno uwikłana w bieżącą działalność PiS.

Święte słowa człowieka, który należał do organizacji politycznej odpowiedzialnej za morderstwo duchownego?

Koniec świata chyba idzie skoro zadeklarowani ateiści na świętości się powołują.

Gotów jestem się założyc, że ani Śp. Lech ani żyjący nadal brat bliźniak Jarosław nigdby tego nie powiedzieli tego samego gdyby to dotyczyło tragicznej śmierci wyżej cytowanego.

Twojemu idolowi nie tylko klasy ale i empatii całkowicie brak - Tobie zresztą też.
                              • Gość: JB Re: Zdecydujcie się towarzysze czy wierzycie IP: *.lublin.mm.pl 01.11.12, 13:37
                                Kwasniewski i Miller wprowadzili,niedouku,Polske do UE i NATO. Uszanuj to,szczeniaku.
                                • andrzej.filipowicz Spokojnie, mamy wolnośc słowa 01.11.12, 18:39

> Kwasniewski i Miller wprowadzili,niedouku,Polske do UE i NATO. Uszanuj to,szcze
                                  > niaku.

Inwektywy od zawsze zastępowały u was szacunek do innych i wolnosci słowa.
                                  Kwaśniewski i Miller wprowadzali wspólnie z Jaruzelskim "stan wojenny", a wcześniej wyprowadzali Polskę z UE.

To, że gdzieś nas prowadzili było głownie w ich, a nie naszym interesie...

• Gość: andrzej.filipowicz Sam sobie dorabiasz i insynuujesz IP: 89.167.0.* 31.10.12, 20:57
                        empi napisał:

> >bo moderatorzy tego forum ostrzegali i po najcięższe oręże już tu sięgali
                        > w
                        > > stosunku do postów propagujących cokolwiek ich zdaniem z polityką związan
                        > ego.
                        > Insynuacja Jędruś, jak wszystkie Twoje argumenty, cały czas politykujesz. Dorab
                        > iasz sobie kombatanctwo w III RP? :)
                        > pzdr.

Oczywiście, że tak. Dla ciebie mogę by nawet kontrewolucjonista, bo, że tak powiem wisi mi toatalnie co Ty o mnie sądzisz i piszesz.

Jak przestaniesz sprowadzac dyskusję do spraw personalnych i niczym SB-ek godzic w czyjąś osobę, to by może zweryfikuję swój pogląd o Twoich cenzorskich działaniach, bo za kogo się uważasz wygłaszając tezy i czyimś kombatanctwie?

Gdybym miał zejśc do poziomu jakim lubujesz na forum tolerowac, to bym napisał byś się "walił" ale ja nie "bosman" czy jaki inny "wamir-wampir", a więc pisz co chcesz, bo nikt poza Tobą i tak tego nie ocenzuruje ;)
                        • joannabarska Bedzie dymisja szefa "Rzepy"? 31.10.12, 21:38
                          wiadomosci.onet.pl/katastrofa-smolenska,5293442,temat.html--

• Gość: JB Pospiech jest dobry przy łapaniu pcheł IP: *.lublin.mm.pl 01.11.12, 13:44
                            fakty.interia.pl/kraj/news/prof-domanski-jaroslaw-kaczynski-pospieszyl-sie,1858420,3
                            • Gość: JB Doigramy sie przez pisostwo IP: *.lublin.mm.pl 01.11.12, 13:49
                              wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Rosyjska-prasa-o-materialach-wybuchowych-na-pokladzie-Tu-154M,wid,15057950,wiadomosc.html?ticaid=1f72e
                              • joannabarska Mądry Daniel Passent (z blogu wzięte) 01.11.12, 14:08
                                Główną przyczyną wybuchu w „Rzeczpospolitej” jest – delikatnie pisząc – mieszanka pasji politycznej, przerostu ambicji oraz ekonomicznej walki o życie.
                                Przez pasję polityczną rozumiem zaangażowanie po stronie opozycji, idące tak daleko, że każdy fakt podważający oficjalną wersję katastrofy smoleńskiej jest na wagę złota, wszystko co dyskredytuje wersję komisji Millera i władz państwowych jest cenne. A takich faktów jest zawsze za mało, apetyt na dołożenie rządowi jest zawsze nienasycony. Gdy faktów brak – lub prokurator generalny prosi o kilka miesięcy cierpliwości – należy je wymyślić. Tak dalece zaangażowane, stronnicze dziennikarstwo doprowadziło do kryzysu w „Rzeczpospolitej”.
                                Przez przerost ambicji rozumiem taką sytuację, kiedy nawet inteligentny i sprawny dziennikarz, jakim niewątpliwie jest Cezary Gmyz, nie umie się powstrzymać, ograniczyć w swojej interpretacji przesłanek, nie potrafi nałożyć wędzideł swojej fantazji. W zawodzie dziennikarskim ambicje i konkurencja grają dużą rolę, zwłaszcza, gdy media znajdują się w kryzysie, coraz trudniej o pracę, przetrwają tyko najsilniejsi. Redaktor Gmyz, bardzo obrotny, co i rusz przynosił stare i nowe rewelacje, np. o tym, że MSZ Sikorskiego jest „przechowalnią agentów” etc. Źródła redaktora wydawały się dobrze ulokowane i ukryte w służbach dobrze poinformowanych i rozpolitykowanych. Ambicja poniosła go do tego stopnia, że nawet po wpadce z trotylem i gliceryną w samolocie prezydenckim, obstawał przy swoim, z niczego się nie wycofywał, ba, był zadowolony, że redakcja „Rz” w kolejnej wersji oświadczenia wycofała przeprosiny. Co prawda nie ma za co przepraszać, ale redaktor naczelny, Tomasz Wróblewski oddał się do dyspozycji (czytaj zaoferował rezygnację) rady nadzorczej i wydawcy. Jeżeli nie ma powodu – to skąd taki gest? Nazajutrz po wpadce z trotylem, na czołówce „Rz” czytamy: „Prawda za pół roku”. Brzmi to dziwnie, skoro prawda została ogłoszona wczoraj. Niepohamowane ambicje spowodowały naruszenie standardów rzetelnego dziennikarstwa. (Ciekawe, co na ten temat powie Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich z red. Skowrońskim na czele?).
                                Kolejną przyczyną wpadki „Rz” mogą być realia ekonomiczne, nieustanny spadek sprzedaży i wpływów z ogłoszeń w mediach drukowanych. Pod tym względem „Rz” nie jest wyjątkiem, kryzys objął prawie wszystkich, aczkolwiek szczególnie mocno dotknął „Rz” i jej wydawca masowo zwalniał pracowników. Nie wykluczone, że zwyczajna walka o byt doprowadziła do rozluźnienia kryteriów rzetelnego dziennikarstwa.
                                „Sensacja” z trotylem to piękny prezent dla polityków. Janusz Palikot, w gorącej wodzie kąpany, natychmiast zażądał dymisji Tuska. Prezes PiS i jego media rozwinęły opętańczą kampanię, mówiąc już wprost o morderstwie, zamordowaniu 96 osób z prezydentem na czele. Język Macierewicza stał się językiem PiS, włącznie z prezesem Kaczyńskim, który jeszcze kilka dni temu występował jako zrównoważony polityk, pełen troski o gospodarkę, politykę prorodzinną etc. Porzucenie wizerunku zatroskanego gospodarza na rzecz wojowniczego mściciela może zaszkodzić pozycji PIS i być korzystne dla Platformy. Niektórzy już mówią, że wyskok „Rz” to była prowokacja Platformy, a prezes dał się nabrać.
                                Polityka smoleńska PiS przynosi jednak owoce. 1/3 społeczeństwa wierzy w zamach, 2/3 godzi się na komisję międzynarodową. To pierwsze jest smutne, świadczy o tym, jak znaczna część obywateli jest podatna na teorie spiskowe, odporna na argumenty. To drugie (komisja międzynarodowa) stawia rząd przed dylematem – albo będzie przeciwko komisji międzynarodowej i tym samym będzie oskarżany o tchórzostwo, albo wyrazi zgodę – wtedy przekreśli wszystko, czego dotychczas w sprawie przyczyn katastrofy bronił.
                                Tym samym prowokacja dziennikarska raniła wszystkich, od jej autorów aż po reputację naszego państwa.

• joannabarska Spoko 01.11.12, 14:58

Jaki spokoj na forum,gdy nie ma "filipka". Cudo!
                                  • gilgamesz Re: Spoko 01.11.12, 16:49
                                    joannabarska napisała:
                                    > Jaki spokoj na forum,gdy nie ma "filipka". Cudo!
                                    • wampir-wampir Re: Spoko 01.11.12, 17:38
                                      gilgamesz napisał:

> Twoje marzenie się spełni wkrótce, zostaniesz na tym lewackim forum sama i będz
                                      > iesz mogła do woli epatowac sie madrosciami swoich idoli ;-)

Co to znaczy "epatować się"?
                                      Nie podoba ci się forum to wypad na frondę, wasz szmatławiec, czy inne takie. Nikt tu za tobą płakał nie będzie, oszołomie :P
                                      • Gość: aneta Re: Spoko IP: *.dynamic.chello.pl 01.11.12, 20:10
                                        a nóżką nie zapomniałeś potupać?
                                        • Gość: bosman a w... IP: *.centertel.pl 02.11.12, 17:15
                                          dupcię cię nikt nie kopnął?
                                • gilgamesz TW Daniel, TW Alek, Urban 01.11.12, 16:41
                                  co za autorytety ;-)
                                  Jeszcze TW Filozofa zaraz pewnie zacytujesz
                                  • joannabarska , Opinia Tomasza Lisa 01.11.12, 16:58
                                    Tomasz Wróblewski oddał się do dyspozycji wydawcy "Rzeczpospolitej", który to gest jest mało znaczący, bo każdy redaktor naczelny każdej gazety jest może nie do dyspozycji, ale w dyspozycji wydawcy. Problem "Rzeczpospolitej" i Tomasza Wróblewskiego nie zaczął się jednak we wtorek, 30 października. Zaczął się 27 października zeszłego roku, gdy objął on funkcję naczelnego.
                                    Wróblewski dostał rok temu prawdziwą, realną szansę. Szansę na odzyskanie przez "Rzeczpospolitą" marki i wiarygodności, którą traciła ona przez lata będąc de facto organem PiS-u. Miał szansę uczynić z niej gazetę, którą była kiedyś - poważnym dziennikiem polityczno - ekonomiczno - prawnym, która nie epatuje sensacyjkami, nie służy jednej ideologii i jednej prawdzie, ale prawdzie po prostu. Która jest wiarygodna nie w oczach PiS-owskiej sekty, ale ogółu czytelników.
                                    Wymagało to stanowczych i ostrych decyzji personalnych. Wróblewski tymczasem, jak się wydaje, stał się zakładnikiem ekipy, która decydowała w poprzednich latach, przed jego nastaniem, o obliczu tej gazety. W tym sensie nie mógł być prawdziwym liderem. Był uzależniony od swych podwładnych.
                                    Nie chodziło o wycinanie wszystkich, którzy kibicują PiS-owi. Nie chodziło w najmniejszym stopniu o uczynienie z tej gazety tytułu prorządowego albo jakiejś Wyborczej-bis. "Rzeczpospolita" zupełnie spokojnie mogła jednak odzyskać charakter gazety liberalnej gospodarczo i konserwatywnej politycznie, ale nie PiS-owskiej. To wymagało odwagi i stanowczości.
                                    Tymczasem "Rzeczpospolita" Wróblewskiego była tą samą gazetą, którą była przed jego pojawieniem się w gabinecie naczelnego. Te same stronnicze komentarze, te same napastliwe ataki na Tuska i te same wygibasy, by publicystycznie uzasadnić każdą woltę Kaczyńskiego. To samo sekundowanie prezesowi, to samo stawianie na jego zwycięstwo i odzyskanie władzy przez PiS.
                                    Panowie z "Rzeczpospolitej" bardzo chcieli powrotu do władzy Kaczyńskiego. I bardzo chcieli obalić Tuska. Tak bardzo chcieli, tak długo czekali, że w miniony poniedziałek nie wytrzymali i odpalili bombę. Moment był niby dobry. Właśnie pojawiła się informacja o błędnej identyfikacji zwłok Ryszarda Kaczorowskiego, właśnie pojawiła się informacja o samobójstwie członka załogi Jaka, z którego oczywiście na prawicowych forach czyniono ofiarę zabójstwa. Właśnie PiS przeskoczyło PO w sondażach. A tu za chwilę marsz, 11 listopada, więc może teraz znokautujemy Tuska? No i ruszyli do boju, mając zamiast armat kapiszony.
                                    Stronnicze dziennikarstwo eksplodowało megawpadką, największą w polskim dziennikarstwie od 23 lat.
                                    Co dalej z "Rzeczpospolitą"? Nie wiem, wątpliwe czy ktoś ją wyprowadzi teraz z korkociągu. Istotniejsze, co dalej z Rzecząpospolitą. Odsetek Polaków przekonanych, że w Smoleńsku był zamach rośnie. I w tym szczególnym sensie "Rzeczpospolita" odniosła sukces. A że jest to sukces katastrofalny w skutkach dla "Rzeczpospolitej" i Rzeczypospolitej, to już inna sprawa.

Czytaj migawesz...
                                    • Gość: aneta Re: , Opinia Tomasza Lisa IP: *.dynamic.chello.pl 01.11.12, 20:11
                                      Tomasz Lis to ten, co wołał do Bolka "ratuj nas panie prezydencie"?
                                  • joannabarska Re: TW Daniel, TW Alek, Urban 01.11.12, 17:06
                                    gigawesz - wyjątkowa menda na forum.
                                    • joannabarska Tak nas widzą na Sekwaną 01.11.12, 17:21
                                      Najbardziej prestiżowy francuski dziennik "Le Monde" określa w czwartek jako "psychodramę" i "polityczną histerię" atmosferę w Polsce po publikacji "Rzeczpospolitej" w sprawie katastrofy smoleńskiej. Gazeta nazywa Jarosława Kaczyńskiego "radykalnym populistą".
                                      Opiniotworcza popołudniówka jest jedyną spośród czołowych francuskich gazet, która skomentowała sytuację w Polsce po doniesieniach "Rz" dotyczących katastrofy polskiego tupolewa z prezydentem Lechem Kaczyńskim na pokładzie.
                                      "Ekscesy medialne, histeria polityczna, obelgi, teoria spiskowa i paranoja - polskie życie publiczne przeżyło właśnie epizod zdumiewającej gorączki" - pisze specjalista "Le Monde" ds. Europy Wschodniej P.Smolar. Zaznacza, że wszystko to wywołała fałszywa sensacja konserwatywnej gazety "Rzeczpospolita", dotycząca domniemanego wykrycia śladów materiałów wybuchowych na wraku Tu-154M.
                                      "Le Monde" podkreśla, że doniesieniom medialnym zaprzeczyła najpierw polska prokuratura, a następnie do błędu przyznała się sama redakcja dziennika.
                                      "Artykuł na pierwszej stronie (Rzeczpospolitej) wywołał lawinę przesadnych reakcji" - zauważa "Le Monde", dodając, że "rej wodził, co wcale nie dziwi, Jarosław Kaczyński". Francuski dziennik pisze, że lider PiS "ośmielił się mówić o zamordowaniu 96 pasażerów" polskiego tupolewa.
                                      "Jarosław Kaczyński wydaje się dziś jednym z najbardziej radykalnych populistów w Europie" - komentuje "Le Monde". Dodaje przy tym, że partia tego polityka Prawo i Sprawiedliwość "próbowała w ostatnim czasie zerwać z ekstremistyczną retoryką", koncentrując się bardziej na kwestiach gospodarczych niż na katastrofie smoleńskiej.
                                      Według francuskiej gazety, "rzekome rewelacje "Rz" pogrążyły na nowo (polskie) elity w bardzo emocjonalnych starciach". Na potwierdzenie "Le Monde" cytuje słowa premiera Donalda Tuska, który oskarżył lidera PiS o "dewastowanie życia publicznego".
                                      Zdaniem "Le Monde" to prezydent Bronisław Komorowski "znalazł właściwe słowa" oceniające obecną atmosferę polityczną w Polsce. Francuski dziennik konkluduje swój artykuł, przytaczając środowe słowa szefa państwa polskiego: "Jeśli się okazuje, że jeden artykuł, oparty o błędne przesłanki (...) wywołuje polityczne tsunami, wywołuje falę agresji politycznej, oskarżeń najdalej idących, o zabójstwo, o morderstwo, o wszystkie zbrodnie, które popełniają władze państwa polskiego, to coś niesłychanie złego się z nami wszystkimi dzieje".

Źródło informacji: Onet
                                      • gilgamesz Bazujesz na słabym wykształceniu swoich czytel. 01.11.12, 17:55
                                        Myslisz, że pisząc 'tak nas widzą nad Sekwana' wmowisz ludziom, że się z nas tam śmieją?
                                        Oczywiście niechcący pominelas fakt, że le monde jest gazeta lewicową?
                                        to tak jakbyś napisała np.: w polsce wszyscy są ateistami.
                                        • Gość: JB Re: Bazujesz na słabym wykształceniu swoich czyte IP: *.lublin.mm.pl 01.11.12, 18:13
                                          po polsku nie mowi sie bazujesz,ale opierasz sie o, wiec i do ciebie kieruje
                                          • Gość: aneta Re: Bazujesz na słabym wykształceniu swoich czyte IP: *.dynamic.chello.pl 01.11.12, 21:09
                                            Najwidoczniej ma Pani problem z językiem polskim. Zanim zacznie Pani kogoś pouczać proszę sięgnąć po Słownik języka polskiego. Ja jednak rozumiem, że czytelnicy dziadka Passenta intelektualnie nie mają lekko...
                                            • Gość: bosman lepiej czytać dziadka Passenta... IP: *.centertel.pl 02.11.12, 17:24
                                              niż pojeba Nowaka czy innego katogargamela. Z tym, że ty nie jesteś w stanie czytać Passenta bo raz - poziom nie dla ciebie, dwa - gdyby się ksiądz pleban dowiedział "rozgrzeszenia" by ci nie dał a przecież innego chłopa nie masz. No bo kto normalny by się w ciebie "wpuścił"?
                                              • Gość: aneta Re: lepiej czytać dziadka Passenta... IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.12, 18:36
                                                aleś gościu odleciał. Ale smaruj dalej. Dla mnie jesteś tylko obiektem do badań
                                                • Gość: bosman ty już nawet nie... IP: *.centertel.pl 02.11.12, 21:01
                                                  jesteś tylko odpadkiem w kanalizacji.
                                      • Gość: aneta Czy z tą Sekwaną to nie przesada? IP: *.dynamic.chello.pl 01.11.12, 21:42
                                        Piotr Smolar (ur. 1974) jest francuskim dziennikarzem polskiego pochodzenia. Był w latach 1997–1999 koordynatorem Francusko-Rosyjskiego Centrum Dziennikarstwa przy Wydziale Dziennikarstwa w Moskwie, potem, w latach 1999–2001, korespondentem Le Figaro i tygodnika Marianne w Rosji. Obecnie pracuje w dziale zagranicznym Le Monde www.presseurop.eu/pl/content/author/390991-piotr-smolar

Coraz ciekawiej wygląda to rozbrajanie artykułu Cezarego Gmyza.
                                      • Gość: andrzej.filipowicz Historia lubi się powtarzać... IP: 89.167.0.* 02.11.12, 17:03
                                        joannabarska napisała:

> Najbardziej prestiżowy francuski dziennik "Le Monde" określa w czwartek jako "p
                                        > sychodramę" i "polityczną histerię" atmosferę w Polsce po publikacji "Rzeczposp
                                        > olitej" w sprawie katastrofy smoleńskiej. Gazeta nazywa Jarosława Kaczyńskiego
                                        > "radykalnym populistą".

Wypada temu prestiżowemu francuskiemu dziennikowi "Le Monde" zaśpiewać tak jak czynił to Andrzej Garczarek w latach 80 ubiegłego wieku:

"Niech się gazeta Neuesdeustchland
                                        Wstrzyma z wstępniakiem o pomocy
                                        Bo tu są ludzie, którzy jeszcze
                                        Budzą się z krzykiem w środku nocy

Zaiste wierny to przyjaciel
                                        Wszak znów pucuje śniedź pomników
                                        Na wieczną chwałę i pamiątkę
                                        Pruskich kaprali, Fryderyków

Przyjaciół nikt nie będzie mi wybierał
                                        Wrogów poszukam sobie sam.
                                        Dlaczego ku... mać bez przerwy
                                        Poucza ktoś w co wierzyć mam

Jakim Wy prawem o wolności
                                        Głosicie bracia w Rudym Pravie
                                        Wszak to od waszej nie ostatni
                                        Zwariował pisarz Ota Pawel

Przebacz mi smutna Bratysławo
                                        Hradcu Kralowy, zlata Praho
                                        Za śmierć jaskółki tamtej wiosny
                                        I polskie tanki nad Wełtawą

Przyjaciół nikt nie będzie mi wybierał
                                        Wrogów poszukam sobie sam.
                                        Dlaczego ku... mać bez przerwy
                                        Poucza ktoś w co wierzyć mam

Andrzej Garczarek - "Przyjaciół nikt nie będzie mi wybierał"
                                        • joannabarska Re: Historia lubi się powtarzać... 02.11.12, 17:30
                                          Spiewaj,filipku, a jaki masz głos? "Ujadający"? Historia powtarza sie,ale zawsze inaczej.Tu pleciesz jak Piekarski na mękach...Porownania robisz idiotyczne,ale czego od Ciebie wymagac?

• Gość: aneta Re: Mądry Daniel Passent (z blogu wzięte) IP: *.dynamic.chello.pl 01.11.12, 20:59
                                  Widać, TW "Daniel" vel "John" dobrze wie,że jego czytelnicy to idioci i pisze co mu oficerowie prowadzący każą.

Pisze bowiem tak "Ambicja poniosła go do tego stopnia, że nawet po wpadce z trotylem i gliceryną w samolocie prezydenckim, obstawał przy swoim, z niczego się nie wycofywał, ba, był zadowolony, że redakcja „Rz” w kolejnej wersji oświadczenia wycofała przeprosiny."

Po pierwsze samolot był rządowy nie prezydencki, po drugie, kiedy Szeląg zdementował informacje Gmyza? Przecież potwierdził,że wykryto substancje mogące wchodzić w skład materiałów wybuchowych. O jakiej wpadce zatem bredzi ten donosiciel?

Passent może i mądry, bo dobrze wyczuł na czym lekko się dorobić, ale jego bezkrytyczni czytelnicy to dno i pół metra mułu. A najlepsze, że on doskonale to wie.
                              • Gość: aneta Re: Doigramy sie przez pisostwo IP: *.dynamic.chello.pl 01.11.12, 20:08
                                Oj tam, najwyżej znowu różne srarskie armia czerwona przyjdzie wyzwalać. Ale to raczej nie przez pisostwo, tylko przez tych co śp. Prezydenta Rzeczypospolitej wystawili, smsem w kilka godzin po- wersję ustalili i sukcesywnie niewygodnych świadków usuwają. Tak, jak Remigiusza Musia, który swoimi zeznaniami tę smsową wersję podważył...
                                • Gość: bosman Anetko roztomiła :-) - gdyby rozpatrywać twój... IP: *.centertel.pl 02.11.12, 17:31
                                  przypadek w kontekście pochodzenia człowieka od małpy, wszystkie małpy miały by prawo poczuć się obrażone, tak przerastają cie poziomem intelektu. Może porównanie ciebie i rozwielitki nie wywołało by reperkusji w świecie zwierząt, ale też nie jestem pewien.
                          • andrzej.filipowicz Re: Bedzie dymisja szefa "Rzepy"? 01.11.12, 18:44
                            joannabarska napisała:

> wiadomosci.onet.pl/katastrofa-smolenska,5293442,temat.html--

Pod moim wpisem wklejone tylko w jakim celu?
                            To w zasadzie brzmi tak jak dementi sowieckiej rosji o informacjach kto mordował w Katyniu, Miednoje, Ostaszkowie i innych miejscach kaźni elity Polski na terenie ZSRR...
                            • Gość: JB jest znowu IP: *.lublin.mm.pl 01.11.12, 18:53
                              filipek dal glos,koniec spoko
                              • wampir-wampir Re: jest znowu 01.11.12, 19:16
                                Mówiłem przecież, że jest nieinteligentny ;-)))
                                • andrzej.filipowicz Umknęło czy to tylko problemy z pamiecią? 02.11.12, 15:32
                                  wampir-wampir napisał:

> Mówiłem przecież, że jest nieinteligentny ;-)))

Pisałem przecież, że na mnie socjotechnika nie działa, a ponadto, jest mi całkowicie obojętne co będziesz o mnie pisał czy mówił, bo ja swoją wartość znam.
                                  Jeżeli jeszcze nie zauważyłeś, to z piaskownicowej uszczypliwości wyrosłem 50 lat temu...
                                  • Gość: bosman tyle razy pisałem ci: IP: *.centertel.pl 02.11.12, 17:34
                                    nie używaj słów których znaczenia nie rozumiesz, bo wychodzisz na większego osła niż jakim jesteś w rzeczywistości.
                                  • joannabarska Re: Umknęło czy to tylko problemy z pamiecią? 02.11.12, 18:45
                                    Mozna miec 50 lat i sikac do piaskownicy,filipku.
                                    • Gość: bosman on jest "cywilizowany" i ... IP: *.centertel.pl 02.11.12, 21:03
                                      wali w pampersy.
                              • andrzej.filipowicz Wasze niedoczekanie... 02.11.12, 15:28

> filipek dal glos,koniec spoko

Jest i będzie zawsze wtedy gdy będzie chciał i czas będzie miał, bo wolny jest i niezależny.

Swoją drogą, to w ogóle nie mogę zrozumieć jak można różnice zdań sprowadzać do spraw personalnych i atakować osobę, a nie problem?

Czy ktoś broni Wam wierzyć w ustalenia prokuratury i MAK? Czy ktoś broni Wam wyznawać hipotezy i teorie nacisków przełożonych i niekompetencji pilotów?

Punktujcie problemy, tezy i hipotezy, a nie w swojej bezsilności rzucacie się jak sępy na umarłych, a żyjących do grobu byście najchętniej żywcem powsadzali.

Prawda obroni się sama i personalne ataki, inwektywy i próby manipulacji na nic się nie zdadzą.

To jest 100% analogia do tego co robiono ze zbrodnią katyńską przez ponad 40 lat.
                                • Gość: bosman przecież to co piszesz nie ma sensu IP: *.centertel.pl 02.11.12, 17:43
                                  dyskusja, obalanie "argumentów" i "dowodów" wyssanych przez chorych psychicznie to ich uwiarygodnianie i nikt normalny tego nie zrobi. Nie ma najmniejszych dowodów na brednie i teorie maciorowych "łexpertów". Gdyby były, już dawno maciora by je przedstawił a kaczka by się zapultał, w orgazmie zniósł by jajo a potem złożył wprost doniesienie do prokuratury. Dlaczego tego nie czyni? Tak, tak, zaraz wybulgoczesz, że prokuratura nie jest niezależna.
                                  Zresztą, idź w pisdu, nie chce mi się z tobą gadać nawiedzony pisiurku.
                                  • Gość: andrzej.filipowicz W życiu bym tego nie napisał IP: 89.167.0.* 04.11.12, 20:45

> dyskusja, obalanie "argumentów" i "dowodów" wyssanych przez chorych psychicznie
                                    > to ich uwiarygodnianie i nikt normalny tego nie zrobi. Nie ma najmniejszych do
                                    > wodów na brednie i teorie maciorowych "łexpertów". Gdyby były, już dawno macior
                                    > a by je przedstawił a kaczka by się zapultał, w orgazmie zniósł by jajo a potem
                                    > złożył wprost doniesienie do prokuratury. Dlaczego tego nie czyni? Tak, tak, z
                                    > araz wybulgoczesz, że prokuratura nie jest niezależna.
                                    > Zresztą, idź w pisdu, nie chce mi się z tobą gadać nawiedzony pisiurku.

W życiu bym tego nie napisał ale przeczytaj sam swój komentarz i oceń czy poza stekiem emocjonalnych pomyj jest w nim coś wartościowego.

Masz poważny problem, który jeżeli nie zostanie rozwiązany, to zakończy się jakimś nieszczęściem, bo na milę emanujesz agresją i złymi emocjami.

Pamiętaj, że zło tylko dobrem można zwyciężać.
                                    • Gość: bosman zło dobrem mówisz? IP: *.centertel.pl 05.11.12, 21:49
                                      jak twój idol jaruś czy inna maciora? Faktycznie, samo dobro he he he...
                                • Gość: karol Re: Wasze niedoczekanie... IP: *.ae1x367.dibhala.lubman.net.pl 02.11.12, 18:45
                                  Panie Filipowicz, pisiory już panu tak mózg wyprały, że katastrofę smoleńską porównujesz pan do Katynia...
                                  • Gość: andrzej.filipowicz Uwolnij się "Karolu" od własnych fobii... IP: 89.167.0.* 04.11.12, 20:54

> Panie Filipowicz, pisiory już panu tak mózg wyprały, że katastrofę smoleńską po
                                    > równujesz pan do Katynia...

Panie "Karol", każdy człowiek wewnętrznie wolny napisze znak równości pomiędzy tymi dwiema zbrodniami - i nie jest ważne, że w jednej z nich w tył głów strzelano, a druga czeka nadal na wyjaśnienie.

Pisz Pan co chcesz ale z partiami żadnymi i politykami mnie nie mieszaj, bo może w Pańskim z niewolonym umyśle może wydawać się to niemożliwe - ale żyją obok Pana ludzie wolni i niezależni, których stać na własną ocenę i wnioski.

Moje porównanie smoleńskiej katastrofy do zbrodni katyńskiej jest w pełni uzasadnione, bo podobnie jak w tamtym przypadku mamy do czynienia z nie mniejszą próbą zakłamywania faktów i rzeczywistości.

Kolorowych snów życzę i aspiracji do wewnętrznej wolności...
                                    • Gość: karol Re: Uwolnij się "Karolu" od własnych fobii... IP: *.ae1x367.dibhala.lubman.net.pl 05.11.12, 13:29
                                      Ty i tobie podobni często powtarzają: "chcemy prawdy"
                                      Ale ty już znasz tą "prawdę". To był zamach, zbrodnia. Mimo, że wspominasz o tym, że sprawa nie jest do końca wyjaśnianiona...
                                      Ty już osądzieś. Smoleńsk=Katyń.
                                      Filipowicz, tobie ni chodzi o prawdę. Ty naprawdę masz już wyprany mózg...
                                      • Gość: aneta Re: Uwolnij się "Karolu" od własnych fobii... IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.12, 15:05
                                        Skoro jesteś taki obiektywny, to dlaczego nie krzyczysz też na tych, którzy winią od pierwszych chwil po katastrofie śp. Prezydenta, pilotów, gen. Błasika? Dlaczego nie pokrzykujesz w obronie tych nieżyjących ludzi na Tuska, Sikorskiego, Komorowskiego, na tych wszystkich ekspertów, którzy w chwili katastrofy wydali wyroki i znali "całą prawdę" i która była przecież wg nich "arcyboleśnie prosta" ?
                                        Może krzyczałeś, a ja nie czytałam, wtedy zwracam honor. Jeśli jednak nie - pilnuj swojego "wypranego mózgu" a innym przestań zamykać usta.
                                        • Gość: karol Re: Uwolnij się "Karolu" od własnych fobii... IP: *.ae1x367.dibhala.lubman.net.pl 05.11.12, 15:23
                                          Ale co miałem krzyczeć?
                                          Była to katastrofa, był to błąd pilotów, dla mnie sprawa jest jasna. Była polska komisja, która to potwierdziła i tyle.
                                          To wy dorabiacie do tego ideologię, nagle okazalo się Lech Kaczyński był wspaniałym mężęm stanu, to wy wymyśliście jakieś mgły, bomby próżniowe i inne pierdoły.
                                          • Gość: aneta Re: Uwolnij się "Karolu" od własnych fobii... IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.12, 15:44
                                            Pilnuj zatem swojego "wypranego mózgu". Nawet nie zrozumiałeś co napisałam. Ciekawe, że Palikotem, zupełnie bez sensu polecieć nie zapomniałeś...
                                          • empi Re: Uwolnij się "Karolu" od własnych fobii... 05.11.12, 16:00
                                            Chciałbym by ci wszyscy wyznający teorię zamachu wreszcie zaczęli mówić o powodach takowego. Czy wielkość LK i jego wpływ na ewentualne losy świata to spowodował? Czy potęga militarna Polski którą stworzył zagrażająca sąsiedniemu mocarstwu? Czy też wieki autorytet LK a świecie mogący zagrozić komuś?. Przecież za kilka miesięcy miały się odbyć wybory prezydenckie i LK w nich poległby w całkiem demokratyczny sposób. Ponadto jak głupi byli ewentualni zamachowcy używając trotylu w dzisiejszych czasach.
                                            Jako materiał wybuchowy, jest trwały, mało wrażliwy na uderzenie, tarcie i ma wysoką temperaturę wymaganą do zainicjowania wybuchu. Dzięki temu jest stosunkowo bezpieczny w użytkowaniu i przechowywaniu, jednak musi być odpalany za pomocą silnych detonatorów. Trotyl lany, w przeciwieństwie do prasowanego, pali się – pod wpływem płomienia – nie detonuje. Trotyl można także zdetonować bezpośrednio lontem detonującym owijając co najmniej 2 razy ładunek albo jedną z jego kostek. W celu obniżenia temperatury detonacji TNT do 295 °C można do niego dodać 10% siarki lub 2% tlenku żelaza.
                                            Idę o zakład, że gdy upadnie w teoria zamachu trotylowego pojawi się kolejna.
                                            pzdr.
                                            • Gość: aneta Re: Uwolnij się "Karolu" od własnych fobii... IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.12, 22:07
                                              To czy by przegrał czy wygrał to nigdy nie wiadomo.

wyborcza.biz/biznes/1,101562,7769088,W_katastrofie_w_Smolensku_zgineli_rzecznicy_dywersyfikacji.html
                                              www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/putin-polscy-bracia-zorganizowali-nam-skandal,152226.html
                                              łupki

Wojna w Gruzji.

Rozwiązanie WSI

....

• Gość: aneta Re: Wasze niedoczekanie... IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.12, 19:55
                                  Problem w tym, że raport MAK, czy ten przepisany przez Millera, to rzeczywiście kwestia wiary. Wszystko zostało osnute wokół tezy, którą wielokrotnie powtórzył Edmund Klich "jak walnęło, to się urwało". I wszystko dla wiernego wyznawcy Anodiny jasne.

Śmiać mi się chce jak jeden czy drugi dziennikarzyna pyta, czy wierzysz w zamach? Rząd tak zdał egzamin, że to co powinno być wyjaśnione przez fizyków, chemików, konstruktorów, patomorfologów etc. zostało sprowadzone do kwestii wiary. To już nie jest to wyświechtane średniowiecze, bo starożytni Sumerowie byli na dużo wyższym poziomie cywilizacyjnym niż to, co nam usiłuje wmówić Tusk z kompanami.
                                  Pozdrawiam
                                  • Gość: karol Re: Wasze niedoczekanie... IP: *.ae1x367.dibhala.lubman.net.pl 02.11.12, 20:04
                                    A jak tam mgła i dobijanie rannych?
                                    • Gość: aneta Re: Wasze niedoczekanie... IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.12, 20:28
                                      Mnie się pytasz? Zdaje się, że Ty jesteś specjalistą w tej dziedzinie.
                                      • Gość: bosman a nie maciora... IP: *.centertel.pl 02.11.12, 21:06
                                        pojeb z wyblakłymi ślepiami? Nie rób mu tego bo jeszcze coś wysadzi żeby się uwiarygodnić.
                                        • Gość: aneta Re: a nie maciora... IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.12, 21:10
                                          człowieku, ja nie chcę wiedzieć co ty robisz ze swoją maciorą, ani jak ona wygląda... Zlituj się! No normalnie odlatujesz coraz bardziej
                                          • Gość: bosman och amebo... IP: *.centertel.pl 02.11.12, 21:19
                                            maciora jest tylko jedna :-)
                            • Gość: JB Re: Bedzie dymisja szefa "Rzepy"? IP: *.lublin.mm.pl 01.11.12, 20:52
                              w celu wnerwienia ciebie,filipku,wklejam,gdzie mi sie podoba i odwal sie.
                              • joannabarska "Łżeczpolilta" 02.11.12, 12:35
                                -Nie jest tak, że redakcja "Rzeczpospolitej" się przejęzyczyła. Ewidentnie w dwóch tekstach przynajmniej trzy razy skłamali - dowodzi w wywiadzie dla wyborcza.pl Grzegorz Lindenberg, jeden z twórców "Gazety Wyborczej" i "Super Expressu".
                                Lindenberg odnosi się tym samym do ostatniej publikacji Cezarego Gmyza, który na łamach "Rz" podał informację o znalezieniu materiałów wybuchowych w prezydenckim Tu-154M.
                                Tym rewelacjom zaprzeczyła Wojskowa Prokuratura Okręgowa, a redaktor naczelny "Rz" oddał się do dyspozycji zarządu. Autor tekstu zapowiedział, że nie wycofa się ze swojego zdania i będzie bronił swoich informatorów.
                                Lindenberg pytany, czy "Rz" powinna przeprosić za swoją publikację twierdzi, że dziennik powinien wyjaśnić, jak powstały teksty na temat trotylu w samolocie, który rozbił się w 2010 roku pod Smoleńskiem.
                                - Nie chodzi o jeden tekst z wtorku, tylko o dwa bardzo podobne z tego samego wydania na 1 i 5 stronie. I o dwa teksty z następnego dnia oraz wycofywanie się z przyznania do pomyłek. Redakcja powinna wyjaśnić, dlaczego nie była w stanie przyznać się do błędu i dlaczego cały czas się wykręcała - mówi wyborczej.pl.
                                Jak zaznacza, redakcja gazety wcale się nie przejęzyczyła, tylko "ewidentnie skłamała".
                                - W pierwszym tekście Cezarego Gmyza kłamali, że Seremet ich wersję akceptuje. Drugiego dnia w tekście Gmyza są dwa kłamstwa: jedno o tym, że rosyjscy eksperci będą badać próbki (...). I drugie, że płk Szeląg stwierdził, iż dotychczas żadne badania pod kątem obecności materiałów wybuchowych nie były przeprowadzane. Nieprawda, bo badania były robione przez komisję Millera - podkreśla w rozmowie z serwisem wyborcza.pl.
                                - Uważam, że te publikacje to największy skandal w polskich mediach w ciągu ostatnich 10 lat, a może i dwudziestoleciu. Nie pochopność, ale upieranie się przy materiale, który jest skandalicznym naciąganiem i kłamstwem przez mnożenie kolejnych kłamstw - twierdzi Lindenberg. Wyjaśnia też, że oprócz przeprosin i wyjaśnień, z pracą pożegnać powinien się zarówno autor tekstu i osoba odpowiedzialna za publikację tego tekstu.
                                "Rzeczpospolita" podała we wtorek, że specjalna grupa ds. pirotechnicznych wyposażona w najnowocześniejszy sprzęt pozwalający na wykrycie najdrobniejszych śladów materiałów wybuchowych znalazła na wraku prezydenckiego Tu-154M ślady trotylu i nitrogliceryny.
                                Tych informacji nie potwierdził jednak płk Ireneusz Szeląg z WPO, który przekonywał, że biegli pracujący z prokuraturą pod Smoleńskiem nie stwierdzili na wraku trotylu ani żadnego innego materiału wybuchowego.
                                Redakcja gazety początkowo przyznała, że popełniła błąd publikując materiał, ale po czasie usunęła ten fragment z oświadczenia. Po kilku dniach dyspozycji rady nadzorczej wydawcy "Rzeczpospolitej", spółki Presspublica, oddał się naczelny gazety - Tomasz Wróblewski.

(wyborcza.pl/Onet,GK)

• joannabarska Re: "Łżeczpolilta"cd 02.11.12, 12:52

• Gość: aneta Łżebarska IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.12, 14:44
                                    Pani jest wtórną analfabetką?
                                    www.tvn24.pl/tusk-nie-sposob-ulozyc-sobie-zycie-w-jednym-panstwie-z-osobami-jak-kaczynski,285806,s.html

Proszę sobie przesłuchać film z Szelagiem z 16.34, albo chociaż przeczytać napis pod nim "Szeląg: W próbkach nie stwierdzono obecności trotylu, co nie znaczy, że go nie było". Czy to jest dementi? Ale trzeba mu chociaż oddać, że wzorem Wieniawy od Piłsudskiego munduru nie założył. Wiedział bowiem, że nie będzie mówił prawdy, nie kłamiąc przy tym. Munduru polskiego niehonorową postawą plamić zatem nie chciał.

Co do Gmyza. Zaprzecza jakoby miała być jakakolwiek konferencja z jego udziałem.
                                    • joannabarska aneta zyje wsrod kreta.. 02.11.12, 15:46
                                      aneta,cos wyczytasz na prawicowym portalu i klikasz, ja sledze wszystko na bieżąco,dlatego rozmowa z toba jest dla mnie bez sensu
                                      • joannabarska PiS=muchomor sromotnikowy 02.11.12, 18:07
                                        30 października stanął przed nami PiS, i narosły wokół niego ruch, nago. Zobaczyliśmy raz jeszcze groźną siłę, która z uporem pcha Polskę w jakiś dramat. Nie było nie ma i nie będzie innego PiS, niż ten, który ujrzeliśmy w miniony wtorek. To ruch zatruwający kraj, w czasach dla Polski najlepszych od trzech stuleci - pisze Waldemar Kuczyński w felietonie dla Wirtualnej Polski.
                                        Za każdym razem, gdy PiS-owski muchomor sromotnikowy zaczyna się przebierać za smakowitą, zielonkawą gąskę, towarzyszkę wesołych zakrapianych biesiad, pojawia się wiele głosów ulgi. No! Może wreszcie mądrzeją. I nadziei, że teraz będą normalni, merytoryczni, nie smoleńscy, helowi, trotylowi. O tacy glińscy.
                                        Chociaż Pan Gliński, wypowiadając się 30 października już nie był gliński. Był kaczyński, jak każdy avatar Prezesa. Bo też każdy, kto dostaje się w jego pobliże, czy w jakikolwiek sposób zaczyna od niego zależeć, nie zachowa własnej osobowości. Musi ją z siebie wyjąć, ewentualnie owinąć w serwetkę, posypać naftaliną i schować do szafy. Będzie mógł sięgnąć po nią, jak wyleci poza krąg osobowej dezaktywacji przez niełaskę prezesa lub z nadmiaru mdłości. W otoczeniu szefa PiS może istnieć tylko jego osobowość.
                                        To, co się stało 30 października było fantastycznym zjawiskiem ze sfery psychologii głębi. Oto z dziennikarza "Rzeczpospolitej" i jej redaktora naczelnego, a prawie zaraz potem z dziennikarza "Uważam Rze" i z wszystkich mediów od Rzepy na prawo wytrysnął gejzer, ba prawie wulkan spełnienia.
                                        Yes! Yes! Yes! Mamy trotyl, był zamach. Tak jest, zamordowali największego prezydenta w historii Polski i 95 no, mniej już ważnych! Ten wytrysk to był objaw trzy lata trwającego i tłumionego, ale nie podlegającego zwątpieniu marzenia, błagania o cud spisku i zamachu. I się spełnił! Tak trysnęło, że Bronisław Wildstein już wezwał naród na ulice, by dopaść zbrodniarzy. Ujawnił pragnienie powszechne w plemieniu PiS-owskim. Nie tylko zdobyć władzę.
                                        O, to za mało! Załatwić tych, co uważają inaczej za pomocą ulicy, przez jak napisał inny PiS-owiec ataki na budynki publiczne i podpalanie ich 11 listopada. A potem przez specustawę, zapowiedzianą przez Prezesa, która ma wykryć, że był zamach. Tak, jak miano wykryć Układ, wyjść na lewicę, czy na Barbarę Blidę.
                                        I to pragnienie, by zdobyć władzę przez wpędzenie kraju w uliczną awanturę, w zamęt zobaczyliśmy także w sejmie. W PiS-owskim sabacie, z paskudnym udziałem kilku rodzin ofiar katastrofy. Dzięki Ci Rzepo, wyciągnęłaś, jak trafnie napisał Paweł Wroński w "Gazecie Wyborczej" zawleczkę z Kaczyńskiego. Ujrzeliśmy psychiczną głębię Prezesa wywaloną na widok publiczny; demakijaż, demaskację. "W interesie naszej partii byłoby najlepiej gdyby wszystko w Polsce zgniło do końca". To jego słowa z ostatniego pobytu w Bydgoszczy. Oczywiście okraszone patriotyczną deklaracją dla kamuflażu. Przypomniało mi się, jak dwa dni wcześniej polemizowałem na Twitterze z autorem "Polityki", twierdzącym, że po wygranej Kaczyński porzuci temat "smoleński". Boże, jak groźna w skutkach może być naiwność, gdy się upowszechnia.
                                        30 października stanął przed nami PiS, i narosły wokół niego ruch, nago. W niewyobrażalnej nienawiści do obecnego państwa i do tych, których uważa się za popierających to państwo, którzy są lemingami. Zobaczyliśmy raz jeszcze groźną siłę, która z uporem pcha Polskę w jakiś dramat. Nie było nie ma i nie będzie innego PiS, niż ten, który ujrzeliśmy w miniony wtorek. To ruch zatruwający kraj, w czasach dla Polski najlepszych od trzech stuleci. Właśnie muchomor sromotnikowy, który nam tu urósł.

• Gość: aneta nieszczęśliwy Kuczyński IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.12, 19:04
                                          I tak się Pani karmi nienawiścią od tego nieszczęśliwego człowieka? Niezależnie od tego, co tam sobie dziadzia jeden z drugim poutyskuje Wasz czas już się kończy. Teraz młodzież dużo bardziej krytycznie przygląda się działaniom rządu i myśli samodzielnie. Nie Urbanem i Michnikiem. Jest zatem ból u takich Kuczyńskich pokręconych nienawiścią, bo zdają sobie z tego sprawę.

Prawdę mówiąc to nawet nie chciało mi się czytać tego, co Pani tradycyjnie już wkleiła.
                                          • joannabarska Szkoda slow 02.11.12, 20:37
                                            !"aneta",wez wreszcie pastylki, dzis jestes caly czas na chodzie. TO PO ODWIEDZINACH NA CMENTARZACH?
                                      • Gość: aneta wtórny analfabetyzm jednak IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.12, 18:51
                                        i pisze to ta, której aktywność na forum polega na wklejaniu linków, ewentualnie całych tekstów i na na obrażaniu innych. Proszę się odnieść do meritum. Ale Pani nawet paru zdań od siebie nie potrafi sklecić
                                        • Gość: bosman żeby się do czegoś odnieść... IP: *.centertel.pl 02.11.12, 21:16
                                          musi być punkt odniesienia. Punkt odniesienia który ty proponujesz zasługuje tylko na to
                                        • joannabarska Dlatego wlasnie 02.11.12, 21:32
                                          Wklejanie tu tekstow innych ma sens,bo przy podaniu samych linkow wielu leniuchów nie zechce zobaczyc,co sie za nimi kryje,poza tym ja musze najpierw szukac,potem czytac,a potem tak podawac,by zniknely ewent.ogloszenia i inne smieci.Niestety, muszą tu być analfabeci,skoro widac to jak na dloni czytając wpisy poniektorych (analfabetow intelektualnych dla jasnosci).
                                • gilgamesz Re: "ŁżeITI" 02.11.12, 23:50
                                  A czy kiedykolwiek ITI przeprosiła, za kłamstwa?

Tutaj mamy udowodnione kłamstwo, wystarczy sięgnąć do stenogramy choćby od Millera, któremu przecież ufacie. ufacie prawda?
    • joannabarska Re: "Rzepa" wrobiła Prezesa... 02.11.12, 18:49
      tom,to zabawa dla filipka...
      • Gość: Obsesja? Re: "Rzepa" wrobiła Prezesa... IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.12, 19:56
        j.w.
        • joannabarska Czytac,analizowac i nie plesc banialukow 03.11.12, 12:53
          natemat.pl/37867,czlonek-komisji-millera-dementuje-spiskowe-hipotezy-zaloga-jaka-40-zlamala-przepisy-i-klamie-o-zejsciu-na-50-metrow
          • gilgamesz oskarżony ma prawo klamac w swojej obronie 03.11.12, 15:13
            Spec ten podpisał się przecież pod fałszywymi tezami.
            Mógłby ewentualnie powiedzieć, że został zmudzony siłą, ale wciąż ma nadzie, że się mu upiecze.
            • joannabarska Rozczarowal pisostwo 03.11.12, 15:18
          • Gość: aneta Re: Czytac,analizowac i nie plesc banialukow IP: *.dynamic.chello.pl 03.11.12, 21:01

"Dr Maciej Lasek dodał, że badacze nie znaleźli żadnych śladów materiałów wybuchowych, nawet na chłonnych materiałach m.in. fragmentach ubrań, parasolce, banknocie, nadpalonej książce, które zabezpieczyli polscy eksperci na miejscu katastrofy."
            Co zatem z tymi próbkami, o których mówił Szeląg? Przecież nie wykluczył w nich śladów materiału wybuchowego I już tylko kompletny idiota będzie wierzył w to medialnie orzeczone dementi. Już pomijam badania na obecność materiałów wybuchowych jednej z rodzin ofiar katastrofy.

Sprawa zeznań załogi jaka.
            Śp. Remigiusz Muś i Artur Wosztyl zeznali, że Tu 154 dostał polecenie zejścia do 50 m. Zdziwili się też,że tego nie ma w stenogramie. Przypominam, Muś już nie żyje, a pierwsze zeznania kontrolerów z wieży zostały unieważnione. Takie cudo paraprawnicze.www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/wosztyl-slyszalem-komende-zejscia-na-50-m-dla-tu-154m,285827.html

I brzoza dalej winna wg dr. Laska. Co na to prof. Nowaczyk?
            "Według załącznika 4.11 do protokołu KBWL i przedstawionej w nim wizualizacji ostatnich sekund lotu tupolewa, samolot znajdował się ponad 20 metrów nad brzozą (według zapisu wysokości barycznej), co, jak potwierdził dr Lasek z komisji Millera, odczytano z czarnych skrzynek."
            wpolityce.pl/wydarzenia/39860-nasz-wywiad-prof-nowaczyk-jest-wstepne-potwierdzenie-obecnosci-tnt-czekamy-na-dodatkowe-badania
            Polecam cały wywiad. Kto dociekliwy sam może sprawdzić co też zawiera raport Anodiny oraz Millera. Przypominam, że praca pana profesora polegała m.in. na przeanalizowaniu obydwu raportów.

Odkształcenia samolotu.
            Dr Lasek: "Zaznaczył, że brak charakterystycznych odkształceń na zewnątrz świadczących o wybuchu. Co więcej, niektóre części samolotu były odgięte "do środka".
            Dr Szuladziński-"Pierwszy ładunek musiał znajdować się na skrzydle. Samolot zaczął zakręcać i pochylać się. Jeśli spojrzymy, co się stało w miejscu, w którym ten wybuch miałby nastąpić, to zobaczymy wielkie lokalne zniszczenie. To też przemawia za wybuchem. Również duża liczba odłamków. Jeśli chodzi o drugi wybuch – w kadłubie – to jest jeszcze więcej dowodów: rozproszenie szczątków na wielkiej przestrzeni (pokazałem to na wykresie), rozwarcie kadłuba (pustego w środku), zniszczenie wręgi ogonowej, niektóre tylko szczątki zapalone, ciała rozerwane na kawałki, masa odłamków"
            wpolityce.pl/wydarzenia/29829-dr-szuladzinski-w-uwazam-rze-jesli-sa-odlamki-to-musial-byc-wybuch-pierwszy-ladunek-musial-znajdowac-sie-na-skrzydle
            Dr Grzegorz Szuladziński zajmuje się dynamiką konstrukcji, procesami rozpadu, odkształceń i wibracji w inżynierii lądowej, transporcie i technice wojskowej. Jest specjalistą w dziedzinie skutków wybuchów i działania materiałów wybuchowych. pl.wikipedia.org/wiki/Grzegorz_Szuladzi%C5%84ski
            • Gość: JB Re: Czytac,analizowac i nie plesc banialukow IP: *.lublin.mm.pl 04.11.12, 15:00
              Wlasnie "aneta" mowisz sama do siebie!
              • Gość: aneta Re: Czytac,analizowac i nie plesc banialukow IP: *.dynamic.chello.pl 04.11.12, 19:28
                Bóg zapłać za troskę, ale trochę nie rozumiem, bo odpisywałam na Pani apel. Pani mi odpisała, więc jakby nie było to se pogadałyśmy
                • Gość: aneta dodam jeszcze IP: *.dynamic.chello.pl 04.11.12, 19:53
                  tak na przyszłość, żeby się pani nie martwiła - nie oczekuję odpowiedzi na swoje wpisy.
                  • Gość: JB Też dodam jeszcze IP: *.lublin.mm.pl 04.11.12, 20:17
                    Jak mamy ze sobą żyć w jednym państwie, kiedy część z nas wierzy, że polski rząd uczestniczył w zamordowaniu polskiego prezydenta? - pyta w najnowszym "Newsweeku" Tadeusz Mazowiecki.
                    - Podział się pogłębia i to jest najgorsze. Stąd to dramatyczne pytanie premiera Tuska o to, jak przy tym podziale i takich oskarżeniach mamy ze sobą żyć w jednym państwie. Jak mamy ze sobą żyć, kiedy część z nas wierzy, że polski rząd uczestniczył w zamordowaniu polskiego prezydenta? - pyta Mazowiecki. Dopytywany przez "Newsweek", czy może jesteśmy skazani na to, by - dopóki Jarosław Kaczyński będzie czynnym politykiem - żyć po dwóch stronach barykady smoleńskiej, odpowiada, że "problemem jest to, żeby ludzie przestali być tak łatwym narzędziem w jego rękach". - I tu widzę rolę mediów, bo to media upowszechniają poglądy, interpretacje, kształtują poglądy - dodaje. Zaznacza również, że wydarzenia ostatniego tygodnia powinny nas przynajmniej częściowo uodpornić na - jak to określa - "tak łatwe wchodzenie w wojnę smoleńską".

• Gość: JB Faszyzm u bram? IP: *.lublin.mm.pl 04.11.12, 20:52
                      Publikacja "Rzeczpospolitej" o trotylu na wraku Tupolewa tak bardzo wstrząsnęła krajem, że oprócz etatowych komentatorów, publicystów i polityków głos zabierają osoby z polityką niezwiązane. Reżyserka Agnieszka Holland w rozmowie z "Newsweekiem" utrzymuje, że podzielonej Polski nie da się zjednoczyć. Zaznacza, że dzięki publikacji Cezarego Gmyza Jarosław Kaczyński dostał do ręki broń, której będzie mógł używać do końca życia. Taki mechanizm nienawiści przerabialiśmy w latach 30., prawda? Żal mi Tuska, że jego przeznaczeniem stał się ktoś taki jak Kaczyński. Jarosław K. jest mistrzem destrukcji, szczucia – to jest coś, co on umie, ma niebywały talent do wykańczania ludzi, których uznał za wrogów. Zrobił to z Wałęsą, który już od 20 lat musi udowadniać, że nie jest agentem. A Tusk przez 2,5 roku musi konfrontować się z oskarżeniami, że jest zdrajcą i mordercą. Myślę, że psychicznie na dłuższą metę jest to nie do wytrzymania. Reżyserka uważa, że w Polsce nie ma miejsca na wyszukane spiski, a nasze intrygi są proste jak budowa cepa. Agnieszka Holland zaznacza, że na tym polu manipulacją idealnie posługuje się Jarosław Kaczyński. Dodaje jednak, że tak naprawdę charyzma szefa PiS jest "powiatowa". Zaznaczyła, że widzi wyraźną różnicę pomiędzy braćmi Kaczyńskimi. Lecha określiła jako człowieka "miłego i ufnego", który kochał brata i łatwo było go sprowokować. Jarosław natomiast jest w jej mniemaniu zimny i "świadomie gra po bandzie".
                      Coraz więcej ludzi uznaje te brednie za realną hipotezę. Coraz więcej ludzi uważa, że jego bezkarność w miotaniu obelg i oskarżeń oraz milczenie władz są dowodem na jego racje. Paradoksalnie na jak najdłuższym graniu smoleńskimi emocjami zależy Kaczyńskiemu i Rosjanom. Bo obie strony politycznie na tym zyskują. Tylko że zysk PiS dewastuje normalny rozwój Polski. Agnieszka Holland porównuje obecną sytuację do faszyzmu. Wtedy też wybierało się grupę ludzi, dehumanizowało, by inni nie widzieli w nich człowieczeństwa. Reżyserka zaznacza, że teraz dzieje się podobnie, niektórzy w Tusku widzą "monstrum" i na odwrót, zwolennicy PiS również mogą wydawać się "potworami". Tłumaczy, że obie strony wzajemnie się napędzają. Zwraca uwagę, że media nie pomagają w rozwiązaniu tego konfliktu, bo są "tak samo podzielone jak politycy", nie analizują tematów dogłębnie i są nieobiektywne.
                      Agnieszka Holland zaznacza, że katastrofa smoleńska jest metaforą polskiego losu, a my "możemy realizować się tylko przez męczeństwo". Tłumaczy, że naszym nieszczęściom zawsze ktoś jest winny, na kogoś trzeba zrzucić odpowiedzialność. Dodała, że nie ma w Polsce partii lewicowej, gdyż jej wyziewy są nam obce. W obliczu poczucia krzywdy naród, jej zdaniem, "realizuje się w partiach populistyczno-katolicko-narodowych. Zaznacza, że brak nam empatii i troski o drugiego człowieka, co widać choćby w tym, jak traktujemy uchodźców.

• Gość: aneta Re: Faszyzm u bram? IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.12, 10:34
                        Przede wszystkim Agnieszka Holland czy Agnieszka H. wg terminologii zastosowanej w tekście nie jest osobą apolityczną. Była w komitecie honorowym Komorowskiego, tak jak wyżej cytowany Mazowiecki, więc po co to przekłamanie? Ten tekst zresztą jest pełen obłudy, bo pani reżyser z jednej strony, ubolewa nad rzekomymi podziałami w społeczeństwie, z drugiej zaś sama się przyczynia takimi wywiadami do ich pogłębiania. Myślę też, że to środowisko mocno przecenia wpływ Kaczyńskiego, na to co ludzie sądzą sprawach około smoleńskich. Ludzie, którzy potrafią po prostu krytycznie myśleć widzą, że z tym śledztwem dzieje się coś, czego się normalnie nie praktykuje. Bo jak można przyjąć,że wrak nie jest dowodem, jak można było podpuścić do tych przekłamań w sekcjach? Ja już o tej oderwanej od rzeczywistości podstawie prawnej nie wspominam nawet. Przez cały czas też wciska się nam jakieś wrzutki, które się potem nie potwierdzają. A to cztery podejścia do lądowania, a to brak znajomości języka rosyjskiego, a to pijany gen. Błasik siedzący w kokpicie, teksty ze stenogramy typu "jak nie wyląduję to mnie zabije..." albo "tak lądują debeściaki". Gdzie to wszystko jest? Oglądała Pani prof. Zybertowicza u Knapika na tvn 24? Oni już się do tych wrzutek nie przyznają. Nie pamiętają ich.

To są tylko przyklady, bo tych budzących wątpliwości kwestii jest dużo więcej. Należy do nich też to całe kombinowanie rządu i ambasady rosyjskiej przed 10 kwietnia. Proszę sobie poszukać obiegu korespondencji z tamtego okresu i porównać to z wypowiedziami niektórych polityków, np. Sikorskiego.

Naprawdę, czy z Kaczyńskim czy bez Kaczyńskiego nic się w ocenie działań tego rządu w odniesieniu do Smoleńska nie zmieni. Osobiście bardzo mnie cieszy,że ponad połowa Polaków uważa, że powinna zostać powołana komisja międzynarodowa i do tego przyczyniło się własnie takie a nie inne działanie rządu.
                        • Gość: JB Re: Faszyzm u bram? IP: *.lublin.mm.pl 05.11.12, 10:47
                          Komisja miedzynarodowa tak,ale z udzialem wszystkich krajow należących do ONZ.
                        • joannabarska Re: Faszyzm u bram? 05.11.12, 15:34
                          • Gość: aneta A gdzie to napisałam? IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.12, 18:42
                            Odniosłam się jedynie do pewnej sytuacji, która miała miejsce podczas programu Knapika vimeo.com/52723561 I jego reakcja najbardziej mnie tu zainteresowała.
                            Kontekst zna Pani z mojej poprzedniej wypowiedzi. Interesujący fragment jest ok. 6 minuty.
                            • joannabarska Prywatny własciciel gazety nie żartuje! 05.11.12, 21:04
                              Dziennikarz Cezary Gmyz, autor głośnego artykułu w "Rzeczpospolitej", dotyczącego śladów trotylu na wraku tupolewa, został zwolniony z gazety - podał serwis wpolityce.pl. Oprócz niego pracę stracili również: redaktor naczelny - Tomasz Wróblewski, jego zastępca Bartosz Marczuk (opiekujący się działem krajowym) i szef działu krajowego Mariusz Staniszewski.
                              Według informacji serwisu wpolityce.pl, zwolnienie Gmyza to efekt spotkania z zarządem i radą nadzorczą Presspubliki, wydawcy "Rzeczpospolitej".
                              Redaktor naczelny dziennika Tomasz Wróblewski kilka dni temu oddał się do dyspozycji rady nadzorczej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka