Dodaj do ulubionych

grobbing:)

01.11.12, 20:14
Stary zwyczaj, nowa nazwa.
Co ze soba niesie? Morze sztucznych kwiatów,
kiedyś zapach naftaliny zastapiony obecnie przez
smrodek popcornowy.
No i morze ludzi. Czasem ocean:
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12781402,Korek_pieszych_przy_cmentarzu__Policja_kieruje_ruchem.html?lokale=lublin
A w Łazienkach cicho i spokojnie:)))
Obserwuj wątek
    • wampir-wampir Re: grobbing:) 01.11.12, 20:26
      O północy na cmentarzach nikogo już nie będzie, a lampki nadal będą oświetlać alejki. I księżyc w pełni. Zachęcam... ;-)))

• _aaa_ Re: grobbing:) 01.11.12, 20:33
        Za daleko mam na Powąski. Tym bardziej na Majdanek i Lipową.
        Zresztą swoje swieczki zapaliłam tydzień temu w ciszy i spokoju:)
        • Gość: bosman nie żałuj... IP: *.centertel.pl 01.11.12, 20:36
          w Lublinie leje :-(
          • _aaa_ Re: nie żałuj... 01.11.12, 20:58
            Z doniesień rodzinnych wynika, że w Krakowie i Mielcu też.
            Warszawa puki co wolna od opadów.
            Generalnie dzień był w miarę ciepły i słoneczny.
            • wampir-wampir Re: nie żałuj... 01.11.12, 21:07
              W Lublinie zaczęło padać wieczorem, jakoś tak do drugiej było słonecznie, ale niezbyt ciepło. W Przemyślu nie padało, a w Rzeszowie padał śnieg :-)))
              • _aaa_ Re: nie żałuj... 01.11.12, 21:13
                wampir-wampir napisał:

> W Lublinie zaczęło padać wieczorem, jakoś tak do drugiej było słonecznie, ale n
                > iezbyt ciepło. W Przemyślu nie padało, a w Rzeszowie padał śnieg :-)))

Rzeszów to jak zwykle ma za karę czyli za prezydenta komucha.
                Jak Kwasniewskiego wybrali pierwszy raz to zima trwała od 14 listopada do połowy maja.
                Kara boska jak nic:)
                • wampir-wampir Re: nie żałuj... 01.11.12, 21:20
                  _aaa_ napisała:

> Kara boska jak nic:)

Ale ponoć ładnie wygląda taki ośnieżony.
                  Mam nadzieję, że się to nie roztopi, wybieram się w niedzielę :-)))
                  • _aaa_ Re: nie żałuj... 01.11.12, 21:24
                    wampir-wampir napisał:

Z Rzeszowem kojarzy mi sie jeszcze jedno. Kiedy jechałam tam po raz pierwszy
                    a było to kilka lat temu, pytałam mojego męża o topografię. Gdzieś tam chciałam dojechać.
                    - Rzeszów inaczej zwany miastem wielkiej cipy. Czyli jak dojedziesz do pomnika
                    to skręcisz w lewo.
                    - ??????????????????????????
                    - Sie nie martw, jak zobaczysz to zrozumiesz.
                    No i miał rację:)))
                    • wampir-wampir Re: nie żałuj... 01.11.12, 21:34
                      _aaa_ napisała:

> - Sie nie martw, jak zobaczysz to zrozumiesz.
                      > No i miał rację:)))

Trochę się to zdezaktualizowało. Okazało się, że pomnik stoi na terenie kościelnym i sukienkowi go ogrodzili, więc nie widać już w całej okazałości tego organu, ups, wybitnego dzieła rzeźbiarza Koniecznego. Pewnie z powodu nieobyczajności z jaką się kojarzyło :-)))
                      • _aaa_ Re: nie żałuj... 01.11.12, 21:45
                        wampir-wampir napisał:

> Trochę się to zdezaktualizowało. Okazało się, że pomnik stoi na terenie kościel
                        > nym i sukienkowi go ogrodzili, więc nie widać już w całej okazałości tego organ
                        > u, ups, wybitnego dzieła rzeźbiarza Koniecznego. Pewnie z powodu nieobyczajnośc
                        > i z jaką się kojarzyło :-)))

Nie wiem, może to plotki, ale dedykowany był pani Jaroszewiczowej.
                        Wolę nie mysleć z jakiego powodu:)
                        • wampir-wampir Re: nie żałuj... 01.11.12, 21:48
                          _aaa_ napisała:

> Nie wiem, może to plotki, ale dedykowany był pani Jaroszewiczowej.
                          > Wolę nie mysleć z jakiego powodu:)

Z powodu czynu rewolucyjnego zapewne :-)))
                          • _aaa_ Re: nie żałuj... 01.11.12, 22:14
                            wampir-wampir napisał:

>
                            > Z powodu czynu rewolucyjnego zapewne :-)))

Że co, że sobie zrobiła w latach 70tych depilacje brazylijską?:P
                            • wampir-wampir Re: nie żałuj... 01.11.12, 22:18
                              _aaa_ napisała:

> Że co, że sobie zrobiła w latach 70tych depilacje brazylijską?:P

Raczej, że dedykator dokonał rewolucji w jej dotychczasowym życiu. Śmiałym czynem ;P
                              • _aaa_ Re: nie żałuj... 01.11.12, 23:08
                                wampir-wampir napisał:

> Raczej, że dedykator dokonał rewolucji w jej dotychczasowym życiu. Śmiałym czyn
                                > em ;P
                                >

Ze wstydem przyznam, że nie znam tej historii.
                                • wampir-wampir Re: nie żałuj... 01.11.12, 23:14
                                  _aaa_ napisała:

> Ze wstydem przyznam, że nie znam tej historii.

To tylko plotki.
        • wampir-wampir Re: grobbing:) 01.11.12, 20:37
          Ja dopiero jutro zapalę swoim bliskim, dziś byłem na grobie rodziców koleżanki, która nie dała rady dotrzeć z Wawki do Lublina.
          Wyjeżdżam rano, więc pewnie też nie połażę sobie w nocy po cmentarzu, ale lubię. Może jutro ;-)))
          • _aaa_ Znak czasów 01.11.12, 21:01
            Nie wiem z czego wynika to bardziej: zmian klimatycznych czy akcji obrońców praw zwierząt, ale od kilku lat conajmniej na cmentarzach nie uswiadczysz dam w futrach i futrzanych etolach, spowitych w opary naflalinowe. Nigdy nie przyszło by mi to do głowy, że może to byc tak wazny element ceremonialny. A jednak. Coś zgineło bezpowrotnie.
            Chyba jednak szkoda:)
            • wampir-wampir Re: Znak czasów 01.11.12, 21:05
              Ze zmian klimatycznych. W ostatnich latach było ciepło, ale masz rację to było wszechobecne :-)))
              • _aaa_ Re: Znak czasów 01.11.12, 21:11
                Jako, że nawiedzałam groby przed godziną W, to nie jestem zorientowana.
                Cos w tym roku pojawiło sie nowego?
                Co tym razem jest trendi?:)))
                Jakieś sepulkralne nowosci rzucające sie po oczach nastały?
                • wampir-wampir Re: Znak czasów 01.11.12, 21:14
                  Znicze są duże. To zauważyłem. Miałem problem ze znalezieniem małych lampek, takich jak lubię, ale w końcu się udało :-)))
                  • Gość: JB Otworzylam podobny wątek IP: *.lublin.mm.pl 02.11.12, 12:01
                    forum.gazeta.pl/forum/w,62,139993605,,Swieto_Zmarlych_by_sie_pokazac_.html?v=2
                    • _aaa_ Re: Otworzylam podobny wątek 02.11.12, 13:10
                      Nie łudźmy się, dla znacznej rzeszy obywateli, jest to kolejna okazja do autopromocji:)
              • Gość: bosman a`propos zmian klimatycznych IP: *.centertel.pl 02.11.12, 13:27
                pamiętam jak w latach `60 bedąc w harcerstwie trzymaliśmy wartę przy grobach, np. powstańców styczniowych. W mundurkach, jak to się wówczas mówiło "do figury", czyli bez płaszcza czy kurtki, śnieg sypał gęsty, mróz był w granicach -1 ale nikt nie mówił o zmianach klimatu. Po prostu zima przychodziła wcześniej. Były też Zaduszki jakby we wrześniu - słonecznie, cieplutko.
    • tajnos.agentos Re: grobbing:) 03.11.12, 10:09
      A mi się spodobała najbardziej jakaś pańcia, która stała w samym wejściu na cmentarz na Majdanku, obwieszona płachtami z antyaborcyjnymi hasłami - że to morderstwo. Zabrakło jeszcze innych pańć z niemniej oczywistym "futro to morderstwo" itd.:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka