troy-der-1 04.04.02, 14:27 Kiedy mi w pracy o tym powiedzieli to pomyslalem,ze to nic jak zart primaaprilisowy. ale na serio,Polnische Flugente "LOT" bedzie od niedlugo czlonkiem SA!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wiem Re: IP: 2.4.STABLE* / 10.166.71.* 04.04.02, 14:39 jak to jest mozliwe? Nic takego nie jest przewidywane wedlug SA. Odpowiedz Link Zgłoś
troy-der-1 Re: 04.04.02, 14:47 Wlasnie. Tez pierwszy raz slysze. Oficjalna wersja brzmi: "PLL LOT" zlozyly wniosek o przyjecie do SA,ktory w ciagu tygodni bedzie rozpatrzony etc. Bylem na www.star-alliance.com a tym ani slowa. Ale skoro u nas (LH) o tym mowia,to jest w tym cos z prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Re: 04.04.02, 14:57 Wyborcza tez podala te wiadomosc. Polaczenie z SAS-em i Lufthansa, a obie firmy przynosza ostatnio kolosalne straty, to pewno gwozdz do trumny LOT-u. W Europie przyszlosc maja tanie firmy typu Ryan Air, Easy Jet itp. Przeciez za byle przelot w Europie trzeba placic tyle co za lot przez Atlantyk, albo i wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
fizia Re: 04.04.02, 15:02 British też przynosi straty,więc czy Lufa czy oni to chyba żadna różnica? Odpowiedz Link Zgłoś
troy-der-1 Re: 04.04.02, 15:04 W ogole to konkurencja "Lufthansy" robi niezle zamieszanie. "Deutsche BA" lata na liniach krajowych za 38 € w jednym kierunku,"Germania" to samo,a Buzz,Ryan i Easy lataja za grosze do Londynu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mizia Re: Lot IP: *.eds.ch 04.04.02, 15:30 Nie wiem czemu wszyscy sie tak podniecaja ta informacja. Lot nie mial szansy przezyc samotnie, a LH jest jednym z lepszych przewoznikow. Byc moze sa historyczne przeslanki ze Polak nie chce do Niemca, ale.. licza sie teraz glownie przeslanki ekonomiczne. Najwazniejsza jest konkurencja i to ze ceny biletow dla normalnego smiertelnika moga pojsc w dol. Odpowiedz Link Zgłoś
troy-der-1 Re: Lot 04.04.02, 16:36 drapieznik napisał(a): > w dol? Nie wierze. Ja rowniez nie wierze. Przynajmniej nie w SA. Odpowiedz Link Zgłoś
troy-der-1 Re: Lot 05.04.02, 01:38 don2 napisał(a): > > wlasnie podpisano umowe Faktycznie,od dzisiaj mamy code sharing z "Lot" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pigwa Re: IP: *.proxy.aol.com 05.04.02, 00:30 troy-der-1 napisał(a): > Kiedy mi w pracy o tym powiedzieli to pomyslalem,ze to > nic jak zart primaaprilisowy. > ale na serio,Polnische Flugente "LOT" > bedzie od niedlugo czlonkiem SA!!! To ci dopiero nobilitacja! A ja i tak bede pierdziala w business clasie. Odpowiedz Link Zgłoś
troy-der-1 Re: 05.04.02, 00:38 Gość portalu: pigwa napisał(a): > troy-der-1 napisał(a): > > > Kiedy mi w pracy o tym powiedzieli to pomyslalem,ze to > > nic jak zart primaaprilisowy. > > ale na serio,Polnische Flugente "LOT" > > bedzie od niedlugo czlonkiem SA!!! > > To ci dopiero nobilitacja! A ja i tak bede pierdziala w business clasie. Jak dostaniesz upgrading to bedziesz pierdziala,a jak nie to polecisz z kurami i kozami w luku bagazowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirko Polski biznesman w biznes klasie... IP: *.union01.nj.comcast.net 05.04.02, 00:58 Gość portalu: pigwa napisał(a): > To ci dopiero nobilitacja! A ja i tak bede pierdziala w business clasie. Do Twojej informacji: Może to dla Ciebie być szokiem, ale biznes klasa jedzie z grubsza w to samo miejsce co 3-cia i 4-ta klasa z towarowym na końcu. W biznesie jest ponadto ten sam luft co w pozostałych rzędach. Ty im pierdzisz a oni vice-versa tobie. I skończ chromolić na miękko, weź buteleczkę pifka i wio proszę przed telewizornię gdzie Twoje szlachetne miejsce w biznes klasie. A wracając jednak do Lot-u to - SA czy nie - Lot jest sobie drobniutką linią biednego kraiku i SA nawet nie poczuje, że przybyła mu odnoga na wschód. P.S. A wiecie, że Lot lata codziennie z JFK do Gujany przemalowanym na chwilę na gujański B767? Odpowiedz Link Zgłoś
troy-der-1 Re: Polski biznesman w biznes klasie... 05.04.02, 01:01 Czytalem o tym w "Aero". Ten 767 jest wydzierzawiony. Tylko czesto "Lot" plakal,ze nie ma wystarczajaco maszyn dalekodystansowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pidżej Re: Polski biznesman w biznes klasie... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.04.02, 01:11 Univeral Airlines czy jakos tak. (www.justplanes.com) Odpowiedz Link Zgłoś
ktoto3 Re: Polski biznesman w biznes klasie... 05.04.02, 05:06 a miala byc to tajemnica. ty Pigwo, ty.... Odpowiedz Link Zgłoś
ktoto3 Re: Polski biznesman w biznes klasie... 05.04.02, 05:09 Przepraszam Pigwe, mialo byc a miala byc to tajemnica. ty Mirko, ty.... ktoto3 PS to wszystko z tych nerw, chyba wypije piwko, a nie pifko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lola Re: wniosek o przyjecie, nie umowa IP: 2.4.STABLE* / 10.166.71.* 05.04.02, 11:37 Jesli sie nie myle to dobiero wniosek do SA, a nie umowa. Po podpisania droga daleka. Ale wsolpraca w check in juz i tak byla, ( normalne jak ze wszystkimi"przewoznikami") Odpowiedz Link Zgłoś
troy-der-1 Re: wniosek o przyjecie, nie umowa 05.04.02, 11:42 Gość portalu: Lola napisał(a): > Jesli sie nie myle to dobiero wniosek do SA, a nie umowa. Po podpisania droga > daleka. Ale wsolpraca w check in juz i tak byla, ( normalne jak ze > wszystkimi"przewoznikami") Oczywiscie,tak jak napisalem. Swoja droga,nie wierze by ktos w SA mial cos przeciwko czlonkostwu "LOT", pozatym w SA nie takie "gwiazdy" siedza (vide: Mexicana) Odpowiedz Link Zgłoś
emerytka? Re: Polski biznesman w biznes klasie... 05.04.02, 13:32 Gość portalu: Mirko napisał(a): > P.S. A wiecie, że Lot lata codziennie z JFK do Gujany przemalowanym na chwilę > na gujański B767? Ale o co Ci chodzi?Swego czasu narzekałeś,że nic nie robią. A zdjęcia można obejrzeć na www.blizejswiata.com Odpowiedz Link Zgłoś