kainel.kemezrp 05.11.12, 17:27 wnoszę to jedynie z ilości postów Joanny ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przyboczny Re: Upadek III RP blisko 05.11.12, 21:43 Przychodzi baba do lekarza. - Heil Hitler! - Co też pani, wojna się dawno skończyła… - Dawno, dawno, ale ja pana poznałam, doktorze Mengele… Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Upadek III RP blisko 05.11.12, 21:50 Urywek rozmowy dwóch Niemców: - Jeśli doniesie pan do gestapo, że opowiadałem panu dowcipy o Hitlerze, to ja z kolei zadenuncjuję, że pan też opowiadał mi takie dowcipy. A żeby pana pogrążyć, to opowiem w gestapo, że ja się wcale z pańskich anegdot nie śmiałem. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Upadek III RP blisko 05.11.12, 21:58 Dlaczego Kaczyński nie lubi Małysza? Bo Małysz przeżył wszystkie swoje lądowania HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHA!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
przyboczny Re: Upadek III RP blisko 05.11.12, 22:05 Chodzilo o postrzeganie rzeczywistosci; I jest w tym pewne hahaha. Zatem smiejmy sie: Małżeństwo z dwudziestoletnim stażem: żona krząta się w kuchni, mąż coś naprawia. W pewnej chwili mąż woła: - Stara! Chodź na chwilę! - Co? - Potrzymaj ten drucik. Żona posłusznie chwyta kabelek, po czym pyta: - I co? - Nic, widocznie faza jest w tym drugim... Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Upadek III RP blisko 05.11.12, 22:13 I wraca PRL bez ZSRR - pelna wolność Odpowiedz Link Zgłoś
przyboczny Re: Upadek III RP blisko 05.11.12, 23:09 joannabarska napisała: > I wraca PRL bez ZSRR - pelna wolność Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Upadek III RP blisko 05.11.12, 22:17 W pewnym mieście obok siebie znajdowała się synagoga żydowska i kościół. W sobotę idzie rabin do synagogi patrzy a ksiądz myje mu samochód, no to się rabin ucieszył, ale i zastanowił... Następnego dnia czyli w niedziele idzie ksiądz na msze, patrzy a rabin odcina rurę wydechowa w jego samochodzie. - Rabin, co ty robisz z moim samochodem ? - krzyczy ksiądz. Na to rabin odpowiada: - Ty mi wczoraj ochrzciłeś samochód to ja Ci dzisiaj twój obrzezam. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Va banque... 05.11.12, 22:43 ...przychodzi kompetentny protegowany PSL do pracy w urzędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Upadek III RP blisko 05.11.12, 22:46 Żona do męża leżąc już w łożu: - Dlaczego nie kładziesz się tylko chodzisz? - Myślę o seksie! - No to chodź! - Właśnie chodzę!!! pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.filipowicz Raczej pierestrojka 05.11.12, 22:14 kainel.kemezrp napisał: > wnoszę to jedynie z ilości postów Joanny ;-) Myślę, że nie tylko w tym przypadku jest to paniczny strach przed prawdą - prawdą o okrutnych zbrodniach, które wkrótce ujrzą światło dzienne, a można w zasadzie napisać, że już światło dzienne zbrodnie te ujrzały. Odpowiedz Link Zgłoś
burlasino Re: Raczej pierestrojka 06.11.12, 01:47 andrzej.filipowicz napisał: > Myślę, że nie tylko w tym przypadku jest to paniczny strach przed prawdą - praw > dą o okrutnych zbrodniach, które wkrótce ujrzą światło dzienne, a można w zasad > zie napisać, że już światło dzienne zbrodnie te ujrzały. Obsesja to dość poważna przypadłość, panie Filipowicz, ale na ogół uleczalna. Głowa do góry! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Piszę jak na spowiedzi... IP: 89.167.0.* 08.11.12, 21:59 burlasino napisał: > andrzej.filipowicz napisał: > > Myślę, że nie tylko w tym przypadku jest to paniczny strach przed prawdą > - praw > > dą o okrutnych zbrodniach, które wkrótce ujrzą światło dzienne, a można w > zasad > > zie napisać, że już światło dzienne zbrodnie te ujrzały. > > Obsesja to dość poważna przypadłość, panie Filipowicz, ale na ogół uleczalna. G > łowa do góry! Oczywiście, że tylko ja na konferencji prasowej w/s odkrycia na wraku 154M śladów pierwiastków chemicznych wchodzących w skład materiałów wybuchowych - widziałem wojskowych prokuratorów w cywilnych marynarkach i krawatach. Wolę mie przypadłości niż widywac cywili w mundurach i wojskowych po cywilu... Odpowiedz Link Zgłoś
gilgamesz Re: Upadek III RP blisko, skoro 05.11.12, 22:42 do gaszenia pożaru w ostatnią środę użyto benzyny.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: Upadek III RP blisko, skoro IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.11.12, 12:06 ...w Toruniu?... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
gilgamesz Re: Upadek III RP blisko, skoro 08.11.12, 21:14 >> do gaszenia pożaru w ostatnią środę użyto benzyny.... > ...w Toruniu?... bleee... Toruń ma na razie swoje tematy do załatwienia. Czym jest pożar? Pożarem dla ludzi trzymających władzę w Polsce jest coraz wyraźniej wyłaniający się zarys tego co się stało w Smoleńsku i bylejakość/prymitywizm kłamstw, którymi starają się bronić. Czym jest benzyna? Ludzie trzymające władzę dolali benzyny do ognia, podsuwając znane im już od dawna fakty, aby stłumić siłę przekazu idącego z konferencji naukowej o technicznych aspektach katastrofy i wynikającego z zamiany zwłok. Na ale jeśli się stosuje już tak ryzykowne posunięcia, to strach po ich stronie musi być naprawdę wielki.... Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: Upadek III RP blisko, skoro 08.11.12, 23:34 No proszę. To Polacy zamienili zwłoki Prezydenta Kaczorowskiego i pani Walentynowicz, po to i tylko po to aby modły rodzin modląc się na ich grobach nie dotarły do adresata ( Nie ta kwatera?). Bali się wykradzenia ciał? by zrobić z nich męczenników za wiarę? idee solidarności?. W takiej jatce każdy powtarzam każdy CZŁOWIEK działając w takich warunkach, mógł się pomylić. Nie ważne kto leży w grobie. Ważna jest pamięć o osobie. Doczesne szczątki nic nie znaczą . Odpowiedz Link Zgłoś