Dodaj do ulubionych

Upadek III RP blisko

05.11.12, 17:27
wnoszę to jedynie z ilości postów Joanny ;-)
Obserwuj wątek
    • przyboczny Re: Upadek III RP blisko 05.11.12, 21:43
      Przychodzi baba do lekarza.
      - Heil Hitler!
      - Co też pani, wojna się dawno skończyła…
      - Dawno, dawno, ale ja pana poznałam, doktorze Mengele…
      • empi Re: Upadek III RP blisko 05.11.12, 21:50
        Urywek rozmowy dwóch Niemców:
        - Jeśli doniesie pan do gestapo, że opowiadałem panu dowcipy o Hitlerze, to ja z kolei zadenuncjuję, że pan też opowiadał mi takie dowcipy. A żeby pana pogrążyć, to opowiem w gestapo, że ja się wcale z pańskich anegdot nie śmiałem.
        pzdr.
        • tajnos.agentos Re: Upadek III RP blisko 05.11.12, 21:58
          Dlaczego Kaczyński nie lubi Małysza?
          Bo Małysz przeżył wszystkie swoje lądowania HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHA!!!!!!
        • przyboczny Re: Upadek III RP blisko 05.11.12, 22:05
          Chodzilo o postrzeganie rzeczywistosci; I jest w tym pewne hahaha.
          Zatem smiejmy sie:

Małżeństwo z dwudziestoletnim stażem: żona krząta się w kuchni, mąż coś naprawia. W pewnej chwili mąż woła:
          - Stara! Chodź na chwilę!
          - Co?
          - Potrzymaj ten drucik.
          Żona posłusznie chwyta kabelek, po czym pyta:
          - I co?
          - Nic, widocznie faza jest w tym drugim...
          • joannabarska Re: Upadek III RP blisko 05.11.12, 22:13
            I wraca PRL bez ZSRR - pelna wolność
            • przyboczny Re: Upadek III RP blisko 05.11.12, 23:09
              joannabarska napisała:

> I wraca PRL bez ZSRR - pelna wolność
          • empi Re: Upadek III RP blisko 05.11.12, 22:17
            W pewnym mieście obok siebie znajdowała się synagoga żydowska i kościół. W sobotę idzie rabin do synagogi patrzy a ksiądz myje mu samochód, no to się rabin ucieszył, ale i zastanowił... Następnego dnia czyli w niedziele idzie ksiądz na msze, patrzy a rabin odcina rurę wydechowa w jego samochodzie. - Rabin, co ty robisz z moim samochodem ? - krzyczy ksiądz. Na to rabin odpowiada: - Ty mi wczoraj ochrzciłeś samochód to ja Ci dzisiaj twój obrzezam.
            pzdr.
            • qqbek Va banque... 05.11.12, 22:43
              ...przychodzi kompetentny protegowany PSL do pracy w urzędzie.
          • empi Re: Upadek III RP blisko 05.11.12, 22:46
            Żona do męża leżąc już w łożu:
            - Dlaczego nie kładziesz się tylko chodzisz?
            - Myślę o seksie!
            - No to chodź!
            - Właśnie chodzę!!!
            pzdr.
    • andrzej.filipowicz Raczej pierestrojka 05.11.12, 22:14
      kainel.kemezrp napisał:

> wnoszę to jedynie z ilości postów Joanny ;-)

Myślę, że nie tylko w tym przypadku jest to paniczny strach przed prawdą - prawdą o okrutnych zbrodniach, które wkrótce ujrzą światło dzienne, a można w zasadzie napisać, że już światło dzienne zbrodnie te ujrzały.

• burlasino Re: Raczej pierestrojka 06.11.12, 01:47
        andrzej.filipowicz napisał:
        > Myślę, że nie tylko w tym przypadku jest to paniczny strach przed prawdą - praw
        > dą o okrutnych zbrodniach, które wkrótce ujrzą światło dzienne, a można w zasad
        > zie napisać, że już światło dzienne zbrodnie te ujrzały.

Obsesja to dość poważna przypadłość, panie Filipowicz, ale na ogół uleczalna. Głowa do góry!
        • Gość: andrzej.filipowicz Piszę jak na spowiedzi... IP: 89.167.0.* 08.11.12, 21:59
          burlasino napisał:

> andrzej.filipowicz napisał:
          > > Myślę, że nie tylko w tym przypadku jest to paniczny strach przed prawdą
          > - praw
          > > dą o okrutnych zbrodniach, które wkrótce ujrzą światło dzienne, a można w
          > zasad
          > > zie napisać, że już światło dzienne zbrodnie te ujrzały.
          >
          > Obsesja to dość poważna przypadłość, panie Filipowicz, ale na ogół uleczalna. G
          > łowa do góry!

Oczywiście, że tylko ja na konferencji prasowej w/s odkrycia na wraku 154M śladów pierwiastków chemicznych wchodzących w skład materiałów wybuchowych - widziałem wojskowych prokuratorów w cywilnych marynarkach i krawatach.

Wolę mie przypadłości niż widywac cywili w mundurach i wojskowych po cywilu...
    • gilgamesz Re: Upadek III RP blisko, skoro 05.11.12, 22:42
      do gaszenia pożaru w ostatnią środę użyto benzyny....
      • Gość: bleee... Re: Upadek III RP blisko, skoro IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.11.12, 12:06
        ...w Toruniu?... bleee...
        • gilgamesz Re: Upadek III RP blisko, skoro 08.11.12, 21:14
          >> do gaszenia pożaru w ostatnią środę użyto benzyny....
          > ...w Toruniu?... bleee...
          Toruń ma na razie swoje tematy do załatwienia.

Czym jest pożar?
          Pożarem dla ludzi trzymających władzę w Polsce jest coraz wyraźniej wyłaniający się zarys tego co się stało w Smoleńsku i bylejakość/prymitywizm kłamstw, którymi starają się bronić.

Czym jest benzyna?
          Ludzie trzymające władzę dolali benzyny do ognia, podsuwając znane im już od dawna fakty, aby stłumić siłę przekazu idącego z konferencji naukowej o technicznych aspektach katastrofy i wynikającego z zamiany zwłok.
          Na ale jeśli się stosuje już tak ryzykowne posunięcia, to strach po ich stronie musi być naprawdę wielki....
          • zubelz Re: Upadek III RP blisko, skoro 08.11.12, 23:34
            No proszę. To Polacy zamienili zwłoki Prezydenta Kaczorowskiego i pani Walentynowicz, po to i tylko po to aby modły rodzin modląc się na ich grobach nie dotarły do adresata ( Nie ta kwatera?). Bali się wykradzenia ciał? by zrobić z nich męczenników za wiarę? idee solidarności?. W takiej jatce każdy powtarzam każdy CZŁOWIEK działając w takich warunkach, mógł się pomylić. Nie ważne kto leży w grobie. Ważna jest pamięć o osobie. Doczesne szczątki nic nie znaczą .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka