Dodaj do ulubionych

Słynny muzyk skazany za nielegalną szopę. A kon...

• Gość: As Bo prawda jak mówią jest bardzo banalna IP: 78.10.93.* 26.05.13, 11:31
      Głowy pustoszy komuna mentalna!
      By Kazik.
    • prawdziwy-moher ...Glupiec-glupio tlumaczy.... 26.05.13, 11:31
      Nie ON i Wyborcza beda stanowic prawo.Tak jest w calej UE.Chyba ze ten facet zyje jeszcze w PRL.
      • Gość: echo może coś o Gołębiewskim w Karpaczu IP: 78.9.155.* 26.05.13, 12:26
        co, moherze? Bo ja mam wrażenie, że prawo wszelkie dotyczy li i jedynie maluczkich, a zasobni w kasę i znajomości ponad prawem stoją? Czy może pieprzysz tak bez sensu z czystej polskiej zawiści, że gość coś zrobił sam i ma
        • rfx Re: może coś o Gołębiewskim w Karpaczu 26.05.13, 15:23
          Nie masz racji. Kole Cię w oczy samowola "dużych", więc usprawiedliwiasz samowolę "maluczkich" - np. Deski.
          To błąd. Powinno równie bardzo oburzać zachowanie Deski, jak i innych - np. księży, hotelarzy, polityków.
          Inaczej dajesz wszystkim przyzwolenie na bezprawie.
    • urbanizm Znany muzyk skazany za nielegalną szopę. A kons... 26.05.13, 11:31
      Mamy tu do czynienia ze zwykłą samowolą budowlaną, która powinna zostać należycie ukarana, a obiekt powinien zostać rozebrany.
      Za dużo mamy w Polsce anarchii budowlanej i za dużo nas ta anarchia kosztuje.
    • rowno Znany muzyk skazany za nielegalną szopę. A kons... 26.05.13, 11:33
      Komu znany, to znany - ale nie w tym problem: skoro niejaki "znany" p. Deska mógłby załatwić sobie zwolnienie z prawa, to dlaczego pozbawiony tego ma być "nieznany" pan Iksiński czy Igrekowski? Co to; wykładnia prawa Kalego?
    • fred_die Znany muzyk skazany za nielegalną szopę. A kons... 26.05.13, 11:33
      Przybij pan do szopy krzyżyk to się władze odpieprzą a może i ulgę podatkową jakąś dadzą.
      • byrcyn11 Re: Znany muzyk skazany za nielegalną szopę. A ko 26.05.13, 18:36
        Też mi od razu to przyszło do głowy, - czyli proste i skuteczne ! Po chwili również, że jakby zrobił przesuwną tak jak Drzymała, to by mógł powiedzieć, że to taka drewniana przyczepa holenderska ;-).
    • gregory433 Znany muzyk skazany za nielegalną szopę. A kons... 26.05.13, 11:35
      Ziemia nie należy do urzędników,ziemia należy do ludzi.Jak kupił kawałek terenu to niech buduje sobie nawet schron.Od kiedy to kula ziemska stała się własnością urzędników? Czyli nie jesteśmy wolnymi ludźmi bo nasze życie,wszystko co chcemy zrobić zależy od decyzji i dobrej woli jakiegoś tam urzędasa.
      Ma swoją ziemię i niech robi sobie na niej co chce,o postawienie namiotu wojskowego lub nawet takiego zwykłego 6-osobowego też trzeba pytać urzędasów?
      • Gość: wsw Re: Znany muzyk skazany za nielegalną szopę. A ko IP: *.internetia.net.pl 26.05.13, 12:02
        to ja kupię sobie ziemię koło twojej - i postawię tam świniarnie na 300 świń, a gnojownik będzie 4 cm od granicy z twoją działką. W końcu zgodnie z twoim twierdzeniem "Ziemia nie należy do urzędników,ziemia należy do ludzi.Jak kupił kawałek terenu to niech buduje sobie nawet schron." I jak tam dalej każdy może sobie budować co chce??
        • gregory433 Re: Znany muzyk skazany za nielegalną szopę. A ko 26.05.13, 12:39
          Nie pisałem o zakładzie produkcyjnym tylko o tym że na swojej ziemi każdy powinien mieć prawo do wybudowania obiektu w którym chce zamieszkać.Zakład produkcyjny to już inna sprawa,powinny być budowane jak najdalej od miejsc gdzie mieszkają ludzie.
          Żeby postawić namiot też musi mieć pozwolenie?
          • Gość: shoqun Re: Znany muzyk skazany za nielegalną szopę. A ko IP: *.xdsl.centertel.pl 26.05.13, 14:53
            to ja sobie wybuduję w granicy z twoją działką obiekt mieszkalny z drewna, kartonu, starej deski, z oknami bezpośrednio na twoj grunt i wysoki na 5 pięter, żeby ci zacienić :)
      • Gość: qqq Re: Znany muzyk skazany za nielegalną szopę. A ko IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.13, 12:10
        Kompromitujesz się takim zaściankowym myśleniem.
    • jerry21 Znany muzyk skazany za nielegalną szopę. A kons... 26.05.13, 11:35
      demokratyczne panstwo prawne-Panstwo Antyobywatelskie.
      Nic dziwnego pod rzadami Platformy Antyobywatelskiej.
      Machina urzednicza przerobi predzej czy pozniej pana deske na wiory obywatelskie-nie ma sily na nia.
    • pyrazgzikiem Znany muzyk skazany za nielegalną szopę. A kons... 26.05.13, 11:36
      "Groziło mu od grzywny do dwóch lat bezwzględnego więzienia" - ZA TO, ŻE SOBIE SAM NA GOŁYM POLU ZAPEWNIŁ DACH NAD GŁOWĄ W POSTACI DREWNIANEJ SZOPKI?
      Ale chyba można legalizować samowole budowlane. Wiem, że p.Desce chodzi o ideę - a czy Sąd nie mógł nakazać takiej legalizacji - zamiast zmuszać do rozbiórki?
      Jeszcze trochę i w tym kraju aby sobie postawić parawan na plaży, człowiek będzie musiał zapłacić w gminie za pozwolenie.

• Gość: wojsławski Re: Znany muzyk skazany za nielegalną szopę. A ko IP: *.xdsl.centertel.pl 26.05.13, 14:55
        ni można legalizować, bo grunt jest rolny a nie budowlany,
    • giles Znany muzyk skazany za nielegalną szopę. A kons... 26.05.13, 11:37
      skandalem jest dla mie co najwyzej, ze ta szopa wciaz tam stoi. mam nadzieje, ze nadzor budowlany nei bedzie zwlekal i na koszt pana deski niebawem szope sam rozbierze jesli ten bedzie dalej zwlekal. trzymam kciuki za nadzory budowlane w calej polsce aby mialy tyle odwagi co ten kazimierza....
      • Gość: ws Re: Znany muzyk skazany za nielegalną szopę. A ko IP: *.internetia.net.pl 26.05.13, 12:05
        A co ci szopa pana deski przeszkadza?? Rozumiem rozebrać bo szpeci bo rudera, rozebrać bo narusza interesy sąsiadów - np. obora z gnojem na środku osiedla mieszkalnego. Ale rozebrać bo rozebrać to ja nie wiem z czego się cieszyć.
        • czarnyhs Re: Znany muzyk skazany za nielegalną szopę. A ko 26.05.13, 17:45
          Gość portalu: ws napisał(a):

> A co ci szopa pana deski przeszkadza?? Rozumiem rozebrać bo szpeci bo rudera, r
          > ozebrać bo narusza interesy sąsiadów - np. obora z gnojem na środku osiedla mie
          > szkalnego. Ale rozebrać bo rozebrać to ja nie wiem z czego się cieszyć.

... bo "wadza" musi POkazać, kto tu (nie)rządzi
    • Gość: Stefek Co najwyżej Du Rex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.13, 11:39
    • Gość: terefere Re: Bardzo dobrze z tym Deską zrobili ! IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.13, 11:43
      Słowo, którego szukasz to lubrykant, nie lubryfikant. To tak w temacie pewnych podstawowych spraw.
    • jarskalazania Znany muzyk skazany za nielegalną szopę. A kons... 26.05.13, 11:45
      Artur "Dwie Szopy" Jackson :)
    • r0b0l flaszka głódź pokazal jak się obchodzi prawo 26.05.13, 11:52
      krzyż na dachu i matkieboskie na ścianę walnąć sprajem.
      I nikt nie śmie tknąć
      ;))))))
    • tajnos.agentos Znany muzyk skazany za nielegalną szopę. A kons... 26.05.13, 11:59
      Prawo jest prawem, działka rolna działką rolną a nie budowlaną ani nawet rekreacyjną a samowola jest samowolą. Tak jest w każdym mniej więcej praworządnym kraju, niech ten pan się nie dziwi. Może sobie pitolić co chce i ubierać to w słówka jakie chce, nic mu nie pomoże, nawet Strasbourg.. Popełnił wykroczenie i poniesie za to odpowiedzialność czy mu się to podoba czy nie. Tyle w temacie.
    • ja_biedronka_pstra Bandycki kraj Bandyckich praw 26.05.13, 12:00
      Twoja ziemia nie jest twoja.Twoje tylko są podatki.W bandyckim polsyfie nie masz prawa nawet do szopy z desek.Za to masz prawo do samobójstwa bezdomności i bezrobocia.
      • tajnos.agentos Re: Bandycki kraj Bandyckich praw 26.05.13, 12:06
        Jak ci sąsiad wybuduje za płotem chlewnię na 1000 tuczników i zaleje cię gnojowicą, to wtedy gadaj o wolności. "Wolnoć Tomku w swoim domku", to tylko w bajkach jest.
        • Gość: QQrwa z TVN Re: Bandycki kraj Bandyckich praw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.13, 13:15
          Skrajne myślenie to domena głupców szanowny kolego.
          • tajnos.agentos Re: Bandycki kraj Bandyckich praw 26.05.13, 13:38
            Gość portalu: QQrwa z TVN napisał(a):

> Skrajne myślenie to domena głupców szanowny kolego.

To nie myśl skrajnie. Po prostu myśl, to nie boli.
      • czarnyhs Re: Bandycki kraj Bandyckich praw 26.05.13, 17:38
        ja_biedronka_pstra napisała:

> Twoja ziemia nie jest twoja.Twoje tylko są podatki.W bandyckim polsyfie nie mas
        > z prawa nawet do szopy z desek.Za to masz prawo do samobójstwa bezdomności i be
        > zrobocia.

... no i jeden naczelny obowiązek - za wszystko płacić, płacić, i jeszcze raz płacić. ABY POLSKA ROSŁA W SIŁĘ, A "WADZY" ŻYŁO SIĘ DOSTATNIEJ!!!!
    • jab-77 Znany muzyk skazany za nielegalną szopę. A kons... 26.05.13, 12:00
      U nas nawet mordercy mają lepiej i łatwiej w sądach. Ten jest traktowany jak zaraza, bo nie przeszedł całej tej tradycyjnej, korupcyjnej drogi krzyżowej z urzędami, żeby cokolwiek załatwić, o czterech ścianach już nie wspomnę.
      • czarnyhs Re: Znany muzyk skazany za nielegalną szopę. A ko 26.05.13, 17:40
        jab-77 napisał:

> U nas nawet mordercy mają lepiej i łatwiej w sądach. Ten jest traktowany jak za
        > raza, bo nie przeszedł całej tej tradycyjnej, korupcyjnej drogi krzyżowej z urz
        > ędami, żeby cokolwiek załatwić, o czterech ścianach już nie wspomnę.

Bo "wadza" musi pokazać, że faktycznie ma tę "wadze" - a Jemu - Jego miejsce w szyku!!!!
    • bogda35 Re: Bardzo dobrze z tym Deską zrobili ! 26.05.13, 12:01
      iro35 napisał:

> [...choć w jego obronie stanęli ludzie kultury i sztuki,...]
      > Ciekawe (choć nie tak bardzo), ile razy wspomniani ludzie kultury i sztuki spot
      > ykali się na tej działeczce na wieczorach literackich, wieczorach muzyki i myśl
      > i oraz czytaniu książek... :))
      w jakiej obronie ? istnieje prawo budowlane i architekt i urbanista w jednej osobie- powinien go znac. (chyba że kupil dyplom na bazarze) .Ale nasi ludzie sztuki i kultury bronia nawet okreslnia "Ch...) i uwazaja ze ich zadne prawo nie dotyczy. Dla kogo oni chca byc autorytetami ?
    • biebrzanska równość 26.05.13, 12:02
      To, że ktoś jest znanym muzykiem, nie zwalnia go z przestrzegania prawa.
      Zalegalizujmy samowole budowlane - a natychmiast powstanie wokół Kazimierza tysiąc gargameli - pensjonatów, każdy w stylu góralskim, jeden wyższy od drugiego. A nam wymiotować będzie się chciało, patrząc na ten architektoniczny galimatias.

Niezależnie od tego, czy libię muzykę Daabu i czy szopa mi się podoba, całą sobą jestem przeciw sobiepaństwu pana Deski.
      • tajnos.agentos Re: równość 26.05.13, 12:08
        biebrzanska napisała:

> To, że ktoś jest znanym muzykiem, nie zwalnia go z przestrzegania prawa.
        > Zalegalizujmy samowole budowlane - a natychmiast powstanie wokół Kazimierza tys
        > iąc gargameli - pensjonatów, każdy w stylu góralskim, jeden wyższy od drugiego.
        > A nam wymiotować będzie się chciało, patrząc na ten architektoniczny galimatia
        > s.
        >
        > Niezależnie od tego, czy libię muzykę Daabu i czy szopa mi się podoba, całą sob
        > ą jestem przeciw sobiepaństwu pana Deski.

Dokładnie tak! I nie ma o czym gadać. ;)
    • Gość: Tester Prawo jest głupie, no ale ma być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.13, 12:02
      równe dla wszystkich. Powinni zacząć od rozbierania szop mieszkalnych na działkach. Ci bandyci działkowi totalnie olewają prawo czas coś z nimi zrobić ostatecznie.
    • heritage mieszkam w wysokiej wieży otoczonej fosą ... 26.05.13, 12:03
      pytanie : czym spowodowana jest ta samowola - patrząc życzliwym okiem - jeśli zabudowa nie jest w sprzeczności z obowiązującym w tym miejscu planem zagospodarowania przestrzennego - to co stało na przeszkodzie uzyskania pozwolenia na budowę ?
      budynek oczywiście mi się podoba : ) i chętnie pomogę właścicielowi - ale nie jako prawnik ale architekt
      • tajnos.agentos Re: mieszkam w wysokiej wieży otoczonej fosą ... 26.05.13, 12:12
        heritage napisał:

> pytanie : czym spowodowana jest ta samowola - patrząc życzliwym okiem - jeśli z
        > abudowa nie jest w sprzeczności z obowiązującym w tym miejscu planem zagospodar
        > owania przestrzennego - to co stało na przeszkodzie uzyskania pozwolenia na bu
        > dowę ?

Działka rolna jest przeznaczona wyłącznie pod uprawy rolne a nie pod zabudowę. Żeby móc cokolwiek na takiej wybudować, najpierw trzeba zmienić jej status prawny - czyli "odrolnić". Na działce rekreacyjnej można obie postawić altankę, szopę czy co tam a na budowlanej nawet murowany dom. Ustawy "prawo rolne" i "prawo budowlane" obowiązują wszystkich - nawet popieranych przez pismaków tak zwanych "celebrytów".
        • heritage wieża 26.05.13, 13:04
          albo czytam za szybko - albo w tekście nie ma wzmianki o działce rolnej; zawsze można postawić zabudowę zagrodową lub budynek na potrzeby prowadzenia produkcji rolnej - pod pewnymi warunkami - stąd moje pytanie,które ponawiam : )
          • tajnos.agentos Re: wieża 26.05.13, 13:30
            Czytasz za szybko:
            "Osiem lat temu kupił w Kazimierzu Dolnym działkę rolną - z dala od głównej, asfaltowej drogi. Posadził truskawki i zioła. Wciąż chciał pisać piosenki, a że brakowało mu odpowiedniego miejsca, własnoręcznie postawił sosnową szopę.

Cały tekst: lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724,13977015,Znany_muzyk_skazany_za_nielegalna_szope__A_konstytucja_.html#ixzz2UOh8yV70
            "
        • dmbdmb Re: mieszkam w wysokiej wieży otoczonej fosą ... 26.05.13, 13:29
          tajnos.agentos napisał:

> Działka rolna jest przeznaczona wyłącznie pod uprawy rolne a nie pod zabudowę.
          > Żeby móc cokolwiek na takiej wybudować, najpierw trzeba zmienić jej status praw
          > ny - czyli "odrolnić". Na działce rekreacyjnej można obie postawić altankę, szo
          > pę czy co tam a na budowlanej nawet murowany dom. Ustawy "prawo rolne" i "prawo
          > budowlane" obowiązują wszystkich - nawet popieranych przez pismaków tak zwanyc
          > h "celebrytów".

A na Podhalu prawo budowlane "sie nie przyjeło" i każdy góral buduje sobie jak chce.
          • tajnos.agentos Re: mieszkam w wysokiej wieży otoczonej fosą ... 26.05.13, 13:31
            dmbdmb napisał:

> A na Podhalu prawo budowlane "sie nie przyjeło" i każdy góral buduje sobie jak
            > chce.

W Bangladeszu też:
            www.tvn24.pl/raporty/katastrofa-budowlana-w-bangladeszu,650
            • Gość: samowolak Re: mieszkam w wysokiej wieży otoczonej fosą ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.05.13, 14:05
              Bzdury kolego piszesz z tym odrolnieniem.Sam mam dom na ziemi rolnej,legalny jak wszystkich pozostałych sąsiadów.Ważne są warunki zagospodarowania przestrzennego lub jeżeli ich brak (jak u mnie) wydanie warunków zabudowy.I tyle.Pomijam,że wszystkie pozostałe budowle typu garaż,wiata etc. stawiam bez pozwoleń,bo czasu na pierdoły nie mam (Garaż blaszany jako wiata,stawiasz po zgłoszeniu ale garaż blaszany, jako garaż musisz mieć pozwolenie.Idiotyzm.Wniosek.Stawiasz na lipę albo załatwiasz,żeby na fakturze nie było nazwy garaż)Ja mam to wszystko od lat w d..e,rozbudowałem się,stawiam wiaty ale wokół mnie, nie ma ludzi "życzliwych" ,więc nie za bardzo samowola może wyjść na jaw.

P/S Nie bez powodu sprzedawane są działki podzielone na 3ar (minimalna wielkość działki rolnej)Chyba takich działek nikt nie kupuje,żeby zacząć siać kukurydzę:)
              • tajnos.agentos Re: mieszkam w wysokiej wieży otoczonej fosą ... 26.05.13, 17:24
                Podaj adres, chętnie cię odwiedzę... A ten pan nie wybudował wiaty, tylko drewniany dom na podmurówce, co ma charakter zabudowy stałej. Zresztą, nawet wiatę trzeba zgłosić i nanieść na mapy katastralne, źróbku. Taki z ciebie cwaniak, jak ze mnie piękna królewna.
            • Gość: pit Re: mieszkam w wysokiej wieży otoczonej fosą ... IP: *.a163.priv.bahnhof.se 26.05.13, 14:12
              W Gdyni tez, postawili cale osiedle w orłowie koło mola nie zgodnie z planem, za blisko morza. i co? i nic.
            • Gość: Agent oficjalny Re: mieszkam w wysokiej wieży otoczonej fosą ... IP: *.opera-mini.net 26.05.13, 15:10
              A tajnos jak zwykle swym kurzym rozumkiem tematu nie ogarnia i pitoli:)
              • tajnos.agentos Re: mieszkam w wysokiej wieży otoczonej fosą ... 26.05.13, 17:21
                Gość portalu: Agent oficjalny napisał(a):

> A tajnos jak zwykle swym kurzym rozumkiem tematu nie ogarnia i pitoli:)

Spadaj aktywisto. Czas najwyższy żeby ktoś wreszcie wziął za mordy tych wszystkich cwaniaczków, w Szwajcarii i w ogóle wszędzie "ma Zachodzie" zrobili to już dawno, w normalnym kraju ten pan nie miałby nic do gadania, choćby był nawet księdzem albo politykiem.
        • czarnyhs Re: mieszkam w wysokiej wieży otoczonej fosą ... 26.05.13, 18:01
          tajnos.agentos napisał:

> Działka rolna jest przeznaczona wyłącznie pod uprawy rolne a nie pod zabudowę.
          > Żeby móc cokolwiek na takiej wybudować, najpierw trzeba zmienić jej status praw
          > ny - czyli "odrolnić". Na działce rekreacyjnej można obie postawić altankę, szo
          > pę czy co tam a na budowlanej nawet murowany dom. Ustawy "prawo rolne" i "prawo
          > budowlane" obowiązują wszystkich - nawet popieranych przez pismaków tak zwanyc
          > h "celebrytów".

Tylko nie bierzesz pod uwagę jednego "drobiazgu". Jeżeli ta działka rolna ma pow. 1 ha, to jest to już odrębne gospodarstwo rolne ( jeżeli ten "małorolny" nie ma jeszcze innego gruntu rolnego). Zatem kupując działkę rolną o pow. pow. 1 ha MA PRAWO postawić sobie jako rolnik "małorolny" na terenie swojego gospodarstwa chatę. Inna sprawa - to jak to ma być "chata". W artykule nie mam mowy o powierzchni tego gruntu.
      • kleklektyk Re: mieszkam w wysokiej wieży otoczonej fosą ... 26.05.13, 18:55
        A co stoi na przeszkodzie, żeby sobie taką szopkę zbudować bez pozwolenia na budowę? Zbudowanie takiej szopki to prosta sprawa. Zaś obecne opresyjne prawo powoduje, że budowa nawet prostej szopki wymaga zatrudnienia kilku trutniów, który skończyli politechnikę i mają pieczątki, i za ten fakt kasują po kilka tysięcy złotych każdy. Jak popatrzeć na zdjęcie przedmiotowej szopki, to wysoka ona jak właściciel w kapeluszu. Normalny facet sobie coś takiego potrafi zbudować sam. Ale gdzie tam - urząd swoją powagą plus sztab fachowców (architekci, inżynierowie, geodeci i tym podobni) muszą swoje ręce przyłożyć (przede wszystkim do portfela bezczelnego właściciela szopki), żeby prawu stało się zadość. Zaś cena usług wszystkich zaangażowanych fachowców kilkukrotnie przekroczy koszt budowy tejże szopki. Żałosne to, nędzne, bezmyślne i peweksiarskie.
    • Gość: iks Re: Słynny muzyk skazany za nielegalną szopę. A k IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.05.13, 12:07
      typowe pieniactwo i dziecinada. Niby dlaczego Deska ma być lepszy od innych obywateli przestrzegających prawa? Samowole grożą bezpieczeństwu ludzi i zaburzają jakiś tam lepszy czy gorszy porządek urbanistyczny. Ale nie, przecież każdy przeciętny eskpert-Polak jest lepszym geodetą i architektem od tego zawodowego. Niech sobie jeszcze sam zęby wyleczy ;).
    • andrzej.pilat Re: Słynny muzyk skazany za nielegalną szopę. A k 26.05.13, 12:08
      dura lex ...
      • Gość: co za dno... Re: Słynny muzyk skazany za nielegalną szopę. A k IP: *.cm-7-2d.dynamic.ziggo.nl 26.05.13, 12:27
        Zwykly polski cham, cwaniak i pieniacz..

W bialy dzien lamie prawo (jak jest taki kozak to niech sie wezmie za jego zmiane i wtedy buduje nawet na srodku skrzyzowania autostrad, filozof)

Podpiera sie jeszcze konstytucja demagog i bedzie kompromitowal Polakow (i tak juz z nie najlepsza opinia..) na forach miedzynarodowych...

I jeszcze jedno, to ze jakis gosc w sutannie lamie prawo albo inny skorumpowany urzednik komus innemu wydaje decyzje sprzeczne z prawem, to nie znaczy ze takie przypadki nie powinny byc napietnowane i scigane
      • czarnyhs Re: Słynny muzyk skazany za nielegalną szopę. A k 26.05.13, 17:50
        andrzej.pilat napisał:

> dura lex ...

Nie "dura lex" ale DURNE LEX!!!
    • andrzej.pilat Re: Słynny muzyk skazany za nielegalną szopę. A k 26.05.13, 12:10
      dura lex, sed lex
    • jasio.4 Znany muzyk skazany za nielegalną szopę. A kons... 26.05.13, 12:24
      Demokracja ma to do siebie, że prawa powinni mieć wszyscy jednakowe, bez względu na zawód, urodzenie itp. itd. Jeżeli ktoś uważa, że jakieś prawo jest złe, to powinien dążyć do jego unieważnienie dla wszystkich. To co robi Pan Deska, to najprawdziwsza anarchia. Powinno być go stać na wyobrażenie sobie, jak byłby szczęśliwy, gdyby w jego okolicy miał wielu naśladowców. "Co wolno wojewodzie, to nie tobie smrodzie" nie jest hasłem demokratycznym!
    • Gość: plusik36 Re: Słynny muzyk skazany za nielegalną szopę. A k IP: *.euro-net.pl 26.05.13, 12:28
      Prawo w pierwotnym założeniu ma pomagać w rozwiązywaniu sytuacji spornych lub niejasnych. Nie powinno być mitycznym Golemem który niszczy jeżeli jest tylko coś na drodze. Rozpatrujemy sytuację określonego obywatela. Ma działkę która znajduje się w strefie szczególnej ochrony ( rezerwat przyrody, niestabilny grunt, inwestycja państwowa typu budowa drogi itd) nie otrzymuje zgody na postawienie budynku mieszkalnego. Jeżeli nie ma takich przeciwwskazań -stawia chałupę. Budowa domu jeżeli jest na potrzeby własne nie wymaga się żadnych certyfikatów atestów oprócz tych które są wymagane dla zachowania czystości środowiska ( odprowadzanie i utylizacja nieczystości). Jeżeli dom jest budowany do sprzedaży lub sprzedawany w okresie do np. pięciu lat to zbywca musi wtedy przedstawić wszelkie certyfikaty dotyczące warunków budowy. Dla czego nie potrzeba - gdyż dostarczyciele mediów mają swoje normy by podpisać umowę na warunki ich dostarczenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka