Dodaj do ulubionych

Pole namiotowe - Lublin i okolice

10.07.13, 16:23

W tym roku chcę się wybrać z dzieciakami na Lubelszczyzną. Jest kilka imprez, ktore chcemy odwiedzic i miejsc jakie planujemy zobaczyc. Budżet jak to budżet jest mizerny, wiec wymyslilam pole namiotowe.
Dzieci sa małe, więc bedzie to dla nich atrakcja, ale nie ukrywam biwakownie na dziko nie wchodzi w rachube (bo dzieci sa małe i trzeba je czasem umyc, albo cos zagotowac).
Wersja zorganizowana (kemping) wydaje mi sie tez bezpieczniejsza, tym bardziej, ze slubny cale lato bedzie pracowal.

I nie moge pola znalezc.
Wiem, ze kiedys bylo nad Białym, ale juz chyba nie ma.
znalazłam Marinę, ale ona ma fatalne opinie:
www.eurocamps.net/pl/kempingi/1/polska/39/lubelskie/2070/camping_nr_65_%22graf-marina%22

Potem znalazlam cos takiego, Zawadka Rymanowska
e-turysta.net/pttk-baza-namiotowa-zawadka-rymanowska-lublin-106995.html
ale z opisu sadzac to jakies miejsce ziomalowskie, a ja w koncu bede z dziecmi.

A moze jakas agroturystyka udostepnia ogrodek, zeby tam sie rozbic?

Obserwuj wątek
    • qqbek Fajny kemping (ale prawie 100km od Lublina) 10.07.13, 16:29
      Jest w Zwierzyńcu (nazwy nie podam, bo to byłaby kryptoreklama, ale za CPN-em w lewo, na trasie na Biłgoraj).
      Jeżdżę tam od lat (tylko, że mi namiot już dawno się znudził i wybieram domek) i poza kilkoma przypadkami przeginającej imprezowo młodzieży (którą zarządca ruguje bezwzględnie, bez prawa do kolejnej rezerwacji miejsc - i tak często ma nadkomplet) nic niemiłego przez te wszystkie lata się tam nie wydarzyło.
      Teren ogrodzony, jest miejsce na ognisko czy grill-a, jest plac zabaw i boisko do siatkówki. W domkach są kuchnie i lodówki, dla "namiociarzy" i "przyczepiarzy" jest duża letnia kuchnia pod dachem.
      • folkatka Re: Fajny kemping (ale prawie 100km od Lublina) 10.07.13, 19:34
        Bardzo fajny kemping jest W Kazimierzu przy przystani jachtowej.
        Dobra infrastruktura, prysznice etc.
        Polecam.
        • schyderca Re: Fajny kemping (ale prawie 100km od Lublina) 11.07.13, 10:54
          folkatka napisała:

> Bardzo fajny kemping jest W Kazimierzu przy przystani jachtowej.
          > Dobra infrastruktura, prysznice etc.
          > Polecam.

W Kazimierzu był też kiedyś niedaleko przeprawy promowej i kamieniołomów na samym końcu ulicy Krakowskiej. Ale nie wiem czy jeszcze jest :)
          • qqbek A ty przypadkiem... 11.07.13, 11:59
            schyderca napisał:

> W Kazimierzu był też kiedyś niedaleko przeprawy promowej i kamieniołomów na sam
            > ym końcu ulicy Krakowskiej. Ale nie wiem czy jeszcze jest :)

Czy ty, szyderco, przypadkiem nie mówisz o ośrodku ZHP?
            Jeśli tak, to chyba nadal istnieje.
            • schyderca Re: A ty przypadkiem... 11.07.13, 12:01
              qqbek napisał:

> schyderca napisał:
              >
              > > W Kazimierzu był też kiedyś niedaleko przeprawy promowej i kamieniołomów
              > na sam
              > > ym końcu ulicy Krakowskiej. Ale nie wiem czy jeszcze jest :)
              >
              > Czy ty, szyderco, przypadkiem nie mówisz o ośrodku ZHP?
              > Jeśli tak, to chyba nadal istnieje.

To chyba PTTK było. Obok Spichlerza PTTK
    • citronella Re: Pole namiotowe - Lublin i okolice 11.07.13, 14:21
      dzięki, dzięki!
      Zwierzyniec brzmi świetnie, ale w Szczebrzeszynie mam rodzinę, więc w sumie jesli juz grzac na dół, to pewnie u nich bym się zatrzymała. Jakos tak marzył mi się nocleg blisko Lublina.

Kazimierz sprawdzę.

Jakos mam wrazenie, ze wszyscy sie wycofuja z pól namiotowych, a przeciez czerwiec-lipiec to warunki klimatyczne na namiot w Polsce sa świetne.

Sprawdze sobie jeszcze pttk na lubelszyźnie :))
      • Gość: Artek Re: Pole namiotowe - Lublin i okolice IP: *.multi-play.net.pl 11.07.13, 18:27
        polecam stroną www.czaswlas.pl
        to miejsca z biwakami/ polami namiotowymi należącymi do lasów państwowych
        w lubelskim tylko 3 pola namiotowe
        za tłoczno jak na nasze potrzeby
        ale znaleźliśmy
        prywatne bardzo ciche pole namiotowe w Starym Orzechowie - Kolonia
        kierunkowskazy są mało widoczne ale jak się szuka to znajdzie przy drodze wojewódzkiej nr 820 w Starym Orzechowie
        Polecam
        • Gość: bosman czy masz na myśli to pole.... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.07.13, 18:32
          namiotowe przy stanicy wędkarskiej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka