kainel.kemezrp 26.07.13, 14:04 ktoś jest zaskoczony? przecie wszyscy znamy ideologię Żu-cze hej ho hej ho kasę by sie brało węźmy taki tuuuuuuuuuunel ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bosman "Cyrkusz znów z nas robi wała" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.07.13, 14:18 tak powinien brzmieć tytuł artykułu. Aneksik o ile zwiększył koszty, może ktoś napisze? Umielcy Nadszyszkownika Żu-Cze przechodzą sami siebie :-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doczytaj Re: Obsuwa na Żmigrodzie. Remont się przedłuża IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.13, 14:47 Tunel jest w gestii PKP. Więc co ma do tego Żuk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman miasto finansuje IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.07.13, 14:49 część robót i jest generalnym inwestorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chrabąszcz Re: miasto finansuje IP: *.vlan187.architor.lubman.net.pl 26.07.13, 20:34 Wartość umowy, którą podpisały Expol i PKP Polskie Linie Kolejowe to ponad 29 mln zł. Znaczna część tych pieniędzy pochodzi z unijnej dotacji....Gdzie masz tu inwestora miasto Lublin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman roboty drogowe nadzoruje... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.07.13, 20:59 MZDiM - spółka miejska. Dojazdy do tunelu ma wykonać - obniżyć firma na zlecenie Cyrkusza. lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724,12625037,Poslizg_przy_remoncie_tunelu__Jeszcze_miesiac_objazdow.html . Odpowiedz Link Zgłoś
emzaprawa Obsuwa na Żmigrodzie. Remont się przedłuża 26.07.13, 15:15 Jaki Pan, taki kram. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Na Żmigrodzie nic się nie obsunęło. 26.07.13, 16:25 Ja bym dał taki tytuł: na ulicy Żmigród totalny rozpiździaj, robole nie robią ni h...a. A w tekście pokazałbym jaki tam burdel w trzy dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Na jakim Żmigrodzie? 26.07.13, 17:21 tajnos.agentos napisał: > Ja bym dał taki tytuł: na ulicy Żmigród totalny rozpiździaj, robole nie robią n > i h...a. > A w tekście pokazałbym jaki tam burdel w trzy dupy. Burdel tam już był... jeszcze za cara sprawa się rypła, więc cyrkuszowym nic do tego - lepiej już nie zrobią ;) Ale pytam o to bardziej, na "jakim Żmigrodzie"? Chyba już szybciej "w Żmigrodzie" (miejscowość) i "na Żmigród" (ulica). Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Może to po staropolsku jest? 26.07.13, 17:37 Znam sporo osób, któne zamiast "do" albo "w" mówią "na": jadę na Lublyn, na Kazimierz, na Warszawę; jestem na Wólce, na Pustelni, Na Chodlu... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof. Miodny Re: Może to po staropolsku jest? IP: *.opera-mini.net 26.07.13, 21:12 a ja tu widzę takiego co napisał"ni h...ja"... Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Może to po staropolsku jest? 27.07.13, 09:03 Bo pismakowi chciał pomóc. Pismaki mają bardzo ograniczony zasób słów, potrzebują powiewu świeżości. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
jotys lubelski urzędnik spartaczy każde zadanie bo 26.07.13, 16:44 z niczego i przed nikim tłumaczyć się nie musi. Odpowiedz Link Zgłoś
elbertson jesli wiadomo ze opóznienie zakończy sie kolejnym 26.07.13, 16:59 aneksem to nikt nie będzie sie zarzynał aby dotrzymać terminu , z drugiej strony jesli nawet i MPWiK zapłaci kare , to nie zapłaci firma a odbiorcy wody bo władze ochoczo zaklepią kolejną podwyzke cen wody. Spędziłem 6 lat w NY a urodziłem sie własnie na Żmigrodzie i z tego co widze muszą minąć ze 4 pokolenia aby polski urzednik czy polityk zaczął czuć jakiś dyskomfort przed podatnikiem. Do społeczeństwa obywatelskiego jest nam bardzo daleko dopiero zaczynamy wychodzić z fazy homo socjalistikus wyrosłego z pańszczyznianego chłopa , nadal funkcjonujemy w układzie pań- pańszczyzniany chłop, gdybym nie mał racji pod Ogrodem Saskim stałaby 200 osobowa pikieta domagająca sie jego otwarcia. Nasza władza lokalna czy krajowa wie że może WSZYSTKO , mogą łgać kłamać i olewać , wystarczy że obiecają cuda raz na 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Obsuwa na Żmigrodzie. Remont się przedłuża 26.07.13, 17:16 Redaktorze Bielesz, słownictwo to chyba Pan czerpie od małolatów z podwórka. Czytam: "Obsuwa na Żmigrodzie". Wiem, że ulica bardzo stroma, kamienice stare i na dodatek remont. Przed wojną moja matka tam mieszkała przez jakiś czas. I myślę sobie: pewnie się skarpa lub kamienica obsunęła, albo coś podobnego... A tu pełne zaskoczenie. Dziennikarz posługuje się publicznie uczniowskim slangiem. Wstyd Panie Bielesz. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Na elesemach, na pekawuenach... 26.07.13, 17:38 Jaki poziom umysłowy - takie słownictwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Doćku, nie dziw się... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.07.13, 20:44 tylko pomyśl: skąd Pan Bielesz ma znać takie słowa jak - opóźnienie, zwłoka, przeciągniecie, poślizg, odwleczenie, itd. Przecież on skończył tylko polonistykę po reformowanej maturze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
led47 Obsuwa na Żmigrodzie. Remont się przedłuża 26.07.13, 17:43 Remont ulicy i MPWiK. I krzyk święcie oburzonych...obsuwa itd...bo nic sie nie dzieje... nuda... a kasę trzeba robić... Widocznie powychodziły jakieś podziemne historie, o ktorych nikt nie mial pojęcia. Podobnie jak przy remoncie ul. 3Maja. Inaczej wykonawca mógłby zapomnieć o aneksie do umowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chrabąszcz Re: Obsuwa na Żmigrodzie. Remont się przedłuża IP: *.vlan187.architor.lubman.net.pl 26.07.13, 20:38 Jedyny rozsądny wśród wygalantowanych debilów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman zauważ tylko, że u nas w Lublinie... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.07.13, 21:03 zawsze są jakieś problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kainel Re: zauważ tylko, że u nas w Lublinie... IP: *.opera-mini.net 26.07.13, 23:08 nawet ze zrobieniem herbu byly i to juz w srednich wiekach :-) ... problemy to nie problem problem to jest w ustawianych przetargach czy niedoszacowanych umowach rowniez w planowaniu managment jest nie za bardzo o pr juz nie wspominajac kto nie zaplanowal problemow? przecie jakby skonczono wczesniej - zucze mialby plusa a tak to bielesz ma minusa plus wierszowke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: led47 Re: zauważ tylko, że u nas w Lublinie... IP: 62.244.139.* 26.07.13, 23:22 Weź się kainel zlap za jakąkolwiek robotę - bo jedyne co potrafisz to opluwać wszystko dookoła. Ustawiane przetargi , niedoszacowane umowy - oglaszajacy przetarg powinien cię zapraszać na moment otwierania ofert przy przetargach. Niedoszacowane umowy? - wg oferty a tu wygrywa najniższa cena bez żadnych poźniejszych aneksow ( z wyjatkiem spraw nieprzewidzianych, ktorych i inwestor i wykonawca nie mogli się spodziewać a roboty muszą zostać wykonane wg obowiązujacych przepisow). Poczytaj sobie w końcu umowę o zamowieniach w ramach walki z ogarniajacym cię splinem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: led47 Re: zauważ tylko, że u nas w Lublinie... IP: 62.244.139.* 26.07.13, 23:12 Remontowaleś kiedys coś? Cokolwiek, choćby starą łazienkę... Przy remontach zawsze są problemy Ul. Żmigrod nie jest pustym i plaskim nieuzbrojonym dziewiczym terenem. Inwentaryzacja wszystkiego nie wykryje, dokumentacja geodezyjna sieci szczątkowa a pomyslowość budowlanych i instalatorow w każdej epoce ogromna... Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos I dlatego właśnie... 27.07.13, 09:07 ...Zawsze najlepiej opłaca się wszystko rozwalić w piździec i zbudować nowe od podstaw. Po co grzebać się w jakichś starych ruinach i narażać na koszty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman oczywiście led47... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.07.13, 11:47 i kasa, kasa, kasa, kasa, kasa, kasa, kasa, kasa, kasa, kasa, kasa, kasa, przez nikogo nie kontrolowana wydawana kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
hektor51 Obsuwa na Żmigrodzie. Remont się przedłuża 27.07.13, 11:50 Obowiązująca od lat doktryna w Lublinie (i to niezależnie od tzw. wadzy) to BYLEJAKOŚĆ PLUS JAKOŚ TO BĘDZIE. Ot co. Choć są i wyjątki: remont na Nowym Świecie. Ale tuż obok wiadukt na Kunickiego, brrr... Odpowiedz Link Zgłoś