Dodaj do ulubionych

NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!!

IP: *.sopot.sdi.tpnet.pl 26.03.02, 15:40
A wiem, co mówię, bo tam się urodziłam i mieszkałam przez pierwsze 20 lat
mojego życia. Pięć lat temu przeprowadziłam się do Sopotu i dopiero teraz wiem,
jak cudownie żyje się w mieście, gdzie COŚ się dzieje. Życie kulturalne,
eksperymentalne teatry, SPATIF, niesamowite kluby, muzyka, gejowskie klimaty,
no i nieustające wakacje- plaża przez cały rok!!
Raz- dwa razy do roku wpadam do Lublina odwiedzić starych znajomych i widzę, że
to miasto prawie nic się nie zmienia- panuje tam senny, wiejsko-
małomiasteczkowo-gnuśny klimat. Nie ma klubów na czasie dla ludzi koło 30, brak
ciekawych ludzi, awangardy artystycznej, nie ma nawet Green Waya! No i nie
ciekawej, dobrze płatnej pracy, a to chyba najbardziej dołujące.
Lublinianie! Przyjeżdżajcie do Trójmiasta!!!!
Obserwuj wątek
    • faciu indepedence 26.03.02, 20:58
      Dlatego Biłgoraj chce się odłączyć od Lublina...... Freedom !!!!!
      • Gość: REJ Re: indepedence IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 27.09.02, 14:38
        UMYJ, UCZESZ PSA - ZOSTANIE PSEM
      • Gość: gombrowicz tu MADRYT IP: *.Red-80-32-168.pooles.rima-tde.net 11.10.02, 21:43
        jatez nie przepadam za tym pier.... miastem,tam jest najdrozsze ziolo w
        polsce.zapraszam wszystkich do hiszpani,jezeli ktos lubi lubelski klimat to w
        madrycie znajdzie go w domu dla starcow.adios!
    • Gość: empi Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.ltk.com.pl 26.03.02, 21:26
      dobrze zrobiłaś, że wyjechałaś bo lubisz gejowskie klimaty. Jeśli tego byś nie
      zrobiła napewno pomógłbym Ci podjąć taką dezyzję!.
      • wandad Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! 26.03.02, 23:50
        Tak, tak, niczego w tym Lublinie tak nie brak jak tych gejowskich klimatow.
        A powaznie: przegladam oferte kulturalna Gazety i nadziwic sie niemoge, ze tyle ciekawych rzeczy sie
        dzieje a ja nie moge w tym uczestniczyc. Brak ciekawych ludzi? Nie badz smieszna. Powiem banal,
        ale interesujacy ludzie sa wszedzie, trzeba chciec do nich dotrzec. A tak to wyglada na to, ze sama
        uwazasz sie za niezwykle interesujaca osobe, ktora w Lublinie bezskutecznie czekala na odkrycie.
        Powodzenia na tych niekonczacych sie wakacjach. I wspolczuje tym twoim starym znajomym, bo
        jakos nie zaznaczylas, ze oni stanowia wyjatek w tym "braku ciekawych ludzi".
        A co to jest Green Way? Pytam jako osoba senna, wiejsko-małomiasteczkowo-gnuśna.
        • freon Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! 27.03.02, 09:02
          Nie mam zielonego pojecia o czym mówisz.

1. czym są gejowskie klimaty?
          2. czym jest Green Way, bo tu gdzie mieszkam także go nie ma i chciałabym
          dowiedzieć sie co tracę. W Lublinie brakuje też Yellow Path i Blue Drive -
          skandal:o)))))
          • Gość: lucy_z Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: 192.168.0.* 27.03.02, 09:29
            freon napisał(a):

> Nie mam zielonego pojecia o czym mówisz.
            >
            > 1. czym są gejowskie klimaty?
            > 2. czym jest Green Way, bo tu gdzie mieszkam także go nie ma i chciałabym
            > dowiedzieć sie co tracę. W Lublinie brakuje też Yellow Path i Blue Drive -
            > skandal:o)))))

Brawo dziewczyny!!!!! Powiedziałyście wszystko to co ja chciałam
            powiedzieć:))))))
          • Gość: geloryb Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.hrubieszow.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 14:58
            Co za błyskotliwe poczucie humoru...Green Way to międzynarodowa sieć barów
            wegetariańskich.A tak na marginesie to w Lublinie nocą nawet wódki nie można
            się napić w jakimś przyzwoitym lokalu.Co to znaczy lubić czy nie jakieś miasto?
            Nie ma sie doprawdy o co kłócic,to przecież kwestia gustu.Pozdrawiam i
            Lublin,i Resztę Świata!!!
            • Gość: Grover Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: 62.233.189.* 03.08.02, 18:11
              Gość portalu: geloryb napisał(a):

> Co za błyskotliwe poczucie humoru...Green Way to międzynarodowa sieć barów
              > wegetariańskich.
              >

No i bardzo dobrze, po kiego grzyba mi bar wegetariański ? Jeszcze tego tu
              brakuje.
          • Gość: Wojtas Do tego wstretnego geja co takie glupoty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.02, 16:18
            No i dobrze geju ze uciekles Lublin to nie gejowo a ty jak widze lubisz glaskac
            panow po pupci. Szkoda ze nie podales adresu w Sopocie za taki tekst nalezy ci
            sie w pier... A tak na poważnie jak można z takim debilem poważnie rozmawiać to
            wróciłem tydzień temu z New Yorku i nadal moje miasto mi sie nie podoba.
            Ps. proponuje ci sie przenieść do stanow. Korzysci nastepujace:
            1. Pozbedziemy sie 1 geja z Polski( order od Ojca Rydzyka zapewniony i
            najlepszy czs antenowy w jego stacji)
            2. bedziesz mial wiecej kolegow. Proponuje przejsc sie wieczorem powyżej 110
            ulicy w New Yorku. Nie poznasz swojego odbytu.

Ps2 czy geje maja prawo głosu??? ( ale ja jestem tolerancyjny)ale jak widze 2
            facetow calujacych sie to chce mi sie zygac mysle ze
            • Gość: marcin Re: Do tego wstretnego geja co takie glupoty IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 24.10.02, 18:52
              No nie, Wojtas! Nie tak ostro! Mam nadzieję, że tak nietolerancyjnych homofobów
              nie ma za wiele w Lublinie. Bo jeśli tak jest, to ja chyba też wkrótce ucieknę
              z Lublina. Skąd w Tobie tyle nienawiści do gejów? To są przecież normalni
              ludzie, a to, że wolą facetów, to ich prywatna sprawa. A Tobie radziłbym się
              poważnie zastanowić, czy ty przypadkiem nie jesteś jakimś ukrytym gejem, który
              się na tyle wstydzi własnej orientacji, że próbuję się wyładować na innych
              gejach, obrzucając wyzwiskami!
        • Gość: Wieniawa Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 05.04.02, 16:24
          Byłem dwa razy w Sopocie i on nawet nie dorasta Lublinowi do pięt !
        • Gość: Jarek Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.lukow.sdi.tpnet.pl 13.08.02, 13:13
          Myślę, że kompletnie nie masz racji. Wiocha to słowo, którymi nas się obraziło.
          To piękne miasto, a z pracą masz rację, nie ma jej ,to boli i tylko dlatego
          musiałem wyjechać. chwil spędzonych w Lublinie nigdy nie zapomnę w tym roku
          skończyłem tam studia
        • bette Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! A JA GO KOCHAM 14.08.02, 14:52
          Nie wiem jak można tak pisać o Lublinie. Nie mieszkam tu od wielu lat - bo od
          wielu lat mieszkam we Wrocławiu. Ale wracam tu bardzo chętnie - to miasto ma
          swój klimat i urok. Jest trochę zaniedbane - ale jak wygląda i jak go odbierają
          inni zależy od Was obecnych mieszkańców. Nie "srajcie we własne gniazdo".
          Lublin naprawdę ma mnóstwo urokliwych miejsc - ma swój specyficzny klimat.
          Twórzcie też "gejowskie klimaty" i "green way". Przecież wszelka tolerancja
          leży w nas samych - uczcie swych współobywateli, a nie idźcie na ławiznę. Na
          razie to w całej Polsce nie ma tolerancji. Uczmy jej wszystkich.
          I KOCHAJCIE LUBLIN - bo ja go kocham - pomimo tego, że w nim nie mieszkam - ale
          co roku kilkanaście dni w nim spędzam odwiedzając rodzinę.
          Trzeba tu wiele poprawić, ale nie można tu nic negować.
          Przyjeżdżając tu - widzę, że tu się wiele zmienia na lepsze. I mam nadzieję, że
          będzie coraz lepiej. Że zostanie odnowione całe stare miasta, że zniknie
          brzydota kilku ulic (1 maja, Zamojskiej, czy Lubartowskiej, że będzie w
          Lublinie więcej głośnych imprez, klubów, czy też będzie nie tylko tolerancja,
          ale i akceptacja inności.
          Życzę Lublinowi - by kochało go jak najwięcej ludzi.
          Ja jestem we Wrocławiu gorącym rzecznikiem Lublina i wszyscy moi znajomi wiedzą
          o Lublinie wszystko co najlepsze.
          Pozdrawiam T.B.
          • Gość: wald Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! A JA GO KOCHAM IP: *.chello.pl / *.chello.pl 01.10.02, 09:01
            A ja go bardzo lubie , urodzilem sie w nim , potem dorastalem i w koncu
            wyjechalem i nie mieszkam od 30 lat. Ale zawsze wracam do niego z
            sentymentem, jutro tez jade . Pozdrawiam wszystkich i pozdrawiam LUBLIN .-
            • pepperoni78 Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! A JA GO KOCHAM 01.10.02, 09:39
              A ja tak starałem się, żeby ten wątek zniknął z pola widzenia :( Tak spamowałem
              przez cały tydzień... Wygrzebywałem stare zapomniane wątki... :(
          • Gość: Ionca Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! A JA GO KOCHAM IP: *.t19.ds.pwr.wroc.pl 30.10.02, 21:46
            bette napisał:

> Nie wiem jak można tak pisać o Lublinie. Nie mieszkam tu od wielu lat - bo od
            > wielu lat mieszkam we Wrocławiu. Ale wracam tu bardzo chętnie - to miasto ma
            > swój klimat i urok. Jest trochę zaniedbane - ale jak wygląda i jak go
            odbierają
            >
            > inni zależy od Was obecnych mieszkańców. Nie "srajcie we własne gniazdo".

Świete slowa - ja wlasnie pochodze z Lublina i teraz mieszkam we Wroclawiu - po
            pierwszych powrotach z Wrocka do Lublina wydawalo mi sie ze to takie spokojne
            male maisteczko z trolejbusami. Ale i w tym jest piekno ktore jest mi
            przyjemnym..
            Dlatego Kocham Lublin i kocham Wroclaw - moze kazde z tych miast ciut ina
            miloscia.. nie wiem.
            A gdzie zostane? Tez nie wiem.
        • Gość: koza Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 24.12.02, 10:16
          Przeniosłem się z Lublina do Olsztyna 20 lat temu, muszę stwierdzić,
          że Olsztyn to jeszcze większe zadupie. Pozdrawiam.
        • Gość: michał Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 24.12.02, 10:34
          Nikt mi nie wmówi. że Lublin jest miastem gorszym od którego kolwiek miasta w
          Polsce. Wręcz przeciwnie! Mieszkam w Lublinie już ponad pół wieku i nie
          wyobrażam sobie życia poza Lublinem. Gdziebym nie był, zawsze z dużą radością
          wracam do kochanego Lublina, gdzie czuję się najlepiej.
      • Gość: Jerry Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: 129.81.192.* 05.04.02, 18:08
        Gość portalu: empi napisał(a):

> dobrze zrobiłaś, że wyjechałaś bo lubisz gejowskie klimaty. Jeśli tego byś nie
        > zrobiła napewno pomógłbym Ci podjąć taką dezyzję!.

=================================================================================
        Niestety, wypowiedzi podobne do tej powyzej wykazuja, iz Polska ma
        jeszcze dluga do przebycia droge do stania sie krajem tolerancyjnym.
        Brak tolerancji, dewocja i zascianek ciagle tutaj rzadza!

Jerry
        • Gość: Jerzy Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.nas34.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 23.08.02, 05:27
          Ludzie czy was naprawde pojebalo ,wystarczy zeby jedno z drugim wyjechalo za
          granice Polski a zobaczycie jaki Lublin jest piekny.Chlopstwo niech wraca na
          wykopki a pedaly do gazu.Pozdrowienia z New Jersey Jerzy.
        • Gość: buli Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.fabr.pl / 212.182.114.* 06.09.02, 10:09
          Gość portalu: Jerry napisał(a):

> Gość portalu: empi napisał(a):
          >
          > > dobrze zrobiłaś, że wyjechałaś bo lubisz gejowskie klimaty. Jeśli tego byś
          > nie
          > > zrobiła napewno pomógłbym Ci podjąć taką dezyzję!.
          >
          >
          ===============================================================================
          > ==
          > Niestety, wypowiedzi podobne do tej powyzej wykazuja, iz Polska ma
          > jeszcze dluga do przebycia droge do stania sie krajem tolerancyjnym.
          > Brak tolerancji, dewocja i zascianek ciagle tutaj rzadza!
          >
          > Jerry

A ja się zastanawiam, dlaczego ktoś kto nie ma zamiaru tolerować jest do tego
          zmuszany argumentacją o długiej drodze do przebycia. A kto tą drogę wyznacza? A
          dlaczego akurat ta droga ma byc słuszna? Czyżby miernikiem rozwoju
          cywilizacyjnego ma być tolerancja dla wszelkiego zboczenia. Nie mówcie mi, że
          gejowskie klimaty to coś dzięki czemu poczuję się jak w wielkim świecie. Byłem
          tam i prawdę mówiąc guzik to normalnych ludzi obchodzi. Za to siła i
          skuteczność z jaką domagają się publicznej akceptacji ci INNI są inne.
          Lublin jest miejscem w którym żyję, pracuję (i bardzo dobrze zarabiam) i
          dorabiam (jak ktoś wie czego jest wart to wszędzie może się realizować).
          Gejowskie klimaty mam w poważaniu.

BULI
      • Gość: Imbir Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.zagiel.pl 23.04.02, 08:22
        Rzeczywiście Lublin to niezła wiocha - dlatego mieszkam w Świdniku
        • Gość: :-) Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.uw.lublin.pl 05.06.02, 09:43
          ty masz chyba jakiś kompleks
          Świdnik to miasto umarłe, u Was nic nie ma
          tylko upadająca fabryka, rondo ze starym zardzewiałym śmigłem sprzed chyba 40
          lat
          no i Ty
          co to jest Świdnik - to Ham-burg, miasto samych chamów i burdeli
          sam masz najlepszy przykład, że do Świdnika trzeba jechać na boczną droę
          leży sobie takie miasteczko stworzone na terenie byłej wsi
          stało się miastem, bo Lublin tak chciał
          wybudowali Wam fabrykę, a Ty biedaku mieszkasz we slamsach robotniczych, bo Cię
          nie stać na Lublin
          z czym do ludzi zwierzaku spod Lublina?
          • Gość: LONDONER Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.iomart.com 24.08.02, 20:54
            CHYBA NIE WIESZ CO PISZESZ? WSZYSTKO ZALEZY OD NASTWWIENIA. NIE WSZYSCY LUDZIE
            ZYJA IMPREZAMI.NAJWIDOC\ZNIEJ MASZ JAKIS PROBLEM A PODNIECASZ SIE OFERTAMI
            JAKIEGOS ZAPYZIALEGO MIASTA.WSZEDZIE JEST SPOKO TYLKO TRZEBA MIEC ODPOWIEDNIE
            NASTAWIENIE.
            • Gość: truskawek wspolczuje IP: *.mpowercom.net 21.09.02, 00:16
              Wspolczuje osobie, ktora tak moze pisac o swoim miescie rodzinnym. Zastanawiam
              sie jak klimat gejowski i wszelkie kluby moga przycmic urok miejsca gdzie
              spedza sie najwspanialsze lata. Ten list pisze z Chicago, miasta w ktorym jest
              bardzo duzo Polakow. W mojej pracy wszyscy mowia po polsku. Czesto spotykam
              tez innych rodakow u ktorych latwo mozna zaobserwowc tesknote za krajem.
              Pieniadze, samochod, zabawa... wszystko to jest niczym wobec wspomnien jakie
              sa zwiazane z moim miastem rodzinnym - Lublinem. Nic nie zastapi klimatu
              przechadzek po starym miescie oraz usmiechnietych twarzy na miasteczku
              akademickim. Dobrze tam bylo rozmawiac z ludzmi, ktorzy nie patrzyli na ciebie
              przez pryzmat pieniedzy czy pozycji zawodowej. Ja wiem ze tam wroce, wczesniej
              czy pozniej i nigdy nie powiem o miescie rodzinnym ze go nie nawidze.

Rafal
              • Gość: piotr Re: wspolczuje IP: proxy / *.ltkalmar.se 22.10.02, 09:42
                ja tez takim ludziom co nienawidza wlasnego miasta wspolczuje. urodzilem sie w
                lublinie i spedzilem tam prawie 30 lat swego zycia. od ponad 3 lat mieszkam za
                granica i wiem, ze moim obecnym miastem zamieszkania to caly swiat jest jedna
                malomiasteczkowa dziura!!! lecz zawsze z checia wracam do lublina, ktory w
                ciagu tych ostatnich kilku lat bardzo sie zmienil i wypieknial. a tej
                przyszywanej sopociance, ktora nienawidzi lublina moge tylko powiedziec, ze jej
                wspolczuje z powodu wyraznie rzucajacych sie w oczy kompleksow. sopot jest
                oczywiscie bardziej urokliwy od lublina ale zeby z tego powodu nienawidzic
                wlasnego miasta. konczac powiem tylko, ze i tak najpiekniejszy jest moj kochany
                paryz. i co z tego? nie znaczy to, ze nie kocham lublina.
          • Gość: Lukas Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.reset.net.pl 12.11.02, 11:07
            Ja mieszkam w Świdniku, pracuje i się uczę w Lublinie i wcale nie uważam że
            Świdnik to miasto umarłe. To prawda że Świdnik żyje tylko dzięki Lublinowi ale
            my się do niego nie pchamy i nam to wisi czy Lublina ktoś nienawidzi czy kocha
            (a za co mają go kochać!). Cieszę się że mieszkam w Świdniku bo przynajmniej u
            nas nie śmierdzi!!!!
        • Gość: Grover Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: 62.233.189.* 08.07.02, 01:41
          Gość portalu: Imbir napisał(a):

> Rzeczywiście Lublin to niezła wiocha - dlatego mieszkam w Świdniku

Haha, głupku, Świdnik to wymarłe zadupie w którym nic się nie dzieje i nic nie
          ma, dobrze że już tam nie mieszkam.
          • Gość: czarnulka1986 Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.krasnik-fabryczny.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 19:57
            a był ktoś w Kraśniku-w tym miasteczku tylko las jest interesujący!Lublin w
            porównaniu do Kraśnika-to po prostu coś!
        • Gość: Gr Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: 62.233.189.* 03.08.02, 18:14

• Gość: LONDONER Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.iomart.com 24.08.02, 20:56
            SWIDNIK???? A CO TO JEST????
            • Gość: Bartek Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.izz.waw.pl 04.09.02, 11:12
              Ale przyznać trzeba ze w Lublinie zycie nocne konczy sie o 24.00.
              Brakuje lokali gdzie mozna pobalowac do rana i brakuje nocnej komunikacji...
              Ale kocham to miasto, ono ma swoj klimat...
        • Gość: Grover Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: 62.233.189.* 03.08.02, 18:18

>

Buahaha debilu, Świdnik to wymarłe miasto, tam nie ma kompletnie nic,
          mieszkałem kiedyś na tym zadupiu bagiennym i się potwornie cieszę że już się
          przeprowadziłem do Lublina. Tam nie ma w ogóle co robić, w tym zaścianku nie ma
          życia. Jak raz na rok tam wpadnę na jakiś koncert i potem idę po tych pustych
          nieciekawych ulicach to się zastanawiam co ci ludzie tu robią, najwyżej mogą
          być dresami albo żulami co piją wino bo tyle tam jest do roboty.
        • Gość: BULI Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.fabr.pl / 212.182.114.* 06.09.02, 10:11

GRATULUJĘ
        • Gość: stan Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.sek.taninet.pl 11.09.02, 20:43
          Ty co mieszkasz w Świdniku."Skund tam sie wźuneś".
      • Gość: exlublin Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: 217.153.60.* 17.06.02, 15:38
        To niestety miasto - wiocha... przed wojna w 1/3 zydowskie, po wojnie prawie
        pozbawione mieszanstwa i inteligencji... przyjechało wiec 200,000 mieszkancow
        podlubelskich wsi... ktorzy skonczyli "szkoly"...!? Nie mam nic przeciwko,
        nie chodzi mi nawet o ich wyglad czy obyczaje (chociaz dalej smierdza w
        autobusach), ale o to ze te 20% przyzwoitych ludzi w zaden sposob nie jest
        wstanie wplynac na "znakomita wieszkosc"... ona jest monotonna i nie
        zmienialna... pasukdna charakterologicznie i obyczajowo... szkoda mi tego
        miasta !!!!
        • Gość: max Re: NAWIDZĘ LUBLIN !!!!! IP: 195.164.28.* 19.07.02, 13:59
          Gość portalu: exlublin napisał(a):

> To niestety miasto - wiocha... przed wojna w 1/3 zydowskie, po wojnie prawie
          > pozbawione mieszanstwa i inteligencji... przyjechało wiec 200,000 mieszkancow
          > podlubelskich wsi... ktorzy skonczyli "szkoly"...!? Nie mam nic przeciwko,
          > nie chodzi mi nawet o ich wyglad czy obyczaje (chociaz dalej smierdza w
          > autobusach), ale o to ze te 20% przyzwoitych ludzi w zaden sposob nie jest
          > wstanie wplynac na "znakomita wieszkosc"... ona jest monotonna i nie
          > zmienialna... pasukdna charakterologicznie i obyczajowo... szkoda mi tego
          > miasta !!!!

Ty młoda niewykształcona myśląca od czas do czsu i podczas tej czynności pocąca
          się małolato/małolato dlatego iż śmię twierdzić że osoba dorosła i nie tylko,
          posiadająca choć odrobinę odrobiny rozumu nigdy by tak nie napisała/nie
          kompromituj się więcej i nie występuj publicznie i oczywiście /koniecznie !!!!/
          zapisz się do jakiejś szkoły. A jeśli masz zbyt twardy móżdzek to wyjedź w
          odludne miejsce i nie strasz/swoim rozumkiem a raczej jego brakiem/ normalnych
          ludzi tych z Lublina, Świdnika oraz i innych miasteczek i wioseczek niezależnie
          od wielkości.
          P.S. Powyższe dotyczy wszystkich którzy reprezentują podobny brak poziomu
          intelektualnego.
          P.S. Osobiście mam wielki sentyment do Lublina i całeej Lubelszczyzny/od kilku
          lat z różnych powodów mieszkam w Stolicy/ Żałuję tylko i wstyd mi że w tych
          cudownych stronach mieszka/mam nadzieję że tylko jedna/ taka ...{wstaw własne
          słowo}........osoba./Pozdrawiam wszystkich i trzymajmy kciuki za bezmózgą !
        • Gość: Kts Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: local.ethernet* / 192.168.0.* 28.08.02, 01:24

> miasta !No wiesz tak CI cos tam śmierdzi w autobusach .tylko dlaczego nie
          jezdzisz własnym wózkiem?.Może Ci troche tej inteligencji brakuje ,bo każdy kto
          choć trochę myśli jeżdzi conajmniej kilkuletnim vw ,oplem itd....
        • Gość: REexlublin Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.fabr.pl / 212.182.114.* 06.09.02, 10:20

> miasta !!!!

Z perspektywy Izraela to może tak wygląda. Wiesz Polskie miasta, tak jakoś się
          losy potoczyły, że podobnie jak na całym świecie rozwijają się dzięki ludności
          napływowej.
          Swoją drogą jestem ciekaw jak sobie te 20% z 1/3 oszacowałeś (bo pewnie ziomków
          masz na myśli).
        • Gość: ANONYMOUS a ja nienawidze takih lidzi jak ty IP: *.tpnet.pl / *.lublin.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 14:21
          bo sie na rzeczy nie znasz
          gdzie mieszkasz na pewno nie w Lublinie bo nie wiesz co tu jest
          po wojnie moze cos sie stalo
          ale zobacz sobie ze lublin ma ponad półmiliona ludzi i nie jest malym miastem
          Polski nawet jednym z wiekszych ok.6-7 co do wielkosci
          a tu nie chodzi o to po prostu nie masz argumentow ze Lublin nie nawidze go
          piszesz co ci slina na jezyk przyniesie
          i................po prostu pierdolisz smuty
          wez sobie kurier lubelski
          caly czas pisza np o ofertach pracy
          takich ofert jest wiecej niz takich co szukaja przynajmniej dwa razy

• Gość: Dominik Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.enterpol.pl 19.10.02, 22:32
          A Yu Misiu, czy tez Stokrotko gdzie przyszedles/ przyszlas na swiat. Trzeba
          chodzic na piechote, a nie jezdzic autubusami i trolejbusami. Mysle, ze
          chamstwa w Lublinie jest znacznie mniej niz w Warszawie.
          • Gość: junioro Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.akademiki.lublin.pl / 10.5.2.* 05.11.02, 13:50
            musze przyznac, ze w lublinie malo sie dzieje jak dla mnie, ale lubie to
            miasto, ludzi , klimaty. na pewno nie chcialbym mieszkac w warszawie. jak dla
            mnie jest tam glosno, smierdzi. lubie lublin, zreszta najwazniejsi sa ludzie ,
            a nie miejsce gdzie sie jest. pozdrawiam.
    • Gość: Kaska Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 27.03.02, 10:01
      Gość portalu: Julia napisał(a):

> A wiem, co mówię, bo tam się urodziłam i mieszkałam przez pierwsze 20 lat
      > mojego życia. Pięć lat temu przeprowadziłam się do Sopotu i dopiero teraz wiem,
      >
      > jak cudownie żyje się w mieście, gdzie COŚ się dzieje. Życie kulturalne,
      > eksperymentalne teatry, SPATIF, niesamowite kluby, muzyka, gejowskie klimaty,
      > no i nieustające wakacje- plaża przez cały rok!!
      > Raz- dwa razy do roku wpadam do Lublina odwiedzić starych znajomych i widzę, że
      >
      > to miasto prawie nic się nie zmienia- panuje tam senny, wiejsko-
      > małomiasteczkowo-gnuśny klimat. Nie ma klubów na czasie dla ludzi koło 30, brak
      >
      > ciekawych ludzi, awangardy artystycznej, nie ma nawet Green Waya! No i nie
      > ciekawej, dobrze płatnej pracy, a to chyba najbardziej dołujące.
      > Lublinianie! Przyjeżdżajcie do Trójmiasta!!!!

Bo my to jesteśmy senno-wiejskie dziewuchy, które na sam dźwięk słowa "gej"
      czerwienieją jak burak, więc niby po co miałybyśmy wybierac się do Trójmiasta?
      I poza tym nie mamy zielonego (a tak na marginesie, to jest np. czerwone?)
      pojęcia, na którym czasie są w Trójmieście kluby, u nas faktycznie nie ma,
      sprawdzałam nawet czas na zegarze na Poczcie głównej - klubu nie było........
      • Gość: kd Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.proxy.aol.com 29.03.02, 02:54
        Gość portalu: Kaska napisał(a):

> Bo my to jesteśmy senno-wiejskie dziewuchy, które na sam dźwięk słowa "gej"
        > czerwienieją jak burak, więc niby po co miałybyśmy wybierac się do Trójmiasta?
        > I poza tym nie mamy zielonego (a tak na marginesie, to jest np. czerwone?)
        > pojęcia, na którym czasie są w Trójmieście kluby, u nas faktycznie nie ma,
        > sprawdzałam nawet czas na zegarze na Poczcie głównej - klubu nie było........

Kaskaaaaaa! A z ktorej wiochy pochodzisz. Kiedys wloczylismy sie po okolicach,
        tylko nazw juz pozapominalem:(((
        kd
        • Gość: Kaska Bez tytułu - do kd;-) IP: *.devs.futuro.pl 08.04.02, 10:01
          Gość portalu: kd napisał(a):

> Kaskaaaaaa! A z ktorej wiochy pochodzisz. Kiedys wloczylismy sie po okolicach,
          > tylko nazw juz pozapominalem:(((
          > kd

Jak to z której? Z tej najbardziej gnuśno - wiejskiej;-)))
    • laser_ Re: NIENAWIDZĘ nudnuch ludzi 27.03.02, 12:06
      Nudnym ludziom wszędzie jest nudno chyba, że trafią na kogoś kto ich rozkręci,
      Ty trafiłaś aż w Sopocie, no i na szczęście dla Ciebie. Jak zaliczałem się do
      " młodzieży " to nie miałem czasu nudzić się w Lublinie, chociaż wtedy miejsc
      rozrywki było mniej, ale to nie od tych miejsc zależy, czy będzie nudno, czy
      nie. Ty chcesz mieć rozrywkę podaną gotową na talerzu - he, łatwizna.
      Z czasem upodobania się zmieniają, często muszą się zmienić i teraz sto nowych
      klubów i to "Green Waya" czm to by nie było ,nie zrobią na mnie wrażenia, bo i
      tak nie mam czasu uczestniczyć we wszystkim w czym bym chciał ,co obecnie jest
      dostępne. Jedno jest pewne i z czym się zgadzam to kwestia pracy w Lublinie,
      czy w Sopocie jest pod tym względem znacznie lepiej ?
      ...a na wakacje to w takie tłumy nie wybieram się, a jak będę pragnął doznań z
      tym związanych to się przejadę na miejscu trajtkiem w szczycie ,bez
      wielogodzinnej podróży. /gejowskie klimaty/
      • Gość: Misia Re: NIENAWIDZĘ nudnuch ludzi IP: *.devs.futuro.pl 27.03.02, 12:33
        laser_ napisał(a):

> Nudnym ludziom wszędzie jest nudno chyba, że trafią na kogoś kto ich rozkręci,
        > Ty trafiłaś aż w Sopocie, no i na szczęście dla Ciebie. Jak zaliczałem się do
        > " młodzieży " to nie miałem czasu nudzić się w Lublinie, chociaż wtedy miejsc
        > rozrywki było mniej, ale to nie od tych miejsc zależy, czy będzie nudno, czy
        > nie. Ty chcesz mieć rozrywkę podaną gotową na talerzu - he, łatwizna.
        > Z czasem upodobania się zmieniają, często muszą się zmienić i teraz sto nowych
        > klubów i to "Green Waya" czm to by nie było ,nie zrobią na mnie wrażenia, bo i
        > tak nie mam czasu uczestniczyć we wszystkim w czym bym chciał ,co obecnie jest
        > dostępne. Jedno jest pewne i z czym się zgadzam to kwestia pracy w Lublinie,
        > czy w Sopocie jest pod tym względem znacznie lepiej ?
        > ...a na wakacje to w takie tłumy nie wybieram się, a jak będę pragnął doznań z
        > tym związanych to się przejadę na miejscu trajtkiem w szczycie ,bez
        > wielogodzinnej podróży. /gejowskie klimaty/

Kwintesencja;-)))))))))
      • Gość: K-S Re: NIENAWIDZĘ nie podobałem w mieście IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.02, 08:42
        Bo dziwnie ludzie, nawet wrogiem
    • Gość: ryżymałp Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: 195.116.167.* 27.03.02, 12:50
      Julio! Wyobraź sobie, że są ludzie, którzy uważają, że nie ma nic lepszego niz
      senno- małomiasteczkowy klimat Lublina. Do tego tęsknię w Wielkim Świecie! I do
      tego wracam z radościa i ulgą. I na dodatek z dumą pokauje licznym znajomym
      spoza, którym sie bardzo, bardzo podoba.
      Sa tez ludzie, którzy plaży nie potrzebuja ( zwłaszcza przez cały rok) bo tam
      zimno i wieje.
      Wybacz ale Sopot bez sąsiedztwa Gdańska byłby jeszcze większą "dziurą" niż
      Lublin.
      • Gość: empi Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! i kto to mówi?. IP: *.ltk.com.pl 27.03.02, 14:26
        kochani, nie myślę tłumaczyć się z tego, że kocham swoje miasto czy region.
        Będę sprzeczał się z każdym na temat zalet mojego "miejsca". Tak samo chcę
        szanować u innych ich przywiązanie czy miłość do swoich "miejsc". Nigdy zaś nie
        pozwolę sobie na obrażanie ich za to. Nie pozwolę też na obrażanie siebie.
        Szkoda, że takiemu "cóś" sprowokowało nas do zwierzeń. Na przyszłość ignorujmy
        toto.
        (aż mi humor się poprawił)
        papapapapapa
        • Gość: lokis Re:nie nienawidzę ale... IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 27.03.02, 18:51
          • Gość: lokis Re:nie nienawidzę ale... IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 27.03.02, 18:54
            według mnie Julia ma rację!wystarczy zobaczyć co się dzieje w innych miastach.
            gejowskie klimaty? a co w tym złego przecież wspomniała o tym przy okazji a
            wszyscy się uczepili tego watku

• lucy_z Re:nie nienawidzę ale... 27.03.02, 19:09
              Gość portalu: lokis napisał(a):

> według mnie Julia ma rację!wystarczy zobaczyć co się dzieje w innych miastach.
              > gejowskie klimaty? a co w tym złego przecież wspomniała o tym przy okazji a
              > wszyscy się uczepili tego watku
              >
              Drogi lokisie!! Wszyscy narzekają, we wszystkich miastach, przeleć się po
              forach!!!!! To taka nasza cecha narodowa. A jak wzięłam gazetę do ręki-dodatek
              wyborczej, "co jest grane" to aż się zdziwiłam że tyle różnych atrakcji jest,
              tyle imprez i z różnych dziedzin. Tylko Julia czekała na odkrycie, jej osoby.
              • gosia-s Re:nie nienawidzę ale... 28.03.02, 09:14
                lucy_z napisał(a):

> >
                > Wszyscy narzekają, we wszystkich miastach, przeleć się po
                > forach!!!!! To taka nasza cecha narodowa.

Eee, nie wszędzie. Szczecin nie narzeka, co do ciemnych stron miasta (które ich
                nie ma...) ludzie na forum wymieniają tylko rzeczowe uwagi.
            • freon Re:nie nienawidzę ale...- Lokis 27.03.02, 19:48
              Ja sie nie uczepilam, bo nie wiem czego mialabym sie uczepic. Ja nie wiem co to
              sa gejowskie klimaty i chetnie bym sie dowiedziala. A tu okazuje sie, ze Julia
              sama nie wie. Palnela cos glupiego byle miec jakis argument i teraz nie wie co
              odpowiedziec. Ja mieszkam w Warszawie i moglabym o Sopocie i Trojmiescie
              powiedziec to samo, co Julia o Lublinie - zadupie i juz. Ale nie powiem tego,
              bo uwazam, ze na swiecie potrzebna jest roznorodnosc i wszystko ma swoj urok. A
              Julii przydalaby sie terapia.
              • laser_ Re:nie nienawidzę ale...- Lokis 28.03.02, 11:11
                freon napisał(a):

> Ja sie nie uczepilam, bo nie wiem czego mialabym sie uczepic. Ja nie wiem co to
                >
                > sa gejowskie klimaty i chetnie bym sie dowiedziala. A tu okazuje sie, ze Julia
                > sama nie wie. Palnela cos glupiego byle miec jakis argument i teraz nie wie co
                > odpowiedziec. Ja mieszkam w Warszawie i moglabym o Sopocie i Trojmiescie
                > powiedziec to samo, co Julia o Lublinie - zadupie i juz. Ale nie powiem tego,
                > bo uwazam, ze na swiecie potrzebna jest roznorodnosc i wszystko ma swoj urok. A
                >
                > Julii przydalaby sie terapia.

Brawo freon !!! Gdyby w Radzie Miejskiej w Lublinie zasiadały tak patrityczne
                i bojowe kobiety, to byłbym spokojny o rozwój naszego miasta (:o)
                • Gość: Julia to znowu ja :) IP: *.sopot.sdi.tpnet.pl 28.03.02, 11:31
                  Dziękuję wszystkim za tak olbrzymie zainteresowanie moim zdrowiem psychicznym.
                  Czuję się dobrze, zapewniam.
                  Podtrzymuję swoją opinię, że w Lublinie nic się nie dzieje i nie ma czego
                  szukać. Owszem, można czasem wpaść w ramach folkloru, sama tak robię 1-2 razy
                  do roku.
                  Postaram się odpowiedzieć na wszystkie pytania.
                  1. Gejowskie klimaty- tu jest dużo gejowskich i homo friendly klubów, w których
                  zapewniam was, zabawa jest nieporównywalna do klimatów hetero. Świetna muzyka,
                  występy drag-queens, rewelacyjni ludzie, zero agresji.
                  2. Praca- tak, jest nieporównywalnie lepiej niż w Lublinie, i ze znalezieniem,
                  i z różnorodnością ciekawych ofert i przede wszystkim z kasą :))
                  3. Owszem, uważam się za ciekawą osobę, wśród moich lubelskich znajomych zawsze
                  uchodziłam za awangardową przywódczynię stada, a tu wreszcie znalazłam ludzi
                  równych sobie, niektórych nawet ciekawszych i czuję, że dzięki nim mogę się
                  rozwijać i iść dalej w swoim szaleństwie ;))
                  W Lublinie nie ma szans spotkac takich ludzi, z tego prostego powodu, że brak
                  im bodźców do rozwoju. To w Trójmieście jest centrum alternatywnej muzyki, kina
                  offowego, teatru (M.Nowak), jest najwięcej genialnych projektantów mody... no i
                  imprezy o niepowtarzalnym klimacie, kosmopolityczne towarzystwo (nie, nie
                  chodzi mi o gazetę..:)))
                  a przede wszystkim- jest SPATIF!!!!!!
                  Odpowiedziałam na wszystko? Jak nie, to czekam na pytania.
                  Pozdrawiam małomiasteczkowych ;PPPP
                  • Gość: Pola Re: to znowu ja :) IP: *.extern.kun.nl 28.03.02, 13:12

> Dziękuję wszystkim za tak olbrzymie zainteresowanie
                    moim zdrowiem psychicznym.
                    > Czuję się dobrze, zapewniam.
                    > Podtrzymuję swoją opinię, że w Lublinie nic się nie
                    dzieje i nie ma czego
                    > szukać. Owszem, można czasem wpaść w ramach folkloru,
                    sama tak robię 1-2 razy
                    > do roku.
                    > Postaram się odpowiedzieć na wszystkie pytania.
                    > 1. Gejowskie klimaty- tu jest dużo gejowskich i homo
                    friendly klubów, w których
                    >
                    > zapewniam was, zabawa jest nieporównywalna do klimatów
                    hetero. Świetna muzyka,
                    > występy drag-queens, rewelacyjni ludzie, zero agresji.
                    > 2. Praca- tak, jest nieporównywalnie lepiej niż w
                    Lublinie, i ze znalezieniem,
                    > i z różnorodnością ciekawych ofert i przede wszystkim z
                    kasą :))
                    > 3. Owszem, uważam się za ciekawą osobę, wśród moich
                    lubelskich znajomych zawsze
                    >
                    > uchodziłam za awangardową przywódczynię stada, a tu
                    wreszcie znalazłam ludzi
                    > równych sobie, niektórych nawet ciekawszych i czuję, że
                    dzięki nim mogę się
                    > rozwijać i iść dalej w swoim szaleństwie ;))
                    > W Lublinie nie ma szans spotkac takich ludzi, z tego
                    prostego powodu, że brak
                    > im bodźców do rozwoju. To w Trójmieście jest centrum
                    alternatywnej muzyki, kina
                    >
                    > offowego, teatru (M.Nowak), jest najwięcej genialnych
                    projektantów mody... no i

Ale ze mnie prosciuch mialomiasteczkowy, musialam
                    sprawdzic co to Spatif :)

Zachlysnelo sie dziewcze wielkim swiatem haha, snobizm
                    bije z Twojego postu na kilometr...
                    Ok, wszystko ladnie pieknie, siedz sobie w Trojmiescie,
                    ale nienawisc do swoich rodzinnych stron jest dla mnie
                    nienormalna!!!

• Gość: jazzak Re: to znowu ja :) IP: *.mst.gov.pl 28.03.02, 13:33
                      Gość portalu: Pola napisał(a):

> Gość portalu: Julia napisał(a):
                      >
                      > > Dziękuję wszystkim za tak olbrzymie zainteresowanie
                      > moim zdrowiem psychicznym.
                      > > Czuję się dobrze, zapewniam.
                      > > Podtrzymuję swoją opinię, że w Lublinie nic się nie
                      > dzieje i nie ma czego
                      > > szukać. Owszem, można czasem wpaść w ramach folkloru,
                      > sama tak robię 1-2 razy
                      > > do roku.
                      > > Postaram się odpowiedzieć na wszystkie pytania.
                      > > 1. Gejowskie klimaty- tu jest dużo gejowskich i homo
                      > friendly klubów, w których
                      > >
                      > > zapewniam was, zabawa jest nieporównywalna do klimatów
                      > hetero. Świetna muzyka,
                      > > występy drag-queens, rewelacyjni ludzie, zero agresji.
                      > > 2. Praca- tak, jest nieporównywalnie lepiej niż w
                      > Lublinie, i ze znalezieniem,
                      > > i z różnorodnością ciekawych ofert i przede wszystkim z
                      > kasą :))
                      > > 3. Owszem, uważam się za ciekawą osobę, wśród moich
                      > lubelskich znajomych zawsze
                      > >
                      > > uchodziłam za awangardową przywódczynię stada, a tu
                      > wreszcie znalazłam ludzi
                      > > równych sobie, niektórych nawet ciekawszych i czuję, że
                      > dzięki nim mogę się
                      > > rozwijać i iść dalej w swoim szaleństwie ;))
                      > > W Lublinie nie ma szans spotkac takich ludzi, z tego
                      > prostego powodu, że brak
                      > > im bodźców do rozwoju. To w Trójmieście jest centrum
                      > alternatywnej muzyki, kina
                      > >
                      > > offowego, teatru (M.Nowak), jest najwięcej genialnych
                      > projektantów mody... no i
                      >
                      > Ale ze mnie prosciuch mialomiasteczkowy, musialam
                      > sprawdzic co to Spatif :)
                      >
                      > Zachlysnelo sie dziewcze wielkim swiatem haha, snobizm
                      > bije z Twojego postu na kilometr...
                      > Ok, wszystko ladnie pieknie, siedz sobie w Trojmiescie,
                      > ale nienawisc do swoich rodzinnych stron jest dla mnie
                      > nienormalna!!!
                      >
                      >
                      Jesteś małostkowa Julio... a szkoda.
                      pozdrawiam
                    • Gość: stasta Re: to znowu ja :) IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 28.03.02, 15:05

> ale nienawisc do swoich rodzinnych stron jest dla mnie
                      > nienormalna!!!
                      >

a gdzie tu nienawiść? czy naprawdę nie dacie nikomu przedstawić jakiejkolwiek
                      krytyki na temat naszego miasteczka? mieszkam tu i wiem, że owa krytyka jest nie
                      do końca bezpodstawna. zatem jeśli chcecie już odbijać piłeczkę.. róbcie to
                      argumentami.

pozdrawiam

ps. jeszcze się nie wyprowadziłem
                      • Gość: Pola Re: to znowu ja :) IP: *.extern.kun.nl 28.03.02, 16:40
                        > a gdzie tu nienawiść? czy naprawdę nie dacie nikomu
                        przedstawić jakiejkolwiek krytyki na temat naszego
                        miasteczka?

jak to gdzie tu nienawisc?????????? a tytul watku??

Ja nie nazwalabym Lublina miasteczkiem, ja pochodze z
                        miasteczka, 10 tys. mieszkancow i nie wstydze sie tego i
                        nie krytykuje malych miasteczek i ich mieszkancow, a juz
                        tym bardziej nie zieje nienawiscia do nich!
                  • kapeco6 Re: to znowu ja :) 28.03.02, 13:41

> Dziękuję wszystkim za tak olbrzymie zainteresowanie moim zdrowiem psychicznym.
                    > Czuję się dobrze, zapewniam.
                    > Podtrzymuję swoją opinię, że w Lublinie nic się nie dzieje i nie ma czego
                    > szukać. Owszem, można czasem wpaść w ramach folkloru, sama tak robię 1-2 razy
                    > do roku.
                    > Postaram się odpowiedzieć na wszystkie pytania.
                    > 1. Gejowskie klimaty- tu jest dużo gejowskich i homo friendly klubów, w których
                    >
                    > zapewniam was, zabawa jest nieporównywalna do klimatów hetero. Świetna muzyka,
                    > występy drag-queens, rewelacyjni ludzie, zero agresji.
                    > 2. Praca- tak, jest nieporównywalnie lepiej niż w Lublinie, i ze znalezieniem,
                    > i z różnorodnością ciekawych ofert i przede wszystkim z kasą :))
                    > 3. Owszem, uważam się za ciekawą osobę, wśród moich lubelskich znajomych zawsze
                    >
                    > uchodziłam za awangardową przywódczynię stada, a tu wreszcie znalazłam ludzi
                    > równych sobie, niektórych nawet ciekawszych i czuję, że dzięki nim mogę się
                    > rozwijać i iść dalej w swoim szaleństwie ;))
                    > W Lublinie nie ma szans spotkac takich ludzi, z tego prostego powodu, że brak
                    > im bodźców do rozwoju. To w Trójmieście jest centrum alternatywnej muzyki, kina
                    >
                    > offowego, teatru (M.Nowak), jest najwięcej genialnych projektantów mody... no i
                    >
                    > imprezy o niepowtarzalnym klimacie, kosmopolityczne towarzystwo (nie, nie
                    > chodzi mi o gazetę..:)))
                    > a przede wszystkim- jest SPATIF!!!!!!
                    > Odpowiedziałam na wszystko? Jak nie, to czekam na pytania.
                    > Pozdrawiam małomiasteczkowych ;PPPP

W dzieciństwie słyszałem coś takiego :
                    "Przyczepiło się g...o do okrętu i mówi- Płyniemy !!!"
                  • Gość: empi Re: to znowu ja :) IP: *.ltk.com.pl 28.03.02, 13:47
                    to po co tu zaglądasz?.Może tęsknisz?. Może chcesz upewnić się, że jednak Twój
                    wybór porzucenia Lublina był dobry ( bo masz wątpliwości)?. Może chcesz nas
                    oświecić i wyprowadzić na właściwą drogę?.
                    O czym gadać? jesteś głupia gęś.

pa, zapraszam jak zmądrzejesz.
                    • Gość: Julia * IP: *.sopot.sdi.tpnet.pl 28.03.02, 13:53
                      Jasne, że tęsknię, przecież spędziłam tu kawał życia. Po prostu wyrosłam z tego
                      miasta, ale parę miłych wspomnień (i osób) pozostaje.
                      • freon Re: Julia na ryby!!!!!! 28.03.02, 14:33
                        Biedna jesteś Julio. Z jednej strony Ci współczuję, a z drugiej denerwują mnie
                        takie persony. Powiem więc Twoim językiem:

Guzik wiesz o życiu w fajnym mieście, wyrwałaś się z mniejszej wiochy do
                        większej i szpanujesz. W Trójmieście nie ma nic, a Sopot to zadupie jakich
                        mało. Nie macie ani porządnych klubów (nawet tych gejowskich), ani nawet
                        fajnych pubów. Atmosfera jak w przetwórni ryb. Nawet Qchni Artystycznej
                        wieśniaki nie macie. I nie obchodzi mnie czy masz inną na ten temat opinię. Ja
                        wiem swoje i taka jest prawda.

I co, miło Ci, zakompleksiona istoto? Dokładnie tak samo się zachowujesz,
                        biedaczko.
                        • Gość: lokis świadomość zadupia boli? IP: 195.114.189.* 28.03.02, 16:37
                          Julio jestem tego samego zdania co Ty.Obawiam się,że wiekszość z protestujących
                          nawet nie chce zrozumieć Twoich argumentów..dla zasady
                        • Gość: ret Re: Julia na ryby!!!!!!A ja tam sie urodzilem IP: SERVER.GHOST.PL:* / 192.168.0.* 13.10.02, 01:43
                          Sopot znam jak wlasna kieszen Spatif kiedys to byl
                          raj ,a wGrandzie najlepsze slimaki i JOHNY JOKER .Alga
                          tylko dla finansjery zon oficerow marynarki i bananowcow
                          ale,balangibyly na poziomie,w ZLotym Ulu mogl bawic sie
                          kazdy .Akto pamieta NON -STOP bilet wstepu 10zl ERmitraz
                          pierwszy nocny dancingowy lokal.Teraz bylam ,miejscowi
                          jakies drobne prowadza budki-trutki,ryzowiska ,wszedzie
                          kolorowa dykta, bale przy MONCiaku, z tylu
                          bigda,przygnebienie.NIby Zloty UL szpan na
                          deptaku ,dziurawe molo.Lody uWLOCHA a-14zl niesmaczne
                          niby MILANO a niech przyjada do nas przy placu ZAmkowym
                          isprobuja jakie sa lody wloskie w LUBLINIE Prawda
                          BAltyk piekny zdrowy,jodupelna tarczyca ale my mamy
                          piekne jeziora lasy ,SZUMYwSuscu ROZTOCZE .ite lasy
                          przypomnijmy sobie powiedzenie,,cudze chwalicie swego
                          nie znacie .Piekna jes kraina nad BALTYKIEM bo to
                          POLSKA ,ale tam sie jedzie na krotko wraca do siebie DO
                          LUBLINA .Ahakto pamieta KAPELUSZNIKA zSOPOTU ? MY mamy
                          swojego jest nim Pan Stefan Grzyb herold miejski .
                      • Gość: Leo Re: * IP: *.in-addr.btopenworld.com 28.03.02, 16:31
                        Julia,

zgadzam sie z toba, ze cudownie sie zyje w miescie gdzie cos sie dzieje-dlatego
                        mieszkam w Londynie.
                        Gejowskich klimatow, artystow,projektantow mody, ciekawych klubow i calej reszty,
                        ktora cie tak zafascynowala w Sopocie jest tutaj w nadmiarze, poza tym, tysiace
                        innych rzeczy, ktorych Sopot nie ma i nigdy prawdopodobnie nie bedzie mial.Nie
                        wydaje mi sie by ktokolwiek z mieszkancow tego miasta nienawidzil innego np.
                        Sopotu tylko za to,ze nie ma tam ICA,Brixton Academy, czy chocby Old Compton Str.

Jako trzydziestolatka (wnioskujac z twojego postu) powinnas wiedziec juz cos o
                        swiecie i nie paplac o 'wyrastaniu z miasta'; kierujac sie twoja logika za kilka
                        lat wyrosniesz z Sopotu potem z innega miasta itd, czyzbys zamierzala kazde z
                        nich nienawidzic?, niesadze.
                        I jezeli to prawda, ze wsrod swoich znajomych uchodzilas za awangardowa
                        przewodniczka stada to nie pozostaje mi nic innego, jak serdecznie im wspolczuc,
                        bynajmniej nie dlatego, ze mieszkaja w Lublinie, ale, ze mieli ciebie za
                        przewodniczke. Daleko nie zaszlas

Pozdrowienia dla wszystkich w Lublinie.............i w Sopocie tez.
                        • Gość: Pola Re: * IP: *.extern.kun.nl 28.03.02, 16:42
                          bravo, nic dodac nic ujac :)

a mnie jakos trudno jest uwierzyc w to, ze Julia jest
                          trzydziestolatka...
                          • Gość: wandad Re: * IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.03.02, 00:06
                            No i co? Nie ma dziewcze racji? Jacyz wy wszyscy hetero jestescie agresywni! Napadacie na
                            wielbicielke Rupaula! Na awangardowa przywodczynie stada! Wielbicielke awangardowej mody i
                            dyskotek!
                            A ja mysle, ze ci "starzy znajomi" wreszcie odetchneli z ulga, hi, hi, hi.
                            Do wiadomosci chorej z nienawisci Julii: mieszkam w Toronto i nie uwazam, ze Lublin to wiocha.
                            Tak samo zreszta jak nie uwazam za wiochce Sopotu. Chociaz Toronto troche wieksze od obu razem
                            wzietych, gejowskich klimatow nie brakuje, klubow zatrzesienie i o ciekawa prace znacznie latwiej.
                            I jeszcze jedno: nie mam nic przeciwko gejom, pozostaje w bliskiej przyjazni z trzema. Ludzi nie dziele
                            na gejow i pozostalych tylko na inteligentnych i przyglupow. Osoba, ktora zinicjowala ten watek jakos
                            malo wykazala sie inteligencja, wiec chyba dobrze, ze opuscila Lublin.
                            Mimo wszystko bardziej od gejowskich cenie klimaty intelektualne.
                  • Gość: JA SŁOWEM W ŻYCIU KIERUJESZ SIĘ TYLKO MODĄ IP: *.bj.uj.edu.pl 08.04.02, 17:45
                    Szkoda mi Ciebie dziewczyno, bo nie istniejesz poza alternatywą, ale masz wolną
                    wolę.
      • Gość: Rena Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 02.07.02, 11:31
        Ciekawa jestem co byś mówiła - mieszkanko Sopotu - gdybyś trafiła do jakiegoś
        innego miasteczka w okolicach Gdańska, np. tak jak ja do Pruszcza Gdańskiego.
        Mieszkając tam 11 lat cały czas tęsknię za Lublinem, bo to w porównaniu z
        Pruszczem jest metropolia. I co z tego, że pracuję w Gdańsku, codziennie jestem
        w wielkim, pięknym mieście. Ludzie tu myślą tylko o pracy, pieniądzach i samych
        materialnych rzeczach. A Lublin to oaza spokoju, bez wyścigu szczurów i miejsce
        dla ludzi, ktorzy jeszcze myślą o sobie nawzajem, a nie tylko jak kogoś
        stłamsić i zniszczyć. Tęsknię za tym już 11 lat i ciągle planuję powrót. A
        mieszkanka Sopotu niech czasem pomyśli o tym co będzie za 10, 20 lat, czy całe
        życie będzie szukała nocnych klubów i gejowskich klimatów, czasem potrzeba
        czegoś więcej, jakiejś więzi, uczucia, miłości, dobroci, a nie ciągłej
        zabawy!!! Dla mnie Lublin na zawsze pozostanie moim domem, gdziekolwiek się
        znajduję, myślę o tym magicznym miejscu, które tworzą ludzie - moi przyjaciele.
        Pozdrawiam wszystkich urodzonych w Lublinie. Doceniajcie to, że tam mieszkacie,
        bo, wierzcie mi, możecie trafić o wiele gorzej.
    • Gość: Paul Moja droga Julio, mala, tania zdziro & inne waly.. IP: *.proxy.aol.com 29.03.02, 02:27
      Czesc, nazywam sie Paul. Nie bylo mnie jakis czas na zacnym forum z powodow
      chmm.....powiedzmy logistycznych. Wrocilem wlasnie z Polski, gdzie przenosze
      sie na stale po 14 latach mieszkania w Stanach. Moja narzeczona w US sie nie
      widzi, choc poznala ten kraj. Ja z nia jestem gotow/moge zamieszkac chocby w
      Nowej Zelandii, albo w Chinach, ale Polska, Lublin i inne miasta nie
      przepelniaja mnie obrzydzeniem, tu "nawet" nam na mysli "twoj" Sopot. W Polsce
      zdarzalo mi sie bywac dosc czesto. Jako urodzony Lubliniak jezdzilem
      oczywiscie przedewszystkim do "koziego grodu". Tak sie sklada, ze przynajmniej
      na poczatku w Lublinie mieszkac nie bedziemy, ale nie bedzie to tez ani
      Warszawa, ani zaden Sopot. Twoje glupawe, zasciankowe zachwyty i naiwna,
      niedojrzala nienawisc do Lublina/jakiegokolwiek innego miasta napawaja mnie
      obrzydzeniem. Z tego co piszesz, wygladasz mi na jedna z drozszych kurewek,
      ktore w Polsce mozna "kupic" mieszkajac w dobrym chotelu, zapraszajac do
      teatru, czy na wystawe, obwozac sie po Polsce samochodem z wypozyczalni. Swoje
      sady zacznij od prawdziwego poznawania swiata i ludzi, nie zakrywajac swej
      prowincjonalnej osobowosci otoczka z "wielkiego swiata", bo to co piszesz jest
      zwyczajnie zenujace. Tradycyjnie pozdrawiam wszystkich forumowiczow (zwlaszcza
      droga memu sercu freon ;-))) i zycze im wesolych, zdrowych swiat. Wasz jak
      zwykle wulgarny i cierpiacy na brak zainteresowania,
      Paul
      • Gość: maciek Re: Moja droga Julio, mala, tania zdziro & inne waly.. IP: 195.94.196.* 10.07.02, 16:33
        Gość portalu: Paul napisał(a):

> Czesc, nazywam sie Paul. Nie bylo mnie jakis czas na zacnym forum z powodow
        > chmm.....powiedzmy logistycznych. Wrocilem wlasnie z Polski, gdzie przenosze
        > sie na stale po 14 latach mieszkania w Stanach. Moja narzeczona w US sie nie
        > widzi, choc poznala ten kraj. Ja z nia jestem gotow/moge zamieszkac chocby w
        > Nowej Zelandii, albo w Chinach, ale Polska, Lublin i inne miasta nie
        > przepelniaja mnie obrzydzeniem, tu "nawet" nam na mysli "twoj" Sopot. W Polsce
        >
        > zdarzalo mi sie bywac dosc czesto. Jako urodzony Lubliniak jezdzilem
        > oczywiscie przedewszystkim do "koziego grodu". Tak sie sklada, ze przynajmniej
        >
        > na poczatku w Lublinie mieszkac nie bedziemy, ale nie bedzie to tez ani
        > Warszawa, ani zaden Sopot. Twoje glupawe, zasciankowe zachwyty i naiwna,
        > niedojrzala nienawisc do Lublina/jakiegokolwiek innego miasta napawaja mnie
        > obrzydzeniem. Z tego co piszesz, wygladasz mi na jedna z drozszych kurewek,
        > ktore w Polsce mozna "kupic" mieszkajac w dobrym chotelu, zapraszajac do
        > teatru, czy na wystawe, obwozac sie po Polsce samochodem z wypozyczalni. Swoje
        >
        > sady zacznij od prawdziwego poznawania swiata i ludzi, nie zakrywajac swej
        > prowincjonalnej osobowosci otoczka z "wielkiego swiata", bo to co piszesz jest
        > zwyczajnie zenujace. Tradycyjnie pozdrawiam wszystkich forumowiczow (zwlaszcza
        >
        > droga memu sercu freon ;-))) i zycze im wesolych, zdrowych swiat. Wasz jak
        > zwykle wulgarny i cierpiacy na brak zainteresowania,
        > Paul

Chcialbym sie podpisac pod powyzsza opinia...
    • Gość: Valdi Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.sunsh1.vic.optusnet.com.au 29.03.02, 02:34
      Julio,
      Kim ty naprawde jestes? Czy potrafisz sobie
      odpowiedziec na to pytanie? Probowalas chociaz kiedys?
      Zachlystujesz sie "wielkomiejskoscia", z zadowoleniem
      cyzelujac fakt trafnosci dokonanego wyboru.
      Czy wobec tego nie wystarczyloby napisac o tym, ze
      czujesz sie szczesliwa w nowym otoczeniu, nie plujac
      jednoczesnie w swoje gniazdo?
      Jak zauwazylas juz zapewne, wiele z osob, ktore raczyly
      Ci odpowiedziec, mieszka poza znienawidzonym przez
      Ciebie Lublinem, niejednokrotnie w swiatowych
      metropoliach dla ktorych Sopot (uzywajac Twojej skali
      porownawczej) moglby byc okreslony jako taka sama wies
      jak inne polskie miasta.
      Jednak nikt jakos nie stara sie tego robic. Nie dziwi
      Cie to? Przeciez powinno...
      Jak to ktos juz wczesniej tutaj zauwazyl, przeniesienie
      sie z jednej wsi do drugiej ma dla Ciebie kapitalne
      znaczenie. I to wszystko? Zamierzasz na tym poprzestac?
      Gdzie Twoja ambicja?
      Problem lezy w Tobie samej, droga Julio, a nie w
      miejscu, w ktorym sie w danej chwili znajdujesz.
      Mozliwe, ze kiedys to zrozumiesz, jesli nie, to
      pozostaje jedynie wspolczuc Sopocianom, ze ich wlasnie
      wybralas na swoja przyszla ofiare...
      • Gość: Casey Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.proxy.aol.com 29.03.02, 16:45
        Gość portalu: Valdi napisał(a):

> Julio,
        > Kim ty naprawde jestes? Czy potrafisz sobie
        > odpowiedziec na to pytanie? Probowalas chociaz kiedys?
        > Zachlystujesz sie "wielkomiejskoscia", z zadowoleniem
        > cyzelujac fakt trafnosci dokonanego wyboru.
        > Czy wobec tego nie wystarczyloby napisac o tym, ze
        > czujesz sie szczesliwa w nowym otoczeniu, nie plujac
        > jednoczesnie w swoje gniazdo?
        > Jak zauwazylas juz zapewne, wiele z osob, ktore raczyly
        > Ci odpowiedziec, mieszka poza znienawidzonym przez
        > Ciebie Lublinem, niejednokrotnie w swiatowych
        > metropoliach dla ktorych Sopot (uzywajac Twojej skali
        > porownawczej) moglby byc okreslony jako taka sama wies
        > jak inne polskie miasta.
        > Jednak nikt jakos nie stara sie tego robic. Nie dziwi
        > Cie to? Przeciez powinno...
        > Jak to ktos juz wczesniej tutaj zauwazyl, przeniesienie
        > sie z jednej wsi do drugiej ma dla Ciebie kapitalne
        > znaczenie. I to wszystko? Zamierzasz na tym poprzestac?
        > Gdzie Twoja ambicja?
        > Problem lezy w Tobie samej, droga Julio, a nie w
        > miejscu, w ktorym sie w danej chwili znajdujesz.
        > Mozliwe, ze kiedys to zrozumiesz, jesli nie, to
        > pozostaje jedynie wspolczuc Sopocianom, ze ich wlasnie
        > wybralas na swoja przyszla ofiare...

Nic dodac, nic ujac Valdi.........wyraziles to co mysli wielu bylych mieszzkacow
        tego miasta.............
        Pozd.
        kd
    • gosia-s Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! 29.03.02, 09:58
      Rrrrrraaaannnnyyyyy!!! Jak do tej pory przyglądałam się temu trochę na dystans,
      ale to już ponad moja wytrzymałość.
      Droga Julio! Ja jestem w stanie Cię zrozumieć ponieważ to, że mieszkałam w
      Lublinie przez kilka lat uważam za pomyłkę losu. Nie urodziłam się tu, pochodzę
      z innej części kraju, a z Lublina już dawno się wyprowadziłam. Niemniej jednak
      moje odczucia względem tego miasta są subiektywne, toteż nie zamierzam wywlekać
      ich na publiczne forum. Przyjmij do wiadomości, że tu są ludzie, dla których
      Lublin jest jedynym miejscem na ziemi, oni po prostu to miasto kochają.

PS. Ciesz sie , że lubelskie forum jest na poziomie. Gdybyś wyjechała z takim
      postem na warszawskim, gdzie ludzie chyba świadomie stwarzają tam atmosferę
      wzajemnej niechęci, zostałabyś oblana solidnym kubłem pomyj. Pozdrawiam.
    • Gość: cyfer Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.03.02, 19:51
      pojawilem sie na forum lubelskim przypadkowo, bo mieszkam we wroclawiu ale moglbym mieszkancom lublina nawrzucac jak zrobila to julia. lublin jest dla mnie miastem magicznym. pomijam problemy bezrobocia, dziur w jezdniach etc., bo to dotyczy kazdego miasta w polsce. na pewno jednak nie odwazylbym sie szkalowac mieszkancow, pisac o zasciankowosci tego miasta i innych przywarach. mieszkalem troche w lublinie z mniejszymi lub wiekszymi przerwami. teraz tez raz na jakis czas wracam i zawsze czekaja na mnie starzy znajomi, z ktorymi wykonujemy rajd po krakowskim, zakonczony zazwyczaj wizyta w knajpkach na starowce (czy old pub jeszcze stoi?). wspinaczka na zamek, spacer po centrum... droga julio, mieszkam w miescie wiekszym od sopotu i ze znacznie bogatszym od sopockiego zapleczem kulturalnym, ale na pewno nie jest to powod do opluwania miasta, w ktorym spedzilo sie kawal zycia...
      • Gość: TYM Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!_Biłgoraj PANY IP: *.limanowa.sdi.tpnet.pl 29.03.02, 20:00
        Podpisujemy się obydwoma rękoma... stop lubelskiej dominacji.... Biłgoraj
        wybiera południe.....koniec z zaborczymi podziałami
        • Gość: Casey Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!_Biłgoraj PANY IP: *.proxy.aol.com 30.03.02, 00:19
          Gość portalu: TYM napisał(a):

> Podpisujemy się obydwoma rękoma... stop lubelskiej dominacji.... Biłgoraj
          > wybiera południe.....koniec z zaborczymi podziałami

TYM! No ty robisz!!!!!!!!!. Jakies takie rozlamyyyyyyyy????. Popieraj
          swoich, "Lubelszczakow" a nie jakies tam obce nacje;))) I to z poludnia.
          Jeszcze Bin-la-dena sprowokujesz...............
        • Gość: Dupcio Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!_Biłgoraj PANY IP: *.075.popsite.net 31.03.02, 08:56
          Panowie co mi tam jakis smierdzacy Sopot czy jakis tam barani grod Lublin
          Ustrzyki Dolne to jest to czego nikt nie ma czyste powierze nawet jak
          puscisz baka to nic nie szkodzi ,bo tak milo na lonie Bieszczad ,co mi tam
          barwy swiata ,mi jest dobrze w Ustrzykach bo mi nic nie strzyka ha!!!!!
          • Gość: Buba Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!_Biłgoraj PANY IP: 168.143.113.* 29.04.02, 16:46
            Gość portalu: Dupcio napisał(a):

> Panowie co mi tam jakis smierdzacy Sopot czy jakis
            tam barani grod Lublin
            > Ustrzyki Dolne to jest to czego nikt nie ma czyste
            powierze nawet jak
            > puscisz baka to nic nie szkodzi ,bo tak milo na lonie
            Bieszczad ,co mi tam
            > barwy swiata ,mi jest dobrze w Ustrzykach bo mi nic
            nie strzyka ha!!!!!

eee...:)
          • Gość: Buba Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!_Biłgoraj PANY IP: 168.143.113.* 29.04.02, 16:48
            Gość portalu: Dupcio napisał(a):

> Panowie co mi tam jakis smierdzacy Sopot czy jakis
            tam barani grod Lublin
            > Ustrzyki Dolne to jest to czego nikt nie ma czyste
            powierze nawet jak
            > puscisz baka to nic nie szkodzi ,bo tak milo na lonie
            Bieszczad ,co mi tam
            > barwy swiata ,mi jest dobrze w Ustrzykach bo mi nic
            nie strzyka ha!!!!!

i beknąć mozna

• Gość: narzuta Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.akademiki.lublin.pl / 10.3.1.* 19.05.02, 18:21
        do twojej wiadomosci "old pub" jeszce stoi i ma sie dobrze:) pozdrawiam i
        zapraszam nie tylko tam...
    • Gość: Julia Patriotyzm lokalny? IP: *.sopot.sdi.tpnet.pl 30.03.02, 08:59
      To dziwne- pamiętam, że gdy mieszkałam jeszcze w Lublinie, wszyscy narzekali,
      że chcą stamtąd uciekać, że zero perspektyw, nuda, Polska klasy B itd. A tu co
      widzę?! Sami lublinanie zachwyceni swoją sytuacją. Dziwne :)
      Odpowiadając na pytania:
      1. Nie jestem droższą (ani żadną) kurewką, nie da mi się zaimponować dobrami
      materialnymi (nawet samochodem;)), tak na marginesie- sama jeżdżę
      MiniMorrisem :))
      2. Dopiero zbliżam się do 30-tki- mam 25 lat.
      3. Owszem, uważam się za osobę inteligentną- skończyłam marketing i
      zarządzanie, mam świetną pracę w marketingu jednej z bardziej znanych firm,
      jakiś czas temu zrobiłam sobie test IQ, ale nie będę podawać wyników, bo i tak
      nie uwierzycie, może zeskanuję wynik albo świadectwo Mensy.
      4. Dziwnym argumentem jest dla mnie to, że Sopot to wieś, bo jest mały. Sopot,
      Gdańsk i Gdynię traktuje się właściwie jak jedno Trójmiasto, z uwzględnieniem
      odrębnego charakteru 3 jego składników. Ważne jest to, co się w danym miejscu
      dzieje, a nie- jakiej jest wielkości.
      5. A tak, żeby was dzieci zirytować- wczoraj spędziłam pół dnia na plaży
      (upał!!) i jestem już opalona :)
      AAAAAAależ łatwo was zirytować- trafiłam w czuły punkt? Więcej humoru i
      dystansu do siebie, moi słodcy.
      Życzę Wam wszystkim wesołych Świąt i wielkich czekoladowych zajączków.
      • gosia-s Re: Patriotyzm lokalny? 30.03.02, 09:27

> Życzę Wam wszystkim wesołych Świąt i wielkich czekoladowych zajączków.

No to nawzajem, moja droga rówieśnico. Ja też mam nadzieję, że wyląduję nad
        morzem, bo stamtąd pochodzę. A swoją opimię na temet Twojej wypowiedzi już
        wyraziłam. Na razie.

• Gość: ryżymałp Re: Patriotyzm lokalny? IP: 195.116.167.* 30.03.02, 09:52
          A ja wyląduje w moim Kazimeierzu nad Wisłą. A potem, wieczorem na werandzie
          nad stawem....hmmm....W każdym razie będzie mi przyjemniej niz nad morzem. Moja
          droga Julio. Morze Bałtyckie mnie nie rajcuje, byc może jest to skutek mojego
          małomiasteczkowego pochodzenia. Teraz ja zagram ci na nerwach i powiem ( choc
          nie zamierzałam sie chwalić, bo i tak nikt mi nie uwierzy) , że niedługo
          odlatuje na Karaiby :-))) i to prawie za free. Ale się opalę , nie uważasz?
          Miłych świąt
          Ryża Małpa
      • Gość: Grendel Re: Patriotyzm lokalny? IP: *.devs.futuro.pl 30.03.02, 11:39
        Rzeczwiście dla Ciebie Julio może byc to dziwne że ludzie są zachwyceni tym jak
        żyją. No bo jak to jest możliwe żeby ktoś był piękniejszy i mądrzejszy od
        wspaniałej Julii z Sopotu, miasta słynnego na cały świat z...(festiwalu?-
        tylko?) Krytyka jest dobra i potrzebana ale należy ja odróżnić od krytycuzmu. A
        Ty własnie krytycyzm tu uprawiasz. I to jeszcze na dodatek w bardzo prostackiej
        formie. Dobrze że nie ujawniłaś nam swego IQ bo byś kolejny raz się zbłaźniła.
        A co do Twojej pracy w firmie marketingowej to rozmawiałem niedawno z osobą z
        pewnej firmy marketingowej. Kiedy spytałem co to takiego mieszanka marketingowa
        (podstawowa sprawa w tej kwestii) ona wpadła w zdumienie że coś takiego w ogóle
        jest. Czy nie zareagowałabyś podobnie? Przypuszczam, że tak. Ale to tylko moje
        przypuszczenia. Czy nie dostałaś się do tej pracy na ładną buźkę i uchylne
        uda?:)
        No i co z tego że się opaliłaś? Myślisz że bez morza nie można się opalać? I
        dobrze że nam powiedziałaś że był upał. Wiesz Lublin jest tak daleko i jestesmy
        w całkiem innej strefie klimatycznej. U nas był mróz -20 stopni C i Eskimoski
        przymarzały do igloo.
        I co nam jeszcze ciekawego opowiesz o sobie?

Wesołego jajka.
        • Gość: cyfer Re: Patriotyzm lokalny? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.02, 13:08
          mysle, ze julia jest osoba niereformowalna i wszelkie argumenty (te kulturalne i te obrazliwe) po prostu do niej nie trafiaja. wmowila sobie "cos" i teraz bez wzgledu na wszystko broni tych racji. w zasadzie kazdy ma prawo do obrony swoich pogladow, wiec skoro julia chce... a zwolennicy lublina i lubelszczyzny i tak swoje wiedza ;-)))))
          • Gość: wandad wyuczyc sie marketingu IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.03.02, 13:33
            Julio, co ma inteligencja do wyuczalnosci? Pauge mozna nauczyc mowic, malpe nawet wiecej, inne
            zwierzeta w cyrku tez sa wyuczone. I co z tego? Czy one sa inteligentne? Testy na inteligncej sa
            stopniowo eliminowane i wrecz osmieszane. Widze, ze slusznie. Poznalam wielu ludzi tutaj w
            Kanadzie, wielu z nich wyuczylo sie tu nowego zawodu, ale czy wszyscy blyszcza inteligencja?
            Niestety nie.
            Marketing to taka dziedzina, ktorej jestem w zdecydowanie krotszym czasie niz 4 czy 5-letnie studia, a
            pozniej to juz liczy sie tylko praktyka. Trening przygotowujacy mnie do obecnej pracy trwal 2 tygodnie,
            a pozniej to juz musialam sobie sama dawac rade. I zapewniam cie, ze jest to zdecydowanie
            bardziej skomplikowna praca niz w marketingu.
            Poza tym uwazam, ze inteligencja to rowniez kultura osobista. A czy mozna nazwac kuturalna osobe,
            ktora innym wymysla od gnusno-malomiasteczkowo-senno-zasciankowosci? Tylkno dlatego, ze
            uwaza, ze zlapala Pana Boga za nogi w Sopocie, a inni tego nie zrobili? I ze satysfakcje daje im
            zupelnie co innego niz opalenizna?
            Zegnam ozieble.
      • Gość: faciu Morze, plaża = nuuuuudaaa !! IP: *.limanowa.sdi.tpnet.pl 30.03.02, 14:05
        Nie ma nic bardziej nudnego niż spędzanie czasu nad morzem. No bo ile można
        kąpać się (w syfnym w sumie) bałtyku... a leżenie jak jajko sadzone na plaży
        jest beznadziejnie nużące. Taka forma odpoczymu jest dla ludzi bez wyobraźni i
        pomysłu co lepszego mozna zrobić w wolnym czasie. Najprościej leżeć jak skóra
        ze zdechłego psa i najlepiej o niczym nie mysleć....to jest naprawdę cool, tak.
        (haha) A Twoje IQ i praca... dziecko przechwalać to się możesz.... Nie ma to
        jak w górach !!!
        Morze to nuuudaa (no chyba że jest się marynarzem)
        • gosia-s Re: Morze, plaża = nuuuuudaaa !! 30.03.02, 14:53
          No to Wesołych Świąt od córki marynarza!
          • Gość: faciu Re: Morze, plaża = nuuuuudaaa !! IP: *.limanowa.sdi.tpnet.pl 30.03.02, 17:37
            Wesołych jajek kolorowych pisanek, święconki w koszyku, radości bez liku,
            dyngusa mokrego i zakrapianego, dużo radości mięso bez kości etc...
            Pozdowienia z Gór !!!. Jesteś córką rybaka ??:))
            • gosia-s Re: Morze, plaża = nuuuuudaaa !! 30.03.02, 18:40
              Nie rybaka, marynarza!!! Pochodzę ze Świnoujścia.
              • Gość: faciu Re: Morze, plaża = nuuuuudaaa !! IP: *.limanowa.sdi.tpnet.pl 30.03.02, 20:56
                Byłem tam raz.. prawie 10 lat temu.
                Marynarza tez pieknie. Ale klimat dziwny jak na granicy z plaży przechodzi
                siatka metalowa w Bałtyk....Tam to sie czuje granicę nie to co u nas ze
                Slovensko... chyba że się coś zmieniło ?
                • gosia-s Re: Morze, plaża = nuuuuudaaa !! 30.03.02, 22:52
                  Granice rzeczywiście się czuje, szczególnie, jak się przejdzie na stronę
                  niemiecką. Tam wszystko tak, że much nie siada, a Świnoujście jest qrna
                  strasznie zaniedbane. Liczę na to, że coś się zmieni, ma ruszyć budowa parku
                  rozrywki.
                  • Gość: faciu Re: Morze, plaża = nuuuuudaaa !! IP: *.limanowa.sdi.tpnet.pl 31.03.02, 10:10
                    Obawiam się że jesteś niepoprawną marzycielką...Trochę wody w Świnie upłynie
                    zanim coś się zmieni. W Niemczech potrzeba było wielu lat, dużo pieniędzy
                    amerykańskich, by stały się tym czym teraz. 50 lat komuny to nie pikuś.
                    • gosia-s Re: Morze, plaża = nuuuuudaaa !! 31.03.02, 13:30
                      Pozwolenie na budowę jest, projekty są. Mogę sobie pomarzyć, tym bardziej, że
                      marzenia o inwestycjach w Ś-ciu są jak najbardziej realne, bo w sezonie 3/4
                      turystów jest z Niemiec. Nie wspominając, że nasi zachodni sąsiedzi wykupili
                      większośc pensjonatów.
                      • Gość: faciu Re: Morze, plaża = nuuuuudaaa !! IP: *.limanowa.sdi.tpnet.pl 01.04.02, 11:44
                        To w sumie u Was będzie jak w Reichu :((
                        • gosia-s Re: Morze, plaża = nuuuuudaaa !! 01.04.02, 18:24
                          No może... (buhahahaha!!!).
                          • faciu Re: Morze, plaża = nuuuuudaaa !! 02.04.02, 10:31
                            hehehe... jakby jeszcze zorganizowano festiwal piwa jak w Monachium no to
                            byłoby fajnie.....
                            • gosia-s Re: Morze, plaża = nuuuuudaaa !! 02.04.02, 10:37
                              faciu napisał(a):

> hehehe... jakby jeszcze zorganizowano festiwal piwa jak w Monachium no to
                              > byłoby fajnie.....

Ty, to jest myśl! Może niekoniecznie w październiku, ale w sezonie, kto wie...

• faciu Re: Morze, plaża = nuuuuudaaa !! 02.04.02, 15:50
                                No to jakby coś takiego było... to można od biedy zajrzeć nad morze (może)...
                                • gosia-s Re: Morze, plaża = nuuuuudaaa !! 03.04.02, 08:45
                                  Dzięki za odwiedziny.
                  • Gość: MMMMMMMMMMMMMMMMMM FAGHBHPQERJPEQARHNQEJKHNQERJHQERKHQREHE IP: *.tpnet.pl / *.lublin.sdi.tpnet.pl 03.11.02, 14:34
                    ulyrlyrl
                    • Gość: UYKYUK Re: FAGHBHPQERJPEQARHNQEJKHNQERJHQERKHQREHE IP: *.tpnet.pl / *.lublin.sdi.tpnet.pl 03.11.02, 14:37
                      Gość portalu: MMMMMMMMMMMMMMMMMM napisał(a):

> ulyrlyrl
      • Gość: Paul Patriotyzm lokalny? Nie, zdrowy rozsadek. IP: *.proxy.aol.com 30.03.02, 16:21
        Dalej uwazam, ze ja bym cie kotku "kupil" razem z twoim morrisem&IQ, "as is"
        ;-). Tak przynajmniej wynika z tego co piszesz, no chyba ze to taki "balon z
        goracym powietrzem". Nie uwazam zeby ktokolwiek sie tu denerwowal. W kazdym
        razie dawno w tym watku nie chodzi juz o tzw. "fakty" na temat jakiejs
        Polski "A" i "B", US, Europe, masto lub wies, ale o ciebie moja droga,
        dokladniej o twoj punkt widzenia swiata i ludzi. IQ jest dobrze widziane u
        tych drozszych kurewek, znajomosc jezykow obcych, wykrztalcenie tez. Trafilem
        w "czuly punkt?;-)))) No dobrze, to zycze ci szczerze wesolych swiat i....baw
        sie ladnie, pa, pa....
        Paul
      • Gość: Kaska Re: Patriotyzm lokalny? IP: 212.160.118.* 30.03.02, 18:44

> 3. Owszem, uważam się za osobę inteligentną- skończyłam marketing i
        > zarządzanie, mam świetną pracę w marketingu jednej z bardziej znanych firm,
        > jakiś czas temu zrobiłam sobie test IQ, ale nie będę podawać wyników, bo i tak
        > nie uwierzycie, może zeskanuję wynik albo świadectwo Mensy.

Julia, biedna kobieto! Nie zachwycaj się tak bardzo tym swoim wykształceniem.
        Marketing i zarządzanie to naprawdę nic wielkiego....... Co innego, gdybyś
        skończyła orientalistykę, oceanografię, lub coś bardziej egzotycznego......
        A tymi świadectwami Mensy to może się wymienimy?, chwalipięto........
        • Gość: Dupcio Re: Patriotyzm lokalny? IP: *.075.popsite.net 31.03.02, 08:59
          jo tam wqom godom eeeee ni ma to jak w Ustrzykach tom to ci nic nie strzyko
          he!!!!!

• Gość: U_Bolt Re: Patriotyzm lokalny? IP: *.chello.pl 31.03.02, 13:37
          Gość portalu: Kaska napisał(a):

>
          > > 3. Owszem, uważam się za osobę inteligentną- skończyłam marketing i
          > > zarządzanie, mam świetną pracę w marketingu jednej z bardziej znanych firm
          > ,
          > > jakiś czas temu zrobiłam sobie test IQ, ale nie będę podawać wyników, bo i
          > tak
          > > nie uwierzycie, może zeskanuję wynik albo świadectwo Mensy.
          >
          > Julia, biedna kobieto! Nie zachwycaj się tak bardzo tym swoim wykształceniem.
          > Marketing i zarządzanie to naprawdę nic wielkiego....... Co innego, gdybyś
          > skończyła orientalistykę, oceanografię, lub coś bardziej egzotycznego......
          > A tymi świadectwami Mensy to może się wymienimy?, chwalipięto........

Tez Droga Julio masz sie czym chwalic. Takich czasow dozylismy, ze teraz kazdy -
          doslownie kazdy poczynajac od stolicy a konczac na wiekszych gminach to studiuje
          MARKETING I ZARZADZANIE. I czym szanowna kolezanko bedziesz wkrotce zarzadzac jak
          w tym kraju - bo wszystko ku temu idzie - ustanie produkcja i handel. Moze
          myslisz o funduszach wszelkiego rodzaju ? Chyba jestes na to za mloda i za mala
          plotka. Baw sie Julio nadal wlasna chwila. (Trwaj chwilo, chwilo jestes piekna...
          czy chociaz wiesz kto to powiedzial ?)

Natomiast co do samego miasta LUBLIN. Moj ojciec stale mawia "dziadowskie miasto"
          Tylko akurat tam sobie zony poszukal.I nic dodac nic ujac.Moja matka lublinianka
          z krwi i kosci jest piekna i elegancka kobieta.....
      • Gość: JA NO TO BARDZO BURACZANA KLASA ŚREDNIA NAM ROŚNIE IP: *.bj.uj.edu.pl 08.04.02, 18:39
    • Gość: Karol Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.proxy.aol.com 01.04.02, 03:15
      Droga Julio!!!!!
      Chyba wystarczy ci tych postow,nadszedl czas skruchy.Powinnas przeprosic cale
      lubelskie forum.Obrazilas nasz rodzinny dom.My wybaczymy ci za pobladzenie
      A wiec oczekujemy na slowo PRZEPRASZAM.
      Karol
      • Gość: Casey Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.proxy.aol.com 01.04.02, 17:01
        Gość portalu: Karol napisał(a):

> Droga Julio!!!!!
        > Chyba wystarczy ci tych postow,nadszedl czas skruchy.Powinnas przeprosic cale
        > lubelskie forum.Obrazilas nasz rodzinny dom.My wybaczymy ci za pobladzenie
        > A wiec oczekujemy na slowo PRZEPRASZAM.
        > Karol

Tylko nie dzisiaj..............poniewaz????........... Prima Aprilis:)))))))))
        • Gość: ANONYMOUS A JA...............NIENAWIDZE TYCH CO TAK MYSLA IP: *.tpnet.pl / *.lublin.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 13:55
          DEBILKA
          TA \Z SOPOTU
          CO ONA SOBIE MYSLI
          PRZYJEZDZA NA ROK DWA RAZY
          I MOWI ZE SIE NIC NIE DZIEJE
          NIECH POWIE CO JEST W SOPOCIE
          CODZIENNIE WAKACJE
          JAKI????????????
          SNIERDZACE I ROZWALONE MOLO NA KTOYM SIE NIE DA PRZEJSC BO JEST NA DOLE
          ROZWALONE
          SZCZERZE JAK OSTATRNIO BYLEM NA TE WAKACJE NAD MORZEM I BYLEM NA WYCIECZCE TEZ
          W SOPOCIE TO JAK SIE PRZESZEDLEM PO PIASKU SOPOCKIM I WROCILEM DO MOJEGO
          OSRODKA TO COS MI SMIERDZIALO
          ....A TO BYLY MOJE BUTY Z SOPOCKIEGO PIASU
          SMIERDZIALY ZGNILYMI RYBAMI GLONAMI I TAKIMI TAM SMIERDZIELAMI
          A CO ONA MOZE MOWIC ZE LUBLIN TO DZIURA
          JAK SOPOT NIE MA NAWET 10% LUDNOACI LUBLINA

• Gość: Julia Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.sopot.sdi.tpnet.pl 02.04.02, 14:20
      Zastanowiła mnie postawa kilku osób, nie pamiętam nicków, a nie chce mi się
      akurat teraz sprawdzać. Ale do rzeczy:
      1. jeden osobnik zarzucił mi, że zdobyłam moją pracę za pomocą mojej urody i
      jej "wykorzystania". Mam do ciebie pytanie- czy faceta na wysokim i dobrze
      płatnym stanowisku podejrzewałbyś o to samo? Zauważyłam, że cała masa
      zakompleksionych facetów tłumaczy sobie w ten sposób sukcesy zawodowe swoich
      koleżanek- musiały awansować przez łóżko, bo przecież niemożliwer, żeby byly po
      prostu zdolne i lepsze od innych. ta prawda, mój drogi, sprawdza się (czasami)
      w kwestii sekretarek/asystentek (broń Boże nie wszystkich)- sytuacja wygląda
      tak, że żaden normalnie myślący facet nie zatrudni na kluczowym i świetnie
      opłacanym stanowisku nierozgarniętej ale sypiającej z nim kobiety- taka wpadka
      kosztowałaby go dużo drożej niż abonament w agencji towarzyskiej. Poza tym seks
      w pracy? Fu, te plotki... I mogą dotrzeć do żony... do szefa wyżej
      postawionego... Mało jest takich samobójców ;))
      2. Ktoś stwierdził, że mógłby mnie kupić razem z moim ślicznym Miniakiem- nawet
      nie próbuj, chłopcze, wielu już się przejechało- nie potrzebuję sponsora, sama
      potrafię zarobić na cukierki.
      3. Podkreślam, co dla niektórych mogło wydać się niezrozumiałe, że na forum
      wyraziłam po prostu MOJĄ opinię o Lublinie- nikt nie musi przecież myśleć tak
      samo jak ja. To, że ktoś nie lubi Sopotu też nie spowoduje u mnie ataku
      serca :))
      4. I jeszcze raz- troszkę humoru, moi mili, nie przejmujcie się tak, to szkodzi
      na serce i na cerę...
      • Gość: Kaska Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 02.04.02, 14:30

4. I jeszcze raz- troszkę humoru, moi mili, nie przejmujcie się tak, to szkodzi

na serce i na cerę...

Opluwanie jako forma humoru?
        Ciekawe, czy tego właśnie uczą na zarządzaniu i marketingu......

Bardzo, ale to bardzo współczuję tym twoim nowym znajomym w Sopocie....

Acha, julia, naprawdę nie musisz nam się tłumaczyć... To niewatpliwie zajmuje ci
        twój cenny czas w dobrze opłacanej pracy, dzięki której możesz kupować
        cukierki....

• Gość: Misia Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 02.04.02, 14:42

> 2. Ktoś stwierdził, że mógłby mnie kupić razem z moim ślicznym Miniakiem- nawet
        >
        > nie próbuj, chłopcze, wielu już się przejechało- nie potrzebuję sponsora, sama
        > potrafię zarobić na cukierki.

julia, czego tam cię uczyli na tym zarządzaniu i marketingu?
        Paul wyraxnie przecież powiedział coś o kupowaniu, a nie sponsorowaniu.
        • Gość: Julia Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.sopot.sdi.tpnet.pl 02.04.02, 15:12
          Gość portalu: Misia napisał(a):

>
          > > 2. Ktoś stwierdził, że mógłby mnie kupić razem z moim ślicznym Miniakiem-
          > nawet
          > >
          > > nie próbuj, chłopcze, wielu już się przejechało- nie potrzebuję sponsora,
          > sama
          > > potrafię zarobić na cukierki.
          >
          > julia, czego tam cię uczyli na tym zarządzaniu i marketingu?
          > Paul wyraxnie przecież powiedział coś o kupowaniu, a nie sponsorowaniu.

Ponieważ nie żyjemy już w czasach niewolnictwa, bardziej właściwy w odniesieniu
          do nabywania ludzkich uczuć? ciała? przekonań? czasu? wydał mi się
          termin "sponsorowanie" niż "kupowanie".
          • Gość: Pola Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.extern.kun.nl 02.04.02, 15:50
            no tak, w koncu sponsorowanie to takie modne slowo
            ostatnio :)
        • Gość: Julia Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.sopot.sdi.tpnet.pl 02.04.02, 16:17
          Gość portalu: Misia napisał(a):

>
          > > 2. Ktoś stwierdził, że mógłby mnie kupić razem z moim ślicznym Miniakiem-
          > nawet
          > >
          > > nie próbuj, chłopcze, wielu już się przejechało- nie potrzebuję sponsora,
          > sama
          > > potrafię zarobić na cukierki.
          >
          > julia, czego tam cię uczyli na tym zarządzaniu i marketingu?
          > Paul wyraxnie przecież powiedział coś o kupowaniu, a nie sponsorowaniu.

Ponieważ nie żyjemy już w czasach niewolnictwa, bardziej właściwy w odniesieniu
          do nabywania ludzkich uczuć? ciała? przekonań? czasu? wydał mi się
          termin "sponsorowanie" niż "kupowanie".
          • Gość: Pola Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.extern.kun.nl 02.04.02, 16:20
            Julia powtarzasz sie
            • Gość: hmmm... Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: 209.114.223.* 02.04.02, 18:26
              Ciekawe...hmmm...
              Dziewczyna napisala szczerze co mysli i czuje, a tu zrobila sie wielka afera
              (!) to tez nagonka na nia hehh...
              PRZEPROSINY za co ?. Za prawde ?. Za odkrycie swoich uczuc ?
              Nienawidzi Lublina i ma do tego prawo, mieszkala tam troche ... wie co mowi i
              czuje, zna roznice.
              Ciekawi mnie, czy osoby robiace wpisy byly chociaz raz w Sopocie ?.
              Chociaz tacy jednorazowi turysci tez nie powinni sie wypowiadac, jezeli juz; to
              tylko osoby ktore mieszkaly jakis czas w Lublinie i jakis czas w Sopocie.
              Tylko te osoby widza nie tylko powierzchowne plusy i minusy obu miast.

Z pozdrowieniem....
              • Gość: faciu Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.limanowa.sdi.tpnet.pl 02.04.02, 19:01
                Hehehe... widzę że armia z trójmiasta przybywa...
                Pamiętajcie południe czuwa !
                • Gość: hmmm... Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: 209.114.223.* 02.04.02, 19:27
                  Gość portalu: faciu napisał(a):

> Hehehe... widzę że armia z trójmiasta przybywa...
                  > Pamiętajcie południe czuwa !

Czesc faciu !

Ja z Trojmiasta ?
                  Moge byc i z Trojmiasta, i Lublina, z Polski, Niemiec, Canady, Australii....
                  wybieraj, na swiecie miejsc tak wiele.
                  Tez wiele jest chat,ow i forum na ktorych mozesz mnie spotkac, swiat wirualny
                  daje wiele mozliwosci.
                  Wiele osob mnie zna na necie, choc tak naprawde nie zna mnie nikt.

Pomyslnosci w zgadywaniu...
                  Pozdrawiam
                  • faciu Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! 02.04.02, 19:46
                    Hm jak się zaloguje to też będę incognito..tylko że tu juz mnie znają
                    Masz rację w necie mozna być zewsząd (chyba że tak jak ja ma się SDI)
                    Skoro odwiedzasz różne fora.. to może stolyca...:)
                    • Gość: hmmm... Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: 209.114.223.* 02.04.02, 21:06
                      faciu napisał(a):

> Hm jak się zaloguje to też będę incognito..tylko że tu juz mnie znają
                      > Masz rację w necie mozna być zewsząd (chyba że tak jak ja ma się SDI)
                      > Skoro odwiedzasz różne fora.. to może stolyca...:)

hmmm...neee...nie zgadniesz.
                      Lubie zabawy komputerowe, ale bawie sie "z ludzmi" a nie jak wielu "ludzmi" i
                      zawsze mowie co mysle.

Pozdrowionka i 3maj sie tam...gdziekolwiek mieszkasz !.

• Gość: empi Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.ltk.com.pl 02.04.02, 19:51
                    tu nie chodzi o to czy Lublin lepszy lub gorszy od Sopotu. Problem w
                    wartościach które imponują Julii. My nie zgadzamy się z nimi. Na podstawie tych
                    wartości oceniamy ją jako człowieka, a nie obywatelkę Sopotu.
                    pzdr.

• faciu Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! 02.04.02, 19:56
                      Zgadza się trochę przegięła...choć z drugiej strony będąc samą, mogła pod
                      wpływem emocji napisać więcej niż by chciała... a później już było głupio wyjść
                      z tej sytuacji i ciągła to dalej..... no chyba że Twoja diagnoza jest trafna.
                      Ja wolałbym żeby nie.
                    • Gość: hmmm... Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: 209.114.223.* 02.04.02, 21:26

> tu nie chodzi o to czy Lublin lepszy lub gorszy od Sopotu. Problem w
                      > wartościach które imponują Julii. My nie zgadzamy się z nimi. Na podstawie tych
                      >
                      > wartości oceniamy ją jako człowieka, a nie obywatelkę Sopotu.
                      > pzdr.
                      >

A moze poprostu miala zly dzien ?
                      Wartosci imponujace Julie sa jej problemem, mozna skrytykowac, ale jestem przeciw
                      wpisom wulgarnym i obrazajacym.
                      Ponioslo ja i namieszala, a na tym forum nie ma mozliwosci wycowac wlasnego
                      wpisu, moze to zrobic tylko admin.
                      Moze, zeby zachowac twarz ciagnela to dalej, nie wiedzac ze wpada coraz glebiej i
                      glebiej, ze kazdy nastepny jej wpis bedzie przeciwko niej .
                      Kazdy z nas popelnia jakies bledy, wybacz ale swoich nie bede wymieniac ta strona
                      moze tego nie wytrzymac hi hi hi

Pozdrawiam

• Gość: Luthien SOPOTOWI NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 02.04.02, 20:04
      Daleko Cie pognało po te gejowskie klimaty. Czy nie mozna by bylo poszukac ich
      gdzies blizej?
      Dawno juz nie bylas chyba w Lublinie, skoro nie wiesz, ze panuje tu gejowska
      legenda w postaci kawiarni "Odlot". Wpadnij koniecznie. I opowiedz na forum,
      jak bylo. Bo my tu na wsi tolerancyji nie mamy, "Odlotem" straszy sie tu małe
      dzieci.
      Nudno tu bardzo jak dla kobiety z miasta. Ale mamy za to inne rozrywki
      małomiasteczkowo - gnuśne: doimy nasze krowy, a poozniej wyrabiamy maslo w
      takie specjalnej masłownicy (typowe wyposazenie kazdego wiejskiego mieszkanka).
      Czesto tez prądu nie ma, jak to na wsi. Dlatego taki duzy przyrost naturalny,
      wrecz eksplozja demograficzna (pracy nie ma).
      Wody biżącej tez zazwyczaj braknie, musimy wiec wystawiac miski na balkony.
      Wszyscy Lublinianie tacy niedomyci... Pewnie zauwazylas przechadzając sie po
      deptaku naszym, molo lubelskim, tylko zapomnialas dopisac.
      Wszyscy chodzą w dresach. Sloma nam wylazi z butoow.
      Sluchamy Iana Browna i muzyki dla tańczących inaczej. Na pewno nie znasz, to
      takie disko. A wy, tam na Molo macie wystepy Maryli i Tercetu Egzotycznego.
      Takich legend polskiej muzyki, gigantoow. Dźwięki ambitne i alternatywne, w
      pewnym sensie. My tu tego nie mamy ;-(((((
      Trudno. Taki juz los wiesniaka.
      A wiesz, slyszalam gdzies takie powiedzenie "czlowiek inteligentny nie nudzi
      sie nigdy". Nawet w Lublinie.
      • faciu Re: SOPOTOWI NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.04.02, 20:24
        Heheh dobre....
        zapomniałeś jeszcze że ulubionym zajęciem lublinan jest bicie, picie i
        gwałcenie obcych kobiet (najlepiej z pomorza). Poza tym z tego co pamietam gdy
        tam mieszkałem to fakt pasania krów na ulicach, zwijania asfaltu wieczorem,
        posiadania Sławojek (nawet koło bloków), zabawy dzieci w błocie i kałuzach,
        wynoszenie umarłych na ulice i częste samosądy na kobietach parających się
        czarami.....
        • empi Re: SOPOTOWI NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.04.02, 21:22
          patrz faciu, wkurzyła mnie Julia i ruszyłem swój zaściankowy tyłek. Wyruszyłem
          na podbój wielkiego świata. Byłem na forum Trójmiasta. No ico?. Chłopie, Julia
          prawiła o istnej Sodomie i Gomorze!!!. Na samo wspomnienie zaprzyjaźnionemu
          klesze o takiej chęci zajrzenia tam zagroził mi klątwą, brakiem rozgrzeszenia,
          a Wielkanoc dopiero przedemną była. No i dopiero dzisiaj, czysty i jeszcze bez
          grzechu zaglądam tam, a tam tacy sami jak my. Normalni z normalnymi grzechami.
          Uważam to za wielką prowokację ze strony Julii. Nasłał ją szatan. Nieudało jej
          się zepsuć Lublina to próbuje w Trójmieście. Czarci ogon, bździągwa jedna.
          Może to tylko wina jej wieku (25 lat)i ma prawo do głupoty?

Czuwaj faciu!
          • lucy_z Re: Sopot zostawcie w spokoju ;))))))) 02.04.02, 21:30
            empi napisał(a):

> patrz faciu, wkurzyła mnie Julia i ruszyłem swój zaściankowy tyłek.

Empi:) Dajmy pokój, bo wątek będzie się rozrastał niepotrzebnie, prawda???
            A Sopot cóż winien????!!! ;))))) To między innymi moje miasto!!!!!:))))))
          • faciu Re: SOPOTOWI NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.04.02, 21:31
            Hehehe.. a propos perygrynacji po różnych forach polecam forum Katowice..tam
            dopiero iskrzy no i ta gwara śląska....
          • pepperoni78 Re: SOPOTOWI NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.11.02, 17:27
            empi napisał(a):

> Może to tylko wina jej wieku (25 lat)i ma prawo do głupoty?
            >

Ja mam 24. czy ze mną też jest nie najlepiej?? Wydaje mi się, że jestem jak
            najbardziej OK ;)
            Pozdrawiam.
            Z Lublina - żeby nie było wątpliwości. ;)
        • Gość: u92 Re: faciu ! :))))))))))))) IP: *.dip.t-dialin.net 02.04.02, 21:28
          FACIU :) czegos tak dobrego dawno juz nie czytalem!Jest Super,naprawde
          wspaniale napisane.Usmialem sie serdecznie, nie wiem czy zauwazyliscie cos
          pozytywnego w tym co napisala Julia?

Wszyscy staneliscie w obronie swego miasta ! :))), pieknie mozna Wam
          pozazdroscic
          Pozdrowienia dla mieszkancow Lublina ! :)
          u92-byly Sopocianin
          • lucy_z Re: U 92 :))))))) 02.04.02, 21:31
            Gość portalu: u92 napisał(a):

> FACIU :) czegos tak dobrego dawno juz nie czytalem!Jest Super,naprawde
            > wspaniale napisane.Usmialem sie serdecznie, nie wiem czy zauwazyliscie cos
            > pozytywnego w tym co napisala Julia?
            >
            > Wszyscy staneliscie w obronie swego miasta ! :))), pieknie mozna Wam
            > pozazdroscic
            > Pozdrowienia dla mieszkancow Lublina ! :)
            > u92-byly Sopocianin

I ja Ciebie pozdrawiam U:)))))) Była Sopocianka;)))))))
            • Gość: u92 Re: U 92 :))))))) IP: *.dip.t-dialin.net 02.04.02, 21:40
              Lucy jak tak dalej pojdzie to sie przeniesiemy na lubelskie forum :) i
              bedziemy tu pisywac jako ci co opuscili Sopot.
              Chyba nas nie wygonia?( bedziemy pisac na neutralne tematy),co myslisz.
              • Gość: casey Re: U 92 :))))))) IP: *.proxy.aol.com 02.04.02, 23:09

> Lucy jak tak dalej pojdzie to sie przeniesiemy na lubelskie forum :) i
                > bedziemy tu pisywac jako ci co opuscili Sopot.
                > Chyba nas nie wygonia?( bedziemy pisac na neutralne tematy),co myslisz.

Nie zapomnij o Swidniku:)))))
                • Gość: faciu Re: U 92 :))))))) IP: *.limanowa.sdi.tpnet.pl 02.04.02, 23:16
                  Taaak w Świdniku przez święta była posucha......
                  • Gość: hmmm... Re: U 92 :))))))) IP: 209.114.223.* 02.04.02, 23:26
                    Gość portalu: faciu napisał(a):

> Taaak w Świdniku przez święta była posucha......

Prosze, rozjasnij....!

• Gość: lucy_z Re: U 92 :))))))) IP: 192.168.0.* 03.04.02, 00:22

> Lucy jak tak dalej pojdzie to sie przeniesiemy na lubelskie forum :) i
                > bedziemy tu pisywac jako ci co opuscili Sopot.
                > Chyba nas nie wygonia?( bedziemy pisac na neutralne tematy),co myslisz.

Ja tu już dawno się zadomowiłam ;))) Wygonią??? Ależ skąd!!!!! Tu są ludzie
                serdeczni:)))))
    • Gość: chandler Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: 172.18.23.* 02.04.02, 23:21
      jak będę miał ochotę na gejowskie klimaty to pojadę do sopotu, tymczasem
      pozostaje mi mój przytulny, spokojny Lublin to jest moje miejsce na ziemi i tu
      będę. Pozdrowienia dla Sopotu i jego wielkomiejskiejgo nastroju, szkoda że
      zatoka brudna, geje byliby wtedy także na molo...
      • Gość: hmmm... Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: 209.114.223.* 03.04.02, 00:05
        Gość portalu: chandler napisał(a):

> jak będę miał ochotę na gejowskie klimaty to pojadę do sopotu, tymczasem
        > pozostaje mi mój przytulny, spokojny Lublin to jest moje miejsce na ziemi i tu
        > będę. Pozdrowienia dla Sopotu i jego wielkomiejskiejgo nastroju, szkoda że
        > zatoka brudna, geje byliby wtedy także na molo...

Hej...hej...robisz mi konkurencje na sianie zlosliwosci ? ;-)
        Np. moje wypowiedzi nigdy (!) nie byly przeciwko Lublin,owi !.
        Nie rozumiem, czemu czepiasz sie i krytykujesz Sopot ?.
        Co ma molo do zabrudzonej zatoki ?. Molo jest powyzej... !
        Zatoka czasami brudna to fakt, ciezko podporzadkowac sobie nature, tym bardziej
        jesienia i wiosna jak roslinnosc morska kwitnie i przekwita.
        Bedzie lepiej, jak nie bedziemy walczyc z natura, nawet probowac, gdyz mozemy
        zniszczyc samych siebie.
        Przytulaj sie do swego Lublina i daj innym wtulac sie w aksamitny piasek na
        plazach Sopockich.
        Niech kazdy ma swoje, co mu niesie frajde i odprezenie !.

Nie wiem...pozdrowic, czy nie ? Sorry !

• elve moja premiera na forum Lublin :) 02.04.02, 23:39
      kochani ludzie.
      niepotrzebnie sie zaperzacie.
      i trojmiasto i lublin maja swoj klimat.
      to pierwsze to moje miasto rodzinne, to drugie niedlugo odwiedze z okazji
      aktualiow.
      oba maja swoj urok i klimat.
      oba mieszcza w sobie baaaardzo roznych ludzi.
      jednym bardziej podoba sie tam, innym tu.
      kazdy ma wolny wybor, gdzie chce mieszkac.
      kazdy ma rozum, by najlepiej dla siebie wybrac.
      po co sie klocic?
      ja tam Was pozdrawiam z fajnego Gdańska.
      elve
      • troy-der-1 Re: moja premiera na forum Lublin :) 02.04.02, 23:48
        elve napisał(a):

> kochani ludzie.
        > niepotrzebnie sie zaperzacie.
        > i trojmiasto i lublin maja swoj klimat.
        > to pierwsze to moje miasto rodzinne, to drugie niedlugo odwiedze z okazji
        > aktualiow.
        > oba maja swoj urok i klimat.
        > oba mieszcza w sobie baaaardzo roznych ludzi.
        > jednym bardziej podoba sie tam, innym tu.
        > kazdy ma wolny wybor, gdzie chce mieszkac.
        > kazdy ma rozum, by najlepiej dla siebie wybrac.
        > po co sie klocic?
        > ja tam Was pozdrawiam z fajnego Gdańska.
        > elve

Julia,Julia. Zrobilas niezla "siare" w goscinnych progach lublinskiego forum.
        Rozumie Cie swoja droga,poniewaz ja ostatnio bezlitosnie skrytykowalem na
        gdanskim forum 3miasto i z furia co niektorzy probowali mnie zetrzec z
        powierzchni ziemii,ale otrzymalem i kilkanascie maili,ze mam racje (bali sie
        pewnie ujawnic swa opinie oficjalnie...)
        Jak napisalem,pewnie trzeba nauczyc sie krytykowac,ale i ja tez nalezycie przyjac.
        Pozdrowienia,ala Julii i lublinskich Forumowiczow,Troy.
        • Gość: hmmm... Re: moja premiera na forum Lublin :) IP: 209.114.223.* 03.04.02, 00:38
          troy-der-1 napisał(a):

> Julia,Julia. Zrobilas niezla "siare" w goscinnych progach lublinskiego forum.
          > Rozumie Cie swoja droga,poniewaz ja ostatnio bezlitosnie skrytykowalem na
          > gdanskim forum 3miasto i z furia co niektorzy probowali mnie zetrzec z
          > powierzchni ziemii,ale otrzymalem i kilkanascie maili,ze mam racje (bali sie
          > pewnie ujawnic swa opinie oficjalnie...)
          > Jak napisalem,pewnie trzeba nauczyc sie krytykowac,ale i ja tez nalezycie przyj
          > ac.
          > Pozdrowienia,ala Julii i lublinskich Forumowiczow,Troy.

Troy malo kto przyjmie krytyke, ale to juz sam odczules na wlasnej skorze.
          Co mnie zlosci ?
          To, ze Ci co maja niewiele do powiedzenia (nie znajac roznicy) na dany temat
          atakuja Julie (za szczerosc) i Trojmiasto !.
          Nazwe to odbijaniem paleczki, ty mnie - ja tobie, albo wyzyje/wyladuje sie i cos
          tam znajde...
          Czy to naprawde ma sens ?.
          Lublin ma swoje minusy/plusy tak jak Sopot i wiele innych miejscowosci...
          Jeden lubi to, inny tamto i dobrze !
          Gdybysmy wszyscy byli jednakowi, nasze poglady, mysli, marzenia, ...itd...czy
          zycie nie byloby monotonne ?.

Pozdrawiam wszystkich z Lublina !

• troy-der-1 Re: moja premiera na forum Lublin :) 03.04.02, 00:49
            Gość portalu: hmmm... napisał(a):

> troy-der-1 napisał(a):
            >
            > > Julia,Julia. Zrobilas niezla "siare" w goscinnych progach lublinskiego for
            > um.
            > > Rozumie Cie swoja droga,poniewaz ja ostatnio bezlitosnie skrytykowalem na
            > > gdanskim forum 3miasto i z furia co niektorzy probowali mnie zetrzec z
            > > powierzchni ziemii,ale otrzymalem i kilkanascie maili,ze mam racje (bali s
            > ie
            > > pewnie ujawnic swa opinie oficjalnie...)
            > > Jak napisalem,pewnie trzeba nauczyc sie krytykowac,ale i ja tez nalezycie
            > przyj
            > > ac.
            > > Pozdrowienia,ala Julii i lublinskich Forumowiczow,Troy.
            >
            > Troy malo kto przyjmie krytyke, ale to juz sam odczules na wlasnej skorze.
            > Co mnie zlosci ?
            > To, ze Ci co maja niewiele do powiedzenia (nie znajac roznicy) na dany temat
            > atakuja Julie (za szczerosc) i Trojmiasto !.
            > Nazwe to odbijaniem paleczki, ty mnie - ja tobie, albo wyzyje/wyladuje sie i co
            > s
            > tam znajde...
            > Czy to naprawde ma sens ?.
            > Lublin ma swoje minusy/plusy tak jak Sopot i wiele innych miejscowosci...
            > Jeden lubi to, inny tamto i dobrze !
            > Gdybysmy wszyscy byli jednakowi, nasze poglady, mysli, marzenia, ...itd...czy
            > zycie nie byloby monotonne ?.
            >
            > Pozdrawiam wszystkich z Lublina !
            >
            >
            >
            >
            Pewnie,ze to nie ma sensu,taka licytacja na argumenty,u was nie ma
            klimatow gejowskich,a tam brudna zatoka to absurd.
            Pozdrawiam,T.
          • Gość: JA Cieszę się, że tak popierasz różnicę. IP: *.bj.uj.edu.pl 08.04.02, 18:00
            Mam nadzieję, że np.nie miałbyś nic przeciwko obcięciu ręki za kradzież w
            niektórych krajach.
      • Gość: hmmm... Re: moja premiera na forum Lublin :) IP: 209.114.223.* 03.04.02, 00:09
        elve napisał(a):

> kochani ludzie.
        > niepotrzebnie sie zaperzacie.
        > i trojmiasto i lublin maja swoj klimat.
        > to pierwsze to moje miasto rodzinne, to drugie niedlugo odwiedze z okazji
        > aktualiow.
        > oba maja swoj urok i klimat.
        > oba mieszcza w sobie baaaardzo roznych ludzi.
        > jednym bardziej podoba sie tam, innym tu.
        > kazdy ma wolny wybor, gdzie chce mieszkac.
        > kazdy ma rozum, by najlepiej dla siebie wybrac.
        > po co sie klocic?
        > ja tam Was pozdrawiam z fajnego Gdańska.
        > elve

:))))))))))))))))))))))

• Gość: beltane Re: rodowita gdanszczanka IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 00:31
      Urodzilam sie w Gdansku (25 lat temu), mieszkam i byc moze zostane tutaj, ale
      nie wiem czemu przykro mi czytac wpis Juli ktora uwaza sie juz? za mieszkanca
      trojmiasta. Mozliwe, ze po pieciu latach pobytu w naszym zacnym grodzie
      wszystko wydaje sie fantastyczne ale zupelnie nie rozumiem jak mozna w taki
      sposob splycac klimat Sopotu... spatif? a czym jest ow Spatif i co w tym
      takiego fantastycznego? kafeja jak wiele innych tyle ze otoczona mitem i przez
      to tez tracaca na swoim dawnym klimacie, bo pchaja sie tam drzwiami i oknami
      osoby zupelnie niepozadane. Niesamowite kluby? Wybacz Julio ale nie uwazam zeby
      byly one niesamowite, bo i co w nich niesamowitego? mysle ze gdybym znala
      Lublin znalazlabym w nim swoje magiczne miejsce i byloby to rownie niesamowite
      jak Papkin czy tez LiliMarlen etc... A na marginesie zapomnialas dodac ze na
      slynnym MonteCasino zamiast klubow przybywac -ubywa i to w zastraszajacym
      tempie na rzecz bankow, poczt i innych takich wynalazkow.
      Gejowskie klimaty to juz wogole sprawa niezrozumiala, bo naprawde myslac w ten
      sposob powinnismy sie wszyscy wyniesc do holandii i to bylby prawdziwy raj!
      Green Way to tylko wegetarianskie jedzenie (siec barow) i w tym juz naprawde
      zadnej rewelacji nie widze.
      Bylam droga Julio w Lublinie po raz pierwszy w zyciu jakis miesiac temu i
      jestem zauroczona tym miejscem (pisze o Waszym starym miescie). Bylo mi bardzo
      smutno kiedy z przyjacielem chodzilismy kretymi uliczkami a na glowy lalo sie
      jak z cebra (padal deszcz) z pourywanych rynien!!!. Zaniedbanie i dewastacja sa
      problemem Lublina a nie GreeWay czy Enzym. Lublin moim zdaniem posiada jedno z
      najpiekniejszych starych miast Europy i naprawde szkoda ze jest tak zaniedbany.
      nie wspomnialas takze Julio ze nasze trojmiejskie puby i kafeje w porownaniu z
      Lublinem sa po prostu drogie.
      Ehhh... mozna by wyliczac i wyliczac... nie chce mi sie juz.
      Pozdrawiam znad morza (nad ktore chodze zadko bo wakacje spedzam zazwyczaj na
      poludniu a zima jest mi tam po prostu za zimno:)
      beltane

ps. Zrobcie cos zeby ratowac zabytki Waszego miasta bo patrzac w puste oczodoly
      okien starego miasta robi sie bardzo bardzo smutno.
    • troy-der-1 100! Dobranoc z Berlina. 03.04.02, 01:03
      • Gość: Muminek Re: 100! Dobranoc z Lublina. IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.04.02, 01:33
        NA 100 nie zdażyłem ale jest 101.Podzikjmy Julii za wzbudzenie zainteresowania
        na naszym forum i umocnieniu patrotyzmu mieszkanców koziego grodu.
      • Gość: wandad Re: 100! Dobranoc z Berlina. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.04.02, 01:36
        Zauwazcie, ze Julia odpowiedziala na glupawe czasami zaczepki. Tylko i wylacznie. Zadnych
        argumentow za tym, ze ma prawo nienawidziec Lublina, ze jest tam beznadzieja, atmosfera senno-
        gnusno-jakastam, nie przedstawila. Te, ktore przedstawila, pozbijalismy jedne po drugich. To, ze
        jest dobrze zapowiadajacym sie rzemeislnikiem w swoim zawodzie tez nie swiadczy o jej inteligencji.
        A mogla to przeciez ujac inaczej: "Ludzie, jestem taka szczesliwa, mieszkam w Sopocie i bardzo mi
        sie tu podoba, mam dobra prace i ogolnie jestem zadowolona z zycia". Koniec. Kropka. A ona tu
        wyjezdza ze swoja nienawiscia do Bogu ducha winnego miasta i chwali sie pojazdem
        samochodopodobnym. A zainteresowania osoby swietnie sie nadaja jako przyklad
        sprymitywizowania kultury, o czym swietnie mowi obecny rektor KUL-u, ksiadz prof. Szostek.
        dziennik.pap.com.pl/kultura/20020401180358.html
        Nawiasem mowiac to wybitny intelektualista, tego czego nauczylam sie na jego cwiczeniach z etyki
        nie zapomne do konca zycia. Julio, spotkalas kogos takiego w Sopocie, czy gustujesz tylko w
        Rupaulopodobnych? A czy wiesz co to jest etyka? Uczyli tego w twojej szkole? Czy tylko jak po
        trupach robic pieniadze he?
        Swoimi wypowiedziami ugruntowujesz tylko opinie o sobie: jestes zarozumiala ges.
        • eor Belle Tane:) 03.04.02, 09:50
          Ja nie chce sie wlaczac do tej dyskusji, nie chce komentowac zachowania Julii i
          jej wypowiedzi, bo smutno mi kiedy je czytam. Smutno i zle. A juz najbardziej
          obrzydza mnie ta zalosna proba zaimponowania komukolwiek swoim stanem
          posiadania, wyksztalceniem i praca. Ale nie po to postanowilem sie tu wpisac -
          chcialem podziekowac Beltane za jej pojawienie sie u nas i za jej slowa, ktore
          stanowia najlepszy komentarz do wypowiedzi Julii. Ta ostatnia cierpi chyba na
          klasyczny syndrom neofity i nawet asfalt w jej nowym miejscu zamieszkania
          wielki w niej zachwyt bedzie wzbudzac.
        • Gość: JA Julia jest artystką i MUSI prowokować. IP: *.bj.uj.edu.pl 08.04.02, 18:11
          Jest powiedziane, że obecnie artysta musi prowokować, a nic się innego nie
          liczy, w przeciwieństwie do filozofii nie dąrzy się tu do "prawdy",tu jest
          tylko prowokacja.
          • Gość: Czechowianka;-)) Re: Julia jest artystką i MUSI prowokować. IP: 80.55.96.* 22.09.02, 20:48
            Gość portalu: JA napisał(a):

> Jest powiedziane, że obecnie artysta musi prowokować, a nic się innego nie
            > liczy, w przeciwieństwie do filozofii nie dąrzy się tu do "prawdy",tu jest
            > tylko prowokacja.
            Guzik prawda też jestem artystką i wcale tak nie uważam . uważam natomiast że
            prowokować muszą miernoty bo nie mogą inaczej zwrócić na siebie uwagi ... ;-
            ))) pozdrowienia
    • Gość: kts Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: 192.168.0.* 03.04.02, 13:59
      Julia,gdybyś się przeprowadziła przynajmniej do Berlina wtedy mogłabyś
      cokolwiek powiedzieć o wielkim świecie,ale trójmiasto,daj spokój.a jeżeli Ci
      chodzi o gejowskie klimaty to do Wawy masz 2 godziny drogi a tam na wschodnim
      na pewno znajdziesz interesujacych Cię pedałków.
      • troy-der-1 Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! 03.04.02, 14:18
        Gość portalu: kts napisał(a):

> Julia,gdybyś się przeprowadziła przynajmniej do Berlina wtedy mogłabyś
        > cokolwiek powiedzieć o wielkim świecie,ale trójmiasto,daj spokój.a jeżeli Ci
        > chodzi o gejowskie klimaty to do Wawy masz 2 godziny drogi a tam na wschodnim
        > na pewno znajdziesz interesujacych Cię pedałków.

:-)) Julia,zapraszam do Berlina,serio. Bedziesz sie tu czula jak Ryba w wodzie.
        Gejowski swiat mojego miasta to ponad 200 klubow,barow i wszystkiego co gejowska
        dusza zapragnie. Mamy dwie dzielnice o w/w profilu- Schoeneberg i Prenzlauer
        Berg,wszysdzie na balkonach powiewaja teczowe flagi.
        Tak sie tym chlubisz w 3miescie,ale to przeciez nic jak gejowska
        pustynia! ;-))))))))

• Gość: KUBEK JULIA JEST GEJEM!!! IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 03.04.02, 17:21
          • Gość: KUBEK Re: JULIA JEST GEJEM!!! IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 03.04.02, 17:28
            CZYM WY SIĘ PRZEJMUJECIE? JAKIMIŚ BREDNIAMI JULIA--NA, KTÓRY NAJBARDZIEJ CENI
            SOBIE KLIMATY GEJOWSKIE? CIEKAWIE CZY O SWOJEJ RODZINIE BĘDZIE SIĘ WYPOWIADAĆ
            TAK JAK O SWOIM RODZINNYM MIEŚCIE?
            • Gość: hmmm... Re: JULIA JEST GEJEM!!! IP: 209.114.223.* 03.04.02, 19:35
              Gość portalu: KUBEK napisał(a):

> CZYM WY SIĘ PRZEJMUJECIE? JAKIMIŚ BREDNIAMI JULIA--NA, KTÓRY NAJBARDZIEJ CENI
              > SOBIE KLIMATY GEJOWSKIE? CIEKAWIE CZY O SWOJEJ RODZINIE BĘDZIE SIĘ WYPOWIADAĆ
              > TAK JAK O SWOIM RODZINNYM MIEŚCIE?

hmmm...a po za tym to wszystko w porzasiu u ciebie ?

.....................
              • Gość: KUBEK Re: JULIA JEST GEJEM!!! IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 03.04.02, 19:43
                U MNIE WSZYTKO W PORZĄDKU. A JAK U CIEBIE?

DZIWI MNIE TYLKO OSOBA-DZIEWCZYNA, KTÓRA Z STOPIEŃ ATRAKCYJNOŚCI MIAST BIERZE
                STOPIEŃ NASYCENIA GO PRZEZ OSOBNIKÓW ODMIENNEJ ORIENTACJI SEKSUALNEJ. A JESZCZE
                BARDZIEJ GDY MÓWI O GEJACH.
                NO TO MI SIĘ WYDAJE ŻE Z NIĄ JEST CHYBA COŚ NIE TAK.
                • Gość: hmmm... Re: JULIA JEST GEJEM!!! IP: 209.114.223.* 03.04.02, 20:03
                  Gość portalu: KUBEK napisał(a):

> U MNIE WSZYTKO W PORZĄDKU. A JAK U CIEBIE?
                  >
                  > DZIWI MNIE TYLKO OSOBA-DZIEWCZYNA, KTÓRA Z STOPIEŃ ATRAKCYJNOŚCI MIAST BIERZE
                  > STOPIEŃ NASYCENIA GO PRZEZ OSOBNIKÓW ODMIENNEJ ORIENTACJI SEKSUALNEJ. A JESZCZE
                  >
                  > BARDZIEJ GDY MÓWI O GEJACH.
                  > NO TO MI SIĘ WYDAJE ŻE Z NIĄ JEST CHYBA COŚ NIE TAK.

Twoja wypowiedz jest ... przepraszam........
                  • Gość: Paul Re: JULIA JEST GEJEM!!! IP: *.proxy.aol.com 04.04.02, 02:09

> Gość portalu: KUBEK napisał(a):
                    >
                    > > U MNIE WSZYTKO W PORZĄDKU. A JAK U CIEBIE?
                    > >
                    > > DZIWI MNIE TYLKO OSOBA-DZIEWCZYNA, KTÓRA Z STOPIEŃ ATRAKCYJNOŚCI MIAST BIE
                    > RZE
                    > > STOPIEŃ NASYCENIA GO PRZEZ OSOBNIKÓW ODMIENNEJ ORIENTACJI SEKSUALNEJ. A JE
                    > SZCZE
                    > >
                    > > BARDZIEJ GDY MÓWI O GEJACH.
                    > > NO TO MI SIĘ WYDAJE ŻE Z NIĄ JEST CHYBA COŚ NIE TAK.
                    >
                    > Twoja wypowiedz jest ... przepraszam........
                    Alez bardzo prosze, nie ma sprawy, nikt nie jest perfekcyjny. Uszanowanie.
                    Paul

• Gość: miko Re: JULIA JEST GEJEM!!! IP: *.in-addr.btopenworld.com 06.04.02, 19:48
            Geje sa za granica, a w Polsce to raczej chyba pedaly
      • Gość: Janek Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.02, 12:01
        Ja tez nie mieszkam juz w Lublinie, tylko w Warszawie, ale to nie powod, azeby
        cale "smieciowisko" typu: geje, czy narkomani odrzucac do Warszawy, bo Warszawa
        nie jest smietnikiem. Mnie sie nie podobaja geje i narkomani w Warszawie. Ale
        wiem, ze w Lublinie tez byli, i tez mi sie to nie podobalo! Poza tym,
        dosc "wycierania sobie geby" Warszawa. Ci, co tak czynia, sami sa nieudolni i
        dlatego szukaja winnych gdzie indziej (np. w Warszawie). A w Warszawie jest
        inna mentalność, jest praca itp. Tak więc zamiast robić sobie "polowanie na
        czarwnice" niech tzw. "patrioci" się wezmą do roboty, a lubelszczyzna
        przestanie być "zadupiem"
    • Gość: wisia Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! - Dziękuję Julii!!!!!! IP: 217.97.175.* 03.04.02, 19:44
      Po pierwsze: za to, że się wyniosła z Lublina! Jej malkotenctwo poraża głupotą -
      ale tak to już jest z ludźmi, którzy swoje IQ noszą w klapie, zamiast znaczka
      klubowego;
      Po drugie: za to, że mogłam się przekonać, że istnieje prawdziwe pospolite
      ruszenie Obrońców i Wielbicieli Koziego Grodu, tak jak istnieją towarzystwa
      przyjaciół Biłgoraja, Urzędowa, Kozienic i wielu innych miast, które dla ludzi
      pokroju Julii są nie wartym uwagi punktem na mapie, a tak naprawdę są ostoją
      kultury, tradycji i miejscami do których się wraca zawsze, znajdując ten sam
      klimat trwania znany z lat dziecinnego szczęścia.
      Po trzecie: za to, że mogłam się przekonać, że mój Lublin tak wiele znaczy dla
      Jego mieszkańców, młodych mieszkańców. Niewielu - prawdopodobnie - starszych
      mieszkańców bywa na tym forum, większość - sądząc po temperamencie wypowiedzi i
      gwałtowności ripost - to ludzie młodzi. Cieszę się, że wszyscy kochamy nasze
      miasto. To dobra wróżba dla nas samych i dla Koziego Grodu!!!

Pozdrawiam wszystkich, którzy cenią swoje małe Ojczyzny!!!!
      • Gość: emigrant Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! - Dziękuję Julii!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 03.04.02, 21:41
        Gość portalu: wisia napisał(a):

> Po pierwsze: za to, że się wyniosła z Lublina! Jej malkotenctwo poraża głupotą
        > -
        > ale tak to już jest z ludźmi, którzy swoje IQ noszą w klapie, zamiast znaczka
        > klubowego;
        > Po drugie: za to, że mogłam się przekonać, że istnieje prawdziwe pospolite
        > ruszenie Obrońców i Wielbicieli Koziego Grodu, tak jak istnieją towarzystwa
        > przyjaciół Biłgoraja, Urzędowa, Kozienic i wielu innych miast, które dla ludzi
        > pokroju Julii są nie wartym uwagi punktem na mapie, a tak naprawdę są ostoją
        > kultury, tradycji i miejscami do których się wraca zawsze, znajdując ten sam
        > klimat trwania znany z lat dziecinnego szczęścia.
        > Po trzecie: za to, że mogłam się przekonać, że mój Lublin tak wiele znaczy dla
        > Jego mieszkańców, młodych mieszkańców. Niewielu - prawdopodobnie - starszych
        > mieszkańców bywa na tym forum, większość - sądząc po temperamencie wypowiedzi i
        >
        > gwałtowności ripost - to ludzie młodzi. Cieszę się, że wszyscy kochamy nasze
        > miasto. To dobra wróżba dla nas samych i dla Koziego Grodu!!!
        >
        > Pozdrawiam wszystkich, którzy cenią swoje małe Ojczyzny!!!!

Hmmm, milo uslyszec ze jest sie jeszcze mlodym;)))).............a tak faktycznie
        to czas zatrzymal sie 32lata temu........, gdy opuscilem Lublin jeszcze w stanie
        wolnym:((((((
      • Gość: kafa Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! - Dziękuję Julii!!!!!! IP: *.freebsd.lublin.pl 03.04.02, 21:47
        Żyłam sobie spokojnie w Lublinie zadowolona, ze urodziłam sie i mieszkam akurat
        tutaj, do niedawna, kiedy mój błogi spokój zmąciły głosy ostrej krytyki
        przeciwko koziemu grodowi.
        A wszystko zaczęło się na warsztatach dziennikarskich, na których pani reżyser
        bardzo krytycznie wyrażała sie o moim rodzinnym mieście. Zarzucała mu:
        po pierwsze - brak uznania dla artystów (chociażby taka Budka Suflera została
        doceniona dopiero, kiedy jej sukcesy nie mogły przejść bez echa, Mądzik został
        obdarowany doktoratami Honoriscausa wszystkich uczelni, tylko nie lubelskich)
        po drugie - totalny brak zainteresowania Lublinian przeszłością swojego miasta
        Co ja o tym sądzę? O artystach trudo mi sie wypowiedzieć, bo za takową się nie
        uważam, chociaz próbowałam ostatnio wybrać sie na jakąś ciekawą wystawę,
        niestety - bez skutku.
        Lubię w Lublinie to, że tak wiele w nim jeszcze do odkrycia. I to jest ciekawe!
        • Gość: hyo Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! - Dziękuję Julii!!!!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.02, 00:50
          sorry, że się wtrąca gostek z Krakowa, ale ta babeczka Was wpuszcza w maliny...
          może jej Gazeta podpowiedziała ?
          Zoppot ( czy jakoś tak ) może buty czyścić Lublinowi, zaś panienka (?) pisze
          jakieś brewerie, bo chodzi o rozruszanie lubelskiego forum
          i tyle ( nie dajcie się prowokowć, znajcie swoją wartość !!! )
          • freon Re: Hyo i Julia 04.04.02, 09:59
            Hyo - wtrącaj się ile chcesz, zapraszamy. Mamy forum otwarte na wszystkich.
            Nawet na Julijkę, jak widać;o)

Pewnie masz rację, że to podpucha, bo nie uwierzę, że ktoś jest w stanie tak
            całkowicie przekreślić kilkanaście lat swojego życia.

Julia - wspomniano już, że cierpisz na syndrom neofity. Zachwycasz się barami
            szybkiej obsługi, czy Spatifem. Litości! Ale cierpisz też na klasyczne
            niedowartościowanie - stąd te Twoje wszystkie wstawki o samochodach, Mensie,
            marketingu i przewodzeniu grupy. Czyżby były to Twoje niespełnione marzenia i
            ambicje? No, bo komu na litość boską można zaimponować marketingiem. Dziewczyno!

W jednym Cię poprę - niesprawiedliwe i głupie były komentarze dotyczące
            zdobywania pozycji przez łóżko. Wstyd mi za tych, którzy je wygłaszali.
            • Gość: hmmm... Re: Hyo i Julia IP: 209.114.223.* 04.04.02, 11:06
              freon napisał(a):

> W jednym Cię poprę - niesprawiedliwe i głupie były komentarze dotyczące
              > zdobywania pozycji przez łóżko. Wstyd mi za tych, którzy je wygłaszali.

I o to wlasnie chodzi; mozna skrytykowac, ale po co odrazu obrazac i to w taki
              sposob !

Pozdrawiam
              • Gość: wandad Re: Hyo i Julia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.04.02, 01:34

> freon napisał(a):
                >
                > > W jednym Cię poprę - niesprawiedliwe i głupie były komentarze dotyczące
                > > zdobywania pozycji przez łóżko. Wstyd mi za tych, którzy je wygłaszali.
                >
                > I o to wlasnie chodzi; mozna skrytykowac, ale po co odrazu obrazac i to w taki
                > sposob !
                >
                > Pozdrawiam

A zuwazyliscie kto obrazal? Przeciez to ten co zawsze obraza wszystkich naokolo. Ja go po prostu
                ignoruje i NIGDY nie wpisuje sie pod jego wypowiedziami. Taka sama chora osoba jak i Julia.
                • Gość: Paul Jakze sluszny gniew wandnd'ady, hanba....;-)! IP: *.proxy.aol.com 05.04.02, 02:15
                  Gość portalu: wandad napisał(a):

> Gość portalu: hmmm... napisał(a):
                  >
                  > > freon napisał(a):
                  > >
                  > > > W jednym Cię poprę - niesprawiedliwe i głupie były komentarze dotyczą
                  > ce
                  > > > zdobywania pozycji przez łóżko. Wstyd mi za tych, którzy je wygłaszal
                  > i.
                  > >
                  > > I o to wlasnie chodzi; mozna skrytykowac, ale po co odrazu obrazac i to w
                  > taki
                  > > sposob !
                  > >
                  > > Pozdrawiam
                  >
                  > A zuwazyliscie kto obrazal? Przeciez to ten co zawsze obraza wszystkich naokol
                  > o. Ja go po prostu
                  > ignoruje i NIGDY nie wpisuje sie pod jego wypowiedziami. Taka sama chora osoba
                  > jak i Julia.
                  Kto to taki, kto smial obrazic kogos na naszym zacnym forum, na Boga???!!! Toz
                  to skandal! Niech go/ja tylko dorwe.....;-))). Do tego chory/chora, no, no...
                  Cale czszescie ze mamy na forum specjalistow/psychologow klasy wandad'ady.
                  Uszanowanie.
                  Paul

• Gość: Paul Re: Hyo i Julia IP: *.proxy.aol.com 05.04.02, 02:18

> freon napisał(a):
                >
                > > W jednym Cię poprę - niesprawiedliwe i głupie były komentarze dotyczące
                > > zdobywania pozycji przez łóżko. Wstyd mi za tych, którzy je wygłaszali.
                >
                > I o to wlasnie chodzi; mozna skrytykowac, ale po co odrazu obrazac i to w taki
                > sposob !
                >
                > Pozdrawiam
                A ty co kurwa, swinty, czy cos;-)? Hmm'ie, idz do lozka i nakryj sie bialym
                przescieradlem, swiat jest pelen takich sukinsynow jak ja. Uszanowanie.
                Paul

• Gość: Maxik Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! - Dziękuję Julii!!!!! IP: *.lublin.pl / 192.168.0.* 26.12.02, 14:32
          Rks hools
    • Gość: Julia witam ponownie :))) IP: *.sopot.sdi.tpnet.pl 05.04.02, 16:50
      Po kilku dniach przerwy spowodowanej wytężoną pracą jestem znowu wśród was,
      moje rybki :))
      AAAAAAAale nowych postów. Widzicie, mówiłam,ze jestem ciekawą osobą- wzbudzam
      aż takie emocje ;)
      Ktoś mi zarzucił, że odpowiadam tylko na głupie argumenty, a na pozostałe nie.
      Oświećcie mnie- które to nie są te głupie? Chętnie zbiję wszystkie jeden po
      drugim. W oczekiwaniu na jeszcze lepszą zabawę,
      Love, Julia
      P.S. A wiecie, co jest szczytem moich marzeń? Wprowadzenie na rynek lubelski
      koszulek z napisem I HATE JULIA ;)
      • Gość: Robert Re: witam ponownie :))) IP: 207.77.123.* 05.04.02, 17:30
        Nie pochlebiaj sobie. Jestem lublinianinem nieladnie mowiac z dziada-pradziada.
        Moge sie chlubic tym, ze duza czesc mojej rodziny mieszka tu juz od 200 lat.
        Znam dobrze wady mojego miasta. Niech sobie bedzie zascianek. W XIX w., kiedy
        byl drugim miastem po Warszawie w Krolestwie Polskim tez byl zascianek, ale
        zawsze mial swoj niepowtarzalny klimat. Ze ciasno, gnusno i bylejako - wszedzie
        w Polsce jest tak samo. Jest wiele rzeczy, ktore w Lublinie bym skrytykowal,
        ale musze przyznac, ze sie tu nie nudze. Nawet prowincjonalna zlosliwosc
        niektorych ludzi moze stac sie atrakcja, chociaz na dluzsza mete jest
        uciazliwa. Mam wiele powodow, zeby pluc jadem na Lublin, ale nie czynie tego,
        bo w gruncie rzeczy jest to ciekawe miasto. Porownuje go z innymi, nie tylko w
        Polsce. Sa miasta w Europie i na swiecie, w ktorych czuje sie rownie dobrze.
        Moze pewne rzeczy przeszczepilbym do Lublina, ale widocznie sie nie da - bo nie
        zawsze zalezy to od mieszkancow miasta. Nawet dla stalych mieszkancow Lublina,
        pochodzacych z lubelskich rodzin, zawsze jest tu cos do odkrycia. Jezeli ktos
        szuka wiekszych atrakcji - do Warszawy i Krakowa wcale nie jest daleko. Nie
        ludzmy sie, a ktoz tak az bardzo na codzien zazywa dobrodziejstw zycia
        kulturalnego? Co do sznas znalezienia dobrej pracy - tu zgodze sie z Julia -
        jest ciezko, ale winmy za to lokalnych decydentow, ktorzy nie potrafia stworzyc
        odpowiedniego klimatu do inwestycji. To przede wszyskim od lokalnych
        ujwarunkowan prawnych zalezy, jak bedzie funkcjonowac gospodarka miasta i
        regionu. Jezli ktos stwarza sztuczne bariery, to cierpia na tym tylko
        mieszkancy i nie jest to z ich winy. Pozdrawiam i zycze nieco wiecej pokory.
      • Gość: Pola Re: witam ponownie :))) IP: *.extern.kun.nl 05.04.02, 17:31
        chyba wolalabym nosic t-shirt z wizerunkiem Britnej Spirs
      • Gość: pussy Re: witam ponownie :))) IP: *.devs.futuro.pl 05.04.02, 18:47
        "jestem ciekawą osobą" -jesteś zwykłą, głupią kurwą
        • Gość: empi Re: witam ponownie :))) do pussy IP: *.ltk.com.pl 05.04.02, 20:33
          nie lubię Julii, mogę ją nazwać głupią gęsią (upoważnie mnie do tego mój wiek)
          ale tobie powiem śmiało - ty chamie!
          • Gość: hmmm... Re: witam ponownie :))) do pussy IP: 209.114.223.* 05.04.02, 21:39
            Witam i pozdrawiam tych ktorzy potrafia skrytykowac bez uzywania wyzwisk :)
            Wybacz, ciebie nie pussy !
            • Gość: Ktos Re: witam ponownie :))) do pussy IP: *.proxy.aol.com 05.04.02, 23:10

> Witam i pozdrawiam tych ktorzy potrafia skrytykowac bez uzywania wyzwisk :)
              > Wybacz, ciebie nie pussy !

Pussy?????? Znaczyloby z angielskiego pizda. Czego szukasz na forum? Klientow ?
              Uwazaj!!!!!!!! Sasiedzi wiedza cos o Tobie.
          • Gość: wandad Re: witam ponownie :))) do pussy IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.04.02, 01:27

> nie lubię Julii, mogę ją nazwać głupią gęsią (upoważnie mnie do tego mój wiek)
            > ale tobie powiem śmiało - ty chamie!

Podpisuje sie obiema rekami. To pierwszy , chyba, wyskok tego osobnika na naszym lubelskim forum.
            Inny grasuje tu od dawna i dziwie sie, ze nie ma na forum administratora, takiego jak na chat, ktory po
            prostu nie dopuszczalby do pojawiania sie tego typu wypowiedzi. W moim zyciu unikam chamstwa i nie
            zadaje sie z ludzmi, ktorzy nie przestrzegaja podstawowych zasad kultury, tak samo i na tym forum nie
            odpowiadam na chamstwo i nie dyskutuje z wyswiskami, no bo po co? Czlowiek sie zaprezentowal, nie
            pasuje nam, to go wypraszamy z domu i tyle. A swoja droga Julia wykazala sie po raz kolejny, mowiac
            nam jak bardzo sie cieszy, jaka dzika satysfakcje sprawilo jej dokuczenie mieszkancom Lublina. Kto
            czerpie zadowolenie ze sprawiania przykrosci innym?
            I jeszcze jedno: Julia dziwi sie, ze zarzucam jej odpowiedzi na glupawe zaczepki, a nie dyskutuje z
            argumentami; proszi zeby jej podac przyklady. No to ja sie pytam: wtorny analfabetyzm czy jak?
            WYstarczy uwaznie przeczytac wypowiedzi uczestniko tego forum. I dlaczego ona do nas mowi "dzieci"?
            Podejrzewam, ze wielu z nas mogloby byc jej rodzicem. Czy jej stosunek do rodzicow jest tez taki
            lekcewazacy?
            A koszulki z napisem "I hate Julia " w zyciu bym nie zalozyla, poniewaz uwazam, ze nienawisc jest
            uczuciem, ktore nalezy w sobie tepic i wstydzic sie go, a nie dumnie obnosic na piersi, czy na plecach.
      • Gość: sw Re: witam ponownie :))) IP: *.lubelskie.pl 20.05.02, 10:32
        powiedz mi julio ile ty w tym sopocie zarabiasz i co takiego ciekawego robisz
        zawodowo i jakie masz wyksztalcenie? nie pytam zlosliwie tylko chce wykorzystac
        okazje i porownac warunki moje lubelskie z twoimi trojmiejskimi. napisz prosze
        jakie sa te propozycje pracy i jakie stawki dla wszystkich. mozesz to podac na
        swoim przykladzie, bardzo prosze, moze uda mi sie takze wyrwac z tej
        malomiasteczkowosci.
    • Gość: Pawel Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.in-addr.btopenworld.com 07.04.02, 00:36
      Ciekawy sposob sprowokowania dyskusji Julio!
      Bardzo dobra ostatnia odpowiedz Wandada-gratulacje.
      Obserwuje dyskusje od poczatku bo jest naprawde ciekawa,ale Julii mam tylko do
      powiedzenia to ,ze ja tez jestem najlepszy, najmadrzejszy,najszybszy,
      najwiekszy, najwyzszy, naj lepiej oplacany,naj bardziej magisterowy,naj IQ,naj
      Mensa'owy,najciekawszy, naj mniej nudzacy, najcudowniejszy, naj ...bla..bla..bla
      ........ a moze jednak naj bardziej naiwny bo ja kocham to zycie ze jego
      ludzmi,miastami,wioskami,malomiasteczkowymi pogladami i calym tym dziadostwem,
      ktore niesie .
      Pawel -czlowiek ktory wychowal sie w Lublinie ale od wielu lat mieszka w
      wielkim miescie niestety daleko od kraju rodzinnego
      Pozdrowienia dla wszystkich dobrych ludzi!
      • wandad Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! 07.04.02, 15:19
        Gość portalu: Pawel napisał(a):

> Ciekawy sposob sprowokowania dyskusji Julio!
        > Bardzo dobra ostatnia odpowiedz Wandada-gratulacje.
        > Obserwuje dyskusje od poczatku bo jest naprawde ciekawa,ale Julii mam tylko do
        > powiedzenia to ,ze ja tez jestem najlepszy, najmadrzejszy,najszybszy,
        > najwiekszy, najwyzszy, naj lepiej oplacany,naj bardziej magisterowy,naj IQ,naj
        > Mensa'owy,najciekawszy, naj mniej nudzacy, najcudowniejszy, naj ...bla..bla..bl
        > a
        > ........ a moze jednak naj bardziej naiwny bo ja kocham to zycie ze jego
        > ludzmi,miastami,wioskami,malomiasteczkowymi pogladami i calym tym dziadostwem,
        > ktore niesie .
        > Pawel -czlowiek ktory wychowal sie w Lublinie ale od wielu lat mieszka w
        > wielkim miescie niestety daleko od kraju rodzinnego
        > Pozdrowienia dla wszystkich dobrych ludzi!

Dr Jakyll and Mr Hyde
    • tamarise Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! 08.04.02, 01:10
      Po zapoznaniu się z wielomami wypowiedziami na lubelskim forum (nie tylko tymi
      dotyczącymi Julii), stwierdzam co następuje: Lublin jest pełen ciekawych, wręcz
      fascynujących ludzi,czego doskonałym przykładem są: Eor, Freon, Lucy_z, Paul,
      Wandad i wielu, wielu innych, których tu nie pomnę. Tak trzymać!

Wniosek: Julio, powinnaś natychmiast przyznać się do błędu a następnie, jak na
      prawdziwego wojownika przystało, popełnic publiczne harakiri ;)))
      najlepiej pod lubelskim ratuszem ;))))
      • Gość: Kaska A ja nawidzę;-))) IP: *.devs.futuro.pl 08.04.02, 09:42
        Bardzo nie lubię tego wątku ze względu na tytuł. Szkoda, że nie można go
        zmienić.
        No coż, nie liczmy na to, że Julia (tak na marginesie, dzisiaj imieniny
        wszystkich Julii, ale na życzenia ode mnie nie licz) okaże skruchę, przeprosi,
        padnie na kolana czy popełni tak oczekiwane przez wszystkich harakiri.
        Osoby takie jak J. są po prostu niereformowalne, więc nie oczekujmy cudów.
        Zdarzają się, i owszem, ale nie w aż tak beznadziejnym przypadku.

Serdecznie pozdrawiam
    • Gość: JA A JA MIESZKAM W KRAKOWIE I WOLĘ LUBLIN IP: *.bj.uj.edu.pl 08.04.02, 17:33
      xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
      • Gość: hmmm... Re: A JA MIESZKAM W KRAKOWIE I WOLĘ LUBLIN IP: 209.114.223.* 08.04.02, 21:12
        Gość portalu: JA napisał(a):

> xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

No i .... ?
        • Gość: hmmm... Re: A JA MIESZKAM W KRAKOWIE I WOLĘ LUBLIN IP: 209.114.223.* 08.04.02, 21:18

> Gość portalu: JA napisał(a):
          >
          > > xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Mieszkam bardzo, bardzo daleko od Lublina, jestem tu gosciem i niedlugo stad uciekam.

Ja, wybacz, ale nie rozumiem twojego wpisu, mozesz konkretniej .... ? :(

• Gość: Paul Re: A JA MIESZKAM W KRAKOWIE I WOLĘ LUBLIN IP: *.proxy.aol.com 15.04.02, 14:12

> Gość portalu: JA napisał(a):
          >
          > > xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
          >
          > No i .... ?
          Gowno. Uszanowanie.
          Paul

• Gość: AveCezar Re: A JA MIESZKAM W KRAKOWIE I WOLĘ LUBLIN IP: 194.204.172.* 15.04.02, 16:25
            Gość portalu: Paul napisał(a):

> Gość portalu: hmmm... napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: JA napisał(a):
            > >
            > > > xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
            > >
            > > No i .... ?
            > Gowno. Uszanowanie.
            > Paul
            >

W pełni się zgadzam ze zdaniem Paula :). Ktoś zacząl durny wątek i zaroiło się
            od nadętych protestów. Niedługo ktoś inny napisze "dupa" i sypną się sążniste
            elaboraty, że dupy w Lublinie to już z dziada pradziada...że w XIX wieku
            prawda...że lubelskie dupska o niebo lepsze niż na jakiejś tam wsi sopockiej i
            takie tam dalej pierdoły. Nie macie się czym zająć w tym Lublinie???
            • hm` Re: A JA MIESZKAM W KRAKOWIE I WOLĘ LUBLIN 07.10.03, 22:26
              A wiesz, tak to juz jest..
              pozdr, hm`

P.S.
              Ciekawe Peppe czy znajdziesz jak to teraz podbilem.. ;]]]]
    • Gość: magzar Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.dryvit.com.pl / 10.10.10.* 15.04.02, 12:24
      Nie będę polemizować z Julią, bo to dla mnie zbyt płytkie. Przeżyła w Lublinie
      tyyyyyyyle lat (aż 15!!!). I to w czasach tolerancji, reform i wielu
      możliwości. Miała więc dużo czasu i okazji na to, aby stwierdzić co dla Niej
      najlepsze. I stwierdziła. I chwała Jej za to. Ciesze się, że tacy ludzie
      wyprowadzają się z Lublina. Nie będą go zaśmiecać. Jeśli przeżyje owa Julia
      kolejne 15 lat w swoim "światku szaleństw" to może zrozumie co wartościowego
      wyniosła właśnie z Lublina. Może Ktoś rozsądny uświadomi Ją, iż
      kluby "rozrywki" to nie wszystko.
      Nie chcę zanudzać "Lubelaków" i pozostałych osób wyliczaniem atrakcyjności
      Lublina, ale pragnę nadmienić (bo ja do niedawna też nie byłam tego świadoma),
      iż Lublin może poszczycić się nalepszym sądownictwem i najlepszymi lekarzami
      (to jest opinia fachowców z całej Polski). A jest to duże osiągnięcie. W wielu
      miastach są specjaliści (to prawda), ale ujmując rzecz globalnie, to w wielu
      rankingach (nawet światowych) lubelscy specjaliści (ze wglegu zarówno na ilość
      jak i na jakość) są stawiani na pierwszym miejscu.
      Przeżyłam w Lublinie wiele wspaniałych lat. Życie zmusiło mnie to wyjazdu (do
      dzisiaj żałuję). Nigdy jednak nie powiem złego słowa o Lublinie, a tym bardziej
      o jego mieszkańcach. Bo tak na prawdę to ludzie tworzą klimat każdego miasta. A
      w Lublinie ludzie są mili, sympatyczni, przyjaźni i bezinteresowni (szczególnie
      tej cechy jest mało w innych miastach). Żałuję bardzo, iż Lublin nie może
      zapewnić wszystkim "Lubelakom" pracy. Jest to jednak obecnie problem Polaków w
      każdym miejscu Polski (a w tym Trójmiasta). Julia proponuje wszystkim metdę na
      tzw."ucieczkę". Nie jest to dobra metoda. Chociażby dlatego, iż nie każdy może
      uciec. Jeśli Julii ucieczka udała się to niech się cieszy swoim życiem. Nie ma
      Ona jednak powodów, aby obrażać wielu niewinnych ludzi tylko za to, że chcą
      mieszkać w Lublinie. Jest jeszcze za młoda, aby oceniać wielopokoleniowe miasto
      jakim jest Lublin. Ono budowało swoją pozycję przez tysiące lat. Julio - daj mu
      żyć dalej!!!
      Jeśli chodzi o pozycję Lublina na polskim rynku to pragnę nadmienić, iż to
      właśnie Lublin ma duże szanse aby stać się miastem z przyszłością. Pracuję w
      bardzo dobrej i potężnej firmie (branża budowlana) mającej swoje oddziały w
      całej Polsce. Każdego miesiąca dostaję informację czy i jak rozwija się dany
      region. Co miesiąc robię zestawienie dotyczące zarówno sprzedaży jak i
      płatności wszystkich oddziałów. I mogę powiedzieć jedno wszystkim "Lubelakom"
      zawsze myślałam, że Wrocław, Poznań, Szczecin (tzw. ściana zachodnia) Gdańsk,
      Warszawa, itd. są miastami konkurencyjnymi dla Lublina. Mówiono mi - Lublin to
      Polska "C" (Julia pewnie nie wie o co chodzi?). I przekonałam się, że to
      właśnie Lublin jako jedyny nie ma problemów z płatnościami (w tej kwestii nie
      ma dla siebie konkurencji). A nawet gdyby przyszło dochodzić czegokolwiek przed
      sądem to nie jest to problem (o czym pisałam trochę wcześniej). Sama byłam
      zaszokowana problemami gospodarczymi w Poznaniu, Wrocławiu, Szczecinie,
      Gdańsku, (nie mówiąc o Łodzi, Rzeszowie, Radomiu, Białymstoku). Myślę więc, że
      gdyby tak znalazło się wiecej miejsc do pracy w Lublinie to byłby on jednym
      miastem przyszłości. Julia nie wie ile poważnych planów i inwestycji szykuje
      się w całej lubelszczyźnie. Po prostu nie jest tym zainteresowana więc nie ma o
      tym pojęcia. Sopot (to moje ukochane miasto) ale niestety to tylko kurort -
      drogi i ciasny (nawet dla obcokrajowców). Na pewno Julia nie wie też o tym, iż
      Fabryka Samochodów (późniejsze Daewoo) utrzymywało nie tylko lubelszczyznę ale
      rynek motoryzacyjny w całej Polsce. Nawet gwiady z lubelskiego "podwórka"
      (chociażby Budka Suflera, BAJM) nie żałują lat spędzanych w Lublinie. Tylko
      Julia? No cóż nie wszyscy muszą uważać tak samo.
      I jeszcze jedno pytanie - co zrobiłabyś Julio, gdyby mieszkańcy Lublina (tak
      jak im radzisz) przeprowadzili się do Sopotu??? Wówczas (patrząc na obecną
      sytuację gospodarczą w kraju) i tam straciłabyś pracę lub miałabyś problem z
      jej znalezieniem. Jesteś młoda, masz pracę, potrzebujesz (jak sama
      piszesz) "szaleć". Dlatego łatwo przyszło Ci napisać swój list. Nie ganię
      Ciebie. Masz do tego pełne prawo. Jednak przykro mi, że Twoje słowa zabolały
      tak duża grupę ludzi. Wiem od znajomych w wielu miastach, iż czytali Twój list
      i też byli zaskoczeni Twoją wypowiedzią. Mmyślę o tym, że tak na prawdę to
      obraziłaś niesłusznie wielu "Lubelaków", a przecież nie zasłużyli na to.

Pozdrawiam wszystkich "Lubelaków" (i nie tylko)
      • Gość: mira Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: 61.38.20.* 19.04.02, 16:29
        alez te pierdolone lubelaczki to kmioty
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka