Dodaj do ulubionych

Baran spod samiuśkich Tater.

10.01.14, 21:56
W starym dowcipie o Jasiu, który na każde pytanie nauczycielki z czym mu się kojarzą różne przedmioty, stale odpowiadał, że z ...dupą. Jak to Jasiu, nawet tablica też ci się kojarzy z dupą ??? Tak proszę pani, bo mi się wszystko kojarzy z dupą – odpowiedział Jasio!!!.

wiadomosci.onet.pl/podhale/ksiadz-z-zakopanego-krytycznie-o-wizerunku-owcy-na-papierze-toaletowym/fm9rf
"Ks. Szyszka pracuje w Zakopanem od ponad 30 lat. Pod Giewontem jest postacią znaną i szanowaną. Podczas noworocznego kazania ksiądz jednak zszokował swoimi słowami wiernych. Mieszkanka Zakopanego wspomina wydarzenie: - Ksiądz oznajmił, że ma papier toaletowy, który wyprodukowali przeciwnicy Kościoła, by szykanować wspólnotę. Kobieta dodaje, że ksiądz sugerował, że na jego opakowaniu znajduje się baranek wielkanocny. - Jestem wierząca, ale to zwykła owca (...) ksiądz się skompromitował - dodaje kobieta.
Dopytywany przez dziennikarzy, ks. Szyszka nie wycofuje się ze swoich słów - To potwarz dla katolików, że wizerunek (...) utożsamiany z Panem Jezusem jest wykorzystywany na papierze toaletowym - mówi. - Ten papier to jedna z odsłon ataków na kościół (...). Przecież tych środków używa się do wycierania nieczystości - dodaje.
Przedstawicielka producenta papieru, firmy Metsa Tissue z Finlandii nie chciała komentować sprawy. Wspomniała jednak m.in. - Na naszym papierze jest owca, a nie baranek...
"
Obserwuj wątek
    • empi Re: Baran spod samiuśkich Tater. 10.01.14, 22:50
      Wiesz, dlacze­go dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny.
      I. Krasicki - biskup :)
      pzdr.
      • Gość: Maxx Re: Baran spod samiuśkich Tater! IP: 173.233.196.* 11.01.14, 00:52
        Kosciol rzymsko-katolicki w Polsce szybkimi krokami powraca do (mentalnego) sredniowiecza!
        • Gość: bleee... ...do wykasowania... IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.14, 01:24
          ...wygłaszasz stereotypowe bzdury... poczytaj "Jesień Średniowiecza" Huizingi Johana... albo cokolwiek poczytaj... :)))... bleee...
    • Gość: buta-pren Re: Baran spod samiuśkich Tater. IP: *.hsd1.tn.comcast.net 11.01.14, 04:18
      Ostatnio jak czytam rozne wypowiedzi ksiezy (katolickich) i koscielnych dostojnikow, to coraz czesciej nie jestem pewien, czy to warte smiechu, czy tez placzu...
    • wampir-wampir Re: Baran spod samiuśkich Tater. 11.01.14, 11:09
      dociek napisał:

(...)

> Przedstawicielka producenta papieru, firmy Metsa Tissue z Finlandii nie chciała
      > komentować sprawy. Wspomniała jednak m.in. - Na naszym papierze jest owca, a n
      > ie baranek...

A gender to pies? Ależ ta przedstawicielka nienowoczesna... ;-)))
      • tajnos.agentos Re: Baran spod samiuśkich Tater. 11.01.14, 13:24
        wampir-wampir napisał:

> A gender to pies? Ależ ta przedstawicielka nienowoczesna... ;-)))

A ten ksiundz, to też w sukience chodzi, a pieprzy jak potłuczony - a to gendersyn!
    • Gość: bosman po prostu durny katabas... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.01.14, 12:44
      wycina konkurencję. Do tej pory owieczki lizały tylko jemu rzyć a teraz liżą wszystkie. Swoją drogą i tak mnie zastanawia dlaczego czarny przygłup nie oskarżył wytwórcy o obrazę uczuć bo mu się "łowieczka" na sraj taśmie kojarzy z "barankiem bożym". No cóż - baranek z Zakopanego to baranek.
      • Gość: mieszkaniec LU chyba nie? IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.14, 13:09
        Nienawidzę firmy Metsa Tissue od czasu kiedy zepsuł mi się motocykl koło ich fabryki i nie chcieli pomóc. Na próżno mówiłem że dla ich firmy w Konstancinie wybudowałem instalację do deinkingu i wszystko razem uruchomiłem. Skierowali mnie do serwisu. Serwis był zamknięty bo długi weekend. Tam też długo świętują. Od tamtej pory nie kupiłem nawet chusteczki higienicznej tej firmy. Uraz pozostał na długo. Może to jest podobny przypadek?
        • tajnos.agentos Ty poważnie? 11.01.14, 13:21
          Czy jaja sobie robisz? :)))
        • Gość: bosman a to ciekawostka! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.01.14, 13:39
          motocykle i srajtaśma na jednej linii produkcyjnej? To już bym u nich niczego nie kupił. Chyba, że zaczną robić srajtaśmę zamiast z barankiem to z fizis wiadomego proboszcza.
          • Gość: mieszkaniec LU Re: a to ciekawostka! IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.14, 14:20
            10 lat temu miałem ślizga, padało i zagapiłem się, mniej więcej tutaj http://goo.gl/maps/Uxl6F. Jak się podniosłem z radością zauważyłem znajomą firmę i liczyłem na pomoc. Tam deszcz leje poziomo i nie ma zmiłuj się. Pod drzewem nie da rady. Zwykły chłop spod Helsinek pomógł mi a tamci nie chcieli. Potrzebowałem trochę drutu i kawałek płaskownika.
            • tajnos.agentos Re: a to ciekawostka! 11.01.14, 14:56
              Gość portalu: mieszkaniec LU napisał(a):

> Zwykły chłop spod Helsinek pomógł mi a tamci nie chcieli. Potrz
              > ebowałem trochę drutu i kawałek płaskownika.

Co ty powiesz, jaśnie panie? A gdyby taki zwykły motłoch spod Helsinek nocą zapukał do ciebie zapukał do ciebie z prośbą o zaholowanie jego traktora do najbliższego POMu - tobyś mu pomógł, czy psami poszczuł? :D
              • Gość: mieszkaniec LU Re: a to ciekawostka! IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.14, 15:46
                Mój pies nie nadaje się do szczucia bo za mały. A ten chłop to oryginał był. Zobaczył LU i pyta, Lublin? Miesiąc wcześniej bawił w Lublinie a nocował w kamperze nad zalewem. W żaden sposób nie potrafił wypowiedzieć Zalew Zemborzycki. Jak to chłop. Kilka razy nachlał się tam z naszymi żeglarzami w małym parterowym budyneczku, pokazywał zdjęcia. Kąpał się w zalewie gdy wokół wszyscy chodzili grubo ubrani, taki twardziel.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka