Dodaj do ulubionych

Zima zaskoczyła drogowców

13.01.14, 22:26
To już lubelska tradycja, znowu zima zaskoczyła drogowców. Wszystkie prognozy zapowiadały na noc z niedzieli na poniedziałek przymrozek i duzy wiatr, wiec temperatura odczuwalna duz o niższa. W niedziele padał deszcz i było oczywiste, że rano będzie szkalanka na ulicach. Nie wiem jak w innych dzielnicach ale na Kalinie kilka ważnych ulic nie doczekało się solarek. Np. rondo na Andersa przy Lidlu jeszcze o 09:00 miało kilka oblodzonych zdradliwych miejsc. Tam gdzie dochodziły promienie słoneczne było znośnie ale w zacienionych miejscach ABS niejednemu uratował zawartość kieszeni. Każdy kto dzisiaj rano jechał samochodem wie, że prędkości były zgodne z przepisami lub niższe, inaczej się nie dało. Szkoda że w firmach odpowiedzialnych za utrzymanie ulic nie ma ludzi, którzy śledzą prognozę pogody. Szkoda, bo jak co roku widzimy, że jaka by nie była zima, kiedy by nie przyszła to i tak naszych drogowców zaskoczy. A co na to Ratusz? Tam też nie ma ludzi, którzy śledzą prognozy pogody i powinni dbać o bezpieczeństwo mieszkańców i ich mienie? Widać nie ma
Obserwuj wątek
    • smalltownboy Re: Zima zaskoczyła drogowców 13.01.14, 22:53
      To już nie pierwszy raz.
    • Gość: bosman Cyrkusz? - ma to w zadzie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.01.14, 23:21
      cyrkusz nie ma czasu na pierdoły, buduje Circus Scarabeus.
    • smalltownboy Re: Zima zaskoczyła drogowców 19.01.14, 16:04
      I znowu to samo. Do granic Lublina od strony Rzeszowa dzisiaj jako tako, a po przekroczeniu rogatek miasta, tragedia. na przystankach autobusowych można się zakopać. Czy Żuka nie stać na sól drogową, szczególnie podczas marznącego deszczu?
      • tajnos.agentos Re: Zima zaskoczyła drogowców 19.01.14, 20:06
        smalltownboy napisał:

> I znowu to samo. Do granic Lublina od strony Rzeszowa dzisiaj jako tako, a po p
        > rzekroczeniu rogatek miasta, tragedia.

Właśnie przyjechałem do Lublina, więc krótko i treściwie najświeższe wiadomości: kłamiesz! Po Lublinie jeździ się tak samo, jak po drogach krajowych i wojewódzkich (na powiatowych i gminnych jest lodowisko, tam nawet chodzić ledwie się da): Pada śnieg i marznący deszcz, ale jechać można - ostrożnie, zachowując odległości i bez "wygłupów". No zima, panie, a "na zimę rady ni ma, polityki z tego nie zrobisz.
        • smalltownboy Re: Zima zaskoczyła drogowców 19.01.14, 23:57
          Tak jest polszewiku, kłamię. Wy w tej PO chyba cały czas na haju jesteście i jakiś inny świat widzicie.
          Tak było jak napisałem wczesnym popołudniem i wieczorem. Do granicy miasta (mowa o DK19 na południe) lodowisko, auto non stop sygnalizowało śliskość, czy to przy ruszaniu czy przy hamowaniu. Na zakrętach rzucało. Minęło się granicę i CUD. Jezdnia ukazała czarne i mokre oblicze w miejscu toczenia się kół (w środku było malutkie błoto pośniegowe). Da się? Da. Tylko trzeba chcieć. Nie interesują mnie drogi lokalne (bo w województwie też rządzi koalicja polszewicka), a piszę o krajowych, a konkretnie o DK19.
          • smalltownboy Re: Zima zaskoczyła drogowców 20.01.14, 00:00
            W uzupełnieniu dodam, ze im dalej od Lublina, tym stan odśnieżenia lepszy. Miasto Lublin - powiat ziemski lubelski znaczna różnica na korzyść powiatu, powiat lubelski ziemski - powiat kraśnicki granica w lesie przed Wilkołazem - droga na całej szerokości czarna i mokra.
            • zubelz Re: Zima zaskoczyła drogowców 20.01.14, 03:53
              smalltownboy napisał:

> W uzupełnieniu dodam, ze im dalej od Lublina, tym stan odśnieżenia lepszy. Mias
              > to Lublin - powiat ziemski lubelski znaczna różnica na korzyść powiatu, powiat
              > lubelski ziemski - powiat kraśnicki granica w lesie przed Wilkołazem - droga na
              > całej szerokości czarna i mokra.
              Kolumb się znalazł!
              Tak było,jest i jeszcze długo będzie, Do czasu kiedy tej bandy nieudaczników nie pogoni się ze stołków.
              • zubelz Re: Zima zaskoczyła drogowców 20.01.14, 03:57
                Być może bozia się wk** na Lublin i aby "skompromitować "nasze wwadze" zsyła nam taką pogodę?.
                • zubelz Re: Zima zaskoczyła drogowców 20.01.14, 03:58
                  zubelz napisał:

> Być może bozia się wk** na Lublin i aby "skompromitować "nasze wwadze" zsyła n
                  > am taką pogodę?.
                  Miało być nawet bozia
            • tajnos.agentos Re: Zima zaskoczyła drogowców 20.01.14, 10:01
              smalltownboy napisał:

> W uzupełnieniu dodam, ze im dalej od Lublina, tym stan odśnieżenia lepszy.

Im dalej od Lublina, tym mniejsze oblodzenie i zaśnieżenie było. W Krakowie były drogi czarne, temperatura powyżej zera i chwilami lało. Śnieg nie padał.

Mias
              > to Lublin - powiat ziemski lubelski znaczna różnica na korzyść powiatu, powiat
              > lubelski ziemski - powiat kraśnicki granica w lesie przed Wilkołazem - droga na
              > całej szerokości czarna i mokra.

Czep się powiatowych radnych, niech pogonią firmy odśnieżające także na drogach którejśtam kolejności odśnieżania, za co im się płaci??? :P
          • tajnos.agentos Re: Zima zaskoczyła drogowców 20.01.14, 09:56
            smalltownboy napisał:

> Tak jest polszewiku, kłamię. Wy w tej PO chyba cały czas na haju jesteście i ja
            > kiś inny świat widzicie.

Samokrytykę składasz, PiSdzielcu? Wy w tym PiSuarze, to cały czas na haju jesteście, bo jakiś inny świat widzicie.

> Tak było jak napisałem wczesnym popołudniem i wieczorem.

Więc kłamiesz, przynajmniej co do wieczora. Wieczorem było tak, jak napisałem.

Do granicy miasta (mow
            > a o DK19 na południe) lodowisko, auto non stop sygnalizowało śliskość, czy to p
            > rzy ruszaniu czy przy hamowaniu. Na zakrętach rzucało.

Nie marudź, było nauczyć się jeździć w zimowych warunkach, to by nie rzucało.

> Nie interesują
            > mnie drogi lokalne (bo w województwie też rządzi koalicja polszewicka), a pisz
            > ę o krajowych, a konkretnie o DK19.

Spadaj PiSszewiku, tu nie wiec. :P
            • smalltownboy Re: Zima zaskoczyła drogowców 20.01.14, 12:21
              Polszewia ma kłamstwo we krwi. Wykształciuchu, doskonale sobie radzę na śliskim i mi to nie przeszkadza - jeżdżę zawodowo na wysokich kategoriach a nie na B. Stwierdzam tylko fakty, że miasto Lublin po raz kolejny dało dupy z likwidacją skutków zimy na swoim terenie. A wystarczyło jedynie nie żałować soli drogowej (być może poszła do kiełbasy?) tak jak to robiono na drodze krajowej. Reakcja chemiczna załatwi resztę.
              Wykształciuszku - oblodzenie zaczynało się przed Janowem Lubelskim. Pogoda jesienna, o której wspomniałeś była dopiero od Niska dalej na południe. Jadąc wieczorem na południu regionu lubelskiego lało jak podczas letniej burzy, termometr w aucie pokazywał - 3 stopnie Celsjusza, a mimo to drogi były utrzymane, bo dobrze posolone.
              Będziesz mi wciskał ciemnotę, że na Lublin spadł gorszy marznący deszcz niż na południe regionu lubelskiego? Poczytaj sobie o połamanych drzewach, 30 tysiącach ludzi bez prądu w okolicach Janowa, Zamościa. Mimo takich trudnych warunków drogi dało się utrzymać w należytym stanie jak na tę pogodę. W Lublinie jak zwykle NIE DAŁO.
              To wstyd, że miasto wojewódzkie jest taką zaniedbaną przestrzenią drogową. Takie warunki przystają jakiemuś Pcimiowi czy innemu Pacanowowi, ale nie miastu wojewódzkiemu.
              • tajnos.agentos Re: Zima zaskoczyła drogowców 20.01.14, 12:30
                smalltownboy napisał:

> Polszewia ma kłamstwo we krwi. Wykształciuchu, doskonale sobie radzę na śliskim
                > i mi to nie przeszkadza - jeżdżę zawodowo na wysokich kategoriach a nie na B.

Źróbku, weź ty się ode mnie odstosunkuj, bo takich ja kty, to ja śmiechem zabijam, nie mam litości - i na co ci to??? :)))

> Stwierdzam tylko fakty, że miasto Lublin po raz kolejny dało dupy z likwidacją
                > skutków zimy na swoim terenie. A wystarczyło jedynie nie żałować soli drogowej
                > (być może poszła do kiełbasy?) tak jak to robiono na drodze krajowej. Reakcja c
                > hemiczna załatwi resztę.

Jak twój preziu wygra, to zarzundzi że zima ma byś, ale tylko w górach dla narciarzy a w Lublynie, to jej nie będzie ni wuja!

> Wykształciuszku - oblodzenie zaczynało się przed Janowem Lubelskim. Pogoda jesi
                > enna, o której wspomniałeś była dopiero od Niska dalej na południe. Jadąc wi
                > eczorem
                na południu regionu lubelskiego lało jak podczas letniej burzy, ter
                > mometr w aucie pokazywał - 3 stopnie Celsjusza, a mimo to drogi były utrzymane,
                > bo dobrze posolone.

Niedouku, chwal się twoim nowym samochodzikiem przed osobnikami na twoim poziomie umysłowym, mnie takie gadki tylko bawią, nic z tego nie będzie. :)))

> Będziesz mi wciskał ciemnotę, że na Lublin spadł gorszy marznący deszcz niż na
                > południe regionu lubelskiego? Poczytaj sobie o połamanych drzewach, 30 tysiącac
                > h ludzi bez prądu w okolicach Janowa, Zamościa. Mimo takich trudnych warunków d
                > rogi dało się utrzymać w należytym stanie jak na tę pogodę. W Lublinie jak zwyk
                > le NIE DAŁO.

No to nie płacz już że masz trudne życie, tylko łap się za łopatę i odśnieżaj, czy ktoś ci zabrania? Może Komorowski? A może Owsiak albo inny Palikot? :)))

> To wstyd, że miasto wojewódzkie jest taką zaniedbaną przestrzenią drogową. Taki
                > e warunki przystają jakiemuś Pcimiowi czy innemu Pacanowowi, ale nie miastu woj
                > ewódzkiemu.

Spadaj do siebie jak ci się nie podoba, przymusu przebywania w mieście wojewódzkim nie ma. :D
                • smalltownboy Re: Zima zaskoczyła drogowców 20.01.14, 12:37
                  Typowa odpowiedź polszewika. Żywcem wzięta z kursów np. przedstawicieli handlowych dla wciskania ciemnoty. Te metody retoryczne na mnie nie działają wykształciuchu. Sprowadzanie sprawy na wątki poboczne, kpinę i drwinę nie spowodują, że problem się rozwiąże. Do zarządzania miastem jednak trzeba mieć doświadczenie. Samo bycie wykształciuchem nie wystarcza.
                  W tym roku będą wybory samorządowe i być może Lublinianie pójdą po rozum do głowy i mądrze zagłosują na lokalne władze, bo dziś jest źle. Mówi to ktoś z zewnątrz, czyli ktoś niezaangażowany w lokalne układy personalne a nawet nie znający lokalnych polityków. Zadbane i utrzymane drogi to podstawa rozwoju miasta. A w Lublinie jest tragedia. Dodałbym jeszcze np. czerwoną falę na kraśnickich, ale to już na osobny temat się nadaje.
                  • tajnos.agentos Re: Zima zaskoczyła drogowców 20.01.14, 13:09
                    smalltownboy napisał:

> Typowa odpowiedź polszewika. Żywcem wzięta z kursów np. przedstawicieli handlow
                    > ych dla wciskania ciemnoty. Te metody retoryczne na mnie nie działają wykształc
                    > iuchu. Sprowadzanie sprawy na wątki poboczne, kpinę i drwinę nie spowodują, że
                    > problem się rozwiąże. Do zarządzania miastem jednak trzeba mieć doświadczenie.
                    > Samo bycie wykształciuchem nie wystarcza.

Masz rację, źróbku! "Nie matura, lecz chęć szczera" itd., twój preziu dobrze ci to zakodował na szkoleniach ideolo. Więc, klapki na oczy, alleluja - i do przodu! :)))

> W tym roku będą wybory samorządowe i być może Lublinianie pójdą po rozum do gło
                    > wy i mądrze zagłosują na lokalne władze, bo dziś jest źle. Mówi to ktoś z zewną
                    > trz, czyli ktoś niezaangażowany w lokalne układy personalne a nawet nie znający
                    > lokalnych polityków.

Masz jakieś prywatne typy? Nie wstydź się, zaproponuj!

Zadbane i utrzymane drogi to podstawa rozwoju miasta. A w
                    > Lublinie jest tragedia. Dodałbym jeszcze np. czerwoną falę na kraśnickich, ale
                    > to już na osobny temat się nadaje.

A w Szwecji i w Norwegii dla takich jak ty jest jeszcze gorzej, bo tam jest kultura i ekologia - to znaczy, że tam potrafią jeździć w trudnych warunkach, a syfu i chemikaliów na drogi nie sypią, bo przy tamtych temperaturach to i tak nie ma sensu; świateł i znaków też tam jest 10 razy mniej jak w Polsce. Ja w każdym razie nie mam większych problemów z jeżdżeniem po Lublinie i okolicach ani wczoraj ani dziś - a co ty, to twój problem, idź wypłacz się na "frondzie". :)))
                    • smalltownboy Re: Zima zaskoczyła drogowców 20.01.14, 13:22
                      To teraz wykształciuszku porównaj powierzchnię Szwecji, jej sieć dróg, zaludnienie, ilość samochodów, tranzyt itd. do Polski. Dość polszewickich bredni. Fakt jest taki, że drogi w Lublinie i ich utrzymanie to tragedia. . Twoja odpowiedź - naucz się jeździć po śliskim. Potrafię jeździć po śliskim, ale nie o to chodzi w tym wątku. Możesz przecież siedzieć przy lampie naftowej, ale po to jest odkryta elektryczność, by z niej korzystać. Sprowadzanie nieudacznictwa lokalnych władz do chluby zakrawa na kpinę. Celowo?
                      I teraz konkretnie i rzeczowo polszewicka kobyłko (skoro ja jestem źróbkiem - co to za słowo dziwne?slang lokalny?). Czym spowodowana jest różnica w jakości utrzymania drogi w Lublinie i poza nim? Jakbyś się upierał, że nie ma różnicy to powtarzam po raz kolejny, jest i to znacząca. Czy Lublin jest tak biednym miastem, że nie stać go na sól?
                      • Gość: karol Re: Zima zaskoczyła drogowców IP: *.ae1x367.dhiblang.lubman.net.pl 20.01.14, 13:45
                        No, niesamowite, wszędzie sobie poradzili, tylko nie w Lublinie
                        Poczytaj sobie trochę o gołoledzi, to przestaniesz bredzić. Podobno Poznań jest bogatszy od nas, a zobacz, co się tam działo wczoraj.
                        • smalltownboy Re: Zima zaskoczyła drogowców 20.01.14, 13:47
                          A czy w Poznaniu też nie rządzi władza z PO?
                          A to, że na drodze krajowej sobie poradzili to FAKT. Twoja odpowiedź, o Poznaniu, przypomina ten kawał o biciu Murzynów.
                          • Gość: karol Re: Zima zaskoczyła drogowców IP: *.ae1x367.dhiblang.lubman.net.pl 20.01.14, 14:06
                            No, przekonałeś mnie. Tam, gdzie rządzi PiS nie było gołoledzi...
                            • smalltownboy Re: Zima zaskoczyła drogowców 20.01.14, 14:08
                              Tam gdzie są dobrze rządzące władze miast, tam nie było. Tak się dziwnie składa, że platfusy są wyjątkowo nieudaczne.
                              • Gość: karol Re: Zima zaskoczyła drogowców IP: *.ae1x367.dhiblang.lubman.net.pl 20.01.14, 14:12
                                A jak jest gołoledź np. w Niemczech, to kto jest winny?
                                • smalltownboy Re: Zima zaskoczyła drogowców 20.01.14, 14:17
                                  To bardzo zły przykład. Akurat Niemcy (dla polszewików wzór wszelkich cnót) nie są dobrze przygotowani do zimy. Tam wystarczy mały śnieg, przymrozek i jest tragedia. To samo Anglia. Ale to wynika z zupełnie innych przyczyn. Występowanie takich zjawisk na zachodzie Europy jest sporadyczne, więc nie inwestuje się w odpowiedni sprzęt do należytego utrzymywania dróg. Maszyn jest mało i nie nadążają ze sprzątaniem.
                                  Może spytaj jeszcze jak jest w Chinach, USA, Kanadzie?

Mieszkamy w Polsce. Skoro zarząd dróg krajowych potrafił zmobilizować swoich pracowników do należytego utrzymania nawierzchni, to czemu zarząd dróg miejskich tego nie potrafił? Ten sam klimat, te same warunki pogodowe, przygotowanie do zimy powinno być podobne.
                                  • Gość: karol Re: Zima zaskoczyła drogowców IP: *.ae1x367.dhiblang.lubman.net.pl 20.01.14, 14:18
                                    Z geografii to chyba nie byłeś mocny...
                                    • smalltownboy Re: Zima zaskoczyła drogowców 20.01.14, 14:20
                                      Nie ukończyłem lubelskich uczelni i nie jestem teoretykiem wiedzy wszelakiej. Sytuację znam z autopsji, bo mieszkałem na zachodzie Niemiec i wiem jak jest.
                                      • Gość: karol Re: Zima zaskoczyła drogowców IP: *.ae1x367.dhiblang.lubman.net.pl 20.01.14, 14:24
                                        Myślę, że z takimi rozumowaniem to nie miał byś szans na ukończenie jakiejkolwiek uczelni, chyba że toruńskiej...
                                        • smalltownboy Re: Zima zaskoczyła drogowców 20.01.14, 14:28
                                          Tylko po co kończyć te uczelnie? Dla zasady, by później i tak nieudolnie zarządzać miastem? Nie potrzebne mi są wynurzenia profesorów od wszystkiego i niczego. Najlepszym nauczycielem jest życie. Dziękuję za troskę, ale doskonale sobie radzę.
                                          • Gość: karol Re: Zima zaskoczyła drogowców IP: *.ae1x367.dhiblang.lubman.net.pl 20.01.14, 14:33
                                            Po co kończyć? Ano po to chociażby, żeby wiedzieć, że takie państwa jak np. Niemcy z roku na rok muszą się zmagać z o wiele bardziej niekorzystnymi zjawiskami jak śnieżyce, gołoledź, powodzie, huragany i sobie nie radzą. Obojętnie kto by nie był u władzy.
                                            Trzeba być po prostu nieukiem takim jakim ty, żeby za gołoledź winić jakąś opcję polityczną.
                                            • smalltownboy Re: Zima zaskoczyła drogowców 20.01.14, 14:37
                                              Bzdury waść pisze. Zobacz jak radzi sobie Rosja - doskonale, bo tam są przygotowani do takich zjawisk. Klimat morski charakteryzował się łagodnymi zimami a także właściwie ich brakiem (zjawiska zimowe). Od kilku lat są zawirowania pogodowe na zachodzie i teraz oni, nie przygotowani odpowiednio, mają czasowe problemy.
                                              W Polsce sprzęt jest, tylko zarządzanie nieudaczne w niektórych miastach:)
                                              • Gość: karol Re: Zima zaskoczyła drogowców IP: *.ae1x367.dhiblang.lubman.net.pl 20.01.14, 14:45
                                                Zróbmy tak: wpisz w wyszukiwarce hasło "gołoledź w ....." i w miejsce kropek wpisz np. Moskwa, Wołgograd, Petersburg albo inne miasto. I wyciągnij wnioski.
                                                A tak na marginesie - wczoraj na Podkarpaciu były dodatnie temperatury. To tak, żebyś wiedział, że jak taka kreseczka jest nad zerem, to dla kierowców i drogowców jest fajniej...
                                                • smalltownboy Re: Zima zaskoczyła drogowców 20.01.14, 14:47
                                                  Nie przekręcaj kota ogonem. Nie piszę o Podkarpaciu. Za granicami Lublina było dobrze, pomimo ulewnego deszczu przy - 3 stopniach. Pisałem o tym wyżej, ale inny polszewik zarzucił mi, że się chwalę wyposażeniem auta. Gdybym tego nie napisał, zarzuciłby mi to, skąd miałem pewność jaka jest temperatura. Ot, taka przewrotność polszewików.
                                                  • Gość: karol Re: Zima zaskoczyła drogowców IP: *.ae1x367.dhiblang.lubman.net.pl 20.01.14, 14:53
                                                    Jak tam poszukiwania w goglach?
                                                    Radzi sobie ktoś z gołoledzią?
                                                  • smalltownboy Re: Zima zaskoczyła drogowców 20.01.14, 14:57
                                                    Tak, radzi sobie. Jesteś ślepy i głuchy na to co się mówi? Nie umiesz czytać? Zarząd drogi krajowej nr 19 doskonale poradził sobie z gołoledzią - oto odpowiedź.
                                                    Wiesz jaka jest rada na nią? Posolić drogę, przynajmniej te główne w mieście, jeśli was nie stać na boczne. Ale o tym pewnie nie mówią na uczelniach.
                                                  • Gość: karol Re: Zima zaskoczyła drogowców IP: *.ae1x367.dhiblang.lubman.net.pl 20.01.14, 15:02
                                                    Podepnij proszę choć maleńki link do tekstu, jak to sobie Rosjanie radzą z gołoledzią...
                                                    A że na "19" poradzili sobie z gołoledzią - to prawda. Im dalej na południe, tym było cieplej (południe to dół mapy, północ to góra - gdybyś nie wiedział.

• smalltownboy Re: Zima zaskoczyła drogowców 20.01.14, 15:06
                                                    Jesteś upośledzony umysłowo? Kończyłeś te uczelnie dla młotków? Nie dociera, że ujemne temperatury przy padającym deszczu (właśnie tym bardziej ulewnym, im bardziej na południe regionu) występowały aż do lasów pomiędzy Janowem Lubelski a granicą województwa? Nie czytałeś artykułów o połamanych gałęziach i zerwanych sieciach elektrycznych właśnie na południu regionu?
                                            • smalltownboy Re: Zima zaskoczyła drogowców 20.01.14, 14:43
                                              "Trzeba być po prostu nieukiem takim jakim ty, żeby za gołoledź winić jakąś opcję polityczną"

No to uczony, wyjaśnij mi, bo już po raz setny pytam, czemu z tą samą gołoledzią jeden zarząd sobie poradził a inny nie?
                      • tajnos.agentos Re: Zima zaskoczyła drogowców 20.01.14, 13:49
                        smalltownboy napisał:

> To teraz wykształciuszku porównaj powierzchnię Szwecji, jej sieć dróg, zaludnie
                        > nie, ilość samochodów, tranzyt itd. do Polski. Dość polszewickich bredni.

Rzeczywiście, dość ćwierćgłówku. Widzę, że w Szwecji nie byłeś i nic o tym kraju nie wiesz. Poniekąd słusznie, bo nie ma to wszystko nic wspólnego z obecnym powrotem zimy w Lublinie i jego skutkami.

Fakt
                        > jest taki, że drogi w Lublinie i ich utrzymanie to tragedia. .

Fakt jest taki, że to jest twój problem. Dla normalnych ludzi tragedii nie ma, da się wytrzymać.

Twoja od
                        > powiedź - naucz się jeździć po śliskim. Potrafię jeździć po śliskim, ale nie o
                        > to chodzi w tym wątku.

A o co chodzi? Dlaczego przeszkadza ci/boisz się, jak włącza ci się ABS/ASR? Bez tych wynalazków nie umiesz żyć? Czyżbyś nie wiedział, że na śliskim to się czasami zdarza? :)))

Możesz przecież siedzieć przy lampie naftowej, ale po to
                        > jest odkryta elektryczność, by z niej korzystać. Sprowadzanie nieudacznictwa l
                        > okalnych władz do chluby zakrawa na kpinę.

Przelewanie własnego nieudacznictwa na lokalne władze zakrawa na kpinę. A w ogóle, to dowiedz się co mają władze gminy Lublin do dróg krajowych na terenie województwa lubelskiego. Zanim komuś coś zarzucisz, warto byłoby dowiedzieć sie co leży w czyich kompetencjach i nie mieszać wódki z zakąską. :)))

Celowo?
                        > I teraz konkretnie i rzeczowo polszewicka kobyłko (skoro ja jestem źróbkiem - c
                        > o to za słowo dziwne?slang lokalny?).

PiSdzielski ćwoku - to Ty mnie na samym wstępie zapisałeś do jednej z politycznych partii a nie ja ciebie, to typowa postawa dla PiSdzielskich łańcuchowych ujadaczy, oni od tego są, więcej nic nie potrafią, bo nie mają potrzeb. :)))

Czym spowodowana jest różnica w jakości u
                        > trzymania drogi w Lublinie i poza nim? Jakbyś się upierał, że nie ma różnicy to
                        > powtarzam po raz kolejny, jest i to znacząca. Czy Lublin jest tak biednym mias
                        > tem, że nie stać go na sól?

Jak nie umiesz jeździć, to siedź w domu, nie stwarzaj zagrożenia na drodze, bo jeszcze zabijesz siebie albo kogoś. Znudziło mi się a poza tym mam inne ciekawe zajęcia, cześć, bez odbioru! :)))
                        • smalltownboy Re: Zima zaskoczyła drogowców 20.01.14, 14:07
                          Polszewik znowu poprzekręcał fakty. Tumanie po studiach, czy ty wiesz o czym jest wątek? To tak jakby gdzieś wylało gó... z szamba, a ty byś pisał, że normalnym ludziom nie przeszkadza żyć w tym gó...e.
                          Ze wszystkim da się żyć, ale chodzi o to, by dało się żyć lepiej. Obecne władze Lublina tego nie gwarantują.
                          No i wykształcony tuman przeszedł samego siebie w porównywaniu kompetencji utrzymania dróg :
                          "A w ogóle, to dowiedz się co mają władze gminy Lublin do dróg krajowych na terenie woj
                          > ewództwa lubelskiego. Zanim komuś coś zarzucisz, warto byłoby dowiedzieć sie co
                          > leży w czyich kompetencjach",

No właśnie to chcę podkreślić, ale polszewik nie rozumie pytania i przekręca fakty. Drogi krajowe są pod innym zarządem i umieją poradzić sobie z pogodą. Drogi w Lublinie są pod zarządem miasta i tu problem jest. Więc jaka jest odpowiedź? Kto jest nieudacznikiem?

Polszewiku, poprzekręcaj jeszcze kota ogonem, może "ciemny lud" się nabierze na to. Ale fakty są miażdżące dla władz Lublina. Są po prostu NIEUDACZNE.

wielka rozklapiocha

Definicja głupoty ludzkiej - kupujesz rzeczy, których nie potrzebujesz, za pieniądze, których nie masz, żeby imponować ludziom, których nie lubisz.
                          • tajnos.agentos Re: Zima zaskoczyła drogowców 20.01.14, 14:21
                            Nie chce mi się już dziś komentować twojego bełkotu, głupi PiSdzielcu, znudziło mi się... No na razie! :)))
                            • smalltownboy Re: Zima zaskoczyła drogowców 20.01.14, 14:23
                              I tą odpowiedzią został rozwiązany problem zimowego utrzymania dróg w Lublinie. Wyborcy, czytajcie polszewika i wyciągajcie odpowiednie wnioski przy urnach wyborczych.
    • kainel.kemezrp wszystkie służby Żuka były zajęte 20.01.14, 10:09
      robota operacyjna przeciwko działaczom pro-life
      więc na odśniezanie tradycyjnie zabrakło sił i srodków
      poza tym nie masz odpowiedniego DNA by władze miasta się tobą zajmowały
      • Gość: karol Re: wszystkie służby Żuka były zajęte IP: *.ae1x367.dhiblang.lubman.net.pl 20.01.14, 11:46
        wpiszcie sobie w wyszukiwarce: "gołoledź w...." i w miejsce kropek dowolne państwo. Od najbiedniejszego do najbogatszego. Dalsze treść będzie taka sama, nieważnie gdzie, czyli horror na drogach, połamane ręce, potłuczenia itd., itp...
        www.sfora.pl/Katastrofalna-gololedz-w-Niemczech-Idzie-juz-do-Polski-a27963 - tu dla przykłądu
        • tajnos.agentos To i w Niemczech ten Żuk też grasuje??? 20.01.14, 12:22
          Biednych społeczników, którzy o życie walczą gnębiąc? No, ja nie mogę!!! :)))
    • qqbek Jest chlubny wyjątek! 20.01.14, 12:23
      Jeden z drogowców w Zamościu dbał nie tylko o niezamarzanie nawierzchni.
      On upewnił się, że nie zamarznie on sam, gdy mu ogrzewanie w kabinie padnie!
      A tu taka ludzka nienawiść i zawziętość ze strony policji go spotkała;)
      • tajnos.agentos Re: Jest chlubny wyjątek! 20.01.14, 14:19
        A tak o wydarzeniu pisze konkurencja:
        www.kurierlubelski.pl/artykul/3301782,zamosc-pijany-traktorzysta-odsniezal-ulice,id,t.html
        Skomra - i wszystko jasne! :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka