Dodaj do ulubionych

paranoja klerykalna

05.02.14, 16:13
Doszedłem do wniosku, że będę wrzucał idiotyzmy klerykałów i kleru. Idiotyzm nr 1.:
Kapliczka objazdowa dla idiotów
Obserwuj wątek
    • nabucco1954-54 idiotyzm nr 2 05.02.14, 16:17
      świecenie ścieków:
      Kogoś pokrywa ścieku walnęła w pałę
      • Gość: mieszkaniec LU Re: idiotyzm nr 2 IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.14, 17:30
        Akurat miasto Łódź jako chyba jedyne w Polsce ma taki układ kanalizacji, że "wybijanie" jej nie grozi. Ubiegłowieczni projektanci GOŚ ŁAM potrafili do roboty zaprzęgnąć grawitację.
      • Gość: j007 boluś IP: *.xdsl.centertel.pl 05.02.14, 20:33
        ale wiesz co?ja sądzę o tobie to samo co twoi sąsiedzi:-))))
        • nabucco1954-54 skoro mnie tak znasz... 06.02.14, 08:46
          nie pozostawaj incognito...wal szczerze i prosto z mostu, a może z ambony...
        • Gość: bosman j007 - dla jasności "w temacie" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.02.14, 08:55
          1)Jak coś ci nie pasuje - to masz problem.
          2)Możesz nie odpisywać na mojego posta - naprawdę mam w dupie twoje poglądy i
          przemyślenia, co łączy się nierozerwalnie z punktem 1)
          3)...a teraz PiS (Przeproś i Spie...)
    • Gość: j007 [...] IP: *.xdsl.centertel.pl 05.02.14, 19:48
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • zubelz Re: paranoja nie tylko klerykalna 06.02.14, 17:37
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Twoj-Ruch-zawiadamia-prokurature-ws-dotacji-ministerstwa-kultury-na-Swiatynie-Opatrznosci-Bozej,wid,16387535,wiadomosc.html?ticaid=112282
      Ile świetlic i domów kultury można by było otworzyć?. Ile dzieci nie pojechało na zimowiska? Ilu BEZDOMNYCH zamarzło? Ile osób z przyczyn finansowych popełniło samobójstwo?. Ile dzieci w POLSCE JEST GŁODNYCH
      Pasiemy pasibrzuchów i nierobów. Kto tą kasę daje? A no nieroby i pasibrzuchy. Wleźli do władzy na plecach roboli i do dzisiaj na plecach roboli siedzą.
      • Gość: maxx Re: paranoja nie tylko klerykalna! IP: 173.233.205.* 06.02.14, 19:35
        To fakt, dorzucenie przez rzad "lekka reka" 6 mln. zl na Swiatynie Opatrznosci (wyjatkowy pomnik pychy kleru oraz pospolitego kiczu) to jest prawdziwy skandal. I kolejny fakt wskazujacy jak szybko Polska przeistacza sie w panstewko wyznaniowo-religijne!
        • qqbek OT: A to nie pomnik... 06.02.14, 22:41
          ...wyciskarki elektrycznej do cytrusów?

Bo mi z tym, w pierwszej kolejności, cały ten obleśny projekt się kojarzy.
          Nic na to nie pomogę.
          Miałem kiedyś taką wyciskarkę do cytrusów (silnik i lejek z którego leciał sok w prostopadłościennej obudowie a nad nią "kopuła z rowkami" czyli stożek do wyciskania soku z owoców - tutaj poglądowo podobna, ale nie identyczna) i nic na to nie poradzę, że ilekroć widzę tego architektonicznego pokraka, mam bardzo silne wrażenie, że architekt też kiedyś z tą samą wyciskarką się zetknął.
          • dociek Re: OT: A to nie pomnik... 07.02.14, 06:21
            qqbek napisał:

> ...wyciskarki elektrycznej do cytrusów?
            >
            > Bo mi z tym, w pierwszej kolejności, cały ten obleśny projekt się kojarzy.
            > Nic na to nie pomogę.
            ...
            > architektonicznego pokraka, mam bardzo silne wrażenie, że architekt też kiedyś
            > z tą samą wyciskarką się zetknął.

Masz rację. Ale to nie jest pomnik wyciskarki do cytrusów. To jest klesza wyciskarka naszych pieniędzy z budżetu napędzana mocą świętojebliwych obłudników, którzy dorwali się do publicznego żłoba i do władzy.
            • Gość: aron Re: OT: A to nie pomnik... IP: *.play-internet.pl 13.02.14, 07:09
              napisz Doćku do Putina, żeby ciebie dofinansował zamiast świątyni
              • Gość: bleee... ...do wykasowania... ?... IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.14, 07:53
                ...i tylko nikt już nie pamięta, że wszystko zaczęło się od postanowień Sejmu Czteroletniego... ciekawe zjawisko niepamięci... podyskutujcie jeszcze... bleee...

lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724,15446289,Minister_daje_lubelskiej_diecezji_prawie_13_mln_zlotych.html#LokLubTxt
                • Gość: bleee... Re: ...do wykasowania... ?... IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.14, 07:54
                  ...link raz jeszcze... bleee...

gazeta.pl/lublin/1,48724,15446289,Minister_daje_lubelskiej_diecezji_prawie_13_mln_zlotych.html#LokLubTxt
    • dociek Re: paranoja klerykalna cd 07.02.14, 06:40
      A to kolejny objaw chorobowy. Szczęściem UP zareagował właściwie na taką "Konferencję naukową".

"Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie odwołuje wykład ks. Oko, który głosi, że gender to ideologia nienawidzących mężczyzn lesbijek. - Nie możemy tego uznać za konferencję naukową - oświadczają władze uczelni.
      Wykład ks. Dariusza Oko z Uniwersytetu Papieskiego Jana Pawła II w Krakowie miał się odbyć na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie w przyszłą środę.

Plakat zapraszający "pedagogów, nauczycieli, katechetów i rodziców na konferencję naukową" pt. "Gender - od tolerancji do totalitaryzmu" wisiał w miejskim przedszkolu przy ul. Snopkowskiej. Była na nim informacja, że wykład organizuje biuro poselskie posłanki PiS Gabrieli Masłowskiej...

Ks. Oko w styczniu wystąpił w Sejmie. Zaprosili go posłowie parlamentarnego zespołu ds. przeciwdziałania ateizacji Polski, którzy tworzą głównie politycy PiS i SP, m.in. Krystyna Pawłowicz, Artur Górski i Anna Sobecka.
      Duchowny mówił tam m.in.: "Ideologia gender promuje homoseksualizm. A w takich klubach gejowskich jest darkroom, gdzie każdy może kopulować z każdym, jak zwierzę. Inżynierowie mówią, że tłok powinien poruszać się w cylindrze silnika, a podczas aktu homoseksualnego odbywa się to w rurze wydechowej".

I jeszcze: „W Polsce ideologię gender realizują lesbijki, nienawidzące mężczyzn, duchowo i fizycznie są spadkobierczyniami komunizmu. Trzeba chronić mężczyzn. » Seksmisja «staje się realem
      ”.

Oprócz ks. Oko w wykładzie organizowanym przez biuro posłanki PiS miał wziąć udział również dr Marek Czachorowski z KUL
      ."

Cały tekst: lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640,15410792,Uczelnia_nie_wpusci_ks__Oko__Kanclerz__Sam_jestem.html#LokLubTxt#ixzz2sbxNZFgE

PS. Jestem, poza tym, wielce zaskoczony, że udało mi się poprzez główną witrynę Gazety przeczytać ten cały artykuł, bez żadnej blokady za 0,99 zł. Ale zapewne to zasługa "ideologii gender"?
      • zubelz Re: paranoja klerykalna cd 10.02.14, 03:35
        wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Sieci-prezesa-Wprost-o-panstwowej-spolce-gdzie-pracownicy-musza-byc-na-mszy,wid,16394207,wiadomosc.html?ticaid=1122d
        No i jest "fajnie". Jest super. Jak pisałem kiedyś Dajmy czarnej zarazie władze w Polsce. Może będzie nas to kosztować mniej jak utrzymanie Sejmu, Senatu, Wojewodów i pozostałej klasy próżniaczej. Wszak czarna zaraza ma już swoją administrację rozwiniętą. Nie ponosili byśmy kosztów związanych z wyborami. Nie było by dotacji na partie. Więc po jakiego ***JA NAM TEN NIE RZĄD/???
    • Gość: bosman absurd i bezczelność czarnych rodem z Lublina IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.02.14, 10:08
      jakiś dyrektorek szkoły zaprzyjaźniony z czarna mafią w ramach "rozdziału kościoła od państwa" ogłasza że uczeń ma się modlić zanim się naje. Bo co? - bo się udławi czy sraczki dostanie gdy nie? Jakim prawem katol łamiący prawo pełni stanowisko dyrektora szkoły? Dawno powinien polecieć na mordę. Niech go katabasy przygarną do szkółki parafialnej, tam się nadaje, a nie marnotrawi publiczne pieniądze.
      Kato-zapędy dyrechtora szkoły.
    • Gość: bosman kolejny kato-idiotyzm - olimpijski IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.02.14, 10:14
      kapelan olimpijczyków (sic!) odprawił egzekwije w intencji skoczków narciarskich! Jasne - przecież to zasługa św. ducha że Stoch tak skoczył! Ciekawi mnie kto zapłacił za wyprawę czarnych pająków (a jest ich ze czterech) do Soczi?
      • tajnos.agentos Re: kolejny kato-idiotyzm - olimpijski 10.02.14, 11:14
        Gość portalu: bosman napisał(a):

> Jasne - przecież to zasługa św. ducha że Stoch tak skoczył! Ciekawi m
        > nie kto zapłacił za wyprawę czarnych pająków (a jest ich ze czterech) do Soczi?

Jak to kto??? MY -wszyscy, cały Naród!!! Swoją drogą, sądząc z komentarzy, ta szachownica na jego kasku to od Boga musiała być - wreszcie polskiemu lotnikowi udało się wylądować na ruskiej ziemi i nikomu nic się nie stało! :DDD
        • Gość: bosman ech tajnosie :-) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.02.14, 10:53
          skojarzenia masz ......bombowe ;-)
          • Gość: mieszkaniec LU Re: ech tajnosie :-) IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.14, 12:29
            Jesteście nudni ze swoimi skojarzeniami, wstyd!
            Nie tak dawno poznałem tego Gościa http://naszewyprawy.republika.pl/ a po kilku tygodniach już Go nie było.
            • tajnos.agentos Re: ech tajnosie :-) 11.02.14, 13:24
              Gość portalu: mieszkaniec LU napisał(a):

> Jesteście nudni ze swoimi skojarzeniami, wstyd!
              > Nie tak dawno poznałem tego Gościa http://naszewyprawy.republika.pl/
              > a po kilku tygodniach już Go nie było.

A co to wszystko ma do rzeczy??? W czym twoje nudne i głupie skojarzenia są lepsze?
              • Gość: mieszkaniec LU Re: ech tajnosie :-) IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.14, 11:23
                tajnos.agentos napisał: A co to wszystko ma do rzeczy??? W czym twoje nudne i głupie skojarzenia są lepsze?
                Jesteś durnowaty i to wszystko co można kulturalnie napisać!
                • tajnos.agentos Re: ech tajnosie :-) 12.02.14, 11:32
                  Gość portalu: mieszkaniec LU napisał(a):

> Jesteś durnowaty i to wszystko co można kulturalnie napisać!

Więc, skoro napisałeś już wszystko, to idź sobie postrzelać z procy.
      • Gość: aron Re: kolejny kato-idiotyzm - olimpijski IP: *.play-internet.pl 13.02.14, 17:29
        Doćku przecież putinowską ziemię trzeba wyegzorcyzmować
        • Gość: bosman a ciebie aaaaaaaronku... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.02.14, 09:28
          leczyć :-)
          • tajnos.agentos Nie warto! 19.02.14, 10:27
            To jest przypadek beznadziejny. :)))
            • Gość: bosman wiem :-) nt. IP: 5.174.98.* 20.02.14, 11:23

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka