Dodaj do ulubionych

Odpierdzieliło tym Furmanom?

17.06.14, 01:00
Najniżej oceniony komentarz pod artykułem dotyczącym robienia na siłę Kopenhagi z Lublina (za pieniądze miasta rzecz jasna) to mój... dotyczący tego, że ktoś nie zauważył drobnych różnic w klimacie tych dwóch miast.

Te wypożyczalnie to pic na wodę fotomontaż, przedwyborcza reklama House of Scarabeus (peło). Od października do kwietnia będą przechowalnią słusznych i zasłużonych na etatach tłustych i przez miasto opłaconych.
A mi jakaś "dobrarada" dogryza, że przecież chodniki są od jazdy rowerem i ja (rowerzysta z 25 letnim stażem - tyle minęło od uzyskania przeze mnie karty rowerowej) twierdząc że miejsce pojazdów jest na jezdni, mylę się znacznie i jestem malkontentem, który dupy zza telewizora nie rusza (dwa okrążenia Zalewu dziś po pracy pewnie się nie liczą;).

Czy tym Furmanom z (nie)porozumienia już zupełnie odpierdzieliło (i ich poplecznikom).
Chcą mnie, od lat zapalonego rowerzystę (ale także kierowcę, a przede wszystkim pieszego), do tych swoich wytworów, do tych karykatur ludzi (jadę chodnikiem bo jezdnia niebezpieczna... a to dziecko to wtargnęło mi pod koła) przyrównywać i jeszcze ganić?

Dość!
Jesteście porąbani!
Trzeba to powiedzieć tu i teraz.
Jesteście porąbani i dlatego ludzie tacy jak ja, nigdy nie będą chcieli mieć z wami nic wspólnego.
Obserwuj wątek
    • Gość: bleee... ...jeszcze jak!... IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.14, 08:42
      ...bądź sprytny i opatentuj pomysł ratuszowy na "Kopenhagi czynienie"... polegałby on na wybudowaniu np. pięciu wypożyczalni rowerów i zakupie np. setki jednośladów... to lepsze od "drugiej Japonii"... każda miejscowość może stać się Kopenhagą... hasło reklamowe podrzucam za darmochę: "I Ty możesz zamieszkać w Kopenhadze!"... ;-)... bleee...
      • Gość: obserwator dna Pasożyty IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.14, 09:51
        Wystarczy odciąć tych "znawców" od miejskiego budżetu i mamy żałosny skład pustaków.
        • Gość: bleee... Re: Pasożyty IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.14, 10:38
          ...problem jest taki, że te narzędzia (...do odcinania...) to też są pustaki... bleee...
          • Gość: obserwator dna Re: Pasożyty IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.14, 11:24
            Wystarczy takiego pustaka podłączyć do szlaucha z kasą z budżetu i mamy King Konga intelektu - Znawcę Wszechrzeczy
            • Gość: bleee... Re: Pasożyty IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.14, 13:05
              ...ja nazywam to w języku potocznym: bandytyzm instytucjonalny... bleee...
              • qqbek Re: Pasożyty 17.06.14, 13:52
                Gość portalu: bleee... napisał(a):

> ...ja nazywam to w języku potocznym: bandytyzm instytucjonalny... bleee...

Napędzający bandytyzm.
                Taki zwyczajny bandytyzm.
                Jakim jest rozpychanie się po chodnikach na rowerze.
                • Gość: bleee... Re: Pasożyty IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.14, 23:53
                  ...może będzie lepiej - za parę lat... bleee...

wyborcza.pl/1,75248,16166031,Ministerstwo_wzoruje_sie_na_Gdansku_i_wyznacza_rowerowe.html
            • Gość: bleee... Re: Pasożyty IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.14, 15:03
              ...ja nazywam to w języku potocznym: bandytyzm instytucjonalny... bleee...
              • Gość: bleee... Re: Pasożyty IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.14, 15:05
                ...poszło drugi raz - strona mi nie działała :(... bleee...
    • kainel.kemezrp widzisz Kubo 17.06.14, 14:36
      karykaturami to oni są niestety od bardzo dawna
      taki np Marcin Skrzypek ocipiał hmm chyba tuż po tym jak Voldemort dał tej kupce wazeliny etat
      mając etat i nic do roboty - jak to w TNN z tych nudów ocipiał i zaczął wymyślać a to boski asfalt a to znów inne androny
      Ty zapewne tego nie widziałeś a może nawet wydał ci się ocipięt kimś nowoczesnym w domu i zagrodzie gejem -okejem i w ogóle ładną pacynką z TVN
      ale działo się tak tylko dotąd póki ocipięt nie wlazł na twoje podwórko i tam nie zaczął szerzyć kulturalnej francy
      wtedy z ócz twych spadły łuski i zobaczyłeś ocipięta takim jakim go stworzył Voldemort i wazelina
      ...
      ulegasz procesowi delimingizacji - powolnym i bolesnym
      ciesz się jednak bo wyzwoliłeś się z mocy ocipiętów
      pzdr
      • qqbek Przemku. 17.06.14, 14:54
        Na roweraków to ja od dawna jestem wkurzony.
        Możesz do tego mieszać TNN, ja wolę jednak (nie)porozumienie rowerowe winić.

Co do ścieżek, asfaltu nań lanego (pod warunkiem, że nie przez KPRD) zastrzeżeń nie mam - wypada się tylko cieszyć, że coraz więcej infrastruktury rowerowej w tym mieście.

Ale tworzyć nową miejską spółkę, zatrudniać kilkoro "krewnych i znajomych królika", tylko po to, żeby stworzyć sieć miejskich wypożyczalni rowerowych to absurd w naszej rzeczywistości pogodowej (sorry, taki mamy klimat). To kolejna słomiana inwestycja.

Poza tym - niech mnie ch_j strzeli, jeśli na mapie planowanych ciągów rowerowych widnieje jakiś nowy szlak rowerowy na najbardziej newralgicznym (komunikacyjnie) kierunku północ-południe. Nie! Pic na wodę fotomontaż! Będziesz miał wypożyczalnię pod ratuszem, żeby móc dwadzieścia minut po deptaku popiracić. To bezrozumne szastanie pieniędzmi. Biorę rower pod Ratuszem i chcę dojechać na Rogatkę Warszawską (róg Sikorskiego i Racławickich dajmy na to), na Czechów, na osiedle Mickiewicza, na Kalinę czy do domu (na Dziesiątą). Gdzie mogę dojechać "śmieszkami" (i to dopiero planowanymi)? Na Kalinę co najwyżej.
        Do domu jeszcze "jak cię mogę" - dojadę sobie Królewską i Buczka, potem pod "cudem inwestycyjnym PKP PLK" Kunickiego tam gdzie tylko zechcę. A teraz próbuję spod tego samego Cyrkusza dojechać na os. Mickiewicza. Biorę za miesiąc (ważne - rozgrzebią wtedy Narutowicza aż po pl. Wolności) rower na placu Łokietka, wsiadam... i co?
        Mam jechać przez Królewską, w dół Wyszyńskiego i Zamojską, Piłsudskiego (ostro pod górę) do Narutowicza i Głębokiej, czy w dół Lubartowskiej, do Staszica, pod górę (znów ostro) do Radziwiłowskiej, w 3 Maja i Krakowskie?

Co zrobi 99% pożyczających rower?
        Pojedzie deptakiem.
        • Gość: bleee... Re: Przemku. IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.14, 15:12
          ...ale w drugą stronę będziesz miał łatwiej... chyba?... bleee...

ps.: a wariant z mostu pietrasiewicza 2 od kultury mostowej i bulwarem?... bleee
          • qqbek Re: Przemku. 17.06.14, 15:47
            Gość portalu: bleee... napisał(a):

> ...ale w drugą stronę będziesz miał łatwiej... chyba?... bleee...
            Chyba tylko jak pobawię się w bandytę na rowerze i śmignę deptakiem.

> ps.: a wariant z mostu pietrasiewicza 2 od kultury mostowej i bulwarem?... blee
            > e
            Ale o czym ty do mnie rozmawiasz?
            • Gość: bleee... Re: Przemku. IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.14, 18:33
              "Mam jechać przez Królewską, w dół Wyszyńskiego i Zamojską, Piłsudskiego (ostro pod górę) do Narutowicza i Głębokiej, czy w dół Lubartowskiej, do Staszica, pod górę (znów ostro) do Radziwiłowskiej, w 3 Maja i Krakowskie?"

...ja mówię o trasie z powrotem... np.: Piłsudskiego w górę w jedną stronę, a w drugą - w dół... ;)... i o trasie bulwarem przez stary most na Bystrzycy... bleee...
        • kainel.kemezrp mówisz że jak oczy zamkniesz to jest ciemno? 17.06.14, 15:34
          lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724,16144786,_Miasto_skrojone_dla_rodzicow_nie_pasuje_wnukom_.html
          możesz sobie winić nawet i ufo a tymczasem wszystko to funduje ci TNN ;-)

hmm Twój opór przed wyjściem spod władzy ocipiętów jakoś mnie naprowadził na śpiewanie Krzysztoniowej - spiewała ona piekna piosenkę o idiocie ;-)
          ale nie ma tego na you tube
          na pocieszenie masz lament św Franciszka
          • kainel.kemezrp tant tant tant tant tant ta ta ta ta ta 17.06.14, 15:38
            w724.wrzuta.pl/audio/3LVzNBOBVpd/antonina_krzyszton_-_idac_na_spotkanie
            na wrzucie znalazłem
          • qqbek Jak zamknę oczy to syfu przez chwilę nie widać. 17.06.14, 15:56
            Mam sprawę w sądzie pod koniec miesiąca (tzn. zeznaję w charakterze świadka).
            Jak żyję na moją uliczkę pług nie dociera co sezon częściej niż raz lub dwa razy.
            Jednak spółka która wygrała przetarg na odśnieżanie twierdzi inaczej.
            Sęk w tym, że mój sąsiad gdy już wytarte (w podobno nieistniejącym bo regularnie odśnieżanym) w śniegu koleiny zamarzły, raczył sobie dość kosztownie uszkodzić na tych nieistniejących (odśnieżonych) koleinach.

Rzecz jasna ubezpieczyciel spółki, która dla tego miasta regularnie (nie)odśnieża pokazał sąsiadowi wała (bo przecież odśnieżane było i to nie ich wina, że koleiny w lodzie miały ze 30cm głębokości, bo po pierwsze to nie było kolein, a po drugie nie było przecież śniegu, z którego mógłby się ten lód uformować).

To samo miasto, które nie jest się w stanie przyznać do błędu i starszemu człowiekowi zwrócić te parę tysięcy za uszkodzony z ich winy samochód, wywala krocie na drogie słomiane inwestycje.

Na wypożyczalnie, z których nikt przez pół roku nie będzie korzystał (no, ale etaty będą całoroczne zakładam), na stadion na którym zagra czwartoligowy Motor na... na wszystko tylko nie na te powyrywane wahacze sąsiada.
            • qqbek Rzecz jasna... 17.06.14, 15:57
              ...samochód sobie mój sąsiad raczył uszkodzić a nie samego siebie- edycja akapitu pozbawiła zdanie sensu (i właściwego podmiotu) :)
    • tajnos.agentos Re: Odpierdzieliło tym Furmanom? 17.06.14, 21:43
      qqbek napisał:

> Dość!
      > Jesteście porąbani!
      > Trzeba to powiedzieć tu i teraz.
      > Jesteście porąbani i dlatego ludzie tacy jak ja, nigdy nie będą chcieli mieć z
      > wami nic wspólnego.

Że też Ci się jeszcze chce przejmować tym oszołomstwem... :)
      • qqbek Re: Odpierdzieliło tym Furmanom? 19.06.14, 23:39
        tajnos.agentos napisał:

> Że też Ci się jeszcze chce przejmować tym oszołomstwem... :)

Widzisz - ja pasjami jeżdżę na rowerze.
        Dzisiaj znów sobie kółko wokół zalewu zrobiłem (choć czas nędzny - 1:25 z dojazdem z Dziesiątej - 22,5km łącznie).
        I mierzi mnie to towarzystwo wzajemnej adoracji, które ma w dupie wszystkich poza sobą. Ja nie jeżdżę po chodnikach, po przejściach... jak mam jechać nad Zalew ścieżką z Dziesiątej, to jadę kawałek po Żeglarskiej/Osmolickiej a nie po chodniku po drodze... bo jazdy po chodnikach po prostu nie toleruję.
        • kainel.kemezrp niebywałe... 20.06.14, 00:24
          ostatnimi czasy bywałem we Warszawie
          niby z obyczajów stolica nam nie słynie a kultura uzywania bicykli to tam jednak jest
          nie to co w Lublinie
          ale to akurat nie jest niebywałe
          niebywałe to jest twoje podejście Kubo
          Twa nietolerancja mnie krzepi
          nietolerancja to jest to
          • qqbek Mnie Przemku krzepiłaby zaś nietolerancja... 20.06.14, 10:45
            ...okazywana temu zjawisku (bezczelna jazda po chodnikach) przez organa ścigania.
            Może też odrobina nietolerancji dla potencjalnych morderców poruszających się po zmroku, po nieoświetlonych drogach na nieoświetlonych rowerach... ten gnojek, przez którego w ubiegłym roku zginęły w Parafiance cztery osoby też za nic nie odpowiedział.
            • kainel.kemezrp miło pomażyć 20.06.14, 12:00
              jakby można było żyć fajnie gdyby nie szerzyć francy rowerowej tylko rozsądek
              ale gdzie tam Kubo u nas takie rzeczy nie przejdą
              propos przejdą ty wiesz że oszołom rowerowy Skrzypek ostatnio wziął się za działactwo w branży pieszych?
              teraz to dopiero będzie grzybnia z ch...nią
              • qqbek Miło pomarzyć 20.06.14, 12:55
                kainel.kemezrp napisał:

> jakby można było żyć fajnie gdyby nie szerzyć francy rowerowej tylko rozsądek
                > ale gdzie tam Kubo u nas takie rzeczy nie przejdą
                > propos przejdą ty wiesz że oszołom rowerowy Skrzypek ostatnio wziął się za dzia
                > łactwo w branży pieszych?
                > teraz to dopiero będzie grzybnia z ch...nią

Bym powiedział: "ch_j, dupa i kamieni kupa".
                Niestety.
                Wygląda na to, że jedynym lekarstwem na przywrócenie tzw. "normalności" nadal jest emigracja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka