Dodaj do ulubionych

tropiki co?

23.07.15, 08:07
tak na marginesie tej duchoty powiem Wam że ostatnimi czasy sporo siedziałem na wikipedii
ogólnie to w klimatach historii PPS i socjalistów
wiecie że KAJ - ojciec Barskiej był współpracownikiem Robotnika przed wojną?
był...
...
ale ja akurat siedziałem w klimatach mocno przedwojennych a nawet przed mocno przed PPS-owskich
np. z ziemi szwajcarskiej do polski - wersja autorska hasła
albo w późniejszych ale coś mających do czynienia z Lublinem - jak to Der Arbajter
...
propos Lublina i wspomnianej Barskiej wpiszcie sobie w wujku góglu frazę "Aleksiej Nikołajewicz Afanasjew" - tekst w kamenie akurajt okolicznościowy
pzdr
Obserwuj wątek
    • moritor Re: tropiki co? 23.07.15, 08:25
      w tym ostatnim temacie jeszcze www.kurierlubelski.pl/artykul/723261,kolekcja-zdjec-lublina-z-czasow-ii-wojny-jak-sowieckie-czolgi-lublin-zdobywaly,id,t.html
    • Gość: bleee... Re: tropiki co? IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.15, 19:17
      ... "...Justina Bailly powstałą w 1871 roku i śpiewaną na melodię Le Chant du Depart - pieśni rewolucyjnej z roku 1972 i zarazem hymnu I Cesarstwa Francuskiego..."...

...do poprawienia?... w drugim akapicie (Le drapeau Rouge)... w całości - kilka przecinków i polskich znaków (np. z zamiast ż), łatwo wyłapiesz... bleee...
      • moritor Re: tropiki co? 23.07.15, 23:18
        łatwo wyłapię ;-)
        i jeszcze przecinki ;-D
        ...
        kiedyś empi mi dał taką maksymę o tym że inni cierpią na moja dysortografię
        dziś ortografię załatwia przeglądarka ale interpunkcji jakoś jeszcze nie umie ;-)
        ...
        niestety dla mnie przecinki są nieosiągalną zagadką
        pzdr
        • Gość: bleee... Re: tropiki co? IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.15, 00:53
          ...to prostsze niż napisanie hasła w wiki... wystarczy uwierzyć, a potrafisz...

www.prosteprzecinki.pl/zasady#c
          ...jeśli masz problem z interpunkcją, spróbuj przeczytać/powiedzieć na głos... "usłyszysz", gdzie postawić przecinek, by zdanie/wypowiedź miało sens nadany przez Ciebie... jeśli wiesz, co chcesz powiedzieć, problem małego (... "," ...) złośliwca znika... :-))... bleee...
        • Gość: bleee... Re: tropiki co? IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.15, 15:13
          ... jesteś w czepku rodzony... ktoś Ci pomaga... bleee...

demotywatory.pl/4529427/Interpunkcja
          • moritor Re: tropiki co? 24.07.15, 21:15
            moc ;-)
            • Gość: bleee... Re: tropiki co? IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.15, 21:23
              ... jest z Tobą... ;)... bleee...
        • empi Re: tropiki co? 24.07.15, 15:20
          > niestety dla mnie przecinki są nieosiągalną zagadką
          Mam podobny problem. Przecinków stawiam za mało lub za dużo :).
          pzdr.
    • Gość: bleee... Re: tropiki co? IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.15, 20:14
      > Aleksiej Nikołajewicz Afanasjew...

...wpisujemy... bleee...

biblioteka.teatrnn.pl/dlibra/Content/30293/Kamena_1965_3.pdf

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka