Gość: magda* IP: 62.233.193.* 12.12.04, 13:44 Przy Tesco na Węglinie zaczęto budowę marketu Obi. Wraz z Obi ma powstać pasaż handlowy, który będzie między dwoma hipermarketami: Obi i Tesco. Nareszcie będzie, gdzie coś fajnego kupić!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kinio Re: Nowe Obi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.04, 18:56 szybka jestes! budowa jest w polowie trwania jej czasu. Otwarcie w marcu/kwietniu. A pasaz handlowy to watpie czy bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Nowe Obi IP: *.resetnet.pl 12.12.04, 19:20 Po jakiego licha nam drugie OBI !!! toż w tym co mamy to bida z nędzą w porównaniu do takiej Castoramy chociażby. Widać to zagrywka polityki firmy, aby konkurentów odstraszyć. Przydałby się prawdziwy market budowlany.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinio Wole Praktikera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.04, 19:38 Ja to bym chcial Praktikera albo Castorame. Najlepiej IKEE, ale to narazie malo prawdopodobne. Bylem wczoraj w OBI. Nie mieli waty szklanej!!! Dla mnie nie do pomyslenia!!! Jak w takim sklepie jak OBI moze czegos nie byc??? Nie byc to moze chleba o 21 w spozywczaku. Skoro firma, ktora buduje Makro, Reala i MediaMarkt ma tez Praktikera, to nie zbuduje go nam!!! Bylaby wieksza konkurencja, wiekszy wybor. Mam nadzieje, ze Praktiker wreszcie sie pojawi w Kozim Grodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
sonnenkinder Re: Wole Praktikera 12.12.04, 23:22 Praktiker i |Castorama interesuja sie Lublinem, ale nawet jesli nasza wladza ich nie zniecheci to i tak jeszcze na nich poczekamy (przynajmniej do 2006). Ja jestem ciekaw centrum handlowego ktore ma byc przy zana ( zapowiadano budowe na wiosne 2005, teren nalezy zdaje sie do spolki posiadajacej i budujacej biurowce przy zana). Nie wiadomo tez, czy ruszy plaza, czy poczta rzeczywiscie zacznie budowe centrum na felinie. W tym wszystkim najbardziej szkoda echa...we wroclawiu potrzebowali okolo pol roku tylko miedzy zakupem gruntu a rozpoczeciem budowy centrum. A u nas zyje sie mirazami i chwastami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinio Re: Wole Praktikera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.04, 23:36 Nie wiem jak to sie dzieje, ze jest tyle planow!!! Tyle osob domaga sie takiego rodzaju budowli, a jednak nic sie nie buduje... Czy naprawde nikt z naszego ratusza nigdy nie wchodzi na to forum i nie czyta opinii mieszkancow??? Chyba trzeba kazdemu radnemu wyslac linka ze strona forum na gazeta.pl. Adresy i gotowe formularze do wysylki mozna znalezc na stronie www.um.lublin.pl. Moze jak dostana 100 maili z tym linkiem, to wreszcie wejda i poczytaja sobie. Przeciez ponad polowa to bluzgi na prezydenta, na caly ratusz i w ogole na ich zapał do czegokolwiek - zero inwestycji, rosnace bezrobocie, ciagle klotnie i nieporozumienia!!! Skoro ludzie chca galerii handlowych nie utrudniajcie budowy!!! Na co wy jeszcze do jasnej cholery czekacie!!!??? Skoro jednak wina lezy po stronie inwestorow, a nie ludzi z Ratusza to sami wezcie sie do roboty!!! RADNI zbudujcie nam skate park, ustawcie sciany do graffiti, oczysccie zalew, przeniescie tor gokartowy gdzies blizej cywilizacji i obnizcie ceny!!! Chyba potraficie to zrobic!!! Dajcie zarobic Lubelakom - dajcie im prace np. przy oczyszczaniu zalewu. Chyba wiecie jak to zrobic. Stawialiscie te plywajace roslinki - niech ktos postawi je na calym zalewie!!! Jak nie umiecie zbudowac skate parku, dajcie ogloszenie, na pewno znajdziecie 10 skatow i oni na pewno maja plany ramp, skoczni i czegokolwiek tylko zapragna. Jak dokonacie tych rzeczy to mnostwo dzieciakow i mlodziezy nie bedzie stala pod blokiem i jarała trawy tylko pojdzie pojezdzic na desce lub poplywac w Zalewie CZYSTYM!!! Nie wiem dlaczego nie macie na takie cos pomyslu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azik Re: Nowe Obi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 17:49 Uwazam ze nowe Obi to bardzo dobry pomysł, poniewaz jest jedno lecz trzeba długo jechac z drugiego końca miasta by sie tam dostac. Wydaje mi sie ze naprawde to spisze egzamin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinio Re: Nowe Obi IP: *.no / *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 21:05 Nie wolalbys innej firmy z tej samej branzy? Castoramy albo Praktikera? Zawsze to konkurencja, a dla nas klientow tylko lepiej - wiekszy wybor, porownanie cen i jakosci towarow. No coz, nie ma co narzekac. Sam robilem duzo zakupow w OBI i nadal robie, fajnie ze teraz bede mial pare krokow, a nie cale miasto do przejechania. Odpowiedz Link Zgłoś