Dodaj do ulubionych

Wypadek busa z pasażerami

IP: *.resetnet.pl 25.02.05, 22:06
na trasie lb-Puławy -Lb przekraczaja szybkośc i wszelkie możliwe przepisy,
całą drogę gadają przez komórkiz ręki/ a efekty jak widać........
Obserwuj wątek
    • Gość: PASAŻER Re: Wypadek busa z pasażerami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 07:33
      ZAJMIJCIE SIĘ KIEROWCAMI BUSÓW BO DOJDZIE DO JESZCZE WIĘKSZEJ TRGEDII,TO
      URODZENI PIRACI TAK GONIĄ ZA KASĄ
      • aron2004 Re: Wypadek busa z pasażerami 26.02.05, 08:19
        1. jak ci się busy nie podobają to jeździj PKSami albo pociągami - nikt nie
        zmusza do jeżdżenia busem
        2. tutaj nie było winy kierowcy busa.
        3. gdyby to był Autosan to pewnie nie obyłoby się bez ofiar śmiertelnych jak 3
        dni temu pod Toruniem
        • Gość: basia Re: Wypadek busa z pasażerami IP: *.pl / *.pl 26.02.05, 10:39
          Aronie, nie unoś się. Tutaj nie było winy kierowcy busa - zgoda. Twoi przedmówcy
          (przedpiszący) nie pisali o tym konkretnym, jednym wypadku, pisali o nowym
          zjawisku - walce, na śmierć i życie, jaką na naszych drogach toczą kierowcy
          busów. Obserwuję taką walkę na trasie w kierunku Piotrkowa. Jeżdżą tam "żółtki"
          i białe busy (nie wiem czyje). Normalną praktyką jest wyprzedzanie na trzeciego,
          na podwójnej ciągłej, na zakręcie; jazda jak najszybciej, byle tylko dojechać do
          przystanku przed "przeciwnikiem".Pasażerów biorą tylu ilu uda się wsiąść, ludzie
          jadą ściśnięci jak śledzie w beczce. Na tej trasie, nie tak dawno, bus jednego
          przewoźnika, zepchnął do rowu bus konkurencji.
          Chyba przyznasz że, takie praktyki są naganne?
          A tak na marginesie, ciekawi mnie dlaczego policja nie zwraca uwagi na busy,
          przy tej drodze "radarowcy" stoją bardzo często, a nigdy jeszcze nie widziałam
          zatrzymanego do kontroli busa.
          • Gość: s_wilk Re: Wypadek busa z pasażerami IP: *.lub73.int.pl / *.int.pl 26.02.05, 12:01
            Zgadzam się z Tobą, kierowcy nagminnie łamią przepisy, w szczególności
            przekraczają prędkość oraz dopuszczalną ładowność busów.

Żółtki jeżdżą też na trasie Lublin-Lubartów. Tu na szczęście można bez większego
            problemu pojechać PKSem z Białej, Radzynia czy Łukowa, więc jest wybór, ale nie
            zawsze jest czas na czekanie.

Czemu busów nigdy nie łapią? Odpowiedź jest banalnie prosta - każdy bus
            wyposażony jest w CB. Jeśli tylko gdzieś stoi patrol - kierowcy przekazują sobie
            tę informację. Dzięki temu mogą jeździć zbyt szybko całą trasę, a zwalniać tylko
            przed patrolem.

Kiedyś Żółtki dostały mandaty po 4000zł za jazdę ze zbyt dużą ilością pasażerów.
            Mandaty te dostało kilku kierowców pod rząd. Skończyło się to dwutygodniowym
            zawieszeniem kursowania busów w "proteście przeciw niesprawiedliwości władz".
            Strajk ten spowodował kompletny paraliż komunikacyjny na trasie Lublin-Lubartów.
            Konkurencyjne firmy nie nadążały z kursowaniem, było tak, że do dużych
            pksowskich i prywatnych autobusów ludzie sie po prostu nie mieścili już na
            dworcu w Lublinie, o wsiadaniu po drodze nie było co marzyć...

Nie wiem czy mandaty zostały anulowane, ale od tamtej pory władze przymykają oko
            na ilość przewożonych pasażerów.

Kierowcy busów jeździli, jeżdżą i będą jeździć niebezpiecznie.
            Do tego rzeczywiście mało który kierowca dysponuje zestawem "HandsFree", a
            rozmowy są prowadzone często.
            W rozmowach podczas jazdy króluje firma wożąca ludzi dwoma białymi i jednym
            czerwonym busem (obsługująca także linię "1" w Lubartowie).

• Gość: sdh Re: Wypadek busa z pasażerami IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 27.02.05, 19:38
            na trasie do Piotrkowa żadnen bus nie zepchnął do rowu busa konkurencji.
            to bzdury nic podobnego nie miało miejsca plotki dziennikarskie

po prostu jeden z przewoźników traci klientów ( niektórzy nie lubią
            plastikowych siedzeń) to rozpowszechnia takie bajki
        • Gość: rr Re: Wypadek busa z pasażerami IP: 81.219.70.* 26.02.05, 10:50
          "1. jak ci się busy nie podobają to jeździj PKSami albo pociągami - nikt nie
          zmusza do jeżdżenia busem" no wiesz busiarze tez sa uczestnikami ruchu drogowego
          tak jak i ja wiec lamanie przepisow przez min. busiarzy nie jest tylko ich
          problemem -stwarzaja niebezpieczenstwo rowniez wsrod innych
          • Gość: sdh Re: Wypadek busa z pasażerami IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 27.02.05, 19:29
            1. nie wszyscy busiarze jeżdżą niebezpiecznie
            2. za niebezpieczną jazdę JEDNEGO busiarza nie można karać WSZYSTKICH busiarzy.
            jest ok. 500 firm busowych w województwie. nie można stosować odpowiedzialności
            zbiorowej. to tak jakbyś wykrył salmonellę w jednej lodziarni i zamknął
            wszystkie lodziarnie w Lublinie
            3. również w PKSie są wypadki, np. w grudniu był wypadek autobusu PKS Lublin w
            Piaskach ( też nie z winy kierowcy PKS)
            3. mimo wszystko bardziej niebezpiecznie jest w samochodzie osobowym, niż w
            busie.
            4. jak widzisz, że ktoś jedzie niebezpiecznie, to dzwoń na policję
            5. busy LKK mają miejsca stojące.
    • Gość: lolo Re: Wypadek busa z pasażerami IP: *.lublin.mm.pl 26.02.05, 11:28
      Za leczenie poszkodowanych w szpitalu niech płaci i kierowca, i firma!
      • Gość: m Re: Wypadek busa z pasażerami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 19:23
        ale niestety płacimy my ze swoich drogich składek na ZUS
      • Gość: sdh Re: Wypadek busa z pasażerami IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 27.02.05, 19:26
        za leczenie chorych w szpitalu powinien płacić ten co spowodował wypadek, a w
        tym przypadku nie było winy kierowcy busa
    • Gość: Zorionek Re: Wypadek busa z pasażerami IP: *.devs.futuro.pl 26.02.05, 22:24
      ZUPEŁNIE PRZYPADKIEM PRZEJEŻDZAŁEM KOŁO TEGO WYPADKU.DZIĘKUJĘ ZA TAKIE
      PRZEŻYCIE!ALE WIDZĘ TU PEWNĄ NIEJASNOŚĆ.BUS ZNALAZŁ SIĘ W ROWIE PO LEWEJ STRONIE
      JEZDNI.SKORO JECHAŁ OD STRONY LUBLINA TO POWINIEN SKRĘCIĆ DO ROWU PO SWOJEJ
      PRAWEJ STRONIE,BO INACZEJ MIAŁBY CZOŁOWE ZDERZENIE!A TYMCZASEM JA WIDZIAŁEM GO
      PO LEWEJ STRONIE-LEŻAŁ NA PRAWYM BOKU!ALE TO TYLKO MOJE ZDANIE.CAŁE SZCZĘŚCIE,ŻE
      TEGO NIE WIDZIAŁEM NA WŁASNE OCZY,A MAŁO BRAKOWAŁO!!!WTEDY TO JUŻ BYM NA PEWNO
      NIE WSIADŁ NIGDY DO BUSA!PRZYPUSZCZAM,ŻE KIEROWCA BUSA TEŻ NIE JECHAŁ
      WOLNO,POMIMO DOŚĆ KIEPSKICH WARUNKÓW NA DRODZE.A ODCINEK DROGI,NA KTÓRYM MIAŁ
      MIEJSCE TEN WYPADEK JEST W REMONCIE.JEST TAM NIEWIELKIE WZNIESIENIE,KTÓRE I TAK
      ZOSTAŁO ŚCIĘTE,A ZARAZ ZA TYM JEST ZWĘZENIE JEZDNI(JADĄC OD STRONY LUBLINA).TEN
      ODCINEK ZNAJDUJE SIĘ W LESIE A DROGA TAM BYŁA DOŚĆ ŚLISKA.BARDZO MOŻLIWE ŻE
      WSZYSCY TAM PĘDZILI NA ZŁAMANIE KARKU.A ŻE TO PIĄTEK-BYŁ DOŚĆ DUŻY
      RUCH.WNIOSEK---KIEROWCY UWAŻAJCIE I JEDŹCIE TROCHĘ WOLNIEJ!!!!SZCZEGÓLNIE GDY
      PADA ŚNIEG I JEDZIECIE PRZEZ LAS NA DODATEK PRZEZ REMONTOWANY ODCINEK DROGI(NIE
      TYLKO NR 19).
      • Gość: basia Re: Wypadek busa z pasażerami IP: *.pl / *.pl 27.02.05, 07:43
        Ziorionku, nie krzycz na nas, proszę.Pozdrowienia
      • Gość: sdh Re: Wypadek busa z pasażerami IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 27.02.05, 19:32
        a jak w grudniu był wypadek autobusu PKS Lublin to znaczy że nie wsiadłbyś do
        PKSu?
        busiarze nie mają monopolu na wypadki, wręcz przeciwnie
        ok. 10 lat temu był wypadek autobusu PKS Gdańsk i zginęło 30 osób.
        czy to znaczy że wszystkie PKSy są niebezpieczne???
        • Gość: H Re: Wypadek busa z pasażerami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 19:38
          Zawsze, kiedy jadę drogą 17 (w stronę Warszawy, ale i na Piaski jest podobnie,
          choć trochę w mniejszym stopniu) mam wrażenie, ze ta droga powoduje jakiś
          irracjonalne reakcje kierowców - wydaje mi się, ze ludzie jeżdżą tam dużo
          szybciej, bardziej nerwowo i w konsekwencji bardziej niebezpiecznie, niż np. na
          19stce w stronę Kraśnika - chociaż i tam zdarzają sie wariaci. Czy też
          zauważacie coś podobnego? 17 jest tylko odrobinę szersza niż 19, a i to nie
          wszędzie, a ludzie jeżdżą tam przeciętnie ze 20 km szybciej.
          Pozdrawiam!
          • Gość: sdh trasa do Warszawy IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 27.02.05, 19:41
            bo na trasie do Warszawy jest więcej warszawiaków i kratkowców. TO normalka że
            tam więcej wariatów.
            Warszawiacy nawet na urlop pędzą jak szaleni bo przecież stałoby się coś gdyby
            na plaże dojechali o 12.30 a nie o 12.00
            ja tam do Wawy jeżdżę przez Michów i Kozienice. Zero korków, TIRów 10 razy
            mniej niż na 17, praktycznie brak kratkowców. Czasami furmanki i ciągniki no
            ale lepiej zderzyć się z furmanką niż z TIRem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka