Dodaj do ulubionych

Ostrzegam przed busami firmy BP Tour !! !!

IP: *.imim-pan.krakow.pl 02.03.05, 08:23
Ostrzegam wszystkich podróżnych przed korzystaniem z busów firmy BP Tour,
jeżdżących m.in. na trasie Lublin - Kraków.
Rezerwacja miejsc o niczym jeszcze nie świadczy. Wczoraj pasażer z
zarezerwowanym miejscem na trasie Puławy - Kraków został wyrzucony przez
kierowcę z busa. Arogancji kierowcy dorównał właściciel firmy, do którego
nieszczęsny pasażer chciał zgłosić niekompetencje jego pracownika.
A na stronach internetowych pisza o dużej kulturze osobistej kierowców.
Apeluje - walczmy z chamstwem i arogancją rodzimych "biznesmenów"
Właścicielem firmy jest Piotr Brewczak z Bełżyc.
Obserwuj wątek
    • ck_forever Re: Ostrzegam przed busami firmy BP Tour !! !! 03.03.05, 08:38
      Ale dopisuję sie pod tym. Ci panowie czxują sie jak w PKS. Dlatego z
      utęsknieniem czekam na jakiś kurs PKS po tej linii. Poza tym ich ceny nie są
      już rewelacyjny. PKP ma bilet wycieczkowy, który kosztuje 50 zł i obowiązuje od
      piątku 18.00 do 24.00 niedzieli i mozna jeździć wszystkimi pośpiesznymi i
      zwykłymi po Polsce w tym czasie. pozdro z Kielc
      • ceper_pepper Re: Ostrzegam przed busami firmy BP Tour !! !! 03.03.05, 13:20
        Dobrze wiedzieć ;) Miałem zamiar skorzystać z ic usług w najbliższym czasie ;)
        • Gość: devil Re: Ostrzegam przed busami firmy BP Tour !! !! IP: *.ghnet.pl 02.12.06, 11:34
          prawda prawda, w piatek jechalem bp do karakowa i rzczywiscie kierowcy tej firmy
          to hamy jakicfh malo, dlatego dzis wracam expressbusem bo to sprawdzona firma i
          nikt tam sobie nie pozwoli na takie traktowanie klientow firmy.
        • Gość: prawie pasażer Re: Ostrzegam przed busami firmy BP Tour !! !! IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.15, 22:41
          Ja również ostrzegam wszystkich przed tym przewoznikiem, jak ktoś wczesniej wspomniał rezerwacja o niczym nie świadczy. Zadzwonialm do BOK z pytaniem czy moge kupic bilet, odpwiedzieli że u kierowcy, wiec złozylam tylko rezerwacje i spokojnie czekalam- niestety busik albo wogóle nie zjawil sie na przystanku albo wczesniej odjechał (tego do tej pory nie wiem). wiec za telefon i dzwonie do BOK prosząc o numer do kierowcy pani która odebrala telefon powiedziala ze ona nie zna nr kierowcy i ze wszyskim zajmuje sie dużrny ruch kazala mi czekac na sluchace dobre 5 min by mi powiedziec ze nie jest w stanie mi pomóc- prze tego busa spózniąlm sie na pociag - nie polecam!!!!!!! napewno ja bede omijac tego przewoznika szerokim lukiem i bede wszystkim odradzala z tego co sie dowiedzialam pozniej oni mają jakiś beznadziejny regulamin wewnętrzny i mogą sprzedac 10 min przed odjazdem zarezerwowany bilet komu chcą
      • Gość: sdh Re: Ostrzegam przed busami firmy BP Tour !! !! IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 04.03.05, 05:30
        PKS nie ma żadnego kursu na tej linii i pewnie nie będzie miał bo oni zajmują
        się tylko narzekaniem jak to wredne busy im pasażerów odbierają a nie myślą o
        nowych kursach
      • Gość: sdh Re: Ostrzegam przed busami firmy BP Tour !! !! IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 04.03.05, 08:19
        pewnie pociągiem można jeździć tylko że pociągi są raptem 2 dziennie - rano jak
        nie wstaniesz o 5.00 to następny pociąg do Krakowa masz o 16 z groszami

a busem można pojechać np. o 8.00 11.00 czy 13.30
    • Gość: Aśka do pokrzywdzonego IP: *.fota.pl / 194.9.79.* 04.03.05, 18:31
      człowieku! albo masz ogromnego pecha albo wybujałą wyobraźnię. Ja już od
      dłuższego czasu jeżdzę na trasie Lublin-Radom busami BP Tour i zawsze zaklepuję
      sobie wcześniej miejsce. Nigdy nie zdarzyło mi się żeby moja rezerwacja
      zaginęła. Nikt też nie wyrzucił mnie z busa! i nie był wobec mnie niemiły.
      Wręcz przeciwnie. Nie dość że jadę o wiele krócej, wygodniej i do tego taniej.
      Kto ma za dużo czasu lub pieniedzy niech sobie jeździ pociagiem lub PKSem.
      Jednak mi, studentce, się nie przelewa. Dzięki za ostrzeżenie, ale ja i tak
      będę jeździć tymi busami. Chyba że znasz jakiś lepszy sposób podróżowania na
      trasie Radom-Lublin, to mi go podaj. Chętnie go wypróbuję. Każdy ma swoje
      zdanie na podstawie swoich doświadczeń. Moje spostrzeżenia co do usług firmy BP
      Tour są inne od twoich. Trzymaj się
      • ck_forever Re: do pokrzywdzonego 07.03.05, 07:53
        Do radomia są busy spod dworca i chyba mpk Radom prowadzi przejazd. Natomiast
        ja jestem w stanie uwierzyć w jego wypowiedź bo wiem jak oni są znudzeni. poza
        tym zauważcie, że tym busem jeżdzą sami prawie studenci., ktorym jest obojętne
        jak byle jak najtaniej
        Starsi ludzie z reguły po jednym razie rezygnują.
        Poza tym oplaca się to juz tylko studentom, bo po podwyżce cen dla reszty jest
        to nieopłacalne. Ponadto wielokrotnie byłem świadekiem dy ktos dzwonił i nie
        było go na liście jedynie puste miejsca ratowały go od zostaniea w miejscu.
        A jeździć se możesz dalej, ale nie życzę ci żebyś kiedyś miała takie same
        przygody. pozdrawiam
        • Gość: sdh busy do Radomia IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 07.03.05, 12:29
          do Radomia są busy spod dworca PKS ( z ul. Ruskiej) ale to nie są busy firmy
          MPK Radom, a firmy SINED i Agroturysta.
          o godzinach 5.55 6.40 10.55 11.50 16.30
          są to typowe Mercedesy Sprintery takie jak jeżdżą do Kraśnika czy Puław. Czas
          jazdy to ok. 1 godzina 50 minut.
          są też pociągi, ale tylko 3 dziennie. Jak nie wstaniesz na pociąg o 5.40 to
          następny o 13.40. Tragedia.
          • pep-per Re: busy do Radomia 09.03.05, 20:00
            Gość portalu: sdh napisał(a):

> do Radomia są busy spod dworca PKS ( z ul. Ruskiej) ale to nie są busy firmy
            > MPK Radom, a firmy SINED i Agroturysta.
            > o godzinach 5.55 6.40 10.55 11.50 16.30
            > są to typowe Mercedesy Sprintery takie jak jeżdżą do Kraśnika czy Puław. Czas
            > jazdy to ok. 1 godzina 50 minut.
            > są też pociągi, ale tylko 3 dziennie. Jak nie wstaniesz na pociąg o 5.40 to
            > następny o 13.40. Tragedia.

A później dziwią się, że pociągi jeżdżą puste...
    • Gość: tomek Re: Ostrzegam przed busami firmy BP Tour !! !! IP: *.imim-pan.krakow.pl 14.03.05, 12:55
      A dlaczego do Radomia?
    • Gość: ahaha Re: Ostrzegam przed busami firmy BP Tour !! !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 12:04
      bardzo dobra firma. juezdzilem z nimi juz wiele razy nie nie bylo zadngo problemu.
    • Gość: klon Re: Ostrzegam przed busami firmy BP Tour !! !! IP: *.slcl.lib.mo.us 20.05.05, 12:14
      Tomku prowokatorze, nie podobają mi się twoje nieczyste zagrywki.
      To marna prowokacja.
    • Gość: PODRÓŻNY Re: Ostrzegam przed busami firmy BP Tour !! !! IP: 193.111.144.* 07.04.06, 16:42
      Podzielam zdanie ze kierowcy są aroganccy! Na moje pytanie "Czy można bez
      rezerwacji?" słysze " nie rozmawiam!!!" 2 razy już mi sie zdazyło ze moje
      zarezerwowane miejsce okazało sie niezarezerwowane. Kierowcy nie potrafia
      jeździć, wychodzą na "czołówkę" itd. Czekam aż ktoś zfilmuje ich odwarzne
      wyprzedzania! Szczególnie hamski jest ten łysy wysoki palant. Jeb... prostak.
      Chyba go bili jak był mały. POWIEDZMY WSZYSCY : PIER... BP TOUR
      • Gość: była pasazerka Re: Ostrzegam przed busami firmy BP Tour !! !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 18:09
        witam

wczoraj miałam wątpliwą przyjemność podróżowania z BP TOUR z Lublina do Krakowa.
        Jechałam z opisanym wczesniej "kierowca". Jak żyje nie widzialam jeszcze takiej
        kumulacji wredoty, chamstwa, arogancji, głupoty i bezczelnosci w jednej osobie.
        I co z tego, że mają bilet tańszy o 1 zł od konkurencji.. to chyba rabat za
        zachowanie kierowcy.
        Panowie z BP TOUR proponuje lekcje kultury np. u konkurencji.. choćby w kielcach
        na wspolnym postoju..
    • pep-per Re: Ostrzegam przed busami firmy BP Tour !! !! 08.11.06, 16:32
      Czyżbyś pracował w expresstour?? ;)
    • Gość: była paseżerka Re: Ostrzegam przed busami firmy BP Tour !! !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 21:35
      A wyobraź sobie, ze nie pracuje w konkurencji ;P wczesniej regularnie jezdzilam
      z bp ale poziom obslugi spada niepokojąco. Ostatnio pan z BP na moje pytanie czy
      zamiast legitymacji moze byc zaswiadczenie z uczelni /legitke zgubilam/
      odpowiedzial... "A WIE PANI CO PANI SOBIE MOZE Z TAKIM ZASWIADCZENIEM ZROBIC? "
      no strasznie bylam ciekawa co moge z nim zrobic, ale jakos nie chcial sie
      podzielic wiedza ;P
      Zadowolonym zazdroszcze a ja jednak rezygnuje :p wiec jedno miejsce wiecej dla
      was - zadowoleni :)
    • Gość: M. Re: Ostrzegam przed busami firmy BP Tour !! !! IP: *.tpnet.pl 23.01.07, 23:32
      Ja również miałam wczoraj wątpliwą przyjemność podróżowąć BP Tour. Wracaliśmy z
      Krakowa do Puław. Jedyny powód dla ktróego wybraliśmy busa, był taki, że
      przejeżdżał przez miejscowość, w której mieszkamy (tuż przed Puławami).Mieliśmy
      nadzieję, że uda nam się wysiąść na przystanku. Niestety pan kierowca okazał się
      bardzo niemiły i niepomocny. Nie chciał się zatrzymać, był bardzo niemiły.
      Specjalnie dzwoniliśmy do centrali BP Tour żeby dowiedzieć się, czy zakazali
      kierowcom takich dodatkowych "przystanków",jednak okazało się, że decyzja należy
      do samego kierowcy. Poza tym miejsca na samym końcu busa są bardzo niewygodnie.
      Zewnętrznych siedzień nie można regulować i człowiek siedzi całą drogę
      zgarbiony. Nie polecam!
      • aron2004 Re: Ostrzegam przed busami firmy BP Tour !! !! 24.01.07, 06:53
        niestety nie

obecnie jeszcze obowiązuje kara 3000 zł za zatrzymanie się poza przystankiem (
        mieli to znieść ale jeszcze nie znieśli). Jak widać wysadzenie babci pod
        szpitalem np. w Lubartowie ( gdzie nie ma przystanku) jest nieźle płatne. No
        ale urzędnicy mają służbowe fury to co ich obchodzą pasażerowie.
        • jelcz574 Re: Ostrzegam przed busami firmy BP Tour !! !! 25.01.07, 16:21
          A za wysadzenie skrzynki pomidorów ile się płaci, Heniu?
          • aron2004 Re: Ostrzegam przed busami firmy BP Tour !! !! 25.01.07, 18:13
            jelcz574 napisał:

> A za wysadzenie skrzynki pomidorów ile się płaci, Heniu?

a co chcesz sobie dorobić?
            • jelcz574 Re: Ostrzegam przed busami firmy BP Tour !! !! 25.01.07, 20:39
              aron2004 napisał:

> jelcz574 napisał:
              >
              > > A za wysadzenie skrzynki pomidorów ile się płaci, Heniu?
              >
              > a co chcesz sobie dorobić?

POMIDOR!!!!!!!!!!
      • Gość: kierowca Re: Ostrzegam przed busami firmy BP Tour !! !! IP: 95.160.66.* 25.01.15, 21:21
        ... w odpowiedzi na te narzekanie, że kierowca nie chciał się zatrzymać na przystanku, którego nie ma w Rozkładzie jazdy: Informuję, żew przypadku "namierzenia" kierowcy przez Kontrolujących, taka "przyjemność" by kosztowała go 3000zł!! Więc troszkę wyobraźni i zrozumienia czasem by się przydało! Pozdrawiam serdecznie.
    • Gość: Anna Re: Ostrzegam przed busami firmy BP Tour !! !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.14, 18:46
      Zgadzam się - ta firma to jakaś porażka. Wczoraj wieczorem rezerwowałam miejsce, rano po 10 minutach spóźniania autobusu dzwonię i nawet nie raczono mnie poinformować, że danego kursu w ogóle nie będzie. Za to dostałam informację, że "nie ma kontaktu z kierowcą i bus nie wiadomo kiedy, ale już jedzie i będzie". Trudno, żeby w dzisiejszych czasach nie było kontaktu z kierowcą, zwłaszcza gdy jest ich dwóch. Bus przyjechał godzinę później, zatem gdy dzowniłam z przystanka zapytać o spóźniający się autobus on nawet nie wyjechał ze stacji początkowej (oddalonej raptem o 50 km). Oczywiście do tego zero wyjaśnień od kierowcy. Po prostu kurs się nie odbył i nie ma problemu. Jeśli ktoś w Krakowie zmienia środek lokomocji to w czekaniu na autos, który kiedyś tam ma przyjechać życzę powodzenia. I pozdrawiam doinformowane Panie z "informacji". Dla mnie szczyt lekcewagi!
      • 11ulala Re: Ostrzegam przed busami firmy BP Tour !! !! 12.04.16, 14:37
        Bp tour nie daje telefonów firmowych kierowcom, dzwonią z własnych za prywatne pieniądze, więc kontakt z kierowcą na pewno jest utrudniony
    • Gość: byly pasazer Re: Ostrzegam przed busami firmy BP Tour !! !! IP: *.adampolnet.com 02.05.14, 22:37
      Powiem szczerze.firma o której mowa BP tour od początku ma same problemy.jeździłem z nimi juz w 2002 roku do Krakowa na studia.zawsze miałem ochotę wysiąść po przejechaniu 20km.nie wiem jakim cudem nikt z odpowiednich służb od tego typu firm usługowych nie zajął się ta firma.ogólnie:kierowcy porażka,karta do tacho wyjęta,jak jedziesz nowym autem to pół biedy,jak starym to módl się cała drogę żebyś dojechał.mają swój serwis i myślałemze auta będą w lepszym stanie ale jak jechałem kilka dni temu to przeżyłem szok.wizualnie ładny sprinter.co chwilę kierowca resetowal komputer bo brakowało mocy a w kole cos tak się tluklo że myślałem że
      odpadnie.mówię szczerze,nie jechałem gorszym autem.strach wsiadac.moim zdaniem w/w firma powinna wozić ziemniaki a nie ludzi.czekać tyko jak ludzie zginą.sprawdźcie sobie w.necie ile ich aut uległo wypadkowi i siedziało w rowie albo na drzewie.na dowód podjedzcie sobie na ul.długą do serwisu bp tour to obejrzycie z bliska mercedesa medio ktoremu brakuje przodu tak ok.półtora metra — resztę znajdziecie na drzewie —w necie jest artykuł i zdjęcia z wypadku.
      • Gość: rt Re: Ostrzegam przed busami firmy BP Tour !! !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.14, 14:18
        a firma reklamuje marszałka hetmana a marszałek rozdziela koncesje
      • steven69 Re: Ostrzegam przed busami firmy BP Tour !! !! 24.09.14, 03:48
        Dzisiaj autobus relacji Warszawa - Gdynia w ogóle nie pojawił się na dworcu. Wlasnie jestem 4 godz w plecy .... wrrrrr
    • Gość: dziewczyna nie polecam busów firmy BP Tour !! IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.15, 22:30
      niestety, ale też muszę skomentować tą firmę, bo nie po to są portale internetowe, żeby nie móc ostrzec innych. przyznam szczerze, że piszę taką opinię pierwszy raz, ale sytuacja w jakiej uczestniczyłam do tej pory podnosi mi ciśnienie na myśl o podróży busami. wracałam z sylwestra w Zakopanem. wiadomo zakorkowana Zakopianka, już wcześniej wiedziałam, że będą opóźnienia, nawet godz czasu. wsiadałam 20 km za Zakopanem. przystAnek na dworze, tylko znak, żAdnej wiaty. zimno, nic nie ma wokoło, nie ma gdzie siąść.ale zachowanie pracowników jest nie do przyjęcia!!jakim cudem oni jeszcze w ogóle funkcjonują??!!nie mogę powiedzieć- Panowie kierowcy na 5+- naprawdę trafili mi się kulturalni, mili, szalenie grzeczni, nawet w sytuacji mega stresowej, kiedy prawie krzyczałam z powodu tego opóźnienia, zachowali zimną krew. jednak pan z obsługi telefonicznej jest pożałowania godny. chamstwo i jeszcze raz chamstwo.przy tym brak profesjonalizmu, a podejście do klienta- nic mnie nie obchodzi. stałyśmy blisko 3 GODZINY NA MROZIE!!!!!!!!takie było opóźnienie. nikt do nas nie zadzwonił, to po jasną pogodę im mój pesel, email i nr tel skoro nie mogą mi napisać smsa z info, żebym się schowała do jakiegoś pomieszczenia a nie stała na mrozie!!-1 na dworze, a taki wiatr, że myślałam, że jest -20. cała mokra, kaszląca, przemarznięta do szpiku kości, myślałam, że wyląduję w szpitalu.KATASTROFA!!!!jeździłam już po całej Europie, ale coś takiego to zwyczajny brak podejścia firmy do klienta!ludzie kim wy jesteście??!!co wam się wydaje?że łaskę komuś robicie. zaraz waszą trasę zabierze wam polski bus, albo inny profesjonalista.dzwonimy na ich tel z innymi osobami, regularnie co 20 min, a pan do nas, że nie ma kontaktu z kierowcami i nie wie, gdzie są, nie ma też żadnych info o tym, żeby był jakiś poślizg na trasie.nie chce nam udzielić żadnych info, żadnego słowa przepraszam LUDZIE TO JEST NIELUDZKIE!!!kto mi zapłaci za leki???!!!jak wy działacie skoro nie macie kontaktu z kierowcami??!!dlaczego do nich nie zadzwonicie i nam nie udzielicie rzetelnej info po 12 tel od nas stojących na MROZIE!!fajny Sylwester, ale podróż do d.....żenada i jeszcze raz żenada. następnym razem wolę zapłacić 2 razy tyle z LBN do Zakopanego, niż tak się czuć, jak w bydlęcym wagonie, o ironio jeszcze przed podróżą. ŻENADA!!straciliście we mnie swojego klienta. żegnam
    • Gość: dziewczyna nie polecam busów firmy BP Tour !! IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.15, 22:56
      niestety, ale też muszę skomentować tą firmę, bo nie po to są portale internetowe, żeby nie móc ostrzec innych. przyznam szczerze, że piszę taką opinię pierwszy raz, ale sytuacja w jakiej uczestniczyłam do tej pory podnosi mi ciśnienie na myśl o podróży busami. wracałam z sylwestra w Zakopanem. wiadomo zakorkowana Zakopianka, już wcześniej wiedziałam, że będą opóźnienia, nawet godz czasu. wsiadałam 20 km za Zakopanem. przystAnek na dworze, tylko znak, żAdnej wiaty. zimno, nic nie ma wokoło, nie ma gdzie siąść.ale zachowanie pracowników jest nie do przyjęcia!!jakim cudem oni jeszcze w ogóle funkcjonują??!!nie mogę powiedzieć- Panowie kierowcy na 5+- naprawdę trafili mi się kulturalni, mili, szalenie grzeczni, nawet w sytuacji mega stresowej, kiedy prawie krzyczałam z powodu tego opóźnienia, zachowali zimną krew. jednak pan z obsługi telefonicznej jest pożałowania godny. chamstwo i jeszcze raz chamstwo.przy tym brak profesjonalizmu, a podejście do klienta- nic mnie nie obchodzi. stałyśmy blisko 3 GODZINY NA MROZIE!!!!!!!!takie było opóźnienie. nikt do nas nie zadzwonił, to po jasną pogodę im mój pesel, email i nr tel skoro nie mogą mi napisać smsa z info, żebym się schowała do jakiegoś pomieszczenia a nie stała na mrozie!!-1 na dworze, a taki wiatr, że myślałam, że jest -20. cała mokra, kaszląca, przemarznięta do szpiku kości, myślałam, że wyląduję w szpitalu.KATASTROFA!!!!jeździłam już po całej Europie, ale coś takiego to zwyczajny brak podejścia firmy do klienta!ludzie kim wy jesteście??!!co wam się wydaje?że łaskę komuś robicie. zaraz waszą trasę zabierze wam polski bus, albo inny profesjonalista.dzwonimy na ich tel z innymi osobami, regularnie co 20 min, a pan do nas, że nie ma kontaktu z kierowcami i nie wie, gdzie są, nie ma też żadnych info o tym, żeby był jakiś poślizg na trasie.nie chce nam udzielić żadnych info, żadnego słowa przepraszam LUDZIE TO JEST NIELUDZKIE!!!kto mi zapłaci za leki???!!!jak wy działacie skoro nie macie kontaktu z kierowcami??!!dlaczego do nich nie zadzwonicie i nam nie udzielicie rzetelnej info po 12 tel od nas stojących na MROZIE!!fajny Sylwester, ale podróż do d.....żenada i jeszcze raz żenada. następnym razem wolę zapłacić 2 razy tyle z LBN do Zakopanego, niż tak się czuć, jak w bydlęcym wagonie, o ironio jeszcze przed podróżą. ŻENADA!!straciliście we mnie swojego
      • mirecki31 Re: nie polecam busów firmy BP Tour !! 22.08.15, 23:35
        Ta firma to jedna wielka pomyłka . Trasa Kraków - Lublin srodek lata , 33 stopnie, kierowca bierze ludzi do niesprawnego busa z uszkodzonymi siedzeniami po czym oswiadcza w trakcie podrózy że nie działa klimatyzacja , w srodku okropnie smierdzi z brudnych i przepoconych siedzeń i ten arogancki kierowca , to chyba tylko u was takie średniowiecze, ostatni raz z wami jechałem i serdecznie nie polecam .
        • Gość: Ania Re: nie polecam busów firmy BP Tour !! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.01.16, 16:11
          Podpinam się do negatywnych opinii. Nie dość że mają nieaktualne rozkłady na swojej stronie,( zadzwoniłam na informację i usłyszałam że takich busów nie ma) są chamscy- zaproponowałam żeby uaktualnili stronę, bo ludzie tracą czas i zdrowie czekając ( było zimno -10) to pani stwierdziła że ją to nie obchodzi po czym się rozłączyła. PORAŻKA. Ale to nie wszystko. Druga sytuacja stoję na przystanku, jedzie bus Bp no i zatrzymuje się. W busie wolne miejsca. Ja proszę bilet, a kierowca mi mówi że oni nie jedzie przez tą miejscowość. No to ja mówię że no przecież w rozpisce jest, że jedzie, jest podana godz. nawet cena. A on że może i jest ale on nie jedzie tam i tyle. I co mu zrobię. Od tamtej pory nie jeżdżę z nimi. Są okropni.
    • Gość: izamalami Re: Ostrzegam przed busami firmy BP Tour !! !! IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.02.16, 22:55
      Witam zgadzam się w 100%. Przed świętami dokładnie 2 dni przed, miałam okazje jechać na trasie Warszawa- Dęblin. Kierowca 10 minut po planowym czasie odjazdu busa stał nadal na parkingu Universum i nie podjeżdżał na przystanek. Jakaś starsza kobieta zaniepokojona sytuacją podeszła zapytać czy może już usiąść ponieważ na dworze było zimno Pan na to odpowiedział "mnie to nie obchodzi, ja muszę odpocząć po podróży" W dalszej trasie kierowca zatrzymał się o dziwo nie na przystanku jakiemuś mężczyźnie który był nawalony i śmierdziało w całym busie i takim osobom potrafi się zatrzymać a do kulturalnego człowieka odzywają się z chamstwem i pretensją. Często zdarza mi się jeździć na tej trasie z kierowcą z wąsami jest chamski i bezczelnie wmawia za każdym razem że nie obowiązuje zniżka studencka chociaż u innego kierowcy istnieje tak owa. Raz miałam sytuację w której z Dęblina a jest to stacja początkowa kierowca odjechał 15 minut wcześniej po mojej interwencji telefonicznej kierowca odpowiedział mi na to że on już pojechał i że mogłam przyjść na przystanek 15 minut wcześniej i że on nie będzie na każdego z osobna czekał. W busach ani nie ma klimatyzacji, stare śmierdzące fotele na dodatek zepsute. Ceny biletów rosną w górę zamiast spadać. Jednym słowem co się dzieje z tą firmą to jedna wielka żenada. Polecam przerzucić się na każdy inny możliwy środek transportu ale nie ten. Pozdrawiam
    • Gość: Izydor Re: Ostrzegam przed busami firmy BP Tour !! !! IP: *.play-internet.pl 14.03.16, 22:31
      Trochę czasu minęło a u nich wciąż to samo i to chyba już na każdej trasie. Ja jeżdżę do Lublina z Przysuchy. Kilka razy zdarzyło mi się, że były drobne opóźnienia, dwa razy trochę dłuższe opóźnienia z powodu wypadków pod Częstochową (tak mówili kierowcy) ale dzisiaj to już po prostu bp tour przerósł moje najśmielsze oczekiwania. Bus spóźnial się ponad godzinę, o ile w ogóle przyjechał, nie wiem, bo zrezygnowałam z dalszego czekania. Czyżby kolejny wypadek na trasie Częstochowa-Przysucha w ciągu miesiąca? Znowu o tej samej porze co poprzednie? Nieraz busy się nie pojawiają, po zadzwonieniu na infolinię słyszę, że bus był. Raz nawet usłyszałam na infolinii, że bus juz odjechał i albo się spóźniłam albo stoję nie na tym przystanku co powinnam albo jestem ŚLEPA (a byłam jakieś pół godziny wcześniej tam gdzie powiedziano mi podczas rezerwacji). Do tego niektórzy kierowcy są strasznie chamscy i niemili, to z tego co widzę również się nie zmieniło. Rozumiem, że kierowca odmawia zabrania mnie jeśli chciałabym pojechać i nie mam rezerwacji a bus jest pełny ale jak w busie jada ze dwie osoby to chyba nie bylby wielki problem, szczególnie, że jeżdżę w takich dniach i o takich godzinach, że na trasie może wsiadzie z 5 osób, a nawet wtedy słyszę "nie mam miejsc". Czy oni mają jakiś zakaz zabierania ludzi bez rezerwacji? Ale to jeszcze nie wszystko. Busy, jak każdy widzi, są w strasznym stanie. Kiedyś jechałam do Lublina, w busie oprócz mnie były jeszcze 4 osoby w tym kierowca (tym razem kierowca był miły). Przed dworcem w Radomiu bus po prostu się zepsuł i trzeba było go jakoś zepchnąć na bok żeby nie przeszkadzał w ruchu drogowym. Pchali go pasażerowie!! O tyle dobrze, że nie zepsuł się między Przysuchą a Radomiem, bo byśmy musieli długo czekać na kolejnego busa. Historia dobrze się skończyła, bo chwile po moim busie miał być kolejny z bp tour (z Krakowa) to zabrał wszystkich z tego miejsca. Jednak jak zwykle nie dojechałam na czas. Także nie polecam i nie pozdrawiam.
      • kzez1986 Re: Ostrzegam przed busami firmy BP Tour !! !! 20.08.16, 00:11
        Potwierdzam, że kierowcy nie przestrzegają rozkładu i często jeżdżą jak najszybciej i są przed czasem. W sumie jeździłem bez rezerwacji i nie ja akurat nie miałem problemów, chociaż było to z przystanku początkowego. Kiedyś z Białej do Lublina kierowca przyjechał 30 min przed czasem.
    • gregory1983gb240983 Re: Ostrzegam przed busami firmy BP Tour !! !! 08.08.16, 12:59
      Nie polecam tej firmy nikomu!!!!!!!!!!!!!!!!Wczoraj mialem busa z tej firmy o godz 19 31 z Radzynia Podlaskiego do Lublina ..Na przystanku bylem juz o godz 19 20 ...O godz 19 45 dzwonilem do pani dyspozytorki co sie dzieje...Pani na to ze bus juz odjechal o 19 15!!! nie czekajc do godz ktora widnieje na rozkladzie!!!! to jest skandal!!!! masakra!!! pierwszy raz mi sie zdazylo cos takiego !!!! ten przewoznik to masakra jakas!!!!kierowcy robia co chca!!nie dostosowuja sie do rozkladow!!!!!!!
      • kzez1986 Re: Ostrzegam przed busami firmy BP Tour !! !! 20.08.16, 00:04
        Racja. Ja kilka razy jechałem busami tej firmy i wprawdzie nie miałem problemów (choć nie jeździłem często), to jednak jak jechałem z Białej Podlaskiej do Lublina to kierowca tak przygazował, że w Lublinie był... pół godziny przed rozkładowym czasem!!! Jak ktoś na przystanku pośrednim chciał jechać, to nie pojechał, bo bus już dawno odjechał. Na szczęście nie był to ostatni. W Radzyniu był też ok. 15 min przed czasem. Swoją drogą z Radzynia polecam Afar Bus, tylko ostatni jest dość wcześnie niestety. Ale ponieważ zaczyna w Radzyniu, to zawsze są spokojnie miejsca siedzące i trasa widokowa. Jeździłem do i z Radzynia Afar Busem i mam dobre wspomnienia. Mniej zatłoczony niż BP Tour.
    • Gość: Elcia Re: Ostrzegam przed busami firmy BP Tour !! !! IP: *.play-internet.pl 02.11.16, 18:13
      Moim największym zastrzeżeniem do tej firmy jest punktualność. Jeżdżą jak w Indiach, przyjechać przyjadą ale kiedy kto to wie.
    • Gość: bp tour to dno Re: Ostrzegam przed busami firmy BP Tour !! !! IP: *.play-internet.pl 01.12.16, 21:02
      Do tego opóźnienia na trasie Lublin Kraków dochodzą do 40-50 minut! I tak jest zawsze. Jeszcze nigdy nie jechałam bp tourem, żeby był punktualny. To jest wprowadzanie pasażerów w błąd! Skoro zawsze sie spóźnia to nie lepiej zmienić rozkłady? A później ludzie nie zdążają na przesiadki, mimo, ze wg rozkładu powinni mieć 40 minut zapasu...
      • Gość: Marcin Re: Ostrzegam przed busami firmy BP Tour !! !! IP: *.opera-mini.net 04.12.16, 01:13
        3 grudnia 2016 Jechałem busem bp tour na trasie Radom-Piotrków Trybunalski. Kierowca nie zatrzymał się na przystanku w Piotrkowie! Kiedy dojechaliśmy do Piotrkowa ubrałem się i czekałem aż bus stanie na zaznaczonym w rozkładzie przystanku. Ale nic. w pewnym momencie miasto zaczęło się kończyć więc poszedłem do kierowcy i pytam dlaczego się nie zatrzymał a on nic, udawal glupa. Nie mógł stanąć bo nie miał gdzie. W końcu wysadził mnie już daleko za miastem! Muszę zaznaczyć, że jechało się dobrze, bus stanąl na przystanku w Przysusze, stanął na przystanku w Opocznie. A w Piotrkowie nie! całek szczęście byłem umówiony z kolegą więc podjechał po mnie samochodem. Ale sprawa nie zostanie tak zostawiona i złożę skarge.
        • igor.bilyj Re: Ostrzegam przed busami firmy BP Tour !! !! 16.03.17, 16:56
          Właśnie przed chwilą zarezerwowałem bilet na podróż autobusem tej firmy z Lublina do Radomia, ale po tym, co się tu naczytałem, chyba zrezygnuję..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka