Dodaj do ulubionych

Miasteczko handlowe Lublin

IP: *.no / *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 22:20
To mnie bardzo cieszy
Obserwuj wątek
    • Gość: q Re: Miasteczko handlowe Lublin IP: *.devs.futuro.pl 10.03.05, 22:34
      Ciekawe ile z tego zrealizują. O ile OBI i rozbudowa Tesco są pewne to ta
      ogroooooomna Galeria Orkana jakoś szybko powstanie...
      • zo_h Re: Miasteczko handlowe Lublin 10.03.05, 22:44
        Największe wydarzenie to chyba te schody ruchome ... będą trzecimi w mieście o
        ile nie mylę się. Ciekawi mnie jeszcze ile będzie galerii w tej Galerii Orkana,
        bo jesli to kolejny klon podobny do Olimpu to hmmmmm ... wątpliwe
        zainteresowania.
    • Gość: grzes Re: Miasteczko handlowe Lublin IP: *.siec.pl / 80.48.178.* 10.03.05, 22:51
      A GDZIE BEDZIE WRESCIE MULTIKINO????
      Jak znowu usłysze że w naszym miescie nie trzeba to spadne z krzesła!
      Zobaczcie ile ludzi chodzi na konfrontacje do ChatkI.
      NON STOP FULL
      DOGOŃMY WREŚCIE INNE MIASTA!
      P.S.od marketów wole swój mały sklepik na rogu (bo znam wszystkich i jest miło
      a ceny w miare przystępne)
      Pozdrawiam
      • Gość: Mandragora Re: Miasteczko handlowe Lublin IP: *.resetnet.pl 10.03.05, 23:42
        a jakby budowali multikino to byś skomlał że nie ma galerii handlowej

ps
        ludzie dla was naprawde jest takie wazne ile jest ruchomych schodów?
      • Gość: Koper Re: Miasteczko handlowe Lublin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 00:41
        Multikino ma powstac na Lipowej w obrebie Plaza Center.
        • Gość: żenada Re: Miasteczko handlowe Lublin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 02:26
          co to za ochłap? 7000m2??? cała Polska buduje centra handlowe o powierzchni 70
          tyś, 100 tyś. m2
          • Gość: NEW tak tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 08:44
            zenada, czysta kalkulacje ekonomiczna nazywasz zenada. moze ty doplac handlowcom do interesu?
      • Gość: xyz Re: Miasteczko handlowe Lublin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 08:03
        Kolego, gdyby faktycznie na multikinie mozna było zarobić to by już któryś z
        operatorów je w lublinie postawił - ot podstawowe prawo ekonomii
      • Gość: nieryba Re: Miasteczko handlowe Lublin IP: *.zemborzyce.sdi.tpnet.pl 11.03.05, 08:14
        a ja od mutikina,wolę kino domowe.
      • Gość: warszawiak Re: Miasteczko handlowe Lublin IP: *.chello.pl 11.03.05, 12:48
        Ale przecież ci, ktorzy chodzą na konfrontacje niekoniecnie pójdą do multikina.
        Widownia z Chatki to ta bardziej ambitna.
    • Gość: szefo food court IP: *.mercyhurst.edu 11.03.05, 02:46
      a moze by ktos otworzyl wreszcie jakis food court zeby mozna bylo wpas, zjesc
      za kazdym razem co innego, szybko, w miare tanio. jakby otworzyc np, mcdonalda,
      jkies chinskie, kfc, kebaba i cos jeszcze :D no i jeszcze jakies multikino i
      obowiazkowo "schody ruchome" ktore widze ze staly sie glowna atrakcja naszego
      miasta :D
    • dociek Re: Miasteczko handlowe Lublin 11.03.05, 06:36
      Miasteczko handlowe! Hehehehehehe! A może "Market Lublin City Centrum"? Dajcie
      spokój, co za zadęcie... Kompleksy handlowe na obrzeżach miast, to chyba częsty
      przypadek w Europie?!
    • Gość: flip Re: Miasteczko handlowe Lublin IP: 212.182.114.* 11.03.05, 07:23
      "30 dużych sklepów odzieżowych i salonów o charakterze usługowym. Powierzchnia
      każdego z nich wynieść ma od 100 do 200 mkw"
      prawdziwe giganty od 10x10 m do 10x20 m; kpiny siakieś
      • Gość: nieryba Re: Miasteczko handlowe Lublin IP: *.zemborzyce.sdi.tpnet.pl 11.03.05, 08:16
        jaka metropolia takie centra handlowe
    • Gość: NEW jeszcze tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 08:35
      Selgros na wylocie krasnickim, Lipowa City Center i Echo Investment na Gorkach Czechowskich i moze cos sie tutaj wreszcie ruszy.
      A Gazeta moglaby umozliwic wieksze powiekszanie zdjec i obrazow.
      • Gość: maciek Re: jeszcze tylko IP: *.no / *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 16:06
        Praktiker tez sie interesuje lokalizacja niedaleko Selgrosa.
    • Gość: a IKEA?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 09:22
      Czy szanowni redaktorzy albo forumowicze coś wiedzą o ewentualnej budowie IKEI?

Najbliższa po prawej stronie Wisły jest na Targówku w Warszawie....
      no comments
      • Gość: zorbi buhahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 09:25
        W cywilizowanych częściach europy i mniej dzikich częściach polski takie sklepy
        powstają przy miastach wielkości Łęcznej... metropolia... :)))
      • Gość: ciekawski Re: IKEA?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 09:44
        ma powstac w ciagu najblizszych 2 lat pomiedzy Felinem a Swidnikiem.
        milego oczekiwania!
    • Gość: Nazgul Re: Miasteczko handlowe Lublin IP: *.centertel.pl 11.03.05, 09:40
      he he h to bedzie galeria podobna do galerii parada .. siasc i plakac ... nigdy
      nie powstanie tutaj cos na wzor galerii mokotow czy wola parku.. nigdy...
      trzeba zadowolic sie ochlapami... ale zeby chociaz normalne sklepy tam byly to
      jakos scierpie np reserved, h&m, c&a..itp
      • Gość: wawa Re: Miasteczko handlowe Lublin IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.05, 10:09
        > nie powstanie tutaj cos na wzor galerii mokotow czy wola parku.. nigdy...

I to mnie właśnie w Lublinie bardzo dziwi. Największe miasto na wschód od
        Wisły, a nie ma dużej galerii handlowej (z pubami, restauracjami, usługami itp.
        itd.). W tym kontekście chęć Lublina bycia metropolią co nieco śmieszy.
        • Gość: ciekawski odezwal sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 10:23
          wielki warszawiaczek z najwiekszej wiochy w Europie. Warszawa powojenna to ochydna wiocha jakich malo z obskurnymi placami szarymi arteriami jak pasy startowe atrapa starowki dziurawymi ulicami i wstydem narodowym po srodku czyli palacem radzieckiej kultury.
          poloz sie w kolske i nakryj nogami i
          zamiast podskakiwac 700 letniemu Lublinowi.
          • Gość: H Re: odezwal sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 13:33
            Pierwsza wzmianka o Lublinie - pochodzi z 1198 roku, osadnictwo na Czwartku
            siega VI w. Więc nawet nie siedemsetletniemu, ale dużo starszemu.
            • Gość: maciek Re: odezwal sie IP: *.no / *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 16:25
              No i co w zwiazku z tym mamy??? Nasza wladza juz dawno zapomniala o promocji
              naszego miasta. Do nas nawet pies z kulawa noga nie zaglada. Lezymy na trasie
              Gdansk - Warszawa - Lwow - Odessa (Morze Bałtyckie - Morze Czarne). Nikt do tej
              pory z Lublina nie potrafil tego wykorzystac. Gdyby chociaz 50 lat temu ktos to
              zauwazyl i o to zadbal, to mielibysmy piekna ekspresowke albo autostrade w
              okolicy miasta, a co za tym idzie - tysiece inwestorow. Lublin moglby byc
              dzisiaj wielkosci Krakowa, a granice by siegaly po Belzyce, Leczna i Lubartow.
              Niestety Lublin po zakonczeniu wojny mial samych nieudacznikow w Ratuszu (z
              malymi wyjatkami), a teraz to sie msci. Coz, pozostaje nam tylko czekac, moze
              jako 80-latkowie doczekamy sie polepszenia w tym miescie.
              • Gość: H Re: odezwal sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 18:39
                Jakos wcale mi nie żal, ze Lublin nie siega Bełżyc, Lubartowa i Łęcznej.
                Dlaczego u nas tak ciągle siedzi w ludziach ta komunistyczna gigantomania? W
                Europie są dziesiatki miast podobnej wielkosci jak Lublin i jakos nikt nie
                żałuje w wiekszości z nich, że nie sa większe - a wiele z nich to naprawdę
                ważne i znane osrodki - nie o wielkosć mierzoną liczbą mieszkańców tu idzie,
                chodzi o umiejętnosć wykorzystania atutów - a tego faktycznie brakuje w
                Lublinie. Warto zauważyc, ze wielkosć Lublina - to że nie jest zbyt duży i
                okolice nie są nadmiernie zurbanizowane - też moze mieć bardzo dodatni wpływ na
                rożwój turystyki. Tyle że u nas zawsze widzi sie tylko rzekome minusy, a w
                ogóle nie chce się widzieć atutów - i wykorzystać ich.
                • Gość: maciek Re: odezwal sie IP: *.no / *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 21:10
                  Zapewniam Cie stary, ze gdybym byl na wysokim stanowisku w UM, to bym promowal
                  nasze miasto. Glownie pod wzgledem turystycznym. Niestety nasi wlodarze nie
                  wiedza, ze z turystow ma sie najwiekszy hajs. A co do wielkosci Lublina, to nie
                  to bylo moim glownym przeslaniem. Bardziej mi chodzilo o rozwoj naszego miasta
                  pod kazdym wzgledem, a rozrastanie miasta byloby nieuniknione.
                  • Gość: H Re: odezwal sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 22:11
                    Jakbyś kandydował na prezydenta miasta - to daj znać - powiem znajomym, ze
                    chcesz rozwijać turystykę :-) Ja nie zagłosuję, bo ze względu na miejsce
                    zamieszkania będę wybierał wójta gminy Konopnica.
                    Pozdrawiam!
          • Gość: wawa Re: odezwal sie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.05, 12:07
            > poloz sie w kolske i nakryj nogami i

No i od razu widać, że całe chamstwo to przyszło ze wschodu. Ja napisałem
            kulturalnie i rzetelnie (poczytaj trochę na temat definicji metropolii i sam
            sobie odpowiedz, czy Lublin może do niej pretendować), a ty (>ciekawski<)
            napisałeś po chamsku, z obelgami w stosunku do mnie.

> Warszawa powojenna to ochydna wiocha jakich malo z obskurnymi placami

Zawsze mnie to śmieszy. Warszawę najlepiej znają ci, którzy tutaj nie
            mieszkają. Oczywiście ich znajomość miasta kończy się na 'Pajacu' i dworcu
            centralnym :-) Aha, chodzą jeszcze na kebab do Turka przy Świętokrzyskiej :-))))
            A tak a propos, to chyba zapomniałeś że Warszawa została zburzona, oraz kto i w
            jakich okolicznościach ją odbudowywał?

> zamiast podskakiwac 700 letniemu Lublinowi.
            Gratuluję, i co z tego masz? Nawet komunikacji nocnej nie ma, bo i po co? Może
            za następne 700 lat?

Żal mi Lublina.

• Gość: warszawiak Re: Miasteczko handlowe Lublin IP: *.chello.pl 15.03.05, 14:33
          Bo z Lublina można podskoczyć na zakupy do Warszawy. Za 50 złotych, tam i z
          powrotem, studenci - 40 złotych. To żaden wydatek dla tych, którzy zarabiają
          normalnie.
          A ci, którzy zarabiają według stawek lubelskich (kilkukrotnie niższych niż w
          pozostałych częściach Polski)? Ich i tak nie stać na zakupy w markowych sklepach.
          Zresztą w Lublinie królują raczej marki "jeansowe".
    • Gość: limonka Re: Miasteczko handlowe Lublin IP: 217.153.60.* 11.03.05, 14:13
      Chcę w tej okolicy kupic mieszkanie...co o tym sądzicie???
    • radziooo Re: Miasteczko handlowe Lublin 11.03.05, 15:37
      no wreszcie, bo w tym Lublinie nie ma gdzie się ubrać...
    • Gość: maciek Krakow ma 24 hipermarkety, a u nas narzekaja na 4! IP: *.no / *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 16:11
      dziennik.dziennikbudowy.pl/Ekspres.nsf/n/11BE8F6D80DA8DA4C1256FC1002A2D4F?OpenDocument&View=n&Count=10&Cat=wd
      Krakow ma okolo 750 tysiecy mieszkancow, czyli ok. 2 razy wiecej niz Lublin. Tam
      sa 24 hipermarkety i ciagle powstaja nowe, a u nas psioczy sie, ze sa 4, a jak
      sie chce budowac kolejny, to sa protesty i marudzenia. Najlepsze jest to, ze ci
      najwieksi przeciwnicy potem czym predzej biegna do nowootwartego hipermarketu na
      zakupy!!! A potem mowia, ze nic nie protestowali! Ja chce hipermatkety w
      Lublinie. Jak ktos woli kupic chleb tu, mleko tu, a papier toaletowy jeszcze
      gdzie indziej, chce stracic 3 godziny na to, a nie kilka chwil, to prosze
      bardzo. Jego sprawa. Ja nie wychodze na ulice i nie protestuje jak na osiedlu
      powstaje sklepik o powierzchni 100 m2. Popieram hipermarkety i lubie tam robic
      tam zakupy. Szczegolnie w Tesco. Z niecierpliwoscia czekam na kolejne tego typu
      inwestycje.
      • Gość: uuu liczyc nie umiemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 17:38
        tylko zes 4 naliczyl?
        uuu!
        • Gość: maciek Re: liczyc nie umiemy IP: *.no / *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 21:02
          2 leclerki, real i tesco. Na upartego mozna wrzuc Olimp, ale jako galerie
          handlowa. Smieszy mnie jak w Lublinie byle Stokrotka ma okreslenie - Galeria
          Handlowa, albo Centrum Handlowe. Centra Handlowe w Warszawie maja po 150 000 m2,
          a obecnie powstajace Zlote Tarasy maja miec 225 000 m2. Maja byc najwieksze w
          Europie. Dla porownania - nasze Tesco ma 10 000 m2. Masz jeszcze jakies
          hipermarkety w Lublinie? Chyba nie zaliczasz Obi, MediaMarkt i Makro. Bo to nie
          sa hipermarkety. Lublin Plaza ma miec 70 000 m2.
          • Gość: H Re: liczyc nie umiemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 22:16
            Poczekajmy, jak te warszawskie giganty zaczną upadać - bo zaczną - tak jak na
            zachodzie - to normalne, ze po kilkunastu latach takie coś pada, bo przestaje
            być modne, gdzie indziej są lepsze promocje itd. A potem pojawia się
            problem "śmieciowej architektury" przedmieść - bo większosć tego typu
            inwestycji znajduje się pod miastami - stoja i straszą - bo nikt nie chce
            wkładać milionów w ich rewitalizację. Co najwyżej kręci się w takich miejscach
            filmy z rozwalaniem budynków i poscigami samochodowymi.
            Wiec moze lepiej, ze omija Lublin taki rozmach - i tak jest dużo do
            rewitalizowania - wystarczą takie puste giganty jak odlewnia...
            Pozdrawiam!
    • Gość: desperat Re: Miasteczko handlowe Lublin IP: 62.233.189.* 11.03.05, 16:30
      a mnie najbardziej cieszy że dzięki budowie nie będę spał następny rok. Dzięki
      panie Prezydencie. Kochamy Cię!!!!!
    • micra Re: Miasteczko handlowe Lublin 11.03.05, 23:15
      Jednym słowem - rewelacja. Nareszcie, nareszcie będzie można wszystkiego dokonać
      w Lublinie, spełnienie, miód, kosmos.

Prawdopodobnie zostanę uznany za zgreda i marudę, ale mnie to nie cieszy, bo co
      to tak na prawdę oznacza? Co się zmieni w Lublinie po otwarciu 10-tej galerii
      (dużej ładnej hali z dużą ilością sklepów z odzieżą i innymi gadżetami plus
      jedzenie i cokolwiek innego)? Co się zmieni w Lublinie po otwarciu multikina
      tudzież basenu (przepraszam, aqua parku) itd., itp.

To nie jest rozwój, to trwanie, może nawet cofanie się. Czy sklep, super / hiper
      / mega -market, kilka kin plus restauracja nagle spowoduje, że firma MałySoft /
      DużySoft / TwardeŚruby / NiebieskieGacie / SmaczneMięso / BiałeKołnierzyki
      zechce robić biznes w Lublinie?

Kiedy, ludzie, trafi do Was, że jeżeli coś się komuś opłaci to będzie to w
      Lublinie realizował. Jak się firmie IKEA opłaci u nas robić biznes to zrobi go,
      Wasze prośby, błagania nic tu nie pomogą. Podobnie multikino, kręgielnia, aqua
      park - to się musi zwracać. To nie może być na zasadzie - chcemy, wybudujcie nam
      sklep, basen, taras widokowy.

Nie wiem skąd słyszałem, że pewna firma z Włoch chciała składać czy też
      produkować w Lublinie ciągniki i inny sprzęt rolniczy. W biurze (Urząd
      Marszałkowski?) zasugerowano, by może tą fabrykę wybudować w innym mieście
      wskazując nawet jakieś możliwości (ew. sugerowano łapówkę). W urzędach nie ma
      ludzi kompetentnych, wszyscy wszystko mają w d.... Wszyscy na coś czekają
      (forsa), dosłownie ręce opadają.

Browar Perła podobno chce wyłożyć trochę kasy (mniejsza o kondycję browaru) na
      remont kamienicy na Starym Mieście, czeka, czeka i czeka na odpowiedź, bo Miasto
      nie wie, czy brać od Perły, czy od Holendrów. Do ciężkiej choroby, na co tu
      czekać. Chce Perła sobie zrobić knajpę na dole z piwem - niech robi, w końcu
      mamy ten browar to wykorzystajmy to.

Czarno widzę przyszłość Lublina, jeżeli wszyscy będą czekać na sklepy z ciuchami
      oraz sale kinowe w tym upatrując rozwoju. Jestem pewny, że gdyby pojawiło się
      2-3 tys. miejsc pracy, im lepiej płatnych tym lepiej to pojwiło by się zajęcie
      dla kolejnych kilku setek osób oraz komuś chciałoby się budować multikino.

I już na prawdę kończąc: jeżeli komuś się wydaje, że duże sklepy są takim
      rarytasem dla miasta niech rozważy następujące sprawy:
      - brzydota tych miejsc - jak dla mnie nasze duże sklepy są brzydkie;
      - ruch i zniszczenie ulic - spójrzcie np. na alejkę przy Media Markt; na mój
      gust MM powinien to na własny koszt remontować, ale pewnie ktoś nie dogadał
      warunków umowy z MM;
      - pieniądze z podatków dla kasy miasta i Państwa - chyba naiwni przypuszczają,
      że firmy zachodnie nie wyprowadzają pieniędzy za granicę ("&" w logo TP za
      konkretne pieniądze, ciągłe zmiany firm, które prowadzą duże sklepy - Makro i
      MediaMarkt są tu chyba dobrymi przykładami).
    • Gość: fifi Re: Miasteczko handlowe Lublin IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.05, 18:14
      Szkoda, że taki mały ten market.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka