Dodaj do ulubionych

UWAŻAM ŻE PIĄTEK POWINIEN BYĆ WOLNY OD PRACY

IP: *.lublin.pl / *.perfektpc.lublin.pl 04.04.05, 23:02
WSZYSCY NIE DOSTANIEMY URLOPÓW!
A POGRZEB JANA PAWŁA II JEST O 10.00

KTO JEST ZA??
Obserwuj wątek
    • artlomen Re: UWAŻAM ŻE PIĄTEK POWINIEN BYĆ WOLNY OD PRACY 04.04.05, 23:08
      Ja tez tak sadze
      • Gość: max Re: UWAŻAM ŻE PIĄTEK POWINIEN BYĆ WOLNY OD PRACY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 14:17
        to sprawdzie jak pracuje Mc Donald's przy Puławskiej?? Okropne wieści chyba
        jako jedyni pracuja od 15 bojkot tej speluny!!!!
        • pep-per Re: UWAŻAM ŻE PIĄTEK POWINIEN BYĆ WOLNY OD PRACY 06.04.05, 14:21
          Każdy piątek powinien być wolny. I czwartek. Środa też. Tak samo wtorek. I
          poniedziałek...
          • Gość: ROZBAWIONY Re: UWAŻAM ŻE PIĄTEK POWINIEN BYĆ WOLNY OD PRACY IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.05, 16:53
            DOBRE TO, TYLKO, ŻE JAK CZŁOWIEK PRACUJE ZAWODOWO JUŻ KILKA LAT (MÓWIĘ O SOBIE)
            TO TAKI WOLNY PONIEDZIAŁEK, WTOREK, ŚRODĘ, CZWARTEK I PIĄTEK NAZYWA URLOPEM. PO
            30 TAKI BEZCZYNNYCH DNIACH (NO CHYBA, ŻE MASZ KUPĘ KASY NA INNE BARDZIEJ
            CIEKAWE ZAJĘCIA) TĘSKNI MI SIĘ DO ROBOTY, BO JUŻ NAWET DZIECIAKI WCHODZĄ NA
            GŁOWĘ. ALE POMYSŁ SAM W SOBIE DO PRZEMYŚLENIA.
            A TAK NA POWAŻNIE TO MAM PIĄTEK WOLNY, I KAŻDY POWINIEN MIEĆ!!!!!!!
    • Gość: ja Re: UWAŻAM ŻE PIĄTEK POWINIEN BYĆ WOLNY OD PRACY IP: *.it-net.pl 06.04.05, 14:49
      Odszadł Człowiek - Legenda. Wspaniały i mądry. Jest to oczywiste dla nas,
      dorosłych, i dla myslących młodych ludzi.Piątek jest dniem, kiedy możemy Go
      pożegnać i towarzyszyć modlitwą i myslą, jeżeli nie wszyscy moga to uczynić
      osobiście. Od jednego dnia wolnego świat się nie zawali, tym bardziej, że Jan
      Paweł II zostawił temu światu bardzo wiele. Mam jednak uwagę - czcząc pamięć
      naszego Wielkiego Rodaka , włączamy w to dzieci. Szkoły prześcigają się w
      pomysłach, jak to zrobić, zeby zaistnieć.A dzieci? Uśmiechają się do kamery, bo
      niewiele z tego zamieszania rozumieją. I dobrze.Dowiedzą sie w swoim czasie.
      Dla szkół piątek to nie jedyny wolny dzień przy tej smutnej okazji. We wtorek
      podstawówki nie pracowały, bo szóste klasy pisały sprawdzian, od poniedziałku
      zamiast nauki trwają apele, nabożeństwa, wspominki.Maturzyści poprawiają w
      międzyczasie ostatnie oceny... Czy ktoś wierzy, że 7-10, nawet przeciętny 12-
      latek świadomie uczestniczy w tych wydarzeniach? Papież był skromnym
      człowiekiem, pożegnajmy go z wyczuciem.Każdy młody człowiek, jeśli chce, może
      po lekcjach wziąć świadomy udział w marszach i wspólnych modlitwach. Dajmy
      uczniom (i ich rodzicom) możliwość decydowania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka