Gość: Pracownik IP: *.lublin.pl / *.perfektpc.lublin.pl 04.04.05, 23:02 WSZYSCY NIE DOSTANIEMY URLOPÓW! A POGRZEB JANA PAWŁA II JEST O 10.00 KTO JEST ZA?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artlomen Re: UWAŻAM ŻE PIĄTEK POWINIEN BYĆ WOLNY OD PRACY 04.04.05, 23:08 Ja tez tak sadze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: UWAŻAM ŻE PIĄTEK POWINIEN BYĆ WOLNY OD PRACY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 14:17 to sprawdzie jak pracuje Mc Donald's przy Puławskiej?? Okropne wieści chyba jako jedyni pracuja od 15 bojkot tej speluny!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pep-per Re: UWAŻAM ŻE PIĄTEK POWINIEN BYĆ WOLNY OD PRACY 06.04.05, 14:21 Każdy piątek powinien być wolny. I czwartek. Środa też. Tak samo wtorek. I poniedziałek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROZBAWIONY Re: UWAŻAM ŻE PIĄTEK POWINIEN BYĆ WOLNY OD PRACY IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.05, 16:53 DOBRE TO, TYLKO, ŻE JAK CZŁOWIEK PRACUJE ZAWODOWO JUŻ KILKA LAT (MÓWIĘ O SOBIE) TO TAKI WOLNY PONIEDZIAŁEK, WTOREK, ŚRODĘ, CZWARTEK I PIĄTEK NAZYWA URLOPEM. PO 30 TAKI BEZCZYNNYCH DNIACH (NO CHYBA, ŻE MASZ KUPĘ KASY NA INNE BARDZIEJ CIEKAWE ZAJĘCIA) TĘSKNI MI SIĘ DO ROBOTY, BO JUŻ NAWET DZIECIAKI WCHODZĄ NA GŁOWĘ. ALE POMYSŁ SAM W SOBIE DO PRZEMYŚLENIA. A TAK NA POWAŻNIE TO MAM PIĄTEK WOLNY, I KAŻDY POWINIEN MIEĆ!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: UWAŻAM ŻE PIĄTEK POWINIEN BYĆ WOLNY OD PRACY IP: *.it-net.pl 06.04.05, 14:49 Odszadł Człowiek - Legenda. Wspaniały i mądry. Jest to oczywiste dla nas, dorosłych, i dla myslących młodych ludzi.Piątek jest dniem, kiedy możemy Go pożegnać i towarzyszyć modlitwą i myslą, jeżeli nie wszyscy moga to uczynić osobiście. Od jednego dnia wolnego świat się nie zawali, tym bardziej, że Jan Paweł II zostawił temu światu bardzo wiele. Mam jednak uwagę - czcząc pamięć naszego Wielkiego Rodaka , włączamy w to dzieci. Szkoły prześcigają się w pomysłach, jak to zrobić, zeby zaistnieć.A dzieci? Uśmiechają się do kamery, bo niewiele z tego zamieszania rozumieją. I dobrze.Dowiedzą sie w swoim czasie. Dla szkół piątek to nie jedyny wolny dzień przy tej smutnej okazji. We wtorek podstawówki nie pracowały, bo szóste klasy pisały sprawdzian, od poniedziałku zamiast nauki trwają apele, nabożeństwa, wspominki.Maturzyści poprawiają w międzyczasie ostatnie oceny... Czy ktoś wierzy, że 7-10, nawet przeciętny 12- latek świadomie uczestniczy w tych wydarzeniach? Papież był skromnym człowiekiem, pożegnajmy go z wyczuciem.Każdy młody człowiek, jeśli chce, może po lekcjach wziąć świadomy udział w marszach i wspólnych modlitwach. Dajmy uczniom (i ich rodzicom) możliwość decydowania. Odpowiedz Link Zgłoś