Dodaj do ulubionych

SKANDAL Z NIEDŻWIADĄ

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 17:11
Artykuł z Dziennika Wschodniego:

www.dziennikwschodni.pl/
róbta tak dalej wsioki od lotnictwa!
Obserwuj wątek
    • Gość: @ rzeczony artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 17:14
      Lotnisko odlatuje
      Niedźwiada: Rolnicy zwietrzyli interes i żądają astronomicznych stawek za grunty, gdzie ma być port lotniczy

Samorząd województwa włożył już 1,3 miliona złotych w nieistniejące jeszcze lotnisko w Niedźwiadzie. Na dodatek ma trudności z rejestracją spółki, bo w Radzie Nadzorczej bezprawnie zasiedli marszałek Henryk Makarewicz i wicemarszałek Mirosław Złomaniec.

Wczoraj do urzędu dotarła informacja: Sąd Gospodarczy w Lublinie odmówił rejestracji spółki Międzynarodowy Port Lotniczy Lublin-Niedźwiada. Bo Zarząd Województwa nie zapytał radnych, czy we władzach spółki mogą zasiąść marszałkowie. – Nie może być tak, że zarząd wyznacza członków Rady Nadzorczej spośród siebie – tłumaczy decyzję sędzia Andrzej Łopuszyński. – Nie zarejestrujemy spółki, dopóki obu panów nie wybierze sejmik.
      Spółka powstała pięć miesięcy temu. Przystąpiły do niej samorządy: województwa, kilku miast, powiatów i gmin. Po to, żeby wybudować lotnisko pasażerskie. 5 stycznia 2005 r. wybrano Radę Nadzorczą. Potem powołano prezesa zarządu. To wszystko mimo braku sądowej rejestracji. Nie przeszkadza to również urzędnikom marszałka w finansowaniu nieistniejącej inwestycji. Samo sporządzenie mapy kosztowało podatników 320 tys. zł, koncepcja programowo-przestrzenna w sumie ok. 400 tys. zł, a studium obsługi komunikacyjnej lotniska kolejne 439 tys. zł. I na razie z planów budowy lotniska i utworzenia spółki MPL korzystają tylko cztery osoby pracujące w MPL.
      – Ich wynagrodzenia wypłacane są z pieniędzy, z którymi samorządy weszły do spółki – mówi Marian Starownik, starosta lubartowski i jednocześnie szef Rady Nadzorczej MPL. – A pieniądze są na koncie i jest z tego jakiś procent.
      Niezrażona tym wszystkim spółka przygotowuje się do wykupienia gruntów pod lotnisko. – Zarząd przeznaczył na ten cel 1 mln zł z budżetu i 3 mln z kontraktu dla województwa – mówi Marcin Futyma, rzecznik marszałka. – Mamy zamiar kupić 243 ha ziemi.
      Ale to może nie wystarczyć. Właściciele ziemi pod Niedźwiadą wyczuli koniunkturę. – Jest ich około dwustu. Niektórzy żądają nawet 50 tys. zł za hektar – mówi Starownik. – Czekamy, bo dopiero w czerwcu będą zatwierdzone plany zagospodarowania przestrzennego w gminie.
      Czy lotnisko w ogóle powstanie? Nie wiadomo. Całkowity koszt inwestycji to 400 mln zł. Nawet jeśli uda się zdobyć unijną dotację, to samorządy i tak będą musiały wyłuskać ze swoich budżetów kilkadziesiąt milionów. – Skończy się tak, że kupimy ziemię i tyle – ocenia radny sejmiku Konrad Rękas. – Będziemy sobie mogli na niej sadzić kartofle, bo na lotnisko nigdy nie będzie nas stać.
      – Teoretycznie wygląda to ładnie, ale Lublin nie jest w stanie wygenerować takiego ruchu lotniczego – ocenia tymczasem Grzegorz Sobczak, redaktor naczelny magazynu „Skrzydlata Polska”.

www.dziennikwschodni.pl/
      • Gość: Tomek Re: rzeczony artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 23:41
        Samorząd województwa włożył już 1,3 miliona złotych w nieistniejące jeszcze
        lotnisko w Niedźwiadzie, lotnisko które nie ma szans na powstanie. Czy nie
        nadszedł właściwy czas by organa ścigania przesłuchały przedstawicieli władz
        województwa w charakterze podejrzanych o marnotrawienie środków publicznych?
        • Gość: SDH Re: rzeczony artykuł IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 09.06.05, 23:55
          to co powiedzieć o rządzie centralnym który włożył kilka miliardów w walkę z bezrobociem a ono w ogóle nie spadło?
    • mali_bu Re: SKANDAL Z NIEDŻWIADĄ 12.05.05, 17:24
      Zróbta se lubelskiego Hifroła 2 pod Rykami od strony Warszawy i dojeżdżajta do
      niego Żółtkiem.

............

yagoohoogle.com/
      • Gość: marek Re: SKANDAL Z NIEDŻWIADĄ IP: *.it-net.pl 01.06.05, 10:55
        wiśta wio wiśta wio wiśta wio

• 0k Re: SKANDAL Z NIEDŻWIADĄ up 03.06.05, 11:27
          Gość portalu: marek napisał(a):

> wiśta wio wiśta wio wiśta wio
          >
          > wiśta wio wiśta wio wiśta wio

up1
          • marcinbarski Re: SKANDAL Z NIEDŻWIADĄ up 06.06.05, 00:34
            0k napisał:

> Gość portalu: marek napisał(a):
            >
            > > wiśta wio wiśta wio wiśta wio
            > >
            > > wiśta wio wiśta wio wiśta wio
            >
            >
            > up1

Zdarzenie z dnia dzisiejszego, które odmieniło moje życie, a pewnie i niejednego. Moja mama jest osobą wyjątkowo nerwową. Blisko
            dwa lata temu zostałem zwolniony z pracy w trybie dyscyplinarnym, a to za sprawą rzekomego nadużycia alkoholu, co później
            udowodniłem w sądzie pracy było zupełnym pomówieniem pracodawcy. Niestety straciłem pracę, a mimo wygrania w sądzie nie mogłem do
            niej wrócić, bo jak krótko określała to moja siostra byłem "skończony". Splot wydarzeń sprawił, że przybył do mnie po tym
            wydarzeniu "w goście" kolega, z firmy, w której pracowałem. Była wtedy w domu moja mama. Kolega ma na imię Tomek, jest absolwentem
            Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie. Od blisko czterech lat mieszka w Krakowie, jego rodzice z kolei w Poznaniu. Pochodzi z
            rodziny religijnej, z katolickimi wartościami i przekonaniami. Tradycja rodzinna jest stawiana tam na pierwszym miejscu.
            Tomek przyszedł owego czasu do mojego domu. Wszystko pod pretekstem chęci odświerzenia utraconej bo wyrzuceniu z pracy
            koleżeńskiej znajomości. Pamiętam ten dzień doskonale: był w garniturze, przyniósł ze sobą bombonierkę, dobrze wiedział, że
            przepadam za słodyczami. Niestety nie przewidział, że słodyczy w domu nie jadam. Dlatego, że moja mama ma wielkie problemy z
            cukrzycą. Niegdyś po jedych imeninach wylądowała w szpitalu, z powodu nadwyżki cukru. Atmosfera była niemiła, chora mama oskarżała
            siostrę, bo ta kupiła słodycze. Kiedy omawianego dnia Tomek pojawił się u nas, mama od razu zauważyła bombonierkę. Nie chciała
            jej przyjąć. Tomek nalgał. Mama coraz niegrzeczniej odmawiała. W końcu rozpłakała się... Tomek nie wiedział dlaczego, lecz poczuł
            się winny. Mimo tego wszedł do salonu, wypił herbatę (bez cukru, którego w domu nie mamy). Tomek poruszył temat mojej utraconej
            pracy. Zaczął mi zarzucać, że nie mam pracy, że jej nie znajdę. W końcu zaczął mnie porównywać do nieudacznika, ofermy życiowej
            :-(
            Moja mama nie mogła już słuchać jego opowieści. W kóncu nie wytrzymała i znów się ropłakała. Tym razem Tomek postanowił pójść do
            domu. Zostawił mnie i mamę płaczącą na kanapie. Mama od tamtego czasu popadła w depresję. W końcu odbiło się to na naszych
            relacjach. Po pewnym czasie doszło do tego, że prawie codziennie toczyliśmy boje, kłótnie nie do zniesienia. Nadszedł dzień, kiedy
            powiedziałem sobie "stop", nie chciałem już słuchać obelg kierowanych od schorowanej mamy. Doszedłem do wniosku, że czas się
            wyprowadzić. Po dwóch miesiącach przeszukiwań ogłoszeń w prasie, znalazłem tanie, choć stare to ładne mieszkanie. W pełni
            wypełnione meblami z lat 80. ubiegłego stulecia. Bardzo mi się podobało, zamieszkałem sam.
            W pół roku po usamodzielnieniu poznałem świetną dziewczynę. Ma na imię Magda, jest z Gdańska, studiowała w Lublinie na
            Uniwersytecie Marii Curie-Skłodowskiej, z wykształcenia polonistka, zawodowo zajmuje się pracą w call-center, telefonicznym biurze
            obsługi klienta. Zarabia niespełna 1500 zł. To dla niej stanowczo za mało, mimo, że wystarcza na podstawowe potrzeby. Magda wie,
            co to bieda, jej mama jest pielęgniarką ze stażem. Mama magdy zarabia nędzne pieniądze. Z Magdą zacząłem życ, w końcu
            przeprowadziła się do mnie, wprowadzając w domu trochę "kobiecej ręki".
            Niedawno Magda wyjechała na tygodniowe szkolenie do Warszawy.
            Trzy dni temu, podczas jej nieobecności miałem wielki ból brzucha, nie wiem dokładnie dlaczego. Podejrzewam, że być może ma to
            związek z dziwnie smakującą potrawą w restauracji Mc Donalds. Owego wieczoru miałem straszny ból w okolicy trzustki. Niestety
            skończyło się wieczorem w toalecie. Co gorsza zabrakło mi papieru toaletowego, nie byłem w stanie pójść do sąsiadki i poprosić o
            użyczenie rolki. Na pocieszenie miałem w domu wielopak chusteczek higienicznych, dostałem je od siostry - alergiczki, masowo
            kupującej chuseczki. Chusteczki wykorzystałem zamiast papieru toaletowego. W nadmiarze. Użyłem ich tak wiele, że wstyd
            powiedzieć... zapchałem toaletę. Woda nie chciała sie spuszczać. Musiałem zamknąć muszlę, poszedłem spać. Kolejne dni spędziłem
            głównie poza domem, zapomniałem o zapchanej toalecie. Dziś dopiero przypomniałem sobie o problemie. W kuchni znalazłem
            "przepychaczkę", pomocną w takich momentach. Myślałem, że przepcham, nieczystości się opróżnią (spłuczą) i będzie po problemie.
            Owszem, spłukało się, nieczystości (niestety głównie odchody) spłynęły. Jednakże wydarzyło się coś szokującego... - brudy, które
            uwolniły się pozostawiły bardzo obrzydliwie wyglądające na całej muszli. Dookoła. Muszla praktycznie była brązowa od wewnątrz.
            Stanąłem w szoku i obrzydzeniu... W tym czasie stało się jeszcze gorsze - do mieszkania powróciła Magda, właśnie skończyła
            szkolenie. W całym domu unosił się fetor ludzkich odchodów. Mnie zastała z "przepychaczką" w dłoni. Złapała się za głowę.
            Powiedziała tylko "ty ...", po czym zabrała bagaż, który miała ze sobą i uciekła. Nawet nie próbowałem jej gonić. Wysłała po 15
            minutach sms-a o treści "to koniec!". Zostałem sam w domu, zacząłem zdołowany ścierać brązowe grudki z toalety. Dzisiejszy dzień
            był makabryczny. Najpierw odchody w toalecie, potem utrata Magdy. Jestem zrozpaczony. Zastanawiam się, czy nie zmienić zupełnie
            życia, czy nie przeprowadzić się do innego miasta, czy nie zacząć życia od nowa... historia rodem z filmu.
    • Gość: Tomek Re: SKANDAL Z NIEDŻWIADĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 19:01
      Od samego początku było wiadomo co tu się święci. Lublinowi lotnisko potrzebne
      jest tak samo jak port morski na Bystrzycy. Za wszystkie te pomysły płacimy my z
      naszych podatków i naprawdę zastanawiające jest, że tyle osób dyskutując na
      różnych forach dotyczących Niedźwiady, tego nie widzi. Przez całe piętnastolecie
      od początku przemian w Polsce zmarnotrawiono ogromne środki publiczne na różne
      "bzdury" przy których politycy i ich kolesie nieźle się obłowili.
      • Gość: sdh Re: SKANDAL Z NIEDŻWIADĄ IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 23.05.05, 19:14
        > Od samego początku było wiadomo co tu się święci. Lublinowi lotnisko potrzebne
        > jest tak samo jak port morski na Bystrzycy.

a z Rzeszowa właśnie zaczynają latać samoloty Ryanair...
        • Gość: Tomek Re: SKANDAL Z NIEDŻWIADĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 23:15
          W Rzeszowie lotnisko istnieje od wielu lat i nie trzeba powoływać "kółka
          różańcowego" do jego budowy, a mieszkańcy nie muszą z tego tytułu płacić
          dodatkowych haraczy. Przejżyj przyjacielu na oczy, co w Polsce się dzieje! Różne
          bardzo potrzebne inwestycje i zaraz całe dyrekcje niezbęne do realizacji /
          głównie brania łapówek/. Różne potrzebne instytucje i zaraz setki etatów dla
          znajomych i kolesiów. A wszystko to z podatków. Ludziom robi się od lat wodę z
          mózgu, np. robi się refomę ubezpieczeń społecznych. Kto na tym skorzysta,
          przyszli emeryci? Najbardziej na tym skorzystają szefowie OFE, bo to oni mają
          zarobki. Tak jest budowany od 15-tu lat ten kraj, a naród daje się wodzić za
          nos. W Polsce niszczy się wszystko, łupi podatkami, ZUS-ami itd. - bo rządzącym
          jest mało i mało. Można tu godzinami wymieniać i analizować wszystkie grzechy.
          Poważni inwestorzy omijają Polskę szerokim łukiem bo nie ma tu z kim rozmawiać.
          Wszyscy nasi politycy to gów..jady myślący tylko o swoim interesie. To bardzo
          przykre ale cóż zrobić, naród wybiera sobie takich rządzacych. Jeżeli chcesz
          polatać do Londynu, Paryża itp. to z Warszawki Lub Rzeszowka. Myślę, że podróż
          zajmie Ci z godzinę dłużej ale za to może wyremontują troszkę więcej ulic w
          Lublinie. Pozdrawiam.
          • Gość: marco Re: SKANDAL Z NIEDŻWIADĄ IP: *.it-net.pl 26.05.05, 20:27
            !!
            • Gość: marek Re: SKANDAL Z NIEDŻWIADĄ IP: *.it-net.pl 30.05.05, 22:09
              skandal!!
              • Gość: marco Re: SKANDAL Z NIEDŻWIADĄ IP: *.it-net.pl 30.05.05, 22:09
                skandal\!!
    • Gość: ela Re: SKANDAL Z NIEDŻWIADĄ IP: *.it-net.pl 23.05.05, 18:17
      to skandal!!!
    • Gość: Wielgibolo Re: SKANDAL Z NIEDŻWIADĄ IP: *.lublin.mm.pl 23.05.05, 19:28
      za działaln0ość władz województwa w sprawie lotniska w niedźwiadzie ktoś powinien stanąć przed sądem.

A najbardziej w postawie urzędników irytuje mnie to jak próbują nam wmówić że ta inwestycja ma ekonomiczne racje bytu, nawet ci rolnicy którzy chcą na sprzedarzy gruntów zarobić pewnie nie wierzą że na tej całej awanturze skorzystają.

Niech ktoś się wreszcie opamięta i zacznie poważnie przymierzać do budowy lotniska w Świdniku
      • Gość: Kuba Re: SKANDAL Z NIEDŻWIADĄ IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 23.05.05, 19:48
        Niestety, ale to jest chyba "wschodnia mentalność" naszych władz, chociaż dla
        Rzeszowa się udało. Ale Białystok i Lublin jeżdżą na tym samym wózku czyli
        więcej jest szumu obiecanek, ale kompletnie zero działania ze strony
        rządzących. U nas lotnisko budują już przez dziesięciolecie i cały czas trwają
        spory o to gdzie ma powstać. Chociaż ta druga lokalizacja- Topolany jest tak na
        prawdę nie realna ponieważ zbyt blisko granicy i w ogóle za drogo. W końcu i
        tak wyjdzie na to, że tylko Rzeszów (miasto, które jeszcze kilka lat temu
        powiedziałbym, że najmniej liczy się w Polsce jako gród wojewódzki) chce być
        metropolią. No cóż zmiana władz na takie jakie obecnie panują w Rzeszowie i w
        końcu zainteresowanie się wschodem powinno zapanować, bo w innym przypadku
        nigdy nie dogonimy reszty Polski i ciągle będziemy "chłopcami do bicia". Tego
        dla Lublina i Białegostoku życzę... Pozdrawiam.
        • Gość: Tomek Re: RZESZÓW MA LOTNISKO I CO Z TEGO ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 00:22
          Czy Rzeszów jest przez to lepszy od Lublina i Białegostoku ? Lokalizacja
          lotniska w Białymstoku czy w Lublinie może mieć sens pod warunkiem, że znajdzie
          się jakieś konsorcjum które sfinalizuje jego budowę / "prywaciarz" najlepiej wie
          czy warto wykładać pieniądze/. Wymyślone lotnisko w Niedźwiadzie ma być ok.
          40-ci km za Lublinem! Do niego trzeba zbudować kosztowną infrastrukturę
          komunikacyjną, bo potencjalnych pasażerów nie można zostawić w polu. To wszystko
          składa się na bardzo wysokie koszty, które musiałby ponieść podatnik. Sam
          chętnie bym został dyrektorem takiego "cyrku w budowie" - dobra posadka na całe
          lata i niech frajerzy / podatnicy / na mnie płacą. Oba lotniska w Lublinie i w
          Białymstoku mogłyby przynosić ew. zyski i mieć duże wykorzystanie głównie przez
          tanie linie lotnicze ze względu na panującą tu biedę i podróże "za chlebem". Nie
          bez znaczenia mogłyby być walory krajobrazowo-przyrodnicze obu regionów ale i tu
          również trzeba zainwestować spore pieniądze w odpowiednią infrastrukturę
          turystyczną. Zrobić w świecie reklamę i ściągnąć turystów, którzy chcieliby
          ogladać polskie żubry i rezerwat nad Biebrzą czy Roztocze zamiast lecieć na
          Hawaje. Reasumując, żeby to miało ręce i nogi to trzeba bardzo dokładnie
          zaplanować i wyłożyć ogromne pieniądze. A narazie polscy politycy robią wszystko
          by odstraszyć lub złupić potencjalnych inwestorów. Obym się mylił ale żyję w tym
          kraju i widzę co się dzieje. Pozdrawiam serdecznie.
          • Gość: sdh Re: RZESZÓW MA LOTNISKO I CO Z TEGO ? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 25.05.05, 06:20
            > Wymyślone lotnisko w Niedźwiadzie ma być ok.
            > 40-ci km za Lublinem!

co oznacza że do centrum Lublina będzie się jechało 40 minut? To dużo?
            Wiesz ile jedzie się z Okęcia do centrum Warszawy?

> Do niego trzeba zbudować kosztowną infrastrukturę
            > komunikacyjną, bo potencjalnych pasażerów nie można zostawić w polu.

wystarczy dobudować 2 km drogi.
            • Gość: Kuba Re: RZESZÓW MA LOTNISKO I CO Z TEGO ? IP: *.bsk.vectranet.pl 25.05.05, 14:57
              Z Okęcia do centrum jest ok. 10 km, więc wcale tak długo to się nie jedzie...
              • Gość: sdh Re: RZESZÓW MA LOTNISKO I CO Z TEGO ? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 25.05.05, 15:02
                > Z Okęcia do centrum jest ok. 10 km, więc wcale tak długo to się nie jedzie...

są korki i światła
                naprawdę nie jest tak pięknie jak się wydaje
                a dojazd z Okęcia np. na Pragę czy Żoliborz to naprawdę mordęga
                • Gość: W-wa Re: RZESZÓW MA LOTNISKO I CO Z TEGO ? IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 25.05.05, 15:23
                  Z Portu Lotniczego na Pl. Zawiszy (centrum) - 18 minut, a na Dw. Centralny 21
                  minut - autobus 175 - to tak dlugo. Samochodem jest dwa razy szybciej.

Info: www.ztm.waw.pl
                  • Gość: sdh Re: RZESZÓW MA LOTNISKO I CO Z TEGO ? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 26.05.05, 21:28
                    o ile nie ma korków. A jak są korki to jedzie się 30 minut. Ja jadę z Lublina do Niedźwiady 35 minut w godzinach szczytu.
                    • Gość: marco Re: RZESZÓW MA LOTNISKO I CO Z TEGO ? IP: *.it-net.pl 01.06.05, 20:05
                      !
    • Gość: cv Re: SKANDAL Z NIEDŻWIADĄ IP: *.it-net.pl 23.05.05, 21:09
      czepiacie sie
      • Gość: pik Re: SKANDAL Z NIEDŻWIADĄ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 07:01
        Większość piszących patrzy na Niedźwiadę (lotnisko) przez pryzmat połaczenia z
        Warszaw, zapominając, że aby wylecieć z Okęcia trzeba do tej Warszawy dojechać
        a później przyjechać. To zniechęca. Dojazd z Lublina do Niedźwiady będzie
        prosty. Szybka droga z Lublina i autobus szynowy. To raptem 25-30 min. Po
        drugie to będzie najdalej wysunięte na Wschód lotnisko UE. Trochę wyobraźni a
        nie tylko patrzenie przez szarość dnia dzisiejszego.
        • Gość: Tomek Re: SKANDAL Z NIEDŻWIADĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 20:41
          Ta "wyobraźnia" ma kosztować ok. 400 mln zł, a i to może być niedoszacowane.
          Jak by na to nie patrzeć, to pieniądze na nią trzeba wyłożyć z budżetu takiego
          czy innego, czyli poprostu z podatków. Takich pomysłów inwestycyjnych mieliśmy i
          mamy w całej Polsce mnóstwo. Czy wobec tego dając politykom przyzwolenie na
          takie wydawanie publicznych pieniędzy mamy prawo narzekać na wysokie podatki,
          ZUS-y itd.?
    • Gość: @ Re: SKANDAL Z NIEDŻWIADĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 12:23
      skandal! chcemy wreszcie realnej gospodarki w regionie!
      lotnisko w swidniku!
    • Gość: @ Re: SKANDAL Z NIEDŻWIADĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 19:49
      scandal!
    • Gość: sk Re: SKANDAL Z NIEDŻWIADĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 22:54
      sk...
    • Gość: && Re: SKANDAL Z NIEDŻWIADĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 23:54
      W niedzwiadzioe zadne lotnisko nie powstanie. To jest sprawa jak z Misia
      Barei.Dlatego takie drogie - 400 milionów. skad mialyby sie wziac, kto mialby
      je dac? Ministerstwo? W naszym wojewodztwie takich pieniedzy nie ma i nie
      bedzie.Ale 5% z tego, to owszem sie znajdzie, to jest 20 milionów. I to sa
      realne pieniadze do wziecia, na projekty, opinie, koszty operacyjne i inne
      michalki, na ktore, jak slychac, juz sie pieniadze w wojewodztwie znalazly. I
      juz sa ludzie, którzy te pieniadze biora. Nie chcieliscie Swidnika to bdziecie
      mieli Niedzwiade, o przepraszam, Misia, co tak pieknie lata
      • Gość: uuu Re: SKANDAL Z NIEDŻWIADĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 01:09
        Bareji.
        A tak nawiasem to nie zdarza.
        • Gość: marco Re: SKANDAL Z NIEDŻWIADĄ IP: *.it-net.pl 01.06.05, 20:30
          hehe skANDAL
    • Gość: krzyś Re: SKANDAL Z NIEDŻWIADĄ IP: *.it-net.pl 01.06.05, 10:49
      poza tym lotniska i tak pewnie po wyborach nie bedzie - buchnie fatamorgana
      i po co było zamawiać boeingi 747? ile to kasy!
    • Gość: Tomek Re: SKOŃCZYŁA SIĘ NIEDŻWIADA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 00:30
      Samorząd województwa włożył już 1,3 miliona złotych w nieistniejące jeszcze
      lotnisko w Niedźwiadzie, lotnisko które nie ma szans na powstanie. Czy nie jest
      to marnotrawienie poblicznych pieniędzy ? Szczególnie teraz gdy panuje taka bieda,
      czy wyrzucanie w błoto pieniędzy publicznych nie jest przestępstwem ? Czy ludzie
      którzy podejmowali decyzje o przeznaczeniu takich środków powinni odpowiadać
      tylko przed Bogiem i historią ?
      • Gość: uuu Re: SKOŃCZYŁA SIĘ NIEDŻWIADA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 07:38
        powinni normalnie odpowiedzieć.
      • Gość: subcarpathia Re: SKOŃCZYŁA SIĘ NIEDŻWIADA ? IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.05, 07:46
        Z tego co slyszalem w tym roku z budzetu wojewówdztwa jest przenaczone jeszcze 3
        mln na lotnisko w Niedzwiadzie:) pozdrawiam
        • Gość: uuu Re: SKOŃCZYŁA SIĘ NIEDŻWIADA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 07:57
          powodzenia, zdrówko! róbta tak dalej!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka