piorunochron 20.05.05, 23:15 Czy są osoby z Kraśnika, które czytają to forum? Jeżeli tak napiszcie z czego jesteście najbardziej dumni w waszym mieście a co chcielibyście jak najszybciej zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doti10 Re: Kraśnik - powitanie 21.05.05, 14:33 Ja nie jestem z Kraśnika ale spędziłam tam dzieciństwo i mam rodzinkę. Uwielbiam Kraśnik, dla mnie jest magiczny, inny od mojego obecnego miasta...ale mieszkac tam chyba nie chiałabym...Pozdrawiam Kraśniczan Odpowiedz Link Zgłoś
rena34 Re: Kraśnik - powitanie 19.07.05, 11:01 Witam:) To moje rodzinne miasteczko.Tu sie urodzilam.(Krasnik Fabryczy)kiedys to bylo podzielone......nie wiem jak jest teraz. 27 lat temu jako mala dziweczynka wyjechalam wraz z rodzicami za chlebem na g.slask.Ostatnio w Krasniku bylam 12 lat temu. Fajne miasteczko,ale nie chcialabym tam mieszkac. Pozdrawiam mieszkancow. Odpowiedz Link Zgłoś
maria88 Re: Kraśnik - powitanie 29.07.05, 00:06 Jestem z urodzenia kraśniczanką. Mam wielki sentyment do tego miasta choć zmieniło się ono w ostatnim czasie nie dopoznania. Jako dziecko przebywałam tam krotko ale b,często przyjeżdzałam do cioci i dziadka którzy tam mieszkali. Dziadek moj i ciocia byli z zawodu cukiernikami więc było nam /dzieciom/ b.słodko. Dziadek nazywał się Michał Pawłowski moze ktoś go pamięta a ciocia Bogusława Biegaj. Mama moja która juz niestety nie zyje w momencie wybuchu w r.1939 była w Kraśniku sanitariuszką i razem z dr Ziętkiem ratowała rannych żołnierzy. Gdyby ktoś ich znał i chciał mi coś ciekwawego przekazać proszę o kontakt. Na cmentarzu w Kraśniku mam pochowanych dziadkow,ciocię i wujka więc jak tylko mi czas pozwala to odwiedzami to mile i urocze miasto. Dodam tez ze ludzie w nim sa mili i uprzejmi.Wspominam go z sentymentem. Odpowiedz Link Zgłoś
scania_driver Re: Kraśnik - powitanie 31.07.05, 18:15 Natomiast ja mam rodzinę w kilku miejscowościach w okolicy Kraśnika, w samym mieście z lekka też, a z resztą moja mamuśka pochodzi właśnie spod Kraśnika. Ogólnie muszę powiedzieć, iż jest to jedno z kilku najprzyjemniejszych miast w jakich miałem okazję być:) A do niedawna miałem taką pracę w której dwa razy w tygodniu bywałem w tym mieście, no i prawdę powiedziawszy żal mi jest, iż już nie będę miał okazji tam bywać, może czasem jedynie przejazdem :) Napewno zawsze będę miło wspominał moje zawitania w Kraśniku, zarówno Starym jak i Fabrycznym, bo jednak jest to miasto w pewnym sensie specyficzne. Serdecznie pozdrawiam wszystkich mieszkańców miasta jak i powiatu !!!!! Trzymajcie się :) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Kraśnik - powitanie 15.01.06, 01:00 Kupiłem plan Lublina, a na odwocie jest mapa Kraśnika, stąd tutaj zajrzałem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
misiausa Re: Kraśnik - powitanie 18.08.06, 19:43 Hm.... ja urodzilam sie i wychowalam w KRasniku Fabrycznym, obecnie od 16 lat przebywam w Stanach ale ciagle tesknie ze Krasnikiem i najlepszymi paczkami jakie jadlam w zyciu :o) Pozdrawiam wszystkich Krasniczanow :o) Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Kraśnik - powitanie 28.03.07, 23:28 piorunochron napisał: > Czy są osoby z Kraśnika, które czytają to forum? Jeżeli tak napiszcie z czego > jesteście najbardziej dumni w waszym mieście a co chcielibyście jak > najszybciej zmienić. Znikłeś? Odpowiedz Link Zgłoś