Dodaj do ulubionych

Kraśnik - powitanie

20.05.05, 23:15
Czy są osoby z Kraśnika, które czytają to forum? Jeżeli tak napiszcie z czego
jesteście najbardziej dumni w waszym mieście a co chcielibyście jak
najszybciej zmienić.
Obserwuj wątek
    • doti10 Re: Kraśnik - powitanie 21.05.05, 14:33

Ja nie jestem z Kraśnika ale spędziłam tam dzieciństwo i mam rodzinkę.
      Uwielbiam Kraśnik, dla mnie jest magiczny, inny od mojego obecnego miasta...ale
      mieszkac tam chyba nie chiałabym...Pozdrawiam Kraśniczan
      • rena34 Re: Kraśnik - powitanie 19.07.05, 11:01
        Witam:)
        To moje rodzinne miasteczko.Tu sie urodzilam.(Krasnik Fabryczy)kiedys to bylo
        podzielone......nie wiem jak jest teraz.
        27 lat temu jako mala dziweczynka wyjechalam wraz z rodzicami za chlebem na
        g.slask.Ostatnio w Krasniku bylam 12 lat temu.
        Fajne miasteczko,ale nie chcialabym tam mieszkac.
        Pozdrawiam mieszkancow.
    • maria88 Re: Kraśnik - powitanie 29.07.05, 00:06
      Jestem z urodzenia kraśniczanką. Mam wielki sentyment do tego miasta choć
      zmieniło się ono w ostatnim czasie nie dopoznania. Jako dziecko przebywałam tam
      krotko ale b,często przyjeżdzałam do cioci i dziadka którzy tam mieszkali.
      Dziadek moj i ciocia byli z zawodu cukiernikami więc było nam /dzieciom/ b.słodko.
      Dziadek nazywał się Michał Pawłowski moze ktoś go pamięta a ciocia Bogusława
      Biegaj. Mama moja która juz niestety nie zyje w momencie wybuchu w r.1939
      była w Kraśniku sanitariuszką i razem z dr Ziętkiem ratowała rannych żołnierzy.
      Gdyby ktoś ich znał i chciał mi coś ciekwawego przekazać proszę o kontakt.
      Na cmentarzu w Kraśniku mam pochowanych dziadkow,ciocię i wujka więc jak tylko
      mi czas pozwala to odwiedzami to mile i urocze miasto. Dodam tez ze ludzie
      w nim sa mili i uprzejmi.Wspominam go z sentymentem.
    • scania_driver Re: Kraśnik - powitanie 31.07.05, 18:15
      Natomiast ja mam rodzinę w kilku miejscowościach w okolicy Kraśnika, w samym
      mieście z lekka też, a z resztą moja mamuśka pochodzi właśnie spod Kraśnika.
      Ogólnie muszę powiedzieć, iż jest to jedno z kilku najprzyjemniejszych miast w
      jakich miałem okazję być:) A do niedawna miałem taką pracę w której dwa razy w
      tygodniu bywałem w tym mieście, no i prawdę powiedziawszy żal mi jest, iż już
      nie będę miał okazji tam bywać, może czasem jedynie przejazdem :) Napewno
      zawsze będę miło wspominał moje zawitania w Kraśniku, zarówno Starym jak i
      Fabrycznym, bo jednak jest to miasto w pewnym sensie specyficzne. Serdecznie
      pozdrawiam wszystkich mieszkańców miasta jak i powiatu !!!!! Trzymajcie się :)
    • sloggi Re: Kraśnik - powitanie 15.01.06, 01:00
      Kupiłem plan Lublina, a na odwocie jest mapa Kraśnika, stąd tutaj zajrzałem.
      Pozdrawiam.
    • sloggi Re: Kraśnik - powitanie 29.05.06, 19:18
      up
    • misiausa Re: Kraśnik - powitanie 18.08.06, 19:43
      Hm.... ja urodzilam sie i wychowalam w KRasniku Fabrycznym, obecnie od 16 lat
      przebywam w Stanach ale ciagle tesknie ze Krasnikiem i najlepszymi paczkami
      jakie jadlam w zyciu :o)
      Pozdrawiam wszystkich Krasniczanow :o)
    • sibeliuss Re: Kraśnik - powitanie 28.03.07, 23:28
      piorunochron napisał:

> Czy są osoby z Kraśnika, które czytają to forum? Jeżeli tak napiszcie z czego
      > jesteście najbardziej dumni w waszym mieście a co chcielibyście jak
      > najszybciej zmienić.

Znikłeś?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka