Dodaj do ulubionych

W EXPRESSBUS-ie ALKOHOL PŁYNIE SZEROKĄ STRUGĄ!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 22:43
W EXPRESSBUS-ie, w tych bordowych busach, ALKOHOL PŁYNIE SZEROKĄ STRUGĄ!!!
24 czerwca 2005 kierowca firmy Expressbus jeżdżący na trasie LUBLIN-KRAKÓW
został zatrzymany przez POLICJĘ na przystanku przy ulicy Ruskiej w Lublinie.
Kierowca firmy bordowych brusów próbował odjechać z pasażerami do Krakowa o
godzinie 6.00 po spożyciu alkoholu. Policja podała po skontrolowaniu kierowcy
alkomatem, że miał 1.70 promila alkoholu w wydychanym powietrzu. Od tego
feralnego dnia będę jeździła do Krakowa tylko i wyłącznie z innym
przewoźnikiem. Z resztą już nie po raz pierwszy miałam przyjemność jeździć z
tą firmą i kierowcy zawsze jeździli jak szaleni, kto wie czy już wcześniej
sobie nie popijali i wsiadali za kierownicę. Całe szczęście, że Policja
skontrolowała ten, bus bo bym mogła ulec wypadkowi a nawet i zginąć, nie
wspomnę już o innych pasażerach. A TEGO BYM NIE CHCIAŁA!!! Według mnie ta
firma "exspressbus" jest nie odpowiedzialna, że daje kluczyki i samochód
własnym pijanym kierowcom, który służy do przewozu ludzi.
Wszystkim odradzam korzystania z usług tej firmy, chyba ze wolicie z
EXPRESSBUS-em wybrać się na cmentarz, a nie do Krakowa!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: pasazer L-in:W-wa Re: W EXPRESSBUS-ie ALKOHOL PŁYNIE SZEROKĄ STRUGĄ IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 30.06.05, 10:20
      Na poczatku dodam, ze nic mnie z ta firma nie laczy i nigdy nie korzystalem z
      jej uslug. Natomiast chce powiedziec, ze uwazam za niesluszne zrzucanie winy na
      firme. Z tego co przeczytalem to kierowca byl pijany. Tego typu myslenie
      powinno prowadzic do tego, ze jesli zostanie zlapany pijany kierowca innego
      przewoznika to cala firma jest zla? Czy jeden pijany taksowkarz przedstawia
      stan calej korporacji, albo jeden pijany kierowca PKS-u, stan calej tej firmy?
      Pracodawca zatrudnia czlowieka do pracy i sklada na jego rece odpowiedzialnosc
      za powiezone mu zadania. Od tego czlowieka, zalerzy jednak jak do nich
      podejdzie. Tak wiec stwierdzenie, ze w calej firmie plynie alkohol, uwazam ze
      jest na wyrost

ps. Nie przecze, ze firma powinna dolozyc wszelkich staran, by jej kierowcy
      byli dobrze przygotowani do wykonywania swoich obowiazkow.
      • Gość: facet Re: W EXPRESSBUS-ie ALKOHOL PŁYNIE SZEROKĄ STRUGĄ IP: 193.108.206.* 30.06.05, 11:03
        Nie jest tak jak mowisz. Owszem na pracowniku ciazy odpowiedzialnosc za swoje
        czyny, ale pracodawca jest odpowiedzialny za pracownika. I jesli dochodza
        sluchy ze kierowcy jezdza po pijanemu to pracodawca natychmiast powinien na
        taka sytuacje zareagowac i nie dopuscic w zadnym wypadku do tego zeby sie cos
        takiego moglo powtorzyc.
        A jesli dopuscil to znaczy ze jest zlym pracodawca i ma w d.. swoich klientow i
        ich bezpieczenstwo, zalezy mu tylko zeby wziac kase od ludzi.
    • Gość: Prawda Re: W EXPRESSBUS-ie ALKOHOL PŁYNIE SZEROKĄ STRUGĄ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 10:30
      W tamtym roku wracalam z wakcji z Krakowa i kierowca,który nas wiózł
      był "podpity". Alkoholem zionęło od niego na kilometr!Niestety nie ja kupowłąam
      od niego bilet, a osoba,ktora to robiła nie zwróciła uwagi ( cieszyliśmy się,ze
      jedziemy do Lublina- szybko, dobra cena i hurra były wolne miejsca,no i kasy na
      pociąg już nie było...),potem kierowca prowadził jak szalony!Przekraczał
      dozwoloną proędkość,zjeżdzał na pobocze, wyprzedzał na trzeciego!jechałam z
      duszą na ramieniu! Tak trzęsło,że dojechaiśmy obolali!
    • Gość: tomek Re: W EXPRESSBUS-ie ALKOHOL PŁYNIE SZEROKĄ STRUGĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 10:50
      Ja widziałem jakieś 2 lub 3 tygodnie temu w Puławach POLICJA już czekała na
      kierowcę firmy EXSPRESS. Co się po kontroli policyjnej okazało kierowca był
      zupełnie pijany!!! Zabrali mu prawo jazdy!!!
    • Gość: agnieszka Re: W EXPRESSBUS-ie ALKOHOL PŁYNIE SZEROKĄ STRUGĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 11:04
      Zauwarzyłam że z tą firmą exspressbus można się wybrać tylko na cmentarz. Skoro
      w tej firmie tylko piją alkochol i worzą ludzi po pijaku!!! Widzę że to nie
      poraz pierwszy w tej firmie jerzdzą na dwuch gazach.
    • Gość: mama w trasie Re: IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.16, 22:57
      Wigilia, ostatnie połączenie tego dnia do Żywca, wchodzę z dziećmi i kotem w kocim transporterze do busa Ekspres Bus, kupuje bilety a kierowca każe mi wysiadać z tym kotem bo on zwierząt nie wozi. Proszę tłumaczę że kot jeździ zawsze, że zdrowy, szczepiony w profesjonalnym transporterze że nie mamy już innego połączenia. Kierowca wrzeszczy, dzieci płaczą w radiu kolędy na full. Pasażerowie go proszą, dzieci błagają ja proponuję że za kota zapłacę 50zł... Kierowca wrzeszczy wstaje i wyprasza nas z busa. Pierwszy raz z czymś takim się spotkałam, takim chamstwem ze strony kierowcy i to w wigilię. To zepsuło święta mnie, dzieciom i całej rodzinie. Osoby pracujące w biurze tej firmy są równie chamskie jak ten kierowca. Ta firma to dno

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka