Dodaj do ulubionych

Terror pod ratuszem

IP: 129.81.192.* 08.07.05, 20:33
Jacy tam 'pseudo-parkingowi'... przecie (nazwijmy
rzecz po imieniu) to zwykle rzezimieszki!
Obserwuj wątek
    • Gość: krzysztof Skoro uciekaja na widok waszych mundurow to... IP: *.no / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 23:53
      ...idzcie ich wylapcie na cywilu. Mimo wszystko mialbym ochote zlapac takiego
      jednego gnojka z drugim, wrzucic go do bagaznika, wywiezc do lasu, przywiazac do
      drzewa i wrocic po niego na drugi dzien... ciekawe, czy by znowu zaczal
      "pilnowac" parkingi... CO to sie dzieje, ze nawet z takimi grzdylami miasto nie
      daje sobie rady??? Dlaczego to my, zwykli mieszkancy obrywamy za to w formie
      wizyty u mechanika!!?? Przeciez na parkingu kolo KUL-u dzieje sie to samo. To
      nie jest jeden przypadek "pilnowania".
      • Gość: lw Re: Skoro uciekaja na widok waszych mundurow to.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 23:56
        pod mur, rozstrzelać hołotę i tyle...
        • zigzaur Re: Skoro uciekaja na widok waszych mundurow to.. 11.07.05, 09:02
          to i tak dobrze, że policjanci i strażnicy miejscy nie uciekają przed nimi.
    • shawman Re: Terror pod ratuszem 09.07.05, 02:16
      Zastanawiam się tylko, czy te grzywny z nich ściągnięto. Czy raczej komornik
      podbił pieczętke na piśmie o treści "nie ma z czego"...
      • Gość: Stach Re: Terror pod ratuszem IP: 83.238.200.* 09.07.05, 03:23
        Grzywnę w wysokości 100 - 200 zł napewno już dawno spłacili. Przypuszczam, że
        po 1 lub 2 dniach "pracy" na parkingu zarobili tą kwotę z nawiązką. U tych
        troli za bilet kierowcy płacą czasami 5 zł a słyszałem i o 7 zł. Dlaczego UM
        nie zatrudnia parkingowych z własną działalnością gospodarczą tak jak
        łapiduchów w MPK ? Ubrać 20 chętnych w żółte kamizelki z napisem PARKINGOWY czy
        BILETY PARKINGOWE + identyfikator i niech legalnie pobierają opłaty i zarabiają
        na życie. Kierowca woli zapłacić za postój od razu po zaparkowaniu i załatwiać
        swoje sprawy niz biegać po okolicznych ulicach w poszukiwaniu kiosku i wracać
        do samochodu żeby dopełnić obowiązek.
    • Gość: Marian Re: Terror pod ratuszem IP: *.abhsia.telus.net 09.07.05, 06:29
      Rok temu przyjechalem z Canady do Lublina do rodziny.Kolo Ratusza podpity facet
      sprzedal mi jakis bilet Po zaparkowaniu chlopak okolo 15-lat zaproponowal mi
      pilnowanie auta (wypozyczone w Niemczech).Po powrocie ten facet ktory sprzedal
      mi bilet kazal mi go oddac.Zgodzilem sie na wszystko bo myslalem ze tu sa takie
      DZIKIE prawa teraz po przeczytaniu tego artykulu wiem ze to byl wyzysk drani i
      nierobow ktorych w normalnym kraju by wsadzono do pierdla na 2 lata ALE
      PRZECIESZ POLSKA NIE JEST NORMALNYM KRAJEM- musimy jeszcze troch poczekac.
      • Gość: a Re: Terror pod ratuszem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 15:11
        Marian kazdy orze jak moze,w Kanadzie tez widzialem podobne przypadki przy tych
        parkometrach ze nikt nie wkladal pieniedzy jesli widzial ze moze stac te 10 min
        bo zostalo po kims :))ale co do pilnowania masz racje ze trzeba z tym sie
        uporac
        • Gość: ot co Re: Terror pod ratuszem IP: *.sympatico.ca 11.07.05, 06:14
          Jest troche roznicy w tym ze ktos staje na miejscu gdzie zegar w parkometrze
          jeszcze ciagle dziala a jest zmuszany do dzikich oplat przez podpitych meneli
    • Gość: Ket Re: Terror pod ratuszem IP: *.devs.futuro.pl 09.07.05, 08:02
      Kiedy kilka dni temu zaparkowałem na tym parkingu, żona wyszła na zakupy, a ja
      na wszelki wypadek pilnowałem samochodu, dwóch meneli zaczęło z pretensjami
      pytać, czy wreszcie i ja wyjdę. Wieś, nie miasto!
    • Gość: skandal Re: Terror pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 08:06
      Pogonic cale to menelstwo raz na zawsze z tego miasta!
      Najlepiej na wschod do pilnowania granicy.
    • Gość: fifi Re: Terror pod ratuszem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 08:42
      Byli i będą.
      Ot taka lubelska atrakcja turystyczna.
      • Gość: skandal Re: Terror pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 09:39
        a przestac tych maneli leczyc za darmo to w koncu powyzdychaja.
    • Gość: Ktos Re: Terror pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 08:42
      To samo jest na parkingu przy Wodopojnej. Cięzko policji czy strazy wiejskiej
      wpasc na pomysł prowokacji. Podjechac nie zapłacic i zwinąć na gorącym uczynku
      jak niszczą auto. Pare takich akcji i meneli by nie było.
    • Gość: NEW Re: Terror pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 10:00
      Może by tak Ratusz wreszcie zakończył sprawe przetargu i wpuścił inwestora na teren pod Arkadami to problem sam się rozwiąże.
    • Gość: autos Re: Terror pod ratuszem IP: 83.238.167.* 09.07.05, 11:21
      Czy Panowie Straznicy nie mogą wystąpic w ramach "prowokacji" w cywilnych
      ubraniach jako zwykli kierowcy? Zapewne "parkingowi" wam zaproponują opiekę nad
      autem. Będziecie mieli namacalny dowod. Czy to takie trudne? Oczekujecie
      zgloszeń od obywateli? Po co ta cala checa?
      • Gość: ciekawski Re: Terror pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 11:53
        przypominamy tez panom porządkowym że zyja li tylko i wyłącznie z naszych podatków.
      • Gość: kolega Re: Terror pod ratuszem IP: *.it-net.pl 09.07.05, 12:13
        Straz Miejska nie moze pracowac po cywilnemu , komendant tylko pieknie mowi bo
        zatrudnia meza pani z telewizji a on wszystko uklada zeby komendant byl
        medialny no oczywiscie pensyjke tez mu dal kosmos a straznicy pracuja za
        grosze i jeszcze ma sie od nich wymagania i pretensje. tym powinna zajac sie
        POLICJA TYLKO ZE TO NIEROBY.
        • Gość: ciekawski Re: Terror pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 12:17
          glosujcie na prawice to sie zmieni wreszcie i w tym temacie.
          • mali_bu Re: Terror pod ratuszem 09.07.05, 12:21
            A kto ządzi w mieście od kilkunastu lat?
            • Gość: lotnik Re: Terror pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 14:42
              Straż Miejska potrafi tylko zakładać blokady na koła nic więcej. Menela też są
              na parkingu pod Urzęden Statystycznym i Urzędem Miasta
              • Gość: kierowca Re: Terror pod ratuszem IP: *.nn / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 15:19
                Jeżeli dla komendanta Wieprzowskiego,to duży problem ,to ratuj nas mieszkańców
                Lublina Panie Boże przed poważniejszymi problemami.A tak nawiasem mówiąc,to pan
                komendant ewakuował się z policji w trybie przyspieszonym na zasłużoną
                emeryturę.To niech może wreszcie zostanie 100% emerytem i pozwoli działać
                lepszym od siebie.
    • Gość: ZygZag Terror pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 17:54
      Sprawa prosta - postawić parkingowych z kasami fiskalnymi i ludzie bedą mieli
      pracę i spokój będzie. problem w tym, że władze p... mieszkańców i ich
      absolutnie podstawowe codzienne problemy.
    • Gość: fifi Re: Terror pod ratuszem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 14:47
      Straz Miejska nie ma chęci pomagać mieszkańcom.
    • Gość: Rafiki Re: Terror pod ratuszem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 07:20
      Na każdym większym parkingu w centrum miasta stoją te menele. Obok 'teatru w
      budowie' stoi nawet kobieta-menel. Po prostu Pan Wieprzowski wie o sprawie ale
      stara się nie widzieć w tym problemu. Jejku, nie można wprowadzić jakiejś
      akcji "Zero tolerancji dla parkingowego siniaka"?
      • zigzaur Re: Terror pod ratuszem 11.07.05, 09:00
        Na wszystko jest sposób. W kieszeni aparat cyfrowy. W razie porysowania
        samochodu fotka do policji WYSŁANA W OBECNOŚCI PRZEDSTAWICIELA FIRMY
        UBEZPIECZENIOWEJ. Pod fotelem saperka (na wypadek śniegu czy piachu, gdyby
        policja pytała). Ja skutecznie pogoniłem parkingowych. Raz aparatem, innym razem
        saperką.
    • Gość: strażnik Re: Terror pod ratuszem IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.05, 07:49
      Pan Wieprzowski zawsze po interwencjach prasowych mówi "natychmiast zwiększę
      liczbę patroli w tym miejscu lub niech ludzie się zgłoszą to zadziałamy".
      Błagam niech ten człowiek po prostu odejdzie na emeryturę. Bo dokładnie nie wie
      co mówi, nie robi nic i nie ma nawet pomysłu jak rozwiązać ten czy inny
      problem. Bankiety, przecinanie wstążek, święto policji, straży, żandarmerii,
      najeść się i popić to tak naprawdę to co lubi Pan Wieprzowski. Strażnicy i
      policjanci nie raz na parkingu przy Wodopojnej czy Przystankowej popalają
      papieroski z parkingowymi i śmieją się do rozpuku z nas wszystkich w tym z
      dziennikarzy, którym dzięki Bogu zależy jeszcze na normalności. Panu
      Wieprzowskiemu na pewno nie. Dzisiaj na parkingach będzie zresztą tak samo to
      znaczy płać haracz albo ci przerysujemy samochód. A pan Wieprzowski, no cóż
      będzie w dzień załatwiał swoje prywatne sprawy a Pan Cios pełnił dyżur w
      siedzibie Straży Miejskiej. Pozdrawiam strażnik.
    • Gość: kobieta terror na Okopowej IP: *.speed / 217.153.237.* 11.07.05, 10:20
      Identyczna sytuacja ma miejsce na ulicy Okopowej.W pobliżu jest prokuratura i
      komenda policji a pseudoparkingowi sprzedają podrobione bilety parkingowe.
      Czyzby mieli legalne pozwolenie na pracę?
      Pracują pod okiem stróży prawa!
    • Gość: ja Re: Terror pod ratuszem IP: *.lubelskie.pl / 212.182.119.* 11.07.05, 11:04
      nie tylko na przystankowej ale w całym Lublinie!!!
      zapraszam np. pod filharmnię pod dużym napisem PARKING BEZPŁATNY URZĄD MIASTA
      stoją "parkingowi"
      • _aaa_ inicjatywa obywatelska;) 11.07.05, 16:14
        sprawa rozwiazania problemu jest banalnie prosta...kilka lat temu znajomi zamieszkujący okolice kunickiego mieli maleńki problem z wandalami i róznej masci drobnymi złodziejaszkami...za namowa innych znajomych, skorzystali z usług pewnej firmy, która zajęła się przywódcami nieformalnych grup przestępczych...po wychowawczym spuszczeniu manta tymze, sami byli zainteresowani tym by w okolicy było spokojnie...to się nazywa ze zrozumieli dobitnie:))).....no i sami widzicie, szybko i sprawnie i nie trzeba fatygować panów ze Straży Miejskiej zajetych zakuwaniem autek

amen
    • Gość: parkujacy tez Re: Terror pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 09:04
      moze i tak ale naprawa auta jest drosza niz danie im 1zl .A moze tak dac
      prywatnemu i sam bedzie zarabial i kasa tez bedzie dla miasta
    • Gość: juta Re: Terror pod ratuszem IP: 217.97.141.* 15.07.05, 17:27
      gdzie
    • mike79 Dalczego da sie w toruniu ale nie w lublinie ???? 19.07.05, 14:45
      Toruń: Strażnicy miejscy stosują prowokację wobec pseudoparkingowych

Toruńska straż miejska w walce z pseudoparkingowymi wymuszającymi na kierowcach
      haracze na toruńskiej starówce zaczęła stosować prowokacje. Dzięki temu
      zatrzymano czterech naciągaczy, a wiele parkingów "samoczynne oczyściło się" z nich.

"Problem mężczyzn, którzy wyłudzali od parkujących opłaty sugerując, że +ktoś+
      może zniszczyć ich samochód jeżeli nie zapłacą, stał się plagą wymagającą
      rozwiązania" - powiedział we wtorek PAP rzecznik straży Jarosław Paralusz.
      Dlatego - jak dodał - straż postanowiła zastosować "prowokację w ramach prawa".

Do pierwszej akcji straży doszło na parkingu za Urzędem Marszałkowskim. O tym,
      że działają tam naciągacze, wiadomo było od dawna; jednak dotychczasowe naloty
      straży nie pomagały.

"Dlatego nieumundurowana strażniczka, zaparkowała auto i zapłaciła za jego
      pilnowanie naciągaczom. Następnie zadzwoniła na numer 986 i wezwała patrol
      straży, który zatrzymał dwóch mężczyzn -

37-letniego Piotra W. i 31-letniego Mariusza W." - opowiadał Paralusz.
      Przypomniał, że w taki sam sposób patrol straży może wezwać każdy obywatel oraz,
      że strażniczka sama nie mogła zatrzymać mężczyzn, gdyż może tego dokonać tylko
      umundurowany funkcjonariusz.

Kolejnych dwóch mężczyzn wyłudzających pieniądze zatrzymano opodal katedry św.
      Janów. Również tu zastosowano prowokację - po przekazaniu pieniędzy
      pseudoparkingowym nieumundurowany strażnik wezwał patrol straży.

Toruńscy strażnicy zastosowali metodę dotychczas rzadko używaną w skali kraju
      przez straże miejskie, mimo, że wyłudzanie "opłat" przy parkowaniu występuje w
      całej Polsce.

Akcja "Bezpieczna strefa turystyczna", której celem jest m.in. likwidacja
      zjawiska wyłudzania pieniędzy za parkowanie w centrum miasta, będzie trwać w
      Toruniu do końca wakacji.
      • jetbang w toruniu sa inne problemy!!! 22.07.05, 17:47
        w kazdym miejscu na kuli ziemskiej sa inne problemy !!! w londynie psychoza i
        wybuchajace bomby a w lublinie parkingowi. z bombami nie umiem sobie poradzic
        ale ile razy parkuje na miescie o tyle ani razu mojemu samochodowi nic sie nie
        stalo !!! gorsze sa parkingi pod leklerkiem i realem gdzie zjezdza wies starymi
        rupielami i czasem "lekko" zahacza i nawet nie czekaja tylko uciekaja!!! pare
        sladow mam na drzwiach i blotnikach ...

co do tego ze samochod ma byc piekny ja wole zeby byl w 100% sprawny - on ma
        jezdzic a nie wygladac!!! to kobieta powinna byc ozdoba faceta a nie jego
        samochod !!! choc niektorzy tak mysla!!!

a zreszta jest parking wielopoziomowy na okopowej a stamtad jest blisko wszedzie
        - wole zaplacic wlochom za godzinke lub dwie i miec spokojna glowe o to co sie
        dzieje z moim samochodem... niz bawic sie i wchodzic w dyskusje nt zycia z
        parkingowymi (to moj sposob na nich) !!! zwlaszcza zima parking wielopoziomowy -
        zero sniegu i odszraniania szyb po raz enty danego dnia ...

kazdy ma swoje zdanie i kazdy realizuje je jak chce !!!

pozdrawiam!!!
        • zo_h Re: w toruniu sa inne problemy!!! 22.07.05, 21:07
          Co nie oznacza że rozwiązanie problemu w analogiczny sposób jest złym pomysłem.
          • jetbang Re: w toruniu sa inne problemy!!! 22.07.05, 21:26
            ja mowie tylko o alternatywach i tak jak ja sobie radze a nie ze podane przez
            mike info jest zle!!!
            do tego zeby zwalczac calosc procederu trzeba wlozyc sporo pracy a ja poprostu
            radze sobie i juz ... poprostu nie czekam na to co zrobi ratusz ze straznikami -
            bo pewnie bym sie nie doczekal!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka