prezu 26.07.05, 21:45 I co, nie uważacie, że to śmieszne rozdawać św. Krzysztofa? Przecież kierowcy niczego się tym nie nauczą! -- Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mariola Modlitwa zamiast mandatu IP: *.it-net.pl 26.07.05, 21:46 Dokładnie. Co ta policja wyprawia? Wlepiać mandaty i kropka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Modlitwa zamiast mandatu IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.07.05, 01:32 W końcu zatrudniają u siebie osoby duchowne i jakieś efekty muszą w końcu być. Następnym razem będzie spowiedź i komunia święta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yls Re: Modlitwa zamiast mandatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 20:30 nie, nie uważam że to śmieszne, wręcz przeciwnie to bardzo smutne, nikomu nawet do głowy nie przyjdzie że taki kierowca może nawet nie wiedzieć co to ten św. krzysztof. Ten kraj coraz bliżej ma do Iranu, pożyjemy jeszcze parę latek i doczekamy sią katostanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Modlitwa zamiast mandatu IP: *.promax.media.pl 28.07.05, 01:33 Kpina! A jak trafią na niewierzącego, albo jakiegoś innowiercę? Wtedy mandat podwójny, potrójny, a juz dla innowierców wielokrotny, przecież lekceważą jedyny świety powszechny i apostolski kościół, żeby ich ... (końcówka usunieta ze wzgledu na złamanie prawa bądź regulaminu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Modlitwa zamiast mandatu - albo chrzest :)) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.07.05, 01:33 Wręcz przeciwnie. Wtedy zaczną się egzorcyzmy chrztu. Ponieważ to zajmuje ok. 1/2 godz., tym samym policjanci będą służbowo z wyższych względów wyłączeni z tego, po co ich tam postawiono :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pragnąca lojalnośc Re: Modlitwa zamiast mandatu IP: 212.182.95.* 28.07.05, 11:25 A czy ktoś z Was krzykaczy raczy sobie przypomnieć slowa naszego papieża:Zło dobrem zwycieżaj,milościa zwycieżaj...I te wlaśnie słowa zostały w Dzień Sw.Krzysztofa przywołane do do istnienia.Myślę,że wielu z Was w niedzielę pójdzie do kościoła,ukleknie przy ołtarzu.Z czym przyjdziecie do Boga?Przecież wszystkich nas On rozliczy z naszej postawy codziennej.Jeżeli jesteśmy chrześcijanami-bądżmy nimi.Bądżmy ciepli lub zimni ,nigdy letni -tak jak nauczał Jezus.Ja osobiście najbardziej boję sie ludzi zaklamanych w postaci pseudokatolików.Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Re: Modlitwa zamiast mandatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 12:01 Spadaj wygłaszać swoje pijane wizje do buszu. Tam jeszcze słuchają pilnie różnych nawiedzonych misjonarzy, bo ... nic nie rozumieją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tropiciel śladów Re: Modlitwa zamiast mandatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 21:57 prezu napisał: > I co, nie uważacie, że to śmieszne rozdawać św. Krzysztofa? Przecież kierowcy n > iczego się tym nie nauczą! szmata lubelska ma problemy Odpowiedz Link Zgłoś
prezu Re: Modlitwa zamiast mandatu 26.07.05, 22:05 chyba ty....z własną seksualnością (wiesz o co chodzi:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 22:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tropiciel Re: Modlitwa zamiast mandatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 22:14 Ciekawe czy to nie jest pomówienie. W końcu niemal wszystko jest pomówieniem według tego zawsze niewinnego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: % Re: Modlitwa zamiast mandatu IP: *.n.net.pl 26.07.05, 22:53 W Bystrzejowicach św. obrazki dostali dwaj właściciele aut, którzy nieznacznie przekroczyli dopuszczalną prędkość 50 km/h. Dziwne jeszcze w sobotę było ograniczenie 70km/h Odpowiedz Link Zgłoś
rzbyszek Re: Modlitwa zamiast mandatu 27.07.05, 07:22 masz rację, oczywiście, że ta informacja jest nie ścisła, w obu miejscach jest ograniczenie prędkości do 70 km/h, w Bystrzejowicach kiedyś było 50, teraz podnieśli na 70 i bardzo słusznie, na obwodnicy Piask też było ogranicznei 70, ale w końcu go zdjęcli, po tym jak dziennikarz z Kuriera Lubelskiego opisał i obfotografował policjantów bawiących się w kotka i myszkę z kierowcami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loyola [...] IP: 129.81.192.* 26.07.05, 23:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loyola Re: Modlitwa zamiast mandatu? IP: 129.81.192.* 26.07.05, 23:26 Chodzilo mi - oczywiscie - o internaute wystepujacego jako "tropiciel sladow"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loyola Re: ciezka praca cenzora! IP: 129.81.192.* 28.07.05, 21:34 I administrator usunal moj post - natomiast obrazliwy i wulgrany post "tropiciela sladow" nadal figuruje na forum... Gratulacje dla "Gazety Wybiorczej"! Odpowiedz Link Zgłoś
mali_bu "U Pana Boga za piecem" 27.07.05, 00:01 Buhahahaha Kto oglądał film "U Pana Boga za piecem"?? Tam proboszcz rozdawał pagery (wymawiał to pagiery) tym co zgrzeszyli, a ci musieli na dany znak odmawiać telefoniczne zdrowaśki. Śmiechu warte! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilkujadek Re: "U Pana Boga za piecem" IP: 69.156.156.* 28.07.05, 01:42 Nie rozdawal tylko sprzedawal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fred Skandal zamiast mandatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 10:27 To skandal, skandal i jeszcze raz skandal! Molestowanie religijne powinno być karane tak samo jak molestowanie seksualne. Jak może funkcjonariusz państwa, którym jest zatrudniony w policji na etacie kapelan (a w ogóle to na cholere on w policji, przeciez policjant jak chce, może sobie pójść do kościoła i tak spotkać z dowolnym "kapelanem"), wciskać ludziom ciemnoptę w postaci jakichs obrazków? Gdyby jakieś, za przeproszeniem, gadżety miały chronić przed wypadkami to wykazałaby to statystyka, a producenci aut montowali seryjnie w pojazdach stosowne figurki. Zaś firmy ubezpieczeniowe dawałyby bonifikatę za zamontowanie na stałe obrazka lub innego "amuletu". To jest po prostu niewyobrażalny skandal. Państwo polskie ośmiesza się coraz bardziej i dąży do poziomu amazońskiej dżungli, gdzie szamani wykonują władzę przy pomocy talizmanów z kości na rzemykach. Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Skandal zamiast mandatu 27.07.05, 10:55 Zgadzam się z Tobą. Jest to kolejny dowód jak nasze słabe państwo ulega klerowi. Używanie do szerzenia propagandy katolickiej Policji Państwowej jest łamaniem zapisów Konstytucji RP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sykis Re: Skandal zamiast mandatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 11:18 co to jest? - przekroczył przepisy drogowe to mandat nie kontakty z jakimś popie..ńcem z mafii watykańskiej! Policja jest na usługach tej sekty? i tak ją promuje?! . Konstytucja RP tego zakazuje! . Do pierdla tych policjantów i tego sekciarza! Odpowiedz Link Zgłoś
mali_bu Re: Skandal zamiast mandatu 27.07.05, 11:22 Może, nie daj Boże, doczekamy takich czasów, gdzie trzeba będzie udowodnić że samochód był poświęcony. Inaczej, mandacik za niedopełnienie obowiązku i skierowanie do swojej parafii na odpłatne kropienie. Odpowiedz Link Zgłoś
4gwiazdki Re: Skandal zamiast mandatu 27.07.05, 12:40 Proponuję ciekawy artykuł: www.faktyimity.pl/caly.phtml?id=4977 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finwal A ja się modlę IP: *.net.autocom.pl 27.07.05, 21:38 I mnie to pomaga. Czasem zaniedbuję ale wracam. I nie wstydzę się tego. To dziwne, omuna minęła ale udało się jej utrwalic przeonanie, ze Bóg, modlitwa nie istnieją a nawet jeżeli dla kogoś istnieją to ten ktos powinien sie tego wstydzić. A ja się nie wstydzę i mówię głośćno: JA WIERZĘ W BOGA I SIĘ MODLĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loyola Re: A ja się modlę - i dobrze... IP: 129.81.192.* 28.07.05, 21:40 Mozesz wierzyc w Boga (Jezusa, Budde, Konfucjusza, a nawet Jahwe...) i modlic sie wytrwale. To wszystko! I wszystko jest w porzadku tak dlugo jak dlugo mamy rzeczywisty ROZDZIAL panstwa od religii i nie probujemy mieszac religii z prawem, czy administrowaniem panstwem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steffan Ciemnogród. Średniowiecze. Rozdział kościoła od IP: *.toya.net.pl 27.07.05, 12:29 państwa to gdzie??! jestem ateistą i sobie NIE ŻYCZĘ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z daleka Re: Ciemnogród. Średniowiecze. Rozdział kościoła IP: *.hsd1.tx.comcast.net 27.07.05, 15:10 Gość portalu: steffan napisał(a): > państwa to gdzie??! jestem ateistą i sobie NIE ŻYCZĘ!!! Biedny, sfrustrowany (podejrzewam) nastolatku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanna Re: Ciemnogród. Średniowiecze. Rozdział kościoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 12:05 No tak, każdy, kto nie wierzy w jasełka katolickie - w chodzenie po wodzie, diabła z rogami i włochatym ogonem oraz inne bzdury to sfrustrowany małolat. A kim trzeba być, żeby przyznawać się do wiary w te idiotyzmy? Schozofrenikiem, paranoikiem, psychopatą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hefajstos Re: Ciemnogród. Średniowiecze. Rozdział kościoła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 07:23 No to sobie nie życz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finwal Re: Ciemnogród. Średniowiecze. Rozdział kościoła IP: *.net.autocom.pl 27.07.05, 21:40 A ja jestem wierzący i mnie to nie przeszkadza. I co teraz powiesz ? Że tylko ty masz prawo do tolerancji ? A dlaczego tylko ty ? Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Ciemnogród. Średniowiecze. Rozdział kościoła 27.07.05, 23:40 To wyjątkowy skandal i drastyczne naruszenie rozdziału kościoła od państwa. Dobrze, że na mnie nie trafili ci klerykalni policjanci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanna Re: Ciemnogród. Średniowiecze. Rozdział kościoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 12:08 Nikt ci nie zabrania być wierzącym, możesz nawet wierzyć w słonie z zielonymi trąbami. Ale swoje potrzeby religijne realizuj w odpowiednich miejscach i w odpowiednim czasie, nie narzucaj innym swojego punktu widzenia (a raczej punktu zwidzenia:)) i nie molestuj ich swoimi wyobrażeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg myślisz?! IP: *.net.autocom.pl 27.07.05, 16:44 W końcu byli świadkami najprawdziwszego cudu - policjant który ich zatrzymał nie domagał się dofinansowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fred Re: myślisz?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 12:08 Dobre!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kijek Re: Modlitwa zamiast mandatu IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 27.07.05, 18:22 Bóg to morderca! Odpowiedz Link Zgłoś
cham_i_prostak Re: Modlitwa zamiast mandatu 27.07.05, 18:23 > Bóg to morderca! To prawda, dziwie się że ludzie oddają mu cześć. Hitler też mordował, a jak ktoś mu oddaje cześć, to się robi z niego naziste. Dziwne te ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finwal Powtarzasz się IP: *.net.autocom.pl 27.07.05, 21:41 Ten sam post widziałem kilka dni temu na innym wątku. A może sam piszesz i sam sobie odpowiadzasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Re: Powtarzasz się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 12:09 A co, miał jednorazową licencję na publikację? Odpowiedz Link Zgłoś
czesiohill Oszustwo!!! 28.07.05, 07:52 Nie ma takiego świętego!!! Został przez Watykan skreślony z listy świętych, bo nigdy nie żył. Jest to legenda i mit. Ale można go czcić "po uważaniu", co wykorzystują polscy księża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romanski Re: Modlitwa zamiast mandatu IP: *.pride.vessel.int.slb.com 28.07.05, 09:34 Rzygac sie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz z RP Re: Modlitwa zamiast mandatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 09:43 mam nadzieję że komendant główny Policji wy....li tych policjantów ,tego szpicla watykanskiego i komendanta przełożonego tych policjantów z Policji! Nie to Komendanta Głównego też na zbity ....! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: Modlitwa zamiast mandatu IP: www.* / *.man.bydgoszcz.pl 28.07.05, 10:13 Jaja jak berety. To jest tylko możliwe w Polsce. Przypomina mi to starą piosenkę Kazika, który śpiewał, że "złodzieje okradają wszystkich, którzy się ruszają i nie patrzą na policję, bo ci teraz spowiedź mają". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GD Re: Modlitwa zamiast mandatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 12:15 Panie Brzuszkiewicz, warto pójść "śladem artykułu" i napisać jakie były reakcje czytelników internetowych na wiadomość o stosowaniu przez policję nowych metod prewencji. Szefowie policji powinni wiedzieć jaki skutek społeczny odnoszą ich pomysły. Odpowiedz Link Zgłoś