Dodaj do ulubionych

Modlitwa zamiast mandatu

26.07.05, 21:45
I co, nie uważacie, że to śmieszne rozdawać św. Krzysztofa? Przecież kierowcy niczego się tym nie nauczą!

--
Obserwuj wątek
    • Gość: Mariola Modlitwa zamiast mandatu IP: *.it-net.pl 26.07.05, 21:46
      Dokładnie. Co ta policja wyprawia? Wlepiać mandaty i kropka!
      • Gość: Ed Re: Modlitwa zamiast mandatu IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.07.05, 01:32
        W końcu zatrudniają u siebie osoby duchowne i jakieś efekty muszą w końcu być.
        Następnym razem będzie spowiedź i komunia święta.
      • Gość: yls Re: Modlitwa zamiast mandatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 20:30
        nie, nie uważam że to śmieszne, wręcz przeciwnie to bardzo smutne, nikomu nawet
        do głowy nie przyjdzie że taki kierowca może nawet nie wiedzieć co to ten św.
        krzysztof. Ten kraj coraz bliżej ma do Iranu, pożyjemy jeszcze parę latek i
        doczekamy sią katostanu.
        • Gość: behemot Re: Modlitwa zamiast mandatu IP: *.promax.media.pl 28.07.05, 01:33
          Kpina! A jak trafią na niewierzącego, albo jakiegoś innowiercę? Wtedy mandat podwójny, potrójny, a juz dla innowierców wielokrotny, przecież lekceważą jedyny świety powszechny i apostolski kościół, żeby ich ... (końcówka usunieta ze wzgledu na złamanie prawa bądź regulaminu)
          • Gość: Ed Re: Modlitwa zamiast mandatu - albo chrzest :)) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.07.05, 01:33
            Wręcz przeciwnie. Wtedy zaczną się egzorcyzmy chrztu. Ponieważ to zajmuje ok.
            1/2 godz., tym samym policjanci będą służbowo z wyższych względów wyłączeni z
            tego, po co ich tam postawiono :))
      • Gość: Pragnąca lojalnośc Re: Modlitwa zamiast mandatu IP: 212.182.95.* 28.07.05, 11:25
        A czy ktoś z Was krzykaczy raczy sobie przypomnieć slowa naszego papieża:Zło
        dobrem zwycieżaj,milościa zwycieżaj...I te wlaśnie słowa zostały w Dzień
        Sw.Krzysztofa przywołane do do istnienia.Myślę,że wielu z Was w niedzielę
        pójdzie do kościoła,ukleknie przy ołtarzu.Z czym przyjdziecie do Boga?Przecież
        wszystkich nas On rozliczy z naszej postawy codziennej.Jeżeli jesteśmy
        chrześcijanami-bądżmy nimi.Bądżmy ciepli lub zimni ,nigdy letni -tak jak
        nauczał Jezus.Ja osobiście najbardziej boję sie ludzi zaklamanych w postaci
        pseudokatolików.Pozdrawiam wszystkich.
        • Gość: rafał Re: Modlitwa zamiast mandatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 12:01
          Spadaj wygłaszać swoje pijane wizje do buszu. Tam jeszcze słuchają pilnie
          różnych nawiedzonych misjonarzy, bo ... nic nie rozumieją.
    • Gość: tropiciel śladów Re: Modlitwa zamiast mandatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 21:57
      prezu napisał:

> I co, nie uważacie, że to śmieszne rozdawać św. Krzysztofa? Przecież kierowcy
      n
      > iczego się tym nie nauczą!

szmata lubelska ma problemy
      • prezu Re: Modlitwa zamiast mandatu 26.07.05, 22:05
        chyba ty....z własną seksualnością (wiesz o co chodzi:-)
        • Gość: aaa [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 22:14
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: tropiciel Re: Modlitwa zamiast mandatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 22:14
          Ciekawe czy to nie jest pomówienie. W końcu niemal wszystko jest pomówieniem
          według tego zawsze niewinnego człowieka.
          • Gość: % Re: Modlitwa zamiast mandatu IP: *.n.net.pl 26.07.05, 22:53
            W Bystrzejowicach św. obrazki dostali dwaj właściciele aut, którzy nieznacznie
            przekroczyli dopuszczalną prędkość 50 km/h.
            Dziwne jeszcze w sobotę było ograniczenie 70km/h
            • rzbyszek Re: Modlitwa zamiast mandatu 27.07.05, 07:22
              masz rację, oczywiście, że ta informacja jest nie ścisła, w obu miejscach jest ograniczenie prędkości do 70 km/h, w Bystrzejowicach kiedyś było 50, teraz podnieśli na 70 i bardzo słusznie, na obwodnicy Piask też było ogranicznei 70, ale w końcu go zdjęcli, po tym jak dziennikarz z Kuriera Lubelskiego opisał i obfotografował policjantów bawiących się w kotka i myszkę z kierowcami
      • Gość: Loyola [...] IP: 129.81.192.* 26.07.05, 23:24
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Loyola Re: Modlitwa zamiast mandatu? IP: 129.81.192.* 26.07.05, 23:26
          Chodzilo mi - oczywiscie - o internaute
          wystepujacego jako "tropiciel sladow"!
          • Gość: Loyola Re: ciezka praca cenzora! IP: 129.81.192.* 28.07.05, 21:34
            I administrator usunal moj post - natomiast
            obrazliwy i wulgrany post "tropiciela sladow"
            nadal figuruje na forum...
            Gratulacje dla "Gazety Wybiorczej"!
    • mali_bu "U Pana Boga za piecem" 27.07.05, 00:01
      Buhahahaha
      Kto oglądał film "U Pana Boga za piecem"?? Tam proboszcz rozdawał pagery
      (wymawiał to pagiery) tym co zgrzeszyli, a ci musieli na dany znak odmawiać
      telefoniczne zdrowaśki.
      Śmiechu warte!

• kaz133 Re: Przydala by sie tez spowiedz przez internet;)) 27.07.05, 01:37
      • Gość: kilkujadek Re: "U Pana Boga za piecem" IP: 69.156.156.* 28.07.05, 01:42
        Nie rozdawal tylko sprzedawal.
    • Gość: Fred Skandal zamiast mandatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 10:27
      To skandal, skandal i jeszcze raz skandal! Molestowanie religijne powinno być
      karane tak samo jak molestowanie seksualne. Jak może funkcjonariusz państwa,
      którym jest zatrudniony w policji na etacie kapelan (a w ogóle to na cholere on
      w policji, przeciez policjant jak chce, może sobie pójść do kościoła i tak
      spotkać z dowolnym "kapelanem"), wciskać ludziom ciemnoptę w postaci jakichs
      obrazków? Gdyby jakieś, za przeproszeniem, gadżety miały chronić przed
      wypadkami to wykazałaby to statystyka, a producenci aut montowali seryjnie w
      pojazdach stosowne figurki. Zaś firmy ubezpieczeniowe dawałyby bonifikatę za
      zamontowanie na stałe obrazka lub innego "amuletu".
      To jest po prostu niewyobrażalny skandal. Państwo polskie ośmiesza się coraz
      bardziej i dąży do poziomu amazońskiej dżungli, gdzie szamani wykonują władzę
      przy pomocy talizmanów z kości na rzemykach.
      • dociek Re: Skandal zamiast mandatu 27.07.05, 10:55
        Zgadzam się z Tobą. Jest to kolejny dowód jak nasze słabe państwo ulega
        klerowi. Używanie do szerzenia propagandy katolickiej Policji Państwowej jest
        łamaniem zapisów Konstytucji RP.
        • Gość: sykis Re: Skandal zamiast mandatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 11:18
          co to jest? - przekroczył przepisy drogowe to mandat nie kontakty z jakimś
          popie..ńcem z mafii watykańskiej!
          Policja jest na usługach tej sekty? i tak ją promuje?! .
          Konstytucja RP tego zakazuje! .
          Do pierdla tych policjantów i tego sekciarza!
          • mali_bu Re: Skandal zamiast mandatu 27.07.05, 11:22
            Może, nie daj Boże, doczekamy takich czasów, gdzie trzeba będzie udowodnić że
            samochód był poświęcony. Inaczej, mandacik za niedopełnienie obowiązku i
            skierowanie do swojej parafii na odpłatne kropienie.
        • 4gwiazdki Re: Skandal zamiast mandatu 27.07.05, 12:40
          Proponuję ciekawy artykuł:
          www.faktyimity.pl/caly.phtml?id=4977
    • gigiart wolałbym dostać nawet 1tys.sł mandatu niż się 27.07.05, 11:30
      pomodlić
      • Gość: Finwal A ja się modlę IP: *.net.autocom.pl 27.07.05, 21:38
        I mnie to pomaga. Czasem zaniedbuję ale wracam. I nie wstydzę się tego. To
        dziwne, omuna minęła ale udało się jej utrwalic przeonanie, ze Bóg, modlitwa
        nie istnieją a nawet jeżeli dla kogoś istnieją to ten ktos powinien sie tego
        wstydzić. A ja się nie wstydzę i mówię głośćno: JA WIERZĘ W BOGA I SIĘ MODLĘ!
        • Gość: Loyola Re: A ja się modlę - i dobrze... IP: 129.81.192.* 28.07.05, 21:40
          Mozesz wierzyc w Boga (Jezusa, Budde, Konfucjusza,
          a nawet Jahwe...) i modlic sie wytrwale.
          To wszystko!
          I wszystko jest w porzadku tak dlugo
          jak dlugo mamy rzeczywisty ROZDZIAL panstwa
          od religii i nie probujemy mieszac
          religii z prawem, czy administrowaniem panstwem!!!
    • Gość: steffan Ciemnogród. Średniowiecze. Rozdział kościoła od IP: *.toya.net.pl 27.07.05, 12:29
      państwa to gdzie??! jestem ateistą i sobie NIE ŻYCZĘ!!!
      • Gość: Z daleka Re: Ciemnogród. Średniowiecze. Rozdział kościoła IP: *.hsd1.tx.comcast.net 27.07.05, 15:10
        Gość portalu: steffan napisał(a):

> państwa to gdzie??! jestem ateistą i sobie NIE ŻYCZĘ!!!
        Biedny, sfrustrowany (podejrzewam) nastolatku.
        • Gość: hanna Re: Ciemnogród. Średniowiecze. Rozdział kościoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 12:05
          No tak, każdy, kto nie wierzy w jasełka katolickie - w chodzenie po wodzie,
          diabła z rogami i włochatym ogonem oraz inne bzdury to sfrustrowany małolat. A
          kim trzeba być, żeby przyznawać się do wiary w te idiotyzmy? Schozofrenikiem,
          paranoikiem, psychopatą?
        • Gość: Hefajstos Re: Ciemnogród. Średniowiecze. Rozdział kościoła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 07:23
          No to sobie nie życz.
      • Gość: Finwal Re: Ciemnogród. Średniowiecze. Rozdział kościoła IP: *.net.autocom.pl 27.07.05, 21:40
        A ja jestem wierzący i mnie to nie przeszkadza. I co teraz powiesz ? Że tylko ty
        masz prawo do tolerancji ? A dlaczego tylko ty ?
        • wari Re: Ciemnogród. Średniowiecze. Rozdział kościoła 27.07.05, 23:40
          To wyjątkowy skandal i drastyczne naruszenie rozdziału kościoła od państwa.
          Dobrze, że na mnie nie trafili ci klerykalni policjanci.
        • Gość: hanna Re: Ciemnogród. Średniowiecze. Rozdział kościoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 12:08
          Nikt ci nie zabrania być wierzącym, możesz nawet wierzyć w słonie z zielonymi
          trąbami. Ale swoje potrzeby religijne realizuj w odpowiednich miejscach i w
          odpowiednim czasie, nie narzucaj innym swojego punktu widzenia (a raczej punktu
          zwidzenia:)) i nie molestuj ich swoimi wyobrażeniami.
    • Gość: greg myślisz?! IP: *.net.autocom.pl 27.07.05, 16:44
      W końcu byli świadkami najprawdziwszego cudu - policjant który ich zatrzymał nie domagał się dofinansowania.
      • Gość: Fred Re: myślisz?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 12:08
        Dobre!!!!!!!!!!!
    • Gość: kijek Re: Modlitwa zamiast mandatu IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 27.07.05, 18:22
      Bóg to morderca!
      • cham_i_prostak Re: Modlitwa zamiast mandatu 27.07.05, 18:23
        > Bóg to morderca!

To prawda, dziwie się że ludzie oddają mu cześć. Hitler też mordował, a jak
        ktoś mu oddaje cześć, to się robi z niego naziste.
        Dziwne te ludzie...
        • Gość: Finwal Powtarzasz się IP: *.net.autocom.pl 27.07.05, 21:41
          Ten sam post widziałem kilka dni temu na innym wątku. A może sam piszesz i sam
          sobie odpowiadzasz ?
          • Gość: gruby Re: Powtarzasz się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 12:09
            A co, miał jednorazową licencję na publikację?
    • wuuuj trza promowac pederastie zamiast zabobonow 27.07.05, 21:02
    • czesiohill Oszustwo!!! 28.07.05, 07:52
      Nie ma takiego świętego!!! Został przez Watykan skreślony z listy świętych, bo
      nigdy nie żył. Jest to legenda i mit. Ale można go czcić "po uważaniu", co
      wykorzystują polscy księża.
    • Gość: Romanski Re: Modlitwa zamiast mandatu IP: *.pride.vessel.int.slb.com 28.07.05, 09:34
      Rzygac sie chce.
      • Gość: zzz z RP Re: Modlitwa zamiast mandatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 09:43
        mam nadzieję że komendant główny Policji wy....li tych policjantów ,tego
        szpicla watykanskiego i komendanta przełożonego tych policjantów z Policji!
        Nie to Komendanta Głównego też na zbity ....!
    • Gość: Kierowca Re: Modlitwa zamiast mandatu IP: www.* / *.man.bydgoszcz.pl 28.07.05, 10:13
      Jaja jak berety. To jest tylko możliwe w Polsce. Przypomina mi to starą piosenkę
      Kazika, który śpiewał, że "złodzieje okradają wszystkich, którzy się ruszają i
      nie patrzą na policję, bo ci teraz spowiedź mają".
    • Gość: GD Re: Modlitwa zamiast mandatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 12:15
      Panie Brzuszkiewicz,
      warto pójść "śladem artykułu" i napisać jakie były reakcje czytelników
      internetowych na wiadomość o stosowaniu przez policję nowych metod prewencji.
      Szefowie policji powinni wiedzieć jaki skutek społeczny odnoszą ich pomysły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka