prezu 04.08.05, 23:30 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: koma Re: KUL. Dziwny regulamin studiów IP: *.devs.futuro.pl 04.08.05, 23:52 Z tego co wiem taki problem ma wiele osob. Wiele z nich nie przyznaje sie do tego ze studiuje jeszcze gdzies indziej - a to z obawy przed problemami proceduralnymi. A one biora sie z nieznajomosci regulaminu studiow, a to dlatego, ze studenci po regulamin siegaja dopiero gdy maja jakies problemy :-) Inna sprawa jest zasadnosc zapisow jakie sa na KUL. Z jednej strony sie z nimi zgadzam, z drugiej - jesli ktos zlozyl dokumenty, dopuszczono go do egzaminu to nie powinno sie go stawiac teraz w takiej sytuacji. Pytanie brzmi: czy uczelnia powinna az tak dbac o interesy potencjlanych studentow? A na to pytanie odpowiedzi nie ma - a na pewno nie ma takiej, ktoraby zadowolila wszystkich. Generalnie jestem za tym by ludzie mogli studiowac na kilku kierunkach rownoczesnie, ale tak by nie zaniedbywac zadnego z nich - a to jest niestety trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja DO PREZU IP: *.nat.renicom.pl 05.08.05, 06:38 UDANYCH WAKACJI!!! WRESZCIE NIEKTÓRZY OD CIEBIE ODPOCZNĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toxoplazma Re: DO PREZU IP: *.efekt.net.pl / *.efekt.net.pl 05.08.05, 12:42 co masz do Prezu sieroto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: da29 a ja skonczylam 2 kierunki na KULu IP: *.chello.pl 05.08.05, 12:52 i 2gi kierunek skonczylamw 3 lata choc jest to kierunek 5letni:) jak sie chce to sie zrobi:) powinniscie sie cieszyc ze uczelnia mobilizuje a nie naciaga na placenie oplat administracyjnych itp o rok czy 2 dluzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka Re: a ja skonczylam 2 kierunki na KULu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 14:52 ...a jakość???ja się pytam o jakość... można skończyć nawet w rok tylko co to warte? maturę też zrobiłaś w rok? że tak powiem nie ma się czym chwalić. Ja też robiłam dwa kierunki i wiem co to znaczy gdy uszczęśliwiają cię informacją że w sesji letniej masz 23 egzaminy i zaliczenia. to wszystko da się zaliczyć oczywiście. tylko na jakich zasadach? wolę nie wnikać. KUL jakby mniej na to zważa czy nie zmusza ludzi do oszukiwania np, brania zwolnień lekarskich,ściągania. Ja nie sciągałam. Studowałam oba kierunki 7 lat i jak trzeba było to przekładałam egzaminy. Wtedy było to dozwolone. Ostatnimi laty weszły jednak przepisy że żadnych egzaminów nie można przenosić. Postępują z dorosłymi ludzmi jak z rozwydrzonymi bachorami - tego nie wolno tamtego nie wolno! Ludzie z dwoch kierunków traktowani sa jak największa zmora. Bo chcieli zrobić coś więcej wychylili się z szeregu a to przecież kłopot dla rektora. Wszystkie te obostrzenia znikną jak za dotknięciem czarodziejskiej różdzki gdy tylko da się we znaki niż demograficzny. dwa trzy lata...tylko co z tymi co urodzili się "nie w porę"??? Odpowiedz Link Zgłoś