Dodaj do ulubionych

KUL. Dziwny regulamin studiów

04.08.05, 23:30
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: koma Re: KUL. Dziwny regulamin studiów IP: *.devs.futuro.pl 04.08.05, 23:52
      Z tego co wiem taki problem ma wiele osob. Wiele z nich nie przyznaje sie do
      tego ze studiuje jeszcze gdzies indziej - a to z obawy przed problemami
      proceduralnymi. A one biora sie z nieznajomosci regulaminu studiow, a to
      dlatego, ze studenci po regulamin siegaja dopiero gdy maja jakies problemy :-)
      Inna sprawa jest zasadnosc zapisow jakie sa na KUL. Z jednej strony sie z nimi
      zgadzam, z drugiej - jesli ktos zlozyl dokumenty, dopuszczono go do egzaminu to
      nie powinno sie go stawiac teraz w takiej sytuacji.
      Pytanie brzmi: czy uczelnia powinna az tak dbac o interesy potencjlanych
      studentow? A na to pytanie odpowiedzi nie ma - a na pewno nie ma takiej, ktoraby
      zadowolila wszystkich.
      Generalnie jestem za tym by ludzie mogli studiowac na kilku kierunkach
      rownoczesnie, ale tak by nie zaniedbywac zadnego z nich - a to jest niestety trudne.
    • Gość: ja DO PREZU IP: *.nat.renicom.pl 05.08.05, 06:38
      UDANYCH WAKACJI!!! WRESZCIE NIEKTÓRZY OD CIEBIE ODPOCZNĄ.
      • Gość: toxoplazma Re: DO PREZU IP: *.efekt.net.pl / *.efekt.net.pl 05.08.05, 12:42
        co masz do Prezu sieroto
    • Gość: da29 a ja skonczylam 2 kierunki na KULu IP: *.chello.pl 05.08.05, 12:52
      i 2gi kierunek skonczylamw 3 lata choc jest to kierunek 5letni:) jak sie chce
      to sie zrobi:) powinniscie sie cieszyc ze uczelnia mobilizuje a nie naciaga na
      placenie oplat administracyjnych itp o rok czy 2 dluzej
      • Gość: danka Re: a ja skonczylam 2 kierunki na KULu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 14:52
        ...a jakość???ja się pytam o jakość... można skończyć nawet w rok tylko co to
        warte? maturę też zrobiłaś w rok? że tak powiem nie ma się czym chwalić. Ja też
        robiłam dwa kierunki i wiem co to znaczy gdy uszczęśliwiają cię informacją że w
        sesji letniej masz 23 egzaminy i zaliczenia. to wszystko da się zaliczyć
        oczywiście. tylko na jakich zasadach? wolę nie wnikać. KUL jakby mniej na to
        zważa czy nie zmusza ludzi do oszukiwania np, brania zwolnień
        lekarskich,ściągania. Ja nie sciągałam. Studowałam oba kierunki 7 lat i jak
        trzeba było to przekładałam egzaminy. Wtedy było to dozwolone. Ostatnimi laty
        weszły jednak przepisy że żadnych egzaminów nie można przenosić. Postępują z
        dorosłymi ludzmi jak z rozwydrzonymi bachorami - tego nie wolno tamtego nie
        wolno! Ludzie z dwoch kierunków traktowani sa jak największa zmora. Bo chcieli
        zrobić coś więcej wychylili się z szeregu a to przecież kłopot dla rektora.
        Wszystkie te obostrzenia znikną jak za dotknięciem czarodziejskiej różdzki gdy
        tylko da się we znaki niż demograficzny. dwa trzy lata...tylko co z tymi co
        urodzili się "nie w porę"???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka