imagiro 26.08.05, 21:07 jest jeszcze ta ukochana knajpeczka ? bywacie tam ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dociek Re: Gerwazy na LSM ... 27.08.05, 09:20 imagiro napisał: > jest jeszcze ta ukochana knajpeczka ? bywacie tam ? Stare to czasy jak była knajpką. Pierwotnie była to jedyna i pierwsza oddana ajentowi LSS we władanie restauracyjka na całkiem dobrym poziomie. Pamiętam "na języku" ich danie "sztandarowe" - Zrazy Wojskiego zawijane z kaszą gryczaną. Potem, w ramach "nękania prywatnej inicjatywy" fajniutką restaurację oddano na powrót we władanie machiny LSS i zeszła na poziom standardowej jadłodajni z piwkiem, chociaż takie pierogi ruskie i inne dania były nadal ok. Aktualnie już od dawna jest to zakład spółdzielczy produkcji garmażeryjnej LSS "Gerwazy" z punktem sprzedaży detalicznej pierogów, kopytek, sałatki jarzynowej i kotletów mielonych. Trochę szkoda, że tak. Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: Gerwazy na LSM ... 27.08.05, 15:34 Ale wyroby mają baaaaaaaaaaaaaaaaardzo smaczne:):) Odpowiedz Link Zgłoś
merlinthemagician Re: Gerwazy na LSM ... 29.08.05, 09:53 kiedys jadalem ich golabki z gramazerki-pyszne.potem sie jakos popsulo i zaprzestalem. nie wiem jak teraz bo dawno nie smakowalem Odpowiedz Link Zgłoś
halevi Re: Gerwazy na LSM ... 29.08.05, 09:57 a ja tam wolę produkty "Skierki" (pasaż na Wileńskiej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopytko Re: Gerwazy na LSM ... IP: *.chello.pl 29.08.05, 12:13 a nie "chochlika" przypadkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
halevi Re: Gerwazy na LSM ... 29.08.05, 13:57 przypadkiem tak :). Pomerdało się. Odpowiedz Link Zgłoś
imagiro Re: Gerwazy na LSM ... 01.09.05, 23:34 hej chlopaki, bylem studentem w latach 70-tych na UMCS-ie . Mieszkalem na Zana w akademiku potem w kilku na miasteczku. Pieronsko tesknie za tymi latami. W Gerwazym doilismy sie piwskiem ... pamietam takiego zula o imieniu Wowka. W Chochliku tez bywalem czesto-gesto. Jak sie nazywala ta winiarnia pod Choclikiem ? tam tez zesmy z szabelkami na dzikie Pola sie wybierali ... oczywiscie po calych wiaderkach wina ... hej, czy to nie byl Bachus ? Cos mi tak swita. Powspominajcie troche, prosze. Pozdrawiam Lubelakow, Imagiro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijusXII Re: Gerwazy na LSM ... IP: *.pronet.lublin.pl 02.09.05, 14:00 hmm ten twój Chochlik to może jakiś inny, bo ten na Wileńskiej to od chyba niecałych 10 lat jest a był jeszcze kiedyś bar mleczny na Rymwida, teraz chyba jest tam sklep z pralkami czy coś w tym stylu, ale nazwy za nic nie mogę sobie przypomnieć Odpowiedz Link Zgłoś
imagiro Re: Gerwazy na LSM ... 02.09.05, 15:09 czekaj pijusku, byla ulica Zana, jakies rondo i ulica w dol biegnaca ... i tam byly pawilony. bar mleczny (plus piwo) na gorze i na dole winiarnia ... dobrze mowie ? dawny pijaczyna, Imagiro. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Gerwazy na LSM ... 02.09.05, 16:44 Chochlik funkcjonuje tam kupę lat i jeszcze trochę, charakter jego się zmienił. Teraz jest tam schludniej. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijusXII Re: Gerwazy na LSM ... IP: *.pronet.lublin.pl 02.09.05, 18:25 bardzo mozliwe, mi się wydawało że tam jakiś sklep był a co do baru na Rymwida to chyba Świtezianka się nazywał Odpowiedz Link Zgłoś