Dodaj do ulubionych

Gerwazy na LSM ...

26.08.05, 21:07
jest jeszcze ta ukochana knajpeczka ? bywacie tam ?
Obserwuj wątek
    • dociek Re: Gerwazy na LSM ... 27.08.05, 09:20
      imagiro napisał:

> jest jeszcze ta ukochana knajpeczka ? bywacie tam ?

Stare to czasy jak była knajpką. Pierwotnie była to jedyna i pierwsza oddana
      ajentowi LSS we władanie restauracyjka na całkiem dobrym poziomie. Pamiętam "na
      języku" ich danie "sztandarowe" - Zrazy Wojskiego zawijane z kaszą gryczaną.
      Potem, w ramach "nękania prywatnej inicjatywy" fajniutką restaurację oddano na
      powrót we władanie machiny LSS i zeszła na poziom standardowej jadłodajni z
      piwkiem, chociaż takie pierogi ruskie i inne dania były nadal ok. Aktualnie już
      od dawna jest to zakład spółdzielczy produkcji garmażeryjnej LSS "Gerwazy" z
      punktem sprzedaży detalicznej pierogów, kopytek, sałatki jarzynowej i kotletów
      mielonych. Trochę szkoda, że tak.
    • ejno Re: Gerwazy na LSM ... 27.08.05, 15:34
      Ale wyroby mają baaaaaaaaaaaaaaaaardzo smaczne:):)
      • merlinthemagician Re: Gerwazy na LSM ... 29.08.05, 09:53
        kiedys jadalem ich golabki z gramazerki-pyszne.potem sie jakos popsulo i
        zaprzestalem. nie wiem jak teraz bo dawno nie smakowalem
        • halevi Re: Gerwazy na LSM ... 29.08.05, 09:57
          a ja tam wolę produkty "Skierki" (pasaż na Wileńskiej)
          • Gość: kopytko Re: Gerwazy na LSM ... IP: *.chello.pl 29.08.05, 12:13
            a nie "chochlika" przypadkiem?
            • halevi Re: Gerwazy na LSM ... 29.08.05, 13:57
              przypadkiem tak :). Pomerdało się.
              • imagiro Re: Gerwazy na LSM ... 01.09.05, 23:34
                hej chlopaki, bylem studentem w latach 70-tych na UMCS-ie . Mieszkalem na Zana
                w akademiku potem w kilku na miasteczku. Pieronsko tesknie za tymi latami.
                W Gerwazym doilismy sie piwskiem ... pamietam takiego zula o imieniu Wowka.
                W Chochliku tez bywalem czesto-gesto. Jak sie nazywala ta winiarnia pod
                Choclikiem ? tam tez zesmy z szabelkami na dzikie Pola sie wybierali ...
                oczywiscie po calych wiaderkach wina ... hej, czy to nie byl Bachus ?
                Cos mi tak swita.
                Powspominajcie troche, prosze.
                Pozdrawiam Lubelakow, Imagiro.
                • Gość: pijusXII Re: Gerwazy na LSM ... IP: *.pronet.lublin.pl 02.09.05, 14:00
                  hmm ten twój Chochlik to może jakiś inny, bo ten na Wileńskiej to od chyba
                  niecałych 10 lat jest
                  a był jeszcze kiedyś bar mleczny na Rymwida, teraz chyba jest tam sklep z
                  pralkami czy coś w tym stylu, ale nazwy za nic nie mogę sobie przypomnieć
                  • imagiro Re: Gerwazy na LSM ... 02.09.05, 15:09
                    czekaj pijusku, byla ulica Zana, jakies rondo i ulica w dol biegnaca ...
                    i tam byly pawilony. bar mleczny (plus piwo) na gorze i na dole winiarnia ...
                    dobrze mowie ?
                    dawny pijaczyna, Imagiro.
                  • empi Re: Gerwazy na LSM ... 02.09.05, 16:44
                    Chochlik funkcjonuje tam kupę lat i jeszcze trochę, charakter jego się zmienił.
                    Teraz jest tam schludniej.
                    pzdr
                    • Gość: pijusXII Re: Gerwazy na LSM ... IP: *.pronet.lublin.pl 02.09.05, 18:25
                      bardzo mozliwe, mi się wydawało że tam jakiś sklep był
                      a co do baru na Rymwida to chyba Świtezianka się nazywał

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka