Dodaj do ulubionych

co wy chcecie od Cugowskiego?

30.09.05, 17:51
co wy chcecie od Cugowskiego?

własną pracą i talentem doszedł do sławy i pieniędzy a nie przez wycieranie
posadzek w różnych komitetach partyjnych i siedzenie na zebraniach aktywu.
Obserwuj wątek
    • ciupazka Re: co wy chcecie od Cugowskiego? 30.09.05, 17:53
      Hehe... żeby przestał może śpiewać...
      • Gość: Janinabezhektaro Re: co wy chcecie od Cugowskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 22:56
        Znowu w zyciu mi nie wyszlo................... taki refren to jego
        motto zyciowe. ale nam po co cierpiec za Cuga .Milo bylo slychac
        Cugowskiego ale go nie widziec . A teraz jeszcze go widziec Bo za
        malysze......Buska Pitbulla czy amsta............fa Telewizor 21
        cali
    • Gość: :) Re: co wy chcecie od Cugowskiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 17:56
      Ale nie denerwuj się. Poprostu jeden śpiewa, a drugi jest politykiem. Czasem
      takie mieszanki mogą być niebezpieczne. Przykład: prof. Religa. On jest
      świetnym kardiologiem, ale na polityce wyłożył się kilka razy. Teraz już
      inaczej na niego się patrzy wielu ludzi niż wcześniej. A teraz Cugowski: on
      pasuje do Budki Suflera (w sensie pozytywnym oczywiście to piszę), ale polityka
      może namieszać. I żeby później nie śpiewał nam na koncercie pod zamkiem: "Znowu
      w życiu mi nie wyszło..." :D
      • aron2004 Re: co wy chcecie od Cugowskiego? 30.09.05, 18:10
        nie wiem - chodzi o to że Cugowski nie studiował w Moskwie jak Kurczuk?
        • aron2004 Re: co wy chcecie od Cugowskiego? 30.09.05, 18:11
          każdy polityk ma swój zawód ( zwykle). Reagan był aktorem i jednym z najlepszy
          ch prezydentów USA. Dlaczego piosenkarz ma mieć zamkniętą drogę do polityki?

czy facet po WUMLu jest lepszy od Cugowskiego?
    • Gość: zawiedziony poczytaj sobie tutaj IP: *.lublin.mm.pl 01.10.05, 00:29
      wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67805,2946095.html
      Senator PiS Krzysztof Cugowski zadebiutuje dziś jako pierwszy w Polsce
      śpiewający parlamentarzysta. Wystąpi z okazji otwarcia nowego sklepu w Toruniu.
      Asortyment: obuwie

Niemiecka sieć sklepów obuwniczych Deichmann będzie w sobotę na głównym deptaku
      Torunia promować swój nowy sklep. Ludzi mają przyciągnąć znane nazwiska - oprócz
      aktora Cezarego Pazury wystąpi Budka Suflera z wokalistą Krzysztofem Cugowskim.
      To jego pierwszy publiczny występ od czasu, gdy na Lubelszczyźnie został wybrany
      do Senatu.

Cugowski regularnie bierze udział w koncertach promocyjnych. To się opłaca -
      Budka Suflera należy do najdroższych zespołów w Polsce. Aby wynająć muzyków,
      trzeba liczyć się z wydatkiem kilkudziesięciu tysięcy złotych.

- Czy senatorowi wypada występować na otwarciu sklepu z obuwiem? - pytamy Adama
      Bielana, rzecznika prasowego PiS.

- Nie chcę tego komentować, nie znam sprawy - odpowiada zaskoczony Bielan. - Pan
      Cugowski nie został jeszcze zaprzysiężony na senatora.

- Przyszłemu senatorowi wolno wszystko. Osobną sprawą jest kwestia wyczucia i
      smaku - mówi Zbigniew Romaszewski, członek komisji regulaminowej i etyki w
      mijającej kadencji Senatu. Jego zdaniem senatorowi Cugowskiemu nie można
      zabronić wykonywania zawodu, podobnie jak bankierowi lub adwokatowi, który
      został parlamentarzystą.

Toruńscy działacze PiS nie wybierają się do sklepu z butami, żeby spotkać się z
      przyszłym senatorem. - Mam inne obowiązki, a koledzy jadą na konwencję wyborczą
      Lecha Kaczyńskiego do Gdańska - mówi Zbigniew Girzyński, który wywalczył mandat
      poselski.

W Deichmannie, który wynajął Cugowskiego, nie było nikogo, kto mógłby komentować
      zatrudnienie muzyka - senatora. - Jest piątek, wszystkie osoby odpowiedzialne za
      marketing się rozjechały. A ja nie chciałabym publicznie tego oceniać -
      powiedziała kobieta, która wczoraj odebrała telefon we wrocławskiej siedzibie firmy.

Paweł Rzekanowski: Ma pan zamiar odwołać swój występ z okazji otwarcia sklepu
      obuwniczego?

Krzysztof Cugowski: Nie, a dlaczego?

W ostatnim czasie sytuacja się nieco zmieniła...

- Jestem muzykiem, czeka mnie koncert. Myślę o tym, jak najlepiej zaprezentować
      repertuar Budki Suflera. Dlaczego pan sądzi, że coś się zmieniło?

Senator, osoba reprezentująca tysiące ludzi, śpiewa na otwarciu sklepu
      obuwniczego i pobiera za to sowite wynagrodzenie. Nie widzi pan w tym nic
      niestosownego?

- Nie. Umów należy dochowywać. Kwestie tego koncertu w Toruniu miałem ustalone
      znacznie wcześniej.

Jeszcze przed podjęciem decyzji o kandydowaniu do Senatu?

- Oczywiście. Teraz już nie mogę z tego zrezygnować. A więc chcę wypełnić swoje
      obowiązki jak najlepiej.

Kiedy związał się pan umową z siecią Deichmann?

- Ojej... Trudne pytanie, ja naprawdę tego nie pamiętam...

Koncert reklamowy wykonywany przez polityka partii domagającej się zerwania
      związków między polityką a biznesem to normalna sytuacja?

- A jeśli będę śpiewał w przerwie meczu piłkarskiego na stadionie - też będzie
      pan temu przeciwny?

Dziwi mnie, że parlamentarzysta firmuje swoim nazwiskiem prywatną sieć podczas
      jej kampanii reklamowej.

- Nie przesadzajmy. Rozdzielajmy politykę od pracy.

A pan jest politykiem Prawa i Sprawiedliwości czy muzykiem?

- Muzykiem. Nie jestem zawodowym politykiem, więc nie widzę powodu, dla którego
      teraz nagle miałbym zmieniać swoje plany. Muzyka jest dla mnie źródłem
      utrzymania. Mam zamiar nadal koncertować. Polityką zajmować będę się w trakcie
      posiedzeń Senatu. A moje plany muzyczne są od tego niezależne. Jestem w stanie
      dzielić swój czas między pracę w Senacie i koncerty.

osobiscie wstyd mi ze taki typek reprezentuje lubelszczyzne w senacie
      • Gość: wisia Re: poczytaj sobie tutaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 00:54
        Znaj proporcjum, mocium panie!!! Ale zeby ja znac - trzeba wiedziec co jest
        dobre, a co jest naganne! A pecunia non olet... Niedobrze sie robi:(
        • aron2004 Re: poczytaj sobie tutaj 01.10.05, 07:49
          przecież to jego zawód

gdyby prawnik-senator bronił Deichmanna przed sądem to nikt by się nie czepiał

gdyby senator-lekarz leczył pracowników Deichmanna to nikt by się go nie czepiał

dlaczego czepiają się Cugowskiego który śpiewa

zazdrość że do Senatu nie wszedł nikt z SLD?
          • Gość: zawiedziony Re: poczytaj sobie tutaj IP: *.lublin.mm.pl 01.10.05, 12:18
            nie zauwazasz tutaj pewnej roznicy ? ale ty oczywiscie musisz od rau pluc ze sld
            nie weszlo !

senator-prawnik broniac pracownikow deichmana wykonywalby swoj zawod prawnika,
            wykorzystujac swoja nabyta wiedze prawnicza

senator-lekarz leczac pracownikow deichmana wykonywalby swoj zawod lekarza,
            wykorzystujac swoja nabyta wiedze lekarska

natomiast senator-cugowski takze wykonywalby swoj zawod, dajac np. koncert dla
            pracownikow deichmana (nawet platny), ale nie zatrudniajac sie w taniej
            reklamie, gdyz biorac udzial w reklamie istnieje podejrzenie (ktorego nie jestes
            w stanie ani udowodonic ani obalic) ze moze on wykorzystywac swoja pozycje
            senatora, a wiec wybieralnego reprezentanta spoleczenstwa do celow zarobkowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka