aron2004 30.09.05, 17:51 co wy chcecie od Cugowskiego? własną pracą i talentem doszedł do sławy i pieniędzy a nie przez wycieranie posadzek w różnych komitetach partyjnych i siedzenie na zebraniach aktywu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciupazka Re: co wy chcecie od Cugowskiego? 30.09.05, 17:53 Hehe... żeby przestał może śpiewać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janinabezhektaro Re: co wy chcecie od Cugowskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 22:56 Znowu w zyciu mi nie wyszlo................... taki refren to jego motto zyciowe. ale nam po co cierpiec za Cuga .Milo bylo slychac Cugowskiego ale go nie widziec . A teraz jeszcze go widziec Bo za malysze......Buska Pitbulla czy amsta............fa Telewizor 21 cali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: co wy chcecie od Cugowskiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 17:56 Ale nie denerwuj się. Poprostu jeden śpiewa, a drugi jest politykiem. Czasem takie mieszanki mogą być niebezpieczne. Przykład: prof. Religa. On jest świetnym kardiologiem, ale na polityce wyłożył się kilka razy. Teraz już inaczej na niego się patrzy wielu ludzi niż wcześniej. A teraz Cugowski: on pasuje do Budki Suflera (w sensie pozytywnym oczywiście to piszę), ale polityka może namieszać. I żeby później nie śpiewał nam na koncercie pod zamkiem: "Znowu w życiu mi nie wyszło..." :D Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: co wy chcecie od Cugowskiego? 30.09.05, 18:10 nie wiem - chodzi o to że Cugowski nie studiował w Moskwie jak Kurczuk? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: co wy chcecie od Cugowskiego? 30.09.05, 18:11 każdy polityk ma swój zawód ( zwykle). Reagan był aktorem i jednym z najlepszy ch prezydentów USA. Dlaczego piosenkarz ma mieć zamkniętą drogę do polityki? czy facet po WUMLu jest lepszy od Cugowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony poczytaj sobie tutaj IP: *.lublin.mm.pl 01.10.05, 00:29 wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67805,2946095.html Senator PiS Krzysztof Cugowski zadebiutuje dziś jako pierwszy w Polsce śpiewający parlamentarzysta. Wystąpi z okazji otwarcia nowego sklepu w Toruniu. Asortyment: obuwie Niemiecka sieć sklepów obuwniczych Deichmann będzie w sobotę na głównym deptaku Torunia promować swój nowy sklep. Ludzi mają przyciągnąć znane nazwiska - oprócz aktora Cezarego Pazury wystąpi Budka Suflera z wokalistą Krzysztofem Cugowskim. To jego pierwszy publiczny występ od czasu, gdy na Lubelszczyźnie został wybrany do Senatu. Cugowski regularnie bierze udział w koncertach promocyjnych. To się opłaca - Budka Suflera należy do najdroższych zespołów w Polsce. Aby wynająć muzyków, trzeba liczyć się z wydatkiem kilkudziesięciu tysięcy złotych. - Czy senatorowi wypada występować na otwarciu sklepu z obuwiem? - pytamy Adama Bielana, rzecznika prasowego PiS. - Nie chcę tego komentować, nie znam sprawy - odpowiada zaskoczony Bielan. - Pan Cugowski nie został jeszcze zaprzysiężony na senatora. - Przyszłemu senatorowi wolno wszystko. Osobną sprawą jest kwestia wyczucia i smaku - mówi Zbigniew Romaszewski, członek komisji regulaminowej i etyki w mijającej kadencji Senatu. Jego zdaniem senatorowi Cugowskiemu nie można zabronić wykonywania zawodu, podobnie jak bankierowi lub adwokatowi, który został parlamentarzystą. Toruńscy działacze PiS nie wybierają się do sklepu z butami, żeby spotkać się z przyszłym senatorem. - Mam inne obowiązki, a koledzy jadą na konwencję wyborczą Lecha Kaczyńskiego do Gdańska - mówi Zbigniew Girzyński, który wywalczył mandat poselski. W Deichmannie, który wynajął Cugowskiego, nie było nikogo, kto mógłby komentować zatrudnienie muzyka - senatora. - Jest piątek, wszystkie osoby odpowiedzialne za marketing się rozjechały. A ja nie chciałabym publicznie tego oceniać - powiedziała kobieta, która wczoraj odebrała telefon we wrocławskiej siedzibie firmy. Paweł Rzekanowski: Ma pan zamiar odwołać swój występ z okazji otwarcia sklepu obuwniczego? Krzysztof Cugowski: Nie, a dlaczego? W ostatnim czasie sytuacja się nieco zmieniła... - Jestem muzykiem, czeka mnie koncert. Myślę o tym, jak najlepiej zaprezentować repertuar Budki Suflera. Dlaczego pan sądzi, że coś się zmieniło? Senator, osoba reprezentująca tysiące ludzi, śpiewa na otwarciu sklepu obuwniczego i pobiera za to sowite wynagrodzenie. Nie widzi pan w tym nic niestosownego? - Nie. Umów należy dochowywać. Kwestie tego koncertu w Toruniu miałem ustalone znacznie wcześniej. Jeszcze przed podjęciem decyzji o kandydowaniu do Senatu? - Oczywiście. Teraz już nie mogę z tego zrezygnować. A więc chcę wypełnić swoje obowiązki jak najlepiej. Kiedy związał się pan umową z siecią Deichmann? - Ojej... Trudne pytanie, ja naprawdę tego nie pamiętam... Koncert reklamowy wykonywany przez polityka partii domagającej się zerwania związków między polityką a biznesem to normalna sytuacja? - A jeśli będę śpiewał w przerwie meczu piłkarskiego na stadionie - też będzie pan temu przeciwny? Dziwi mnie, że parlamentarzysta firmuje swoim nazwiskiem prywatną sieć podczas jej kampanii reklamowej. - Nie przesadzajmy. Rozdzielajmy politykę od pracy. A pan jest politykiem Prawa i Sprawiedliwości czy muzykiem? - Muzykiem. Nie jestem zawodowym politykiem, więc nie widzę powodu, dla którego teraz nagle miałbym zmieniać swoje plany. Muzyka jest dla mnie źródłem utrzymania. Mam zamiar nadal koncertować. Polityką zajmować będę się w trakcie posiedzeń Senatu. A moje plany muzyczne są od tego niezależne. Jestem w stanie dzielić swój czas między pracę w Senacie i koncerty. ********* osobiscie wstyd mi ze taki typek reprezentuje lubelszczyzne w senacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia Re: poczytaj sobie tutaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 00:54 Znaj proporcjum, mocium panie!!! Ale zeby ja znac - trzeba wiedziec co jest dobre, a co jest naganne! A pecunia non olet... Niedobrze sie robi:( Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: poczytaj sobie tutaj 01.10.05, 07:49 przecież to jego zawód gdyby prawnik-senator bronił Deichmanna przed sądem to nikt by się nie czepiał gdyby senator-lekarz leczył pracowników Deichmanna to nikt by się go nie czepiał dlaczego czepiają się Cugowskiego który śpiewa zazdrość że do Senatu nie wszedł nikt z SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: poczytaj sobie tutaj IP: *.lublin.mm.pl 01.10.05, 12:18 nie zauwazasz tutaj pewnej roznicy ? ale ty oczywiscie musisz od rau pluc ze sld nie weszlo ! senator-prawnik broniac pracownikow deichmana wykonywalby swoj zawod prawnika, wykorzystujac swoja nabyta wiedze prawnicza senator-lekarz leczac pracownikow deichmana wykonywalby swoj zawod lekarza, wykorzystujac swoja nabyta wiedze lekarska natomiast senator-cugowski takze wykonywalby swoj zawod, dajac np. koncert dla pracownikow deichmana (nawet platny), ale nie zatrudniajac sie w taniej reklamie, gdyz biorac udzial w reklamie istnieje podejrzenie (ktorego nie jestes w stanie ani udowodonic ani obalic) ze moze on wykorzystywac swoja pozycje senatora, a wiec wybieralnego reprezentanta spoleczenstwa do celow zarobkowych. Odpowiedz Link Zgłoś