09.06.11, 22:25
Obiecałam młodemu, że jak się będzie dobrze uczył ( o ja głupia) to mu pozwolę hodować jakieś malutkie zwierzątko. Miałam na myśli raczej kilka rybek w szklanej kuli ze względu na fakt posiadania kota, małego mieszkania i jeszcze mniejszego dziecka, a także tego że opieka nad stworzeniem bożym i tak mimo obietnic będzie na mojej głowie.
A on chce mieć owada takiego 'uniewolnionego' big_grin albo pająka - po czym podał kilka nazw gatunków z czego ja znam tylko patyczaki i tarantule. Ta druga nie ma szans w ogóle, kategorycznie nawet jakby średnia ocen wyniosła 7,0 - jednym słowem noł łej.
Żółw też odpada razem z jaszczurką i wszystkie gryzonie, a także pies i ptaki.
Dam radę by te patole przeżyły z nami pod jednym dachem? Ma ktoś toto? Mogę liczyć na pomoc jakby co?
Obserwuj wątek
    • stillgrey Re: Patyczaki 09.06.11, 22:36
      zamiast patyczakow kupilabym straszyki australijskie, najlepiej jajeczka.
      plus jest taki, ze wylegna sie za jakies pol roku, a 10 jajeczek kosztuje 2zlwink no i jaka radosc jesli sie samemu wyhoduje zwierzakismile
      straszyki sa duzo ladniejsze i ciekawsze od patyczakow, jedza liscie malin, jezyn itp.

www.egzotica.pl/articles.php?id=169
      www.google.pl/search?um=1&hl=pl&client=firefox-a&rls=org.mozilla:pl:official&tbm=isch&sa=X&ei=HS7xTbSpFo6WOq7U_PUC&ved=0CDYQvwUoAQ&q=straszyk+australijski&spell=1&biw=1680&bih=856
      • stillgrey Re: Patyczaki 09.06.11, 22:38
        tutaj do kupienia juz wyklute:

allegro.pl/straszyk-australijski-psg-9-patyczak-straszyki-i1656412701.html
      • moonshana Re: Patyczaki 09.06.11, 22:43
        popieram. straszyki są niegłupie i w lato łatwo dla nich o aprowizację.
        no i sto lat to one nie żyją, nie będzie kłopotu kto się nimi zajmie jak młody na studia pójdziesmile
      • zuzanka79 Re: Patyczaki 09.06.11, 22:46
        A ty to miałaś?
        Kurcze pół roku? Za pół roku to ja sama jako zniosę ze zniecierpliwienia big_grin
        I wielkie toto, jakieś takie .... nooo... groźne wręcz. Jak ja go gołymi ręcami z terratium do słoja przy czyszczeniu wyciągnę? W życiu. Małżon po obejrzeniu zdjęć też nie big_grin

Jaja patyczaków tez można kupić. I też będzie swoje wyhodowane od poczęcia prawie wink .
        Patyczak to jak ważka bez skrzydeł wygląda. A ważek się nie boję.
        • stillgrey Re: Patyczaki 10.06.11, 09:55
          Miałam straszyki jakies 5 lat temu, świetne są, można je brać na ręce, nie gryzą, nie są płochliwe i wyglądaja jak miniaturowe stwory z horrorowwink Mlody by kumplom zaszpanowal;D

wyciągać z terrarium możesz w rękawiczkachwink zresztą założe się, ze Młody nie miałby takich obiekcjiwink
    • karra-mia Re: Patyczaki 09.06.11, 22:43
      no kochana cierp ciało...
      pozwól mu juz lepiej na tego żółwiasmile
      • zuzanka79 Re: Patyczaki 09.06.11, 22:48
        Żółw odpada, bo Miśka go wymęczy tak, że w życiu łba ze skorupki nie wyciągnie. A nie po to zwierza do chałupy przygarniam, by go izolować, nie?
        • karra-mia Re: Patyczaki 09.06.11, 22:53
          ja mam z głowy, starszy miał 3 lata, pojawił się pies, pies miał rok, pojawił się młodszy i teraz to mam wrażenie, że Oli z nas wszystkich najbardziej kocha psicę, a psica z nas wszystkich najbardziej kocha Olkasmile ot takie żmije na własnej piersi wyhodowałamwink
          • zuzanka79 Re: Patyczaki 09.06.11, 23:01
            Do kochania moi mają kota. Ulubiona zabawa Miśki to wyrzucanie piłek z fontanny plejcośtam kotu na kafelki w kuchni, kotka szaleje, Marysia szaleje. Przynajmniej się ta fontanna na coś przydała wink
        • amoreska Re: Patyczaki 10.06.11, 18:38
          Żółw, żółw i jeszcze raz żółw smile
          Tzn. jeden żółw, a nie trzy tongue_out
          Najlepiej wodny, w akwaterrarium z klapką - Miśka ręki nie wsadzi (?)
          Patrzenie, jak ta mała gadzina wtranżala surową wołowinkę - bezcenne big_grin
    • najeeli Re: Patyczaki 09.06.11, 22:52
      zuz ja miałam, fajne stworzaki
      opieka nieskomplikowana, a i oswajaja się fajnie i łażą po rękach, nie sa płochliwe
      tylko pilnuj wyrzucania jajek, bo inaczej bedziesz miała je wszedzie w setkachbig_grin
      mój miał na imie kubuś
      a potem miał okj 150 dzieci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka