Dodaj do ulubionych

Szczerze i uczciwie

21.10.05, 21:37
8 głosów w najbliższej rodzinie. Nie głosujemy ani na T. ani na K. Zostajemy
w domu.( W gruncie rzeczy plusy jednego równoważą minusy drugiego, a poparcie
radyjka dla K. wywołuje obrzydzenie! I to tez jest minus!).
Obserwuj wątek
    • dizel8 Re: Szczerze i uczciwie 21.10.05, 21:47
      ja natomiast ide głosować ale z podobnych powodów oddam nieważny głos.zakreśle
      krzyżyk przy jednym i przy drugim,można też oddać czystą kartke ale wtedy zawsze
      sobie może ktoś ten krzyżyk dopisać przy liczeniu :)
      • Gość: bronia Re: Szczerze i uczciwie IP: *.lublin.mm.pl 21.10.05, 21:55
        Ja też nie mam faworyta.Z dwojga złego lepszy zły Tusk niż jeszce gorszy
        Kaczynski.Jego się boję,pomimo że nikomu nic złego nie zrobiłam.
        Jest dwóch kandydatów spośród których należy wybrać jednego (z dwojga złego)
        olę szuję Tuska niżwalniętego,oddanego kosciołowi Kaczyńskiego.Wiele
        wskazuje,że ten nieodpowiedzialny stworek może wywołać wojnę rosyjsko-polską
        oraz wojnę ukraińsko-białorusko-polską.
        • aron2004 Re: Szczerze i uczciwie 21.10.05, 21:59
          a ja głosuję na Kaczyńskiego. Oczywiście jak wygra Tusk to nie będę płakał.

Do Kaczyńskiego przekonała mnie jego wojna z gejami, bo geje faktycznie sobie
          za dużo pozwalają. mnie np. na forum nazwali faszystą tylko dlatego że nie
          życzę sobie żeby jakiś facet machał fiutem na paradzie i żeby geje adoptowali
          dzieci. Dziękuję za taką tolerancję gdzie inaczej myślących nazywa się
          faszystami.

do Tuska zniechęciła mnie HGW i Wałęsa. Poparcie lewizny ma tu mniejsze
          znaczenie, oni po prostu chwytają się brzytwy. Choć na liberalne poglądy Tuska
          patrzę łaskawym okiem.
          • Gość: lisek Re: Szczerze i uczciwie IP: *.lublin.mm.pl 21.10.05, 22:50
            tez gejow nie lubie ale ich toleruje. Nie ide na wybory.
            • Gość: mama Re: Szczerze i uczciwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 00:14
              jasne miej to w dupiie synku
    • Gość: Anka pani Joanno IP: *.chello.pl 22.10.05, 17:28
      Ja sie tego po pani nie spodziewalam, serio. Nie opowiada pani poczucie
      wolnosci polaczone z poczuciem odpowiedzialnosci? Nie smieje sie ani nie pytam
      zlosliwie. Moze w takim razie trzeba przejrzec programy partii i poszukac tego,
      co dla pani jest dobre, niekoniecznie dla narodu? Ja znalazlam. I przyznaje, ze
      podeszlam do sprawy egoistycznie i znalazlam to, co jest dobre dla mnie i
      dzieci.
      PS. Cztery razy czytalam pani nick, doszukujac sie "podpuchy", ze ktos sie
      znowu pod pania podszyl.
      • joannabarska Otwartym tekstem! 22.10.05, 20:00
        Pani Anko,jak szczerze, to szczerze. Moim kandydatem był Cimoszewicz.
        Wyrolowano go (Miodowicz, człowiek Tuska jakkolwiek by patrzeć, solidnie maczał
        w tym palce!), głosowałam na Borowskiego. Teraz między panami T. i K. nie mam
        wyboru. Obu nie lubię i nie cenię. Przynajmniej śladowo obniżę frekwencję
        zostając w domu. Inaczej mowiąc -"Ohne uns"!(To bylo głosne hasło na Zachodzie
        przed ponad półwieczem!).
        • Gość: aron Re: Otwartym tekstem! IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 22.10.05, 21:09
          Cimoszewicz sam się wyrolował myląc się w oświadczeniach. Gdyby napisał prawdę
          to Miodowicz nic by mu nie zrobił.
        • anka401 Re: Otwartym tekstem! 22.10.05, 22:15
          ależ ja tez byłam za Cimoszewiczem! I to nie z miłości do niego, ale z tego
          powodu,że uważam iż powinno się dokończyć to, co się zaczęło. I Cimoszwicz
          miałby piekne głosy od mojej rodziny! Choć Babcia była w AK, a Dziadzio
          więziony na Zamku, choć Rodzice nie należeli do partii a zajmowali kierownicze
          stanowiska, choć jesteśmy ludźmi wierzącymi i uczciwymi, głosowalibyśmy za
          Cimoszewiczem. Bo świństwa i przekręty są syndromem dzisiejszych czasów, a nie
          lewicy.Przedyskutowaliśmy w rodzinie i będziemy głosować na Kaczyńskiego. I nie
          ma to nic wspólnego z Radiem Maryja, którego się u nas nie słucha:) Ale moje
          poczucie odpowiedzialności każe mi wybrać z tego, co jest.
    • Gość: Paweł Re: Szczerze i uczciwie IP: *.homeip.net / *.homeip.net 22.10.05, 19:56
      Wam to nigdy nie dogodzi. Kto by nie kandydował, to zły, nie nadaje się, itd. I
      dlatego w Polsce jest jak jest.
      • Gość: karo Re: Szczerze i uczciwie IP: *.lublin.mm.pl 22.10.05, 23:16
        Wcale tak zle w Polsce nie jest. Porownaj z innymi KDL!
        • aron2004 Re: Szczerze i uczciwie 23.10.05, 07:55
          oczywiście że mogłoby być lepiej. Ale np. tak jeżdżąc po Czechach ja wcale nie
          widzę zeby oni byli tak strasznie bogatsi od nas. Generalnie to Słowenia się
          mocno wyróżnia in plus z dawnych KDLów.
          • joannabarska Re: Szczerze i uczciwie 26.10.05, 22:44
            Słowenia nie byla, jak pamiętam, KDL-em. Nie mylisz,aronie,Słowenii ze Słowacją?
            • empi korepetycja 26.10.05, 22:51
              pl.wikipedia.org/wiki/Kraje_socjalistyczne

pzdr.
      • Gość: mysle Re: Szczerze i uczciwie IP: *.centertel.pl 23.10.05, 14:56
        mysle ze niska frekwencja spowodowana jest wysokim poziomem )w naszym
        spoleczenstwie) ludzi o mentalnosci chlopa panszczyznianego. Niestety to efekt
        50 lat dyktatury czerwonych gnid.
        ale jak zejda oni z tego swiata i ich zlodziejskie uklady to bedzie lepiej.
        Zydzi tez musieli szwendac sie 50 lat zeby oczyscic swoj narod z mentalnosci
        niewolnika.
    • Gość: różnica zdań Re: Szczerze i uczciwie to jest nie bardzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 08:17
      „Ja Panu Bogu dziękuję codziennie, że jest w Polsce takie radio, które się
      nazywa Radio Maryja. Matce Najświętszej zawierzam dalszą działalność."
      • Gość: stary kryminalista Re: Szczerze i uczciwie to jest nie bardzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 08:20
        mam nadzieje ze przynajmnie wiesz kto sie modlił codziennie za radio Maryja
        ON odszedł 2 kwietnia...
        ale ja sie modle tak jak ON
        za całą Polskę
    • Gość: głośniki Dzień JANA PAWŁA II.....nie wstydźmy sie łez, FILM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 08:34
      www.papiez.max.boo.pl/papiez.html
      • joannabarska Bez profanacji IP neoplus.adsi.tonet.pl!!! 23.10.05, 10:11
        Aktywny jestes nadający spod IP*neoplus.adsi.tonet.pl.!!! O 8.17.,8.20 i 8.34.
        Ta sama linia rozumowania, tylko z pomysłami dotyczącymi "podpisów" ciągle
        masz, asie lubelskiego forum, kłopoty! Radia Maryja i Jana Pawła II już tu nie
        ruszaj, bo ów kontekst to profanacja.
    • mali_bu Re: Szczerze i uczciwie 23.10.05, 11:58
      Ciężkie czasy nastały w domu rodziny Barskich odkąd Wołodja wybrał żubry.
      • joannabarska Re: Szczerze i uczciwie 23.10.05, 14:41
        "Mali-bu" - przeciwnie, czasy b.dobre, mam umowy na korespond. z Polski z
        kilkoma pismami spoza kraju. Przypomnialo sobie nawet jedne sprzed 16 lat...
        Ozywilo sie, nie martw sie o nas.
        • Gość: antyCzerwonyPajak Re: Szczerze i uczciwie IP: *.centertel.pl 23.10.05, 14:52
          te gazety to pewnie Izwiestia itd :)) i inne szmatlawe odpowiedniki szmatlawego
          NIE :)
          • joannabarska Re: Szczerze i uczciwie 23.10.05, 16:02

--Jestes balwanem ty "antyCzerwonyPajaku".
            "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się smutno, kiedy umrzesz". JULIAN TUWIM
            • Gość: antyCzerwonyPajak Re: Szczerze i uczciwie IP: *.centertel.pl 23.10.05, 16:21
              z Twoich ust to brzmi jak komplement
          • joannabarska Re: Szczerze i uczciwie 23.10.05, 16:04

--A pisma "Izwiestn." dzisiaj tez nie znasz, tylko pleciesz idiotyzmy.
            • Gość: antyCzerwonyPajak Re: Szczerze i uczciwie IP: *.centertel.pl 23.10.05, 16:23
              to pochwal sie
              podaj liste tych czasopism
              bedzie pewnie lista ociekajacych jadem pisemek dla wysadzonych z siodla
              (pamietasz to okreslenie z pewnej ksiazki?).
              • Gość: 2005 Re.''KON by sie usmial". IP: *.sttl.mdsg-pacwest.com 23.10.05, 18:49
                Ha HA HA!! Gdzie u niej szukac szczerosci i uczciwosci, ''CZerwona Pudernica'' zaklamana
                do starosci!!!!!!!!!!
    • Gość: lady Dandruff nieprzespane noce IP: *.it-net.pl 23.10.05, 20:49
      Barska Ci sie szykuja, muahahaaha.
      • joannabarska Re: nieprzespane noce 23.10.05, 21:54
        Gość portalu: lady Dandruff napisał(a):

> Barska Ci sie szykuja, muahahaaha.

==================No,fakt, że nieprzespane, właśnie wysłałam tekscik do
        Hiszpanii, pisząc m.in. o meldunku, jaki skladał brat-prezydent(elekt?) bratu-
        szefowi PiS-u. Ot,ciekawy kraj! Internauci niektorzy takze. Nie męczcie się i
        nie ośmieszajcie!
        • joannabarska Kulturalnie, nie przecze... 23.10.05, 23:44
          Prezes PiS Jarosław Kaczyński podziękował Radiu Maryja i jego dyrektorowi o.
          Tadeuszowi Rydzykowi oraz Ryszardowi Bugajowi i Adamowi Gierkowi za poparcie
          Lecha Kaczyńskiego w wyborach prezydenckich.
          Według J. Kaczyńskiego, jego brata poparły "różne siły, różni ludzie, z bardzo
          odmiennych stron". Wymienił m.in. Rydzyka, a także, jak
          powiedział "autentycznego człowieka lewicy" Bugaja, oraz syna byłego I
          sekretarza KC PZPR Edwarda Gierka, Adama.

Prezes PiS podziękował też aktorom - Olgierdowi Łukaszewiczowi i Ewie Błaszczyk
          (oboje wystąpili w spotach reklamowych L. Kaczyńskiego) i przyjaciołom z
          NSZZ "Solidarność". (Za ONETEM) Na szczęście nie mam kaca...
        • Gość: lady Dandruff Re: nieprzespane noce IP: *.it-net.pl 24.10.05, 20:06
          ?hablas español, bruja?
          • Gość: mundek Re: nieprzespane noce IP: *.lublin.mm.pl 24.10.05, 21:11
            Tu sie mówi po polsku. Pan Prezydent Kaczynski też tak czyni! Niech sie inni
            uczą polskiego!
            • aron2004 Re: nieprzespane noce 24.10.05, 21:18
              bo fakt, że to Bugaj jest w Polsce autentycznym człowiekiem lewicy. Natomiast w
              Polsce nie ma na taką lewicę zapotrzebowania. Może i dobrze. Z dwojga złego
              wolę złodziei z SLD niż fanatycznych obrońców praw gejów.
              • Gość: romeo Re: nieprzespane noce IP: *.lublin.mm.pl 24.10.05, 21:36
                Co ci gej zrobił? Odgryzł cos tam aronie?
                • aron2004 Re: nieprzespane noce 24.10.05, 23:13
                  gej mnie nazwał faszystą bo ośmieliłem się mieć inne poglądy niż Biedroń i
                  Szyszkowska.
        • Gość: lili Re: nieprzespane noce IP: 212.182.94.* 24.10.05, 23:16
          Towarzyszko barska :)nie ośmieszaj swoimi tekstami naszego kraju...
    • ioannabarska znów wyszłam na idiotkę !!! Kwa kwa kwa ! 24.10.05, 21:22
      zaraz zawiozą mnie do Tworek ! Żegnajcie ! Kwa ! Kwa ! Kwa !
      • Gość: bosman Re: znów wyszłam na idiotkę !!! Kwa kwa kwa ! IP: *.lublin.mm.pl 24.10.05, 21:33
        nie wyszedłeś fałszywcu tylko jesteś idiotą. Bulba.
        PS. Ja też olałem kaczki i donaldy. Ciebie też olewam.
        Niestety przez takicj pojebów jak ty obudzilem się w kurniku, no bo
        chyba "kacznika" nie ma
        • Gość: do modlitwy! Re: znów wyszłam na idiotkę !!! Kwa kwa kwa ! IP: *.lublin.mm.pl 24.10.05, 21:34

Wczoraj w Lublinie odbyła się uroczystość odsłonięcia tablicy z Krzyżem Sybiru
          przyznanym Lublinowi przez Związek Sybiraków. Lublin jest jedynym miastem w
          Polsce odznaczonym tym krzyżem.

W uroczystości, którą rozpoczęła Msza św. odprawiona w lubelskiej archikatedrze
          pod przewodnictwem ks. abp. Bolesława Pylaka, który następnie poświęcił
          tablicę, uczestniczyli kombatanci, władze miasta oraz młodzież z lubelskich
          szkół. Związek Sybiraków uhonorował miasto Lublin Krzyżem Sybiru za szczególne
          zasługi w kultywowaniu pamięci o martyrologii Polaków zesłanych na "nieludzką
          ziemię" przez Sowietów i kolaborujących z nimi rodzimych komunistów.
          - Prezydent i Rada Miasta Lublina bardzo mocno zaangażowali się w wiele
          przedsięwzięć upamiętniających Polaków, którzy walczyli o wolną Polskę -
          powiedział w czasie uroczystości Henryk Pielach, wiceprezes Środowiska
          Borowiczan, uzasadniając przyznanie miastu honorowej odznaki sybiraka.
          Kombatant wymienił współorganizowanie przez samorząd Lublina dwóch
          międzynarodowych konferencji poświęconych uwięzionym w łagrach nr 270 w
          Borowiczach, promocję "Księgi Borowiczan", wystawienie pomnika Matki
          Sybiraczki, a także nadanie jednemu z placów nazwy Skwer Borowiczan oraz
          usytuowanie na nim monumentu "Dla pamięci ku przestrodze" upamiętniającego 60.
          rocznicę wywiezienia do łagrów w Borowiczach w ZSRS żołnierzy Armii Krajowej
          aresztowanych przez NKWD i UB.
          Okazała tablica z Krzyżem Sybiru została umieszczona na frontonie głównym
          lubelskiego ratusza poniżej tablicy z Krzyżem Grunwaldzkim.
          Adam Kruczek, Lublin

• Gość: bosman do modlitwy IP: *.lublin.mm.pl 25.10.05, 20:38
            byłeś? to pewnie zostaniesz świętym.
        • ioannabarska Bosmanie !!! Kwa kwa kwa ! 24.10.05, 21:53
          widze że Ciebie mój przyjacielu, tez nieźle popierdo.... ja od wczoraj mam
          gów.. w mózgu / oczywiscie kacze / kwa ! kwa ! Zostało mało czasu, podobno
          kaczyści będą już od jutra wyłapywąć wszystkich lewackich oku..eńców . Robimy
          tak : rano pierwszym busem gdzieś ok. 5 do Warszawki, potem przesiadka na
          kolejkę w kierunku Łowicza i wysiadka na stacji Pruszków Wschodni czyli Tworki.
          Mam tam przygotywany pokój tv i kąpiel raz na tydzień Ty też się Ziomal
          zmieścisz ! Narka ! Kwa kwa ! Sprawdź czy za Tobą nie chodzą ! Kwa kwa!
          • robertw18 P. BARSKA JEST DOBRA 24.10.05, 22:17
            Należą się jej słowa pochwały za to, że wzbudza uśmiech, a w dodatku jakby
            miała bliźniaczkę :)
            Może obie dobiorą sobie coś z drobiu?
            Pozdr.
            • joannabarska Na zachód od Renu 24.10.05, 23:08

Poczytajcie sobie...

WARSCHAU, 24 OKT. Lech Kaczynski, de conservatieve burgemeester van Warschau,
              is gekozen tot nieuwe president van Polen, met de belofte dat hij de sociale
              zekerheid in Polen niet verder zal ondergraven.

Kaczynski, die tot enkele dagen geleden in de opiniepeilingen achterliep op
              rivaal Donald Tusk, kreeg gisteren tijdens een tweede verkiezingsronde ruim 55
              procent van de stemmen. Vooral oudere en armere Polen lijken massaal naar de
              stembus te zijn gekomen, uit angst voor verdere economische hervormingen. Tusk
              werd de afgelopen maanden door Kaczynski afgeschilderd als een kille liberaal.

De winnaar zei gisteren dat Polen in 2010 mogelijk een referendum zal houden
              over invoering van de euro. Dat wordt door analisten gezien als een teken dat
              Polen minder vastberaden is om de Europese munt in te voeren. De Poolse zloty
              werd vanmorgen meteen zwakker.

Tijdens zijn campagne beloofde Kaczynski om af te rekenen met de volgens hem
              kwalijke invloed van de Poolse oud-communisten die, ondanks zestien jaar
              democratie en vrijheid, achter de schermen nog steeds aan de touwtjes zouden
              trekken. Gisteren sloeg hij al een meer verzoenende toon aan: ,,Het onrecht
              moet worden rechtgezet, maar wat Polen vooral nodig heeft is eensgezindheid.''

Vier weken geleden won Kaczynski's partij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) ook
              de parlementsverkiezingen ten koste van Burgerplatform, de partij van Donald
              Tusk. De twee partijen willen een coalitie vormen, maar de
              presidentsverkiezingen stond soepel overleg in de weg. Kaczynski riep ,,mijn
              vrienden in Burgerplatform'' gisteren op om nu snel tot een akkoord te komen.

Tusk won twee weken geleden de eerste ronde van de presidentsverkiezingen, waar
              in totaal twaalf kandidaten aan meededen. Van de kiezers die bij die
              gelegenheid voor hem stemden bleek gisteren zo'n 7 procent te zijn overgelopen
              naar Kaczynski. Bovendien schaarde de radicale boerenleider Andrzej Lepper, die
              twee weken geleden als presidentskandidaat 15 procent van de stemmen kreeg,
              zich vorige week achter Kaczynski. Tachtig procent van de Lepper-stemmers heeft
              gisteren op Kaczynski gestemd. In het algemeen deed Tusk het beter in het
              westen van Polen en Kaczynski in het armere oosten. De opkomst bij de
              verkiezingen was 50 procent, ongeveer evenveel als bij de eerste ronde, twee
              weken geleden.

Polen heeft ongeveer 30 miljoen stemgerechtigden

24 oktober 2005

• robertw18 NIECO ŚMIESZNE... 25.10.05, 19:33
                są niderlandzkie określenia: p. Tuska - "kille liberaal" (brzmi zabójczo) i p.
                Leppera - "boerenleider Andrzej Lepper" co brzmi jak "przywódca Burów" (ładnie
                kojarzy się też z burakami i, słusznie, z niemieckim "Bauerem")

Poza tym żadnych szczególnych nowin... (może ta o zamiarze późnego referendum w
                sprawie przejścia na euro?)
                Pozdr.
          • Gość: bosman do plagiatora ioanna cośtam IP: *.lublin.mm.pl 25.10.05, 20:37
            Przecież wszyscy wiedzą ze jesteś pojeb.any. A o miejscu w Tworkach(znasz je,
            jak widać z opisu dobrze) piszesz bo cię kaczki wypuściły? Tak , napewno, oni
            potrzebowali pojebów do głosowania a teraz muszą im się jakoś odpłacić.Twoje
            posty wskazują na poziom intelektualny leppera w pierwszym stadium rozwoju,
            chociaż nie, on taki chamski i tępy nie był jednak nigdy a ty zatrzymałeś się
            na poziomie rozwielitki, o ile wiesz co to jest. I podciągnij dresik prostaku,
            bo ci się zawiesił na kutasie i wyglądasz na większęgo ofermiastego flejtucha
            niż jesteś. Pałuj się gnido. I całuj w kakałko Giertycha, to zapewne twój idol.
    • Gość: antyCzerwonyPajak Re: Szczerze i uczciwie IP: *.centertel.pl 25.10.05, 10:22
      no i?
      ciesze sie ze nasze wybory zostaly zauwazone zagranica
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka