Dodaj do ulubionych

Imponująca inwestycja Felicity

27.10.05, 09:31
tyko spójrzcie na ten projekt :
kurier.lublin.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=20166
jest świetny, ja zamarłem z wrażenia. Budowa ruszy już na wiosne, Plaza to
przy tym pikuś :)
Obserwuj wątek
    • Gość: mm Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 27.10.05, 09:52
      wreszcie mall z prawdziwego zdarzenia. Teraz juz bedzie i H7M i reserved i
      wszystko inne. Czyzby się narzekania skończyły ;>
      • aron2004 Re: Imponująca inwestycja Felicity 27.10.05, 09:52
        błagam tylko nie REserved!
      • guitarwizard Re: Imponująca inwestycja Felicity 29.10.05, 22:42
        A ja powiem tyle- mi sie podoba i czekam na realizacje :) dosyc mam
        glupkowatych komentarzy w stylu "na pewno sie nie wybuduje" i frustratow ktorzy
        jedyne co robia to porownuja Lublin do Rzeszowa albo Bialegostoka.
    • Gość: leszeke hmm ... ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 10:16
      Gray Int. => szara strefa ? tak wyraźnie to sygnalizują ? ;)
      • Gość: Skała Re: hmm ... ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 10:33
        To duża szansa dla Lbn by wyszedł z cienia Polski C,Ikeii nie bedzie,wiec nadal
        droga Lbn-Wawa bedzie zatloczona przez milosnikow Szwedzkiej
        tandety,hehehe,ktorzy jezdza maluchami po mebelki i inne art....za to bedzie
        kilka innych fajnych sklepow,co uczyni nasz rynek ciekawszym i bardziej
        zroznicowanym,i oczywiscie przybedzie kilka miejsc pracy,
        pozdr
        • Gość: VS Re: hmm ... ;) IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 27.10.05, 16:29
          Ciekawy jestem jak już to wybudują na co bedzie narzekać część społeczności tego
          forum?Moja pierwsza propozycja:
          1.Ze w Lublinie nie ma miejsca gdzie mogą startować promy kosmiczne,a na
          przylądku Canveral jest....

dawajcie swoje typy:-P
        • Gość: Lubelak Re: hmm ... ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.05, 13:40
          Skała,
          Nie rozumiem co to znaczy wychodzenie z Polski C.
          Chyba mówisz o sobie.Może masz taką mentalność.
          Ja mam europejską pracę w Lublinie i żyję b. dobrze.
          Można.Tylko trzeba chcieć.
          Natomiast co do Ikei, wciąż trwają nieoficjalne rozmowy, aby znalazła się ona w
          tym kompleksie.
    • ryza_malpa1 Re: Imponująca inwestycja Felicity 27.10.05, 11:10
      Cieszę się.
      W ostatni weekend zazdrościlam Warszawiakom ciuchów, możliwości wyboru i
      sklepów czynnych w soboty do 22.
      Cen ubiorów markowych juz mniej.....
      • budrys77 Re: Imponująca inwestycja Felicity 27.10.05, 16:31
        gratuluję bardzo ciekawej bryły architektonicznej. na prawdę ładne. Pzdr
        • Gość: H Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 19:18
          Nie przesadzajmy z tą "ciekawoscią"...:-) Jak na stelmacha źle nie jest, ale nie
          jest to też rewelacja. Największe wątpliwosci mam do "wieży widokowej" - takie
          coś strasznie zaśmieci krajobraz i panoramę naszego pięknego niskiego miasta.
          Poza tym niezły sposób na wykorzystanie zaniedbanych w zasadzie dizsiaj terenów.
          Pozdr.
          • Gość: JA Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: 212.182.102.* 27.10.05, 21:17
            To co jest zaprezentowane to jest dopiero I etap całej inwestycji.Pewno stąd ta
            wieża , że będzie pasowała do całości.Docelowo ma tam pracować .... pracowników
            ( nie powiem ile pewnie jutro bedzie w prasie :-))

A tak nawiasem mówiąc z trasy Świdnickiej jest jeden z ciekawszych widoków na
            panorame miasta a inwestycja już jest realizowana

ps: bedzie to stowarzyszenie?
            • Gość: H Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 22:15
              Będzie, będzie! Czy zgłaszałeś(aś) się mailem do mnie, czy pytasz tylko z
              czystego zainteresowania? Bo jeśli chcesz przystąpić, to daj znać - podam trochę
              wiecej informacji.
              Pozdr.
        • Gość: mały Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 20:41
          Brawo dla architekta Stelmacha za ciekawą i klimatyczną wizję MEGA-
          Hipermarketu!!!! Gdyby jeszcze pan Stelmach nie proponował takich
          Megaprodukcji w pobliżu Starego Miasta to chyba bym go polubił!!!
          • sonnenkinder Re: Imponująca inwestycja Felicity 27.10.05, 22:36
            Czy Wy troche nie przesadzacie po pierwsze,ze za wysokie po drugie, ze za
            blisko Starego Miasta? No Panowie, troche logiki bo to juz traca fanatyzmem. W
            tym projekcie najciekawszy jest plac z fontannami i dominanta wiezy. Reszta
            to "blaszak" tylko z wieksza iloscia szkla. Skoro na przedmeisciach jest nadal
            za blisko, to gdzie bylo by dobrze stawiac takie obiekty?
            • Gość: H Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 23:39
              Mały jak sądzę mówiac o otoczeniu starówki miał na myśli inny projekt p.
              Stelmacha, który mialby powtać na terenie ogródków dzialkowych pod zamkiem.
              A ja swoją wypowiedź uściślę: jeśli spojrzymy od strony wjazdu do miasta od
              wschodu, to taka dominanta wysokosciowa moze być zbyt istotna w ogólnym widoku.
              Jęlsi byśmy postrzegali miasto jako wycinki, a nie całosć - to faktycznie jest
              to daleko, podobnie, gdybyśmy patrzyli z innej strony, a jednak ukształtowanie
              terenu i szczególny charakter widoku Lublina od wschodu - zwłaszcza w związku z
              doliną Bystrzycy, sprawia że o ile nie bałbym się wcale gdyby taki obiekt miał
              powstać w okolicach Kraśnickiej czy Warszawskiej, to niestety od wschodu moze
              ingerować w panorame miasta - jedyną w zasadzie jeszcze czytelną - bo z innych
              stron zabudowa i tak już skutecznie zasłonila dalsze widoki. To chyba nie jest
              fanatyzm?:-)
              Pozdrawiam!
              • zorbi1 Re: Imponująca inwestycja Felicity 27.10.05, 23:48
                Tak właściwie to kto miałby oglądać miasto z tamtej strony. Tam przecież nic
                nie ma...
                • Gość: H Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 23:52
                  Z tamtej, to znaczy z której?
                  Jesli masz na myśli wjazd od wschodu, to pojedź proszę na wycieczkę i zobacz jak
                  dobrze iwdać z drogi starówkę, kiedy jedzie się al. Witosa - a to tuż obok. Z
                  pewnoscią ładny widok na stare miasto byłby z tej planowanej prze stelmacha
                  wieży, ale należałoby najpierw dobrze rozważyc korzysci i wady tego pomysłu.
                  Pozdr.
                  • zorbi1 Re: Imponująca inwestycja Felicity 28.10.05, 08:13
                    Z Witosa świetnie widać starówkę, jeżdżę tamtędy dość często i wiem. Ale wieża
                    ma być po prawej stronie wjeżdżając do Lublina więc nikomu nie będzie nic
                    zasłaniać, ponieważ widok jest na wprost i trochę w lewo. Jeśli patrzeć od
                    strony gdzie wieża mogłaby coś zasłonić to są tam tylko pola, lasy i może będzie
                    centrum pocztowe.
                    • hubertkm Re: Imponująca inwestycja Felicity 28.10.05, 09:08
                      Wbrew pozorom w mieście widać więcej niżby sie mgło wydawać, dlatego nie jestem
                      przekonany do tej wieży. Np. zanim zaczęli rozbierac odlewnie, to jak się
                      patrzyło na starówkę z 10 piętra KULu, bure gmaszysko stanowiło tło dla starego
                      mista - a wydawałoby się i niskie i daleko - a jednak było qz nazbyt dobrze
                      widoczne. Teraz gdy jest sama konstrukcja, to już jest nieco lepiej - mam
                      nadzieję, że ostatecznie, skoro nikt nie chce tam prowadzic konkretnych działań
                      gospodarczy, to zrekultywują teren i będzie przynajmniej czysto...
                      Pozdr.
                      • sonnenkinder Re: Imponująca inwestycja Felicity 28.10.05, 20:16
                        hmm. Przyznaje racje, ze widok z witosa na starowke jest jednym z ciekawszych
                        jeslli chodzi o "widoki z szosy":)Z tym ze najlepiej widac, przynajmniej wedlug
                        mnie, powiedzmy jakies 300-400 m przed makro, a wiec na wysokosci planowanego
                        centrum. Dodatkowow wieza w tym miejscu moze rzeczywiscie umozliwic podziwianie
                        bardzo ciekawej panoramy.
                        Natomiast projekt w bezposrednim sasiedztwie zamku autorstwa stelmacha uszedl
                        mej uwadze i jesli o niego chodzi malemu to cofam co pwoiedzialem wczesniej na
                        ten temat.
    • 4gwiazdki Tak będzie wygłądała FELICITY 27.10.05, 22:54
      felicity w całej swej okazałości

Opis

• gabriel Re: Tak będzie wygłądała FELICITY 28.10.05, 00:18
        Świetny projekt, już od dawna się o tym wspominało, blisko, zagospodaruje się
        tereny, które teraz "odłogiem leżą" I ta wieża.............. mniam mniam
        Jak w Świdniku lotnisko otworzą to będzie widok. :)
        • hubertkm Re: Tak będzie wygłądała FELICITY 28.10.05, 09:09
          Żeby tylko potem nie było, ze wieża przeszkadza lotnisku:-)
          • folkatka Re: Tak będzie wygłądała FELICITY 28.10.05, 11:26
            Ciekawy jestem jak już to wybudują na co bedzie narzekać część społeczności tego
            forum?Moja pierwsza propozycja:
            1.Ze w Lublinie nie ma miejsca gdzie mogą startować promy kosmiczne,a na
            przylądku Canveral jest....
            ------------------------------------------------------------
            Ba! Canaveral!! Nawet w takim Kazachstanie mają Bajkonur...!!
            • mali_bu Re: Tak będzie wygłądała FELICITY 28.10.05, 11:28
              Może pojawić się jeszcze jeden problem. Budowę oprotestują emerytki z LSM.
    • Gość: waco Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 13:41
      strona Felicity : www.grayinter.com
    • shawman Re: Imponująca inwestycja Felicity 30.10.05, 01:12
      Jeśli to wyjdzie, to będzie sukces wręcz kosmicznej skali jeśli chodzi o
      inwestycje w Lublinie. :) A zarazem krok ku lepszej przyszłości części miasta, w
      której mieszkam od zawsze...

Powodzenia!
    • Gość: adam Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.devs.futuro.pl 30.10.05, 01:42
      pewnie zaczna sie narzekania, ze to kolejne zagraniczne wielkie sklepy
      odbierajace prace polskim drobnym handlowcom:)
    • Gość: Pep3r Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.dashnet.lublin.pl 30.10.05, 14:37
      I bardzo dobrze ! Niech budują. Projekt jest rewelacyjny i powinniśmy wszyscy
      trzymac kciuki za jego powodzenie. To ogromna szansa dla Lublina na znaczny
      napływ gotówki oraz nowe miejsca pracy. To również reanimacja zdegradowanych
      terenów. Każda taka inwestycja to znak dla kolejnych korporacji, że w Lublinie
      warto robić interesy. Oby władze miejskie nie znalazły jakiegoś absurdalnego
      pomysłu na zduszenie tego projektu.
      • Gość: efad4d Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.it-net.pl 30.10.05, 15:32
        patrze na ten projekt, wprawdzie malutkie te zdjecia , ale nie widac , zeby
        planowano puścić tam jakąś nitke wiaduktu nad witosa od strony miasta, , myśle ,
        że skręt w lewo stanie się koszmarem , juz teraz , przejscie na druga strone
        ulicy jest nie lada wyczynem , druga "alternatywna" droga byłby przejzd
        chemiczna- ale tylko teoretycznie- dłuższa , gorsza droga oraz wąskie gardło
        koło makro, no i wiaduktem od strony grygowej- dla nielicznej grupy mieszkanców
        • Gość: Lubelak Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.05, 16:07
          W całym projekcie (a nie tylko na zdjęciach zamieszczonych na stronie Grey'a)
          jest uwzgledniony wiadukt z rondem nad Al. Witosa. Dokładnie taki sam jak przy
          Makro. Do tego przebudowa ul. Grygowej na dwupasmówkę od Witosa do Pancerniaków
          (na tym skrzyżowaniu ma być rondo).
          • Gość: eM3k Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.groove.pl 30.10.05, 19:39
            Tak to prawda z tymi rondami. Niech zaczną już budować : >
            • hubertkm Re: Imponująca inwestycja Felicity 30.10.05, 21:45
              Wszystko fajnie - ale nie nazywajcie tego inwestycją. Inwestycja to jest dla
              tych, którzy beda w ten sposób ściągać z nas kase. Duzo więcej wydamy tam niz
              zarobimy z tego, zę to coś będzie. Takie miejsca są normalnym elementem
              współczesnych miast, ale pamietajmy, ze nie wszystko co się buduje to
              inwestycja. U nas ostatnio określenie "inwestycja" rozpłynęło się niesamowicie
              na każdy niemal sposób wydania pieniędzy.
              Pozdr.
          • Gość: efad4d Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.it-net.pl 30.10.05, 23:21
            patrze na projekty na stronce firmy jedno rondo widze ale nie na witosa, skąd ta
            rozbieżność?
            • Gość: Lubelak Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.05, 11:13
              Po prostu na stronie Grey'a nie ma zaznaczonej wschodniej "flanki" projektu.
              I zarazem wiaduktu nad Witosa. To zaznaczone na wizualizacji rondo jest jednym
              z rond wewnętrznych.
              Informację o układzie komunikacyjnym posiadam z innych źródeł.
              • Gość: efad4d Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.it-net.pl 01.11.05, 23:29
                strasznie jesteś tajemniczy, dziwi mnie , że nie ma tego ronda na projekcie ,
                zwłaszcza że jest to drugie a witosa jakby nie było będzie główny dojazd
    • Gość: mm Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 02.11.05, 17:35
      a co z Selgrosem? wie ktoś?
      • Gość: wee Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 20:31
        selgross ma byc na gesiej, budowa tez podobno ruszy w przyszlym roku
    • Gość: marktfan Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 08.11.05, 22:22
      skad ta radosc oszolomy? biala podlaska juz to przezyla. lublinowi sa potrzebne
      fabryki,zaklady przemyslowe a nie hipermarkety.
      • Gość: Creature Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.resetnet.pl 09.11.05, 10:15
        Sądząc po tonie wypowiedzi sam jesteś niezłym oszołomem:D Co przeżyła Biała Podlaska? Masz na myśli tego Turka? Toż to zupełnie inna inwestycja. Felicity to nie zwykły hipermarket, wejdź sobie na strone Gray'a i poczytaj troche. Zakłady przemysłowe są potrzebne tu się zgadzam, ale nie porównuj tej inwestycji z jakimś Realem bo to troche inna para kaloszy.
        • Gość: Ewa Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 11:58
          a w jakiej to dzielnicy Lublina ? bo nie jestem zorientowana
          • Gość: wow Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 18:10
            na Felinie
            • Gość: Ewa Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 09:45
              dzieki
              a przy okazji bo nie jestem zoreientowana
              czy korzystne jest kupic dzialke pod budowe domu na Elizowce?
              co o tym sadzisz, bo na Slawinku strasznie drogo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka