prosecutor6 27.10.05, 09:31 tyko spójrzcie na ten projekt : kurier.lublin.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=20166 jest świetny, ja zamarłem z wrażenia. Budowa ruszy już na wiosne, Plaza to przy tym pikuś :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mm Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 27.10.05, 09:52 wreszcie mall z prawdziwego zdarzenia. Teraz juz bedzie i H7M i reserved i wszystko inne. Czyzby się narzekania skończyły ;> Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Imponująca inwestycja Felicity 27.10.05, 09:52 błagam tylko nie REserved! Odpowiedz Link Zgłoś
guitarwizard Re: Imponująca inwestycja Felicity 29.10.05, 22:42 A ja powiem tyle- mi sie podoba i czekam na realizacje :) dosyc mam glupkowatych komentarzy w stylu "na pewno sie nie wybuduje" i frustratow ktorzy jedyne co robia to porownuja Lublin do Rzeszowa albo Bialegostoka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszeke hmm ... ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 10:16 Gray Int. => szara strefa ? tak wyraźnie to sygnalizują ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skała Re: hmm ... ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 10:33 To duża szansa dla Lbn by wyszedł z cienia Polski C,Ikeii nie bedzie,wiec nadal droga Lbn-Wawa bedzie zatloczona przez milosnikow Szwedzkiej tandety,hehehe,ktorzy jezdza maluchami po mebelki i inne art....za to bedzie kilka innych fajnych sklepow,co uczyni nasz rynek ciekawszym i bardziej zroznicowanym,i oczywiscie przybedzie kilka miejsc pracy, pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VS Re: hmm ... ;) IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 27.10.05, 16:29 Ciekawy jestem jak już to wybudują na co bedzie narzekać część społeczności tego forum?Moja pierwsza propozycja: 1.Ze w Lublinie nie ma miejsca gdzie mogą startować promy kosmiczne,a na przylądku Canveral jest.... dawajcie swoje typy:-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubelak Re: hmm ... ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.05, 13:40 Skała, Nie rozumiem co to znaczy wychodzenie z Polski C. Chyba mówisz o sobie.Może masz taką mentalność. Ja mam europejską pracę w Lublinie i żyję b. dobrze. Można.Tylko trzeba chcieć. Natomiast co do Ikei, wciąż trwają nieoficjalne rozmowy, aby znalazła się ona w tym kompleksie. Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 Re: Imponująca inwestycja Felicity 27.10.05, 11:10 Cieszę się. W ostatni weekend zazdrościlam Warszawiakom ciuchów, możliwości wyboru i sklepów czynnych w soboty do 22. Cen ubiorów markowych juz mniej..... Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Imponująca inwestycja Felicity 27.10.05, 16:31 gratuluję bardzo ciekawej bryły architektonicznej. na prawdę ładne. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 19:18 Nie przesadzajmy z tą "ciekawoscią"...:-) Jak na stelmacha źle nie jest, ale nie jest to też rewelacja. Największe wątpliwosci mam do "wieży widokowej" - takie coś strasznie zaśmieci krajobraz i panoramę naszego pięknego niskiego miasta. Poza tym niezły sposób na wykorzystanie zaniedbanych w zasadzie dizsiaj terenów. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: 212.182.102.* 27.10.05, 21:17 To co jest zaprezentowane to jest dopiero I etap całej inwestycji.Pewno stąd ta wieża , że będzie pasowała do całości.Docelowo ma tam pracować .... pracowników ( nie powiem ile pewnie jutro bedzie w prasie :-)) A tak nawiasem mówiąc z trasy Świdnickiej jest jeden z ciekawszych widoków na panorame miasta a inwestycja już jest realizowana ps: bedzie to stowarzyszenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 22:15 Będzie, będzie! Czy zgłaszałeś(aś) się mailem do mnie, czy pytasz tylko z czystego zainteresowania? Bo jeśli chcesz przystąpić, to daj znać - podam trochę wiecej informacji. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 20:41 Brawo dla architekta Stelmacha za ciekawą i klimatyczną wizję MEGA- Hipermarketu!!!! Gdyby jeszcze pan Stelmach nie proponował takich Megaprodukcji w pobliżu Starego Miasta to chyba bym go polubił!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sonnenkinder Re: Imponująca inwestycja Felicity 27.10.05, 22:36 Czy Wy troche nie przesadzacie po pierwsze,ze za wysokie po drugie, ze za blisko Starego Miasta? No Panowie, troche logiki bo to juz traca fanatyzmem. W tym projekcie najciekawszy jest plac z fontannami i dominanta wiezy. Reszta to "blaszak" tylko z wieksza iloscia szkla. Skoro na przedmeisciach jest nadal za blisko, to gdzie bylo by dobrze stawiac takie obiekty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 23:39 Mały jak sądzę mówiac o otoczeniu starówki miał na myśli inny projekt p. Stelmacha, który mialby powtać na terenie ogródków dzialkowych pod zamkiem. A ja swoją wypowiedź uściślę: jeśli spojrzymy od strony wjazdu do miasta od wschodu, to taka dominanta wysokosciowa moze być zbyt istotna w ogólnym widoku. Jęlsi byśmy postrzegali miasto jako wycinki, a nie całosć - to faktycznie jest to daleko, podobnie, gdybyśmy patrzyli z innej strony, a jednak ukształtowanie terenu i szczególny charakter widoku Lublina od wschodu - zwłaszcza w związku z doliną Bystrzycy, sprawia że o ile nie bałbym się wcale gdyby taki obiekt miał powstać w okolicach Kraśnickiej czy Warszawskiej, to niestety od wschodu moze ingerować w panorame miasta - jedyną w zasadzie jeszcze czytelną - bo z innych stron zabudowa i tak już skutecznie zasłonila dalsze widoki. To chyba nie jest fanatyzm?:-) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
zorbi1 Re: Imponująca inwestycja Felicity 27.10.05, 23:48 Tak właściwie to kto miałby oglądać miasto z tamtej strony. Tam przecież nic nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 23:52 Z tamtej, to znaczy z której? Jesli masz na myśli wjazd od wschodu, to pojedź proszę na wycieczkę i zobacz jak dobrze iwdać z drogi starówkę, kiedy jedzie się al. Witosa - a to tuż obok. Z pewnoscią ładny widok na stare miasto byłby z tej planowanej prze stelmacha wieży, ale należałoby najpierw dobrze rozważyc korzysci i wady tego pomysłu. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
zorbi1 Re: Imponująca inwestycja Felicity 28.10.05, 08:13 Z Witosa świetnie widać starówkę, jeżdżę tamtędy dość często i wiem. Ale wieża ma być po prawej stronie wjeżdżając do Lublina więc nikomu nie będzie nic zasłaniać, ponieważ widok jest na wprost i trochę w lewo. Jeśli patrzeć od strony gdzie wieża mogłaby coś zasłonić to są tam tylko pola, lasy i może będzie centrum pocztowe. Odpowiedz Link Zgłoś
hubertkm Re: Imponująca inwestycja Felicity 28.10.05, 09:08 Wbrew pozorom w mieście widać więcej niżby sie mgło wydawać, dlatego nie jestem przekonany do tej wieży. Np. zanim zaczęli rozbierac odlewnie, to jak się patrzyło na starówkę z 10 piętra KULu, bure gmaszysko stanowiło tło dla starego mista - a wydawałoby się i niskie i daleko - a jednak było qz nazbyt dobrze widoczne. Teraz gdy jest sama konstrukcja, to już jest nieco lepiej - mam nadzieję, że ostatecznie, skoro nikt nie chce tam prowadzic konkretnych działań gospodarczy, to zrekultywują teren i będzie przynajmniej czysto... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
sonnenkinder Re: Imponująca inwestycja Felicity 28.10.05, 20:16 hmm. Przyznaje racje, ze widok z witosa na starowke jest jednym z ciekawszych jeslli chodzi o "widoki z szosy":)Z tym ze najlepiej widac, przynajmniej wedlug mnie, powiedzmy jakies 300-400 m przed makro, a wiec na wysokosci planowanego centrum. Dodatkowow wieza w tym miejscu moze rzeczywiscie umozliwic podziwianie bardzo ciekawej panoramy. Natomiast projekt w bezposrednim sasiedztwie zamku autorstwa stelmacha uszedl mej uwadze i jesli o niego chodzi malemu to cofam co pwoiedzialem wczesniej na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
4gwiazdki Tak będzie wygłądała FELICITY 27.10.05, 22:54 felicity w całej swej okazałości Opis Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: Tak będzie wygłądała FELICITY 28.10.05, 00:18 Świetny projekt, już od dawna się o tym wspominało, blisko, zagospodaruje się tereny, które teraz "odłogiem leżą" I ta wieża.............. mniam mniam Jak w Świdniku lotnisko otworzą to będzie widok. :) Odpowiedz Link Zgłoś
hubertkm Re: Tak będzie wygłądała FELICITY 28.10.05, 09:09 Żeby tylko potem nie było, ze wieża przeszkadza lotnisku:-) Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Tak będzie wygłądała FELICITY 28.10.05, 11:26 Ciekawy jestem jak już to wybudują na co bedzie narzekać część społeczności tego forum?Moja pierwsza propozycja: 1.Ze w Lublinie nie ma miejsca gdzie mogą startować promy kosmiczne,a na przylądku Canveral jest.... ------------------------------------------------------------ Ba! Canaveral!! Nawet w takim Kazachstanie mają Bajkonur...!! Odpowiedz Link Zgłoś
mali_bu Re: Tak będzie wygłądała FELICITY 28.10.05, 11:28 Może pojawić się jeszcze jeden problem. Budowę oprotestują emerytki z LSM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waco Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 13:41 strona Felicity : www.grayinter.com Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Re: Imponująca inwestycja Felicity 30.10.05, 01:12 Jeśli to wyjdzie, to będzie sukces wręcz kosmicznej skali jeśli chodzi o inwestycje w Lublinie. :) A zarazem krok ku lepszej przyszłości części miasta, w której mieszkam od zawsze... Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.devs.futuro.pl 30.10.05, 01:42 pewnie zaczna sie narzekania, ze to kolejne zagraniczne wielkie sklepy odbierajace prace polskim drobnym handlowcom:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pep3r Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.dashnet.lublin.pl 30.10.05, 14:37 I bardzo dobrze ! Niech budują. Projekt jest rewelacyjny i powinniśmy wszyscy trzymac kciuki za jego powodzenie. To ogromna szansa dla Lublina na znaczny napływ gotówki oraz nowe miejsca pracy. To również reanimacja zdegradowanych terenów. Każda taka inwestycja to znak dla kolejnych korporacji, że w Lublinie warto robić interesy. Oby władze miejskie nie znalazły jakiegoś absurdalnego pomysłu na zduszenie tego projektu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efad4d Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.it-net.pl 30.10.05, 15:32 patrze na ten projekt, wprawdzie malutkie te zdjecia , ale nie widac , zeby planowano puścić tam jakąś nitke wiaduktu nad witosa od strony miasta, , myśle , że skręt w lewo stanie się koszmarem , juz teraz , przejscie na druga strone ulicy jest nie lada wyczynem , druga "alternatywna" droga byłby przejzd chemiczna- ale tylko teoretycznie- dłuższa , gorsza droga oraz wąskie gardło koło makro, no i wiaduktem od strony grygowej- dla nielicznej grupy mieszkanców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubelak Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.05, 16:07 W całym projekcie (a nie tylko na zdjęciach zamieszczonych na stronie Grey'a) jest uwzgledniony wiadukt z rondem nad Al. Witosa. Dokładnie taki sam jak przy Makro. Do tego przebudowa ul. Grygowej na dwupasmówkę od Witosa do Pancerniaków (na tym skrzyżowaniu ma być rondo). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eM3k Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.groove.pl 30.10.05, 19:39 Tak to prawda z tymi rondami. Niech zaczną już budować : > Odpowiedz Link Zgłoś
hubertkm Re: Imponująca inwestycja Felicity 30.10.05, 21:45 Wszystko fajnie - ale nie nazywajcie tego inwestycją. Inwestycja to jest dla tych, którzy beda w ten sposób ściągać z nas kase. Duzo więcej wydamy tam niz zarobimy z tego, zę to coś będzie. Takie miejsca są normalnym elementem współczesnych miast, ale pamietajmy, ze nie wszystko co się buduje to inwestycja. U nas ostatnio określenie "inwestycja" rozpłynęło się niesamowicie na każdy niemal sposób wydania pieniędzy. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efad4d Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.it-net.pl 30.10.05, 23:21 patrze na projekty na stronce firmy jedno rondo widze ale nie na witosa, skąd ta rozbieżność? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubelak Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.05, 11:13 Po prostu na stronie Grey'a nie ma zaznaczonej wschodniej "flanki" projektu. I zarazem wiaduktu nad Witosa. To zaznaczone na wizualizacji rondo jest jednym z rond wewnętrznych. Informację o układzie komunikacyjnym posiadam z innych źródeł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efad4d Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.it-net.pl 01.11.05, 23:29 strasznie jesteś tajemniczy, dziwi mnie , że nie ma tego ronda na projekcie , zwłaszcza że jest to drugie a witosa jakby nie było będzie główny dojazd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 02.11.05, 17:35 a co z Selgrosem? wie ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wee Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 20:31 selgross ma byc na gesiej, budowa tez podobno ruszy w przyszlym roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marktfan Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 08.11.05, 22:22 skad ta radosc oszolomy? biala podlaska juz to przezyla. lublinowi sa potrzebne fabryki,zaklady przemyslowe a nie hipermarkety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Creature Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.resetnet.pl 09.11.05, 10:15 Sądząc po tonie wypowiedzi sam jesteś niezłym oszołomem:D Co przeżyła Biała Podlaska? Masz na myśli tego Turka? Toż to zupełnie inna inwestycja. Felicity to nie zwykły hipermarket, wejdź sobie na strone Gray'a i poczytaj troche. Zakłady przemysłowe są potrzebne tu się zgadzam, ale nie porównuj tej inwestycji z jakimś Realem bo to troche inna para kaloszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 11:58 a w jakiej to dzielnicy Lublina ? bo nie jestem zorientowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wow Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 18:10 na Felinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Imponująca inwestycja Felicity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 09:45 dzieki a przy okazji bo nie jestem zoreientowana czy korzystne jest kupic dzialke pod budowe domu na Elizowce? co o tym sadzisz, bo na Slawinku strasznie drogo Odpowiedz Link Zgłoś