beurre 07.11.05, 01:42 no to juz sie nie moge doczekac jak zaczna latac samoloty z białej do świdnika z międzyladowaniem w niedzwiadzie - a gdzie zrobimy kosmodrom ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beurre Re: Biała chce lotniska 07.11.05, 01:43 no i oczywiscie zrzut na zadanie w radawcu, to szczegolnie dla tych ktorym sie pomysl obwodnicy nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozek46 Re: Biała chce lotniska IP: *.lub73.int.pl / *.int.pl 07.11.05, 04:37 Nie wiecie,że jeszcze jeden ma być przystanek,a mianowicie w Maśluchach.W miejscowości gdzie mieszka baron PSL-owski.Inicjator(jak się sam nazywa)budowy lotniska w Niedzwiadzie.Ale póki co na terenie przyszłego lotniska w Niedżwiadzie ma być wydobywany bursztyn.I chyba staroście lubartowskiemu przystanek w Maśluchach się rypnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Biała chce lotniska 07.11.05, 07:37 tylko ten problem że właśnie Niedźwiada 1. leży w centrum regionu 2. leży blisko Lublina ( 40 min jazdy busem do centrum Lublina) Biała leży zdecydowanie na uboczu, no i do Lublina jedzie się co najmniej 1,5 godziny a Lublin ma trochę więcej mieszkańców niż Biała to jest nadzieja na wygenerowanie większego ruchu pasażerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chart Re: Biała chce lotniska IP: *.resetnet.pl 07.11.05, 11:49 Zarówno Biała jak i Niedźwiada nie nadają się do ruchu większych samolotów pasażerskich, które zmuszone byłyby do nalatywania na lotnisko ze strefy powietrznej Białorusi Piękny to byłby widok - siada sobie boeing a obok niego uwijają się migi Łukaszenki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtekg Re: Biała chce lotniska IP: *.anr.gov.pl / 212.244.77.* 07.11.05, 14:23 Ale bzdura! Z Niedźwiady do granicy z Białorusią jest 65 km! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LU Re: Biała chce lotniska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 21:12 U nas jak zwykle kłótnie gdzie ma być lotnisko, a w takim Rzeszowie już latają tanie linie lotnicze. Byłem ostatnio w Jasionce i widziałem mnóstwo samochodów z rejestracją z województawa lubelskiego. Wniosek z tego jest taki, że zapotrzebowanie na loty z Lubelszczyzny jest duże. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Biała chce lotniska 07.11.05, 21:16 Gość portalu: LU napisał(a): > U nas jak zwykle kłótnie gdzie ma być lotnisko, a w takim Rzeszowie już latają > tanie linie lotnicze. Byłem ostatnio w Jasionce i widziałem mnóstwo samochodów > z rejestracją z województawa lubelskiego. Wniosek z tego jest taki, że > zapotrzebowanie na loty z Lubelszczyzny jest duże. jakieś bzdury piszesz. W tym mieście bez perspektyw nikogo nie stać na latanie. Wystarczą pociągi do Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chart Re: Biała chce lotniska IP: *.resetnet.pl 07.11.05, 21:26 Boeing 747 rozpoczyna nalot na lotnisko pod wiatr (czyli w naszym przypadku w kierunku zachodnim) z odległości ok. 60 km od płyty lotniska Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Biała chce lotniska 07.11.05, 21:29 a w Warszawie dolatują na Okęcie z południowego zachodu. To musi być dokładnie zachodni kierunek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chart Re: Biała chce lotniska IP: *.resetnet.pl 09.11.05, 22:00 Oczywiście, że nie musi - liczy się, jakie wiatry przeważają Odpowiedz Link Zgłoś