rilian 16.11.05, 08:32 Jak słyszę, że Mądzik znów coś chce dostać w tym rejonie, najlepiej za darmo, bo permanetnie nie ma pieniędzy, to się zaczynam bać, że niedługo i w mojej piwnicy będzie upychał swoich ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rilian Co ma być w Teatrze Starym? 16.11.05, 08:34 najzabawniejsze jest to, że w sondzie wygrywa Mądzik. mam więc nadzieję, że uda mu się dostać Teatr i zorganizuje w nim permanentną wystawę swoich beznadziejnych fotografii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowiak Re: Co ma być w Teatrze Starym? IP: *.pronet.lublin.pl 25.11.05, 12:58 elo lubliniaki, jak czytam ze macie taki skarb u siebie - jeden z najstarszych teatrów w polsce to aż mnie szlak bierze jak nie potraficie nic z tym zrobić. 15 popadał w ruine a teraz jest szansa żeby coś tam z niego wyklecić i żeby wkońcu podnieść ta rangę lublina przynajmniej o jeden punkcik. tak sie zastanawiam co by było gdyby ten teatrzyk był u nas w krakowue hm my byśmy zrobili z tego coś pożytecznego a w lubliniaki ciency starsznie jesteście, ten wasz lublin ładny ale w lubliniaki cieniasy jak nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: Co ma być w Teatrze Starym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 09:22 Popieram cię stary, galeria, ktorą dostał od miasta Mądzik jest zamknięta na głucho, w oknach czarna folia. Też mi osiagnięcie. A drugi Pietrasiewicz, wiele hałasu i zapowiedzi w GW a potem szajs .Miała byc trasa podziemna i co ? Ano nic. Ze też Pruszkowski jest takim dyletantem i naiwniakiem i nabiera się na bujdy ,ktore mu ci dwaj wstawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: Co ma być w Teatrze Starym? 16.11.05, 09:28 ale przyznasz, że gdyby wartościować tych dwóch panów, to do pietrasiewicza jakoś więcej jest zaufania - jego ośrodek coś robi. i w tym, co robi, nie chodzi wyłącznie o reklamę i nazwisko szefa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koczki Re: Co ma być w Teatrze Starym? IP: 83.238.56.* 27.11.05, 02:07 informuje ze trasa podziemna jest. tylko ze jest zamknieta. wejscie jest przy ul. archidiakonskiej 6 od podworka sie wchodzi tuz kolo LAI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Co ma być w Teatrze Starym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 09:32 rillian, trollujesz?! W czym ci nazwisko przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: Co ma być w Teatrze Starym? 16.11.05, 10:03 prędzej pytajniki mi się kojarzą z trollami... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Co ma być w Teatrze Starym? 16.11.05, 10:09 A może przynajmniej jedną salę -Muzeum nieudolności lubelskich,publicznych decydentów.Na tle ruin Teatru "stołek",w tle rozmaite rękasy,podkańskie itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Co ma być w Teatrze Starym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 10:24 I raz w tygodniu scena Teatru Starego W Lublinie prezentuje przedstawienie w wielu aktach pod zbiorczym tytułem: "Debata" : O pozyskaniu funduszy unijnych ,O rewitalizacji,O walce z sinicami, O lotnisku, O ratowaniu Starego Miasta, O placu Litewskim, O pomnikach,O Gókach Czechowskich, O rany......ale bedzie fajnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KZ Re: Co ma być w Teatrze Starym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 11:23 W debacie na temat zagospodarowania Teatru Starego brała udział dyrekcja Centrum Kultury,w komplecie, czyżby zamierzali przenieść się na Stare Miasto po tym jak poznali projekt remontu Klasztoru Powizytkowskiego wykonany na zamówienie Urzedu Miasta przez architektów z Krakowa w ramach słynnego już przetargu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Co ma być w Centrum Kultury??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 12:00 A kiedy debata o Remoncie Centrum Kultury????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LLL tylko nie Madzik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 11:31 to po co odbieraliscie Fundacji na Prowincji skoro znowu ma dostac golodupiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Re: tylko nie Madzik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 17:24 Jeśli Mądzik golodupiec to LLL bezmózgowiec! Wolałbym być golodupcem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela MĄDZIK PRZEGRA Z MĄCIK !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 21:23 POMYSŁY NA ZAGOSPODAROWANIE ZABYTKU PILNIE POSZUKIWANE Żeby dostać pieniądze na remont Teatru Starego, trzeba mieć pomysł na to, jak odnowiony obiekt wykorzystać. Magistrat konkretnego projektu nie ma i dlatego zaprasza ludzi kultury, media i mieszkańców do przedstawiania własnych koncepcji. Z pierwszych propozycji, które padły podczas wczorajszej dyskusji, wynika, że teatr pozostanie teatrem. – Miasto nie sfinansuje prac renowacyjnych – podkreśla Andrzej Pruszkowski, prezydent Lublina. – Teatr ma właściciela – jest nim skarb państwa. By jednak ubiegać się o pieniądze na remont, musimy mieć dobry pomysł i plan na wykorzystanie teatru po renowacji. Jednocześnie prezydent zapewnił, że teatr będzie zabezpieczony przed zimą i na pewno nie zagrozi mu już zawalenie. Podczas dyskusji starły się dwie propozycje. Pierwsza, to oddanie obiektu w użytkowanie Teatrowi im. H.Ch. Andersena. – Teatr Stary jest co prawda mały, jednak jego powierzchnię można zwiększyć poprzez adaptację sąsiedniej kamienicy przy Złotej 5 – mówi Elżbieta Mącik, z- ca dyrektora Wydziału Strategii i Rozwoju UM. Ta koncepcja podoba się w ratuszu. Do 2009 roku Teatr Andersena musi bowiem opuścić swoją siedzibę i poszukać nowej. Remont jest tańszy niż budowa obiektu od podstaw. Łatwiej też pozyskać dotacje unijne na rewitalizację starych obiektów. – Tyle że Teatr Stary jest dla nas za mały – broni się Włodzimierz Fełenczak, dyrektor Teatru Andersena. – Spektakle lalkowe wymagają sznurowni, zapadni, sali odpowiedniej wysokości. Wreszcie to nie jest teatr, w którym można przyjmować dzieci. Ma za mały hall, a do tego ze względów bezpieczeństwa dzieci nie mogą być widzami w lożach. Jednak koncepcja przeprowadzki Teatru Andersena nie upadła po tej argumentacji. Jej mocną stroną jest ekonomia i rozmowy w tej sprawie będą trwały. Drugim poważnym kandydatem do zagospodarowania Teatru Starego jest Międzynarodowe Centrum Teatru pod egidą Leszka Mądzika. – Chciałbym tam mieć warsztaty i sale ekspozycyjne, w których zespoły mogłyby pokazać eksponaty związane z ich działalnością czy zdobyte nagrody – mówi Leszek Mądzik, szef Sceny Plastycznej KUL. – Chciałbym się poświęcić tej idei, ograniczając nawet działalność na szerszym polu. Tak dla pozostawienia swojej cegiełki w Lublinie. Konserwator zabytków daje zielone światło dla pomysłów związanych z wykorzystaniem Teatru Starego dla kultury, łącznie z częściową funkcją użytkową i gastronomiczną. Prezydent Pruszkowski zaprosił wszystkich pomysłodawców do zgłaszania swoich projektów na wykorzystanie zabytku. Tomasz Stawecki KURIER LUBELSKI MĄDZIK PRZEGRA Z MACIK !!!!! Organizują debatę, ściągaja twórców udają że zbierają pomysły na zagospodarowanie Teatru Starego a i tak zrobią co zechcą,tzn. co zechce pani Mącik! Chociaż dyr. Fałenczak przedstawia argumetny podstawowe i nie di podważenia takie jak zagrożenie dzieci na balkonach albo niedostosowanie sceny do teatru lalek. Nawet doda mu kamienicę(chociaż to przecież nie jest kamienica pani Mącik!) To jakaś paranoja, wciśnie na siłę kukiełki w zabytkowy teatr, czy nikt nie może tej kobiety powstrzymać?!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Fundacji Re: MĄDZIK PRZEGRA Z MĄCIK !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 19:41 Gość portalu: ela napisał(a): > Żeby dostać pieniądze na remont Teatru Starego, trzeba mieć pomysł na to, jak > odnowiony obiekt wykorzystać. TO WSZYSTKO JUŻ BYŁO !!! Przecież poprzednik z fundacji miał pomysł :) Kredycik na remont dostał. Coś tam poremontowali. Potem podpalił - żeby śladów nie było ile faktycznie zainwestowano w ten fikcyjny remont, który kosztował NAS (podatników) ponad 2 MILIONY złotych . Teraz - po tylu latach zastoju w remoncie - dostanie jeszcze kilkaset tysięcy złotych za budynek, który przejął swego czasu za przysłowiową złotówkę . NO KU*WA MAĆ !!! Ja też chcę być takim prezesem fundacji o której kilka lat temu zachwycały się wszystkie media - wraz z Kurierem Lubelskim i TVP Lublin na czele !!! Komu mam DUPY nadstawić żeby zostać takim prezesem fundacji ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratatatam Re: MĄDZIK PRZEGRA Z MĄCIK !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 13:46 Gość portalu: Prezes Fundacji napisał(a): > Komu mam DUPY nadstawić żeby zostać takim prezesem fundacji ??? HOMOFOB !!!! :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Re: Co ma być w Teatrze Starym? IP: 212.106.23.* 18.11.05, 17:53 Panowie a co może być w tak zrujnowanym budynku - myszy, szczury i ci co kombinują jak na tym jeszcze zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarceliRozwadowski Re: Co ma być w Teatrze Starym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 13:16 pozar teatru byl wczesniej niz wejscie fundacji - to wspaniale, im mniej wiemy tym wiecej mamy do powiedzenia.. zrobcie jeden z drugim polowe tego, co Pietrasiewicz - to wtedy moze bedziecie powazni - tylko niestety wtedy trzeba by bylo podpisac sie nazwiskiem Odpowiedz Link Zgłoś
lubuskielotnisko Opera w Teatrze Starym? 22.11.05, 16:30 Moja propozycja- opera kameralna. Mała, bo większej nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Szalg mnie trafia jak czytam komu "miasto" chce.. IP: *.eranet.pl 23.11.05, 01:58 .."dac" teatr stary, poniewaz przed wojna nalezal do mojej rodziny,a po 1945 zabrali go ruscy z bierutem i innymi skur...na czele, popalili ksiegi wieczyste i zatuszowali sprawe. zreszzta oczywiscie nie tylko tą, setki innych tez.przez to tysiace ludzi nie moze teraz odzyskac majatkow,na ktore zapracowaly cale pokolenia, a jednym szarpnieciem ruskich ch...ów wszystko przepadlo. mam nadzieje,ze za pare lat uda sie to moze jakims cudem odzyskac i o tym,dla kogo to ma "pójść" beda decydowali wlasciciele (czyli w przypadku tego teatru moja rodzina),a nie jasnie wielmozny pan pruszkowski,ktory g...no ma do tego!!!on na mysliciela nie wyglada i nie wyglada na takiego,ktory by zarobil uczciwie na cokolwiek,a ma czelnosc decydowac o nie swoim. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Muzreum nieudolności 23.11.05, 04:34 Mili Lubelacy,czy przynajmniej jednej kabaretowej salki nieudolności nie należałoby zrobić? Ja teraz zastanawiam się gdzie w Chełmie zrobić coś takiego,wy macie łatwiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Muzeum nieudolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 16:34 Teatr Stary jest za mały,ale buduje się od trzydziestu już chyba lat Teatr tzw. W Budowie i od kilku Hala na Globusie. Mimo to myślę że i tak bedzie za mało miejsca na takie muzeum w wydaniu lubelskim. Pocieszające jest chociaż to że same budynki są ważną i wymowną częścią ekspozycji! Ale to nie jest ostatnie słowo naszej władzy. W planach jest przecież budowa nowego ratusza i Teatru Lalek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dariushLBN <a href="http://www.galeria.pl/teatr2005.htm" target="_blank"> IP: *.nn / *.chello.pl 23.11.05, 16:23 www.galeria.pl/teatr2005.htm - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motocross a moze tor motocrossowy??? IP: *.chello.pl 23.11.05, 18:30 Najlepszym rozwiazaniem bedzie kryty tor motocrossowy. Skoro nie mozna jezdzic w Motyczu moze na Starym Miescie nikomu by nie przeszkadzalo:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pruss Re: Co ma być w Teatrze Starym? IP: *.uml.lodz.pl 24.11.05, 13:32 Leszek Mądzik konsekwentnie monopolizuje ruch teatralny w Lublinie, przy czym wartość jego działań jest mocno dyskusyjna. W Zamku powinno powstać Centrum Kultury Żydowskiej, tak uważam. Primo - miasto uniknie konieczności inwestowania w rewitalizację obiektu, secundo - ośrodek mógłby spełniać funkcję aktywizacji środowisk żydowskich i polskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania opera marionetkowa IP: 212.182.102.* 26.11.05, 17:26 To jest najlepszy pomysł!!! Oryginalny i uwzglednijący specyfike budynku. To byłaby atrakcja turystyczna Lublina, coś niezwykłego naprawdę. Mądzik ma już swoje miejsce,jego teatr sie już kończy (styl stał się niezośną manierą) a jako fotograf jest beznadziejny więc nie ch się nie kompromituje. Piertasiewcz jest dośc aktywny, ale tez juz ma swoje miejsce. Teatr Andersena niech najpierw okresli swój charakter a Fełenczak pójdzie zn emeryturę, bo juz czas:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lonia Re: opera marionetkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 17:44 a po co teatr Zydowski jak w Polsce nie ma Zydow a juz na pewno w lublinie kaske zeby robili ,na kawie, weselach, bankietach nigdy na to nie pozwole do Izraela niech jada a czy Polacy dostali teatr w Izraelu - za darmo! Odpowiedz Link Zgłoś