Dodaj do ulubionych

Zagrywki MPK

16.12.05, 06:44
TO SĄ JAKIEŚ ŻARTY??? W jaki sposób zabawa w kierowcę trolejbusu ma wpłynąć na
kasowanie biletów??
"Jeżdżą z MPK" ci, co muszą. Bo nie mają samochodów. I kiedy na mrozie czekam
na autobus, który się spóźnia, albo kiedy jadę w tłoku, albo pomyslę, że jadąc
dwoma autobusami nawet przez 10 minut mam skasować daw bilety- szlag mnei
trafia. Gierki komputerowe pozostawiam tym, którzy się wczoraj nimi bawili.
Powodzenia, nie musicie się bać czerwonego światła ani znaków drogowych. MPK
czuwa!
Obserwuj wątek
    • Gość: maciek Nigdy MPK, tylko Prywatni IP: *.no / *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.05, 06:53
      Mpk juz mi dosyc nerwow zszarpalo, teraz siedze w domu, ale zaraz wychodze na
      zajecia. Ale czekam na prywaciarza o 7.08. Mimo, ze mpk jest duzo, to wybiore
      tego jednego, jedynego prywatnego. Bo wiem, ze sie nie spoznie, bede jechal
      dobrym autobusem i nawet jak bede biegl, a kierowca ruszy, to zawsze poczeka i
      otworzy mi drzwi. Tego w mpk nie ma!
      • Gość: pijusXII Re: Nigdy MPK, tylko Prywatni IP: *.pronet.lublin.pl 16.12.05, 12:51
        uczciwie mówiąc to spóźniają się i prywaciaże i mpk, doświadczam tego codziennie
        • Gość: maHo Re: Nigdy MPK, tylko Prywatni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 19:48
          rzekłbym że prywaciarze się spóźniają bardziej.

Przynajmniej przez kilka lat studiowania, na Armii Krajowej, prywatna 26 rano
          wg. rozkładu mająca przyjechać o 7:10 nigdy nie przyjechała wcześniej niż 7:20.

(godzina z głowy, dla przykładu tylko bo to ze 2 lata temu było)
    • Gość: lubelak Re: Zagrywki MPK IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.05, 08:53
      MPK powinno pomyśłec wspólnie z pruszonowatą władzą jak odnowic tabor bo to co
      jeździ po ulicach woła o pomstę do nieba!!!Wariant zakupu używanego ale dobrego
      jakościowo taboru z któegoś z miast partnerskich UE, zanim zakupi sie nowy
      tabor który stopniowo powinien byc nabywany, wystarczyło by kilkanaście
      pojazdów rocznie. Pruszon i jego koledzy z MPK wolą raczej wyprowadzac kasę niż
      ją zdobywać!!
    • Gość: goo goo Re: Zagrywki MPK IP: 212.182.105.* 16.12.05, 12:30
      nie wiem jak wy la e ja mysle ze mpk w lublinie to jakis chory zart!!!w zadnym
      miescie takie rzeczy by sie nizdazyly!!nie jestem z lublina i dlatego wam mowie
      ze kazdy rodowity mieszkaniec tego durnego ponad miare maiata powienien sie
      wstydzic ze rzadza nim ludzie ktorzy jeszcze bardziej obnizaja poziom. a wasz
      prezydent to czlowiek bez ambicji zamiast odwolac prezezsa mpk bo jak kazdy
      widzi chlop sobie nie radzi to sie gierka podnieca. naprawde zalosne zwlaszcza
      ze ludzi ryzykuja zycie wsiadajac do zlomow z mpk. lublin. wspolczuje wam bo ja
      za 2 lata stad wyjade i nawet niechce pamietac tego dziadostwa.
      • Gość: ZUZIA Re: Zagrywki MPK IP: *.lublin.mm.pl 17.12.05, 00:04
        a jedź i nie wracaj. Pojazdy MPk w odrużnieniu od MKP przechodzą przeglądy
        rejestracyjne i to z prawdziwego zdarzenia. A u prywaciaży pan Janek podbije za
        dodatkową flaszke...
        • Gość: Paweł Re: Zagrywki MPK IP: *.homeip.net / *.homeip.net 17.12.05, 00:27
          A skąd wiesz, jak jest?? I tak na marginesie to naucz się ortografii, bardzo
          się przydaje.
        • Gość: michaś Re: Zagrywki MPK IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 17.12.05, 17:31
          Dowody panno źuźu, dowody. Jeśli wiesz, że ktoś podbił za flaszke, to donieś na policje. Jeśli nie - stul lepiej pysk, albo do samoobrony sie zapisz.
          • aron2004 Re: Zagrywki MPK 18.12.05, 07:58
            panna Zuzia już pisała tu na forum, że MPK chciało zarządu, a prywaciarze nie.
            Tutaj też jest dokładnie odwrotnie. To prywaciarze robią przeglądy, dodatkowo
            jeszcze policja sprawdza stan techniczny autobusów prywatnych, a MPK ma swoją
            stację obsługi i tam sobie podbija.
    • Gość: Nemo Re: Zagrywki MPK IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 16.12.05, 17:21
      Zagrania poniżej krytykin. Zdebileli do reszty !!
    • kj36 JAJA SOBIĘ Z LUDZI ROBIĄ!!! 16.12.05, 19:07
    • Gość: yo czy pruszkowski byl naj***ny jak to mowil? IP: 213.158.197.* 16.12.05, 23:49
      on ma mozg czy tak pie***li zeby pie****ic?
    • Gość: leję do PiSuarów Pruszon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 10:26
      Pruszon - przykładnie wykształcony i oczytany prezydent metropolii Lublin wysnuł
      wniosek godny największych filozofów. Szlag mnie trafia jak czytam debilne
      wypowiedzi pisuarów, nie mają za grosz pojęcia o tym jak się rządzi miastem.
      Zawsze się zastanawiam, jak bardzo trzeba się postarać, żeby na większości tras
      autobusy jadące z różnych kierunków jeździły stadami. To jest wyczyn na miarę
      księgi Guinessa...
    • Gość: seri hahaha IP: *.nat.renicom.pl 17.12.05, 10:27
      nie no... nieźle się uśmiałem
    • Gość: pupu Re: Zagrywki MPK IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 17.12.05, 17:28
      Nasz miłościwie panujący Prezydent powinien zostać kabareciarzem: Dzięki niej zacieśni się związek między mieszkańcami, a spółką. Być może przez to zwiększy się liczba osób kasujących bilety - uważa.

co za obciach.
    • Gość: Qavtan Re: Zagrywki MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 10:07
      bez przesady ludzie, jak ktoś jest mało sprytny to i na prostej drodze jest
      zagrożony, a autobusy nie stanowią same w sobie zagrożenia, tylko złe ich
      wykorzystanie jest grozne, czytajcie regulamin jazdy.

pokaż mi tabor prywatny, który jest lepszy od mpk? co jeden neoplan czy mercedes
      w ich składzie. mpk ma więcej nowszych autobusów.

byle do wyborów samorządowych :)
    • woj_ag Re: Zagrywki MPK 18.12.05, 10:41
      A my chcielibyśmy, żeby jeździło więcej autobusów prywatnych. Zamiast wydawać codziennie 6 razy 1,70 w prywatnych płacimy 6 x 1,00 - oszczędność miesięczna jest widoczna, szkoda tylko, że prywatne autobusy jeżdzą tak rzadko.
      Pozdrawiamy
      Wojtek i Agnieszka
      • Gość: lutzek No to ekonomiści z Was doskonali, nie ma co IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 18.12.05, 15:51
        Napisaliście, że codziennie wydajecie 6x1,00 na komunikację prywatną. Daje to 6 PLN dziennie, co daje pomnożywszy to przez 25 dni roboczych w miesiącu kwotę 150 PLN. Tyle wydajecie na komunikację prywatną. Domyślam się, że jest to wydatek Was dwojga, a więc gdybyście kupili bilety miesięczne MPK, to ponieślibyście koszt łączny w wysokości 2x89,00 PLN= 178,00 PLN.

Pewnie wydaje się to Wam oszczednością, prawda?

Ale nie wzięliście pod uwagę jednej rzeczy: komunikacja prywatna obsługuje miejską komunikację w Lublinie tylko w jakichś 20 procentach. Jeśli więc wygodnie jest Wam płacić za dostęp do góra 30% lubelskiej komunikacji 150 PLN, a jednocześnie wydanie 178,00 PLN za dostęp do 70% lubelskiej komunikacji uważacie za nieopłacalne, to ja mam tylko taką cichą nadzieję, że nie jesteście ekonomistami z zapędami do dzielenia publicznych funduszy.

Pozdrawiam ekonomistów
        lutzek

PS. Gratuluję pozornej oszczędności.
      • Gość: emk Re: Zagrywki MPK IP: *.anicasystem.com.pl / 212.182.117.* 19.12.05, 10:13
        Jezdzic raczej wiecej i czesciej nie bedzie bo bo im sie przestanie oplacac:)
        Komunikacja prywatna jest tansz m.in. dlatego ze obsluguje tylko te bardziej
        dochodowe linie i jezdzi w godzinach/dniach w ktorych jest jeszcze troche
        pasazerow.
        • aron2004 Re: Zagrywki MPK 19.12.05, 12:20
          tak tak rozumiem że linie 22 i 47 to są strrrrrasznie dochodowe.
    • sylwek07 Policja będzie chronić dane gapowiczów? 19.12.05, 11:20
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3073182.html
    • in.vino.veritas Re: Zagrywki MPK 09.02.06, 10:04
      Coś okropnego ta gra mpk. Niech sami sobie grają, bo nie wszyscy umieją jeździć jak trzeba.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka