mimi233 15.01.06, 12:17 EUROMODA ul Krakowskie Przedmieście 55. Drogie buty i ubrania, jakość bardzo zła. Sklep nie chce zwracać pieniędzy ani wymieniać wadliwego towaru. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gościówa Re: sklepy na które należy uważać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 10:43 Sorki ale towar w pierwszym momencie podlega reklamacji i jest oddawany do naprawy, dopiero później jest ewentualny zwrot lub wymiana a tak najprościej to: Idź na bazar i kup lepsze buty. Tam napewno kupisz te idealne a w przypadku reklamacji napewno zostaną wymienione. Troszkę pomyśl przed dokonaniem następnego nieudanego zakupu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: sklepy na które należy uważać IP: 212.182.28.* 16.01.06, 10:53 EUROMODA też się dałam nabrać na ich towar "dobrej" jakości:-( buty rozleciały się szybciutko:-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: sklepy na które należy uważać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 18:41 Ja kupiłam w tym sklepie kozaki za około 500 zł i myślałam, że są z dobrej jakościowo skóry ale wystarczy, że na dworze lekki deszczyk na dworze czy śnieg popada i już przemakają i są mokróśkie na wylot - cały przód buta. Chodzę w nich tylko jak mróz ściśnie na dworze bo tylko wtedy nie przemakają ale po za tym chronią nogi przed zimnem mimo iż są z ćienkiej skórki. Poza tym małym defektem buty w tym sklepie są ładniutkie tylko zbyt drogie, uważam, że powinny być tańsze np. dlatego, iż nie można do nich dokupić fleków tylko trzeba dorabiać u szewca a przy zakupie nie ma dodatkowych w pudełku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka reklamacja?? IP: 212.182.28.* 17.01.06, 08:28 próbował ktoś składać reklamacje w tym sklepie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: reklamacja?? IP: *.infoplus.com.pl 16.03.06, 01:05 4 niecale miesiace temu dokonalam zakupu spodni, przy spisywaniu umowy nie potrafilam podac dokladnej daty kiedy zauwazylam wade- wiec ekspedientka zasugerowala, ze najlepiej napisac "juz w pierwszym miesiacu". Moja rekamacja mimo, ze sluszna zostala odrzucona z powodu kilku dni opoznienia. Podobno moge reklamowac- ale o zgodnosci towaru z umowa powinnam poinformowac sklep 2 miesiace po zauwazeniu wady. Znalazlam te ustwe- przyznaje tak jest napisane, ale ja tak naprawde wade zauwazylam w lutym - teraz jest marzec..... Kierownik sklepu nie chcial ze mna rozmawiac- powiedzial, ze skoro tak jest napisane nie mamy o czym mowic- poniewaz ma czarno na bialym- ale sam tez zrobil blad w dacie w pismie w ktorym poinformowal mnie o negatywnym rozpatrzeniu reklamacji... co wiecej przynioslabym do sklepu spodnie wczesniej gdyby nie fakt, ze z tylu na paragonie byla informacja: nie mozna zwracac towaru, ani wymieniac na nowy- myslalam, ze to oznacza, ze nie mam prawa ubiegania sie o reklamacje i zwrot gotowki lub wymiane.. prosze o pomoc- co robic???/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W. Re: reklamacja?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 10:12 Witam,czytając Twój post od razu nasunęła mi się analogiczna sytuacja jaka mnie spotkała,nie był to akurat ten sklep,ale taka sama taktyka ze strony sprzedawczyni.Nie dałam za wygraną i odczekałam kilka tygodni, w granicach gwarancji oraz aby szanowne grono sprzedawczyń które niewątpliwie zapamiętały mnie i moje butki wysłałam koleżankę aby jakby nigdy nic zaniosła buty do sklepu że to się WCZORAJ rozpadły.Wyobraź sobie,że mam nowe buty.Wiem,że to chamskie ale szkoda słów,skoro nie ma innego wyścia.........Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konsument Re: reklamacja?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 22:46 Za niezgodnosć towaru z umową sprzedawca odpowiada przez dwa lata od sprzedaży. W ciagu pół roku od zakupu obowiązuje domniemanie, ze wada istniała w chwili zakupu. Sprzedawca musi w takiej sytuacji wymienic towar. Nie dajcie sierobić w balona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: sklepy na które należy uważać IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 08:34 Wchodząc do sklepu EUROMODY co zauważamy? Badziewne ciuchy i buty, wokropnym stylu do tego za neibotyczne pieniadze! Tu chodzi o myślenie, a nie o prawo do reklamacji ( ktore macie i żaden napis na paragonie tego nie zmieni). Po prostu ubieracie sie w badziewiaste ciuchy, zastanówcie się zanim wyrzucicie tyle kasy w błoto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman szanowna gościuwo IP: *.lublin.mm.pl 16.03.06, 21:31 często kupuje buty (skórzane) na targowisku "pod zamkiem", biorę paragon i nie miałem jeszcze problemu - buty są dobrej jakości np. firmy Wojas. A raz kupiłem buty (tez z skóry)firmy nomen omen HAKER, w salonie obuwia (kiedyś "Szewczyk") na Zana i po miesiący rozleciały się. Wojowałem dwa miesiace ale, w wyniku "łagodnych nacisków", kasę odebrałem. Kiedyś coś na bazarze reklamowałem i wymieniono mi bez problemow.Tak że nie oczerniaj bazarów bez powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: supergluś Re: szanowna gościuwo IP: *.top.net.pl 16.03.06, 22:26 Coz, neistety butki ze skorki czy za 500 czy 75 zl w deichamnie tak samo sprawdzaja sie przy zalanych chodnikach. Ale coz, chce sie byc modnym trzeba chyba pocierpiec. Ja jako meski nosorozec wybieram zawsze dobre butki trekkingowe, ktore sluza lat kilka i dopeiro woda po kostki moze stanowic dykomfort. A paniom polecic mozna wiecej rozwagi. L:epiej tansze a czesciej zmienaic niz szarpac sie z drozszymi. Wszystko zalezy od zasobnosci portfelika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm prusaki w leclercu IP: *.pl / 83.142.112.* 17.03.06, 11:15 E.Leclerc Zana. Kolezanka stałe przede mną w kasie, kupowała pendzle do scian. pani sczytala kod, przesunała, kolezanka nagle krzyczy CO TO? a pani PRUSAK. po czym przegródką nastepny klient zatłukła drania, zrzucila na podłoge, uśmiechneła sie i powiedziała JUZ GO NIE MA WŚRÓD NAS... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm prusaki w leclercu IP: *.pl / 83.142.112.* 17.03.06, 11:15 E.Leclerc Zana. Kolezanka stałe przede mną w kasie, kupowała pendzle do scian. pani sczytala kod, przesunała, kolezanka nagle krzyczy CO TO? a pani PRUSAK. po czym przegródką nastepny klient zatłukła drania, zrzucila na podłoge, uśmiechneła sie i powiedziała JUZ GO NIE MA WŚRÓD NAS... Odpowiedz Link Zgłoś
sonnenkinder Re: prusaki w leclercu 17.03.06, 22:35 Skoro sa prusaki w ratuszu to co dopiero w leklerku. Niezaleznie od tego, czy to prawda czy nie to i tak market o najnizszym standardzie porownywalnym z biedronka. Odpowiedz Link Zgłoś