katej 01.02.06, 20:29 Lublinianie czy możecie polecić jakieś tanie nocleg w Waszym mieście? Najlepiej w okolicy szpitala na Jaczewskiego, ale niekoniecznie. Będę wdzięczna za kontakty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anonimus Odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 21:36 Niestety, Lublin to totalna wioska, jeśli chodzi o turystykę miejską, dowodem na to jest pustka, jaką miasto zieje w lecie, w związku z tym nie ma zwyczaju wynajmowania pokojów w mieszkaniach na czarno, jak to ma miejsce w stolicy-Krakowie. A tak w ogóle to skąd pani pisze? Może coś poradzę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 21:39 Ciekawa teoria: wioska, bo się nie wynajmuje na czarno... Rozumowaie miesiąca! Rozmaite adresy tutaj: www.lsi.lublin.pl/hot/hotele.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Niezręczne wyrażenie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 01:40 Nie chodziło mi o samo wynajmowanie na czarno, ale o wynajmowanie na dwie trzy noce w mieszkaniu prywatnym - może niezręcznie się wyraziłem. A to że wynajmuje się na dziko w mieszkaniu prywatnym to jeszcze nie powód żeby zaraz zgłaszać to do US. Są gorsze o wiele rzeczy - zatrudnianie na czarno przy maszynach na przykład, albo kierowców. Ale to już na inny temat. Jedno jest pewne - w okolicy Jaczewskiego NIE MA ŻADNYCH TANICH PENSIONES! (Zresztą jak w całym mieście, niestety) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Wszystko drogie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 01:41 A najlepszy ten spis hoteli: wszystko drogie jak jasna holerrra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Wszystko drogie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 09:15 Nic na to nie poradzę - po prostu podałem to, co jest dostępne. Z tego co mi wiadomo tanio można zanocować w Domu Studenta zaocznego UMCS, przy Sowińskiego, ale nie mam zielonego pojęcia, jakie są warunki. Zdaje się że w Domu Nauczyciela na Radziszewskiego też nie jest drogo, ale nie mam bliższych informacji. Jest to swoją drogą lubelska specyfika - noclegi są dosć drogie i co ciekawe hotelarze twierdzą, ze trned jest taki, że własnie droższe hotele się buduje i są bardizjej opłacalne. Moze i tak, ale z pewnością byłoby dobre dla miasta, gydby również ludzie któryhc na takie hotele ie stać, jak choćby rozmaita młodzież, mogli przyjechać i zanocować tanio. A mieszkania na czarno sie wynajmuje studentom - widział kto umowę?:-) Wiec i wtym jesteśmy na "światowym poziomie":-) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Miasta bez turystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 14:04 Niestety, to jest specyfika większych miast, do których w zasadzie nie przyjeżdżają turyści indywidualni (chodzi mi o turystykę miejską jak np. w Krakowie). Hotele są drogie i tyle. Nie ma pensjonatów, bo nie ma zapotrzebowania. A to stawianie tych drogich hoteli w Lublinie jest po prostu śmieszne. Dla kogo? Poza tym smutny to fakt, że nie widać w zasadzie w lecie turystów z zagranicy, choć Lublin to jedno z paru najpiękniejszych i najlepiej zachowanych miast w Polsce - ale to już na inny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
hubertkm Re: Miasta bez turystów 02.02.06, 19:45 Akurat turyści z zagranicy są, a że ich nie widać, to też inna bajka, bo odwiedzają inne rejony miasta:-) Niestety niektórych turystów interesuje tylko pewien wycinek rzeczywistości, który uważają za własny... Nie zgodzę, się, ze brak tanich miejsc jest specyfiką dużych miast, bo np. w Krakowie są takie miejsca, m.in schronisko młodzieżowe na Oleandrach itp. Zadziwiajace, że w Lublinie czegos takiego nie ma. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
hubertkm Re: Miasta bez turystów 02.02.06, 19:46 A propos: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=36065649 Ja coraz bardziej nie rozumiem lubelskich samorządowców... Zróbcie coś z nimi w tegorocznych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Pseudoturyści z Izraela? :-(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 19:52 Czy chodzi ci o "turystów" z Izraela w innym rejonie miasta Majdanek? Nie, za pseudoturystykę STANOWCZO DZIĘKUJĘ! Powinieneś raczej zrobić :-( a nie tak jak to zrobiłeś czyli :-). To wcale nie wesołe,że mamy wyłącznie pseudoturystykę, a "turyści" z Izraela karmieni są propagandą że jest tu niebezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
hubertkm Re: Pseudoturyści z Izraela? :-(( 02.02.06, 20:03 Tu akurat sie zgodzę - wesołe w tym jest tylko tyle (ale moze aż tyle), ze lubelskie hotele mają jakie takie obłożenie. A o tym, ze Lublin nie potrafi sie promowac, to wiadomo od dawna... Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Wszystko drogie 05.02.06, 14:35 Z tego co mi > wiadomo tanio można zanocować w Domu Studenta zaocznego UMCS, przy Sowińskiego, > ale nie mam zielonego pojęcia, jakie są warunki. kilka tygodni temu nocowaliśmy w tym hotelu. Ceny 80-90 złotych za pokój dwuosobowy. Warunki - jak w akademiku i to dość starym, łazienka niezbyt ciekawa lej w podłodze pod prysznicem, 20-letnie radio. Bywałem w gorszych miejscach ale jednak cena jest trochę zastanawiająca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Wszystko drogie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 14:41 No to rzeczywiście drogo jak na takie miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katej Re: Odpowiedź IP: *.bioton.pl 03.02.06, 08:15 Te hotele już widziałam, i poniżej 100zł za dobę w pokoju 1osobowym niczego nie można znaleźć.Albo jeśli coś się znajdzie w miarę taniego, to w pokoju jest krzesło, łóżko i stolik - i nic więcej. Przydałby się jakiś pensjonat w rozsądnej cenie. Przeszukałam cały net i niewiele znalazłam, myślałam że "tubylcy" może wiedzą o czyś czego nie ma w necie :) Lublin to piękne miasto i trochę się dziwię, że nie ma żadnych pensjonatów klasy turystycznej, gdzie można by przenocować przez kilka nocy. Ostatecznie jeśli niczego nie znajdziemy, to zdecydujemy się na motel PZMot, bo to najbliżej szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Noclegi w Lublinie IP: *.it-net.pl 02.02.06, 09:46 Bursa na ul. Pogodnej. Wprawdzie dość daleko od Jaczewskiego, ale dobry bezpośredni dojazd trolejbusem.Tel. 0-81-74-444-22, zadzwoń, zapytaj. Warunki dobre, ceny ponoć też atrakcyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: Noclegi w Lublinie IP: *.resetnet.pl 02.02.06, 20:11 proponuje wstąpić na hirszfelda , boczna obywatelskiej, to jak się jedzie do jaczewskiego ze starego mista. tam jest pracowniczy hotel, ale jest tez dla przybywających gości i turystów...(SKRĘCAJĄĆ w poczną obywatelskiej stoi tablica z napisem HOTEl)POZDRAWIAM SAMA MIAŁAM KIEDYS PROBLEM GDY PRZYJECHALAM A NIE BYŁO MIEJSCA W AKADEMIKACH:/ Odpowiedz Link Zgłoś