antytotalitarysta 02.03.06, 11:40 Dla licznych internautów to zapewne kolejny dowód,że Kaczory chcą z naszego kraju zrobić drugą Białoruś. Kaczyńskich jest za co krytykować,także ostro,ale krytykując należy zachowywać zdrowy rozsądek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plmlp Bez histerii. P. Szuszkiewicz ma rację. Chodzi o 02.03.06, 11:42 współprace w sprawach chociażby porządkowych. A uszczelnianie granicy to nas może też nie interesuje? Co ma piernik do wiatraka? Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Bez histerii. P. Szuszkiewicz ma rację. Chodz 02.03.06, 14:13 to ze trzeba we wszystkim dokopac lukaszence nie jest wazne co tam robia, ale komu sluza Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Policja wyćwiczona na Polskim grzbuecie. 02.03.06, 11:48 POLSKA POLICJA MA WYBITNE OSIĄGNIĘCIA W UTRWALANIU DEMOKRACJI. POZNAŃ 1956 GDAŃSK 1970 RADOM 1976 DUŻE WARSZTATY POLICYJNO WOJSKOWE 1981 O pomniejszych osiągnięciach strzelania do rolników w Olsztynie,Bartoszycach i wiele wiele innych sukcesów naszych specjalistów. Nie dziwi zatem fachowość w tej akurat dziedzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
simppo Re: Policja wyćwiczona na Polskim grzbuecie. 02.03.06, 11:58 ola_z_dywit napisała: > POLSKA POLICJA MA WYBITNE OSIĄGNIĘCIA W UTRWALANIU DEMOKRACJI. > POZNAŃ 1956 > GDAŃSK 1970 > RADOM 1976 > DUŻE WARSZTATY POLICYJNO WOJSKOWE 1981 > O pomniejszych osiągnięciach strzelania do rolników w Olsztynie,Bartoszycach i > wiele wiele innych sukcesów naszych specjalistów. > Nie dziwi zatem fachowość w tej akurat dziedzinie. No tak, ale to była PRL-owska Milicja Obywatelska. <a href="www.zpustyniizpuszczy.za.pl" style="font-weight: 700">z pustyni i z puszczy</a> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOLA Z DYWIT Re: Policja wyćwiczona na Polskim grzbuecie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 12:29 ZWŁASZCZA TA CO WYŁUPIŁA KULAMI GUMOWYMI OCZY . Policjaci to BANDYCI Wiem co mówię. Za działalność w Samoobronie pastwili się nad moim małym dzieckiem. O wyroku politycznym nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wqrwiony Re: Policja wyćwiczona na Polskim grzbuecie. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.03.06, 13:54 >Jola_z_Dywit napiasała > Za działalność w Samoobronie pastwili się nad moim małym dzieckiem. > O wyroku politycznym nie wspomnę. ze smiechu sie skrece. Jak wygladało to pastwienie sie? Czy nie zdajesz juz sobie sprawy z idiotyzmów które wypisujesz? Wyroki polityczne to byly do 89 roku. Potem juz sie skonczyly. Demokracja jest, jaka by nie byla zla czy dobra. Za komuny twoj ulubiony lepper nie wyszedl by z wiezienia, a teraz jest wielkim (p)osłem i jakos nikt go nie moze wsadzic do pierdla gdzie jest jego miejsce. Twoje cale towarzystwo zasrane, Begeropodobne i Hujarskopodobne imbecyle za komuny na słowo milicja srały po majtach, a teraz sa wielkimi obroncami ucisnionych. Na gbietach takich ciemniakow jak jola z dywit wlezli do sejmu i maja juz biedakow w dupie. Poczekaj za kilka lat zobaczysz co ta cala szamborona jest warta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOLA Z DYWIT Re: Policja wyćwiczona na Polskim grzbuecie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 14:56 Anomimie bogaty w inwektywy i jedynie słuszne oceny. Twoje pojmowanie świata jest infantylne,i nacechowane naiwnością. Twierdzisz że nie ma procesów politycznych w Polsce.Zatem jak nazwać,inwigilację prawicy,operację"kosa"skierowaną przeciw działaczom Samoobrony. Jak nazwać w moim przypadku "instrukcje wydawane przez oficerów policji po długim czasie" mimo interwencji krawężników. Kradzież materiałów wyborczych Samoobrony. Zastraszanie" my się z tobą policzymy" Zastraszanie obserwatorów na rozprawie i ich usunięcie pod pretekstem nagrywania przez tel kom. który takiej opcji nie posiadał. Nakładanie kar pożądkowych. Przesłuchiwanie Lekarzy. Oddalenie wniosków obrony o przesłuchanie świadków. Niedopuszczenie mediów na rozprawę. Wreszcie w sentencji politycznego wyroku akapit"tego wymaga dobro wymiaru sprawiedliwośći" Co to jest dobro wymiaru sprawiedliwości?Móże ineligent mi wyjaśni? Bo sąd nie mógł odnieść się do tej swojej wytwórczości. A za komuny w drugim dniu stanu wojennego mój mąż ,stał przy moście w Dywitach i czekał z butelkimi z benzyną na rosyjskie czołgi. Oj malutki byś był przy nim jak na nas szły skoty i uzbrojeni po zęby zomowcy. Wiec mi tu banialuk nie pisz,o wolności politycznej w tym zniewolonym Kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOLA Z DYWIT to polska P0LICJA gnębi obywateli . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 12:34 Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 potwierdzam, wielokrotnie bylem szykanowany 02.03.06, 12:41 za picie piwa w miejscu publicznym to skandal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcink121 Re: potwierdzam, wielokrotnie bylem szykanowany IP: 212.122.214.* 02.03.06, 12:44 to może nie pij piwa w miejscu publicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Falcon Re: to polska P0LICJA gnębi (Jole)? IP: 129.81.192.* 02.03.06, 18:31 Jola raczy bredzic - podobnie jak i politycy z Samoobrony, LPR-u, itd. itp. Czemu w Polsce tyle frustratow i nieudacznikow bierze sie za politykowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzich Re: Policja wyćwiczona na Polskim grzbuecie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 12:55 Człowieku ! Policja jest rządowa a nie obywatela. Ma ona wykonywać rozkazy i nie dyskutować o demokracji. Tak jest na całym świecie. Jeśli rząd każe strzelać do obywateli to mają bezwzględnie to wykonać. To co obecnie sie dzieje i próby sądzenia policjantów za to ,że wykonywali rozkazy rządu jest bardzo chore. To samo dotyczy wojska. Żołnierz nikt nie pyta czy chce iść na wojnę do Iraku.Ma iść i zabijać a samemu nie dać się zabić. Wracając do tematu artykułu i wypowiedzi Pani Borys. A kto jej dał jakiekolwiek prawo wypowiadania sie na ten temat. Przecież ona jest samozwańczym szefem Polaków na Białorusi i nikt poza wąskim kręgiem jej kolegów i władz Polski jej nie uznaje. A swoją drogę zwróćcie uwagę na wygląd i stroje Pani Borys. Tak wygląda obywatel Białorusi szykanowany i gnębiony przez władzę nie mający pracy. Dobrze by było aby polscy bezrobotni tak wyglądali. Odpowiedz Link Zgłoś
kroczak Re: Policja wyćwiczona na Polskim grzbuecie. 02.03.06, 14:30 Pani Borys za czyje pieniadze jest Pani patriotka? czy czasami nie za USA dolary Kiedyś widziałem Panią wyglądała Pani jak zwykła kołchoznica a teraz zroboła się pani wielką damą to jest załosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Falcon Re: kolejny agent na forum? IP: 129.81.192.* 02.03.06, 18:33 Czy glos "kroczaka" na forum nie jest - przypadkiem - glosem jednego z agentow Lukaszenki??? Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Do Joli z Dywit... 02.03.06, 14:18 ...choć wiem, że "mówił chłop do obrazu". Twój brak wiedzy zakrywany pustą demagogią jest zatrważający... choćby Poznań 1956... ____cytaty z pl.wikipedia.org/wiki/Pozna%C5%84ski_Czerwiec_56 "[...] Stłumiony przez liczące ponad 10 tys. oddziały wojska i Korpusu Bezpieczeństwa pod dowództwem generała Stanisława Popławskiego." "Po południu władze skierowały do miasta regularne jednostki wojskowe początkowo 19 Dywizję Pancerną, później jeszcze 10 D. Panc. oraz 4 i 5 Dyw. Piechoty. Łącznie skierowano do pacyfikacji miasta ponad 10.300 żołnierzy, ok. 400 czołgów, ponad 30 transporterów opancerzonych." Jolu... czy wiesz, jakie rozkazy otrzymały wtedy jednostki Milicji Obywatelskiej...? Nie wiesz... i stąd Twoja bezkresna głupota... ale jest to głupota pełna uroku i wdzięku... : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOLA Z DYWIT Re: Do Joli z Dywit... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 15:12 A dobrzy milicjaci zasłaniali dzieci swoim ciałem ,pracownicy UB modlili się razem z pracownikami Cegielskiego. Słabo trafiłeś,moja rodzina mieszka w Poznaniu. A ślady po waszej demokracji na niektórych bydynkach i klatkach schodowych są po dziś dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Policja wyćwiczona na Polskim grzbuecie. IP: 212.182.114.* 02.03.06, 18:01 Szanowna Pani, Jest rok 2006. Od 1989 panuje w Polsce demokracja. Od 1990 istnieje POLICJA a nie MILICJA. To o czym Pani pisze dotyczy działań MILICJI i okresu PRL. Proszę się obudzić i zajrzeć do ustawy o Policji gdzie jest napisane że ma ona chronić bezpieczeństwo Społeczeństwa. A w Polsce przestępstwa i wykroczenia popełniają nie tylko Polacy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafvonthorn Re: Nauka gnębienia obywateli? IP: *.petrus.com.pl 02.03.06, 11:49 No bo tak naprawdę, to oni przyjechali szkolić naszych z CBA, Kamiński sam prosił, bo u nas nie ma dobrych wzorców, odkąd rozwiązano ZOMO... Odpowiedz Link Zgłoś
ekslibris Re: Nauka gnębienia obywateli? 02.03.06, 12:10 Pewnie szkolą się pani Borys aby wspólnie skutecznie zwalczać przestępczość transgraniczną. A z tym gnębieniem? Znam obywateli Białorusi, znaczy się Białorusinów którzy są zupełnie odmiennego zdania! Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak13 Na Lubelszczyźnie czas stanął w miejscu 02.03.06, 12:13 To kolejny dowód, że mentalność na Lubelszczyźnie nie zmieniła się w ciągu 15 lat demokracji ani trochę. Tam czas stanął w miejscu, mentalnie jesteście jeszcze w nagłębszej komunie. To widać na każdym kroku. Od stosunku do pracy (chyba na próżno by szukać drugiego takiego miasta w Polsce, gdzie we wczesnych godzinach popołudniowych na ulicach jest pełno młodych ludzi, którzy powinni być w pracy). Przez szkolnictwo (UMCS i "pseudo-leczenie" homoseksualistów, represje wobec licealistki, której nagie zdjęcia pokazały się w internecie. Przez totalne olewanie turystów zamiast czerpania z nich zysków, przez knajpy, w których po 22.00 nic nie zjesz, co najwyżej możesz się schlać. Przez lubelskie. Po podejście do bezpieństwa, powszechne przyzwolenie na alkoholizm, patologię. Ja nie wiem, czemu się tak dziwicie czytając o tym szkoleniu. Wystarczy przejść się po ulicy w dowolnym miejscu na Lubelszczyźnie, a od razu ma się poczucie, jakby zegar cofnął się o kilkanaście lat. Co więc dziwnego w tym, że lubelska policja wciąż hołubi tradycje peerelowskiej, totalitarnej milicji? Dlaczego oczekiwać od policji, żeby jako jedyna poszła do przodu, skoro funkcjonuje wciąż w peerelowskiej rzeczywistości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixi Re: Na Lubelszczyźnie czas stanął w miejscu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 12:26 Zamówiłem kaczkę z jabłkami w Sopockim Grand ( ok. godz.22.20) - popatrzyli na mnie jak na głupa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Na Lubelszczyźnie czas stanął w miejscu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 12:34 aleś ty głupi. co to ma do rzeczy? artykuł dotyczy innej kwestii, nie rozumiesz chyba w czym problem. problem w tym, że go nie ma. aha - zachowaj się jak niezadowolony i niedoceniony klient i pojedź do innego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak13 Problem, którego twierdzisz, że nie ma 02.03.06, 14:35 Problem w tym, że będąc poza Lublinem w ciągu ostatnich dwóch lat informacje o Waszym mieście, które słyszę w telewizji, radiu i czytam w prasie dotyczą wyłącznie jakichś reliktów minionej epoki. Wnioskuję więc, że nic się nie zmieniło. W kraju, w którym mamy już jedno pokolenie nie pamiętające PRL-u w Lublinie wciąż mentalność pozostała PRL-owska. Skoro mentalnościowo zostaliście na Lubelszczyźnie w PRL-u, to policja się dostosowuje i szkoli w PRL-owskich metodach gnębienia obywateli. Dla mnie to logiczne. A że mi nie pasuje, dlatego m.in. nie zostałem w Lublinie dłużej, niż musiałem ze względu na pracę. Lubię odwiedzać Lublin, dobrze tam odpoczywam, ale mieszkać bym w tym peerelowskim skansenie nie potrafił. Mam wrażenie, że z roku na rok robi się coraz tam gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ząbki forever Re: Nauka gnębienia obywateli? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 12:29 w czym problem? w szkoleniu milicji dla lepszej wymiany informacji przy ściganiu bandytów? czy nasza policja uczy Białoruś bić pałą aby nie było śladów ? nonsens Odpowiedz Link Zgłoś
bullowy Re: Nauka gnębienia obywateli? 02.03.06, 13:03 milicja policja,nie ma więkrzej różnicy,jedna i druga taka sama pała.Dopóki ci chłopcy do bicia nie zaczną sie zajmowac prawdziwym bandytyzmem a nie szykanując dzieci, grajace w zoske na podwórku,to różnicy nie ma żadnej.Pała to PAŁA ,raczej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rest Policja jest OK IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.03.06, 13:38 od kiedy policja skutecznie zrobiła porządek z menelami urządzającymi imprezy pod moimi oknami wprost ich kocham. Ja wiem, że zawsze znajdzie się jakiś cymbał, który na dziką pijaną hordę wrzeszczącą komuś pod oknem, powie że to tylko dzieci piją piwko, ale to nie ma znaczenia. Policja musi stać na straży porządku, jak ktoś zakłóca ciszę nocną to mam prawo zadzwonić po policję i oni muszą przyjechać na interwencję. Jak sie komuś to nie podoba to wypad np. do Somalii, tam można robić wszystko. A co do Andżeliki Borys to sprawy zaszły już tak daleko, że chyba powinniśmy zaatakować zbrojnie Białoruś, może to jakoś załagodzi krzywdy jakich doznaje ta pani. Odpowiedz Link Zgłoś
bullowy Re: Policja jest OK 02.03.06, 17:36 poczekaj aż z toba zrobią porzadek albo ci dziecko pobiją, wtedy pogadamy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brawo!!! Re: Nauka gnębienia obywateli? IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 12:56 no i bardzo dobrze, polscy policjanci są dobrzy w pałowaniu, trzeba czerpać wzory od najlepszych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewulka Re: Nauka gnębienia obywateli? 02.03.06, 13:04 Idiotyczny, tendencyjny artykul, robiacy sensacje z niczego. O ile mi wiadomo, to w wielu branzach praktykuje sie wymiane doswiadczen. Z tego co mi wiadomo Polska utrzymuje dyplomatyczne kontakty z Bialorusia i nie ma powodu zeby w takim razie milicja tych krajow nie mogla sie spotykac na wspolnych seminariach, konferencjach itp. Nie sadze, zeby polscy policjanci przekazywali swoim bialoruskim kolegom praktyczna wiedze - jak rozgramiac opozycyjne demonstracje itp i niezaleznie od tego jak negatywnie jestesmy nastawieni do rezimu Lukaszenki nie odmawiajmy Bialorusinom prawa do kontaktow (na roznym gruncie) z reszta swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... chcem alem nie mogem... IP: *.hsd1.nj.comcast.net 02.03.06, 13:21 ...w skansenie bolszewikow polsce...bialosruscy milicjanci czuja sie jak u siebie w domu...ta sama maetalnosc i te same sztandary w gablotach...))) Odpowiedz Link Zgłoś
gatagata Kto sie uczy od kogo?Moze przyjechali szkolic nas! 02.03.06, 13:28 A ja sie boje o stan policji w Polsce. Slyszalam mrozace krew w zylach opowiesci o zatrzymywaniu zwyklych ludzi i ponizaniu ich na komisariatach w celu wymuszenia nieprawdziwych zeznan! Odpowiedz Link Zgłoś
roman_lom Prosze na Bialorus. 02.03.06, 13:37 19-20 marca polska policja bedzie zaproszona na Bialorus pomoc kolegom i szkolic u naszego OMONa. Odpowiedz Link Zgłoś
axx61 Re: Prosze na Bialorus. 02.03.06, 13:47 Polska szkola jest przeciez bardzo dobra. Poznali sie na niej nawet amerykanie. Najlepszym numerem jest podtapianie doprowadzone do perfekcji. Mistrzowie sa dobrzy w swoim rzemiosle. To dobry wybor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adas0 I o co tyle krzyku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 16:04 To jest projekt finansowany przez Unię Europejską. Skoro go finansuje, wygląda, że do czegoś się jednak przydaje? Przecież na Białorusi nie ma wolnych mediów. Stąd, będąc w Polsce, mijicjanci mogą mieć z nimi kontakt, zobaczyć, jak wygląda życie w kraju demokratycznym. To właśnie taka praca, od dołu, od podstaw jest ważniejsza od szumnych wypowiedzi polityków różnej orientacji (politycznej:P) o propagowaniu idei wolności na Białorusi. Każdy wyniesie coś z tej lekcji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: I o co tyle krzyku? IP: 212.182.114.* 02.03.06, 18:19 Drogi Adamie0, Dziękuję za ten głos zdrowego rozsądku. Zwróć uwagę, że autorzy artykułu nic nie piszą o celach projektu, o tym kto w nim uczestniczy (oprócz 2 milicjantow z Białorusi wielu milicjantów z Ukrainy i polskich policjantów). Piszą w tytule o nauce gnębienia... Czy z treści tego artykułu też to wynika? NIE bo to bzdura!!! Nie napisano nic o tym, że dyskutowano o możliwościach odzyskiwania mienia traconego w Polsce i wywożonego za wschodnią granicę. Nie napisanno o zapobieganiu popełnianiu przestępstw Białorusinów i Ukraińców na terenie województwa lubelskiego... Przecież to dla "obiektywnych" dziennikarzy nie ma znaczenia... Gratuluję tym, którzy czytali w swoim życiu Żeromskiego... i nie sądzę by byli to autorzy artykułu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangurek Re: Nauka gnębienia obywateli? IP: *.man.polbox.pl 02.03.06, 13:53 Czy nie przyszło autorom artykułu do głowy, że któregoś dnia ci białoruscy milicjanci może staną po stronie manifestującego tłumu -bo oni będą wiedzieli ( a nie tylko podejrzewali) że są inne metody, że można żyć w demokratycznym karju? Lepiej ich zostawić na pastwę doniesień ich własnej telewizji..??? Odpowiedz Link Zgłoś
agtom11 Re:Borys -szykuj tyłek !!!!!!!!!!. 02.03.06, 14:11 Borys jak będziesz tak rozrabiala to nasi dawni przyjaciele z Z.O.M.O pomogą waszym strożom prawa -aby ci tak walnąć aby nie było śladu na twojej zgrabnej pupce-ale gwarantuje ci przez parę miesięcy nie usiądziesz na niej. Nie wychylaj sie i olej tą opozycje-czego ci życzę- Andre-/dawny ZOMOWIEC/ Odpowiedz Link Zgłoś
aspirenn Re: Nauka gnębienia obywateli? 02.03.06, 14:20 Czyzby wstep do panstwa policyjnego u nas? W sumie, to jak najbardziej w stylu kaczorkow.. ----------- Forum Luforum, czyli lubelskie forum internetowe www.luforum.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
aspirenn Re: Nauka gnębienia obywateli? 02.03.06, 14:20 Czyzby wstep do panstwa policyjnego u nas? W sumie, to jak najbardziej w stylu kaczorkow.. ----------- Forum Luforum, czyli lubelskie forum internetowe www.luforum.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Re: Nauka gnębienia obywateli? 02.03.06, 14:48 Ladnych nauczycieli maja bialoruscy milicjanci Odpowiedz Link Zgłoś
ubek-kubek Milicjanci od Łukaszenki szkolą Kaczyńskich 02.03.06, 15:13 Tak powinien brzmieć tytuł tego artykułu. Gazeto popraw sie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben Re: Nauka gnębienia obywateli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 15:19 Polski eSBeka Białoruskiemu UBekowi nic nie zrobi jak to się mówi swój swojemu oka nie wykole!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Popieram. Nie możemy izolować Białorusi IP: *.atm.com.pl 02.03.06, 15:48 Miałem kontakt z Białoruskimi ludźmi tu w Polace, na początku miałem do nich negaywne nastawienie. Ale przekonano mnie, w sumie sam dorosłem do tego wniosku.. Nie możemy Białorusi izolować. Przeciwnie, musimy ich wciągać do europy, pomagać. Ci policjanci na pewno nie są szkoleni jak bić i torturować, przeciwnie, myślę że mogą podłapać wiele pozytywnych wzorców zachodnich. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Jak zniknie Twoje auto... IP: *.centertel.pl 02.03.06, 16:00 Jak zniknie twoje auto, to bedziesz bardzo rozgoryczony, gdy poszukiwania zakończa sie na granicy Polsko-Białoruskiej... tak jest teraz, ale w ramach współpracy może tak nie być! Odpowiedz Link Zgłoś
bullowy moze z zachodu weżmy przyklad bo 02.03.06, 17:33 tam policja jest ostrożna w działaniu,nie traktuje zwykłego obywatela z tą sama podejrzliwościa co u nas.Tam Pan Policjant to jest człowiek niosący pomoc i ratunek i potrafiący odróżnic bandyte od zwykłego człowieka.W paryżu przechodzilem na czerwonym świetle gdy nic nie jechało i policjant tylko się spojrzał na mnie i na to czy przypadkiem coś nie jedzie,nie bylo sprawy tylko sie usmiechnął.U nas policjanci przede wszystkim atakują każdego kto nie idzie przed siebie ze spuszczona głową,żle idzie,patrzy nie patrzy.Qrwa co za policyjne getto ta Polska,kto na to pozwala my wszyscy tak sobie robimy ,to ja dziękuje za taki patriotyzm!.I te jeszcze ich uniformy jak SS.Przypominam, wojna się już skończyła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Nauka gnębienia obywateli? IP: 212.33.81.* 02.03.06, 18:12 izolacja Białorusinów to nie najlepszy sposób na budowanie tam demokracji, wie o tym Unia Europejska tworząc programy pomocowe zakładajace współpracę róznych brańż w tym tak zwanych słuzb ratownictwa, temu jak sądzę słuzy projekt realizowany przez polcję lubelska i tak gorliwie krytykowane spotkanie. Nawiasem mówiąc Polacy też kiedys wyjeżdzali za mur berliński raczej nie nauczyli Niemców złodziejstwa a tak o nas mówiono, za to wielu Polakom takie wyjazdy otwierały oczy jak mozna życ. Gdyby autorzy troche czasu spedzili na tych warsztatach, chcieli bliżej poznac dyskutowana problematykę prawdopodobnie nie byli by tak tendencyjni. może pomysla o tym jak zostana napadnieci przez Białorusina a polska policja im nie pomoze bo milicja białoruska nie bedzie zainteresowana współpraca w ściganiu sprawców przestepstw popełnionych na terenie Polski. Drodzy Państwo wiecej wnikliwosci i rztelnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorant Re: Nauka gnębienia obywateli? IP: *.chello.pl 02.03.06, 21:56 Bardzo dobra wypowiedz pana Szuszkiewicza natomiast pani Borys opowiada dyrdymaly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dimi Re: Nauka gnębienia obywateli?MAFIA i tu i tam!!!! IP: *.chello.pl 04.03.06, 03:58 Wiedziałem że te czasy wrócą i znowu polaczek będzie gnębiony przez bandy terrorystów w milicyjnych a obecnie policyjnych mundurach . Za nasze - społeczne pieniądze wychowujemy na swej piersi już nie żmiję a największego węża który co do kropli wraz z terrorystami z urzędów skarbowych wypije z tego głupiego narodu ostatnią kroplę krwi! Odpowiedz Link Zgłoś