andrzej.sawa Re: Chełm niedaleko Lublina 06.04.06, 13:14 GW nas olewa. Wiem,że to jest gazeta Lublina i okolic,czyli lubelskiego,a nie tzw.regionu,ale czasami przyzwoitość by nakazywała wspomnieć o głównym mieście sąsiedniej Chełmszczyzny-szczególnie jeżeli to impreza coroczna,a więc nie trzeba pisać o tym codziennie. Jutro rozpoczyna się w Chełmie wystawa gospodarcza,w jakimś stopniu międzynarodowa,a trwać będzie do niedzieli.Nie jest to wielka impreza,ale po reaktywacji już trzecia.Wcześniej od targów w Chełmie rozpoczęły się MTL. Nie będę dyskutował na ten temat Z gazetą,bo ponad miesiąc temu ich poinformowałem o imprezie i tylko wypada niestety powiedzieć,że nie jest to przykład eleganckiego zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Chełm niedaleko Lublina IP: *.lublin.mm.pl 06.04.06, 22:29 To straszne!Nie napisali? No popatrz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hełm o chełmiakach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 17:09 Przychodzi chełmiak do sklepu spożywczego w Lublinie i swoim charakterystycznym,lekko ruskim akcentem pyta: "Czi jest s'ledz'"? Tak,odpowiada ekspedientka. No to poproszę dwuch -odezwał się chełmiak.Ktoś tam z kupujących nie wytrzymał (głos wydawał mu się znajomy) więc zapytał:a pan to Polak?Tak odpowiada chełmiak.Mam polskie nazwisko "na ski".Nazywam się Skibiuk. Odpowiedz Link Zgłoś
robertrobert2 Re: Chełm niedaleko Lublina 06.04.06, 22:45 (c)hełm mój widzę ogromny że nic nie widzę fzp.jewish.org.pl/images/tapety/mini7.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Chełm niedaleko Lublina 06.04.06, 23:21 Straszne czasy!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robertrobert2 Re: Chełm niedaleko Lublina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 11:16 a tak na marginesie chełm istniał tyle lat niezależnie od lublina i dobrze mu się działo Odpowiedz Link Zgłoś
bracia_zbrojek pleple... 07.04.06, 13:57 Jak andrzej sawa zainauguruje watek to bedzie pleple od samego początku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leciwy Re: Chełm niedaleko Lublina IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.06, 17:03 Chełm powinien wrócić do dawnej nazwy.Dwu członowej.Chełm Lubelski-prawda,że szlachetniej brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Chełm niedaleko Lublina 10.04.06, 10:22 Takiej nazwy nigdy nie było nieuku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chełm lubelski Re: Chełm niedaleko Lublina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 15:46 Oj nieuku Andrzeju.Taka nazwa była DO NIEDAWNA!.I jeszcze funkcjonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Chełm niedaleko Lublina 10.04.06, 16:02 Nie było cymbale takiej nazwy miejscowości,to że np. poczta używała takiej nazwy to było tylko zwyczajem poczty,a to inna rzecz niż nazwa oficjalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chełm lubelski Re: Chełm niedaleko Lublina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 17:03 Czyli cymbale jeden-była nazwa Chełm Lubelski czy też nie było?Sam piszesz cymbale,że taka nazwa była,a za chwilę zaprzeczasz.Więc zdecyduj się.Ja uważam,że nazwa Chełm Lubelski była i nie ma podstaw temu zaprzeczać.A skoro był taki adres pocztowy,to znaczy,że poczta wiedziała gdzie kierować przesyłki.Do Chełma Lubelskiego a nie jakiegoś innego. A Manifest Lipcowy gdzie ogłoszono?-w Chełmie Lubelskim.A gdzie była pierwsza siedziba PKWN (1944 r) -Chełm Lubelski. Więc byłChełm Lubelski czy go nie było? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Chełm niedaleko Lublina 10.04.06, 17:10 Pierwszą siedzibą pkwn była chyba jednak Moskwa,ale nie ma co tego przypominać. Nazwa miasta to oficjalna nazwa urzędowa miasta,a nie jakiegoś adresu pocztowego. Odpowiedz Link Zgłoś
pulawiak204 Re: Chełm niedaleko Lublina 10.04.06, 16:03 Chełm, Zamość, Puławy i Biała Podlaska ! Powinniśmy się odłączyć od tego prowincjonalnego województwa lubelskiego a w nim zostanie najbardziej prowincjonalne miasto w Polsce czyli Lublin- niech Lublin żyje w swoim bagnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chełmofon Re: Chełm niedaleko Lublina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 17:07 Chełm? Nie ma takiego miasta!!!! Chyba że powstało ostatnio gdzieś na Białorusi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chełmama Re: Chełm niedaleko Lublina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 17:21 biedny janek z Chełma napisał: GW nas olewa. Wiem,że to jest gazeta Lublina i okolic,czyli lubelskiego,a nie tzw.regionu,ale czasami przyzwoitość by nakazywała wspomnieć o głównym mieście sąsiedniej Chełmszczyzny-szczególnie jeżeli to impreza coroczna,a więc nie trzeba pisać o tym codziennie. janku, olej w odwecie Gazetę i przeniś się na Forum Chełm !!!! Będziesz tam czuł się lepiej i kolegów nowych poznasz i zawsze co w domu to domu!!! Lublin bez ciebie i twego Chełma da sobie radę ale ty jakoś bez Forum Lublin żyć nie możesz, chociaż nie masz za wiele mądrego do powiedzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Chełm niedaleko Lublina 10.04.06, 17:35 Jaki janek? To niech nie wtryniają nam w kiosku lubelskiego dodatku.Mam dość makulatury. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Chełm niedaleko Lublina 10.04.06, 17:37 A to co napisałaś sensu wiele nie ma,chyba intelektualnie jesteś poniżej poziomu Lublina. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Chełm niedaleko Lublina 10.04.06, 17:42 Jeszcze uwaga co do mojej wyprowadzki z forum Lublin.Póki toto,czyli województwo lubelskie ze stolicą w Lublinie istnieje,to forum lubelskie jest też moim forum. Oczywiście należy mieć nadzieję,że taka bzdurna sytuacja nie będzie długo trwać,powstanie prawdziwy region od Pilicy do Bugu ze stolicą w małym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Chełm niedaleko Lublina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 17:50 andrzej.sawa napisał:powstanie prawdziwy region od Pilicy do Bugu ze stolicą w małym mieście. Czyli znowu nie w Chełmie, bo w małym ale jednak mieście! Nie martw się albo weź coś na uspokojenie, aptekę masz blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Chełm niedaleko Lublina 10.04.06, 17:54 A po co nam stolica regionu?Na wsi lepiej się żyje. A przy okazji jaka radocha czytać niektóre "mądre" posty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Chełm niedaleko Lublina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 17:59 Widzisz jedna mała pastylka i już ci lepiej! :) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Chełm niedaleko Lublina 10.04.06, 18:23 Nie wiem jak ty,ale ja nie jestem narkomanem,ale jak dalej będziesz pisał,to będę zmuszony sięgnąć po jeden z kilku dobrych lubelskich wyrobów - buteleczkę Perły Mocnej. Szkoda,że inny wyrób,w znacznej części lubelski, jest tak podłej jakości - sejmik wojewódzki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman znów ci się jondruś pogorszyło? IP: *.lublin.mm.pl 10.04.06, 20:33 wyluzuj, Woelkanoc za pasem. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Chełm niedaleko Lublina 10.04.06, 20:38 Co do meritum zgadzam się,ale Lublin nie jest prowincjonalny.To całkiem ładne miasto,tylko jest w nim kilku zakompleksiałych delikwentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hełm o chełmiakach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 17:11 Przychodzi chełmiak do sklepu spożywczego w Lublinie i swoim charakterystycznym,lekko ruskim akcentem pyta: "Czi jest s'ledz'"? Tak,odpowiada ekspedientka. No to poproszę dwuch -odezwał się chełmiak.Ktoś tam z kupujących nie wytrzymał (głos wydawał mu się znajomy) więc zapytał:a pan to Polak?Tak odpowiada chełmiak.Mam polskie nazwisko "na ski".Nazywam się Skibiuk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman może ktoś mi powie IP: *.lublin.mm.pl 10.04.06, 20:35 skąd sie objawił kolejny małomiasteczkowy frustrat , puławiak bodajże? Skąd oni się biorą?Mohery pączkują? Odpowiedz Link Zgłoś
pulawiak204 Re: może ktoś mi powie 10.04.06, 21:02 Gość portalu: bosman napisał(a): > skąd sie objawił kolejny małomiasteczkowy frustrat , puławiak bodajże? Skąd oni > > się biorą?Mohery pączkują? _______________ A Ty to co, w aksamitnym kapeluszu ale tak słoma wychodzi Ci z butów :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: może ktoś mi powie IP: *.lublin.mm.pl 11.04.06, 21:20 spadaj kmiotku do markuszowa.Idź popasać trzodę chlewna to cię ukoi. Odpowiedz Link Zgłoś
pulawiak204 Re: może ktoś mi powie 12.04.06, 00:08 Gość portalu: bosman napisał(a): > spadaj kmiotku do markuszowa.Idź popasać trzodę chlewna to cię ukoi. ___ Dziękuję dzięki Tobie dojdę do stanu nirwany:) Odpowiedz Link Zgłoś
lulek.lulek Re: może ktoś mi powie 11.04.06, 10:27 Śmieszy mnie określenie mohery i sprowadzanie wszystkiego do tego. Nagle naród się podnieca określeniem tak jakby wcześniej nie istniało Odpowiedz Link Zgłoś