Dodaj do ulubionych

Chełm niedaleko Lublina

06.04.06, 13:01
Obserwuj wątek
    • andrzej.sawa Re: Chełm niedaleko Lublina 06.04.06, 13:14
      GW nas olewa.
      Wiem,że to jest gazeta Lublina i okolic,czyli lubelskiego,a nie tzw.regionu,ale
      czasami przyzwoitość by nakazywała wspomnieć o głównym mieście sąsiedniej
      Chełmszczyzny-szczególnie jeżeli to impreza coroczna,a więc nie trzeba pisać o
      tym codziennie.
      Jutro rozpoczyna się w Chełmie wystawa gospodarcza,w jakimś stopniu
      międzynarodowa,a trwać będzie do niedzieli.Nie jest to wielka impreza,ale po
      reaktywacji już trzecia.Wcześniej od targów w Chełmie rozpoczęły się MTL.
      Nie będę dyskutował na ten temat Z gazetą,bo ponad miesiąc temu ich
      poinformowałem o imprezie i tylko wypada niestety powiedzieć,że nie jest to
      przykład eleganckiego zachowania.
      • Gość: bosman Re: Chełm niedaleko Lublina IP: *.lublin.mm.pl 06.04.06, 22:29
        To straszne!Nie napisali? No popatrz!!!
      • Gość: hełm o chełmiakach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 17:09
        Przychodzi chełmiak do sklepu spożywczego w Lublinie i swoim charakterystycznym,lekko ruskim akcentem pyta: "Czi jest s'ledz'"? Tak,odpowiada ekspedientka.
        No to poproszę dwuch -odezwał się chełmiak.Ktoś tam z kupujących nie wytrzymał (głos wydawał mu się znajomy) więc zapytał:a pan to Polak?Tak odpowiada chełmiak.Mam polskie nazwisko "na ski".Nazywam się Skibiuk.
    • robertrobert2 Re: Chełm niedaleko Lublina 06.04.06, 22:45
      (c)hełm mój widzę ogromny że nic nie widzę
      fzp.jewish.org.pl/images/tapety/mini7.jpg
      • andrzej.sawa Re: Chełm niedaleko Lublina 06.04.06, 23:21
        Straszne czasy!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: robertrobert2 Re: Chełm niedaleko Lublina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 11:16
          a tak na marginesie chełm istniał tyle lat niezależnie od lublina i dobrze mu
          się działo
          • bracia_zbrojek pleple... 07.04.06, 13:57
            Jak andrzej sawa zainauguruje watek to bedzie pleple od samego początku...
    • Gość: leciwy Re: Chełm niedaleko Lublina IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.06, 17:03
      Chełm powinien wrócić do dawnej nazwy.Dwu członowej.Chełm Lubelski-prawda,że
      szlachetniej brzmi.
      • andrzej.sawa Re: Chełm niedaleko Lublina 10.04.06, 10:22
        Takiej nazwy nigdy nie było nieuku.
        • Gość: chełm lubelski Re: Chełm niedaleko Lublina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 15:46
          Oj nieuku Andrzeju.Taka nazwa była DO NIEDAWNA!.I jeszcze funkcjonuje.
          • andrzej.sawa Re: Chełm niedaleko Lublina 10.04.06, 16:02
            Nie było cymbale takiej nazwy miejscowości,to że np. poczta używała takiej nazwy
            to było tylko zwyczajem poczty,a to inna rzecz niż nazwa oficjalna.
            • Gość: chełm lubelski Re: Chełm niedaleko Lublina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 17:03
              Czyli cymbale jeden-była nazwa Chełm Lubelski czy też nie było?Sam piszesz cymbale,że taka nazwa była,a za chwilę zaprzeczasz.Więc zdecyduj się.Ja uważam,że nazwa Chełm Lubelski była i nie ma podstaw temu zaprzeczać.A skoro był taki adres pocztowy,to znaczy,że poczta wiedziała gdzie kierować przesyłki.Do Chełma Lubelskiego a nie jakiegoś innego.
              A Manifest Lipcowy gdzie ogłoszono?-w Chełmie Lubelskim.A gdzie była pierwsza siedziba PKWN (1944 r) -Chełm Lubelski.
              Więc byłChełm Lubelski czy go nie było?
              • andrzej.sawa Re: Chełm niedaleko Lublina 10.04.06, 17:10
                Pierwszą siedzibą pkwn była chyba jednak Moskwa,ale nie ma co tego przypominać.
                Nazwa miasta to oficjalna nazwa urzędowa miasta,a nie jakiegoś adresu pocztowego.
          • pulawiak204 Re: Chełm niedaleko Lublina 10.04.06, 16:03
            Chełm, Zamość, Puławy i Biała Podlaska !

Powinniśmy się odłączyć od tego prowincjonalnego województwa lubelskiego a w
            nim zostanie najbardziej prowincjonalne miasto w Polsce czyli Lublin- niech
            Lublin żyje w swoim bagnie
            • Gość: chełmofon Re: Chełm niedaleko Lublina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 17:07
              Chełm? Nie ma takiego miasta!!!! Chyba że powstało ostatnio gdzieś na Białorusi!
              • andrzej.sawa Re: Chełm niedaleko Lublina 10.04.06, 17:16
                A Ty skąd pacanie?
              • Gość: Chełmama Re: Chełm niedaleko Lublina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 17:21
                biedny janek z Chełma napisał: GW nas olewa.
                Wiem,że to jest gazeta Lublina i okolic,czyli lubelskiego,a nie tzw.regionu,ale
                czasami przyzwoitość by nakazywała wspomnieć o głównym mieście sąsiedniej
                Chełmszczyzny-szczególnie jeżeli to impreza coroczna,a więc nie trzeba pisać o
                tym codziennie.

janku, olej w odwecie Gazetę i przeniś się na Forum Chełm !!!! Będziesz tam
                czuł się lepiej i kolegów nowych poznasz i zawsze co w domu to domu!!! Lublin
                bez ciebie i twego Chełma da sobie radę ale ty jakoś bez Forum Lublin żyć nie
                możesz, chociaż nie masz za wiele mądrego do powiedzenia!!!
                • andrzej.sawa Re: Chełm niedaleko Lublina 10.04.06, 17:35
                  Jaki janek?
                  To niech nie wtryniają nam w kiosku lubelskiego dodatku.Mam dość makulatury.
                • andrzej.sawa Re: Chełm niedaleko Lublina 10.04.06, 17:37
                  A to co napisałaś sensu wiele nie ma,chyba intelektualnie jesteś poniżej poziomu
                  Lublina.
                • andrzej.sawa Re: Chełm niedaleko Lublina 10.04.06, 17:42
                  Jeszcze uwaga co do mojej wyprowadzki z forum Lublin.Póki toto,czyli województwo
                  lubelskie ze stolicą w Lublinie istnieje,to forum lubelskie jest też moim forum.
                  Oczywiście należy mieć nadzieję,że taka bzdurna sytuacja nie będzie długo
                  trwać,powstanie prawdziwy region od Pilicy do Bugu ze stolicą w małym mieście.
                  • Gość: janek Re: Chełm niedaleko Lublina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 17:50
                    andrzej.sawa napisał:powstanie prawdziwy region od Pilicy do Bugu ze stolicą w
                    małym mieście.

Czyli znowu nie w Chełmie, bo w małym ale jednak mieście!
                    Nie martw się albo weź coś na uspokojenie, aptekę masz blisko.
                    • andrzej.sawa Re: Chełm niedaleko Lublina 10.04.06, 17:54
                      A po co nam stolica regionu?Na wsi lepiej się żyje.
                      A przy okazji jaka radocha czytać niektóre "mądre" posty.
                      • Gość: janek Re: Chełm niedaleko Lublina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 17:59
                        Widzisz jedna mała pastylka i już ci lepiej! :)
                        • andrzej.sawa Re: Chełm niedaleko Lublina 10.04.06, 18:23
                          Nie wiem jak ty,ale ja nie jestem narkomanem,ale jak dalej będziesz pisał,to
                          będę zmuszony sięgnąć po jeden z kilku dobrych lubelskich wyrobów - buteleczkę
                          Perły Mocnej.
                          Szkoda,że inny wyrób,w znacznej części lubelski, jest tak podłej jakości -
                          sejmik wojewódzki.
                          • Gość: bosman znów ci się jondruś pogorszyło? IP: *.lublin.mm.pl 10.04.06, 20:33
                            wyluzuj, Woelkanoc za pasem.
            • andrzej.sawa Re: Chełm niedaleko Lublina 10.04.06, 20:38
              Co do meritum zgadzam się,ale Lublin nie jest prowincjonalny.To całkiem ładne
              miasto,tylko jest w nim kilku zakompleksiałych delikwentów.
    • Gość: hełm o chełmiakach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 17:11
      Przychodzi chełmiak do sklepu spożywczego w Lublinie i swoim charakterystycznym,lekko ruskim akcentem pyta: "Czi jest s'ledz'"?
      Tak,odpowiada ekspedientka.
      No to poproszę dwuch -odezwał się chełmiak.Ktoś tam z kupujących nie wytrzymał (głos wydawał mu się znajomy) więc zapytał:a pan to
      Polak?Tak odpowiada chełmiak.Mam polskie nazwisko "na ski".Nazywam się Skibiuk.
    • Gość: bosman może ktoś mi powie IP: *.lublin.mm.pl 10.04.06, 20:35
      skąd sie objawił kolejny małomiasteczkowy frustrat , puławiak bodajże? Skąd oni
      się biorą?Mohery pączkują?
      • pulawiak204 Re: może ktoś mi powie 10.04.06, 21:02
        Gość portalu: bosman napisał(a):

> skąd sie objawił kolejny małomiasteczkowy frustrat , puławiak bodajże? Skąd
        oni
        >
        > się biorą?Mohery pączkują?

A Ty to co, w aksamitnym kapeluszu ale tak słoma wychodzi Ci z butów :))))
        • Gość: bosman Re: może ktoś mi powie IP: *.lublin.mm.pl 11.04.06, 21:20
          spadaj kmiotku do markuszowa.Idź popasać trzodę chlewna to cię ukoi.
          • pulawiak204 Re: może ktoś mi powie 12.04.06, 00:08
            Gość portalu: bosman napisał(a):

> spadaj kmiotku do markuszowa.Idź popasać trzodę chlewna to cię ukoi.
            ___
            Dziękuję dzięki Tobie dojdę do stanu nirwany:)
      • lulek.lulek Re: może ktoś mi powie 11.04.06, 10:27
        Śmieszy mnie określenie mohery i sprowadzanie wszystkiego do tego. Nagle naród
        się podnieca określeniem tak jakby wcześniej nie istniało
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka