Dodaj do ulubionych

L-ki w okolicach Makro

14.04.06, 07:57
Cholery można dostać! Skąd tyle tego od 7 rano? Przejechać ulicą nie można,
bo trzy nauki jazdy przede mną i dwie z tyłu, a jeszcze kilka parkujących
przy chodnikach. Okolice ronda przy Makro to koszmar. Czy to konieczne, żeby
wszyscy kursanci uczyli się jeździć właśnie tu ? Nie ma innych (gorszych)
ulic w naszym mieście? Codziennie rano muszę się między takimi przebijać.
Rozumiem, że młodzi muszą gdzieś szkolić swoje umiejętności, ale dlaczego
wszyscy w tym obszarze? A moze tylko ja tak to widzę, a w całym mieście jest
podobnie?
Obserwuj wątek
    • gabriel Re: L-ki w okolicach Makro 14.04.06, 08:25
      Konieczne, bo jest to jedna z mozliwych tras egzaminacyjnych, a obserwując co
      wyprawiają na tym rondzie "doświadczenie" kierowcy, nie dziwię się że tyle tutak "L"
      Jakieś dwa miesiące temu zresztą byłem naoczym świadkiem jak gość oblał właśnie
      na tym rondzie, no może nie na rondzie ale skręcając w prawo w Krańcową z trasy
      WZ, nie zatrzymując się na przed linią bezwarunkowego zatrzymania się która tam
      jest.
      Więc nie ma co się dziwić. Ani psioczyć. Raczej cieszyć się że wage przykłada
      się do wyszkolenia. Bo Ci ludzie wkrótce mogą jeździć bez "L" na samochodzie, i
      wjechać w kufer :)
    • Gość: Desio Re: L-ki w okolicach Makro IP: 212.182.119.* 14.04.06, 08:29
      Rondo to bardzo popularny typ skrzyżowania i jednocześnie bardzo trudny na
      uczących się kierowców. Jak ośrdek egzaminacyjny znajdował się na
      Wojciechowskiej "L-kami" zawalone były ronda na LSM-ie. Jak teraz jest na
      Tatarach to na 90% każdy kursant podczas swojego egzaminu zaliczy to rondo -
      więc się go uczy.
      • Gość: ja Re: L-ki w okolicach Makro IP: *.it-net.pl 14.04.06, 16:59
        Chodzi o nauczenie poruszania się po mieście na przyszłość czy tylko o
        nauczenie "ronda przy makro" na potrzeby egzaminu? To oni, ci kursanci, po
        zdobyciu prawa jazdy, bedą jeździć tylko wyuczonymi ulicami? Rondo przy makro
        wczle nie jest takie trudne, a z Gospodarczej blisko na skrzyżowanie Wolska -
        Łęczyńska, rondo przy klinie, przy Zamku.Czy tam też takie zagęszczenie l-ek?
        Ja się nie oburzam, ja tylko pytam :).
        • Gość: Desio Re: L-ki w okolicach Makro IP: 212.182.119.* 14.04.06, 17:10
          Tak, ale na tych rondach jest sygnalizacja świetlna - znacznie upraszcza
          przejazd prze nie.
          Co do nauki jazdy - fajnie by było gdyby uczono jeździć tak wogóle, czyli nauka
          hamowania na mokrej nawierzchni w aucie bez ABS-u, nauka jazdy po śniegu i
          lodzie - wychodzenie z poślizgu, itp.
          Ale prawda jest taka, że uczy się by zdać egzamin - i ja też się uczyłem w ten
          sposób - takie są realia.
        • gabriel Re: L-ki w okolicach Makro 14.04.06, 17:45
          Tak są tam "L"
          Za każdym razem jak jechałem po mieście przejeżdzałem tamtędy. Dlaczego, ano
          dlatego że to też trudne miejsce do jazdy w Lublinie.
          A rondo przy Makro i OBI, jest specyficzne, jak pisałem powyżej, łatwo bardzo
          łatwo się na nim wyłożyć, na tym stopie.
          • niktwazny126 Re: L-ki w okolicach Makro 18.04.06, 08:41
            Może ono i trudne, to rondo, ale mnogość l-ek powoduje, że jest jeszcze
            trudniejsze :). Uważam, że kurs powinien jednak przygotowac do jazdy wszędzie,
            a nie tylko tam, gdzie będzie egzamin. W końcu egzaminujący też mogliby zmienić
            trasę egzaminacyjnej wycieczki. Jeszcze im się nie znudziło?
            • gabriel Re: L-ki w okolicach Makro 18.04.06, 14:40
              Wiesz trudniejszych takich i bardziej ruchliwych to aż tak nie ma to pod Zamkiem
              jest zdaje się najtrudniejsze. Może pomijając dwufazowe skrzyżowania na Al.
              Solidarności.
              Czy mogą zmienić jasne że mogą, ale po co. tak przy okazji teraz na to tym
              bardziej nie ma czasu bo trzeba jeszcze parkowanie na mieście zaliczyc , choc i
              tak czas egzaminu jako takiego wydłuzono.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka