Dodaj do ulubionych

dla puszystych dzieci

20.04.06, 13:00
Gdzie są sklepy z ubraniami i butami dla małych puchatych dzieci. Ja np.
mojej córce kupiłam ostatnio spódnicę na 140 cm chociaż ma tylko 106 cm.
Gorzej jest z bluzkami i sukienkami, bo automatycznie rękaw jest dłuższy.
Dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: idzi Re: dla puszystych dzieci IP: *.it-net.pl 20.04.06, 17:26
      A może lepiej i zdrowiej trochę dziecko odchudzić? No, chyba że to cukrzyca, to
      przepraszam...
    • Gość: Aga Re: dla puszystych dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 17:54
      Takich sklepów chyba nie ma. Musisz chodzić po wszystkich sklepach jakie są i
      szukać czegoś odpowiedniego a w dzisiejszych czasach jest w czym wybierać.

A dziecku powinnaś kupić witaminy i minerały np. Centrum lub Vigor
      które unormują jego organizm i bez odchudzania jego waga się unormuje wiem to
      po sobie. Dodatkowo powinno jeść dużo ziaren słonecznika i dyni - można je
      kupić w sklepach spożywczych łuskane po złotówce (o ich właściwościach poczytaj
      w internecie). Jeżeli ma problem z nadwagą to nie można mu dawać do picia
      napojów gazowanych bo strasznie rozpychają żołądek i wywołują ciągły apetyt.
      Powinien pić niegazowaną wodę.
      • gackowo Re: dla puszystych dzieci 21.04.06, 08:24
        bardzo dziękuję za pouczające uwagi. Dziecko nie ma otyłości z powodu cukrzycy,
        obżarstwa lub napojów gazowanych. Pochodzimy z "pogrubianej" rodziny, takie
        geny i nie mamy na to wpływu. A w ubrankach naprawdę nie ma w czym wybierać.
        Pozdrwaiam
        • Gość: idzi Re: dla puszystych dzieci IP: *.it-net.pl 21.04.06, 08:33
          geny to kłamstwo - wygodna wymówka...
          • gackowo Re: dla puszystych dzieci 21.04.06, 08:44
            OK nie będę się spierała, każdy wie co chce wiedzieć prawda? A pomocy i tak nie
            uzyskałam na zadane pytanie
            • Gość: idzi Re: dla puszystych dzieci IP: *.it-net.pl 21.04.06, 08:47
              Proszę o wybaczenie, ale gdy czasem widzę tłustą mamę i tatę toczące przed sobą
              tłuste dziecko żrące batonika, loda, popijające oranżadą to mnie szlag trafia na
              przypomnienie "genów"...

Z ubraniami dla dzieci nie jest najlepiej, sam wiem, mając 9-latka wyrośniętego
              - ani dziecięce nie są dobre, ani jeszcze nie S-ki dorosłe.
              • gackowo Re: dla puszystych dzieci 21.04.06, 08:52
                Nie ma sprawy. My nie jesteśmy tłuści. Ja jestem wręcz zasuszona. Rodzina męża
                włącznie z nim jest przy kości. Naprawdę nasza córka już odkąd skończyła 7
                miesięcy (więc jeszcze nie jadła słodyczy, nie piła soków - tylko mleko, kasza,
                zupka)zaczęła być ponad normę. Jest wysoka mimo 3 lat i waży tez trochę ponad.
                Jeszcze myślę o zbadaniu Jej hormonów. Podzielam zdanie o tłuściochach
                objadającyhc się batonikami. To poważny problem z którym ciężko walczyć, bo jak
                ktoś zasmakuje w łakociach to ciężko sie potem oprzeć. Niemniej jednka wracając
                do tematu sklepy dla puszystych XXL są, a dla dzieci tylko takich
                suchych, "normowych". Szkoda bo jest takich ponadnormowych tez sporo. Pozdrawiam
                • Gość: chochlik Re: dla puszystych dzieci IP: *.lublin.mm.pl 21.04.06, 11:18
                  Konsultacja u lekarza endokrynologa i wspólpraca ze specjalistą dietetykiem.
                  Dla dorosłych otyłych poleca się dietę 1000 kalorii i ruch. Dla dziecka
                  odpowiednio do wieku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka