Dodaj do ulubionych

absolutorium dla prezydenta

24.04.06, 21:00
Na 27 kwietnia zaplanowane jest posiedzenie Rady Miasta,Uważam,że najciekawszymi sprawami będą:
........
4. Informacja o działalności Prezydenta Miasta między sesjami.
5. Absolutorium dla Prezydenta Miasta Lublin:
5.1. Rozpatrzenie Sprawozdania z wykonania budżetu miasta Lublina za
2005 r.
5.2. Podjęcie uchwały w sprawie absolutorium dla Prezydenta Miasta Lublin za 2005 r. (druk nr 1108— 1).
6. Sprawozdanie z działalności Prezydenta Miasta Lublin w 2005 r. (druk nr
1152-1).
7. Podjęcie uchwał w sprawach:
7.1. przeniesienia własności nieruchomości położonej w Lublinie przy ul. B. Wapowskiego na rzecz Archidiecezji Lubelskiej z siedzibą w Lublinie (druk nr 1154-1);
.........
Więcej na stronie www magistratu.
PS.Czy prezydent uzyska absolutorium?Znając jego wierne sługi,z bólem serca stwierdzam,że absolutorium prezydent uzyska.A to oznacza,że będzie "panował" do jesiennych wyborów.
Obserwuj wątek
    • Gość: aron Re: absolutorium dla prezydenta IP: *.pl / *.enterpol.pl 24.04.06, 21:06
      4gwiazdki napisał:

> PS.Czy prezydent uzyska absolutorium?Znając jego wierne sługi,z bólem serca
      stw
      > ierdzam,że absolutorium prezydent uzyska.

Niby dlaczego miałby nie uzyskać? Dlatego, że nie podoba się lewakom?
      • 4gwiazdki Re: absolutorium dla prezydenta 24.04.06, 21:09
        A czy musi podobać się lewakom?Nie musi.Mnie również się nie podoba.
        A twoje poglądy są godne aarona.
    • Gość: rada parafialna Re: absolutorium dla prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 21:10
      Czyżby przy Wapowskiego powstawał dom Boży?
      • Gość: boguś Nie chce mi sie z tobą gadać.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 21:22
        wierny aron napisał:
        >Niby dlaczego miałby nie uzyskać? Dlatego, że nie podoba się lewakom?

Bo to zły prezydent jest!
        • leniak Re: Nie chce mi sie z tobą gadać.... 25.04.06, 10:40
          Nie jest On ci taki znowu brzydki żeby się nie podobał nawet lewakom,
          poza tym szpokę robi na święta i trasę zielona buduje i promuje Miasto za
          pomocą Biura Promocji Miasta i sklepy buduje dla ludzi i ceni poezję (wide
          Miłosz). A poza tym co mu żałujecie? Absolutorium?
          • Gość: Lenin Re: Nie chce mi sie z tobą gadać.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 11:01
            Stalin też był dobry bo mógł zjadać na śniadanie małe dzieci a nie zjadał!
    • Gość: bosman Re: absolutorium dla prezydenta IP: *.lublin.mm.pl 25.04.06, 17:58
      ja od niego nie chcę ni, ja mu życzę tego absolutorium, ale proszę o
      jedno:niech w ramach swoich uprawnień przerżnie te wybory co to być mają!
      • Gość: fan Re: absolutorium dla prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 18:08
        W sprawozdaniu ze swej działalności chwali się "adaptacją klasztoru na
        Peowiaków na Centrum Kultury" i "wykonaniem iluminacji kościoła Dominikanów
        która nie doszła do skutku z powodu nie spełnienia wytycznych konserwatora
        zabytków, więc z niej zrezygnowano" To już nie jest śmieszne, nie jest żałosne,
        nawet nie jest godne politowania!!!!
        • Gość: fan Re: absolutorium dla prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 18:13
          I jeszcze chwali wykonaniem ekspertyz i koncepcji zagospodarowania Teatru
          Starego ktore dawno temu zlecił prezes Fundacji Galeria na Prowincji Mirek i
          nie zapłacił za nie projektantom a teraz miasto po negocjacjach gotowe
          dokumentacje od niego odkupiło!
        • Gość: bosman Re: absolutorium dla prezydenta IP: *.lublin.mm.pl 25.04.06, 18:14
          poważnie? Nie wiedziałem. To on jest nie tylko gó..any prezydent ale jeszcze
          bezczelny kłamca.
          • Gość: fan Bajki Pruszkowskiego dla radnych -poczytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 18:22
            www.um.lublin.pl/pl/serwis/zalaczniki/13713_20060425085312.pdf
            Najlepsza jest dobranocka o próbie iluminacji Dominikanów! - strona 121
            • leniak Re: Bajki Pruszkowskiego dla radnych -poczytajci 25.04.06, 21:59
              Sporo moznaby powiedzieć na temat bajek...
              Ale bardzo brzydki to ten prezydent nie jest, może ładniejszy niż Palikot
    • Gość: bronia Re: absolutorium dla prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 09:40
      rada parafialna (wypowiadająca się na tym forum),miał(a) rację.Oto co dziś przeczytałam w lubelskim dzienniku:
      Kurier z 26.04.2006
      LUBLIN CENTRUM JANA PAWŁA II
      Jutro miejscy radni zajmą się projektem przekazania hektara ziemi w osiedlu Nałkowskich na rzecz archidiecezji lubelskiej. To teren, na którym ma powstać Centrum Jana Pawła II.
      – Tam są obecnie puste pola, które należą do gminy Lublin – wyjaśnia Andrzej Jedziniak, dyrektor w Wydziale Geodezji i Gospodarki Nieruchomościami w Urzędzie Miasta Lublin. – Ze względów formalnoprawnych nie nazwaliśmy tego darowizną, ale sprzedażą z udzieleniem wysokiej bonifikaty. Sięga ona prawie całej wartości uzbrojonego gruntu, który chcemy przekazać archidiecezji za symboliczną złotówkę.
      Ks. Mieczysław Puzewicz, rzecznik metropolity lubelskiego, mówi, że na razie nie może podać szczegółów inwestycji: – Zobaczymy, co tam będzie po decyzji radnych, którzy przyznają nam ten grunt. W piątek zbierze się Rada Konsultacyjna ds. Centrum Jana Pawła II.
      W skład rady powołanej przez abp. Józefa Życińskiego weszli: wojewoda lubelski Wojciech Żukowski, prezydent Andrzej Pruszkowski, marszałek województwa Edward Wojtas, ks. prof. Andrzej Szostek z KUL, prof. Tadeusz Baszyński z UMCS, prof. Tomasz Trojanowski z AM, prof. Józef Nurzyński z AR, prof. Andrzej Wac-Włodarczyk z PL, prof. Teresa Liszcz z UMCS, red. Maria Brzezińska z Polskiego Radia Lublin, Ilona Skibińska-Fabrowska, dyrektor lubelskiego oddziału NBP, Wiktor Szyborski szef „Warty” SA w Lublinie, Zygmunt Nasalski, dyrektor Muzeum Lubelskiego, Tomasz Pietrasiewicz, dyrektor Ośrodka „Brama Grodzka-Teatr NN” oraz Zbigniew Targoński, przewodniczący Rady Miasta Lublin.
      – Centrum Jana Pawła II, wspólna inicjatywa władz miasta i archidiecezji, ma łączyć funkcje kulturowo-wychowawcze i sakralno-charytatywne. Sposobnością do jego powołania będzie 20. rocznica pielgrzymki Jana Pawła II do naszego miasta, która przypada w czerwcu 2007 roku. Ma być wotum wdzięczności lublinian za osobę papieża Polaka oraz miejscem realizacji papieskiej idei „nowej wyobraźni miłosierdzia”. Jan Paweł II był honorowym obywatelem Lublina – przypomina ks. Puzewicz.
      Planuje się, że na terenie centrum ma działać m.in. przedszkole, klub młodzieżowy oraz świetlica dla osób starszych. KA, TOM

No tak.biskup POWOŁAŁ..... (sic!):prezydenta,wojewodę,marszałka województwa,profesorów.
      MIastu brak pieniędzy,a uzbrojony teren za złotówkę.Bo to dla kościoła.
      Ale i tak Pruszkowski swym postępowaniem nie "kupi" sobie głosów wyborców.
      A to co dzieje się teraz w Polsce,to można określić jednym słowem KATOLAND.

• Gość: aron Re: absolutorium dla prezydenta IP: *.pl / *.enterpol.pl 26.04.06, 16:24
        miałaś 50 lat państwa laickiego jak ci się nie podoba w katolandzie to won do
        Putina
        • nabucco4 Re: absolutorium dla prezydenta 26.04.06, 18:11
          a ty spier.....j do Rzymu katolu.
          • leniak Re: absolutorium dla prezydenta 26.04.06, 18:33
            A może za rok w Jerozolimie?
            • nabucco4 Re: absolutorium dla prezydenta 26.04.06, 18:35
              a niech jedzie do Jerozolimy, co mi tam. Tylko czy mu Pruszkowski alejkę
              wyremontuje?
              • leniak Re: absolutorium dla prezydenta 26.04.06, 18:47
                daj spokój on by na to wydał 100 letni budżet UE, pójdę piechotą po bezdrożach
                a jak zapakujesz mi P. to go chetnie zabiorę
                • nabucco4 już Cię lubię :-) 26.04.06, 18:49
                  i dlatego nie zapakuję ci P na drogę. Ale weź ze sobą aaaaaaaaaaaaarona i
                  poganiaj go przed sobą - kopniakiem.
        • Gość: bronia aaron IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 18:45
          ty aaronie czy jak ci tam.Jakie masz uprawnienia,aby wyganiać kogoś z miejsca zamieszkania?Jeśli tobie się coś nie podoba,to droga wolna.Nie musisz mieszkać w Lublinie.
          Jak ktoś napisał niedawno,chyba jednak jesteś z tych pejsatych.A świadczy o tym twój nick.
          Masz szczęście,że nie jestem rasistką,o złożyła bym ci ospowiednią propozycję.Możesz sobie mieszkać w Lublinie.Jeden oszołomek więcej nie wpłynie negatywnie na Lublin.
          • Gość: rada parafialna Re: aaron IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 18:51
            Zostawcie arona w spokoju.To przecież prezu po reinkarnacji.
          • Gość: aron Re: aaron IP: *.pl / *.enterpol.pl 26.04.06, 20:05
            a co to ateistów obchodzi że Pan Prezydent przekazuje grunty Kościołowi? Tęskno
            mu za czasami jak przekazywano grunty ambasadzie radzieckiej?

jak się wam nie podoba w katolandzie - droga wolna. Można wyjechać.

mieliście 50 lat państwa laickiego - trzeba było korzystać z życia. A teraz
            tylko biadolić potraficie.
            • Gość: inter Darmowy internet w całym mieście.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 20:12
              ....Rzeszowie!!!
              www.kurier.lublin.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=25360
            • Gość: z Lublina Re: aaron IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 20:38
              Preydent jak ma przekazywać coś kościołowi,to niech przekaże swoją własność.A od majątku mieszkańców WARA!.Jeśli już,to niech przeprowadzi referendum.
              Dlaczego prezydent nie przekaże gruntów dla parafii prawosławnej,polsko-katolickiej,Mariawitów,ewangelików czy też świadków Jehowy.To też są legalne wyznania.
              Dobrze jest rozporządzać cudzą własnością.Ale ty tego nigdy nie zrozumiesz.Ludzie wyhodowani na audycjach radiomaryjnych mają zawsze fiksum-dyrdum.I ty jesteś doskonałym tego przykładem.Ale jak widzę,szkoda zniżać się do dyskusji z tobą.Z prostakami się nie dyskutuje.
              • leniak Re: aaron 26.04.06, 20:46
                Aaron sie nie gorączkuj! Ja na przykład nie mam nic przeciwko Kościołowi i nie
                tęsknię za PRL a co do ateizmu to on u nas kiedyś był? Ja nie pamiętam.
                Co do P. to nawet na niego głosowałem kiedyś. Miał szansę. Ale miastu trzeba
                czegoś więcej niż zrobił.

A tak wogóle to idziesz ze mną do Jerozolimy?
                • Gość: aron Re: aaron IP: *.pl / *.enterpol.pl 26.04.06, 21:22
                  ateizm u nas był - jacyś psychole np. wyrzucali dzieci ze szkoły za to że te
                  dzieci wieszały krzyże w klasach - tak było w Garwolinie z tego co pamiętam.

• Gość: aron Re: aaron IP: *.pl / *.enterpol.pl 26.04.06, 21:21
                przecież cerkiew chce odszkodowania za rondo i wkrótce jest dostanie. W czym
                problem?

Ja uważam, że jeżeli Prezydent chce przekazać grunt Kościołowi Katolickiemu,
                przecież nie na fabrykę tylkoo na Centrum Jana Pawła II to w czym problem?
                Tylko ludzie sfiksowani, stalinowcy i lewacy tego nie rozumieją.

Takie centrum przecież będzie służyć nie tylko księżom, ale i ludziom świeckim.
                Jak wam się nie podoba to nie musicie tam chodzić. Jedźcie do Kozłówki
                podniecać się pomnikami Bieruta albo niech was Putin osiedli gdzieś na Syberii
                tam macie państwo laickie.
                • leniak Re: aaron 27.04.06, 21:36
                  Ja się Aaron nie wypowiadam przeciwko Centrum ani nie mam nic przeciwko - nie
                  rozumiem czemu miałbym mieć ja albo ktokolwiek (chyba że ma takie hobby...)
    • 4gwiazdki powróćmy do tematu 27.04.06, 07:55

Kurier z 27.04.2006
      LUBLIN RADNI ROZLICZĄ PREZYDENTA Z KASY
      – To będą najgorętsze tegoroczne obrady – zgodnie mówią o dzisiejszej sesji miejscy radni. Powód? Debata nad udzieleniem prezydentowi Andrzejowi Pruszkowskiemu absolutorium za ubiegły rok, czyli rozliczenie wykonania budżetu w 2005 r.
      – To najważniejsza uchwała dla rządzącego w ciągu roku, bo nieudzielenie absolutorium może dla prezydenta skończyć się nawet utratą stanowiska – wyjaśnia Jacek Czerniak, szef klubu radnych SLD-UP.
      Prezydent Lublina zrobił już pierwszy krok na drodze, aby zostać „skwitowanym” z wykonania ubiegłorocznego budżetu. Komisja rewizyjna przyjęła bowiem uchwałę absolutoryjną w pozytywnym brzemieniu, czyli o jego udzielenie. Pozytywnie wykonanie budżetu Lublina oceniła też Regionalna Izba Obrachunkowa.
      Aby prezydent Pruszkowski mógł odnotować ostateczny sukces, potrzebuje poparcia bezwzględnej większości ustawowego składu rady, czyli w przypadku Lublina 16 radnych. Na razie może tylko liczyć na 7 „pewnych” głosów radnych klubu Prawo i Rodzina. Jak zachowają się pozostałe frakcje w radzie?
      – To pytanie otwarte. Wszystko rozstrzygnie się tuż przed samym głosowaniem, bo negocjacje w sprawie poparcia będą trwały do ostatniej chwili – twierdzi Mieczysław Ryba, szef siedmioosobowego klubu radnych LPR. Przyznaje, że nie wie jak zagłosują rajcy Ligi.
      – Prezydent namawia do głosowania na „tak”, ale zobaczymy.
      Włodarz Lublina na pewno nie może liczyć na poparcie ze strony radnych Platformy Obywatelskiej. – Będziemy przeciw lub wstrzymamy się od głosu – zapowiada Dariusz Piątek (PO).
      Nie wiadomo również jak zachowają się radni lewicy. W sumie chodzi o 12 głosów. – Nic nie jest przesądzone, są zarówno zwolennicy, jak i przeciwnicy poparcia absolutorium – twierdzi Czerniak.
      Radni nie ukrywają, że uchwała absolutoryjna zostanie wykorzystana jako „rozgrzewka” do kampanii przed jesiennymi wyborami samorządowymi. – Rozstrzygnięcie będzie miało ogromną siłę medialnego oddziaływania. I to zarówno dla prezydenta, jeśli zakończy się pozytywnym wynikiem, jak i jego oponentów, jeśli nie zostałoby udzielone – mówi Piotr Dreher, szef klubu PiR.
      Jeśli za lub przeciw zagłosuje mniej niż 16 radnych, to sprawa absolutorium nie zostanie rozstrzygnięta. Nie pociąga to za sobą praktycznie żadnych prawnych konsekwencji dla prezydenta. JAXA
      • leniak Re: powróćmy do tematu 27.04.06, 21:39
        Temat jest ważki ale nie od strony tego jak wpłynie na wybory tylko od strony
        tego co sie działow 2005.
        Jak juz P. dostanie absolutorium możemy pogadac o szczegółach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka