Dodaj do ulubionych

Trybunał bardzo zniszczony

26.04.06, 04:25
Trybunał zniszczony,a winnego nie ma???Co może rura jest winna,że pękła???
Panowie prokuratorzy zajmowali się banknotem 50 złotowym pana
Szydłowskiego,to może i także zajmą się dzisiątkami tysięcy jak nie setkami
strat z tytułu niedbalstwa urzędasów!!
Obserwuj wątek
    • led47 Re: Trybunał bardzo zniszczony 26.04.06, 19:46
      Niedbalstwo urzędasów wynika z braku funduszy - patrz budżet miasta, który
      uchwala coś, co nazywa się Rada Miasta. Co ta Rada potrafi to z góry wiadomo,
      gdyż zajmują się więcej polityką obsadzania stołków niż sprawami dla których
      zostali wybrani. Poza tym Pani Landecka zwołuje konsylium bo pali się Jej fotel.
      A zabytkowych polichromii jest w Trybunale tyle co kot napłakał - renowację
      ostatnio prowadzili zdaje się Wietnamczycy przy pomocy wałków. Zresztą cala ta
      renowacja i remont to obraz nędzy i rozpaczy wystarczy przyjrzeć się pozostalym
      elementom budowlanym i instalacjom. Teraz jak zwykle przelecimy po wierzchu, bez
      większego zastanawiania się, wybierzemy najtańszego wykonawcę (Prawo Zamówień
      Publicznych działa!) zrobimy to szybko i byle jak po czym wystawimy piersi po
      medale. Żeby nie trzeba było wracać do nieszczęsnych polichromii za kilka lat,
      to wypadałoby zrobić remont całego obiektu. Ale kto da na to pięniądze? Przecież
      nie UM, który jest w ogonie miast polskich w staraniach o fundusze z UE.
      • Gość: mały Pierwszy kamdydat do nowej nagrody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 15:57
        Proponuję ustanowienie antynagrody Rózgi Konserwatorskie!
        Powodzenie w Lublinie gwarantowane!
        • Gość: maxi Re: Pierwszy kamdydat do nowej nagrody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 19:24
          ... i coś, co będzie atrakcją dla turystów: pręgierz, przy którym te Rózgi będą
          wręczane!
    • Gość: H Re: Trybunał bardzo zniszczony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 17:35
      To jest bardxzo dobry pomysł! Jakaś niezależna organizacja powinna
      się tym zajać. Może powołamy kapitulę na forum? Od razu proponuję do jej składu
      Ciebie i pana Nikt.
      • Gość: idzi Re: Trybunał bardzo zniszczony IP: *.it-net.pl 27.04.06, 17:36
        to oczywiście było do "małego"?
        • Gość: H Re: Trybunał bardzo zniszczony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 17:36
          Tak, do Małego, ale jakos przypadkiem nie tu wcisnąłem "odpowiedz".
          • Gość: idzi Re: Trybunał bardzo zniszczony IP: *.it-net.pl 27.04.06, 17:42
            no... mały i nikt sa nieźli... a co do nikta - mam kilka typów... ;)
            • Gość: H Re: Trybunał bardzo zniszczony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 22:58
              Ja mam niemal pewność - ale nie będę nic mówił ;-)
    • Gość: !!!! Re: Trybunał bardzo zniszczony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 12:47
      będzie fontanna w miejsce Trybunału!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka